Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 18:27   #2851
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ps. jaki krem do sutek kupujecie?
chyba bephanten bo podobno dobry i dla dzidzia od razu . tyle że nie wiem czy maść czy krem

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz bede wklejala zdjecia na wizazu Dzisiejsze zakupy ,plus kawalek mojego "podworka" aktualnie jest troche mniej sniegu
śliczna bielizna taka delikatna bardzo mi się podoba
i widok super mimo, że ja preferuje ciepły klimat ale i tak ślicznie ja mam widok na 2 blok :P

i dupa a nie usg miałam
bo mój gin to usg dopiero niedawno kupił i w tamtym tygodniu zamawiał do niego nagrywarkę. i dzisiaj mówi, że był gość podłączać i że nie chodzi, nie wie o co chodzi dzwonił tam do tych od tej nagrywarki i niby jest wszystko ok i powinna chodzić a nie chodzi ;/ jutro ma jakies kabelki jeszcze kupowac więc jeżeli jutro będzie chodzić to mi po południu zrobi a jak nie to nie wiem kiedy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:28   #2852
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Alguien
chetnie sie podziele przepisem na pierogi
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
chcesz przepis na takie co zawsze wychodza??i sa takie nie za twarde nie za miekkie??
dziekuje dziewczyny za checi Przepis moge miec od mojej mamy, bo wiadomo, ze dla mnie ona robi najlepsze na swiecie, ale to w skladnikach problem, bo u mnie problem z bialym twarogiem jest, a moje ulubione pierogi to ruskie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
mnie reklama się bardzo podobała, a że mcdonalds to mnie nie wzrusza, bo jedyne co zjadam czasami u nich to lody. Zmianiłaś avatorka!!!
A tak, zmienilam Chce z powrotem tak wygladac w 6 tyg po porodzie, wiec musze sie zmobilizowac

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki!!!
Dawno mnie nie było ale czasami z doskoku Was podczytuję
...
Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę!!!...idę na 16:15 choć znając życie przyjmie mnie dopiero po 17:00
No i wyniki ostatnie odebrałam, kiepsko z hemoglobiną, nie dość że od 3 miesięcy biorę żelazo po 4 codziennie to dalej spada, tak niskiej jeszcze nie miałam- 10,8
wlasnie pytalam o Ciebie wczoraj chyba nawet, bo cos ostatnio sie nie odzywalas
Kciuki za wizyte w takim razie i czekamy na wiesci koniecznie
A hemoglobina sie nie przejmuj, jesli nie jest ponizej 10 to nic strasznego!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jak tak pokazujecie swoje brzuszki to ja tez wam pokaze...w tym tyg taki fajny piłeczkowaty sie zrobil, tz nie moze sie nazachwycac a moj synek namietnie głaszcze i całuje braciszka wciąż....prosze
sliczne zdjecie z synkiem

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Byłam u gina. Nie swojej, u zastępcy ordynatora u nas w szpitalu. To cicocia szwagierki i od razu mnie przyjęła prywatnie. Bogu dzięki wszystko dobrze. Szyjka twarda i mocno trzyma. Główka troszkę nisko ale póki co nie za nisko. Mam do końca tygodnia zostać w domu. Przepisała mi no-spe forte. Całkiem możliwe, ze to przez to jedzenie wczorajsze i cole. Jadłam chipsy, kiełbaski i inne śmieci których nie jadam i to moga byc efekty. Dobrze, że poszłam, bo mi wielki głaz spadł z serca. Strasznie się denerwowałam.
Dziękuje Wam za wsparcie.
ufff to sie uspokoilas Synek dawal Ci znac - 'mama co Ty jesz niezdrowego'

dzidzia trzymajcie sie i najwazniejsze, ze juz w domu

aniaa zakupy zrobione przez meza 1 klasa

zabka sexy fatalaszki
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:36   #2853
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Długo mnie strasznie nie było. Przez pobyt u rodziców miałam tyle nadrabiania, że od kilku dni próbuje was nadgonić (nie lubię pisać jak nie doczytam ) i dopiero dzisiaj mi wyszło Ale chyba za dużo chciałam zacytować, bo nie zacytowało mi się prawie nic Ale tak ogólnie zacznijcie się oszczędzać dziewczyny Zdecydowanie za szybko na to żebyśmy się zaczęły sypać Macie śliczne brzuszki - wypadało by z nimi trochę poparadować
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
moja niunia waży prawie kg i tez robi świetne minki...
ułożyła się główką w dół bo tak kopała mnie po szyjce....

nie znosi ktg.... mowię wam bunt
Moja mała się za to z usg nie lubi Z tym, że celuje w głowicę a nie we mnie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
ty jeszcze mozesz siedziec w wannie??? ja tylko i wyłącznie prysznic..
A o co chodzi z tą wanną? Mnie tam się siedzi całkiem dobrze Z tym, że ja akurat nie posiadam prysznica

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny- ciekawe pytanie. Czy któraś się wspina? Poza ciążą oczywiście...
Ja lubię, ale wybitnie amatorsko Z tym, że na ściankę chodziłam zawsze z M. ...

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Przeszukiwalam dzis od rana III czesc naszego watku w nadziei, ze znajde "parametry" Waszych malenstwo na usg polowkowym.
Moja niunia w 22tyg. 5dniu ważyła 650g A tak w ogóle to gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
paperteria- zapijam frytke shakiem
Też tak robię Ale to już długo przed ciążą

Od wczoraj zaczęłam się rozglądać po allegro za wyprawką Wydawało mi się, że to jeszcze tyle czasu, ale z drugiej strony to nie ma co czekać Jak na razie mam tylko ciuszki, łóżeczko (czekające na odświeżenie) i patyczki do uszu dla maleństwa
Mam na coś ochotę i nie wiem na co... - w czwartek położna mnie ważyła i mam już 11kg na plus - to może jakaś marcheweczka

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-05-10 o 18:42
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:45   #2854
hd2005
Zakorzenienie

pada pada deszcz

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:47   #2855
żabka19
Raczkowanie

Alguien Ciebie bedzie motywowac avatarek, mnie ciuszki Mam nadzieje ,ze kiedys w nie wejde No wcisne sie jakos kurde :p
wiolek ja tez wole cieple klimaty ,wrecz uwielbiam ,ale wywialo mnie cholera prawie na koniec swiata U mnie to nawet renifery po ulicach biegaja i nikt sie nie dziwi ,no takie rzeczy
Jeszcze co do widoku to.. w Warszawie mam widok na cmentarz A i tak wole 10 razy bardziej te moje "brodnowskie" klimaty niz tutejsze widoki

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-05-10 o 19:31
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:51   #2856
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
marta
zgadzam sie z agravka, nospa i lezenie. jak nie przejdzie do lekarza
anoxa
do pracy potrzebuje?
problem w tym ze nie poprostu kolo domu bo mieszkamy na wiosce i ogrzewanie jest centralne ale trzeba w nim palic

a posciel kupilam do wozka taka http://allegro.pl/item1021514536_2_e...niana_lux.html i taka http://allegro.pl/item1018033212_pos...aplikacja.html w sumie to u mnie ma byc do kolyski od nich tez kupilam rozek czekam tylko az przyjdzie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
zapomniałam wam napisać dzwonił do mnie wczoraj kolega i pyta ile moja mała waży więc mu mówię, ze teraz to już gdzieś pewnie ok. 1500g i pytam o co mu chodzi bo to wieczny kawaler i nie podejrzewam, żeby nagle się miało okazać, że zostanie ojcem więc mi mówi, że spotkał kuzyna i żona kuzyna jest w ciąży a termin ma na 20 lipca czyli 6 dni po mnie więc nie duża różnica i mi mówi, że to ich dziecko waży już 2500g czy to możliwe???
lo dzizys spory klocus

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wrocilam z pracy wlasnie i jestem wykonczona siedzeniem i sluchania ******* prezesow.

Dziewczyny czy macie lub mialyscie klucie w okolicy pepka? Nie moge dotknac sie w to miejsce ani sie schylic ani wygiac bardzo boli mnie i nie wiem czy to moze byc cos powaznego, czuje jeszcze jakby brzuch byl mega ciezki i ciagnal do dolu

ok znikam was nadrabiac teraz
jej nie nie mialam ale mam nadzieje ze to nic powaznego

dzidzia
witamy spowrotem

marta
super ze wszystko dobrze

aniaa tak czytalam te zaleglosci i nie moglam sie doczekac twojego postu z zakupami meza i musze przyznac ze sobie poradzil

a mi przyszly dzisiaj reczniki dla malego i powiem wam ze jestem pod wrazeniem bo sa naprawde duze i fajne zwlaszcza za te pieniadze bo placilam 16,99zl za szt wiec nie duzo

dziewczyny jak robicie tortille? jak ja podgrzewacie?? co dodajecie??
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:59   #2857
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
biedulka nie zazdroszcze ci

moj maz wrocil
no Aniu męzuś spisał sie na medal moj by chyba nie dal rady i mam taki sam zolty kaftanik

dzidzia super ze juz jestes w domku i ze z malutka wszystko dobrze, napedzilas nam stracha!

pszczolka kochana myslalam dzisiaj o tobie i zastanawialam sie kiedy sie odezwiesz. kurcze wspolczuje diety i puchniecia, ja na szczescie tfu tfu nie mam tego problemu, ale ogolnie tez mi juz ciezko.

a ja wlasnie wrocilam z hurtowni, nic nie kupilam i kurde zostawilam 200 zl no ale w sumie dla bejbika chyba mam juz wszystko oprocz lozeczka kupilam stelaz do wanienki i baldachimu, wanienke, komplet poscieli na zmiane do wyrka, oliwke i puder nivea, paczke pampersow, termoopakowanie do butli, przytulanke ze skarpetkami, obcinaczki do pazurkow, kremy linomag i ziajke. no i jeszcze pajacyk i spioszki ktore kupilam kilka dni temu a moja mamuska zakupila dzisiaj zabaweczke http://allegro.pl/item1003103570_fis..._do_wozka.html tylko zdecydowanie bardziej oplaca sie ja kupic na necie bo mami dala za nia 47 zł.

p.s
wlasnie leciala reklamowka dla kobiet w ciazy o tym zeby robic badanie na hiv.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:02   #2858
roztrzepaniec989
Rozeznanie

anoxa to te z uszami z allegro? Mogłabym prosić o link?
Stary 2010-05-10, 19:03   #2859
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz bede wklejala zdjecia na wizazu Dzisiejsze zakupy ,plus kawalek mojego "podworka" aktualnie jest troche mniej sniegu
widok masz przepiekny!! a ciuszki sexy to juz chyba po porodzie co??

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
a ja właśnie wróciłam z zakupów, wanienka, przewijak, mydełko Nivea, Oliwka Hipp, Szampon Hipp, Balsam Hipp, zasypka Nivea, krem na odparzenia Hipp i patyczki do uszków małego zakupione.
Nie wiedziałam jakie kosmetyki kupować i Pani poleciła te Hippa i Nivea, że ponoć nie uczulają. No to kupiłam. Chciałam wszystko z Nivea ale na niektórych było, ze po 1 miesiącu życia a Hipp-owe są od urodzenia
Myślicie, że dobrze wybrałam?
Sama już nie wiem czego jeszcze mi brakuje
kochana ja tez mam wiekszosc z hippa oliwke mam tylko z nivea i kremik na odparzenia a reszte z hippa bo tez slyszalam ze sa dobre poza tym sa od pierwszego dnia zycia a nie wiele kosmetykow ma taka opinie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej kochane trochę mnie u Was nie było u mnie wszytsko ok... trochę zaganiany miesiąc miałam.. przeprowadzka, pisanie pracy licencjackiej, wczoraj wróciłam z komunii od siostrzeńca i w ogóle jakoś tak mało czasu na cokolwiek
Czuję się coraz gorzej.. w sensie takim że coraz ciężej mi, czuję się jak taki czołg.... zaczęłam puchnąć cała.. wczoraj jak spojrzałam na moje łydki to były zrośnięte ze stopami tak że kostki nie było widać... a waga 1 kg w miesiąc a wyglądam jakbym przytyła z 10 conajmniej tak mi się woda w organizmie zebrała... dziś byłam na wizycie u lekarza i mam przejść na dietę- 0 soli, słodkości, mniej owoców i max 1,5 litra płynów na dobę.. buuuu ale jak trzeba to trzeba... bo niedługo w drzwiach się nie zmieszczę
Czy Wam też jest już coraz ciężej? ja łapię zadychę po godzinie spaceru no i też jak za dużo chodzę to zaczynają mi nogi i stopy straaasznie puchnąć.. stopy to czasem puchną tak że buty się robią za małe... W ogóle lekarz mi powiedziała że mam teraz dużo leżeć, mniej chodzić, no tą dietę zmienić- masakra! ja nie lubię leżeć zwłaszcza jak tak ładnie na dworze zaczyna się robić

Co do płci mojej pociechy to oczywiście nadal nie wiem któż to będzie jak teraz za 3 tyg na usg się nie pokaże to będę miała niespodziankę to usg będę chciała chyba 3d zrobić i zobaczyć jak będzie wyglądać moje maleństwo i do kogo podobne hehe

a co tam u Was??
kochana wspolczuje bo wiem co znaczy p[uchnac niestety tez to mam gdy za duzo chodze od razu nogi jak balony

a wczoraj probowalam zalozyc obraczke i zakladam ja do polowy palca ale rece mam mocno spuchniete to czuje jak probuje je zgiac w piesci
Stary 2010-05-10, 19:32   #2860
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no Aniu męzuś spisał sie na medal moj by chyba nie dal rady i mam taki sam zolty kaftanik

dzidzia super ze juz jestes w domku i ze z malutka wszystko dobrze, napedzilas nam stracha!

pszczolka kochana myslalam dzisiaj o tobie i zastanawialam sie kiedy sie odezwiesz. kurcze wspolczuje diety i puchniecia, ja na szczescie tfu tfu nie mam tego problemu, ale ogolnie tez mi juz ciezko.

a ja wlasnie wrocilam z hurtowni, nic nie kupilam i kurde zostawilam 200 zl no ale w sumie dla bejbika chyba mam juz wszystko oprocz lozeczka kupilam stelaz do wanienki i baldachimu, wanienke, komplet poscieli na zmiane do wyrka, oliwke i puder nivea, paczke pampersow, termoopakowanie do butli, przytulanke ze skarpetkami, obcinaczki do pazurkow, kremy linomag i ziajke. no i jeszcze pajacyk i spioszki ktore kupilam kilka dni temu a moja mamuska zakupila dzisiaj zabaweczke http://allegro.pl/item1003103570_fis..._do_wozka.html tylko zdecydowanie bardziej oplaca sie ja kupic na necie bo mami dala za nia 47 zł.

p.s
wlasnie leciala reklamowka dla kobiet w ciazy o tym zeby robic badanie na hiv.
super zakupki a kici widze wanienka spasowala
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:33   #2861
papeteria
Zakorzenienie

xawmeli no utalentowaną masz mamcie
ola dostałam od szwagierki maść Femina
żabka no piękne fatałaszki
siala hipp jest ok
pszczolka leż w takim razie..każdej z nas jest coraz ciężej i więcej
wiolek oj szkoda z tym usg...
bajka fajne zakupy a za stelaż pod wanienke to ile dałaś ?
anoxa ja robiłam tortille dopiero dwa razy , ale placki na patelni podrzewałam.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:34   #2862
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
anoxa to te z uszami z allegro? Mogłabym prosić o link?

jasne http://allegro.pl/item1011278040_rec...0_r_90x90.html prosze

bajka
no zakupy pokazne a widze wanienke najpierw zamierza przetestowac koteczek sliczna ta zabawka
Stary 2010-05-10, 19:36   #2863
jaszczka
Zadomowienie

Jejku dziewczyny, ale produkujecie... Byłam u znajomego na herbacie i potem na zakupach, wróciłam do domku, zrobiłam obiad i jak zjadłam to od tamtej pory próbuję nadrobić.... Udało się wreszcie po ponad godzinie czytania

Miałam kupę cytatów i gdzieś mi je wcięło :/ i teraz nie pamiętam co, komu i jak...

Fajnie, że powyjaśniały się różne bóle i dolegliwości i że wszystko ok u Was
I Dzidzia już w domku i wszystko ok - też super

Ja się tylko pochwalę, że zdecydowałam się wreszcie na wózek i od razu go zakupiłam tak od razu, kliknęłam na "kup teraz" żeby się przypadkiem nie rozmyślić, albo nie zobaczyć innego, bo chyba bym padła... A tak to już kupione i tyle Ach no i wózek Bertini x4 strasznie się cieszę, bo już ostatnio spać nie mogłam, tylko o wózkach rozmyślałam..

Ach no i dziś kupiłam sobie super biustonosz do karmienia wydałam na niego 38e, ale myślę że warto było i chciałam mieć jeden taki super pożądny, a potem kupię kilka takich "szmatkowych" zwykłych na "po domu"

A tak z newsów, to siedziałam wczoraj na necie do prawie 2 w nocy i z różnych stron spisałam sobie listę wyprawkową "co trzeba mieć zanim się dzidzia urodzi" zaraz idę na górę i będę z listą odhaczać co mam, a co jeszcze potrzebuję, bo mam mętlik i już się pogubiłam z tymi wszystkimi drobiazgami...

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-05-10 o 19:40
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:39   #2864
bajka1807
Zakorzenienie

papeteria za stelaz dalam 58 zl, stwierdzilam ze nie oplaca mi sie go kupowac na necie, bo mimo kosztowal 49 zl to z przesylka wychodzilo 69 zl. a u mnie stelaz z wanienka wyszedl 72 zł bo jakims cudem wanienka kosztowala 14 zl a myslalam ze 18

a Luna faktycznie przypodobala sobie wanienke, ale ona ma pociag do plastiku uwielbia spac w misce a teraz jak tylko postawilam wanienke to od razu do niej wskoczyla hehe
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-10, 19:40   #2865
anoxa
Zakorzenienie

papateria a dawalas troszke tluszczu?
Stary 2010-05-10, 19:57   #2866
papeteria
Zakorzenienie

A wogóle to dziś mam meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega zgage jeszcze nigdy takiej nie miałam normalnie pali mnie już dobre kilka godzin

Stary 2010-05-10, 19:58   #2867
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, ale produkujecie... Byłam u znajomego na herbacie i potem na zakupach, wróciłam do domku, zrobiłam obiad i jak zjadłam to od tamtej pory próbuję nadrobić.... Udało się wreszcie po ponad godzinie czytania

Miałam kupę cytatów i gdzieś mi je wcięło :/ i teraz nie pamiętam co, komu i jak...

Fajnie, że powyjaśniały się różne bóle i dolegliwości i że wszystko ok u Was
I Dzidzia już w domku i wszystko ok - też super

Ja się tylko pochwalę, że zdecydowałam się wreszcie na wózek i od razu go zakupiłam tak od razu, kliknęłam na "kup teraz" żeby się przypadkiem nie rozmyślić, albo nie zobaczyć innego, bo chyba bym padła... A tak to już kupione i tyle Ach no i wózek Bertini x4 strasznie się cieszę, bo już ostatnio spać nie mogłam, tylko o wózkach rozmyślałam..

Ach no i dziś kupiłam sobie super biustonosz do karmienia wydałam na niego 38e, ale myślę że warto było i chciałam mieć jeden taki super pożądny, a potem kupię kilka takich "szmatkowych" zwykłych na "po domu"

A tak z newsów, to siedziałam wczoraj na necie do prawie 2 w nocy i z różnych stron spisałam sobie listę wyprawkową "co trzeba mieć zanim się dzidzia urodzi" zaraz idę na górę i będę z listą odhaczać co mam, a co jeszcze potrzebuję, bo mam mętlik i już się pogubiłam z tymi wszystkimi drobiazgami...
Poproszę i Twoją listę
Jeśli można oczywiście, mam jedną ale przyda się każda inna by porównać i nie zapomnieć o niczym

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:00   #2868
anoxa
Zakorzenienie

a ja wlasnie ukladam ciuszki i odrywam metki bo jutro zaczynam je prac co chwile sie martwie czy nie mam ich za malo ale okazuje sie ze jest ich sporo
Stary 2010-05-10, 20:00   #2869
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
papeteria za stelaz dalam 58 zl, stwierdzilam ze nie oplaca mi sie go kupowac na necie, bo mimo kosztowal 49 zl to z przesylka wychodzilo 69 zl. a u mnie stelaz z wanienka wyszedl 72 zł bo jakims cudem wanienka kosztowala 14 zl a myslalam ze 18

a Luna faktycznie przypodobala sobie wanienke, ale ona ma pociag do plastiku uwielbia spac w misce a teraz jak tylko postawilam wanienke to od razu do niej wskoczyla hehe
no to super
anoxa nie dawałam tłuszczu ale z plackiem nic się nie działo, nie przypalił się a był gorący
jaszczka super

Dziewczyny jestem przerażona...pół roku temu kupiliśmy komode z ikei i praktycznie używaliśmy tylko 4 szuflad 2 z góry na bielizne a na samym dole zapasowa pościel i zapasowe ręczniki, środkowe były puste i wyobrażcie sobie chciałam przeniesc te reczniki do duzego do szafy by zrobić miejsce dla dzidzi w komodzie i znalazłam tam takie 3 malutkie brazowe robaki jakby larwy od razu ręczniki do prania wrzuciłam jutro reszta prania....., Tżtowi każę rozkręcić te komode i posprawdza całe obicie szuflad i wszystko od spodu etc....fuuuuuujjjjjjjjjjj jjjjj szukałam na necie co to może być i znalazłam, że to jakieś pluskwy mogą być co uwielbiają drewno.

Stary 2010-05-10, 20:00   #2870
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A tak, zmienilam Chce z powrotem tak wygladac w 6 tyg po porodzie, wiec musze sie zmobilizowac
w twoim przypadku to będzie bardzo łatwe :P bo przecież nie poszło ci nigdzie indziej oprócz brzuszka a tak to świetna figura

bajka nie mów, że nic nie kupiłaś bo duuużo kupiłaś:P

anoxa ja podgrzewam w mikrofali tortille
Stary 2010-05-10, 20:06   #2871
anoxa
Zakorzenienie

jej papateria to faktycznie nei dobrze mam nadzieej ze poza nimi nic wiecej nie bedzie a zgagi nie zazdorszcze tez mnie dzisiaj meczy
Stary 2010-05-10, 20:17   #2872
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy macie lub mialyscie klucie w okolicy pepka? Nie moge dotknac sie w to miejsce ani sie schylic ani wygiac bardzo boli mnie i nie wiem czy to moze byc cos powaznego, czuje jeszcze jakby brzuch byl mega ciezki i ciagnal do dolu
UWAGA!!!!! niezawsze zadzwoniła i przekazała, że jest w SZPITALU
ból, o którym pisała nie ustępował i pojechała do szpitala.
Zrobili KTG, podłączyli pod kroplówkę (a wiecie jak ona kocha igły)
Dali coś na zatrzymaniu skurczy
Zostaje w szpitalu na obserwację.

Stary 2010-05-10, 20:24   #2873
bajka1807
Zakorzenienie

no to sie porobilo.... trzymam kciuki zeby bylo wszystko okej!!

mam nadzieje ze mi jutro lekarz nic w ten desen nie powie...
ehh uwazajcie na siebie dziewczyny, bo jak widac koncowka to juz nie przelewki.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-10, 20:31   #2874
hd2005
Zakorzenienie

najważniejsze, że jest teraz pod opieka lekarzy
Obserwują więc będzie dobrze
MUSI BYĆ!!!!!!!

Stary 2010-05-10, 20:31   #2875
anoxa
Zakorzenienie

jej niezawsze trzymam za ciebie i mala kciuki!!!!!!!!!

dziewczyny a ja nie chce was straszyc ale polozna na SR mowila ze musimy zwolnic tempo w ciazy ze nie mozemy pokazywac na ile nas stac bo kazde skurcze to niedotlenienie dla maluszka! wiec moje drogie zwalniamy tempo!!!!!!!

wogole to sie wkurzylam tzn babcia mnie wkurzyla bo jakis czas temu obiecala ze kupi nam wozek dla malego dzisiaj juz zmienila zdanie mowi zebysmy sami sobie kupili a jak bedzie miala pieniadze to najwyzej nam odda oczywiscie od poczatku bylismy na to przygotowani ale ona obiecala nam to w styczniu wiec juz odliczylismy ten koszt a tu znowu trzeba 2tys doliczyc za wozek
Stary 2010-05-10, 20:37   #2876
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że skończy się na strachu
Stary 2010-05-10, 20:38   #2877
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Hd - trzymam za niezawsze kciuki, zeby bylo wszystko oki
Bajka - fajne zakupy
Aniaa - mąż spisał sie na medal
Pszczolka - wkoncu sie odezwalas
Żabka - fajna bielizna

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i kosmetyczki kupilam sobie czerwona koszulke za 9,99zl
Zjadlam kolacje i odpoczywam w waszym towarzystwie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:52   #2878
justynacz80
Rozeznanie

Jejku, to trzymamy kciuki za Niezawsze i Madzię. Musi być dobrze.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu z przewijakiem: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80141708

Zawiesiłabym to nad komodą, która jest za niska, żeby położyć na niej taki zwykły przewijak - kręgosłup by mi wysiadł.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:54   #2879
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

no to gratuluje i witam wsrod posiadaczek Bertini

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem przerażona...pół roku temu kupiliśmy komode z ikei i praktycznie używaliśmy tylko 4 szuflad 2 z góry na bielizne a na samym dole zapasowa pościel i zapasowe ręczniki, środkowe były puste i wyobrażcie sobie chciałam przeniesc te reczniki do duzego do szafy by zrobić miejsce dla dzidzi w komodzie i znalazłam tam takie 3 malutkie brazowe robaki jakby larwy od razu ręczniki do prania wrzuciłam jutro reszta prania....., Tżtowi każę rozkręcić te komode i posprawdza całe obicie szuflad i wszystko od spodu etc....fuuuuuujjjjjjjjjjj jjjjj szukałam na necie co to może być i znalazłam, że to jakieś pluskwy mogą być co uwielbiają drewno.
fuj to niefajnie. koniecznie sprawdzcie zeby potem te paskudztwa po rzeczach dzidzi nie chodzily

Cytat:
jejku co to sie dzieje u nas... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i szybko wroci do domu
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:54   #2880
wiolek1
Zadomowienie

papeteria kurcze to niech tż sprawdza co za robaki. ja jestem przyzwyczajona bo w łazience czasem mam takie małe pełzające czarne to chyba pluskwy właśnie ale tak to jest jak się mieszka w wynajmowanym starym i nieodnawianym mieszkaniu ;/
a ze zgagą nie pomoge bo czasem mi sie zdarzy ( 2 razy w tygodniu) ale zawsze pomaga garsć migdałów

Cytat:
niezawsze odpoczywaj i uważaj na siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości