|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() a co do przekrecania to mam tak samo. co ja nie musze robic zeby sie przekrecic lub wstac... no i zawsze musze brzuch przytrzymac bo inaczej boli
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
jusdan buraki sobie ścieram i na surowo jem z jogurtem naturalnym wymieszane, bo surowe niby więcej zawartości mają.
dzidziadziumdzia te pieluchy dada najmniejsze widziałam od 3kg do 6 kg i się właśnie zastanawiam czy dla noworodka się nadają, bo sama mam na nie ochotę i 78 sztuk kosztuje 27,99 zł Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-11 o 12:07 |
|
|
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch, to muszę to przedyskutować z doświadczonymi .
|
|
#3005 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aniaa22 jaki śliczny, malutki, zgrabniutki brzuszek i mamusia jaka laska Cytat:
Cytat:
(żatowałam, nie obraź się), mój M mi dogaduje w związku z moją pracą - pracuję z samymi mężczyznami bo jestem w oddziale firmy na byłej Hucie Katowice obecna ArcelorMittal, i mi cały czas dogaduje, ze jak jego córka urodzi się z wąsem i kasku na głowie to mnie chyba i teraz jak się ktoś pyta po co mi kask w samochodzie przecież nie chodze do pracy to im mówię o co chodzi a mojemu M wtedy jest wstyd, bo wszyscy sie z niego śmieją, że tak mówi , no ale najważniejsze, że córcia rośnie jak na drożdżach już kawał z niej kobitki a nóżki może mieć długie np. po babci słyszałam, ze dziecie dziedziczą też po dzidkach różne cechy.
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przy Martynie już jako pierwsze kupiłam pieluchy DADA i dobre były od początku, teraz też od razu kupuję.Sprawdzałam też inne ale te mi najlepiej pasowały.Nie uczulały i nie odparzały pupy. |
|
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
dzidzia wiem, że mięso ma najwięcej, tylko ja już się tyle go najadłam, że mi się podnosi na sam widok hehe
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
a jak jajka?
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
basia, jusdan dzięki za opinie w sprawie pieluch jestem już przekonana, że je kupię bo nie są drogie, a przez pampersy chyba bym zbankrutowała, a i tak wszystko później w śmieciach wyląduje. zmykam porządkować szafki, bo w czwartek jadę do koleżanki i ma mi dać pełno ciuszków.
dzidzia jajka uwielbiam staram się przynajmniej raz w tygodniu zjeść 3 |
|
|
|
#3010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mi sie dzisiaj snil znowu moj synej porod byl prawie bezbolesny i trwal okolo 3 godz wiec w miare szybki i maly byl cudowny budzil sie co 4 godz do jedzenia tylko jak ktos halasowal to sie budzil i musialam go przytulac zeby nie plakal ech... jaki on byl kochany w tym snie CZEKAM Z UTESKNIENIEM NA LIPIEC!jusdan super ze dzidzia zdrowa a z hemoglobina mam nadzieje ze sie unormuje! itakasia a jak babcia odebrala wkoncu?? aniaa sliczny brzus i wygladasz bardzo zgrabnie a ja zaraz sie zabieram za pranie malego ubranek
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- no, o dobrze że mi przypomniałaś!!!
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
oooo wlasnie mam pytanie do doswiadczonych mamusiek
kupilam pieluszki z pampersa new born roz. 2 jest od 3 do 6 kg czy nie beda za duze? bo jak kupowalam nie bylo roz. 1 wiec wzielam te? i nie wiem czy 1 tez dokupic czy wystrcza te?? a moja siostra bardzo chwali chusteczki mokre z biedronki te z dada
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo witamina C pozwala szybciej i skuteczniej przyswajać to żelazo, które wcinasz. I radzę ograniczyć herbatę i kawę, bo one znów ograniczają przyswajalność... Cytat:
Kasia pisała, że babcia poszła na ploteczki i nie słyszała telefonu ![]() Jusdan, ty się śmiej z tej torby, ale moja mama pracuje na poczcie. Jest szatynką, tata był bardzo ciemnym brunetem, a ja jestem blondynką!!!!
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Co do Sudocremu to tylko jego używałam przy małej i niczego innego do pupy i było dobrze, pierwszy raz słyszę o tym żeby mógł szkodzić.
Nie używałam żadnych innych kosmetyków ani oliwek ani płynów, tylko szamponu, mydełka no i sudocremu, raz kiedyś mój M poleciał do apteki i zamiast Sudocremu kupił Linomag no i nie mogłam go przy małej stosować bo pupę jej obszczypało, w ogóle nie chronił przed moczem a sudocrem robi taką warstwę ochronną.Też nie zamierzam z niego rezygnować. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Ja ostatnio mojego M zapytałam co by zrobił gdyby mała urodziła się z ciemnymi włoskami bo oboje mamy ciemny blond?Odpowiedź była krótka:..."nie pytaj "
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
dawno mnie nie było. Dzidzia przekazywała mi że się o mnie pytałyście- dziękuję za pamięć, to bardzo miłe![]() u mnie wszystko ok teraz byłam zajęta pisaniem pracy licencjackiej, w weekend byłam w Ostrowie na komunii siostrzeńca i tak jakoś mało czasu na cokolwiek ostatnio było.. poza tym strasznie słabo działa mi tu bezprzewodowy internet, traci zasięg i jest wolny, będę musiała sobie zapodać jakieś stałe łącze.W ogóle dawno Was nie czytałam i niestety nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobic.. Nie wiem jak Wy, ale ja się czuję już coraz gorzej.. tzn ciężko mi strasznie, już nie wypuszczam się na długie spacery i coraz więcej odpoczywam, szybko się męczę... Wczoraj byłam u lekarza i muszę przejść na dietę bo puchnę strasznie, przytyłam 1 kg w ciągu ostatniego miesiąca a wyglądam jakby z 10 mi przybyło, woda mi się wszędzie zbiera...spodnie ciążowe które kupiłam w 4 miesiącu ciąży wciskam tylko do kolan, dalej już nie pujdą.. Nie mogę jeść słodyczy, soli, owoców, i mogę pić max 1,5 l napojów na dzień- masakra, ale jak mus to mus Naszczęście ciśnienie w porządku i cukrzycy ciążowej też nie mam... Może przestanę wyglądać jak pączuś jak zmienię jadłospis...Co do maluszka to rozwija się prawidłowo i wszystkie wyniki moich badań są ok.. Płci jeszcze nie znamy oczywiście bo dzidzia nie chce pokazać co ma między nóżkami..za 3 tyg mam usg i chyba zrobię 3d jak teraz nie rozłoży nóżek to przy porodzie będziemy mieć niespodziankę Od wczoraj coś mnie kłuje w prawym boku.... jak siedzę lub leżę jest ok, ale tylko jak wstanę i zaczynam się ruszać to tak dziwnie boli, tak jakby jakiś mięsień mi się naciągnął... dziś idę odebrać l4 to się zapytam co to może być bo się martwię troszkę.. Z teściami mieszka się całkiem ok, miałam jedno małe spięcie z teściową, wszystko jej wygarnęłam i o dziwo przyznała mi rację no i od tamtego czasu jest spokój heheA co tam u Was dziewczynki, tak w skrócie proszę napiszcie co się działo!!!!
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą tendencje włosów mam takie same jak one- sztywne i ciężkie, mimo, że cienkie.Ale powiem Ci, że czasem sama się nad tym zastanawiam... ![]() Pszczolko, wczoraj Twój post się dodał :P. Ja w każdym razie na pewno czytałam. Ania Ci zaraz powie na pewno co u Niej, i wczoraj niezawsze trafiła do szpitala. Ja wczoraj ze szpitala wróciłam, ale moja "przypadlosc" na szczęście była pomyłką... No może nie pomyłką, ale przypadkiem .
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-05-11 o 12:42 |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pieluszek, to ciężko stwierdzić czy 1 czy 2 będą dobre. Wszystko w zależności jakie duże dziecko się urodzi. Moja znajoma teraz urodziła córcię 4500g i 62cm, natomiast ja np Łucję urodziłam 52cm i 2800g więc jest różnica... dlatego myślę, że jak dziecko się urodzi, to po prostu trzeba będzie sprawdzić jak tam pampersy 2... a jak będą bardzo duże to zawsze mąż czy ktoś może dokupić czyż nie?
Co do chusteczek nawilżanych, to jak dla mnie te pampersowe są okropne, natomiast super właśnie są te z Dady... wiele chusteczek próbowałam,ale te są dla mnie najlepsze
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
moje sie susza na sloneczku
![]() pszczolko na pewno juz czytalam twoj post ![]() nie pamietam czy odpisalam ale pewnie tak. ja dostalam leki i mam lezec bo synus juz chce nam przyjsc na swiat. na szczescie jestem w domu a nie w szpitalu no i przyspieszone zakupy musimy robic tzn maz bo ja nie moge ![]() wlasnie przyjechal z lozeczkiem ![]() aaa no i dziekuje dziewczyny za mile slowa ![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-11 o 12:54 |
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też zamierzam wypróbować te pieluchy Da da,ale na początek kupiłam new borny Pampersa małą paczkę.Kolejne już będą biedronkowe i mam nadzieję,że przypasują. Znowu miałam ciężki wieczór i noc Brzuch mi twardniał i napinał się i to bardzo często.Rano też obudziłam się przed 5 i już nie mogłam spać,a brzuch był dalej twardy W dodatku straciłam przez ostatnie dni apetyt i dziwnie się czuję-mam taki dziwny humor: jestem poddenerwowana,zaniepokoj ona ciągle,a nie wiem dlaczego.Czuję się jakbym miała iść na jakiś ważny egzamin albo coś... Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem mała nie zamierza podjąć kolejnej próby wyjścia... Przetrzymałam ją 4 tygodnie od poprzedniej próby to może jej się wydaje,że wystarczy A wczoraj sąsiadka TŻta,która miała podobny termin do mnie poszła rodzić.Z tym,że to bliźniaki,więc jak najbardziej miała prawo.
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze przyznać, że podczas ciąży rzadziej dostaję kwiaty od M ... Prezenty kwiatowe zamienił na pudełka czekoladek albo ciepłe skarpetki Oczywiście jest kochany!
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-11 o 13:10 |
|
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki, Jusdan gdzie tam zrobiłas jakiś skok na ciuchland mow mi tu szybko!!! Mieli cos chłopskiego?
Bo zamierzam pobuszować![]() Jej u ciebie 30 tydzień a ja u siebie już nie licze, zamotalam sie z tym wszystkim. ale bedzie gdzies koniec 32 chyba. W czwartek ide do lekarza i zobaczę co tam słychac u synka
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co Ci było kochana? Boże.... przerażacie mnie z tymi szpitalami mam nadzieję że to moje kłucie to nic takiego...
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu,
jaka Ty jesteś zgrabna!!!!! i piękny brzuszek!!!! Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-11 o 13:10 |
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
I kilka zdjęć z telefonu zrzuconych... pomiędzy 24-26 tygodniem gdzieś... a na koniec zdjęcie mojego dziecia z kuzynem, jak miał 2 tygodnie gdzieś
niedługo będzie tak trzymać swoją siostrzyczke
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolko najwazniejsze relacje dzidzia ci juz zdala a jesli chodzi o reszte watku to zaopatrujemy sie ostro w wyprawki
ciesze sie ze dobrze ci sie mieszka z tesciami i chyba warto sobie jakie kolwiek niejasnosci tlumaczyc od razu zeby nie narosl jakis wiekszy konflikt ![]() aniaa pochwal sie lozeczkiem no ja tez maialm taki plan wywiesic je na dworek a tu jak na zlosc dzisiaj co chwile pada ![]() farminka a kiedy wizyta u ginka?? a czytalas Lence apel hd?? siedz grzecznie u mamusi w brzuszku!!!!! ja dzisiaj rano myslalam ze sie udusze tak mi sie ciezko oddychalo maly jakos musial zmienic pozycje wczoraj zreszta czulam jego nozke pod samymi zebrami i musialam siedziec mega wyprostowana bo mnie odpychal jak tylko probowalam sie przygarbic
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

i dlatego będę robiła to na raty
ale maz powiedzial ze moze zrobi jak wroci z ikei. pojechal po lozeczko
...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.