Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 19:32   #3181
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
nadrobilam
aniaa
bardzo fajne zakupy? czy ta posciel w paski jest dobra gatunkowa? bo cos mi sie kojarzy ze ktos narzekal a mi sie tez podoba
wiesz wszystko sie okaze po praniu. mogla by byc milsza troche ale jak dla mnie jest ok

kurde tak sobie teraz pomyslalam. tata jednej dziewzyny z watku slubnego nie moze z hiszpani wrocic przez ten wulkan. a moj jest w izraelu i ma wracac w piatek.... ciekawe czy wszystko bedzie ok

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-11 o 19:37
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:39   #3182
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
...
Dzidzia - zainspirowałaś mnie tym albumem
Będę musiała się odezwać do tej Pani aby przygotowała podobny surowy album dla mnie Znalazłaś ją na allegro? bo już nie pamiętam
http://www.allegro.pl/item952702579_...ty_nowosc.html
Tu jest link do niej .

Hania wie, ale Ania pytała tak? Bo jak nie cytuje, to się gubię..
Poprosiłam Panią z tej firmy o wykonanie surowe, bez oprawy skórzanej, tylko tekturową i ze 100stronami.
Zapłaciłam 30zł i Hania teraz ozdabia dla Zosi

A zdjęcia wykonania wersji roboczej pustej ma hd. Jak ją ładnie poprosisz, to Ci pokaże

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
iiii wreszcie nadrobilam...
Bylam dzis na wizycie, cisnienie, waga i samopoczucie w normie.
Gorzej z szyjka i macica. Dostalam skierowanie do szpitala na 22 maja, mają tam mi zrobic usg, morfologie, glukoze, mocz, alloprzeciw. plus sprawdzic dokladnie co z szyjka i macica. Malenstwo ma miec zbadane dokladnie serduszko, bo na polowkowym gin nie mial do tego sprzetu.

Zalecenia na najblizsze 2 tygodnie:duuuuzo wypoczywac i celibat

\
Ech...do łóżka!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja też się w tej kwestii opuściłam bo spuchłam i ani przez chwilę nie pomyslałam o tym aby robić sobie zdjęcia.. ale trzeba to nadrobić. jak będzie ładniej na dworze to spotkamy się na spacer w parku, ja wezmę statyw i aparat i zrobimy sobie fajną sesję ciążową

a tak w ogóle dziewczyny to pozbyłam się w końcu tego okropnego ciemnego koloru z głowy i znowu jestem blondynką!!
No jak pogoda dopisze to może...choć ty miałaś wypoczywać....
I właśnie dziś chciałam pytać o Twoje włoski...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-11 o 19:47
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:40   #3183
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
pewnie ze super, jak duza to dobrze
ania
ja sie zastanawiam nad tymi
Stary 2010-05-11, 19:46   #3184
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
karolcia
pewnie ze super, jak duza to dobrze
ania
ja sie zastanawiam nad tymi
Tylko ubranka moga byc male, ale wiekszosc mam na 56cm wiec spoko, a pozniej 62 wiec dam rade, mam ich duzo

Mam pytanie, a kiedy prosicie lekarza o wypisanie zaswiadczenia do becikowego, ja mysle by zagadac na nastepnej wizycie, bo po tem bede musiala isc do niej specjalnie i wogole, a tak bede miec wypisane i odrazu pozalatwiam wszystko.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-11 o 19:50
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:47   #3185
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
pilotka - ja sie z tego bardzo ciesze ze wczesniej
Aniaa - no moj maly klocuszek
ja tez bym chciala wczesniej - 2 tygodnie bedzie idealne

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tak jest, mam prawie wszystko z Hippa, tylko zasypke i mydełko z Nivea

Maść do sutków mam na liście, podkłady też (nie wiem jakiej firmy kupię), Oilatum chyba sobie daruję bo jest z parafiną, sól fizjologiczną też mam na liście (nie wiedziałam, ze są i dla dzieci i dorosłych osobne), zamiast fridy mam gruszkę (chyba dam sobie nią radę) i majtasy kupię jednorazowe (chyba nie będę ich przepierać bo nie wiem czy będe miała do tego głowę ) tylko nie wiem czy jest taki rozmiar na moje dupsko Dziękuję Ci bardzo za rady Chyba o niczym nie zapomnę bo to co wypisałas to chyba wszystko mam uplanowane
alez prosze

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
TŻ mnie wyciągnął dziś na spacer nad jeziorko zaskoczył mnie pozytywnie.Tam zjedliśmy obiadek -krążki cebulowe, nie wiem jakie sa w kfc ale te wyglądem przypominały oponki i dobre nawet były.
A potem zaś masakryczna zgaga....
Spotkaliśmy szwagierke z prawie 4 miesiecznym chrześniakiem TŻta i pooglądaliśmy wózek (pożyczony ma) bo mamy okazje kupić taki sam od znajomych za 300,- o TEN ...za całość i się zdecydujemy , jutro jedziemy bo to u nas w mieście ....szwagierka mówi że super wygodny ten wózek , amortyzatory etc...tyle że ciężki i nie ma skrętnych kół na czym mi zależało no i z wyglądu nie jest rewelka ale ponoć porządny...Tżta głos przeważył no i nie ukrywam, że cena ...najwyżej będzie na niego jutro mamy go zobaczyć i ew. kupić....jesteśmy raczej zdecydowani .Mamy focusa kombi wiec z bagażnikiem nie ma problemu, bo przewoźiliśmy nie raz ten od szwagierki.
Poza tym byliśmy na zakupach i kupiłam proszki z Loveli i płyn.
A teraz lece nadrabiać te 6 stron
wozek spoko! szczegolnie cena jesli pasuje Wam funkcjami to bierzcie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
aniaa22 Tak slyszalam, ze te oslonki sa niezbedne przy pekajacych brodawkach.
ja na bank kupie jedno opakowanie - moja siostra ich uzywala na samym poczatku - mniej bolalo karmienie poprostu

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Ja osłonki sobie kupiłam - jedną parę - ponoć wielorazowe są,
i wkładki - 40 sztuk - 1 opakowanie.
tak wielorazowe tylko wyparzac trzeba
wkladki tez kupilam ;]

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Wiecie co podjęłam decyzję. Zawalcze o swój spokój.
A Maciek, jak będzie czuł taką potrzebę i jego rodzina, to zawalczą o kontakt z dzieckiem. I tyle...
Wiecie jak wyglądało jego zaliczenie bardzo pilne i ważne na uczelni: Też bym został do rana ale moja kobieta się wyładowała... zapaliła jej się czerwona lampka i koniec Trzeba było położyć ją do ładowarki... znaczy się do łóżka Ja wczoraj wstać nie mogłem a trzeba było jechać sprzątać... zdejmowałem dekoracje na drabinie z jednym okiem zamkniętym... A potem wyjadałem ciastka z paczek które zostały bo głodny byłem Na koniec pobiłem swój rekord w czasie podróży Oświęcim - Kraków rozpędzając mój nieszczęsny samochód do jak dla niego prędkości krytycznej, w której lakier się złuszcza a wycieraczki przepełzają na tylną szybę...
szczeniak z niego i tyle..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:48   #3186
bassienkaw
Zakorzenienie

Wrzucam Wam dzisiejsze łowy ciuchaczowe...
1. Bolerko - firma pilot
2. Bluzeczka - evie colection - prześliczna, z metką jeszcze była... mam zamiar ją ubrać na Komunię bratanka
3. Niebieska - atmosphere - do latania na codzień, będzie w zestawieniu z czarną kokardką pod biustem
4. Wielokolorowa - peruna - też mam zamiar nosić z kokardką pod biustem...
5. Miętowo-morska - bezfirmowa - nowa z metkami jeszcze była... fajnie rozkloszowana, odcinana pod biustem
6. Koszula - next - z kokardą, nie dopinam się, jedynie w biuście, ale mam zamiar ją wykorzystać po ciąży, była nowa, i na Komunię... będę ją miała ubrana na numer 2.

Za wszystko dałam 36zł, więc nie tak tanio, ale też nie najgorzej

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:51   #3187
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam dzisiejsze łowy ciuchaczowe...
1. Bolerko - firma pilot
2. Bluzeczka - evie colection - prześliczna, z metką jeszcze była... mam zamiar ją ubrać na Komunię bratanka
3. Niebieska - atmosphere - do latania na codzień, będzie w zestawieniu z czarną kokardką pod biustem
4. Wielokolorowa - peruna - też mam zamiar nosić z kokardką pod biustem...
5. Miętowo-morska - bezfirmowa - nowa z metkami jeszcze była... fajnie rozkloszowana, odcinana pod biustem
6. Koszula - next - z kokardą, nie dopinam się, jedynie w biuście, ale mam zamiar ją wykorzystać po ciąży, była nowa, i na Komunię... będę ją miała ubrana na numer 2.

Za wszystko dałam 36zł, więc nie tak tanio, ale też nie najgorzej
Basiu 36 zl za tyle bluzek to baaardzo malo. ladniutkie
Stary 2010-05-11, 19:51   #3188
papeteria
Zakorzenienie

ania ślicznie a spodenki wygodne ?
madziorek piękny bukiecik
dzidzia kupiłam te patyczki dzisiaj
farminka by mała jeszcze troche posiedziała w brzusiu
basienka ślicznie promieniejesz po prostu a mała super
muminek
ola super, ze wszystko ok i dzidzius rośnie
kasha
hd ślicznie no naprawde różnica spora a piesek jak zwykle za tło robi
jusdan super, ze wszystko ok i jaka dzidzia już duża
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Może nie będzie tak źle, w końcu kiedyś musi przestać spadać.Już sama nie wiem co jeszcze mam zrobić żeby ruszyła w górę, słyszałam że buraki są na to dobre,mięso wołowe więc chyba będę musiała narzucić sobie dietę bo zastrzyków się boję i nie chcę!!!
nie wiem od czego to zależy bo ja miesa wołowego raczej niet , buraki też rzadko a hemoglobine ostatnio miałam coś koło 13
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Też chyba mam ten syndrom. U mnie w pokoju musi być błysk.
Dzisiaj sobie powolutku przeglądam ubrania, segreguję, robię paczuszki dla znajomej i dla kuzynki, która pracuje w szkole gdzie jest 70% dzieci z rodzin patologicznych i oni wspomagają te rodziny np używaną odzieżą.
A powolutku dlatego, że dwa razy stwardniał mi brzuch i się przestraszyłam.
no to powolutku to rób ja też się staram nieco wolniej
Komoda się wietrzy

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Zrobiłam pastę jajeczną do kanapek ale nie mieliłam jajek, bo nie lubię, tylko starłam na tarce, dodałam szczypior, majonez, sól i pieprz.
ja jajka puszczam przez taka krateczke co na sałatkę
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
... tak naprawdę jedyne co musze dokupić sama to wanienkę i kosmetyki no i pieluchy... wszystko inne dostałam
super

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:54   #3189
bassienkaw
Zakorzenienie

Aniu wiesz co może nie aż tak mało, bo dzisiaj było wszystko po 6zł... jednak praktycznie wszystkie są nowe. No za wyjątkiem tej niebieskiej co na codzień, z atmosphere... ale ona i tak jest w bardzo dobrym stanie. Dlatego się tak cieszę. Niebawem może będą fotki też na mnie wiadomo to też inaczej...

Do bluzeczki z fotki nr 2 i tej koszuli fotka nr 6, zamierzam ubrac białe rybaczki... i tak bede szła na Komunie

Stary 2010-05-11, 19:54   #3190
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ania ślicznie a spodenki wygodne ?
bardzo to juz moje drugie od tego sprzedawcy. wczesniej szare kupilam i caly czas w nich chodze. te czerwone maja troche inny material wiec jeszcze zobaczymy po praniu
Stary 2010-05-11, 19:56   #3191
itakasia
Zakorzenienie

pilotka
przegladam twoje linki, dzieki, moze cos pozamawiam wreszcie
basienka
fajne zakupy, ta czarna i turkosowe bardzo ladne
Stary 2010-05-11, 20:00   #3192
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Mam pytanie, a kiedy prosicie lekarza o wypisanie zaswiadczenia do becikowego, ja mysle by zagadac na nastepnej wizycie, bo po tem bede musiala isc do niej specjalnie i wogole, a tak bede miec wypisane i odrazu pozalatwiam wszystko.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:14   #3193
Alguien
Zadomowienie

Fajnie, ze wizyty udane, a Ty vette trzymaj sie i na pewno bedzie wszystko dobrze

kashha idealnie pilotka powiedziala - szczeniak i tyle, olej go. Tego kwiatu jest pol swiatu I ojcem zawsze bedzie ten, kto bedzie wychowywal dziecko. Jestes mloda i cale zycie przed Toba!

O jakich oslonkach na piersi mowicie??

tak ogladam swoje dwa zdjecia - robione tydzien temu dzien po dniu, a jak inaczej brzuch wyglada w zaleznosci od ubioru chyba...same zobaczcie

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-05-22 o 20:05
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:17   #3194
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
bardzo to juz moje drugie od tego sprzedawcy. wczesniej szare kupilam i caly czas w nich chodze. te czerwone maja troche inny material wiec jeszcze zobaczymy po praniu
a jaki to sprzedawca? podasz linka?
tez potrzebuje spodni, tylko ja mam problem z dlugoscia nogawek minimum 83-83 cm musze miec po wewnetrznej stronie mierzone od kroku
fajnie miec dlugie nogi ale jak przychodzi do kupowania spodni to zalamka...

Cytat:
pilotka
przegladam twoje linki, dzieki, moze cos pozamawiam wreszcie
basienka
fajne zakupy, ta czarna i turkosowe bardzo ladne

zamawiaj zamawiaj

z tych co pokazalyscie ta posciel mi się podoba:
http://www.allegro.pl/item1022082070...e_darland.html
ale posciel i rozek bedziemy dopiero w czerwcu zamawiac teraz poszalelismy z wydatakmi na wozek
bede musiala jeszcze poszukac czegos, zeby kupic komplet z wypelnieniem i rozkiem od razu

dziewczyny a czy ktoras ma moze taki kocyk?
http://www.allegro.pl/item1023261283...bra_pupil.html
wlasnie place za rzeczy od tego sprzedajacego i moze bym ten kocyk wziela sama nie wiem
ile placilyscie za podobne kocyki? bo nie wiem czy to okazja i brać, czy normalna cena..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:17   #3195
bassienkaw
Zakorzenienie

Alguien, oj chciałabym wyglądać tak jak Ty chudzinko

Stary 2010-05-11, 20:18   #3196
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania,marta dzięki
A ja znalazłam taki zestaw pościeli, ale jeszcze nie wiem jaki wzór i na ile elementów się zdecydować
http://www.allegro.pl/item1021846905..._babycode.html
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:18   #3197
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Wybaczcie, wznawiam post bo coś niezbyt zauważony został.

Mam jutro z mamuśką zakupy porobić w aptece i nie wiem co potrzeba.. majtki siatkowe, podkłady - w sensie wielkie podpaski, podkłady - ceratki na łóżko po porodzie, maść do sutków (Bepanthen czy może jakaś inna), spirytus do pępuszka, sól fizjologiczną (do nosa czy oczu maluszka???).. no i nie mam pojęcia co jeszcze muszę kupić.. a! Tantum Rosa.. HELP
I czym się teraz pędzluje buzię w środku dzidziusiowi? Robi się to nadal? Bo ja nie mam pojęcia, mamka mi coś wspomniała.
ja z apteki mam to
- z apteki: frida,
- sól fizjologiczna,
- spirytus i jałowe gaziki,
- wkładki laktacyjne,
- majtki poporodowe siateczkowe 10szt.,
- podkłady poporodowe,
- podpaski zwykłe,
- woda termialna Vichy 50ml,
- maść Bepanthen,
- tantum rosa

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, nie dam rady nadrobić wszystkiego, ja juz po wizycie, doznalam szoku...
Po pierwsze lekarka zapomniala mi dac ostanio skierowania na glukoze, wiec teraz dostalam 75g, i na jakies WR i HBS.
Badanie moczu oki, szyjka lekko miękka, ale bez jakiegoś niepokojacego rozwarcia.
Najwazniejsze USG:
- serce bije prawidlowo,
- wszystko ma miejscu
Nadal coreczka, ktora nie lubi być podglądana, no i najwazniejsze moj Anastazja waży 1770g, termin porodu zmienil sie na 15.07, wazy tyle ile dziecko w 30tc5 dni, czyli 2 tyg do przodu Na poczatku dostalam ochrzan ze 7kg przytylam a dziecko teraz zaczyna dopiero rosnac, ale jak ja zwarzyla to juz nic nie powiedziala bo mala wazy prawie 2kg
Wiec jak bedzie w takim tepie rosnac to moze byc duza, i napewno CC mnie czeka
Nio i moge sie szybciej duzo rozpakowac Ciagnie mnie ostanio sporo nadol wiec, roznie bywa...wizyta nastepna 08.06.

Brzuszki cudne
mój też wg USG jest 2 tyg. większy ale gin. mi mówił, że to jeszcze może się unormować w kolejnych tygodniach i nie ma się czym marwić a dopiero bliżej terminu będzie wiadomo czy faktycznie dziecko jest tak duże i czy będzie wcześniejszy poród...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:20   #3198
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
kashha idealnie pilotka powiedziala - szczeniak i tyle, olej go. Tego kwiatu jest pol swiatu I ojcem zawsze bedzie ten, kto bedzie wychowywal dziecko. Jestes mloda i cale zycie przed Toba!
Tylko chciałabym się od niego uwolnić, żeby dał mi spokój, nie dzwonił nie pisał, pozwolił spokojnie donosić ciążę, urodzić i wychować dziecko.
Wierze, że szczęście jeszcze się do mnie uśmiechnie, a póki co, nie chce żeby mnie okłamywał. Tak było przez cały nasz związek...
A uważam, że jaki jest w stosunku do mnie, taki będzie w stosunku do dziecka i chcę moje Dziecko przed tym uchronić... Bo jak każda z nas chcę dla Niego jak najlepiej

Jak mi jest źle

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:

Edytowane przez kashha
Czas edycji: 2010-05-11 o 20:22
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:22   #3199
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Witajcie, dawno mnie tu nie było
Ja do pielęgnacji maluszka kupię też albo Hipp albo J&J.

Co do rozmiarów to się nie martw... mają i na większe...
Jak mojego pytam czy jestem gruba odpowiada...
"Kochanie, przecież jesteś w ciąży"
Faceci chyba nie wiedzą co kobiety wtedy chcą usłyszeć

Moja mała jest proporcjonalna... max 2 dni różnicy [ostatnio wszystkie parametry wyszły idealnie tylko jakiś jeden się odchylił
Ale gin mówi że też mała ma długie nogi

Brat już wróży że siatkarką będzie

Pozdrawiam
J&J chyba bardzo uczula z tego co słyszałam, Twoja decyzja ale ja bym nie ryzykowała
Cytat:
Dziękuje za miłe słowa...

No to mam nadzieję, że niedługo wróci do domku

No to jest normalne... oglądanie rzeczy dla takiego maluszka to niesamowite przeżycie. Ja wprawdzie w tej ciąży nie mam jeszcze nic, ale pamiętam jak to było przy Łucji, po dziesięc razy oglądałam jedne i te same rzeczy, i tak w kółko mogłam

Ja co do zakupów w aptece nie pomogę... prędzej dziewczyny. Co do wagi, to Ty i tak wyższa jesteś, więc i tak lepiej, ale nie narzekam... w każdym bądź razie dobrze, że w ostatnim miesiącu tak waga wystopowała... po Tobie też nie widać kilogramów

Cieszę się że z maluskziem wszystko dobrze, że rośnie zdrowo i wogóle

dziękuje Aniu

Fajny wózeczek

To zawsze można kupić po porodzie... bo nie zawsze kobieta karmi piersią, różnie to bywa... tak samo kupowanie laktatorów i innych rzeczy na zapas. Mi np w pierwszej ciąży, a raczej po nie był potrzebny ani laktator, ani osłonki, ani nawet maście do piersi...

Kochana bierz się za pisanie pracy a nie podglądanie nas tutaj... wiem jak wizaż potrafi oderwać od pisania. Pisz pisz pisz by mieć z głowy! I czekamy na fotki pokoju, jak już się odrobisz

Aftin to do pędzlowania, w przypadku pleśniawek, chyba jakieś 1,5 zł w aptece

U mnie następna wizyta 2.06 więc podobnie... co do zmiany daty porodu, no to ładnie, będziesz miała szybciej z głowy i dobrze, że jest dobrze po wizycie...

Ja zaraz zrzucę zdjęcia dzisiejszych łowów w ciuchaczu
Dzięki babeczki za rady odnośnie zakupów..Aftin, już zapisuję!
A to tylko jak się już zrobią pleśniawki czy na codzień też się stosuje?
Mama mi mówiła o jakims fiolecie, że pędzlowała xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:23   #3200
papeteria
Zakorzenienie

jusdan z tym wenflonem to dla niezawsze musi być masakra ale najwazniejsze ze zagrozenie minelo
anoxa jaka duża juz ta dzidzia niezawsze
alutka ja zamówiłam majtasy xl mysle ze raczej mi nie spadna
anuszka super wygląda ten wózek
siala jaki duży już chłopczyk super, ze wszystko ok
xawmeli super z tym okulista
vette zeby było ok
ania całość wygląda super a panda cudna ikea ?chyba tobie służy hmm ?
Cytat:
A widzę kanapę Ikeowską Mam też taką tyle, ze czarną
Nie wiem czy mam felerny model czy po prostu jestem za ciężka bo strasznie skrzypi a mamy je 9 miesięcy - i wcale nie jest specjalnie "eksploatowane" xD
musisz spreżyny nasmarować i srubki dokręcić mam taka sama ale białą i już kilka lat
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No dobra...pytanie zasadnicze- gdzie papeteria? To do Niej niepodobne, żeby cały dzień się nie odzywać
.
dzidzia jakie to miłe że tęsknisz a pisałam z ranka

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja siedze i sie zloszcze bo dostalam maila wczoraj ze przesylki dla mnie zostaly wyslane i czekam na kuriera a tu nic a chciala bym juz poogladac nowe rzeczy dla maluszka
ja dziś dostałam info, że przesyłka w drodze

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:24   #3201
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Co do maści na brodawki to koleżanka polecała Maltan
Stary 2010-05-11, 20:25   #3202
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Fajnie, ze wizyty udane, a Ty vette trzymaj sie i na pewno bedzie wszystko dobrze

O jakich oslonkach na piersi mowicie??

tak ogladam swoje dwa zdjecia - robione tydzien temu dzien po dniu, a jak inaczej brzuch wyglada w zaleznosci od ubioru chyba...same zobaczcie
Jeeeejku jakas ty szczupluśka Weź tyj razem z nami :P
śliczny brzucholuś
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja z apteki mam to
- z apteki: frida,
- sól fizjologiczna,
- spirytus i jałowe gaziki,
- wkładki laktacyjne,
- majtki poporodowe siateczkowe 10szt.,
- podkłady poporodowe,
- podpaski zwykłe,
- woda termialna Vichy 50ml,
- maść Bepanthen,
- tantum rosa

mój też wg USG jest 2 tyg. większy ale gin. mi mówił, że to jeszcze może się unormować w kolejnych tygodniach i nie ma się czym marwić a dopiero bliżej terminu będzie wiadomo czy faktycznie dziecko jest tak duże i czy będzie wcześniejszy poród...
Dziękować Lista coraz pełniejsza

Stary 2010-05-11, 20:26   #3203
itakasia
Zakorzenienie

pilotka
kocyk wyglada fajnie, jest na mojej liscie. a posciel wezme wlasnie ta
lilka
ja kupilam jedna posciel bardzo dobra, poszewki, ochraniacz, przescieradlo, teraz tez podobny zestaw ale tanszy
Alguien
wygladasz pieknie, zgadzam sie ze ubranie ma znaczenie, ja w zaleznosci jak sie ubiore to patrzac w lustro mam wrazenie ze mam wielka D albo ze jest ok. i brzuch ma rozny ksztalt
Stary 2010-05-11, 20:26   #3204
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
jusdan z tym wenflonem to dla niezawsze musi być masakra ale najwazniejsze ze zagrozenie minelo
anoxa jaka duża juz ta dzidzia niezawsze
alutka ja zamówiłam majtasy xl mysle ze raczej mi nie spadna
anuszka super wygląda ten wózek
siala jaki duży już chłopczyk super, ze wszystko ok
xawmeli super z tym okulista
vette zeby było ok
ania całość wygląda super a panda cudna ikea ?chyba tobie służy hmm ?

musisz spreżyny nasmarować i srubki dokręcić mam taka sama ale białą i już kilka lat

dzidzia jakie to miłe że tęsknisz a pisałam z ranka

ja dziś dostałam info, że przesyłka w drodze
Ooo to zaprzątnę do tego tżta bo ja się już nie wkulam pod łózko tylko jakieś smarowanko trza zakupić ;]

Stary 2010-05-11, 20:28   #3205
itakasia
Zakorzenienie

Siala
w buzce niczym nie robisz, chyba ze jest jakis problem
Stary 2010-05-11, 20:29   #3206
bassienkaw
Zakorzenienie

Siala ja nie pędzlowałam od tak... jedynie jak pleśniawki, nie widziałam takiej potrzeby

Stary 2010-05-11, 20:29   #3207
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

itakasia, a tą pościel kupiłaś od tego sprzedawcy? Bo wydaje się dobra jakościowo
Stary 2010-05-11, 20:32   #3208
itakasia
Zakorzenienie

Lilka
jedna kupilam w sklepie, firmy Nino
Stary 2010-05-11, 20:32   #3209
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala
w buzce niczym nie robisz, chyba ze jest jakis problem
Cytat:
Siala ja nie pędzlowałam od tak... jedynie jak pleśniawki, nie widziałam takiej potrzeby
Ciemna masa jestem
Zastanowiło mnie to bo pierwszy raz dziś usłyszałam od mamuśki, że pędzlowała mi jakimś fioletem.. ale nie wspominała, ze miałam pleśniawki czy coś. Dlatego sądziłam, ze to taki rutynowy zabieg kosmetyczny po karmieniu piersią
Dziękczynię

Stary 2010-05-11, 20:34   #3210
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
aaa no i polozna nam mowila, zeby nie kupowac wielorazowych majtek poporodowych tylko te jednorazowe - bo ponoc jednorazowe uzywac mozna 5 razy jedna sztuke ;> podobno wystarczy je wyplukac w wodzie i po chwili sa juz suche (tak mowila polozna)
a u nas położna mówiła aby nie używać jednorazowych bo nie przepuszczają powietrza(flizelina czy coś takiego). Powiedziała, że najlepsze są bawełniane majtki lub siateczkowe majtasy
Jak widać co położna to opinia

Kupiłam jednorazowe i trochę się zmartwiłam, że mnie z nimi pogonią ze szpitala ale jak widać wszystko zależy od położnych

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości