|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
chyba bephanten bo podobno dobry i dla dzidzia od razu . tyle że nie wiem czy maść czy krem
Cytat:
i widok super mimo, że ja preferuje ciepły klimat ale i tak ślicznie ja mam widok na 2 blok :P i dupa a nie usg miałam bo mój gin to usg dopiero niedawno kupił i w tamtym tygodniu zamawiał do niego nagrywarkę. i dzisiaj mówi, że był gość podłączać i że nie chodzi, nie wie o co chodzi dzwonił tam do tych od tej nagrywarki i niby jest wszystko ok i powinna chodzić a nie chodzi ;/ jutro ma jakies kabelki jeszcze kupowac więc jeżeli jutro będzie chodzić to mi po południu zrobi a jak nie to nie wiem kiedy
|
|
|
|
|
#2852 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
Chce z powrotem tak wygladac w 6 tyg po porodzie, wiec musze sie zmobilizowac ![]() Cytat:
Kciuki za wizyte w takim razie i czekamy na wiesci koniecznie ![]() A hemoglobina sie nie przejmuj, jesli nie jest ponizej 10 to nic strasznego! Cytat:
Cytat:
Synek dawal Ci znac - 'mama co Ty jesz niezdrowego' ![]() dzidzia trzymajcie sie i najwazniejsze, ze juz w domu aniaa zakupy zrobione przez meza 1 klasa ![]() zabka sexy fatalaszki
|
|||||
|
|
|
#2853 | ||||
|
Rozeznanie
|
Długo mnie strasznie nie było. Przez pobyt u rodziców miałam tyle nadrabiania, że od kilku dni próbuje was nadgonić (nie lubię pisać jak nie doczytam
) i dopiero dzisiaj mi wyszło Ale chyba za dużo chciałam zacytować, bo nie zacytowało mi się prawie nic Ale tak ogólnie zacznijcie się oszczędzać dziewczyny Macie śliczne brzuszki - wypadało by z nimi trochę poparadować Cytat:
Z tym, że celuje w głowicę a nie we mnie ![]() Cytat:
Z tym, że ja akurat nie posiadam prysznica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to gratuluję dziewczynki Też tak robię Ale to już długo przed ciążą ![]() Od wczoraj zaczęłam się rozglądać po allegro za wyprawką Wydawało mi się, że to jeszcze tyle czasu, ale z drugiej strony to nie ma co czekać Jak na razie mam tylko ciuszki, łóżeczko (czekające na odświeżenie) i patyczki do uszu dla maleństwa ![]() Mam na coś ochotę i nie wiem na co... - w czwartek położna mnie ważyła i mam już 11kg na plus - to może jakaś marcheweczka
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-10 o 18:42 |
||||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
pada pada deszcz
|
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Alguien Ciebie bedzie motywowac avatarek, mnie ciuszki
Mam nadzieje ,ze kiedys w nie wejde No wcisne sie jakos kurde :pwiolek ja tez wole cieple klimaty ,wrecz uwielbiam ,ale wywialo mnie cholera prawie na koniec swiata U mnie to nawet renifery po ulicach biegaja i nikt sie nie dziwi ,no takie rzeczyJeszcze co do widoku to.. w Warszawie mam widok na cmentarz A i tak wole 10 razy bardziej te moje "brodnowskie" klimaty niz tutejsze widoki
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-05-10 o 19:31 |
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu kolo domu bo mieszkamy na wiosce i ogrzewanie jest centralne ale trzeba w nim palic a posciel kupilam do wozka taka http://allegro.pl/item1021514536_2_e...niana_lux.html i taka http://allegro.pl/item1018033212_pos...aplikacja.html w sumie to u mnie ma byc do kolyski od nich tez kupilam rozek czekam tylko az przyjdzie Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia witamy spowrotem ![]() marta super ze wszystko dobrze aniaa tak czytalam te zaleglosci i nie moglam sie doczekac twojego postu z zakupami meza i musze przyznac ze sobie poradzil ![]() a mi przyszly dzisiaj reczniki dla malego i powiem wam ze jestem pod wrazeniem bo sa naprawde duze i fajne zwlaszcza za te pieniadze bo placilam 16,99zl za szt wiec nie duzo dziewczyny jak robicie tortille? jak ja podgrzewacie?? co dodajecie??
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
no Aniu męzuś spisał sie na medal
moj by chyba nie dal rady i mam taki sam zolty kaftanik ![]() dzidzia super ze juz jestes w domku i ze z malutka wszystko dobrze, napedzilas nam stracha! pszczolka kochana myslalam dzisiaj o tobie i zastanawialam sie kiedy sie odezwiesz. kurcze wspolczuje diety i puchniecia, ja na szczescie tfu tfu nie mam tego problemu, ale ogolnie tez mi juz ciezko. a ja wlasnie wrocilam z hurtowni, nic nie kupilam i kurde zostawilam 200 zl kupilam stelaz do wanienki i baldachimu, wanienke, komplet poscieli na zmiane do wyrka, oliwke i puder nivea, paczke pampersow, termoopakowanie do butli, przytulanke ze skarpetkami, obcinaczki do pazurkow, kremy linomag i ziajke. no i jeszcze pajacyk i spioszki ktore kupilam kilka dni temu a moja mamuska zakupila dzisiaj zabaweczke http://allegro.pl/item1003103570_fis..._do_wozka.html tylko zdecydowanie bardziej oplaca sie ja kupic na necie bo mami dala za nia 47 zł.p.s wlasnie leciala reklamowka dla kobiet w ciazy o tym zeby robic badanie na hiv. |
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
anoxa to te z uszami z allegro? Mogłabym prosić o link?
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wczoraj probowalam zalozyc obraczke i zakladam ja do polowy palca ale rece mam mocno spuchniete to czuje jak probuje je zgiac w piesci
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kici widze wanienka spasowala
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
xawmeli no utalentowaną masz mamcie
ola dostałam od szwagierki maść Femina żabka no piękne fatałaszki siala hipp jest ok pszczolka leż w takim razie..każdej z nas jest coraz ciężej i więcej ![]() wiolek oj szkoda z tym usg... bajka fajne zakupy anoxa ja robiłam tortille dopiero dwa razy , ale placki na patelni podrzewałam. |
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
jasne http://allegro.pl/item1011278040_rec...0_r_90x90.html prosze ![]() bajka no zakupy pokazne a widze wanienke najpierw zamierza przetestowac koteczek sliczna ta zabawka
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny, ale produkujecie... Byłam u znajomego na herbacie i potem na zakupach, wróciłam do domku, zrobiłam obiad i jak zjadłam to od tamtej pory próbuję nadrobić.... Udało się wreszcie po ponad godzinie czytania
![]() Miałam kupę cytatów i gdzieś mi je wcięło :/ i teraz nie pamiętam co, komu i jak... Fajnie, że powyjaśniały się różne bóle i dolegliwości i że wszystko ok u Was ![]() I Dzidzia już w domku i wszystko ok - też super ![]() Ja się tylko pochwalę, że zdecydowałam się wreszcie na wózek i od razu go zakupiłam tak od razu, kliknęłam na "kup teraz" żeby się przypadkiem nie rozmyślić, albo nie zobaczyć innego, bo chyba bym padła... A tak to już kupione i tyle Ach no i wózek Bertini x4 strasznie się cieszę, bo już ostatnio spać nie mogłam, tylko o wózkach rozmyślałam.. ![]() Ach no i dziś kupiłam sobie super biustonosz do karmienia wydałam na niego 38e, ale myślę że warto było i chciałam mieć jeden taki super pożądny, a potem kupię kilka takich "szmatkowych" zwykłych na "po domu" ![]() A tak z newsów, to siedziałam wczoraj na necie do prawie 2 w nocy i z różnych stron spisałam sobie listę wyprawkową "co trzeba mieć zanim się dzidzia urodzi" zaraz idę na górę i będę z listą odhaczać co mam, a co jeszcze potrzebuję, bo mam mętlik i już się pogubiłam z tymi wszystkimi drobiazgami...
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-05-10 o 19:40 |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria za stelaz dalam 58 zl, stwierdzilam ze nie oplaca mi sie go kupowac na necie, bo mimo kosztowal 49 zl to z przesylka wychodzilo 69 zl. a u mnie stelaz z wanienka wyszedl 72 zł bo jakims cudem wanienka kosztowala 14 zl a myslalam ze 18
a Luna faktycznie przypodobala sobie wanienke, ale ona ma pociag do plastiku uwielbia spac w misce a teraz jak tylko postawilam wanienke to od razu do niej wskoczyla hehe
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
papateria a dawalas troszke tluszczu?
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle to dziś mam meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega zgage jeszcze nigdy takiej nie miałam normalnie pali mnie już dobre kilka godzin
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli można oczywiście, mam jedną ale przyda się każda inna by porównać i nie zapomnieć o niczym
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie ukladam ciuszki i odrywam metki bo jutro zaczynam je prac
co chwile sie martwie czy nie mam ich za malo ale okazuje sie ze jest ich sporo
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anoxa nie dawałam tłuszczu ale z plackiem nic się nie działo, nie przypalił się a był gorący jaszczka super Dziewczyny jestem przerażona...pół roku temu kupiliśmy komode z ikei i praktycznie używaliśmy tylko 4 szuflad 2 z góry na bielizne a na samym dole zapasowa pościel i zapasowe ręczniki, środkowe były puste i wyobrażcie sobie chciałam przeniesc te reczniki do duzego do szafy by zrobić miejsce dla dzidzi w komodzie i znalazłam tam takie 3 malutkie brazowe robaki jakby larwy |
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bajka nie mów, że nic nie kupiłaś bo duuużo kupiłaś:P anoxa ja podgrzewam w mikrofali tortille |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
jej papateria to faktycznie nei dobrze mam nadzieej ze poza nimi nic wiecej nie bedzie a zgagi nie zazdorszcze tez mnie dzisiaj meczy
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ból, o którym pisała nie ustępował i pojechała do szpitala. Zrobili KTG, podłączyli pod kroplówkę (a wiecie jak ona kocha igły) Dali coś na zatrzymaniu skurczy Zostaje w szpitalu na obserwację. |
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
no to sie porobilo.... trzymam kciuki zeby bylo wszystko okej!!
mam nadzieje ze mi jutro lekarz nic w ten desen nie powie... ehh uwazajcie na siebie dziewczyny, bo jak widac koncowka to juz nie przelewki. |
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze, że jest teraz pod opieka lekarzy
Obserwują więc będzie dobrze MUSI BYĆ!!!!!!! |
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
jej niezawsze trzymam za ciebie i mala kciuki!!!!!!!!!
dziewczyny a ja nie chce was straszyc ale polozna na SR mowila ze musimy zwolnic tempo w ciazy ze nie mozemy pokazywac na ile nas stac bo kazde skurcze to niedotlenienie dla maluszka! wiec moje drogie zwalniamy tempo!!!!!!! wogole to sie wkurzylam tzn babcia mnie wkurzyla bo jakis czas temu obiecala ze kupi nam wozek dla malego dzisiaj juz zmienila zdanie mowi zebysmy sami sobie kupili a jak bedzie miala pieniadze to najwyzej nam odda oczywiscie od poczatku bylismy na to przygotowani ale ona obiecala nam to w styczniu wiec juz odliczylismy ten koszt a tu znowu trzeba 2tys doliczyc za wozek
|
#2876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że skończy się na strachu ![]()
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Hd - trzymam za niezawsze kciuki, zeby bylo wszystko oki
![]() Bajka - fajne zakupy ![]() Aniaa - mąż spisał sie na medal ![]() Pszczolka - wkoncu sie odezwalas ![]() Żabka - fajna bielizna ![]() Ja wlasnie wrocilam z zakupow i kosmetyczki kupilam sobie czerwona koszulke za 9,99zl![]() Zjadlam kolacje i odpoczywam w waszym towarzystwie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
Jejku, to trzymamy kciuki za Niezawsze i Madzię. Musi być dobrze.
Co sądzicie o takim rozwiązaniu z przewijakiem: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80141708 Zawiesiłabym to nad komodą, która jest za niska, żeby położyć na niej taki zwykły przewijak - kręgosłup by mi wysiadł. |
|
|
|
#2879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jejku co to sie dzieje u nas... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i szybko wroci do domu
|
|||
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
papeteria kurcze to niech tż sprawdza co za robaki. ja jestem przyzwyczajona bo w łazience czasem mam takie małe pełzające czarne to chyba pluskwy właśnie ale tak to jest jak się mieszka w wynajmowanym starym i nieodnawianym mieszkaniu ;/
a ze zgagą nie pomoge bo czasem mi sie zdarzy ( 2 razy w tygodniu) ale zawsze pomaga garsć migdałów Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Dzisiejsze zakupy ,plus kawalek mojego "podworka" aktualnie jest troche mniej sniegu 

Witam Was mamuśki!!!
) i dopiero dzisiaj mi wyszło
Ale tak ogólnie zacznijcie się oszczędzać dziewczyny
Jak na razie mam tylko ciuszki, łóżeczko (czekające na odświeżenie) i patyczki do uszu dla maleństwa
- to może jakaś marcheweczka 

Mam nadzieję, że skończy się na strachu 
jejku co to sie dzieje u nas... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i szybko wroci do domu