Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 12:14   #4081
marticzka321
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

mi 8 maja minął juz miesiąc!! cały miesiąc. masakra ale ten czas leci, nawet nie wiedziałam ze będzie tak łatwo nie wiem ile mi spadło bo postanowiłam sie ważyć raz na kilka tyg. żeby sie nie zniechęcać w razie niskich spadków wagi natomiast przymierzam ubrania w których dawno już się nie mieszczę iiii tu widzę rezultaty
po pierwszych 2 tyg schudłam 5,5kg teraz zważę się w sobotę ale na pewno już nie będzie takiego superanckiego wyniku ale głowa do góry!! Grunt to to że się coraz lepiej czuje w swoim ciałku
marticzka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:19   #4082
mrofka
wizażowy robalek

Siemaa

Ja się więcej w środku tygodnia nie ważę! Będę to robić raz w tygodniu, o.

Na śniadanko dziś pół wędzonej makreli, 3 rozpustne kanapki i kawał czerwonej papryki Teraz popijam zieloną herbatkę, którą kocham

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Chmurki niestety bardzo się pocą.
A co do chudnięcia... Mi zawsze na każdej diecie waga szybko leciała. A potem szybko jej przybywało No cóż... taki mój urok... wziąłem wszystkie najgorsze geny rodzinne, a to co najlepsze, to sobie brat zabrał.
Ciesz się, że chudniesz, Rodzynie a nie rozpaczasz A brat młodszy czy starszy?

Cytat:
Napisane przez dziewczynakasia Pokaż wiadomość
Zaczęłam dietę w niedzielę no i dzisiaj mam już spadek równo 1,0 kg. Natomiast mój TŻ, który też się zdecydował ma już -2,7kg Momentami jest ciężko odmówić normalnemu jedzeniu ale trwamy ;D
Łoł - szaleństwo, szaleństwo, szaleństwo! Graty wielkie

Coś mnie głowa boli Ale to chyba dlatego, że ostatnio dość późno chodzę spać a wcześnie wstaję (przezentacja )

Wiecie co? Zastanawia mnie jedna rzecz... Mam rogowacenie przymieszkowe na udach - wstrętne choróbsko, z którym walczę już od dawna. I nie wiem, czy to przez dietę czy cuś, ale... znika! Są tylko małe krostki gdzieniegdzie A sęk w tym, że jedyne, co ostatnio zmieniłam, to dieta - a tak to wszystko w normie. Hmmm

Nieważne jak to się dzieje - ważne, że znika

Wracam do prezentacji Wczoraj ją skracałam maksymalnie (poszłam spać o 1.40 ), a teraz będzie kucie, kucie, kucie...
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:29   #4083
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam Was dziewczynki i moose1979 !
Ja dziś mam więcj o 0,2 więc chyba zbiża się @. Żadnych grzechów nie było wczoraj na urodzinach babci. Wszyscy pytali dlaczego nie jem i kazdemu z osobna musiałam tłumaczyć. A wszystkie ciotki z babcią na czele mówiły: "a po co?" "a z czego chcesz schudnąć? przeciez nie masz z czego..." "Pij wode sama schudniesz" ITD.... jednak jak już wszyscy się nasłuchali to dali spokój z wmuszaniem mi ciasta i sałatki. Jadłam tylko szynkę i piłam kawę w srodę mamy kolejną impreze w restauracji i spaecjalnie dla mnie zamówili filecik z kurczaka na parze z warzywami :P super. Ciesze się że rodzinka mnie wspiera Pozdrawiam serdecznie
ps. moose może rzeczywiście @ dostaniesz z samego czytania nas i siły sugesti dlatego wzrost wagi
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:33   #4084
marcheew
Raczkowanie

czesc dziewczyny!
ależ jestem na siebie wściekła miałam wstać o 7 rano, zjesc sniadanko i udac sie na fitness a tu , spałam i spałam i niedawno wstałam... wiec ominelo mnie pierwsze sniadanie, teraz jem tak jak planowo mam drugie. Rozpustne kanapeczki znow wyszly jak jajecznica- chyba ta patelnia cos mało teflonowa :P musze jeszcze kupic jeszcze olej parafinowy bo mam mały problem z porcelaną
I nie wiem na razie czy mam jakies spadki czy stoi ponieważ wagi nie mam, jutro albo pojutrze juz dojdzie bo zamowilam.
marcheew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:37   #4085
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
witam Kruszynki

nie wiem czy jeszcze ktoś mnie kojarzy - może II generacja bo widzę, że wysyp świeżynkowy znowu na forum nastąpił

dukam sobie pomalutku na III fazie i dzisiaj na wadze było 54,4 więc na III też się jeszcze traci

po uczcie zawsze trochę idzie w górę (jak bardzo to zależy jak wielka i obfita była uczta) ja w niedzielę przegięłam na maksa i nigdy tego nie powtórzę, ale....
ucztą był niedzielny obiad - rosół z makaronem, pierś kuraka w panierce i sałatka ze śmietaną - tu ok ale....
potem był deser - dwa kawałki tortu bo brat miał urodziny, mega porcja lodów, ciasto - 3 kawałki, ciasteczka 5 szt - tragedia

na wadze przybyło 0,7 a po proteinowym poniedziałku pięknie wszystko spadło nawet z nawiązką bo o 1,1kg
Witaj,no pewnie że pamietamy,no nieda się ukryć że ostatnoi widuję same świezynki ale to dobrze rodzina się rozrazsta.Troche smutno ,bo z moich rówieśniczek nie ma nikogo ,czasem tylko któraś zajrzy.Wiesz ja po moich problemach z jelitówką,już normalnie rozpoczęłam III fazę i jest wspaniale.Co prawda dla mnie najważniejsze są owoce ,ciasta nie jadłam i chyba tak szybko po nie nie sięgnę.Niedzielny obiad też zaliczyłam był rosołek z makaronem i roladkę z kurczaka z peczarkami z jednym ziemniakiem i kopą surówki z młodej kapusty.No ale już od poniedziałaku jem bardzo ostrożnie,jak narazie nie miałam ani ubytku ,ani dodatkowych kilogramów.Ma m nadzieję że uda nam się przejść przez tą III fazę bez problemów,choć w moim przypadku to jeszcze 220dni.Jestem pełna optymizmu i wiem że już nigdy nie będę kulką która się toczy.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:40   #4086
Olci_a
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
zawsze mozesz miec grilla na obiad sniadanie i kolacje i spadki bedzie miec strasznie po tym
bedziesz jesc to co inni - przeciez oni tez musza cos jesc i jakos sobie szykowac zarcie i je przechowywac

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

masz szczesie, wrabalam sporo tej czekolady - przerobilam lekko na oko ten przepis - sypalam wiecej mleka
no i dzisiaj 200 g mniej

a ten Twoj skok to od soli z wedliny - zatrzymuje wode
wy wiecie jak człowiekowi smaka narobić??:P
2dzień na P
Olci_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:49   #4087
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki i moose1979 !
Ja dziś mam więcj o 0,2 więc chyba zbiża się @. Żadnych grzechów nie było wczoraj na urodzinach babci. Wszyscy pytali dlaczego nie jem i kazdemu z osobna musiałam tłumaczyć. A wszystkie ciotki z babcią na czele mówiły: "a po co?" "a z czego chcesz schudnąć? przeciez nie masz z czego..." "Pij wode sama schudniesz" ITD.... jednak jak już wszyscy się nasłuchali to dali spokój z wmuszaniem mi ciasta i sałatki. Jadłam tylko szynkę i piłam kawę w srodę mamy kolejną impreze w restauracji i spaecjalnie dla mnie zamówili filecik z kurczaka na parze z warzywami :P super. Ciesze się że rodzinka mnie wspiera Pozdrawiam serdecznie
ps. moose może rzeczywiście @ dostaniesz z samego czytania nas i siły sugesti dlatego wzrost wagi
Tak trzymaj,grunt to się nie poddawać,no i masz dużo szczęścia że rodzinka Cię wspiera,bo u mnie to było tak;czy ty zwariowałaś,chcesz wyglądać jak 20latka?Przecież swoije lata już masz po co ci to?No i wiele innych głupich tekstów.A teraz słyszę że pięknie wyglądam że młodsza jestem o 20 lat,ludzie których spotykałam na codzień nadziwić się nie mogą że to ja.Ale najważniejesze jest to że mój biedny kregosłup ma lżej ,moja wątroba która na okragło mnie pobolewała nie odzyawa sie już wogóle.Ogólnie jest super.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marticzka321 Pokaż wiadomość
mi 8 maja minął juz miesiąc!! cały miesiąc. masakra ale ten czas leci, nawet nie wiedziałam ze będzie tak łatwo nie wiem ile mi spadło bo postanowiłam sie ważyć raz na kilka tyg. żeby sie nie zniechęcać w razie niskich spadków wagi natomiast przymierzam ubrania w których dawno już się nie mieszczę iiii tu widzę rezultaty
po pierwszych 2 tyg schudłam 5,5kg teraz zważę się w sobotę ale na pewno już nie będzie takiego superanckiego wyniku ale głowa do góry!! Grunt to to że się coraz lepiej czuje w swoim ciałku
kochana szacun wielki w dwa tygodnie taki wynik.Oby tak dalej.
Stary 2010-05-11, 12:49   #4088
marcheew
Raczkowanie

dziewczyny, znacie jakis fajny przepis na rybe? na obiad chcem zrobic ale nie wiem jak :P
Stary 2010-05-11, 12:55   #4089
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Planuję 5 dni, mam nadzieję, że wytrwam. Chcę zrzucić 8 kg. Widzę, że ty już pare kg zgubiłaś, zazdroszczę.
a robiłaś sobie ten test Dukana? mi wyszło że na 1 fazie mam być 3 dni i tylko niby-1 kg ,a Tobie jak wyszło?
No widzę że mamy podobny cel-55
Ja ogólnie odchudzam się od po świętach wielkanocnych.W ciągu miesiąca udało mi się zrzucić 3 kg,ale nie stosowałam żadnej diety,tylko po prostu odżywiałam się zdrowo,ćwiczyłam...
Zawsze byłam przekonana że nie mam silnej woli ale jednak daję rade
Od wczoraj na Dukanie.Jakoś kiepsko się od wczoraj czuje,głowa mnie boli,jestem senna,brak ochoty na cokolwiek... :/

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2010-05-11 o 13:06
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:56   #4090
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Zaszalałas kochana! Trzymaj się ciepło i ucałuj dziewczynki.
zaszalałam ale więcej nie planuję tego robić bo potem może być ciężko wrócić do zasad diety

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Ja pamiętam bardzo dobrze i wypatruję wpisów od Ciebie!
Kurcze, to jest nadzieja, że jak się do III fazy dotrwa, to te uczty naprawdę mogą być przyjemne Gratuluję tak pięknej formy na III fazie!
dzięki
ja ostanio nie bardzo mam czas by nawet poczytać co ciekawego piszecie i tylko wpadam od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Witaj,no pewnie że pamietamy,no nieda się ukryć że ostatnoi widuję same świezynki ale to dobrze rodzina się rozrazsta.Troche smutno ,bo z moich rówieśniczek nie ma nikogo ,czasem tylko któraś zajrzy.Wiesz ja po moich problemach z jelitówką,już normalnie rozpoczęłam III fazę i jest wspaniale.Co prawda dla mnie najważniejsze są owoce ,ciasta nie jadłam i chyba tak szybko po nie nie sięgnę.Niedzielny obiad też zaliczyłam był rosołek z makaronem i roladkę z kurczaka z peczarkami z jednym ziemniakiem i kopą surówki z młodej kapusty.No ale już od poniedziałaku jem bardzo ostrożnie,jak narazie nie miałam ani ubytku ,ani dodatkowych kilogramów.Ma m nadzieję że uda nam się przejść przez tą III fazę bez problemów,choć w moim przypadku to jeszcze 220dni.Jestem pełna optymizmu i wiem że już nigdy nie będę kulką która się toczy.
bardzo się cieszę, że to wstrętne choróbsko już cię opuściło
mnie strasznie brakuje owoców ale niestety tych których nie wolno czyli banany i winogrona więc zjadam jabłko lub kiwi no bo trzeba zjeść ale przyjemności mi to nie sprawia - może jak pojawią się truskawki

robisz tradycyjną III czy tą podzieloną?
ja planowałam podzieloną ale ostatecznie zdecydowałam się na tradycyjną gdyż pomyślałam, że będę mieć więcej czasu by się przyzwyczaić do nowego żywienia i potem na IV nie będzie problemów skoro nie ma już ograniczeń

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:57   #4091
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak trzymaj,grunt to się nie poddawać,no i masz dużo szczęścia że rodzinka Cię wspiera,bo u mnie to było tak;czy ty zwariowałaś,chcesz wyglądać jak 20latka?Przecież swoije lata już masz po co ci to?No i wiele innych głupich tekstów.A teraz słyszę że pięknie wyglądam że młodsza jestem o 20 lat,ludzie których spotykałam na codzień nadziwić się nie mogą że to ja.Ale najważniejesze jest to że mój biedny kregosłup ma lżej ,moja wątroba która na okragło mnie pobolewała nie odzyawa sie już wogóle.Ogólnie jest super
no to pięknie widze ze ty juz na III fazie, ehh ale ci fajnie. A moze jakies fotki bys wkleiła skoro taka super przemiana
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:04   #4092
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
zaszalałam ale więcej nie planuję tego robić bo potem może być ciężko wrócić do zasad diety
Też tak myślę, jak się człowiek rozbestwi to może polecieć..
Dlatego boję się III.
A, zapomniałam się podzielić dobrą wiadomością offtopową na maxa: lecę w sierpniu do Barcelony na urlop. Myślałam, że nie wypali, ale jednak się udało z noclegiem i przelotem. Normalnie się doczekać nie mogę, a już powinnam być wtedy na III, więc tym lepiej dla mnie.
Szykuje się stuprocentowo babski wyjazd. Ach, Hiszpanie, bójcie się!
Stary 2010-05-11, 13:09   #4093
majowa_b
Raczkowanie

Witajcie po przerwie moje drogie
Na weselu sie wybawiłam, a jedzenia bylo mnóstwo dietetycznego, surówki, ryby w galarecie, jajka na twardo(!)pierś z warzywami i rosół był nietłusty, piłam sobie wodę i herbatę. Jedyny grzeszek na jaki sobie pozwoliłam to toast odrobiną szampana Poza tym w sukienkę się cudnie zmieściłam, wypoczęłam w domu w majowy weekend, waga leci sobie powolutku w dół, a w urodziny Ukochany mi sie oświadczył. Czyż nie wspaniale? Ale sie przechwalam! Ale to dlatego, że jestem szczęśliwa
Stary 2010-05-11, 13:11   #4094
betii5
Rozeznanie

Cytat:

dzięki
ja ostanio nie bardzo mam czas by nawet poczytać co ciekawego piszecie i tylko wpadam od czasu do czasu

bardzo się cieszę, że to wstrętne choróbsko już cię opuściło
mnie strasznie brakuje owoców ale niestety tych których nie wolno czyli banany i winogrona więc zjadam jabłko lub kiwi no bo trzeba zjeść ale przyjemności mi to nie sprawia - może jak pojawią się truskawki

robisz tradycyjną III czy tą podzieloną?
ja planowałam podzieloną ale ostatecznie zdecydowałam się na tradycyjną gdyż pomyślałam, że będę mieć więcej czasu by się przyzwyczaić do nowego żywienia i potem na IV nie będzie problemów skoro nie ma już ograniczeń
Ja uwielbiam jabłka grejfruty,oczywiście banany i winogrona uwielbiam ,truskawki to już wogóle marzenie.długo się zastanawiałam którą opcję wybrać i zostałam też przy tradycyjnej.
Stary 2010-05-11, 13:12   #4095
weronika_91
Zakorzenienie

mrofka no najlepiej się ważyć raz w tygodniu a mam pytanko,spada Tobie waga tak jak wg testu Dukana?
no ja już ostatni pisemny mam za sobą...teraz tylko te ustne.Prezentacji miałam 8 stron i skróciłam do jakiś 3,5 ja jak narazie powtarzam na ustny niemiecki,polski potem
Stary 2010-05-11, 13:17   #4096
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
no to pięknie widze ze ty juz na III fazie, ehh ale ci fajnie. A moze jakies fotki bys wkleiła skoro taka super przemiana
tak jest fajnie,ale ja cały czas czuwam,nie myśl sobie że obżeram się bezmyślnie.Fotki zrobię gdy odzyskam aparat,mój syn wyjechał i zabrał ze sobą.Jesli chodzi o fotki to kiedyś było ich więcej ja sama pamiętam że chyba ze 4 razy dodawałam i dziewczyny miały wielki motywator do dalszej walki.
Stary 2010-05-11, 13:32   #4097
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majowa_b Pokaż wiadomość
Na weselu sie wybawiłam, a jedzenia bylo mnóstwo dietetycznego, surówki, ryby w galarecie, jajka na twardo(!)pierś z warzywami i rosół był nietłusty, piłam sobie wodę i herbatę. Jedyny grzeszek na jaki sobie pozwoliłam to toast odrobiną szampana Poza tym w sukienkę się cudnie zmieściłam, wypoczęłam w domu w majowy weekend, waga leci sobie powolutku w dół, a w urodziny Ukochany mi sie oświadczył. Czyż nie wspaniale? Ale sie przechwalam! Ale to dlatego, że jestem szczęśliwa
to wspaniale! gratuluje i życze szczęścia
Stary 2010-05-11, 13:37   #4098
kaha_akro
Raczkowanie

witam!
zastanawiam się nad rozpoczęciem tej diety, o której tu mowa.. nie mam potrzeby zrzucania dużej ilości, wręcz to czego chcę się pozbyć to zaledwie 5-7kg, i tak bardzo mi to nie przeszkadza, ale jednak przeszkadza.. Będę musiała przeczytać cały wątek, żeby wiedzieć coś więcej..
na początek zrobiłam ten test i wyszło mi, że ten pierwszy etap mam mieć przez 2dni - a czytałam gdzieś że to ma być 5 dni.. no i wyszło mi na tym teście, że wystarczą mi tylko 3 fazy.. o ile dobrze rozumiem, bo francuskiego nie znam..
I faza 2 dni
II faza 37 dni
III faza 53dni czy to możliwe?
kaha_akro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:39   #4099
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaha_akro Pokaż wiadomość
witam!
zastanawiam się nad rozpoczęciem tej diety, o której tu mowa.. nie mam potrzeby zrzucania dużej ilości, wręcz to czego chcę się pozbyć to zaledwie 5-7kg, i tak bardzo mi to nie przeszkadza, ale jednak przeszkadza.. Będę musiała przeczytać cały wątek, żeby wiedzieć coś więcej..
na początek zrobiłam ten test i wyszło mi, że ten pierwszy etap mam mieć przez 2dni - a czytałam gdzieś że to ma być 5 dni.. no i wyszło mi na tym teście, że wystarczą mi tylko 3 fazy.. o ile dobrze rozumiem, bo francuskiego nie znam..
I faza 2 dni
II faza 37 dni
nie czytaj calego wątku, tylko ksiazke - nie potrafie schudnąc
test jest najbardziej wiarygodny i warto sie go trzymac
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:41   #4100
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
witam!
I faza 2 dni
II faza 37 dni
w teście tak wychodzi. Jeśli chcesz schudnąć do 10 dni Dukan zaleca 2-3 dni fazu uderzeniowej, jesli powyżej 10- 5 dni itd... Ty chcesz schudnąć 5-7, więc 2-3 dni uderzeniowej wystarczy
najlepiej bedzie jak przeczytasz książke- na pierwsze stronie są do pobrania. Książka to podstawa a tutaj wymieniamy się własnymi doświadczeniami i ewentualnymi pytaniami Powodzenia!
Stary 2010-05-11, 13:43   #4101
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
witam!
I faza 2 dni
II faza 37 dni
nie, ta dieta ma 4 fazy z tym, ze 4 faza to reszta zycia
wiesz, musisz obowiązkowo przeczytać książkę, to jest podstawa i zadna z nas nie powie ci tyle co ta ksiązka. jest tania 15-20zł allegro i ksiegarnie, tesco... jest mala i dosc cienka, a baaaardzo bogata we wszystkie informacje co jak i dlaczego. dlatego MUSISZ ją przeczytać, są rozdziały, na początek chociaz wstęp i dział o uderzeniówce musisz przecztać zeby wogole zacząć się odchudzac na dukanie
a reszty dowiesz się tutaj od nas
powodzenia, tak mała nadwaga to prezent od losu napewno ci się uda
Stary 2010-05-11, 13:54   #4102
kaha_akro
Raczkowanie

Emilia3000, marcheew, czarownica3006 - dziękuję ślicznie
książki już zassałam..
wprawdzie nadwagi nie mam, ale ten brzuszek, który mi wystaje mnie drażni.. no i mając te kilka kg mniej dużo lepiej się czułam sama ze sobą.. wprawdzie chodziłam na fitness, ale niestety musiałam przerwać i nie wiem kiedy wrócę.. więc chciałam spróbować coś innego, a słyszałam(leżąc na stole zabiegowym ) że ta dieta nie jest bardzo trudna i ciężka.. za książki zabiorę się wieczorem..
kaha_akro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:09   #4103
mrofka
wizażowy robalek

Cytat:
Napisane przez majowa_b Pokaż wiadomość
Super - Gratulacje!!! A z tym jedzonkiem na weselu to miałaś szczęście, nie ma co Ja mam 3 imprezy na koniec maja - i każda z okazji zakończenia matur pierwsza to będzie zbieranina znajomych u mojego kolegi. Podejrzewam, że będzie kupa kupa, dużo kupy ludzi... i generalnie kupa jedzenia nie dla mnie i alko też lipa
Bo już byłam kilka razy u niego na imprezkach. Druga to grill u koleżanki. Ona mi powiedziała: "Mrówa, moi rodzice na tej diecie są - powiedz, na jakiej fazie jesteś, to ja jedzonko zrobię!" Dobra koleżanka A trzecia to mój najlepszy kumpel chce mnie zaprosić na pogaduchy - dawno się nie widzieliśmy - powiedziałam mu, że możemy upichcić coś dukanowego, ale alko nie pijemy

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
mrofka no najlepiej się ważyć raz w tygodniu a mam pytanko,spada Tobie waga tak jak wg testu Dukana?
no ja już ostatni pisemny mam za sobą...teraz tylko te ustne.Prezentacji miałam 8 stron i skróciłam do jakiś 3,5 ja jak narazie powtarzam na ustny niemiecki,polski potem
U mnie jest troszku inaczej niż w teście - Dukan wyliczył mi, że moja waga powinna wynosić 50,5kg i pierwsza faza powinna trwać 2 dni i spadek miał być 0,8kg. Ale ja chcę schudnąć łącznie jakieś 7kg (a nie 4,5) i I faza u mnie była 3dniowa, spadek 1,5kg. A teraz jestem na II i leci mi waga standardowo, tak jak zawsze kiedy się odchudzałam - 1kg na tydzień. Moja II faza powinna się kończyć 31.05, ale się skończy chyba w drugim tygodniu czerwca

Ja mam jutro polski ustny, a w piątek rosyjski ustny i pisemny - moje egzaminy prawdy Ciągłe maglowanie prezentacji od soboty lasuje mi już mózg... dlatego słucham Nirvany i idę na skakankę wskoczyć!
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:21   #4104
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest fajnie,ale ja cały czas czuwam,nie myśl sobie że obżeram się bezmyślnie.Fotki zrobię gdy odzyskam aparat,mój syn wyjechał i zabrał ze sobą.Jesli chodzi o fotki to kiedyś było ich więcej ja sama pamiętam że chyba ze 4 razy dodawałam i dziewczyny miały wielki motywator do dalszej walki.
o kurcze, przeoczyłam (przyznaje sie bez bicia, ze od jakis 2 wątków nie nadrabiam tych milionów stron tylko jade na bieżaco )
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:23   #4105
marcheew
Raczkowanie

help me! za 4 godziny mam kombajn z geometrii wykreślnej a nic nie umiem to moja pięta Achillesa

a żeby nie było offtopu to powiem co szykuje na obiad rybe posiekaną na male kawalki + otreby+jajko surowe+zioła na patelenke jak kotleciki. Zobacze co z tego wyjdzie :P
Stary 2010-05-11, 14:25   #4106
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcheew Pokaż wiadomość
help me! za 4 godziny mam kombajn z geometrii wykreślnej a nic nie umiem to moja pięta Achillesa

a żeby nie było offtopu to powiem co szykuje na obiad rybe posiekaną na male kawalki + otreby+jajko surowe+zioła na patelenke jak kotleciki. Zobacze co z tego wyjdzie :P
geometria wykreslna fajna jest

ja rybe posypalam przyprawą do ryb i do piekarnika w folii
dzisiaj mam 2 filety miruny
i zaraz biore sie za jedznie jej
Stary 2010-05-11, 14:28   #4107
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
geometria wykreslna fajna jest

ja rybe posypalam przyprawą do ryb i do piekarnika w folii
dzisiaj mam 2 filety miruny
i zaraz biore sie za jedznie jej
ja tam chyba nie mam wyobraźni przestrzennej, a moj Pan Doktor też taki straszny

przepis na rybke wypróbuje, strasznie lubie ryby ale nie mam zbyt dużo pomysłów na przyrządzenie...
Stary 2010-05-11, 14:36   #4108
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcheew Pokaż wiadomość
ja tam chyba nie mam wyobraźni przestrzennej, a moj Pan Doktor też taki straszny

przepis na rybke wypróbuje, strasznie lubie ryby ale nie mam zbyt dużo pomysłów na przyrządzenie...
u mnie na sgww uczyl mnie taki fajny bialorusin chyba
strasznie kaleczyl jezyk

do przepisowni dalam fajny przepis na rybe z grilla - mozna z samymi pieczrkami zrobic i jest pycha
ogolnie ryba z grilla jest pycha

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

pycha herbata mi wyszla

4 piramidki liptona - biala herbata
1 torebka - jablko i gruszka - herbapolu
litr wody
troche slodzika

smakuje jak herbata z butelek
Stary 2010-05-11, 14:46   #4109
marcheew
Raczkowanie

u mnie to niestety Pan Profesor jest straszny i niemiły i sie prawie nie odzywa poza sprawdzeniem listy :P

musze cos pokąbinować z rybą w piekarniku, elektronicznego grilla nie mam ale chyba w piekarniku jest ta funkcja
Stary 2010-05-11, 14:54   #4110
moose1979
Rozeznanie

Witam ponownie.
Czyli jestem kobietą... od dziś mooska1979. A brat... młodszy, ale chyba zajęty

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Moje kochane dziewczynki. Chcę sobie na jutro flaczki ugotować. Czy rosół, taki z porcji rosołowej jest dozwolony?? Bo to tłuste w sumie jest
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości