|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
oj nie straszcie mnie dziewczyny że dzidzia może być aż tak duża, bo ja też od początku biore witaminki
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
hd a jaki masz zel? ja uzywam lioton, ale to bardziej na pajączki w moim przypadku. sprobuj je pomoczyc w zimnej wodzie tak jak marta mowi i pij magnez
|
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja witaminki będę łykać,bo mi poziom Fe podnoszą,a z mojego suwaczka wynika,że mała mi je teraz szczególnie intensywnie podbiera
Zresztą do wielkoludów nie należy,raczej przeciętną wagę miała,a jak chce wcześniej wychodzić to niech się lepiej tuczy szybko Wczoraj dzwoniła do mnie mama,że przyszła pierwsza paczka ze Stanów od cioci z ubrankami dla małej.To podobno ta mniejsza,a waży ponad 3kg i jest ponad 20 pajacyków,bodów,sukienecz ek,kilkanaście par skarpetek,sweterki i inne cudeńka.Wczoraj tylko wysłuchałam zachwytów mamy,ale dzisiaj ją przycisne żeby mi zrobiła zdjęcia,bo mnie ciekawość zżera jak wyglądają
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
farminka
super prezent, czekamy na fotki
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
kashha napewno dam znac mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie
hd mi tez puchna stopy staraj sie jeden dzien polezec i nic nie robic a nozki poloz np na poduszce lub zwinietym kocu nic nie pomaga mi na opuchniete stopy tak jak odpoczynek jak chodze to puchna jak poleze jeden dwa dni opuchlizna schodzi i nawet czasem widac kostki ![]() no chomik z mojego meza niesamowity ale sam sie dziwi ze o tym zapomnial bo on z reguly ma co do 1zl wszystko policzone
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
hd odpoczywaj i staraj się trzymać nogi wyżej na jakimś oparciu to je odciąży
![]() a jeszcze mi się przypomniało że może woda z solą ponoć zciąga opuchlizne!
2010-08-29 cc g.12.00 3550g,57dł urodziła się nasza Kasieńka-nasz skarb skończyłyśmy 7m-cy mamy czetery ząbki i ważymy 9kg, a urosłyśmy duzie duzie 72cm nasz cudny ślub 08.08.2009 Edytowane przez wikimi Czas edycji: 2010-05-12 o 10:43 |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
farminko tak tak czekamy na fotki
a ja dzisiaj cos tez kiepsko sie czuje normalnie nie mam sily chodzic az mam mroczki przed oczami a jak na zlosc maz caly dzien w domu i co chwilke mnie gania zaraz kawe chociaz wypije bo nie daje rady (zabral sie za robienie przedpokoju)
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
agravka znam to z tymi skarpetami hehe, ja tez jak mojemu robię porządki to on tylko odkłada, ze te jeszcze dobre, te z dziurą się do pracy przydadzą itp, haha a ja i tak po kryjomu wyrzucam i nowe kupuję
|
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie...
liczę ruchy małej od rana bo mam wrażenie,że się na mnie od wczoraj pogniewała-albo do serca wzięła apel od hd ![]() ![]() jak nadal będzie ich mało jadę do szpitala.... ![]() aaaa moje bejbi będzie miało 1 samochód--termometr ![]()
|
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski!
Wypilam kakao i zjadlam 4 kromki z dzemem ,tuptus szaleje w brzuszku przez te slodkosci. U nas piekne slonce ,zaraz chyba pojde na miasto tylko przydaloby sie troche ogarnac. Na obiad zrobie chyba cos z cukinia,ale pomyslu narazie brak. hd ja tez mam tak czasami ze stopami ,szczegolnie wieczorem idealnecialo ja tez mam problemy z siedzeniem i to od samego poczatku ciazy ,na kanapie jak jestem to podkladam poduszke pod plecy, z siedzenia np. przed kompem zrezygnowalam na rzecz lezenia bo nie wytrzymalabym wiecej niz pol godziny anoxa fajna niespodzianka ja to mam na odwrot ..wydaje mi sie ,ze gdzies schowalam pieniadze ,a pozniej po glebszych przemysleniach okazuje sie ,ze juz wydalam anuszka to juz teraz wiem jak moj wozek bedzie wygladal po zlozeniu Mam taki sam tylko w kropeczki ![]() Misiulka faceci czasem tak maja. Moj mnie dzis tez wkurzyl. vette trzymam kciuki zeby jednak okazalo sie ,ze wszystko juz dobrze! Odpoczywaj! papeteria szybko sie uwinelas z ta wyprawka i juz tylko pierdulek Ci brakuje.
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
aa
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej mnie rozczuliło jak ciocia opowiadała,że mała Zosia(ma około 2 latek) jak widziała,że pakują paczkę przyniosła swoją ulubioną lalkę i dała do spakowania,bo powiedziała,że chce ją dać Lence
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
farminka
bardzo wzruszajace, Zosia ma dobre serduszko
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
marta to jak paczka do ciebie dojdzie to koniecznie daj znać jak gatunkowo jest ta pościel, bo ja cały czas poszukuję i nie ma to jak czyjaś opinia
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
kurcze jeszcze się tak źle nie czułam... zakręciło mi się w glowie, musiałam się położyć, jakoś brakuje mi powietrza
![]() użalam się nad sobą
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
tyle sie napisałam i znikneło, straciłam wene
coś ten mój złom szwankuje, bardzo wolno przełancza mi strone wizażu - wam też?
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście dam znac. Ania pisała, że jest troszke szorstka, ale fajna.
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawie umarłam na zawał!!!!!!
Zadzwonili do mnie z laboratorium LUXmed gdy zapytała czy robiłam wczoraj badania ... wiedziałam, że jest jakiś problem Kobitka zadzwoniła bo glukoza wyszła nieco wyższa niż norma. Mam 50 a norma jest do 30 ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
masz prawo zle sie czuc ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- siedzę już z nogami w wodzie pomaga Przynajmniej teraz odczuwam ulgę
|
|
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z buźką będę robiła tak samo, Aftin kupię na wszelki wypadek ![]() Cytat:
Wygarnij mu, ze jak ma problem to niech weźmie coś na zatwardzenie a nie wyładowuje się na Tobie W wc sie wyładuje za wsze czasy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skarpetek ma tyle, że z szuflady same wychodzą, większość to tych "do pracy" a ja tylko mu donoszę nowe i proszę by zostawił choć jedną parę taką "wyjściową" Coś miałam Wam napisac ale .. zapomniałam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
kashha mnie jak wezmie taki napad to klade sie i otwieram szeroko okno, u mnie pomaga
anuszka wlasnie o to chodzilo zeby maluszek mial duzo miejsca. Aaa juz nie moge sie doczekac jak M. przywiezie wozek i zobacze go w calej okazalosci znaczy sie wozek ![]() W ogole ostatnio potrzebuje jakos wiecej czulosci ,a M. tego nie rozumie. Moglby raz napisac jakies czulego sms ,czy cokolwiek. Ehh
|
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
siala wychodzi na to, ze mężczyźni są bardzo przywiązani do swoich skarpetek hehe
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja jeszcze musze poodkurzac i standardowo przemyc podloge tylko dopije kawe... i czeka mnie prasowanko choc zastanawiam sie czy malemu nie uprasowac wszystkiego na raz no i zaraz trzeba zaczac robic obiad robie gulasz z lopatki wieprzowej i do tego kasze jeczmienna i korniszonki strasznie mialam ochote na taki obiadek ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- siala starosc nie radosc agravka mam nadzieje ze niosac je do smieci czegos nie powybiera po drodze zartuje oczywiscie zabka hehe ja tez tak mam za to na mojego meza mowie ze to zlotowa jest dobralismy sie bo ja za duzo wydaje a on mnie troche temperuje i dzieki niemu mam cos takiego ze czesto zanim cos kupie to sie zastanawiam czy to aby napewno nam potrzebne jest bo okazywal sie czesto ze kupowalam calkiem zbedne rzeczy...co do czulosci to chyba kazda z nas jej potrzebuje choc ja narzekac nie moge moj maz to raczej taki przytulak jest rano to wrecz sam mowi ze on uwielbia i musi sie poprzytulac i zawsze kolo 20 min spedzamy na przytulankach a znowu wieczorem ja lubie sie przytulac i to ja sie lasze jak kotka ![]() wogole to sie w nocy przebudzilam tzn o 4 standardowo do kibelka i kolo godz nie moglam zasnac i smialam sie z meza bo on ma takie przyzywczajenie ze jak przechodzi obok mnie a ja np robie cos w kuchni to on musi mnie po pupie poklepac i okazalo sie w nocy ze jak sie przewracal na drugi bok tez tak ma ze poklepal mnie po pupie i sie obrucil dalej spac ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- cos nam sie aniaa od rana nie odzywa a pisala ze zle sie czuje... mam nadzieje ze wszystko dobrze
|
|
#3325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ja na bank kupuję to wszystko. W końcu krwawić i tak będziemy, jak każda świeżo upieczona mama. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ł. co dzień przytula się do brzuszka i tak pieszczotliwie zwraca się do Niego, że aż mi się chce płakać.. Ech... Wczoraj dwa razy mała skuliła się gdzieś w dole brzucha tak, że aż zaczął mi mocno ciągnąć do ziemi i brakowało tchu. Szalona..
|
|
#3326 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mam na gulasz smaka,bedzie po niedzieli na pewno :P |
|||||
|
|
|
#3327 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po 7 mnie zmuliło i nospa chyba zadziałała bo bók przeszedł ![]() no mi też te "młode" nie smakują raz kupiłam i zjadł TŻ...Cytat:
jak to sie je?spróbuj wziąć nospę - może Ci przejdzie, mi przeszło... Cytat:
Brawo za powściągliwość z telefonem ![]() Cytat:
a z tą niespodzianką, to faktycznie - też bym się ucieszyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe jak niezawsze... u nas piękna pogoda, cieplutko i słonecznie!!! chyba pójdę na spacerek... na obiad robię ratatuj... |
||||||
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
a co to ratatuj??
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam moje pytanie: czy ktos widzial ten wozek
![]() http://www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.html
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jakby miał strasznie krótką rączkę... I chyba gondola wypada bardzo nisko- jak się ma do tego Twój kręgosłup?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-05-12 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Zresztą do wielkoludów nie należy,raczej przeciętną wagę miała,a jak chce wcześniej wychodzić to niech się lepiej tuczy szybko 

i mam efekt
nie wiem jak to dalej będzie bo zmienia decyzja jak mu wiatr zawieje.
Wygarnij mu, ze jak ma problem to niech weźmie coś na zatwardzenie a nie wyładowuje się na Tobie
raz kupiłam i zjadł TŻ...