Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 13:10   #3031
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moje sie susza na sloneczku

pszczolko na pewno juz czytalam twoj post
nie pamietam czy odpisalam ale pewnie tak. ja dostalam leki i mam lezec bo synus juz chce nam przyjsc na swiat. na szczescie jestem w domu a nie w szpitalu

no i przyspieszone zakupy musimy robic tzn maz bo ja nie moge
wlasnie przyjechal z lozeczkiem

aaa no i dziekuje dziewczyny za mile slowa

i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
no bo kurcze byłam pewna że się nei dodał i napisałam dzis drugi raz to samo
Współczuję leżenia... oby synuś się zabardzo nie pośpieszył i dotrwał do swojego terminu Moja mama ze mną w ciąży musiała leżeć 5 miesięcy- nie wyobrażam sobie tego.. chociaż ostatnio stałam się domatorką... jeszcze ta podróż do Ostrowa mnie trochę wymęczyła i teraz najchętniej nie wychodziłabym ze swojego łóżka
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:10   #3032
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
farminko jesli masz mozliwosc to pojedz sprawdzic co sie dzieje. nie chce cie straszyc ale ja dokladnie tak samo czulam sie w czwartek. taki niepokoj jak przed egzaminem no i okazalo sie ze nie bez podstw niestety
Obawiam się,że u mnie podobnie niestety,ale jeśli jakichś strasznych akcji nie będę miała to zaczekam,bo pojutrze mam wizytę u gina,a w sumie w szpitalu jak byłam to już na skurcze i skracającą szyjkę i leki dostałam i biorę.Co więcej mogą zrobić? Z tego co się zorientowałam to tu jakoś fenoterolu nikomu nie dają,bo żadna z dziewczyn w szpitalu mimo takich objawów nie dostała...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:11   #3033
anoxa
Zakorzenienie

basienka slicznie wygladasz i wogole nie wygladasz an kg o ktorych wczesniej pisalas chyba cos sciemniasz a mala super wyglada z rozplakanym kuzynem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:11   #3034
aniaa22
Zakorzenienie

pochwale sie tylko ze trzeba najpierw skrecic no i licze ze dzis przyjdzie posciel
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:13   #3035
kashha
Zadomowienie

Jak ja nienawidzę kłamców...
Co ja mam zrobić żeby się od tego odciąć??
Czemu to jest takie skomplikowane

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:14   #3036
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Obawiam się,że u mnie podobnie niestety,ale jeśli jakichś strasznych akcji nie będę miała to zaczekam,bo pojutrze mam wizytę u gina,a w sumie w szpitalu jak byłam to już na skurcze i skracającą szyjkę i leki dostałam i biorę.Co więcej mogą zrobić? Z tego co się zorientowałam to tu jakoś fenoterolu nikomu nie dają,bo żadna z dziewczyn w szpitalu mimo takich objawów nie dostała...
mam nadzieje ze jednak wszystko ok. ja tez czekalam 2 dni bo akurat wizyta byla. to chyba jesli nic strasznego sie nie wydarzy to mozesz zaczekac
Stary 2010-05-11, 13:15   #3037
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
trzymaj!!! Nie puszczaj!
Staram się,ale uparte to dziecię

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

farminka
a kiedy wizyta u ginka?? a czytalas Lence apel hd?? siedz grzecznie u mamusi w brzuszku!!!!!
W czwartek.Czytałam,ale jakoś żadne apele jej nie przekonują

A wczoraj jak teściowa dzwoniła i mówiła,że sąsiadka zaczęła rodzić to zażartowałam,że ja jeszcze zaczekam... do jutra.Oby się nie okazało,że powiedziałam to w złą godzinę
Stary 2010-05-11, 13:20   #3038
anoxa
Zakorzenienie

kasha co sie stalo??

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

farminka wypluj!!!!! tfu tfu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:20   #3039
aniaa22
Zakorzenienie

wlasnie wyslalam maila do fotografow ze musimy zrezygnowac z naszej sesji ciazowej a tak sie cieszylam na te fotki
Stary 2010-05-11, 13:21   #3040
pszczolka87
Zadomowienie

jejku dziewczyny muszę teraz zacząć regularnie do Was zaglądac bo się tak już opuściłam ze nawet nie wiem o czym piszecie
Stary 2010-05-11, 13:22   #3041
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość

Jak ja nienawidzę kłamców...
Co ja mam zrobić żeby się od tego odciąć??
Czemu to jest takie skomplikowane
co on znowu nawymyślał??

...

...

....

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-11 o 14:01
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:24   #3042
farminka
Wtajemniczenie

No pszczolka to popraw się i zaglądaj regularnie,a jak coś niejasne to my wyjaśnimy żebyś się od nowa wciągnęła
Stary 2010-05-11, 13:25   #3043
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
o kurcze faktycznie! pisałam wczoraj i w trakcie dodawania postu zawiesił mi się komputer i musiałam go wyłączyć, byłam pewna że się nie dodał a nie chciało mi się włączac i pisać jeszcze raz a co Ci było kochana? Boże.... przerażacie mnie z tymi szpitalami mam nadzieję że to moje kłucie to nic takiego...
Dzidziusiowi spadło tętno. Bardzo. Ale na szczęście tylko na chwilę- bo wcisnęła łobuzica główkę w ciasny róg mojej macicy.

Cytat:
wlasnie wyslalam maila do fotografow ze musimy zrezygnowac z naszej sesji ciazowej a tak sie cieszylam na te fotki
A może oni mogą przyjechać do Was i zaaranżować warunki studyjne? Spróbuj zapytać...
Często fotografowie tak robią.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:26   #3044
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Ja też zamierzam wypróbować te pieluchy Da da,ale na początek kupiłam new borny Pampersa małą paczkę.Kolejne już będą biedronkowe i mam nadzieję,że przypasują.
Znowu miałam ciężki wieczór i noc Brzuch mi twardniał i napinał się i to bardzo często.Rano też obudziłam się przed 5 i już nie mogłam spać,a brzuch był dalej twardy W dodatku straciłam przez ostatnie dni apetyt i dziwnie się czuję-mam taki dziwny humor: jestem poddenerwowana,zaniepokoj ona ciągle,a nie wiem dlaczego.Czuję się jakbym miała iść na jakiś ważny egzamin albo coś... Zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem mała nie zamierza podjąć kolejnej próby wyjścia... Przetrzymałam ją 4 tygodnie od poprzedniej próby to może jej się wydaje,że wystarczy A wczoraj sąsiadka TŻta,która miała podobny termin do mnie poszła rodzić.Z tym,że to bliźniaki,więc jak najbardziej miała prawo.
Jeśli Ci nie minie to " dziwne"samopoczucie to lepiej zgłoś się do lekarza a na pewno bedziesz spokojniejsza, tym bardziej po tym ostatnim incydencie, oby małej się za bardzo nie spieszyło, niech posiedzi jeszcze troszkę u mamy w brzuszku
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:29   #3045
bassienkaw
Zakorzenienie

No ja mam teraz jakieś 90-91kg na wadze, więc znowu nie tak mało... ale dziękuje za miłe słowa, odnośnie tego jak wyglądam
My uciekamy miłego dnia dziewczyny

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:30   #3046
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takim rozwiązaniu z przewijakiem: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80141708

Zawiesiłabym to nad komodą, która jest za niska, żeby położyć na niej taki zwykły przewijak - kręgosłup by mi wysiadł.
wydaje mi sie za male a pozatym ta cena...a nie chcesz przewijaka na lozeczko?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny za checi Przepis moge miec od mojej mamy, bo wiadomo, ze dla mnie ona robi najlepsze na swiecie, ale to w skladnikach problem, bo u mnie problem z bialym twarogiem jest, a moje ulubione pierogi to ruskie
a nie macie tam poslkich sklepow??u nas jest 30 km od nas ale zawsze

Cytat:
Kurcze...powiem Wam, że ja nie zamierzam za dużo kosmetyków kupować.
Sudocrem mam, ale będę go stosować dopiero jeśli dzidzi się coś stanie.
Pupę zamierzam przemywać wodą i wacikiem.
Tylko do kąpieli (choć też nie na początku) i od czasu do czasu do masażu coś...No i oczywiście jeśli pojawią się kłopoty skórne.

To złe podejście?
Bo trochę mnie przerażacie tą ilością kosmetyków...
nie nie jest złe bo ja w sumie do synka mialam sól do noska,oliwke, linomag i sudokrem...potem doszly szampon,plyn do kapieli i inne

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dziewczyna zastanawiam się jeszcze bo piszą,że jak smoczek spadnie na ziemie czy coś to go wyparzyć najlepiej czy umyć, napewno nie wkładac sobie dobuzi i potem dzidzi bo się przenosi bakterie.

no to ok ale w takim razie po co jest łancuszek do smoczka ? ( swoją drogą sama go kupiłam )
zawiesze dzidziowi taki smoczek na łancuszku i on wypluje i co ? za chwile mu wsadze taki ? a jak się jakieś kudełki przykleją bo wiadomo obśliniony w buzi na kocyk czy tam ubranko
i chyba pasuje to wypłukac chociaz przed podaniem nie ?
wiec wogóle nie wiem jaki jest cel łańcuszka nawet jak nie spadnie smoczek na ziemie
albo ja taka głupia jestem

idem spać dobranoc
ten łancuszek sprawdza sie u wiekszych dzieci co juz siedzą czy chodzą zeby na ziemie nie spadln a takie malenstwa ktore bezwiednie ruszaja rączkami wiecznie tylko za niego zahaczaja i jest placz bo wypada...

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
No z tym pępkiem to też słyszałam, żeby nie moczyć, ale nie wiedziałam że alkoholem też nie trzeba przecierać... Kurcze tyle sprzecznych informacji wszędzie podają i bądź człowieku mądry
Jeszcze trzeba będzie popytać jak to u innych doświadczonych mamusiek było i wybrać jakąś taktykę - oby dobrą
pępek przemywa sie 70% alkoholem zeby szybciej sie zaszuszal,ewentualnie filetem ale on zostawia plamy.A moczyc tez lepiej nie...

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Co do brudnego smoczka i oblizywania go ... moja teściowa podnosiła smoczek z podłogi w kuchni, oblizywała go i dawała TŻ'ta siostry synkowi. Byłam przerażona, ale nic nie mówiłam. Ona ma paradontozę, wiecznie stany zapalne dziąseł i bardzo często opryszczkę.
Małemu nic nie jest
Mojemu synkowi tylko ja będę oblizywać smoka (TŻ też, ale jak się przejdzie do dentysty i usłyszę, że wszystkie ząbki zdrowe).
smoczka nie moze oblizywac nikt, tak samo lyzeczek jak sie juz karmi bo sie przekazuje bakterie didzi... My mamy juz inne enzymy w ustach, pozatym mozemy miec początki zapalenia jakiego wiec lepiej smoczek w wodzie plukac
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy mycie okien w 7 miesiącu to dobry pomysł
ja myslam jakies 2 tyg temu i chyba za niedlugo w te ktore sa z strony gdzie bardziej sie brudza jeszcze raz za miesiac przelece bo nie wiem kiedy potem po cc dam rade,mam je nisko wiec spoko

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
oooo wlasnie mam pytanie do doswiadczonych mamusiek

kupilam pieluszki z pampersa new born roz. 2 jest od 3 do 6 kg czy nie beda za duze? bo jak kupowalam nie bylo roz. 1 wiec wzielam te? i nie wiem czy 1 tez dokupic czy wystrcza te??

a moja siostra bardzo chwali chusteczki mokre z biedronki te z dada
dziekuje wszystkim za pochwaly zdjecia brzuszka i synka...A pozatym to mam dzis wizyte u gina i cukrzyka trzymajcie kciuki....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:30   #3047
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Ja po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, badanie ginekologiczne OK, wszystko pozamykane i ogólnie super.
Robiła mi gin. USG, była też moja córcia- pierwszy raz- no i mój M
Mała leży sobie pod ukosem, główką wciśnięta między kość miednicy a pępowinę , bardzo wyraźnie było widać buźkę a nawet jak ustkami coś ciamkała,jak lekarka ją poszturchała żeby się poruszyła to zasłoniła rączką buzię i do końca już nic nie chciała pokazać.
Waga małej to między 1.400- 1.600 kg- tak mówiła gin. no i prawdopodobnie ma strasznie długie nogi, tylko po kim ...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.
Jedyna rzecz jaka zmartwiła mnie na wizycie to ta moja hemoglobina o której wam pisałam, jest kiepsko jednym słowem, przez ten miesiąc wyjaśni się co dalej, na razie mam brać tabletki, te jedne i drugie a jak dalej spadnie poniżej 10,00 to dostanę zastrzyki
No i zaczęły się u mnie wizyty co 2 tygodnie , następną mam 24.05 ale badań mam nie robić dopiero za miesiąc.

Aha!!!! Dziękuję Wam za kciuki!!!!
Cieszę sie, że maluszek zdrowy!

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja wróciłam i jestem bardzo zadowolona... ale zdjęcia zrobię dopiero później, tzn wieczorem, albo jutro... kupiłam koszulę z duża kokardą, narzutkę sweterkową na krótki rękaw, i w sumie 4 bluzeczki... ale jestem zadowolona. Choć cena dzisiaj nie mała, bo 6zł za sztukę to i tak jestem mega szczęśliwa. Jeszcze biała spódnica by się przydała do tej koszuli w której mam iść na komunię, ale wkońcu pójdę chyba w białych rybaczkach

Ja tez jestem zadowolona. Kupiłam pre ciuszków, ale oczywiście dla młodego i za 6 ciuszków zapłaciłam 12 złotych

Jak tam aniu Twoja lasagne? Moja już w piekarniku. Ale sie przy niej narobiłam.

farminka może lepiej to sprawdzić. Ja tez sie denerwowałam wczoraj, poszłam i mam spokój.
Stary 2010-05-11, 13:34   #3048
muminek88
Zadomowienie

kurcze dziewczyny ja sie z tym malym wukoncze wczoraj znow wypadek,myslalam ze zeby wybil tak mu krew leciala jak walnal na kafelki i z nsa i z ust mu rew sie lała jak szalona...jak ja mam tu byc spokojna?? widze ze coraz wiecej z nas ma sie oszczedzac, jakies skurcze itd a ja mam 1-2 godz spokoju w dzien jak maly śpi to robie obiad, wycieram i zaglądam do was....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:36   #3049
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

basiu gdzie ty masz te 90 kg wyglądasz super
dzidzia witaminę C mam w moim zestawie witamin, a tak czasem zjem jakiś owoc. Mi się zdaję, że ja poprostu tak mam z tym spadkiem, bo już kiedyś miałam problemy.Tylko teraz leci szybko bo młody ma potrzeby.
Zrobiłam porządki w szafkach i zyskałam całą wąską szafę dla maluszka, na początek mu wystarczy bo są tam 4 wysokie półki i wiele się zmieści
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:36   #3050
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
A może oni mogą przyjechać do Was i zaaranżować warunki studyjne? Spróbuj zapytać...
no drugi raz to juz raczej nie przyjada bo to 530 km
Stary 2010-05-11, 13:37   #3051
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Hej laseczki, Jusdan gdzie tam zrobiłas jakiś skok na ciuchland mow mi tu szybko!!! Mieli cos chłopskiego? Bo zamierzam pobuszować
Jej u ciebie 30 tydzień a ja u siebie już nie licze, zamotalam sie z tym wszystkim. ale bedzie gdzies koniec 32 chyba. W czwartek ide do lekarza i zobaczę co tam słychac u synka
Byłam w kilku ciucholandach, najlepszy (jeśli chodzi o ubranka dziecięce) jest koło "Regionalnej" z prawej strony, za okulistą i sklepem z art. dziecięcymi, tylko że coś za coś - droższe ceny mają ,bo za każde ubranko dziecięce do 122 cm trzeba zapłacić 7 zł ( obojętnie za co).Bardzo słodkie tam były ciuszki, na chłopczyka 56 cm były superowe ogrodniczki jeansowe rozpinane w kroku.Ja dla małej kupiłam 3 pary rampersów, sukienkę,spodenki,bluzecz kę z krótkim rękawkiem i tuniczke z długim, na razie wszystko na 56 cm.Byłam jeszcze w cichaczu koło Eko na Podwalu - tam w rogu i owszem były śliczne, letnie błękitne spodenki ale ja je kupiłam, kupiłam tam bluzę z kapturem i spodenki dresowe disneya.A jeśli chodzi o najtańszy ciuchacz to na przeciw targu, ta mała budka, tylko trzeba trafić na dostawę.Ja jeszcze wybieram się do tego koło Urzędu Skarbowego, koło poczty ...no to by było na tyle , mam nadzieję że się połapiesz.Kupiłam też troszkę nowych ubranek nad Eko w Textil Markecie.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-05-11 o 13:38
Stary 2010-05-11, 13:40   #3052
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
no drugi raz to juz raczej nie przyjada bo to 530 km
To może jakieś inne studio zatrudnij?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:42   #3053
ola_k11
Zadomowienie

Zapomniałam się wczoraj pochwalić!!
Wizyta przebiegła dobrze, gin zapytał na koniec tylko czy potrzebuję L4 a ja odpowiedziałam, że tak Widać jak już raz dał, to potem nie ma problemu.
Dzidziul waży 1090g!!! Lekarz powiedział, że wg usg to już 29tc a nie 27, więc maluch rośnie jak na drożdzach i jeśli w kolejnych tyg. się to nie unormuje, to można liczyć na wcześniejszy poród.
Zaczął się już przekręcać - wcześniej był miednicowo a teraz już poprzecznie z główką na dole Aaaa i nie ma mowy o pomyłce, to na pewno chłopiec, bo widzieliśmy już cały pistolet (wcześniej tylko jajka) TŻ się śmiał, że może jeszcze odpadnie ale lekarz powiedział, że ma duży instrument i nie ma mowy hehe
Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną glukozę i mocz i krew.
Na bóle bioder moge wziąć do 2 tabletek paracetamolu dziennie. Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej bedę miała bóle krzyżowe przy porodzie skoro tak mnie boli kręgosłup i biodra

Jesli chodzi o oblizywanie smoczka, to ja jestem na nie niezależnie czy to mama, tata, czy babcia Uważam, że to niehigieniczne a nie jest problemem opłukać smoczka wodą z czajnika. W buzi jest tak samo duzo bakterii co na podłodze.
Tak samo moja szwagierka dając już jedzonko łyżeczką swojemu synkowi oblizywala ją za każdym razem Ja uważam, że to tylko przenoszenie bakterii...

hd fajny apel, ciekawe czy mój dzidziul się posłucha
anuszka wozek super!!
itakasia ja też sobie skopiowałam przepis
karolcia i siala kciuki za wizytę
ania brzuś śliczny!! zapodaj linka ze spodniami
lazurowa jeśli chodzi o podatek od zakupów powyżej 1000zł przez neta, to niby coś takiego jest ale nie funkcjonuje do konca - moja koleżanka pracuje w sklepie internetowym i tam wszyscy wszystko kupują (TV, komputery itd.) ale nigdy tego nie płacili... US raczej miałby problem z dotarciem do Ciebie

Na obiad robię jajko sadzone z pietruszką, ziemniaczki z koperkiem i sałatę ze śmietaną - taki prosty obiadek.
Zrobiłam pastę jajeczną do kanapek ale nie mieliłam jajek, bo nie lubię, tylko starłam na tarce, dodałam szczypior, majonez, sól i pieprz.

ps. przestaje mi się podobać imię, które wybraliśmy.. najgorsze, że żadne inne mi się też nie podoba...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:43   #3054
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
I kilka zdjęć z telefonu zrzuconych... pomiędzy 24-26 tygodniem gdzieś... a na koniec zdjęcie mojego dziecia z kuzynem, jak miał 2 tygodnie gdzieś
niedługo będzie tak trzymać swoją siostrzyczke
Basiu ślicznie wyglądasz....i kto powiedział że córka odbiera mamie urodę?
Stary 2010-05-11, 13:43   #3055
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
No pszczolka to popraw się i zaglądaj regularnie,a jak coś niejasne to my wyjaśnimy żebyś się od nowa wciągnęła
już będę grzeczna i będę wszystko na bierząco nadrabiać
Cytat:
Dzidziusiowi spadło tętno. Bardzo. Ale na szczęście tylko na chwilę- bo wcisnęła łobuzica główkę w ciasny róg mojej macicy.

no to dobzie że to nic poważnego

A ja od siostry dostałam kolejną turę ciuszków... już nie mam gdzie ich upychać
tak mniej więcej mam po 60 par pajacyków tyle samo śpiochów, kaftaników koszulek itp w różnych rozmiarach, czapeczek ze 20par, skarpetek z 30 będzie, kombinezonów na jesień-zimę z 10, taki ciepły śpiworek, pościelki 2 sztuki, 3 rożki, bucików z 15 par w różnych rozmiarach.. śmiejemy się z mężem że tyle mamy ciuchów że moglibyśmy ubierać dziecko a potem od razu wyrzucać ciuch do kosza i potem zakładać następny bo tyle ich mamy pewnie pominęłam jeszcze wiele rzeczy które dostałam, moja siostra w lipcu ma mi przywieźć jeszcze jakieś rzeczy, karuzelki do łóżeczka, taką matę z zabawkami i jakieś jeszcze różne rzeczy, mówi że ma jeszcze 2 wory... od drugiej siostry w czerwcu będzie łóżeczko i przewijak... tak naprawdę jedyne co musze dokupić sama to wanienkę i kosmetyki no i pieluchy... wszystko inne dostałam
Stary 2010-05-11, 13:44   #3056
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Jak tam aniu Twoja lasagne? Moja już w piekarniku. Ale sie przy niej narobiłam.
nie robimy dzis bo moj maz nie da rady niestety bo po wycieczce do ikei boli go noga

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny ja sie z tym malym wukoncze wczoraj znow wypadek,myslalam ze zeby wybil tak mu krew leciala jak walnal na kafelki i z nsa i z ust mu rew sie lała jak szalona...jak ja mam tu byc spokojna?? widze ze coraz wiecej z nas ma sie oszczedzac, jakies skurcze itd a ja mam 1-2 godz spokoju w dzien jak maly śpi to robie obiad, wycieram i zaglądam do was....
jejku rzeczywiscie jak sie nie stresowac z takim malym diabelkiem
Stary 2010-05-11, 13:46   #3057
kashha
Zadomowienie

Odkąd byliśmy na zakupach w środę tydzień temu, się nie oddzywa.
Po za tym mieliśmy iść na tą terapię rodzinną w poniedziałek, ale powiedział, że musimy to przenieść bo on ma jakieś ważne zaliczenie, ale zaliczenia żadnego nie było, tylko był na weselu i poprawinach i w związku z tym pierwsza rzecz która mi się nasunęła jest taka, że na to żeby jechać na wesele miał pieniądze, ale żeby dołożyć się do zakupów dla dziecka już nie...
A po za tym widać jakie to dziecko jest dla niego ważne i ułożenie jakiś relacji...
a już najbardziej dobija mnie fakt, że na każdym kroku mnie okłamuje...
Już nie chce żeby on mnie okłamywał, nie chce żeby wmawiał mi tą ciemnotę, przecież ja nie muszę tego znosić, nie chce się tak czuć
tak strasznie mi z tym źle... jak ja mam z tego wszystkiego wybrnąć??

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:46   #3058
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
To może jakieś inne studio zatrudnij?
jakos juz mi odeszla ochota. a poza tym oni fotki mieli zrobic nam za darmo
Stary 2010-05-11, 13:49   #3059
żabka19
Raczkowanie

Troszke was podczytuje ,ale juz nie wiem co komu poodpisywac bo tyle tego bylo. Najwazniejsze to.. trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i popieram apel hd! Dbajcie o siebie moje drogie! Ja lece troche ogarnac mieszkanie ,a pozniej musze sie pouczyc. Wieczorem zajrze ,jakbym sie pojawila wczesniej prosze mnie wygonic

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:52   #3060
hd2005
Zakorzenienie

zrobiłam kolejne zdjęcie w czarnej sukience aby porównać rozmiar brzuchola

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-14 o 13:05
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości