|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
pozdrawiam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1922 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o ocenę mojego jadłospisu P (nie przy ED, tylko żeby nie wyglądać jak patyk
Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę )1. Owsianka (100g płatków, szklanka mleka, ogórki kwaszone i koperek, 100g wieśniaka) 2. Duża grahamka z szynką, jajkiem, sałatą, pomidorem; banan 3. (przedtreningowo) 50g kaszy jaglanej; Omlet z jajka i białka; Koktajl z miarki odżywki białkowej; 4. (Potreningowo) Podwójny filet z kurczaka; kuskus (ok.50g), przecier pomidorowy z przyprawami 5. Jogurt naturalny z orzechami nerkowca i truskawkami; bagietka z masłem i pieczonym schabem, jabłko 6. 2 kromki orkiszowego z pastą jajeczno-tuńczykową (jajko, pół puszki tuńczyka wsw i twaróg); talerz zielonej fasolki i groszku z oliwą z oliwek |
|
|
|
#1923 |
|
Konto usunięte
|
Nie było mnie tu z chyba rok .
Chcę schudnąć , przez zdrowe żywienie , ale nie mogę ! To już 20 dzień a ja schudłam tylko 0,5 kg. Podam mój jadłopsis na jutro , możę robię coś nie tak : R I Śn: koktajl(jogurt naturalny , 2 gruszki , otręby) II :2 kromki chleba razowego , twaróg , pomidor II: grejfrut Ob: Pstrąg na parze , połowa toreki kaszy gryczanej , warzywa na parze Pod: Garść nerkowców Kol: serek wiejski + jakies warzywo Prosze oceńcie albo co , bo nie wiem czy ja robię błąd , czy mam tak wolny metabolizm . |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
[1=51eb7b1acd47bd33c5c1669 0ed8ee2bace5a6d43_5e96409 a7b024;19233697]Nie było mnie tu z chyba rok .
Chcę schudnąć , przez zdrowe żywienie , ale nie mogę ! To już 20 dzień a ja schudłam tylko 0,5 kg. Podam mój jadłopsis na jutro , możę robię coś nie tak : R I Śn: koktajl(jogurt naturalny , 2 gruszki , otręby) II :2 kromki chleba razowego , twaróg , pomidor II: grejfrut Ob: Pstrąg na parze , połowa toreki kaszy gryczanej , warzywa na parze Pod: Garść nerkowców Kol: serek wiejski + jakies warzywo Prosze oceńcie albo co , bo nie wiem czy ja robię błąd , czy mam tak wolny metabolizm .[/QUOTE] Po pierwsze nie sugeruj się wagą, zmierz swoje obwody i zapisz, porownuj co tydzien ile zleciało. Waga nie jest najlepszym 'doradcą'. Co do jadłospisu, w 3 pierwszych posiłkach brakuje źródła białka (twaróg to słabe białko, a jogurt niemal żadne). Te kanapki możesz zjeść z pieczoną piersią z kurczaka. Do śniadania dołóż węgle złożone. Grejpfrut to nie posiłek, zjadłabym w tym miejscu białko. Ogolnie jak nie zauwazasz zmian, to ucinaj węgle i daj więcej białka i zdrowych tłuszczy, bo masz tylko orzechy, przydała by się oliwa albo olej lniany. No i nie napisałaś o treningu nic, a bez tego waga nie będzie ciągle spadać. |
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
mój jadłospis z wczoraj:
-śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i pokrojoną rzodkiewka -II śniadanie:grahamka z plastrem sera żółtego i szynki drobiowej +rzodkiewka -obiad:jogurt jogobella jagodowy + banan -kolacja:3 łyzki musli vitalis wieloowocowe zalane literatką mleka 0,5% A dzisiaj: -śniadanie: serek wiejski 200g + bułeczka razowa+2 rzodkiewki -II śniadanie: 2 łyzki musli vitalis +pokrojony banan + łyzka dżemu domowego -Obiad(w planach): 4 pierogi ruskie smazone na masle osełka -Kolacja(w planach): jogurt jogobella owoce lesne Bardzo proszę o ocenę
|
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
R. [próba redukcji powyżej 1000kcal
]Śniadanie: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, pomidor ze szczypiorkiem II Śniadanie: dwie małe kromki razowca z szynką drobiową i papryką +kawa z mlekiem 0,5% Obiad: 200g piersi z kurczaka bez tłuszczu, sałatka [pomidor, sałata, szczypiorek] Podwieczorek: 200g serka homo naturalnego, 2 łyżeczki płatków owsianych Kolacja: puszka tuńczyka wsw + warzywa Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2010-05-12 o 15:13 |
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U. Naprawdę bardzo prosze o ocenę
śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 1 łyżka otrębów, 2 jajka, duże jabłko) IIśniadanie: serek wiejski, garść orzechów, pare rzodkiewek obiad: sałatka (kalafior,papryka,pekinsk a,ogórek kiszony,oliwki,3 plasterki polędwicy,łyżka oliwy z oliwek) podwieczorek: gotowana pierś z kurczaka, 1/4 szklanki kaszy gryczanej (przed ugotowaniem) trening:interwały kolacja: pół szklanki makaronu pełnoziarnistego, puszka tuńczyka wsw dziś takie poprzestawiane posiłki ze względu na trening wieczorem. no i chce sprawdzić jak będzie się spało po węglach
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R:
30min biegania Śniadanie (9:00) - placki owsiane (4ł. płatków, jajko, 3ł. otr. pszennych) z bananem ; herbata rowerem do szkoły IIśniadanie (11:00) - 2 kromki razowca, pasta - 100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo ; 30g nerkowców Przekąska (13:00) - jabłko rowerem do domu Obiad (16:00) - schab bez panierki, pół torebki brązowego ryżu, szpinak rowerem na zajęcia Przekąska (17:30) - omlet z 1 jaja z 50g twarogu chudego na waniliowo rowerem do domu ćwiczenia Kolacja (19:30) - druga połowa pasty (100g tuńczyka wsw, jajko, łyżka serka homo) ; kromka razowca ; herbata Proszę o ocenę ![]() Tak to wyszło śmiesznie, no ale tak mam rozplanowany dzień. |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze utrzymanko
![]() ŚNIADANIE : 2 kromki razowca, jedna z plastrem polędwicy drobiowej, sałaty i dwoma plastrami pomidorka; druga z pasztetem drobiowym + herbata II ŚNIADANIE : Jogurt Jogobella brzoskwinia OBIAD : Sałatka ( sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kurczak) PODWIECZOREK : Activia (125g) malina z musli KOLACJA : bd - 2 kromki razowca : jedna z plastrem polędwicy, rzodkiewką; druga z dżemem wiśniowym niskosłodzonym + herbata Oceni ktoś? |
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
a oto moja dzisiejsza beznadziejna RRR
dzień sie jeszcze nie skończył a już jest na straty. coś mnie dziś na jedzenie ciągnie ś: owsiana (5łych owsianych, łycha otrąb, 2 łychy twarożku z orzechami takiego gotowego i garść orzechów dodatkowo) 30 min siłowo 2ś: 2 kromy razowca z turkiem i polędwicą drobiową resztka twarogu z orzechami jakies 2 łychy były 2,5h spaceru o: górna część uda pieczona bez skóry, micha sałaty z jogo nat, pomidor, i tu wpadka 2 kromki razowca z turkiem do tego. wróciłam taka głodna ze spaceru że bym nie dała rady wytrzymać aż mi sie coś ugotuje do tego obiadu a bez węgli tez czułam że sie nie najem a coś mnie dziś ciągnie do napadu na lodówe nie wiem co jest grane p: pół wieśniaka k: reszta wieśniaka i polędwica drobiowa i jak wyszło? bardzo źle? dziś mało ruchu i ten chleb i orzechów jakoś sporo wpadło. ślicznie proszę o ocenke
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed treningiem biało zwierzęce..a nie same węgle i tłuszcz z orzechów. Tego serka zjadłaś jak kot napłakał. Co to są 2 łyżki (poza tym taki gotowiec też nie najlepszy bo pewnie tłusty) II sniadanie Ok..jeżeli tej wędliny było ze 100g ![]() Nie jedz orzechów po treningu siłowym (tłuszcze) Obiad- tragicznie mało...co to jest górna część udka!! całe powinnaś zjeść..no i całe szczęście że to pieczywo wpadło Na obiad musisz zjeść węgle złożone!!! Jak można dzielic wieśniaka na połowy??? na podwieczorek cały trzeba było zjeść. A na kolację np omlet z jaja, wędliny i warzyw. Wtedy byłoby dobrze!. Reasumując jesz za mało, za mało urozmaicone a do tego złe posiłki około treningowe. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a kolacje różne jem akurat 1 kroma (one są duże 50-60g) bo sałatka była jeszcze i się najadłam pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Wcale bym się nie zdziwiła. Jak czasem widzę jak ktoś wrzuci dietę autentycznie od dietetyka, to się zastanawiam, czy szkolnictwo wyższe w zakresie dietetyki jest naprawdę aż takim dnem w tym kraju? bo zazwyczaj to wygląda tak :
sniadanie : kromka razowca z warzywami II sn : jabłko obiad : chude mieso, sałata podwieczorek : marchewka kolacja : jogurt ![]() I nie wiem czego to wina, tego, że Ci ludzie na studiach się nie uczyli, czy to wina niedouczonych prowadzących, którzy są przekonani, że taki jadłospis jest idealny na odchudzanie? ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up! Bardzo proszę o ocenę!!!!!!
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem pod kontrolą dietetyka;] a tego banana nazwałam obiadem bo wczoraj po prostu czasu na obiad nie miałam i tak wyszło,wychodze z bulimi staram sie zacząć jeść normalnie,wiem ze to jest mało ale stopniowo na pewno wszystko sobie ustabilizuje nie mam pojecia co mam jesc aby nadrobic szkody które narobiłam sama swojemu organizmowi.
|
|
|
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze Mega P ;(
Sn: podluzna grahamka z ziarnami z maselkiem szyneczka , serkiem soltym , pomidorkiem ogoreczkiem i salata, pomarancz pokrojony w kosteczke i zalany jogurtem naturalnym 200g 2sn(w szkole) : grahamka kwadratowa z ziarnami z maselkiem Turkiem paprykowym , salata i ogoreczkiem, actimel wieloowocowy , jabłuszko O: caly woreczek kaszy jeczmiennej , duzo sałaty ze smietanka , kotlecik schabowy P(za ktory jestem na siebie wsciekla i tu p0ojawily sie mega wyrzuty) : danio z kawalkami czekolady 140g , kisiel pomaranczowy , jabłuszko, z 200g ciasteczek takie male krakersiki w roznych ksztaltach slone firma "Artur" ;((( K(bdz ) grahamka z czyms ;((( i pewnie jest z 3500 kcal ;(
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
dawno nie dawałam swojego jadłospisu. tak więc moje dzisiejsze P.
śniadanko; 2 kromki chleba 'wiecznej młodości' z; masłem, szynką, kilkoma plastrami ogórka; druga z masłem, serem żółtym, liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, rzodkiewki, miska mleka z 3 garściami płatków kukurydzianych, mandarynka. 2 śniadanko; drożdżówka z serem i lukrem. obiadek; 4 duże pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej. podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść rodzynek+ garść orzeszków ziemnych. kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, z pasztetem drobiowym i ogórkiem; mandarynka, jabłko( ehh, ciągle sobie powtarzam że to ostatni raz po; banan, garść orzeszków ziemnych przed tv ![]() zastosowałam dzisiaj wszystkie wasze rady czyli; dodałam masło do kanapek, orzeszki ziemne, bułkę słodką na 2 śniadanie. Tradycyjnie oddaje do oceny ! ; )
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszamy do tego watku na KZ
|
|
#1945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-05-12 o 19:52 |
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu jablko be? daj je do 2sn
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
bo mam uczulenie na jabłka i za każdym razem wychodzą mi okropne krosty na rękach i twarzy
najgorsze jest to że kocham jabłka i nie mogę im się oprzeć znikajac; drożdżówka była dość duża więc nie miałam ochoty na nic później . mleko 2% czyli takie najzwyklejsze. moja mama robi pyzy dość duże. jedna taka pyza to ok 2/3 kartacza, a ja zjadłam takie 4 więc spokojnie się najadłam. rodzynek nie liczę;d na deser nie było czasu bo musiałam wyjść na miasto . te kawałki ciasta były naprawdę duże.
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-12 o 19:59 |
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
Paszka...dasz rade.. ja też wysiadam..
wogole niemam siły..U(z zamiarem na mega P do zrobienia..20kg )I.3ł płatków jęczmiennych na szkl. mleka 2& z sola, inka z kapką mleka II.(wreszcie zmusiłam się do IIŚn,) grahamka z serkiem topionym szynką, pomidorem,ogórkiem,rzodki ewkami,ceb,i szczyp. III.zupa z ziemniakmi i ryżem(taka jakaś głupia mamie wyszła )2pulpeciki (mięsko wieprzowe,najpierw gotowane potem podsmażane na oliwie z ol) 3ł kaszy gryczanej cały słoiczek buraczków (480g)IV.inka z kapką mleka, kawałek cista drożowego z 2ł miodku, budyń Paula...... V.(pewnie będą) 3 kanapki z szynką i warzywami... lub z twarogiem z miodem... prosze... powiedzcie jak dać sobie rade z tym wszystkim... jest tragedia?? zdaje sobie sprawe z mojego ed ale tu napewno jest ponad 1000kcal. Prosze was o pomoc.. |
|
|
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz radze ci od razu skoczyc na 3500 ! masz do nadrobienia 20 kg ! a moge wiedziec ile wazysz i przy jakim wzroscie ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

) no ładnie, a mi coś zostawiłaś
)
Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę

ale wydaje mi się mało jak na obiad, szczególnie na P! Daj tu jeszcze jakąś zupę przynajmniej...