Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 11:50   #3331
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
moze podkladaj sobie podusie pod plecy jak siedzisz? ja tak wlasnie robie i mi calkiem niezle
Mi by chyba jakis lezak sie przydal
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:50   #3332
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Czytałam o tym, ze jest dobre bo nie uczula i świetnie goi ranę pooperacyjną. Położna powiedziała, że można tez nim myć maluszka. No i ma śmiesznie niską cenę 1,79 zł
Tak ponoć jest dobre w Rossmanie widziałam je w płynie..myślę, że to lepsza wersja niż w kostce
A z tymi nogami w górze dobrze anuszka mówi jak tak ci się dzieje to każdą wolną chwilę tak leż ..poprawia krążenie
Przyszła paczuszka..Dziękuję

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:51   #3333
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez tak mam. teraz to wogole kazdy dzien coraz gorszy. mam lezec tylko ze strasznie mi niewygodnie. ewentualnie na plecach troche da rade. a jak siade to zaraz zebra bola i brzuch mnie gniecie....
No czyli jednak uroki ciązy.. A myslalam ze tylko ja sie tak mecze
Stary 2010-05-12, 11:53   #3334
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a co to ratatuj??
to potrawa, którą gotował szczurek w filmie Ratatuj się kto może

kroję na kawałki różne surowe warzywa: bakłażan, cukinia, czerwona i żółta papryka, 5 ziemniaczków i jedną pierś z kurczaka, cebulę, przyprawiam solą, pieprzem (każdy moze dać do dmaku to co mu pasuje), wrzucam na płaską brytwankę, polewam delikatnie warzywa oliwą i wstawiam do pieca - ok. 30 min aż będą miękkie.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ponawiam moje pytanie: czy ktos widzial ten wozek
http://www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.html
ja nie widziałam ale wygląda super!

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-05-12 o 11:55
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:54   #3335
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
wysokosc raczki jest regulowana a gondola moze byc na dwoch wysokosciach

dziewczyny mowcie smialo jakie way dostrzegacie !!!

ola

mnie tez sie podoba

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-05-12 o 11:56
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:56   #3336
Xawmeli
Rozeznanie

dzidzia-dzięki za radę.....zjadłam słodkie--czekam na efetk
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:57   #3337
żabka19
Raczkowanie

anoxa ale ja w ciazy jakos tak inaczej mam ,wszystko mnie bardziej rozczula i bardziej potrzebuje potwierdzenia swojej atrakcyjnosci. Przed ciaza nie mialam z tym problemow ,czulam sie dobrze w swojej skorze ,z figura i w gole ,a teraz od niedawna czuje sie.. bardziej jak chodzacy inkubator. Moze to taki chwilowy dol bo M. nie ma .

Co do wydawania pieniedzy ..to M. jest jedynka ,a ja wszystko na wyprzedazach i jak najtaniej. Potrafie sie ubierac za minimalne pieniadze i za takie same robic zakupy,nauczylam sie kupowac na promocjach ..ale sytuacja kiedys mnie do tego zmusila. W No dojrzalam ,nauczylam sie rozporzadzac pieniedzmi ,szanuje kazda zlotowke (a raczej korone) M. tez bardzo wiele w tej kwestii sie nauczyl i ciesze sie ,ze patrzy na ceny i stara sie nie przeplacac,choc nadal pieniadze sie go nie trzymaja.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:00   #3338
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Rzeczywiście bardzo mały wózek.
Jak dla lalki

A mi dziś neta zakładali - to wcześniej musiałam ogarnąć - na szczęście mój mąż przed wyjściem do pracy ogarnął większość, ale jak wstawałam to też mi się w głowie zakręciło.

Uderzeń ciepła jako takich nie mam, ale strasznie się pocę... a śpię w podkoszulku z krótkim rękawkiem i pod kocykiem, za dnia bez kocyka - balkon i okna cały czas pootwierane [co sprzyja przeciągom] więc nie wiem skąd ten pot - ciężko powiedzieć że może mi być za gorąco
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:00   #3339
żabka19
Raczkowanie

Xawmeli teraz nalezaloby sie polozyc lub spokojnie siedziec
itakasia fajny ten wozek ,lubie taki styl ,no i ten zielony kolor piekny Mam bzika na punkcie takiej zieleni
mlmFlm ja tez sie o wiele bardziej poce niz wczesniej ,w ciazy to podobno normalne

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-05-12 o 12:05
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:01   #3340
ola_k11
Zadomowienie

Dziś to u mnie koszą trawy

zjadłam dwie kanapki z pastą jajeczną a potem poprawiłam bananem, kiścią winogron, dwoma kiwi... chyba trochę dużo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:04   #3341
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
dzidzia-dzięki za radę.....zjadłam słodkie--czekam na efetk
Tak jak zabka mowi- teraz sie poloz na pleckach i czekaj .
Może dzidzia po prostu śpi. Moja jak leżałam w szpitalu to chyba ze 3 godziny ledwo co się ruszała, a ja już cała zlana potem i nic jej nie ruszało. Ani słodkie, ani gazowane.
Po czym przysnęłam, a ona się obudziła. I już do harcowania. Wczoraj wypiłam karmi kawowe, to dostała takiej wariacji, że jeszcze tak nie było...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:05   #3342
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ooo a w aptece to mydło kupiłaś? "biały jeleń" hehe faktycznie nazwa zabawna
kupiłam na allegro

Załącznik 3100692

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:05   #3343
itakasia
Zakorzenienie

mlmfm
chodzi o wymiary calego wozka? spacerowki czy gondoli?
Stary 2010-05-12, 12:05   #3344
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam z tymi witaminami Moja koleżanka mówiła, że ona nie brała witamin, żeby nie miec zbyt wielkiego dziecka. Szczerze mówiąc myślałam, że to bzdura
a wg mnie to bzdura
moja siostra brala witaminy, moje przyjaciółki wszystkie brały i dzieciaczki około 3 kilo wszystkie urodziły
mysle, ze to nie zalezy od witamin

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie spore zamówienie; pościel, rożek, pieluszki tetrowe i flanelowe, okrycie kąpielowe. Rzem wyszło 170 złotych więc mysle, że to na prawdę dobra cena.
U nas zaraz pewnie będzie lało. A ja musze wyjśc. No trudno od czego sa parasole.
i u kogo posciel wzielas?? z wypelnieniem bralas?? cena za wszystko super!

Cytat:
Czytałam o tym, ze jest dobre bo nie uczula i świetnie goi ranę pooperacyjną. Położna powiedziała, że można tez nim myć maluszka. No i ma śmiesznie niską cenę 1,79 zł
a jak to uzywac? normalnie przemywac rane po cieciu?

Cytat:
Od 2-3 dni strasznie puchną mi STOPY.
Nie łydki, nie uda ale STOPY.
Czuję się jakbym miała za sobą maraton
Krem, który mam do "spuchniętych nóg dla kobiet w ciąży" nie pomaga. Na łydki jest świetny ale nie na stopy

Ciągle czuję, że są gorące, spuchnięte i chodzę jak pokraka
Nawet nie mam ochoty na spacer a taka ładna pogoda
echh.. no niestety koncowka ciazy nie bedzie lekka - na szczescie to juz prawie koncowka

Cytat:
Mi też puchły stopy przez te 3 dni jak byłam poza domem. Ale moja mama mówiła, że to od siedzenia i żebym trzymała nogi w górze. I faktycznie, jak tylko wróciłam do domu i więcej poleżałam to minęło. Mam nadzieję, że i Tobie minie. Moja koleżanka przez puchnące stopy miała podejrzenie zatrucia ciążowego, leżała kilka dni w szpitalu, ale okazało się, że to nic.
ale zatrucie to nie tylko stopy puchna, spokojnie!

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie kochane!!!
patrzcie co wlasnie przeczytalam...ah zeby tak bylo http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...wej,index.html
widze, ze u Was już plany obiadowe są, więc i ja sie pochwale: dzis robie tortille z sosem czosnkowym mniamuś
jade zaraz do sklepu. moze sobie cos kupie i dla maluszka mam jednak malo rzeczy i moze uda sie cos dokupic. no i książki mi się jakiejś chce!
poza tym jednak idziemy dzis na sr. zobaczymy, moze cos sie wydarzy, co spowoduje, ze zmienie o niej zdanie.
anoxa-dobrze, ze nie wyrzuciliscie tego opakowania po dekoderze
ja wczoraj robilam porzadki w szafie i postanowilam wurzycic stare i niepoparowane skarpety mojego TZ. On wrocil z pracy i myslalam, ze sie zaplacze)) siedzial z godzine, probowal chociaz troche je sparowac a dzis wyniosl na smietnik-ale ciezko bylo go namowic tak sie przywiazal))
ooo ksiazka! mi tez sie marzy..
juz sie doczekac nie moge az skonczymy remont i zrobimy sobie pokoik z takiej werandy (ogrodu zimowego)... bedzie tam pieknie slonecznie i ja na kanapie z ksiazka jeszcze z tydzien czasu...

trzymam kciuki, zeby w SR bylo Ok, u nas teraz jest przerwa w szkole i zaczynamy dalej pod koniec maja

Cytat:
nie wiem czy to problem starszych pan, niektorzy tak poprostu maja. ja wczoraj mialam scene w banku. gdzies zagubili moja karte a stara stracila waznosc. bylam w tej sprawie w moim malym oddziale w ubieglym tygodniu i mialam przyjsc zapytac o postep sprawy wczoraj. niestety w tym oddziale jest malutkie pomieszczenie a ludzi sporo wiec jest duszno. pani z ktora rozmawialam wczesniej na moj temat siedziala przy nieczynnym okienku wiec podeszlam do niej i pytam czy juz wie cos wiecej o mojej karcie. prosila zebym usiadla i poczekala chwilke. a za mna zaraz przybiegla mloda kobieta z konca kolejki pytac czy okienko bedzie czynne. uslyszala ze nie. i zrobila awanture ze dlaczego ta kobieta mnie przyjela skoro nieczynne a ona ma stac
ochh luuduu... niektorzy naprawde maja nie po kolei w glowach echh

Cytat:
Prawie umarłam na zawał!!!!!!
Zadzwonili do mnie z laboratorium LUXmed
gdy zapytała czy robiłam wczoraj badania ... wiedziałam, że jest jakiś problem
Kobitka zadzwoniła bo glukoza wyszła nieco wyższa niż norma. Mam 50 a norma jest do 30
Zapytała czy mam jakieś problemy, cukrzycę itd
Gdy dowiedziała się, że jestem w ciąży - powiedziała "to nie ma się czym martwić".

Przyznałam się też do tego, że długo nie mogłam zasnąć i w nocy zjadłam trochę słodyczy i mam efekt

Hemoglobina też jest nieco gorsza niż miałam wcześniej ale mieści się w normie.

ufff.... już myślałam, że mi powie, że znaleźli jakieś cholerstwo w moczu czy krwi...

dzieki Bogu, ze wszystko Ok!!
no i zazdroszcze opieki, ze od razu dzwonią jak coś nie tak..

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
oj ale kochana dziewczynka! czesto sie odwrotnie zdarza mam kuzynke sporo mniejsza i pamietam jak ciocia pakowala po niej ciuchy zeby oddac a ta az spazmow dostawala darla sie na caly blok ze to jej

a ja jeszcze musze poodkurzac i standardowo przemyc podloge tylko dopije kawe... i czeka mnie prasowanko choc zastanawiam sie czy malemu nie uprasowac wszystkiego na raz

no i zaraz trzeba zaczac robic obiad robie gulasz z lopatki wieprzowej i do tego kasze jeczmienna i korniszonki strasznie mialam ochote na taki obiadek

wogole to sie w nocy przebudzilam tzn o 4 standardowo do kibelka i kolo godz nie moglam zasnac i smialam sie z meza bo on ma takie przyzywczajenie ze jak przechodzi obok mnie a ja np robie cos w kuchni to on musi mnie po pupie poklepac i okazalo sie w nocy ze jak sie przewracal na drugi bok tez tak ma ze poklepal mnie po pupie i sie obrucil dalej spac
kurcze niezle z ta dziewczynka..
to naprawde jest wazne, zeby nauczyc dziecko dzielenia się
moj prawie 3letni siostrzeniec jest strasznie slodki pod tym wzgledem
wszystkim sie dzieli ze wszystkimi
uwielbia wszelkiego rodzaju grzanki, wiec ostatnio przy okazji grila podpieklismy mu chlebek, ugryzl i przyszedl do mnie i mowi 'Ciociu podziele się z Tobą, sprobuj jaki jest pyszny'
uwielbiam tego maluszka!!!

gulasz.. mniam, ale bym zjadla..
nawet lopatke mam w zamrazalniku.. moze jutro pomysle o takim obiedzie

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-05-12 o 14:55
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:07   #3345
papeteria
Zakorzenienie

Przed chwila kurier mi dostarczył paczuche z rzeczami do szpitala, pieluchami etc....:jupi:
misiulka
, żabka, no trzeba się było sprężyć tak mnie postraszyły te wypady dziewczyn do szpitala
żabka ja przed kompem leżę
wikimi u mnie z wizazem ok
hd dobrze, ze wszystko ok
kasha
lazurowa no jestem z Ciebie dumna i bede ci to pisać codziennie jak codziennie bedziesz to pisać
anoxa no super z ta kasa dobrze, że teraz znalazł bo później by mogły już nieco na wartości stracić
oszczedzaj się
farminka super koniecznie się pochwal jak będą w twoim zasięgu
xawmeli jak jesteś niespokojna to pewnie że lepiej to sprawdzić z moim jest różnie czasem szaleje czasem spokój
Cytat:
Ja nie wiem co dzis na obiad z mamą wymyslimy, w każdym razie ja mam ochotę na smażone plasterki z ziemniaków, ewentualnie frytki

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie spore zamówienie; pościel, rożek, pieluszki tetrowe i flanelowe, okrycie kąpielowe. Rzem wyszło 170 złotych więc mysle, że to na prawdę dobra cena.
U nas zaraz pewnie będzie lało. A ja musze wyjśc. No trudno od czego sa parasole.
super mnie ta pościel też się podoba , ale na razie myślę...
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
agravka znam to z tymi skarpetami hehe, ja tez jak mojemu robię porządki to on tylko odkłada, ze te jeszcze dobre, te z dziurą się do pracy przydadzą itp, haha a ja i tak po kryjomu wyrzucam i nowe kupuję
mój na szczescie ma poparowane wszystkie i wyrzuca na bieżąco a malo ich nie ma
ale szału dostaje z śrubkami śrubokrecikami i innym sprzętem który jest czasem wszedzie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:07   #3346
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Tak ponoć jest dobre w Rossmanie widziałam je w płynie..myślę, że to lepsza wersja niż w kostce
A z tymi nogami w górze dobrze anuszka mówi jak tak ci się dzieje to każdą wolną chwilę tak leż ..poprawia krążenie
Przyszła paczuszka..Dziękuję
SUPER, CIESZĘ SIĘ
właśnie siedzę z nogami ułożonymi wyżej.Chyba pomaga.Woda z solą również

Stary 2010-05-12, 12:08   #3347
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja sie juz doczpalapalma...pogada do bani...cieplo, ale pochmurno i parno
Zjadlam wlasnie truskawki ze smietankapycha...
Farsz na krokiety zrobiony, zaraz wezme sie za smarzenie nalesnikow
Czekam na kuriera bo ma przywiesc grila do auta...TZ dzis do 17 w pracy, ale ma mnie kolezanka z synkiem odwiedzic
Na miescie trafilam na fajna promocje, otwierali sklep z bielizna i wszystko 50% taniej, kupilam fajne majteczki 2 pary i bokserki dla TZ

HD - jak pralas rzeczy do lozeczka, to w pracle, chodzi mi o te zabezpieczenia szczebelkow
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-12 o 12:10
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:08   #3348
itakasia
Zakorzenienie

pilotka
szok, ludzie sa naprawde dziwni jesli chodzi o witaminy to slyszalam to od lekarza, oczywiscie nie jest to regula
Stary 2010-05-12, 12:09   #3349
bassienkaw
Zakorzenienie

Jak ja nie lubię takich sąsiadów... hehhe

Ja zaraz będę jadła obiadek, a potem czeka już na mnie ciacho z rabarbarem... spróbowałam kawałek i odpłynęłam. Wrzucę na pewno przepis, bo szybko się robi i pyszne...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:09   #3350
itakasia
Zakorzenienie

karolka
fajne zakupy
Stary 2010-05-12, 12:14   #3351
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a jak to uzywac? normalnie przemywac rane po cieciu?

dzieki Bogu, ze wszystko Ok!!
no i zazdroszcze opieki, ze od razu dzwonią jak coś nie tak..
Położna mówiła, że nalezy normalnie się myć (moczyć ranę i myć mydłem) i często wietrzyć.

A z LUXMEDEM rzeczywiście jest super. Choć muszę przyznać, że pierwszy raz zadzwonili do mnie i serce mi prawie stanęło...
Nie zazdroszczę stania w kolejkach w ośrodkach zdrowia W piątek idę do szpitala to się napatrzę, naczekam itd.

Stary 2010-05-12, 12:15   #3352
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię takich sąsiadów... hehhe

Ja zaraz będę jadła obiadek, a potem czeka już na mnie ciacho z rabarbarem... spróbowałam kawałek i odpłynęłam. Wrzucę na pewno przepis, bo szybko się robi i pyszne...
Obiad??
Ja dopiero co śniadanie pochłonęłam...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:15   #3353
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a probowalas dawac je wyzej jak siedzisz??
wiecie co ja dzis robie?? pranie dla malego...niedawno wam sie dziwilam ze tak wczas ale pomyslalam sobie ze kto mi to popracuje potem i wogole jak juz teraz mnie tak plecy bolą a jeszcze 10 tyg mi zostalo noszenia brzusia i opieki nad starszym synkiem, caly dom tylko na mojej glowie a nikt mi nic nie pomoze, no chyba ze tz ....
no ja w sumie jestem w 32tc wiec do terminowego porodu zostaly mi jakies 4tyg bo ukonczony 36tc to juz porod terminowy sadze ze pewnie i tak urodze kolo 40tc ale wole byc przygotowana tymbardziej ze juz teraz puchne a boje sie co bedzie jak przyjda upaly wiec wole zrobic to teraz a poza tym snilo mi sie ze maly sie urodzil i mialam niewyprane ubranka i dostal uczulenia wiec wole sie przygotowac

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ciekawe jak niezawsze...
zaraz do niej napisze smsa

Cytat:
nie nie widzialam ale dla mnie wyglada rewelacyjnie az zaczelam sie and nim zastanawiac ale ma piankowe kolka a ja na wichure musze miec pompowane bo maly bedzie jak ping pong w tym wozku po dziurach podskakiwal ale super ma kolorystyke i bardzo naprawde mi sie podoba poza tym jest nie za ciezki a to tez wazne a nie masz mozliwosci go gdzies na zywo zobaczyc??

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
anoxa ale ja w ciazy jakos tak inaczej mam ,wszystko mnie bardziej rozczula i bardziej potrzebuje potwierdzenia swojej atrakcyjnosci. Przed ciaza nie mialam z tym problemow ,czulam sie dobrze w swojej skorze ,z figura i w gole ,a teraz od niedawna czuje sie.. bardziej jak chodzacy inkubator. Moze to taki chwilowy dol bo M. nie ma .

Co do wydawania pieniedzy ..to M. jest jedynka ,a ja wszystko na wyprzedazach i jak najtaniej. Potrafie sie ubierac za minimalne pieniadze i za takie same robic zakupy,nauczylam sie kupowac na promocjach ..ale sytuacja kiedys mnie do tego zmusila. W No dojrzalam ,nauczylam sie rozporzadzac pieniedzmi ,szanuje kazda zlotowke (a raczej korone) M. tez bardzo wiele w tej kwestii sie nauczyl i ciesze sie ,ze patrzy na ceny i stara sie nie przeplacac,choc nadal pieniadze sie go nie trzymaja.

tzn ja tez kupuje na promocjach nawet wtedy zawsze kupuje w zapasie co by pozniej nie przeplacac ale czesto kupowalam jakies pier.doly typu zbedne kubki miski itp co naprawde bylo zbedne i tylko wydawalam niepotrzebnie pieniazki
a co do czulosci w czasie ciazy to wiem o czym piszesz bo wlansie o to mi chodzi kazda z nas tak ma ze czasem czuje sie nie atrakcyjna ze zbiera jej sie na placz itp i chciala by od pratnera uslyszec ze slicznie wyglada chociaz mial by sklamac :d male klamstweko nikomu nie zaszkodzi a my czuly bysmy sie lepiej no ale faceta czasem ciezko to pojac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:15   #3354
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

HD - jak pralas rzeczy do lozeczka, to w pracle, chodzi mi o te zabezpieczenia szczebelkow
tak, normalnie wszystko do pralki ochraniacz, rożki,beciki

Stary 2010-05-12, 12:16   #3355
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
idealnecialo ja tez mam problemy z siedzeniem i to od samego poczatku ciazy ,na kanapie jak jestem to podkladam poduszke pod plecy, z siedzenia np. przed kompem zrezygnowalam na rzecz lezenia bo nie wytrzymalabym wiecej niz pol godziny
szkoda ze nie mam laptopa
Stary 2010-05-12, 12:18   #3356
hd2005
Zakorzenienie

pilotka-durna ta sąsiadka.Olać, trzymać na dystans i sie nie przejmować

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-12 o 12:19
Stary 2010-05-12, 12:19   #3357
Linka24
Wtajemniczenie

Itakasia fajnie wygląda ten wózeczek, przedewszystkim nie jest ciężki i ta konstrukcja prosta ale stabilna. ja bym sie nad nim pozastanawiała. Ale ja już mam wózeczek. Jedyne co mi się nie podoba to, że koszmarnie wygląda ten fotelik na stelażu. A kółka to można chyba zawsze wymienić na pompowane
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:21   #3358
idealnecialo
Zadomowienie

Widzicie ja wlączylam tylko kompa po to by wrzucic plytke i zaczac zgrywanie moich plikow z kompa szwagra.. by zdarzyc zanim sie przeprowadzimy, by sobie nie poogladal zbyt wielu ciekawych zdjec, lub nie poczytal co nie co.
No i zamiast tylko cyk cyk i nagrywaj to ja do was przyszlam:P i znow czas leci heh..
Musze sie wziac za siebie.
Kurcze albo gdzies mi znikly albo nie mam od mojej malej zadnego zdjecia od stycznia-marca.. przykro mi.. Nie wiem wogole jakim cudem? jakies powinno chyba byc.. a moze jestem tak przejeta ciaza ze mam zdj samego brzucha ehhh..

Ide na obiad tesciowa wola.
Stary 2010-05-12, 12:21   #3359
Xawmeli
Rozeznanie

martwie się....coś mnie tam poklepuje delikatnie....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:22   #3360
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Od 2-3 dni strasznie puchną mi STOPY.
Nie łydki, nie uda ale STOPY.
Czuję się jakbym miała za sobą maraton
Krem, który mam do "spuchniętych nóg dla kobiet w ciąży" nie pomaga. Na łydki jest świetny ale nie na stopy

Ciągle czuję, że są gorące, spuchnięte i chodzę jak pokraka
Nawet nie mam ochoty na spacer a taka ładna pogoda
biedulka

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja witaminki będę łykać,bo mi poziom Fe podnoszą,a z mojego suwaczka wynika,że mała mi je teraz szczególnie intensywnie podbiera Zresztą do wielkoludów nie należy,raczej przeciętną wagę miała,a jak chce wcześniej wychodzić to niech się lepiej tuczy szybko
Wczoraj dzwoniła do mnie mama,że przyszła pierwsza paczka ze Stanów od cioci z ubrankami dla małej.To podobno ta mniejsza,a waży ponad 3kg i jest ponad 20 pajacyków,bodów,sukienecz ek,kilkanaście par skarpetek,sweterki i inne cudeńka.Wczoraj tylko wysłuchałam zachwytów mamy,ale dzisiaj ją przycisne żeby mi zrobiła zdjęcia,bo mnie ciekawość zżera jak wyglądają
super z ta ciocia a jak sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie rozczuliło jak ciocia opowiadała,że mała Zosia(ma około 2 latek) jak widziała,że pakują paczkę przyniosła swoją ulubioną lalkę i dała do spakowania,bo powiedziała,że chce ją dać Lence Aż mi się łezka kręci w oku. Zwłaszcza,że ze względu na tą odległość nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać
kochana malutka

Cytat:
Prawie umarłam na zawał!!!!!!
Zadzwonili do mnie z laboratorium LUXmed
gdy zapytała czy robiłam wczoraj badania ... wiedziałam, że jest jakiś problem
Kobitka zadzwoniła bo glukoza wyszła nieco wyższa niż norma. Mam 50 a norma jest do 30
Zapytała czy mam jakieś problemy, cukrzycę itd
Gdy dowiedziała się, że jestem w ciąży - powiedziała "to nie ma się czym martwić".

Przyznałam się też do tego, że długo nie mogłam zasnąć i w nocy zjadłam trochę słodyczy i mam efekt

Hemoglobina też jest nieco gorsza niż miałam wcześniej ale mieści się w normie.

ufff.... już myślałam, że mi powie, że znaleźli jakieś cholerstwo w moczu czy krwi...

tez bym chyba na zawal padla. ja tak mialam z wynikami HIV. powiedzieli mi ze beda za 3 dni no i pytam o wyniki a tu nie ma. zadzwonili potem do mnie ze utknely w laboratorium... no a ja oczywiscie milion mysli w glowie. ale nastepnego dnia odebralam juz na szczescie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

cos nam sie aniaa od rana nie odzywa a pisala ze zle sie czuje... mam nadzieje ze wszystko dobrze
jestem jestem ale to mile ze sie martwilas

prasowalam rzeczy syneczka a potem probowalam was nadrobic nastawilam tez pranie i ulozylam ciuszki w komodzie i teraz brzucho mnie troche boli mam nadzieje ze przejdzie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No czyli jednak uroki ciązy.. A myslalam ze tylko ja sie tak mecze
nie nie... nie jestes sama

Cytat:
pilotka
szok, ludzie sa naprawde dziwni jesli chodzi o witaminy to slyszalam to od lekarza, oczywiscie nie jest to regula
moja gin tez tak mowila

hd ciesze sie ze juz ci przechodzi z tymi stopami.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości