|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam. Dziś przed 8 rano byłam na uczelni zawieźć promotorce pracę mgr. Oczywiście to jest taka pierwsza wersja ale mimo wszystko to już duży krok. Mam nadzieje że mi dużo nie zmieni i będę mogła za jakiś tydzień-dwa już ostatecznie ją oddać. Wróciłam przed pierwszą i padam z nóg. Właśnie siedzę sobie na leżaczku na dworze. Babcia wozi Wikiego i gdzieś mi ją wcięło
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze dziewczyny ja też jak jestem sama z Wikim to musze i obiad zrobić, posprzątać, poprać, poprasować i do tego się uczyć. Jedynie w czym mi ktoś pomoże to od czasu do czasu go wezmą na dół lub na dwór. ALe to też żadko bo babcia to ciągle gdzieś jeździ, moja mama jak przyjdzie to też mi tam coś porobi ale sie przy tym nagada że czasem wole zrobić sama, no a o teściowej to wiadomo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() a z rostepami nie pomoge bo sama sie z tym borykam i nie moge sie ich pozbyc ![]()
![]() |
#3453 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem kiedy przeczytam co napisałyście od soboty - TZ wyjechał i brak mi czasu w d się podrapac
w pracy tez jakoś mam roboty wszystkim milusińskim jubilatom z okazji ich małych jubileuszy dużo ![]() ![]() ![]() u nas: byłam wczoraj z Grzesiem u pediatry - kaszel okropny, mało ale jest - i wszystko OK ![]() stwierdziła babka ze na 95 % to alergia zwiększyła dawki leków - elofenu i berodualu oraz zmieniła niektóre leki - dała clemastinum zamiast zyrtecu oraz jakies kropelki od kaszlu zamiast flegaminy - zobaczymy mały wazy według jej wagi 8500 i ona stwierdziła, ze przybrał dużo i cyt. "nie pytam co je bo wygląda dobrze" ![]() mam wprowadzać gluten i zółtko zmieniła też Izie zamiast zyrtecu dała jakiś nowy lek i mamy wybrac do końca opakowanie. generalnie to oboje kaszlą i mają wodnisty katar - zresztą ja tez, mnie do tego to i skóra swędzi na buzi - kiedy przestanie pylić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
a na rozstępy to niestety żadne super kremy nie pomagają , jedyne co mogę doradzić to krem na blizny : cepan, blizny, contratubex
ale tez nie ma co się cudów spodziewać... sama mam ogromne na brzuchu no i już się pogodziłam ze zostaną a strój kąpielowy... jednocześciowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Wtajemniczenie
|
w tym rozpędzie zapomniałam napisac - Grzes już sam ładnie siedzi - nawet zrobiłam fotke ale TZ zabrał aparat
![]() no i zapomniałam znowu Grzes powiedział wczoraj Mama ![]() ![]() ![]() ale i dziadzia mu wczoraj tez wyszło
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-05-11 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3457 | |
Wtajemniczenie
|
widzę, że tu pustki, pewnie wszystkie spacerują albo zajmują się praca.
Same dzisiaj byłysmy prawie 3 godziny na świeżźym powietrzu! i jakoś tak nie mogę się ogarnąć po sobotnim weselu. chyba ciągle jeszcze go nie odespałam ![]() Cytat:
my ostatecznie ustaliliśmy date i godzinę chrztu. 29.05 o 17:00 Domi, gratulacje w związku z bobovitą! a wy robicie ślub razem z chrztem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||
Zakorzenienie
|
A pytalas sie wczesniej?? ![]() Co do kojca...moja kolezanka kupila na allegro taki b. pdobny do mojego tylko z rysunkami na siatce i ta siatka jej soe zrywala na laczeniu z materialem... ![]() Cytat:
Spoko, ja tez moge zrobic przy malym wszystko jak mam ochote wlasciwie...Normalnie sprzatam, czytam i jeszcze maluje sobie swoje obrazki itp. i to jeszcze mam wszystko gotowe tak do 11.30, bo wtedy maly je i idziemy na miasto alo spacer....Jak ma ciezki dzien to jest gorzej, ale zwykle to nie bardzo mam jak wymawiac sie, ze nie mam czasu - raczej ochoty.... ![]() ![]() Cytat:
Podwojne ![]() ![]() ![]() My juz po spacerku...moj syn zadziwil mnie zasypiajac sam w samym srodku sklepu...ja sie do niego odwraca, zeby cos powiedziec a on spi! ![]() Kupilam mu taki spiworek - skarpete tylko na nozki zakladany, nadaje sie fotelika i spacerowki, bo ma wyciecie na szelki...fajny ![]() Potem przed domem juz zgarnela mnie sasiadka i wypilam kawe a maly pobawil sie u niej na podlodze i popodziwial jej 5-letnia coreczke a ona jego... ![]() Pozyczyla mi plyty z piosenkami dla dzieci...musze sie uczyc w koncu... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-11 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Ravenne;19211749]Wracaja szybko do zdrowia!
Co do słoiczków to ja daje koło 10/10-30 (po porannej drzemce) owoce- pół słoiczka, a o 13 obiadek. Ale jeśli dopiero zaczynacie ze słoiczkami to tak jak pisała Kareninka, pojedynczo, nowości co 3-5 dni. A potem możesz mieszać jeden dzień taki słoiczek, drugi innyQUOTE] dzięki ![]() kurde byłam na spacerku bo nie mogłam przegapić takiej pogody dopiero weszłam a o 13 wyszłam w międzyczasie byłam u mamy i w rossmanie oczywiście w tych moich panterkowych buciczkach które mnie ostatnio obdarły a własciwie moją lewą piętę i co?? lewa pięta ze strupkiem superancko nic nie boli nie uwiera za to obdarłam piętę w prawej nodze ![]() widze że już pierwsze słowa MAMA padają GRATULACJE HEHE a kiedy moja powie ? juz sie nie moge doczekać
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-05-11 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brava ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() osobno...slub 5 czerwiec a chrzest 20 czerwiec ![]() Polusia bedzie miala swoja imprezke ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
witam z fifikiem na kolanach..;p
czytam was caly czas ale jakos nie mam weny zeby pisac.. zazdroszcze ze wasze dzieciaczki umieja juz siedziec.. fifi siedzi jak sie czegos trzyma a jak sie pusci to od razu lrci do przodu albo na boki.. ![]() ![]()
![]() |
#3462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy cie pociesze, ale to normalne - z wiekiem dzieci maja wieksza swiadomosci otoczenia i dlatego trudniej im zasnac, bo tyle ciekawych rzeczy przeciez dzieje sie wokol...Moj tez zanim zasnie w lozeczku to nawalczy sie i nawedruje wokol lozeczka, musze go ratowac, bo to sie zablokuje w kacie jakis to glowa o szczebeli wali.... ![]() Cytat:
McDonald...... ![]() Kurcze, mam stracha, ze ne zdaze tego prezentu dla malza jutro zrobic.... ![]() ![]()
![]() |
#3464 |
Wtajemniczenie
|
u nas pierwszym słowem było - tataktóre obecnie Grzes ma opanowane do perfekcji
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
DOmi a jakiego koloru miałas rozstępy ,bo różnego śa ...duzo miałas?, i prawie Ci zeszły
![]() ![]() ![]() i mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko bo tys guru od włosów ...włosy Mi wypadają co robi c ![]() ![]() Moja Misie bolał brzuszek , tak strasznie piszczała ..kurde pewnie przez to jabłko kltóre je niechętnie bo soczek z marchwi pije i wiecznie jej małao ![]()
#3466 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Nie było mnie kilka dni i znowu zaległości... ![]() ![]() No i wrócę jeszcze do tych rossmannowskich ślimaków. Otóż byłam dzisiaj w jednym i dostałam bez problemów. Aż w szoku byłam i musiałam kilka razy spytać czy na pewno są. No i tym sposobem mam w domu 3 pełne paczki, no ale to jest towar, który na pewno się nie zmarnuje ![]() ![]() Tak poza tym to wszystko gra, tylko ten czas za szybko leci. Jak Kubuś zaśnie to wrócę i poczytam co się działo, bo nie jestem w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() gdzie Brombi??? dzią na obiad mama-babcia-niania w 1 osobie ugotowała nam pyszną zupę z kalarepy ![]() ![]() Cytat:
![]() a widzisz, dobrze, ze piszesz. Ale dostałam cynka, ze znajomi mają i może pożyczę od nich.. pokaż śpiworek?? Cytat:
![]() ![]() a to dzieci już zaczynaja mówić w tym wieku czy Twój Grześ to taki ewenement??? ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() i dzięki, ze pamiętałaś ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ktoś mnie tu jeszcze pamięta ?? ![]() U nas dobrze, w pracy dużo pracy ![]() ![]() Początek tygodnia męczący, za to jutro mam tylko 3 godziny i kończę lekcje o 10.15 ![]() Filuś z babcią świetnie się bawią, dzisiaj mi powiedziała, że się nudziła, bo on w ogóle nie sprawia problemów ![]() ![]() Strasznie mnie nogi bolą od 4 dni i nie mam pojęcia dlaczego ![]() NO i lekko chrypię, ale wiadomo,zanim się rozkręcę to się wakacje zaczną ![]() Filuś "gada" jak najęty, najczęściej bababa, chociaż mamama też mu się zdarzyło, ale wiadomo że to nie jest świadome wołanie mamy, do tego jeszcze daleko ![]() Kachulko spóźnione mocno ale najserdeczniejsze życzenia z okazji 18-tych urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bogus Twój synuś jest przepiękny ![]() Dobrze, że z Teściami już lepiej ![]() Kareninko dziękuję za pamięć i troskę ![]() Domi film z Szarukiem zaliczony, fajny, trochę taki bollywoodzki Forest Gump ![]() Dziewczyny, a gdzie się Konspiracja podziewa ??
#3469 | ||
Zadomowienie
|
nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- ja też pamiętałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Łee, to ja juz tu więcej nie przyjdę
![]() A wiesz, bo potem mówią że nauczyciel ma fajnie, bo ma mało godzin, a ja w godzinach pracy nie mogę se zrobić przerwy i na wizaż wleźć ![]() To tak z zazdrości trochę ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Jak to gdzie ![]() Ty siedzisz w biurze 8 z czego pracujesz przez 2 a przez 6 się obijasz ![]() Ja przez trzy godziny użeram się z cudzymi dzieciakami a potem przez kolejne dwie dochodzę do siebie ![]()
#3471 |
Zadomowienie
|
dziewczynki prosze o kliczki!
nie nadrobilam jeszcze co napisalyscie. moje male mnie dzis prawie o zawal przyprawilo, bo zaczela sie drzec okropnie, zmierzylam jej temp. i miala 38,5. az mi sie nogi zaczely trzasc i wolam do tzta, ze trzeba na pogotowie. i tak sie cala rozdygotalam od tego wrzasku i w ogole, ze nie moglam nic zrobic. tz wsadzil czopka, zrobilismy chlodny oklad, po 3 minutach przestala krzyczec, a po 5 wypila pićko (wode z odrobina soku) ktore jej dalam i 150 ml mleka. a po 10 minutach po goraczce ani sladu (37,4 mierzone w pupie). mowie Wam, ale sie wystrachalam ![]() ![]()
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wlosow to ja nie guru, w tym temacie nie siedze juz od ponad roku...mi tez wypadaja, zaczelam uzywac kuracje Joanny Rzepy o ktorej nieraz pisalam...sprobuj Wax'a, Seboradin...skoro nie karmisz to jakies suplementy typu Belissa, Skrzypovita ![]() Elalank ale masz dobrze z mamuska ![]() hej Brombi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak to nie możesz?? np zrób klasówkę, a w tym czasie laptopek na biurku i wizażyk ![]() ![]() małe sprostowanie: otóż siedzę w biurze, nie 8, a 7 h ![]() i żebyś więcej nie zazdrościła, to od jutra skończy mi się laba, bo Szef przyjeżdża ![]() ![]() Cytat:
![]() na pewno sobie poradzisz ![]() noooo ![]() ale zeby ni ebyło, ja jej nie każę (karzę?? ![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-05-11 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniulka ja daje ok 11-13 zależy jak mały rano wstanie obiadek, a ok. 16-17 pół słoiczka owocków. Asioczka dobrze, że gorączka spadła ale myślę, ze dasz sobie radę jakby co... Już wiesz co zrobić w takiej sytuacji i amsz to przetestowane ![]() Byłam na zakupach jest mi bosko- kupiłam sobie dżinsy i kurteczke... a małemu słoiczki hehe. I był dzisiaj grzeczny!!! Znajoma mi go pilnowała pół dnia i nie bawiła się w rytm dnia itd i było lepiej... Raz zjadł po 2 h bo chciał a raz nie chciał przez 4. Widać ten typ tak ma. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-11 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem że dobrze sie tak mówi ale gorzej z rzeczywistością bo ja ostatnio podobnie przeszłam ale bez gorączki była a mnie już ze strachu i nerwów to ręce drętwiały ![]() a wiecie co mój tż w nocy zrobił?? wiśnia jedna ![]() ja mam ten katar no i widocznie przez ten katar w nocy pochrapywałam sobie a ta wiśnia (łagodnie sobie mówimy wiśnia zamiast świnia ) nagrał mnie na telefon jak chrapie ![]() ale wiecie jak sie uśmiałam słysząc siebe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
heloł raz jeszcze
![]() RATUNKU! HELP! Moja kumpela właśnie jedzie do szpitala, wody jej odeszły - jest w 33 tyg ciąży z bliźniakami. Potrzebuję taka listę co potrzebne jest dla malucha! ![]() Pliz jak macie to wklejcie, bo muszę jej TZowi dostarczyć, oni w rozsypce, dopiero mieli się za to zabrać, a chłop teraz sam musi wszystko ogarnąć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Nie daję rady na bieżąco czytać, ale trochę nadrobiła... Pisałyście o kojcach, my mamy taki: http://www.allegro.pl/item1022040144...kt_polski.html Zajmuje dużo miejsca po złożeniu, ale Paulinie w nim bardzo wygodnie, na dowód foty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czy Filuś się cieszył jak wróciłaś ![]() Cytat:
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
ehhh wy matki pracujące
![]() brombi, widac że cie stres powrotu do pracy dopadł bo się uszczypliwa zrobiłaś ![]() a moja Lenka odkryła że ma ucho ![]() i teraz cały świat się kręci wokół lewego ucha nawet przewraca się na brzuszek trzymając się za ucho... no i tak się rozgadała że ooomatko! cały czas coś tam po swojemu auuuuabyyuuuuu yyybuuuammmm ![]() własnie, Kareninka dawaj fote tego pół śpiworka, ciekawa jestem czy to jest taki jak sobie wyobrażam co do tuszu, kupiłam 2, Clinique i Diora... zobaczymy który podejdzie ![]() a wczoraj na poprawę nastroju kupiłam sobie bukiet różowych tulipanów zrobiłam mega obiad ( kurczak po hawajsku ) posprzątałam, tż jak wrócił z pracy zaniemówił, a jak go odetkało to zapytał "a co przeskrobałaś?" ... no to już mu o tych tuszach nic nie chciałam mówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem na ile jest to świadome - ale np. jak przychodzi dziadek to ja mowię do niego - przyszedł dziadzia do niunia - i on własnie przy dziedku powiedział dziadzia - więc nie wiem Ela każde dziecko inaczej się rozwija - przeciez sa widełki od do - Grzes wiele innych rzeczy np. lezenie na brzuszku lub przekręcanie inaczej przechodził niż Iza Cytat:
![]() Cytat:
zakazałam niani aby umozliwiała mu to bo jest jeszcze za mały nie wiedziałam co on robi- przypadkiem to odkryłam - siadłam sobie obok łóżeczka siedział u mnie na kolanach i złapał się łóżeczka i wstał - więc przestałam tak siadac z nim kobieto wszystko da sie wytrzymac - zobaczysz, ze sama siebie zaskoczysz - gdybys była sama bez TZ w domu to nawet byś nie miała czasu na panikę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.