Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 21:56   #1921
mpati86
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

No i moje dzisisiejsze utrzymanko

Śniadanko: owsianka: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów na szklance mleczka 2% z miodem, jabłuchem, cynamonem, suszonymi śliwkami, słonecznikiem i orzechami laskowymi, kawka zbożowa zdrowe śniadanko, pełne energii. a jaką kawkę zbożową pijesz( firma) i sama czy z mleczkiem. też ostatnio chodzi mi po głowie wielgaśna micha tego specjału
wycieczka rowerowa miły sposób na ruch, przyjemnośc i dotlenienie w jednym, tylko szkoda, że pogoda nie za bardzo dopisuje na tego typu rozrywkę
Obiadek: około 1/2 woreczka kaszy gryczanej, porcja gulaszu z wołowinki z cebulką, marchewką, cukinią, papryką, czosnkiem i ziołami, mizeria z ogórka z czosnkiem, koperkiem i łyżką jogurtu naturalnego nie no obiadkami to Ty wymiatasz zawsze podziwiam.
Podwieczorek: pomarańcza, budyń czekoladowy (1/2 opakowania proszku + łyżka cukru + szklanka mleka 2%) z garścią nerkowców i dżemem pożeczkowym (babciny ) no ładnie, a mi coś zostawiłaś)) lubię nerkowce.
Kolacja: sałatka: brokuł, marchewka, natka, szczypiorek, ogórek, papryka, wędzony łosoś z curry, odrobiną musztardy i majonezu i łychą jogurtu naturalnego, kromka razowca z masłem, kubek herbatki malinowej ok

i proszę o ocenkę (może się w końcu doczekam)
nie mam nic do zarzucenia. na kolację dodałabym jeszcze jedną kromkę chlebusia i może coś lużnego- by coś wpadło tak w obojętnie jakim momencie dnia.

pozdrawiam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:09   #1922
jarboe
Przyczajenie

Proszę o ocenę mojego jadłospisu P (nie przy ED, tylko żeby nie wyglądać jak patyk Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę )

1.
Owsianka (100g płatków, szklanka mleka, ogórki kwaszone i koperek, 100g wieśniaka)
2.
Duża grahamka z szynką, jajkiem, sałatą, pomidorem; banan
3.
(przedtreningowo)
50g kaszy jaglanej; Omlet z jajka i białka; Koktajl z miarki odżywki białkowej;
4.
(Potreningowo)
Podwójny filet z kurczaka; kuskus (ok.50g), przecier pomidorowy z przyprawami
5.
Jogurt naturalny z orzechami nerkowca i truskawkami; bagietka z masłem i pieczonym schabem, jabłko
6.
2 kromki orkiszowego z pastą jajeczno-tuńczykową (jajko, pół puszki tuńczyka wsw i twaróg); talerz zielonej fasolki i groszku z oliwą z oliwek
jarboe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:30   #1923
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024
Konto usunięte

Nie było mnie tu z chyba rok .
Chcę schudnąć , przez zdrowe żywienie , ale nie mogę !
To już 20 dzień a ja schudłam tylko 0,5 kg. Podam mój jadłopsis na jutro , możę robię coś nie tak :
R
I Śn: koktajl(jogurt naturalny , 2 gruszki , otręby)
II :2 kromki chleba razowego , twaróg , pomidor
II: grejfrut
Ob: Pstrąg na parze , połowa toreki kaszy gryczanej , warzywa na parze
Pod: Garść nerkowców
Kol: serek wiejski + jakies warzywo

Prosze oceńcie albo co , bo nie wiem czy ja robię błąd , czy mam tak wolny metabolizm .
51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 05:58   #1924
cerveza
Zakorzenienie

[1=51eb7b1acd47bd33c5c1669 0ed8ee2bace5a6d43_5e96409 a7b024;19233697]Nie było mnie tu z chyba rok .
Chcę schudnąć , przez zdrowe żywienie , ale nie mogę !
To już 20 dzień a ja schudłam tylko 0,5 kg. Podam mój jadłopsis na jutro , możę robię coś nie tak :
R
I Śn: koktajl(jogurt naturalny , 2 gruszki , otręby)
II :2 kromki chleba razowego , twaróg , pomidor
II: grejfrut
Ob: Pstrąg na parze , połowa toreki kaszy gryczanej , warzywa na parze
Pod: Garść nerkowców
Kol: serek wiejski + jakies warzywo

Prosze oceńcie albo co , bo nie wiem czy ja robię błąd , czy mam tak wolny metabolizm .[/QUOTE]

Po pierwsze nie sugeruj się wagą, zmierz swoje obwody i zapisz, porownuj co tydzien ile zleciało. Waga nie jest najlepszym 'doradcą'.

Co do jadłospisu, w 3 pierwszych posiłkach brakuje źródła białka (twaróg to słabe białko, a jogurt niemal żadne). Te kanapki możesz zjeść z pieczoną piersią z kurczaka. Do śniadania dołóż węgle złożone. Grejpfrut to nie posiłek, zjadłabym w tym miejscu białko. Ogolnie jak nie zauwazasz zmian, to ucinaj węgle i daj więcej białka i zdrowych tłuszczy, bo masz tylko orzechy, przydała by się oliwa albo olej lniany.

No i nie napisałaś o treningu nic, a bez tego waga nie będzie ciągle spadać.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:10   #1925
IWONA8800
Raczkowanie

mój jadłospis z wczoraj:
-śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i pokrojoną rzodkiewka
-II śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i szynki drobiowej +rzodkiewka
-obiad:jogurt jogobella jagodowy + banan
-kolacja:3 łyzki musli vitalis wieloowocowe zalane literatką mleka 0,5%

A dzisiaj:
-śniadanie: serek wiejski 200g + bułeczka razowa+2 rzodkiewki
-II śniadanie: 2 łyzki musli vitalis +pokrojony banan + łyzka dżemu domowego
-Obiad(w planach): 4 pierogi ruskie smazone na masle osełka
-Kolacja(w planach): jogurt jogobella owoce lesne

Bardzo proszę o ocenę
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:22   #1926
l4lena
Rozeznanie

R. [próba redukcji powyżej 1000kcal ]
Śniadanie: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, pomidor ze szczypiorkiem
II Śniadanie: dwie małe kromki razowca z szynką drobiową i papryką +kawa z mlekiem 0,5%
Obiad: 200g piersi z kurczaka bez tłuszczu, sałatka [pomidor, sałata, szczypiorek]
Podwieczorek: 200g serka homo naturalnego, 2 łyżeczki płatków owsianych
Kolacja: puszka tuńczyka wsw + warzywa

Edytowane przez l4lena
Czas edycji: 2010-05-12 o 15:13
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:24   #1927
liquefy
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze U. Naprawdę bardzo prosze o ocenę

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 1 łyżka otrębów, 2 jajka, duże jabłko)
IIśniadanie: serek wiejski, garść orzechów, pare rzodkiewek
obiad: sałatka (kalafior,papryka,pekinsk a,ogórek kiszony,oliwki,3 plasterki polędwicy,łyżka oliwy z oliwek)
podwieczorek: gotowana pierś z kurczaka, 1/4 szklanki kaszy gryczanej (przed ugotowaniem)

trening:interwały

kolacja: pół szklanki makaronu pełnoziarnistego, puszka tuńczyka wsw

dziś takie poprzestawiane posiłki ze względu na trening wieczorem. no i chce sprawdzić jak będzie się spało po węglach
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 15:32   #1928
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsza R:
30min biegania
Śniadanie (9:00) - placki owsiane (4ł. płatków, jajko, 3ł. otr. pszennych) z bananem ; herbata
rowerem do szkoły
IIśniadanie (11:00) - 2 kromki razowca, pasta - 100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo ; 30g nerkowców
Przekąska (13:00) - jabłko
rowerem do domu
Obiad (16:00) - schab bez panierki, pół torebki brązowego ryżu, szpinak
rowerem na zajęcia
Przekąska (17:30) - omlet z 1 jaja z 50g twarogu chudego na waniliowo
rowerem do domu
ćwiczenia
Kolacja (19:30) - druga połowa pasty (100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo) ; kromka razowca ; herbata

Proszę o ocenę
Tak to wyszło śmiesznie, no ale tak mam rozplanowany dzień.
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 16:10   #1929
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsza R:
30min biegania
Śniadanie (9:00) - placki owsiane (4ł. płatków, jajko, 3ł. otr. pszennych) z bananem ; herbata
rowerem do szkoły
IIśniadanie (11:00) - 2 kromki razowca, pasta - 100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo ; 30g nerkowców
Przekąska (13:00) - jabłko
rowerem do domu
Obiad (16:00) - schab bez panierki, pół torebki brązowego ryżu, szpinak
rowerem na zajęcia
Przekąska (17:30) - omlet z 1 jaja z 50g twarogu chudego na waniliowo
rowerem do domu
ćwiczenia
Kolacja (19:30) - druga połowa pasty (100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo) ; kromka razowca ; herbata

Proszę o ocenę
Tak to wyszło śmiesznie, no ale tak mam rozplanowany dzień.
czytam Twoje eRki i bardzo mi się podobają

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 16:20   #1930
Joelle
Raczkowanie

Moje dzisiejsze utrzymanko

ŚNIADANIE : 2 kromki razowca, jedna z plastrem polędwicy drobiowej, sałaty i dwoma plastrami pomidorka; druga z pasztetem drobiowym + herbata

II ŚNIADANIE : Jogurt Jogobella brzoskwinia

OBIAD : Sałatka ( sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kurczak)

PODWIECZOREK : Activia (125g) malina z musli

KOLACJA : bd - 2 kromki razowca : jedna z plastrem polędwicy, rzodkiewką; druga z dżemem wiśniowym niskosłodzonym + herbata

Oceni ktoś?
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 16:27   #1931
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
mój jadłospis z wczoraj:
-śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i pokrojoną rzodkiewka
-II śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i szynki drobiowej +rzodkiewka
-obiad:jogurt jogobella jagodowy + banan
-kolacja:3 łyzki musli vitalis wieloowocowe zalane literatką mleka 0,5%

A dzisiaj:
-śniadanie: serek wiejski 200g + bułeczka razowa+2 rzodkiewki
-II śniadanie: 2 łyzki musli vitalis +pokrojony banan + łyzka dżemu domowego
-Obiad(w planach): 4 pierogi ruskie smazone na masle osełka
-Kolacja(w planach): jogurt jogobella owoce lesne

Bardzo proszę o ocenę
to R czy U? nie przypomina ani tego ani tego, bo sorry ale jak ktoś może pisać, że jogurt + banan = obiad?
Stary 2010-05-12, 16:32   #1932
Zelka_07
Raczkowanie

a oto moja dzisiejsza beznadziejna RRR
dzień sie jeszcze nie skończył a już jest na straty. coś mnie dziś na jedzenie ciągnie

ś: owsiana (5łych owsianych, łycha otrąb, 2 łychy twarożku z orzechami takiego gotowego i garść orzechów dodatkowo)
30 min siłowo
2ś: 2 kromy razowca z turkiem i polędwicą drobiową resztka twarogu z orzechami jakies 2 łychy były
2,5h spaceru
o: górna część uda pieczona bez skóry, micha sałaty z jogo nat, pomidor, i tu wpadka 2 kromki razowca z turkiem do tego. wróciłam taka głodna ze spaceru że bym nie dała rady wytrzymać aż mi sie coś ugotuje do tego obiadu a bez węgli tez czułam że sie nie najem a coś mnie dziś ciągnie do napadu na lodówe nie wiem co jest grane na deser mała garstka orzechów
p: pół wieśniaka
k: reszta wieśniaka i polędwica drobiowa

i jak wyszło? bardzo źle? dziś mało ruchu i ten chleb i orzechów jakoś sporo wpadło.
ślicznie proszę o ocenke
Stary 2010-05-12, 17:19   #1933
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
a oto moja dzisiejsza beznadziejna RRR
dzień sie jeszcze nie skończył a już jest na straty. coś mnie dziś na jedzenie ciągnie

ś: owsiana (5łych owsianych, łycha otrąb, 2 łychy twarożku z orzechami takiego gotowego i garść orzechów dodatkowo)
30 min siłowo
2ś: 2 kromy razowca z turkiem i polędwicą drobiową resztka twarogu z orzechami jakies 2 łychy były
2,5h spaceru
o: górna część uda pieczona bez skóry, micha sałaty z jogo nat, pomidor, i tu wpadka 2 kromki razowca z turkiem do tego. wróciłam taka głodna ze spaceru że bym nie dała rady wytrzymać aż mi sie coś ugotuje do tego obiadu a bez węgli tez czułam że sie nie najem a coś mnie dziś ciągnie do napadu na lodówe nie wiem co jest grane na deser mała garstka orzechów
p: pół wieśniaka
k: reszta wieśniaka i polędwica drobiowa

i jak wyszło? bardzo źle? dziś mało ruchu i ten chleb i orzechów jakoś sporo wpadło.
ślicznie proszę o ocenke
Masz źle skomponowane posiłki.. na pewno nie jest tego za dużo - a za mało!!!
Przed treningiem biało zwierzęce..a nie same węgle i tłuszcz z orzechów. Tego serka zjadłaś jak kot napłakał. Co to są 2 łyżki (poza tym taki gotowiec też nie najlepszy bo pewnie tłusty)
II sniadanie Ok..jeżeli tej wędliny było ze 100g

Nie jedz orzechów po treningu siłowym (tłuszcze)

Obiad- tragicznie mało...co to jest górna część udka!! całe powinnaś zjeść..no i całe szczęście że to pieczywo wpadło
Na obiad musisz zjeść węgle złożone!!!

Jak można dzielic wieśniaka na połowy??? na podwieczorek cały trzeba było zjeść.
A na kolację np omlet z jaja, wędliny i warzyw.

Wtedy byłoby dobrze!.

Reasumując jesz za mało, za mało urozmaicone a do tego złe posiłki około treningowe.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
to R czy U? nie przypomina ani tego ani tego, bo sorry ale jak ktoś może pisać, że jogurt + banan = obiad?
Zaraz się okaże że to jadłospis od dietetyka
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:31   #1934
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Masz źle skomponowane posiłki.. na pewno nie jest tego za dużo - a za mało!!!
Przed treningiem biało zwierzęce..a nie same węgle i tłuszcz z orzechów. Tego serka zjadłaś jak kot napłakał. Co to są 2 łyżki (poza tym taki gotowiec też nie najlepszy bo pewnie tłusty)
II sniadanie Ok..jeżeli tej wędliny było ze 100g

Nie jedz orzechów po treningu siłowym (tłuszcze)

Obiad- tragicznie mało...co to jest górna część udka!! całe powinnaś zjeść..no i całe szczęście że to pieczywo wpadło
Na obiad musisz zjeść węgle złożone!!!

Jak można dzielic wieśniaka na połowy??? na podwieczorek cały trzeba było zjeść.
A na kolację np omlet z jaja, wędliny i warzyw.

Wtedy byłoby dobrze!.

Reasumując jesz za mało, za mało urozmaicone a do tego złe posiłki około treningowe
dziękuje za ocenke. nie wygląda to za ciekawie. przyznam sie że czasem zapominam o przedtreningowym a z tymi orzechami to nawet nie skojarzyłam że jem je po ćwiczeniach ciapa ze mnie. mam zastój od 2 miesiecy i zaczynam chyba zabardzo kombinować z tymi jadłospisami. jak biore sie za liczenie kcal to mi jakoś zawsze dużo wychodzi dlatego chciałam tego wiesniaka na pół. ale zjem całego a na kolacje jajecznice albo taką góre uda jak na obiad. jeszcze raz bardzo dziekuje.
Stary 2010-05-12, 17:33   #1935
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
nie mam nic do zarzucenia. na kolację dodałabym jeszcze jedną kromkę chlebusia i może coś lużnego- by coś wpadło tak w obojętnie jakim momencie dnia.

pozdrawiam
bardzo dziękuję za ocenkę kawkę to lubię zwykłego clasycznego anatola czarnego bez dodatków , a kolacje różne jem akurat 1 kroma (one są duże 50-60g) bo sałatka była jeszcze i się najadłam pozdrawiam
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:49   #1936
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Zaraz się okaże że to jadłospis od dietetyka
Wcale bym się nie zdziwiła. Jak czasem widzę jak ktoś wrzuci dietę autentycznie od dietetyka, to się zastanawiam, czy szkolnictwo wyższe w zakresie dietetyki jest naprawdę aż takim dnem w tym kraju? bo zazwyczaj to wygląda tak :

sniadanie : kromka razowca z warzywami
II sn : jabłko
obiad : chude mieso, sałata
podwieczorek : marchewka
kolacja : jogurt

I nie wiem czego to wina, tego, że Ci ludzie na studiach się nie uczyli, czy to wina niedouczonych prowadzących, którzy są przekonani, że taki jadłospis jest idealny na odchudzanie?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
dziękuje za ocenke. nie wygląda to za ciekawie. przyznam sie że czasem zapominam o przedtreningowym a z tymi orzechami to nawet nie skojarzyłam że jem je po ćwiczeniach ciapa ze mnie. mam zastój od 2 miesiecy i zaczynam chyba zabardzo kombinować z tymi jadłospisami. jak biore sie za liczenie kcal to mi jakoś zawsze dużo wychodzi dlatego chciałam tego wiesniaka na pół. ale zjem całego a na kolacje jajecznice albo taką góre uda jak na obiad. jeszcze raz bardzo dziekuje.
akurat ograniczanie wieśniaka mija się z sensem, bo on się składa praktycznie tylko z białka, a białka się nie odkładają do tkanki tłuszczowej
Stary 2010-05-12, 17:53   #1937
bessens
Raczkowanie

Cytat:
moje dzisiejsze r.... Czemu mam wrażenie że jem za dużo?

-i- owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów owsianych, 1 łyżka otrębów żytnich, sześć orzechów laskowych, łyżeczka pestek dyni, mleko, starte jabłko);

-ii- omlet (2 jajka, kawałek papryki żółtej i czerwonej, kilka plasterków ogórka, otręby żytnie- półtorej łyżeczki, parę plasterków cebuli, tak z 50 g chudego twarogu, mleko), jabłko;

-iii-warzywa na patelnię (trochę więcej niż pół opakowania), cienki naleśnik domowej roboty bez tłuszczu, wszystko to polane kefirem. Na deser jabłko;

-iv- będzie pół ryby wędzonej plus pół pomidora;

-v- serek wiejski.

proszę o ocenę

up! Bardzo proszę o ocenę!!!!!!
Stary 2010-05-12, 17:56   #1938
IWONA8800
Raczkowanie

nie jestem pod kontrolą dietetyka;] a tego banana nazwałam obiadem bo wczoraj po prostu czasu na obiad nie miałam i tak wyszło,wychodze z bulimi staram sie zacząć jeść normalnie,wiem ze to jest mało ale stopniowo na pewno wszystko sobie ustabilizuje nie mam pojecia co mam jesc aby nadrobic szkody które narobiłam sama swojemu organizmowi.
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:07   #1939
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 1 łyżka otrębów, 2 jajka, duże jabłko)
obiad: sałatka (kalafior,papryka,pekinsk a,ogórek kiszony,oliwki,3 plasterki polędwicy,łyżka oliwy z oliwek)
podwieczorek: gotowana pierś z kurczaka, 1/4 szklanki kaszy gryczanej (przed ugotowaniem)

dziś takie poprzestawiane posiłki ze względu na trening wieczorem. no i chce sprawdzić jak będzie się spało po węglach
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:54   #1940
paszka016
Raczkowanie

Moje dzisiejsze Mega P ;(

Sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem szyneczka , serkiem soltym , pomidorkiem ogoreczkiem i salata, pomarancz pokrojony w kosteczke i zalany jogurtem naturalnym 200g

2sn(w szkole) : grahamka kwadratowa z ziarnami z maselkiem Turkiem paprykowym , salata i ogoreczkiem, actimel wieloowocowy , jabłuszko

O: caly woreczek kaszy jeczmiennej , duzo sałaty ze smietanka , kotlecik schabowy

P(za ktory jestem na siebie wsciekla i tu p0ojawily sie mega wyrzuty) : danio z kawalkami czekolady 140g , kisiel pomaranczowy , jabłuszko, z 200g ciasteczek takie male krakersiki w roznych ksztaltach slone firma "Artur" ;(((

K(bdz ) grahamka z czyms ;(((

i pewnie jest z 3500 kcal ;(

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:06   #1941
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze Mega P ;(

Sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem szyneczka , serkiem soltym , pomidorkiem ogoreczkiem i salata, pomarancz pokrojony w kosteczke i zalany jogurtem naturalnym 200g smacznie

2sn(w szkole) : grahamka kwadratowa z ziarnami z maselkiem Turkiem paprykowym , salata i ogoreczkiem, actimel wieloowocowy , jabłuszko ładniutko

O: caly woreczek kaszy jeczmiennej , duzo sałaty ze smietanka , kotlecik schabowy o i jest mięsko, super!

P(za ktory jestem na siebie wsciekla i tu p0ojawily sie mega wyrzuty) : danio z kawalkami czekolady 140g , kisiel pomaranczowy , jabłuszko, z 200g ciasteczek takie male krakersiki w roznych ksztaltach slone firma "Artur" ;((( te krakersy się pewnie przyczyniły do wyrzutów? ehh znam to ale rzuć na bok te wyrzuty! Każdemu się coś od życia należy przecież a na P możesz wszystko!

K(bdz ) grahamka z czyms ;((( nie "z czymś", bo to pewnie będą same warzywka i sucha grahamka tylko z masełkiem, jakimś serkiem, warzywkami...urozmaicaj i zjedz koniecznie

i pewnie jest z 3500 kcal ;( ...
Kochana ile musisz przytyć? Chodzisz na terapię? Pisz na pw jak coś, bo widzę że ciężko z tym jadłem

Stary 2010-05-12, 19:30   #1942
innyrytm
Wtajemniczenie

dawno nie dawałam swojego jadłospisu. tak więc moje dzisiejsze P.

śniadanko; 2 kromki chleba 'wiecznej młodości' z; masłem, szynką, kilkoma plastrami ogórka; druga z masłem, serem żółtym, liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, rzodkiewki, miska mleka z 3 garściami płatków kukurydzianych, mandarynka.
2 śniadanko; drożdżówka z serem i lukrem.
obiadek; 4 duże pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej.
podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść rodzynek+ garść orzeszków ziemnych.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, z pasztetem drobiowym i ogórkiem; mandarynka, jabłko( ehh, ciągle sobie powtarzam że to ostatni raz), 2 kawałki sernika z rodzynkami.
po; banan, garść orzeszków ziemnych przed tv

zastosowałam dzisiaj wszystkie wasze rady czyli; dodałam masło do kanapek, orzeszki ziemne, bułkę słodką na 2 śniadanie.

Tradycyjnie oddaje do oceny ! ; )
Stary 2010-05-12, 19:34   #1943
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
czytam Twoje eRki i bardzo mi się podobają
Dziękuję
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:40   #1944
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
nie jestem pod kontrolą dietetyka;] a tego banana nazwałam obiadem bo wczoraj po prostu czasu na obiad nie miałam i tak wyszło,wychodze z bulimi staram sie zacząć jeść normalnie,wiem ze to jest mało ale stopniowo na pewno wszystko sobie ustabilizuje nie mam pojecia co mam jesc aby nadrobic szkody które narobiłam sama swojemu organizmowi.

zapraszamy do tego watku na KZ
Stary 2010-05-12, 19:42   #1945
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość

Niby ok, wszystko jest bardzo zdrowe, jest wszystko, co potrzeba, ale Twój jadłospis wygląda bardziej jak R, a nie U.

Cytat:
Napisane przez [URL="https://wizaz.pl/forum/member.php?u=36034"
bessens[/URL];19249987]
moje dzisiejsze r.... Czemu mam wrażenie że jem za dużo?

-i- owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów owsianych, 1 łyżka otrębów żytnich, sześć orzechów laskowych, łyżeczka pestek dyni, mleko, starte jabłko);

-ii- omlet (2 jajka, kawałek papryki żółtej i czerwonej, kilka plasterków ogórka, otręby żytnie- półtorej łyżeczki, parę plasterków cebuli, tak z 50 g chudego twarogu, mleko), jabłko;

-iii-warzywa na patelnię (trochę więcej niż pół opakowania), cienki naleśnik domowej roboty bez tłuszczu, wszystko to polane kefirem. Na deser jabłko; trzeci raz widzę jabłko, ale jeśli owoce ci nie utrudniają chudnięcia, to ok; a naleśnik z mąki pełnoziarnistej mam nadzieję

-iv- będzie pół ryby wędzonej plus pół pomidora;

-v- serek wiejski. może dodaj jakieś warzywko

proszę o ocenę
Rzeczywiście na pierwszy rzut oka wydaje się dużo, ale w pierwszej połowie dnia, a to bardzo dobrze, bo podkręcasz sobie metabolizm. Jesz bardzo zdrowo, jest wszystko fajnie wg mnie.

Edytowane przez jelonk
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:52
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:43   #1946
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość

śniadanko; 2 kromki chleba 'wiecznej młodości' z; masłem, szynką, kilkoma plastrami ogórka; druga z masłem, serem żółtym, liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, rzodkiewki, miska mleka z 3 garściami płatków kukurydzianych, mandarynka.
2 śniadanko; drożdżówka z serem i lukrem.
obiadek; 4 duże pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej.
podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść rodzynek+ garść orzeszków ziemnych.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, z pasztetem drobiowym i ogórkiem; mandarynka, jabłko( ehh, ciągle sobie powtarzam że to ostatni raz), 2 kawałki sernika z rodzynkami.
po; banan, garść orzeszków ziemnych przed tv

zastosowałam dzisiaj wszystkie wasze rady czyli; dodałam masło do kanapek, orzeszki ziemne, bułkę słodką na 2 śniadanie.

a czemu jablko be?
daj je do 2sn
Stary 2010-05-12, 19:46   #1947
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość

śniadanko; 2 kromki chleba 'wiecznej młodości' z; masłem, szynką, kilkoma plastrami ogórka; druga z masłem, serem żółtym, liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, rzodkiewki, miska mleka z 3 garściami płatków kukurydzianych, mandarynka. ładnie, mam nadzieję, że masła nie jest odrobinka a mleko nie 0% możesz dać całego ogórka i pomidora.

2 śniadanko; drożdżówka z serem i lukrem. tu mogłaś jeszcze coś dorzucić

obiadek; 4 duże pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej. nie wiem jak sycą pyzy bo nigdy nie jadłam ale wydaje mi się mało jak na obiad, szczególnie na P! Daj tu jeszcze jakąś zupę przynajmniej...

podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść rodzynek mam nadzieję, że nie liczysz ile jest rodzynek w tej garści i ile to kalorii+ garść orzeszków ziemnych. ładnie

deser? nie jesz nic słodkiego?

kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, z pasztetem drobiowym i ogórkiem; mandarynka czemu tylko jedna?, jabłko( ehh, ciągle sobie powtarzam że to ostatni raz a czemu jabłko niet?), 2 kawałki sernika z rodzynkami.mam nadzieję że te kawałki to nie wielkości jak dla ptaszka, a tak w ogóle to narobiłaś mi ochoty

po; banan, garść orzeszków ziemnych przed tv ale jakbyś miała ochotę na te orzeszki to zjedz więcej niż garść

j.w. daj coś więcej do 2 śniadania i do obiadu.

Stary 2010-05-12, 19:48   #1948
innyrytm
Wtajemniczenie

bo mam uczulenie na jabłka i za każdym razem wychodzą mi okropne krosty na rękach i twarzy najgorsze jest to że kocham jabłka i nie mogę im się oprzeć .
znikajac; drożdżówka była dość duża więc nie miałam ochoty na nic później . mleko 2% czyli takie najzwyklejsze. moja mama robi pyzy dość duże. jedna taka pyza to ok 2/3 kartacza, a ja zjadłam takie 4 więc spokojnie się najadłam. rodzynek nie liczę;d na deser nie było czasu bo musiałam wyjść na miasto . te kawałki ciasta były naprawdę duże.

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:59
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:01   #1949
iziuula
Raczkowanie

Paszka...dasz rade.. ja też wysiadam.. wogole niemam siły..

U(z zamiarem na mega P do zrobienia..20kg )

I.3ł płatków jęczmiennych na szkl. mleka 2& z sola, inka z kapką mleka
II.(wreszcie zmusiłam się do IIŚn,) grahamka z serkiem topionym szynką, pomidorem,ogórkiem,rzodki ewkami,ceb,i szczyp.
III.zupa z ziemniakmi i ryżem(taka jakaś głupia mamie wyszła)
2pulpeciki (mięsko wieprzowe,najpierw gotowane potem podsmażane na oliwie z ol) 3ł kaszy gryczanej cały słoiczek buraczków (480g)
IV.inka z kapką mleka, kawałek cista drożowego z 2ł miodku, budyń Paula......
V.(pewnie będą) 3 kanapki z szynką i warzywami... lub z twarogiem z miodem...

prosze... powiedzcie jak dać sobie rade z tym wszystkim... jest tragedia?? zdaje sobie sprawe z mojego ed ale tu napewno jest ponad 1000kcal.
Prosze was o pomoc..
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:11   #1950
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
Paszka...dasz rade.. ja też wysiadam.. wogole niemam siły..

U(z zamiarem na mega P do zrobienia..20kg )

I.3ł płatków jęczmiennych na szkl. mleka 2& z sola, inka z kapką mleka
II.(wreszcie zmusiłam się do IIŚn,) grahamka z serkiem topionym szynką, pomidorem,ogórkiem,rzodki ewkami,ceb,i szczyp.
III.zupa z ziemniakmi i ryżem(taka jakaś głupia mamie wyszła)
2pulpeciki (mięsko wieprzowe,najpierw gotowane potem podsmażane na oliwie z ol) 3ł kaszy gryczanej cały słoiczek buraczków (480g)
IV.inka z kapką mleka, kawałek cista drożowego z 2ł miodku, budyń Paula......
V.(pewnie będą) 3 kanapki z szynką i warzywami... lub z twarogiem z miodem...

prosze... powiedzcie jak dać sobie rade z tym wszystkim... jest tragedia?? zdaje sobie sprawe z mojego ed ale tu napewno jest ponad 1000kcal.
Prosze was o pomoc..
nie jest zle ale tez nie jest rewelacyjnie ;* ale oby do przodu pamietaj !
wiesz radze ci od razu skoczyc na 3500 ! masz do nadrobienia 20 kg !
a moge wiedziec ile wazysz i przy jakim wzroscie ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości