Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 10:35   #3301
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

oj nie straszcie mnie dziewczyny że dzidzia może być aż tak duża, bo ja też od początku biore witaminki

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:37   #3302
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

hd a jaki masz zel? ja uzywam lioton, ale to bardziej na pajączki w moim przypadku. sprobuj je pomoczyc w zimnej wodzie tak jak marta mowi i pij magnez
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:37   #3303
farminka
Wtajemniczenie

Ja witaminki będę łykać,bo mi poziom Fe podnoszą,a z mojego suwaczka wynika,że mała mi je teraz szczególnie intensywnie podbiera Zresztą do wielkoludów nie należy,raczej przeciętną wagę miała,a jak chce wcześniej wychodzić to niech się lepiej tuczy szybko
Wczoraj dzwoniła do mnie mama,że przyszła pierwsza paczka ze Stanów od cioci z ubrankami dla małej.To podobno ta mniejsza,a waży ponad 3kg i jest ponad 20 pajacyków,bodów,sukienecz ek,kilkanaście par skarpetek,sweterki i inne cudeńka.Wczoraj tylko wysłuchałam zachwytów mamy,ale dzisiaj ją przycisne żeby mi zrobiła zdjęcia,bo mnie ciekawość zżera jak wyglądają
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:39   #3304
itakasia
Zakorzenienie

farminka
super prezent, czekamy na fotki
Stary 2010-05-12, 10:39   #3305
anoxa
Zakorzenienie

kashha napewno dam znac mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie

hd mi tez puchna stopy staraj sie jeden dzien polezec i nic nie robic a nozki poloz np na poduszce lub zwinietym kocu nic nie pomaga mi na opuchniete stopy tak jak odpoczynek jak chodze to puchna jak poleze jeden dwa dni opuchlizna schodzi i nawet czasem widac kostki

no chomik z mojego meza niesamowity ale sam sie dziwi ze o tym zapomnial bo on z reguly ma co do 1zl wszystko policzone
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:41   #3306
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

hd odpoczywaj i staraj się trzymać nogi wyżej na jakimś oparciu to je odciąży
a jeszcze mi się przypomniało że może woda z solą ponoć zciąga opuchlizne!

Edytowane przez wikimi
Czas edycji: 2010-05-12 o 10:43
Stary 2010-05-12, 10:41   #3307
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Cześć Haniu
Położna też nam polecała szare mydło, szczególnie po CC.

Jak mam takie gorące i spuchnięte stopy to mocze je w zimnej wodzie. Czystej albo z sola. Mi to na prawdę pomaga.
oooo!!! wypróbuję
dzięki

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:42   #3308
anoxa
Zakorzenienie

farminko tak tak czekamy na fotki

a ja dzisiaj cos tez kiepsko sie czuje normalnie nie mam sily chodzic az mam mroczki przed oczami a jak na zlosc maz caly dzien w domu i co chwilke mnie gania zaraz kawe chociaz wypije bo nie daje rady (zabral sie za robienie przedpokoju)
Stary 2010-05-12, 10:42   #3309
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

agravka znam to z tymi skarpetami hehe, ja tez jak mojemu robię porządki to on tylko odkłada, ze te jeszcze dobre, te z dziurą się do pracy przydadzą itp, haha a ja i tak po kryjomu wyrzucam i nowe kupuję
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:43   #3310
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie...
liczę ruchy małej od rana bo mam wrażenie,że się na mnie od wczoraj pogniewała-albo do serca wzięła apel od hd
jak nadal będzie ich mało jadę do szpitala....
aaaa moje bejbi będzie miało 1 samochód--termometr
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:46   #3311
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamuski!
Wypilam kakao i zjadlam 4 kromki z dzemem ,tuptus szaleje w brzuszku przez te slodkosci. U nas piekne slonce ,zaraz chyba pojde na miasto tylko przydaloby sie troche ogarnac. Na obiad zrobie chyba cos z cukinia,ale pomyslu narazie brak.

hd ja tez mam tak czasami ze stopami ,szczegolnie wieczorem
idealnecialo ja tez mam problemy z siedzeniem i to od samego poczatku ciazy ,na kanapie jak jestem to podkladam poduszke pod plecy, z siedzenia np. przed kompem zrezygnowalam na rzecz lezenia bo nie wytrzymalabym wiecej niz pol godziny
anoxa fajna niespodzianka ja to mam na odwrot ..wydaje mi sie ,ze gdzies schowalam pieniadze ,a pozniej po glebszych przemysleniach okazuje sie ,ze juz wydalam
anuszka to juz teraz wiem jak moj wozek bedzie wygladal po zlozeniu Mam taki sam tylko w kropeczki
Misiulka faceci czasem tak maja. Moj mnie dzis tez wkurzyl.
vette trzymam kciuki zeby jednak okazalo sie ,ze wszystko juz dobrze! Odpoczywaj!
papeteria szybko sie uwinelas z ta wyprawka i juz tylko pierdulek Ci brakuje.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:47   #3312
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hd a jaki masz zel? Ja uzywam lioton, ale to bardziej na pajączki w moim przypadku. Sprobuj je pomoczyc w zimnej wodzie tak jak marta mowi i pij magnez
aa

Stary 2010-05-12, 10:48   #3313
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
farminka
super prezent, czekamy na fotki
Najbardziej mnie rozczuliło jak ciocia opowiadała,że mała Zosia(ma około 2 latek) jak widziała,że pakują paczkę przyniosła swoją ulubioną lalkę i dała do spakowania,bo powiedziała,że chce ją dać Lence Aż mi się łezka kręci w oku. Zwłaszcza,że ze względu na tą odległość nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:51   #3314
itakasia
Zakorzenienie

farminka
bardzo wzruszajace, Zosia ma dobre serduszko, mam nadzieje ze moja Zosia tez bedzie taka kochana
Stary 2010-05-12, 10:51   #3315
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta to jak paczka do ciebie dojdzie to koniecznie daj znać jak gatunkowo jest ta pościel, bo ja cały czas poszukuję i nie ma to jak czyjaś opinia
Stary 2010-05-12, 10:52   #3316
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

anuszka to juz teraz wiem jak moj wozek bedzie wygladal po zlozeniu Mam taki sam tylko w kropeczki
Pamiętam Wiesz, ja się bardzo zdziwiłam jaki on jest wielki!! Prawdziwa kareta
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:53   #3317
kashha
Zadomowienie

kurcze jeszcze się tak źle nie czułam... zakręciło mi się w glowie, musiałam się położyć, jakoś brakuje mi powietrza
użalam się nad sobą

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:54   #3318
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

tyle sie napisałam i znikneło, straciłam wene coś ten mój złom szwankuje, bardzo wolno przełancza mi strone wizażu - wam też?

Stary 2010-05-12, 10:56   #3319
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
marta to jak paczka do ciebie dojdzie to koniecznie daj znać jak gatunkowo jest ta pościel, bo ja cały czas poszukuję i nie ma to jak czyjaś opinia
Oczywiście dam znac. Ania pisała, że jest troszke szorstka, ale fajna.
Stary 2010-05-12, 11:01   #3320
hd2005
Zakorzenienie

Prawie umarłam na zawał!!!!!!
Zadzwonili do mnie z laboratorium LUXmed
gdy zapytała czy robiłam wczoraj badania ... wiedziałam, że jest jakiś problem
Kobitka zadzwoniła bo glukoza wyszła nieco wyższa niż norma. Mam 50 a norma jest do 30
Zapytała czy mam jakieś problemy, cukrzycę itd
Gdy dowiedziała się, że jestem w ciąży - powiedziała "to nie ma się czym martwić".

Przyznałam się też do tego, że długo nie mogłam zasnąć i w nocy zjadłam trochę słodyczy i mam efekt

Hemoglobina też jest nieco gorsza niż miałam wcześniej ale mieści się w normie.

ufff.... już myślałam, że mi powie, że znaleźli jakieś cholerstwo w moczu czy krwi...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
kurcze jeszcze się tak źle nie czułam... zakręciło mi się w glowie, musiałam się położyć, jakoś brakuje mi powietrza
użalam się nad sobą
nie użalasz się! Jesteś w ciąży!
masz prawo zle sie czuc

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

siedzę już z nogami w wodzie pomaga
Przynajmniej teraz odczuwam ulgę

Stary 2010-05-12, 11:03   #3321
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja przemywałam małej w buźce po kąpieli zwykłą, przegotowaną wodą, brałam na palec pieluchę, owijałam go i przemywałam namoczoną pieluchą dziąsła i podniebienie ale bardziej zapobiegawczo żeby pleśniawki sie nie zrobiły, ale jak juz dziewczyny pisały to nie konieczne

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja dziś mam samotną nockę Mój M w pracy...
Bardzo tak nie lubię, nie mogę nigdy zasnąć jak jego nie ma.Bedę się kręcić, przewracać, wiercić i minie sporo czasu zanim uda mi się przymknąc oko.Mała jakaś nadpobudliwa, strasznie się kręci w brzuszku, chyba też czuje że taty nie ma
Macie tak czasem że tak dziwnie zaczyna brzuch drżeć ?To nie jest kopanie tylko takie trzęsienie i zastanawiam się czy to normalne i co ta mała tam wyprawia?
No własnie też mnie zastanawiało to trzęsienie bo miewam czasami ale wyjaśniłam sobie, ze to mały tam się pewnie szarpie z pępowiną

A z buźką będę robiła tak samo, Aftin kupię na wszelki wypadek
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki, ja mam dzisiaj bardzo kiepski humor, mój M ma charakterek po mamusi (niestety) i wczoraj po SR się z nim pokłóciłam ale tym razem postanowiłam sie do niego nie odzywać. Ma problemy z pracownikami w firmie, poza tym bardzo dużo pracy - ale sam sobie ją bierze i już nie wyrabia i oczywiście wszystko się odbija na ma nie wiem jak to dalej będzie bo zmienia decyzja jak mu wiatr zawieje.
Siala_Bala jaki synek już duży super, że wszystko wporządku
Męża Wygarnij mu, ze jak ma problem to niech weźmie coś na zatwardzenie a nie wyładowuje się na Tobie W wc sie wyładuje za wsze czasy
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i Brzusie.
Ja się właśnie niedawno obudziłam.
Znów zapomniałam nastawić wieczorem budzik żeby wstać wcześnie i pójść na badania... może dzisiaj wieczorem nie zapomnę.
Może się wybiorę z mamą na targ...
No u muszę uderzyć do poradni psychologiczno-pedagogicznej koło południa..

Aha no i chciałam się pochwalić, że udało mi się wczoraj NIE zadzwonić do M.
I bardzo dobrze, dzielna dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
agravka znam to z tymi skarpetami hehe, ja tez jak mojemu robię porządki to on tylko odkłada, ze te jeszcze dobre, te z dziurą się do pracy przydadzą itp, haha a ja i tak po kryjomu wyrzucam i nowe kupuję
Kurde a myślałam, że tylko mój mąż to takie dziwadło
Skarpetek ma tyle, że z szuflady same wychodzą, większość to tych "do pracy" a ja tylko mu donoszę nowe i proszę by zostawił choć jedną parę taką "wyjściową"

Coś miałam Wam napisac ale .. zapomniałam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:06   #3322
żabka19
Raczkowanie

kashha mnie jak wezmie taki napad to klade sie i otwieram szeroko okno, u mnie pomaga
anuszka wlasnie o to chodzilo zeby maluszek mial duzo miejsca. Aaa juz nie moge sie doczekac jak M. przywiezie wozek i zobacze go w calej okazalosci znaczy sie wozek

W ogole ostatnio potrzebuje jakos wiecej czulosci ,a M. tego nie rozumie. Moglby raz napisac jakies czulego sms ,czy cokolwiek. Ehh

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:10   #3323
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

siala wychodzi na to, ze mężczyźni są bardzo przywiązani do swoich skarpetek hehe
Stary 2010-05-12, 11:28   #3324
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie rozczuliło jak ciocia opowiadała,że mała Zosia(ma około 2 latek) jak widziała,że pakują paczkę przyniosła swoją ulubioną lalkę i dała do spakowania,bo powiedziała,że chce ją dać Lence Aż mi się łezka kręci w oku. Zwłaszcza,że ze względu na tą odległość nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać
oj ale kochana dziewczynka! czesto sie odwrotnie zdarza mam kuzynke sporo mniejsza i pamietam jak ciocia pakowala po niej ciuchy zeby oddac a ta az spazmow dostawala darla sie na caly blok ze to jej

Cytat:
użalam się nad sobą
kochana mysle ze tu sporo do rzeczy ma sie cisnienie o ktorym pisala alutka bo ja tez czuje sie wrecz kiepsko jestem slaba az mi sie rece trzesa wlasnie pije kawe moze cos pomoze...

a ja jeszcze musze poodkurzac i standardowo przemyc podloge tylko dopije kawe... i czeka mnie prasowanko choc zastanawiam sie czy malemu nie uprasowac wszystkiego na raz

no i zaraz trzeba zaczac robic obiad robie gulasz z lopatki wieprzowej i do tego kasze jeczmienna i korniszonki strasznie mialam ochote na taki obiadek

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

siala starosc nie radosc

agravka mam nadzieje ze niosac je do smieci czegos nie powybiera po drodze zartuje oczywiscie

zabka hehe ja tez tak mam za to na mojego meza mowie ze to zlotowa jest dobralismy sie bo ja za duzo wydaje a on mnie troche temperuje i dzieki niemu mam cos takiego ze czesto zanim cos kupie to sie zastanawiam czy to aby napewno nam potrzebne jest bo okazywal sie czesto ze kupowalam calkiem zbedne rzeczy...

co do czulosci to chyba kazda z nas jej potrzebuje choc ja narzekac nie moge moj maz to raczej taki przytulak jest rano to wrecz sam mowi ze on uwielbia i musi sie poprzytulac i zawsze kolo 20 min spedzamy na przytulankach a znowu wieczorem ja lubie sie przytulac i to ja sie lasze jak kotka

wogole to sie w nocy przebudzilam tzn o 4 standardowo do kibelka i kolo godz nie moglam zasnac i smialam sie z meza bo on ma takie przyzywczajenie ze jak przechodzi obok mnie a ja np robie cos w kuchni to on musi mnie po pupie poklepac i okazalo sie w nocy ze jak sie przewracal na drugi bok tez tak ma ze poklepal mnie po pupie i sie obrucil dalej spac

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

cos nam sie aniaa od rana nie odzywa a pisala ze zle sie czuje... mam nadzieje ze wszystko dobrze
Stary 2010-05-12, 11:31   #3325
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
...
Choc znam przypadki, ze dziecko urodzilo sie o miesiac wczesniej a byla tak duza jak by sie urodzila normalnie.
Wazne,zeby byla zdrowa i tyle
Ja jestem takim dzieckiem. Miała być połowa lutego, a urodziłam się w połowie stycznia z wagą 3.500.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Pogoda nie nastraja ale co tam... jade na zakupy
Zamowilam wczoraj na all termometr do kapieli, worki na pieluszki i smoczki z tt, zastanawialam sie tez nad butelkami, smoczkami i pojemnikami do przechowywania mleka ale to wszystko raczej kupie razem z laktatorem.

Dziewczyny, ktore beda mialy cesarke, kupujecie te wszystkie podklady, majtki jedn. i inne?

Milego dnia dla Wszystkich Mamus
Ja nie wiem czy ty powinnaś jeździć...
I ja na bank kupuję to wszystko. W końcu krwawić i tak będziemy, jak każda świeżo upieczona mama.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Od 2-3 dni strasznie puchną mi STOPY.
Nie łydki, nie uda ale STOPY.
Czuję się jakbym miała za sobą maraton
Krem, który mam do "spuchniętych nóg dla kobiet w ciąży" nie pomaga. Na łydki jest świetny ale nie na stopy

Ciągle czuję, że są gorące, spuchnięte i chodzę jak pokraka
Nawet nie mam ochoty na spacer a taka ładna pogoda
Haniu nogi powyżej serca. I nie, że siedzisz i podkładasz coś pod nie, tylko na leżąco i nóżki wyżej poziomu serca.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

fajnie wiedzieć z tym szarym mydłem, będę musiała kupić, bo tantum rosa kosztuje ponad 30 zł za 10 saszetek, a chyba trzeba uzywac 2 razy dziennie więc kosmos!
Anuszka, ale przecież nie będziesz używać tego "dowcipnie" tylko do podmywania, więc jedna saszetka spokojnie starczy na dłużej.

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam mamusie...
liczę ruchy małej od rana bo mam wrażenie,że się na mnie od wczoraj pogniewała-albo do serca wzięła apel od hd
jak nadal będzie ich mało jadę do szpitala....
aaaa moje bejbi będzie miało 1 samochód--termometr
Zjedz coś słodkiego, wypij gazowanego mocno. Na bank nic jej nie jest. Moja też odstawia chwilami takie numery. Zajmij się czymś i zobaczysz, że za godzinkę już będzie ok.

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
tyle sie napisałam i znikneło, straciłam wene coś ten mój złom szwankuje, bardzo wolno przełancza mi strone wizażu - wam też?
Mi też, ale to kwestia netu, bo jak jestem u mojej mamy, to duuużo szybciej.

Ł. co dzień przytula się do brzuszka i tak pieszczotliwie zwraca się do Niego, że aż mi się chce płakać.. Ech...

Wczoraj dwa razy mała skuliła się gdzieś w dole brzucha tak, że aż zaczął mi mocno ciągnąć do ziemi i brakowało tchu. Szalona..

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:34   #3326
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ktore beda mialy cesarke, kupujecie te wszystkie podklady, majtki jedn. i inne?

Milego dnia dla Wszystkich Mamus
ja nie bo tu w de w szpitalu nawet mi pampersy dają sami ale w pl kupowalam wszysko mimo cc bo mimo ze mniej sie krawi i krocej to zawsze...ja krwawilam 6 dni a okres dostalam po 8 msc

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a wiecie co nam polozna mowila.. ze najwieksze dziecko jakie odobierala osobiście wazylo 5,6 kg a najwieksze przy porodzie jakiego asystowala (ponoc caly szpital asystowal... to 6,4 kg!) i oba dzieciaczku urodzone dokladnie w terminie i to w ostatnim czasie i siłami natury!!!
a ja slyszalam ze jak sie ma dziecko powyzej 4 kg to przysluguje cc bez gadania!!!!

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam z tymi witaminami Moja koleżanka mówiła, że ona nie brała witamin, żeby nie miec zbyt wielkiego dziecka. Szczerze mówiąc myślałam, że to bzdura
ja nie bralam a maly mial 4.100
Cytat:
Od 2-3 dni strasznie puchną mi STOPY.
Nie łydki, nie uda ale STOPY.
Czuję się jakbym miała za sobą maraton
Krem, który mam do "spuchniętych nóg dla kobiet w ciąży" nie pomaga. Na łydki jest świetny ale nie na stopy

Ciągle czuję, że są gorące, spuchnięte i chodzę jak pokraka
Nawet nie mam ochoty na spacer a taka ładna pogoda
a probowalas dawac je wyzej jak siedzisz??
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja jeszcze musze poodkurzac i standardowo przemyc podloge tylko dopije kawe... i czeka mnie prasowanko choc zastanawiam sie czy malemu nie uprasowac wszystkiego na raz

no i zaraz trzeba zaczac robic obiad robie gulasz z lopatki wieprzowej i do tego kasze jeczmienna i korniszonki strasznie mialam ochote na taki obiadek
wiecie co ja dzis robie?? pranie dla malego...niedawno wam sie dziwilam ze tak wczas ale pomyslalam sobie ze kto mi to popracuje potem i wogole jak juz teraz mnie tak plecy bolą a jeszcze 10 tyg mi zostalo noszenia brzusia i opieki nad starszym synkiem, caly dom tylko na mojej glowie a nikt mi nic nie pomoze, no chyba ze tz ....

tez mam na gulasz smaka,bedzie po niedzieli na pewno :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:34   #3327
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
qurcze... mam nadzieje ze jeszcze pospalas..
ja dzis na obiad w planie kurczak, mloda kapustka na gesto i mlode ziemniaczki (wiem, ze pseudo 'mlode' o tej porze roku ale taaaka mam ochote ze będą dziś )
troszkę pospałam po 7 mnie zmuliło i nospa chyba zadziałała bo bók przeszedł
no mi też te "młode" nie smakują raz kupiłam i zjadł TŻ...

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Chce mi się zupki z kalarepy, kalafiora, ziemniaczków. W ogóle zjadłabym kalarepki, uwielbiam!
a ja nigdy nie jadlam jak to sie je?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola też mam takie pobolewanie dzisiaj ale lekkie
spróbuj wziąć nospę - może Ci przejdzie, mi przeszło...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i Brzusie.

Aha no i chciałam się pochwalić, że udało mi się wczoraj NIE zadzwonić do M.
Dzień dobry Brawo za powściągliwość z telefonem

Cytat:
Cześć Mamusie!

Ja się dziś źle czuje. Wywaliłam wczoraj cały żal na M.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja zamowilam za ta sama cene ten zielony wzielam tylko czekam mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie ale widac ze jest super mieciutki

ale sie wczoraj nasmialam z meza.... szukal swoich firmowych ulotek po przeprowadzce gdzies je ciapnal na gorze i w trakcie szukania sprawdzil karton po dekoderze polsatu i okazalo sie ze schomikowal tam 2600zl i przylecial z usmiechem na twarzy jak by je w prezencie dostal schomikowal je jeszcze zanim sie zwiazalismy i mowi ze nie pamieta kiedy je tam wsadzil
ja mam ten kocyk i jest super milusi!!! a z tą niespodzianką, to faktycznie - też bym się ucieszyła

Cytat:
anoxa daj znać jak przyjdzie Ci ten kocyk czy naprawdę jest taki fajny?? Bo na zdjęciu wygląda bardzo fajnie i cena bardzo atrakcyjna!!
ja mam ten kocyk i jest super milusi!!!

Cytat:
Czytałam o tym, ze jest dobre bo nie uczula i świetnie goi ranę pooperacyjną. Położna powiedziała, że można tez nim myć maluszka. No i ma śmiesznie niską cenę 1,79 zł
ooo a w aptece to mydło kupiłaś? "biały jeleń" hehe faktycznie nazwa zabawna

ciekawe jak niezawsze...

u nas piękna pogoda, cieplutko i słonecznie!!! chyba pójdę na spacerek...
na obiad robię ratatuj...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:37   #3328
muminek88
Zadomowienie

a co to ratatuj??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:38   #3329
itakasia
Zakorzenienie

ponawiam moje pytanie: czy ktos widzial ten wozek
http://www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.html
Stary 2010-05-12, 11:47   #3330
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ponawiam moje pytanie: czy ktos widzial ten wozek
http://www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.html
Wygląda bardzo zabawkowo
I jakby miał strasznie krótką rączkę...

I chyba gondola wypada bardzo nisko- jak się ma do tego Twój kręgosłup?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-12 o 11:49
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości