![]() |
#241 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: przymusowe badania dla kobiet- sprzeciw
Cytat:
Nie dosyć, że mężczyzna ( nie masz pochwy i nie tobie chcą w niej przymusowo grzebać to się nie wypowiadaj, będziesz się wypowiadał jak wprowadzą przymusowe badania prostaty per rectum dla wszystkich nie tylko dla "najemników") To jeszcze jak to "ładnie" nazywasz nie jesteś najemnikiem, byłeś kiedyś tam... i tym bardziej to ciebie nie dotyczy. Skąd wiesz jak będzie w tym wypadku ? Jesteś jasnowidzem ? Nie masz jednak zdolności bo już przedstawiłam ten punkt ustawy, w którym napisano, że będą wybrani lekarze mający uprawnienia do wykonywania badań pracowniczych. Więc nie pisz bzdur i nie twórz beletrystyki. A nie dokładasz się??? Alimentów też pewnie nie będziesz chciał płacić ??? ![]() Jak mniemam skoro nie jesteś "najemnikiem" to prowadzisz działalność gospodarczą. Zatrudniasz kobiety ? To dlatego jesteś zwolennikiem przymusowego wkładania wziernika do pochwy. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Kręci cię to ? Pytam zupełnie poważnie, przecież wszyscy słyszeliśmy o ostatniej sprawie molestowania kobiet przez psychologa, więc różnie to w życiu bywa. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Widzę, że beletrystyki ciąg dalszy ![]() Ja interpretuję źle a ty dobrze bo oczywiście ja jestem kobietą, czyli jedną ze sztuk bydła, które zapędza się przemocą do ginekologa. Tylko, że osoby, które stworzyły ten projekt wypowiadały się w TV i mówiły, że będzie wyznaczony lekarz. Ty jednak wiesz lepiej. Poza tym ten punkt mówi: "8) sposób prowadzenia rejestru lekarzy uprawnionych do przeprowadzania badań lekarskich pracowników; czyli cały czas oznacza to, że nie wszystkich a jedynie wyznaczonych przez ministerstwo więc nie opowiadaj bajek, że będzie można pójść gdzie się chce bo to ty nie potrafisz zinterpretować prostego dokumentu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
BAN stały
|
Popieram nie chcecie żeby wam narzucano badanie ,ale jak zachorujecie to leczenie na kasę nie macie pojęcia ile bym dała żeby mnie ktoś wcześniej zmusił na badanie miałam operowane dwie piersi i trauma po zabiegu i czekanie na wynik nikomu nie życzę żegnałam się z dzieckiem niemowlakiem a wykryłam guzki sama ,teraz jestem jako w grupie ryzyka i dostaje wezwanie na badanie ,też jestem młoda ale się cieszę że teraz Was zmuszą o dbanie o siebie i w razie czego zapewnią środki ja pokrywałam wszystko sama żeby ratować siebie bo miałam dla kogo żyć nie rozumiecie tematu i strachu o życie bo jesteście młode ale to nawet młode dotyczy nie widziałyście onkologii jakie dziewczyny umierały ,życie było przed nimi a sie skończyło czy musi Was badać swój czy inny lekarz co to za różnica opamiętajcie się życie jest piękne i tyle przed Wami .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie ma to jak zrobić z kogoś wielbłąda, sprytnie zadanym pytaniem. Czemu nie zapytasz wszystkich dziewczyn zwolenniczek obowiązkowych badań czy je to kręci? Za obowiązkowymi badaniami jestem z tego samego powodu co moja żona - po prostu nie których trzeba zmusić do profilaktyki. Moja żona jest lekarzem i m.in. leżą u niej na oddziale kobiety z zaawansowanym rakiem piersi, które u lekarza pojawiają się dopiero wtedy jak pierś jest owrzodzona i z niej cieknie. Wtedy to już są takie przeżuty, że jedynie można im przybliżoną datę śmierci podać. Najemnik to skrót myślowy od pracownik najemny i nie ma w tym słowie nic pejoratywnego ale widzę, że Ty chcesz coś na siłę znaleźć. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-05-09 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=asia_000;19167600]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nikt nikogo za łeb nie zaciągnie do tego lekarz nikt nikogo do fotela nie przywiąze linami i szczoteczki siłą do narządów nie wepchnie jak ktoś nie zgadza - wolna wola - nie bada się i nikt go do tego nie zmusi a dalej - skoro ktos uważa badania za gwałt w chwili w której czuje się zdrowy to rozumiem dalej bedzie ja za gwałt uważał i mu się nie podda kiedy np. zacznie tego kogoś swędzieć, będzie miał cuchnące upławy, wysypkę i inne intymne dolegliwiości ? Bo dla mnie gwałt to podejście ciągłe a nie wybiórcze.. czyli rozumiem taka kobieta umrzez bez leczenia bo ani w chwili kiedy jest zdrowa nie podda się profilaktyce ani w chwili pojawienia się objawów choroby nie podda się leczeniu ( bo żeby zacząć leczyć ktoś musi ją zgwałcić w jej mniemaniu) ? bo tak się zastanawiam skąd w polsce taki wskaźnik wyrywania raka w późnym stadium - co objawy uciążliwe zrobiły nagle i gwałt się przerodził w dobrowolne poddanie się badaniu ? Ciekawe co na to empatia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potwierdza się więc teza, że głównie oprócz masochistów czekających aż pozbawią ich wszystkich praw w tym min. prawa do nietykalności osobistej, za przymusem opowiadają się osoby, którym skapnie sporo funduszy z NFZ ![]() Przymus = Przemoc... jesteś więc za przemocą wobec kobiet. Widzisz ja nie będę się badać pod przymusem kiedy mi karzą i u kogo mi karzą pod fałszywie pojętym hasłem "dla mojego dobra". To, że będziecie straszyć rakiem, umieraniem nie przekona rozumnych ludzi, że przymus i przemoc są dobre. Jeżeli twoja żona ci pozwala to możesz decydować o jej narządach intymnych kiedy chcesz ale ja ci NIE pozwalam, jesteś dla mnie obcym człowiekiem tak jak Pani Kopacz z PO i tak jak pisałam wcześniej moja pochwa należy do mnie tak samo jak mój umysł. Nie będę królikiem doświadczalnym, nie będę się poddawać kontroli intymnej na życzenie państwa. Ten pomysł jest też bardzo niebezpieczny z innego powodu, mianowicie jeżeli wprowadzą te nazistowskie przepisy będzie to precedens do wprowadzania kolejnych ustaw odbierających nam nasze prawa i nie jest to nierealne patrząc na to, że jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że mają być wprowadzone takie przepisy to powiedziałabym, że naczytał się za dużo horrorów sf. Wyobraź sobie sytuację, w której wszystkie kobiety, które pracują buntują się i rezygnują z pracy. Wtedy w imię "naszego dobra" będziecie nas siłą wyciągać z domu, przywiązywać do foteli i badać ? Podoba ci się taka wizja, przecież jesteś za przemocą. Ta psychiczna jest równie niebezpieczna co fizyczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze jestes jedna z tych ktore maja przekonania typu "lepiej umrzec niewiadomo na co, niz wiedziec, ze sie jest chorym" ![]() nizej napisalas, ze "nie mowisz ze nie badasz sie regularnie", skoro to robisz to skad twoje oburzenie, bo skoro jest jak piszesz, to przeciez, czy bedziesz miala obowiazek, czy nie tak czy siak sie zbadasz ![]()
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=eyo;19180977][QUOTE=asia_000;19167600]
[QUOTE=tiramisu_;19167668] Cytat:
No teraz to ja się uśmiałam ![]() Po pierwsze jest to przymus = przemocy bo w grę wchodzi szantaż utraty pracy. Może ty nie ale są kobiety, które nie są utrzymankami i MUSZĄ pracować więc nie będą miały żadnego wyboru o co właśnie chodzi Pani minister. Przemoc fizyczna nie ale psychiczna tak : nie dam sobie włożyć wziernika stracę prace i środki do życia. Zrozumiałaś ? ![]() Po drugie coś piszesz o wybiórczym podejściu do gwałtu ![]() Postaram ci się to wytłumaczyć na przykładzie jak małemu dziecku: Jeżeli mężczyzna chce się z tobą kochać a ty powiesz TAK to wtedy nie ma gwałtu a jeżeli powiesz NIE a on cie nie posłuch i "zrobi swoje"wbrew twojej woli to będzie to gwałtem. Wybiórczość jest tu wskazana bo przecież cały seks to nie gwałty są jeszcze przyjemne chwile. Tak samo jest z badaniem ginekologicznym : dwa magiczne słowa tak i nie ![]() Wyciągnęłaś też co najmniej błędne jeżeli nie dziwne wnioski, że kobiety, które są przeciwne PRZYMUSOWI nie chodzą wcale do lekarza... ![]() Nazywajmy rzeczy po imieniu nie ma co się wstydzić w końcu wziernik i pochwa to nie są brzydkie słowa ani wulgaryzmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się już dyskutować nie chce. Jak ktoś w profilaktyce raka widzi gwałt i zagrożenie własnego życia, czy prawa do intymności i inwigilację państwa, to jest mi przykro takiej osoby i tyle na ten temat. Oby taka osoba z chorobą się nigdy zmagac nie musiała...
Widzę też, że z asią_000 dyskutować nie ma co, wszędzie teorie spiskowe a projekt zmian do ustawy jest ...uwaga, uwaga... NAZISTOWSKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Badanie ginekologiczne jest najbardziej intymnym badaniem, nawet chory w szpitalu może odmówić badań a kobieta nie ma mieć takiego prawa. Cytuję jeszcze raz specjalnie dla ciebie: "każda ingerencja w narządy intymne człowieka bez jego zgody, newet w celach medycznych to gwałt" Przeczytaj wszystkie wcześniejsze posty tam dziewczyny pisały dlaczego są przeciw wtedy wszystko zrozumiesz jeżeli umiesz myśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetny zwrot, jeszcze się z takim nie spotkałam, bo mi jest po prostu ciebie żal ![]() Co do reszty to bez komentarza, bo szkoda słów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal nie widzę nic zdrożnego w zrobieniu cytologii i mammografii, ja tam chętnie pójdę na mammografię jak mi NFZ zapłaci, bo jak na razie raz na dwa lata bulę z własnej kieszeni za USG, które w przypadku moich piersi jest takie se. I przykro mi - gwałtu nie widzę. Podobnie nie widziałabym gwałtu, jeśli mój mąż musiałby przymusowo iść na badania prostaty czy andrologiczną ocenę jąder. Co więcej - czemu by nie, pewnie z własnej woli do androloga nie pójdzie, a tak byłby zmuszony, a ja spokojniejsza o zdrowie osoby, którą kocham nad życie. Jeśli takich argumentów nie rozumiesz, nie dogadamy się, bo ty się czujesz zagrożona badaniem lekarskim, a ja nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc gdyby te badania miały jakiekolwiek przełożenie na pensję mojej żony to tylko takie że mogły by ją zmniejszyć. Czemu tak nie protestujesz przed przymusem szkolnym, obowiązkowemu ZUS, obowiązkowym ubezpieczeniem zdrowotnym, itd. Po za tym zauważyłem, że często nadużywasz słów pochwa, gwałt, wpychanie itd. Czyżby to poprzednie pytanie do mnie odnośnie tego co mnie podnieca było Twoją projekcją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
asia, ty nawet nie wiesz co powiedzieć, powtarzasz non stop to samo a większość słow i zwrotów bierzesz z tej petycji. Jak ktoś uważa inaczej to albo nie jest inteligentny, nie potrafi myśleć albo prezentuje niski poziom. A jaki poziom ty prezentujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Otóż to. Asia zamiast zrozumieć, że nikogo nie przekona, że są osoby o przeciwnych argumentach krzyczy, robi sobie wycieczki osobiste i w kółko jak nakręcona powtarza niedorzeczności, nie zdając sobie sprawy, że zraża ludzi do tej petycji i tej akcji. Swoim działaniem, krzykactwem i pieniactwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież cytologii nie robi się przez ucho... ![]() Jeżeli chodzi o gwałt to właśnie się przed nim bronię i będę to robić choćbym miała się udać z tym do Strasburga. Nie porównuj przymusu szkolnego do przymusowego wpychania wziernika do pochwy. Jeżeli słowo wziernik też cię obraża i kojarzy ci się ze zboczeniem to przepraszam ![]() I wreszcie idź spać bo jest późno i zajmij się pochwą swojej żony tylko nie pod przymusem bo on naprawdę nie jest dobry i to nie tylko podczas badań ginekologicznych... ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() Zanim weszłam na to forum zauważyłam, że jest tendencyjne... wszyscy z małymi wyjątkami powtarzali sobie, że przymus jest taki fajny, że to super tak przymusowo chodzić do ginekologa, badać się robić cytologię i państwo tak o nas dba i martwi się o nasze genitalia bardziej niż o inne organy bo np. do okulisty mam termin za pół roku ![]() Może MZ przekazało by te miliony złotych rocznie na ułatwienie dostępu do opieki medycznej tym osobom, które jej na prawdę potrzebują a nie przymuszało siłą tych, którzy nie chcą korzystać...? Krzykactwo ? Człowiek przerażony krzyczy a ja jestem przerażona tą waszą wizją waszego "lepszego świata". |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Widzę, że przeciw petycji wpisało się 11 mężczyzn, ciekawe czy byliby podobnego zdania gdyby to dotyczyłoby ich tyłka?.Oczywiście nikomu w rządzie nawet do głowy by nie przyszło, żeby wprowadzić przymusowe badania mężczyzn, bo wiadomo, że by to nie przeszło.Z głupimi kobietami można zrobić wszystko, decydować za nie, w tak ważnej kwestii, a co tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
Nie przekręcaj moich słów, co robią tutaj wszyscy zwolennicy tak jak by im ktoś klapki na oczy nałożył (bo chyba tak jest) i nie widzieli istotnej części tekstu : ja nie czuje się zagrożona badaniem lekarskim a jedynie PRZYMUSOWYM BADANIEM LEKARSKIM i pisząc dużymi literami nie krzyczę a jedynie zaznaczam tekst na widok którego tak zaciekle zasłaniacie oczy. Piszesz, że chętnie chodzisz na cytologię ale gdzie w tym wszystkim jest argument, że ja powinnam się cieszyć z tego, że będę chodzić pod przymusem a nie z własnej woli. Masz rację nigdy się nie dogadamy i nawet nie rozumiesz, że moim zamiarem wcale nie jest dogadanie się z tobą. ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
To nie ja swoim działaniem szkodzę ale szkodzą osoby, które milczą, chociaż to rozumiem bo ręce opadają kiedy się pisze do was, że białe jest białe a wy za chwilę, że nie bo nie widzicie, nie rozumiecie, i że to jest niedorzeczne. Skoro człowiek nie szanuje swojego prawa do wolności osobistej do decydowania o sobie samym to nie będę go uważać za inteligentnego bo taki nie jest po prostu. I to nie jest żadna wycieczka osobista to jest szczera prawda i obie o tym dobrze wiemy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dogadamy się - to pewne. A do Strasburga droga wolna. Zwłaszcza, że na razie nie ma z czym... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Owszem wolnosc wolnościa ale głupich ludzi trzeba zmuszac do badan .
Jak jestesmy takie wolne to prosze samodzielnie placic za całe swoje leczenie samodzielnie bezposrednio ze swojej kieszeni. Koszty badan obowiazkowych to pikus w porównaniu z leczeniem raka ,kazdego a takie koszty pokrywa kazdy z nas . Nie badasz sie ?płac wyzszą stawkę ubezpieczenia. Nie wiem co was tak boli ten obowiazek ,chyba wszystkie jestescie rozumne i robicie badania same z wlasnej nieprzymuszonej woli wszak chodzi o wasze zdrowie i zycie. W moim zyciu taki nakaz nic nie zmieni ,badam sie regularnie ,zreszta badania podstawowe są wymagane w pracy a to juz nie koliduje z waszą wolnościa ? wypiąc sie na pracodawce i zaprzec ze nie zorbicie tych badan ,isc do sądu itp. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-05-10 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Zadam pytanie dziewczynom które są za tą ustawą.
Co Was obchodzi moja Pochwa?? Interesujcie się swoimi Waginami i Pupami a moją zostawcie w spokoju. Jeśli jesteście za badaniami przymusowymi to idźcie, zbadajcie się i będziecie zadowolone. A ja na fotel sama się wybiorę jak będzie stosowny czas.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że wspomniałam, że chodzę się badać bez przymusu. A Ty nie masz takiego przymusu póki co, jak widać. Natomiast liczne przypadki leczenia zaawansowanego raka piersi czy trzonu macicy są finansowane z moich składek zdrowotnych. Dlatego obchodzi mnie, żebyś była zdrowa. To wszystko. Podobnie jak jestem za sporą sankcją dla palaczy, bo ten nowotwór również dziesiątkuje społeczeństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie Twoja pochwa nic nas nie obchodzi, ale jak tę swoją pochwę zaniedbasz i dorobisz się wyrośniętego i DROGIEGO w leczeniu nowotworu, to już wtedy leczenie z NASZYCH pieniędzy ma prawo NAS interesować. Dla niektórych kobiet nigdy nie ma "stosownego czasu" na badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak z Waszych Waszych i z MOICH też ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Sorry, ale składki jednej osoby nie pokryją jej leczenia. Taka jest prawda. Leczenie nowotworów jest drogie!!! Wobec tego kochana - zróbmy taką ustawę. Ci, co się leczą prywatnie, biegają non stop na badania kontrolne i dbaja o profilaktykę mają mniejsze składki niż osoby, które tego nie robią, a tym drugim to nawet proponowałabym składkę podwyższyć, coby mieli na to leczenie w przyszłości. I finał. Wtedy możesz sobie chorować ile chcesz - za swoją kasę. Nikt nikomu cierpieć nie zabroni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.