|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że świadkowie dodatkowo cosik wymyślą
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
My postanowiliśmy, ze to ma być impreza wszechczasów
. Pozatym uważam, że spotkać się w domu możemy zawsze. Przepraszam ale nie chciałabym mieć panieńskiego z kawalerskim .
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samą mnie troszkę śmieszy takie podejście, że panieński ma być z wielką pompą, bo jest to pożegnanie stanu panieńskieg i potem już takich imprez nie będzie. Osobiście nie muszę się zapijać z żalu, że wychodzę za mąż i nie odczuwam wewnętrznej potrzeby, żeby szaleć niby ostatni raz w życiu ![]() Osobiście nie widzę nic złego w imprezach domowych, pod warunkiem, że są świetnie zorganizowane. Dawno temu, kiedy byłam młodai piękna sama uwielbiałam domówki organizowane przez mojego kumpla, który sam robił zaproszenia dla gości, ustalał temat przewodni imprezy, w domu robił odpowiednią stylizację. Każdy gość miał za zadanie się przebrać, grała odpowiednia do danego klimatu muzyka. Wszycy bawili się świetnie!!! I nikt nie załował nigdy, że w tym czasie nie siedzi w pubie czy nie jest na dyskotece Zwykła nasiadówa w chacie jest rzeczywiście nieco nudna,ale jak się ma pomysł to w domu można zorganizować znacznie lepszą imprezę niż gdzieś wychodząc
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc trzeba poszaleć, zabawić się - niekoniecznie upijać się do nieprzytomności
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie bardziej wolę towarzystwo mieszane, można bardziej poszaleć
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Forget_me;19244033]Czyli też zwykła nasiadówa tyle, że ze samymi babami
Zdecydowanie bardziej wolę towarzystwo mieszane, można bardziej poszaleć [/QUZależy kiedy. Z facetem nie pogadasz o kosmetykach, solarium, sukienkach dlatego jestem za babami w samotności .
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z TŻtem o solarium i sukienkach rozmawiam o kosmetykach rzadziej, ale się zdarza oczywiście wiem co miałaś na myśli i całkowicie się z Tobą zgadzam kobiety mają zupełnie inne spojrzenie na daną sprawę![]() a co do panieńskiego i kawalerskiego- my tez nie chcieliśmy razem ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- pa dziewczyny, jade po sukienkę
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O takich sprawach mogę sobie pogadać na co dzień, a nie na wieczorze panieńskim I co do tego, że z facetem o takich sprawach sobie pogadać nie można to muszę się z tym nie zgodzić Mam kumpli, którzy znają się na niektorych rzeczach naprawdę świetnie, nie wspominając o tym, że przy doborze sukienek są niezastąpieni Widzą rzeczy, na które niektóre koleżanki nawet uwagi nie zwracają Zresztą dla mnie nie ma rożnicy, czy jest to facet czy baba. Jeśli mam ochotę cosik powiedzieć to mówię i tyle Nigdy jeszcze nie spotkałam się z milczeniem ze strony tej brzydkiej cześci społeczeństwa
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
sukienkę już mam w domu
![]() jestem mega szczęśliwa do tego dobrałam sobie szalik, dokładnie taki, jak chciałam![]() teraz tylko zostały do odebrania obrączki (prawdopodobnie w piątek), garnitur (18 prawdopodobnie) no i nagranie płyt.. jak na razie kupiliśmy je tylko:P
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja się od razu przyznaję,że mnie nie było, bo mi modem zalało w pracy... A było to tak-rano się obudziłam przed budzikiem,a za oknem ścian deszczu i burza... zaspałam-do pracy przyszłam spóźniona kwadrans-otwieram drzwi,a tam wody po kostki... (modem leżał na p0odłodze niestety),więc zadzwoniłam do szefa-wziął chłopaków i wynieśli ze 40 wiader wody-normalnie tyle naleciało, bo biuro w piwnicy i spływało po schodach,a kratka ściekowa nie do końca sprawna-poza tym tak waliło deszczem,że i tak nie zdążyłoby spłynąć... Z newsów-byłam sobie na pilatesie, po zajęciach zaglądam do torby-a tam 5 połączeń nieodebrancyh z jakiegoś nieznanego numeru-już miałam oddzwaniać,a tu znów dzwoni-i wyobraźcie sobie-nasz dj! zapewnił,że o nas pamięta i żebym się nie stresowała... Umówiłam się z nim,że zobaczę jak facet na sali będzie się mógł spotkać i dam znać jutro-żeby się spotkać i omówić szczegóły. nie wiemy co o tym myśleć-jest miesiąc do ślubu i facet może sobie dlatego przypomniał, bo w jakimś kalendarzu miał zapisane czy co...może trochę spanikowałam,że tydzień nie odbierał.Mówił,że to jego aktualny numer, bo z tamtym miał awarię-nie wiem co o tym myśleć, po wczorajszych wstępnych rozmowach z dwoma djami-na razie jednego odwołałam na 100% (tym bardziej,że R rozpuścił wici-i okazuje się,że ten koleś gra na dyskotekach,ale na weselach rzadko, a ten drugi ponoć fajnie prowadzi i rozkręca imprezy ![]() ale na razie stanęło na tym,że spotkamy się z tym, co mamy z nim umowę-zrypiemy go,że nie odbierał i dogadamy się jakoś, bo jakbyśmy zrezygnowali, to nie wiem czy tak chętnie by zaliczkę oddał... no cóż-zobaczymy drugi news jest taki,że byliśmy wczoraj po spotkaniach z djami u księdza-okazało się,że protokół od razu spisany był-umówimy się na ok tydzień przed ślubem i zrobimy próbę uroczystości. Mamy sobie też wybrać czytania i ewentualnie kto by miał czytać-mama,świadkowa?-ja mam napisać coś o nas (ok.pół strony), obejrzałam sobie też jak wygląda kościół ubrany na komunie-ładnie i bez przesady było ![]() odwiedziliśmy też teściową moją przyszłą ale dosłownie 40 minut, bo potem zasuwaliśmy na tańce-coś nam musi pozmieniać, bo strasznie trudny ten układ-idzie nam nieźle partiami,ale z całością już gorzej-umówiliśmy się na wtorki i na czwartek przed ślubem wstępnie, żeby ostatnie szlify zrobić i utrwalić ![]() Monia-fajny utwór-wogóle go nie słyszłam wcześniej,ale oryginalny-tylko czy nie za długi-bo 4 minuty to sporo... |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jedzonko pychota-i świetny pomysł z tymi poprawinami przy ognisko-grilu! ja jutro idę na przymiarkę sukni,a R.ma wcześniej podskoczyć z tym pasem i muchą. Dzisiaj miał na popołudnie i załatwił wódkę na jutro będą już 3skrzynki do odbioru,a za tydzień kolejne 4-sobieski wygrał w końcu to królewski trunek |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my ustaliliśmy w ubiegłą sobotę,że panieński i kawalreski robimy 5 czerwca czyli tak jak wspominałam-niektóre z Was będą ślubować, a ja się będę żegnać ze stanem panieńskim ![]() w niedzielę dowiedziałam się,że mojej bratowej nie będzie na panieńskim, bo gdzieś akurat wyjeżdża. W sumie będzie nas niewiele (na pewno 3-4 osoby),ale mam taką zwariowaną świadkową,że na pewno nudzić się nie będę |
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Aguś
![]() powiem Ci że dziwna sprawa z tym DJem.. fajnie z jego strony, że zadzwonił, wszystko sobie wyjaśnicie na spotkaniu.. My też tajk mieliśmy z tym protokołem- wszystkie odpowiedzi już były spisane, ale pro forma nam je ksiądz przeczytał. Nie mówił za to nic o wyborze czytań.. ja chyba tez o tym nie słyszałam wcześniej, muszę się wywiedzieć w tej sprawie
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
no to Wam zostawiłam lekturę na czwartkowy poranek
![]() życzę dobrej nocki, a sama zmykam do wanny ![]() acha zapomniałam Wam napisać (chyba),że w poniedziełek byłam na pedikcure-uśmiałam się jak nie wiem, jako że mam okropne łaskotki w stopach (starałam się z całych sił nie wierzgać-co by nie kopnąć kosmetyczki w głowę ![]() druga i najważniejsza rzecz jest taka,że mój Tatuś już wdrodze powrotnej do domku -jutro wieczorkiem będzie (baardzo się cieszę)---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() sami możecie chyba zaproponować jakieś czytanie-a jest kilka,ale nie miałam jeszcze czasu znaleźć. na spotkanie zdjem musze przygotwać listę muzyczną, pierwszy taniec, utwór na podziękowania Rodzicom a na spotkanie z Panem od sali-sam nie wiem-trzeba zrobic listę,ale to jutro, bo dziś jestem już padnięta. Dobranoc Monia :hej: |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny. Mamy kolejne potwierdzenia
bo mamy cały czas kontakt co rzadko sie zdaża mimo, ze nasze drogi się rozchodziły to w zeszłym roku zaprosiła mnie na swój ślub i bardzo miło mi było a teraz będziemy bawić się na Naszym i koleżanka z mojego salonu fryzjerskiego też z mężem a co lepsze jak u nich byliśmy okazało się, że byli w zeszłym roku w Tunezji i koleżanka moja ta co Nam załatwia im załatwiała i strasznie byli zadowoleni . W ogóle kocham mojego TŻ i świat jest piękny . Teściowa mi gra na nerwach ale poradze sobie z nią kazała Nam dziś przyjechać rozwieźć ostatnie zaproszenia na co TŻ jej odpowiedział przyjedziemy za trzy tygodnie |
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Ale naskrobałyście Myślalam, że od rana nie będzie zbyt wiele do czytania, a tu proszę Zmęczona dzisiaj jestem potwornie, ale jutro mam wolne więc się wyśpię O ile mnie wcześniej Piotrek nie obudzi ![]() Wczoraj byłam już tak wypompowana, że nic mi się nie chciało robić. Miałam aniołki malować, ale jakoś werwy nie miałam więc sobie podarowałam Dziś pewnie z nudów będę malować, bo moja mama wyjeżdża w góry, a Piotrek przychodzi dopiero wieczorkiem więc siedząc sama w domu będę się strasznie nudzić, zatem malowanie aniołków będzie jak najbardziej wskazane ![]() Zaraz muszę kupić album na All. bo będę robić prezent dla Piotrka ![]() Cytat:
Musisz nam koniecznie wrzucić fotki, jak w niej wyglądasz ![]() A te płyty to na co będziecie nagrywać? ![]() Cytat:
Więc protokół już też macie z głowy Nam ksiądz nic nie kazał o sobie pisać Mam nadzieję, że nie będzie kazał nam dostarczyć czegoś o nas na tydzień przed ślubem ![]() Kasiu, super, ze kolejne osoby Wam potwierdzają przybycie i decydują się być tego dnia też osoby, które wcześniej mwiły, że ich raczej nie ędzie Może lista rezerwowa wcale nie będzie Wam potrzebna
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Anula znowu same jestesmy od rana
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Esti Ale dzisiaj jesteś wcześnie O której normalnie wstajesz?![]() Dziewczyny się ostatnio obijają i nic nie piszą ![]()
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Lista rezerwowa już się zaprasza
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Luki ma na popoludnie to lubimy sobie razem pospac, ale jak np ma teraz na rano to nie chce mi sie tak samej i wstaje wczesniejA jak tam Aniu sprawa pracy? rozmyslasz troszke o tej propozycji no i co z ta wyplata?
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie będziecie mieć czasami nadmiaru gości?
Cytat:
![]() Czyli teraz Łukasz chodzi do pracy na rano, skoro już jesteś na forum ![]() Ach, o pracy to mi lepiej nie wspominaj, taka jestem zła jak o tym pomyślę Szefowa milczy, a wypłaty jak nie mam, tak nie mam Dzisiaj chciałam z nią zagadać, ale oczywiście jest niedostępna ![]() W poniedziałek niby będzie w firmie więc zapytam co się dzieje z moimi pieniędzmi!!! Z poprzedniej wypłaty nie zostało mi już nic, jestem na minusie, a wydatków teraz jest cała masa!!! Mam nadzieję, że szefowa odda mi kasę za delegację bo jak nie to mnie szlag chyba trafi ![]() W poniedziałek zamierzam z nią pogadać, jak wygląda tutaj sytuacja, ale chyba raczej jestem zdecydowana żeby przyjąć propozycję tego faceta. Tutaj sytuacja zaczyna się robić na prawdę nieciekawa
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No teraz chodzi na rano i dlatego jestem tutaj bo mama czas, ostatnio mialam troche latania i mnie tu nie bylo ale zawsze nadrabialam wieczorkiem Co do pracy to sluszna decyzja tak trzymaj
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarza mi się, że usypiam jak Piotrek u mnie jest ![]() Też mi się wydaje, że ta nowa propozycja pracy spadła mi z nieba Normalnie bym się musiała nieźle naszukać, nie wspominając o tym, że teraz jest taki straszy kryzys na rynku pracy, że długo mogłabym nic nie znaleźć. Zobaczymy, co mi szefowa powie w poniedziałek, o ile w ogóle cosik powie Bo jak na razie milczy ![]() Wczoraj byłam zapłacić za wystrój kościoła Ta kobietka ma już niby niedługo zamawiać kwiaty, ale dostarczone zostaną one dopiero w piątek, na dzień przed ślubem. Potem pojechałam na solarium Weszłam na 10 minut i teraz troszkę mam skórę na udach zaróżowioną Ale powoli zaczynam nabierać koloru ![]() Poczytałam troszkę o tym oplananiu natryskowym, bo moja kosmetyczka niby ma je mieć jakoś przed naszym ślubem. Myślałam, że może się na to zdecyduję, żeby skóry nie męczyć lampami, ale ta farba z oplanania może brudzić i robić żółte plamy. Niby wszystko zależy od tego środka koloryzującego. Jakaś dziewczyna pisała też, że jej dobrali zły kolor opalenizny i była za brązowa. Wolę tak nie eksperymentować przed ślubem
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do solarium to ja juz bylam chyba z 5 razy, ale twarz musze zmniejszac na najnizsza moc a najlepiej zebym wogole nie opalala ale na swoj slub moge sie poswiecic Co do natryskowego opalania to ja tez mialam sobie robic bo dostalam na urodzinki kupon do salonu kosmetycznego i stwierdzilam, ze sobie zrobie na probe np czesc ciala zeby jak cos by nie wyszlo to moge ukryc pod ciuchami ale potem stwierdzilam ze jesli nie zrobie sobie na probe twarzy to sie nie przekonam bo twarz inaczej sie zachowuje niz np ramiona wiadomo, ze na twarzy sa wloski, brwi i moze cos mi sie nie podobac a poza tym tak jak mowisz podobno to moze brudzic jesli jeszcze sie spocisz to tym bardziej jest to mozliwe. Takze pozostalam przy solarium. Pamietam, ze Kasia miala cos robic z tym opalaniem bo jakas kolezanka miala salon czy cos i miala sprobowac ciekawe czy cos z tego wyszlo
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc właśnie. Na twarzy zawsze inaczej wszystko wygląda, na brwiach nie wiadomo czy by jakieś dziwne przebarwienia nie powstały i dopiero by wtedy było!!! Też to była moja 4 lub 5 wizyta w solarium Mam bardzo jasną karnację i troszkę czasu potrzeba żeby skóra nabrała jakiegoś kolorku Na szczęście już zaczyna nabierać kolorku, więc na ślubie na pewno nie będę wyglądała jak córka młynarza Też pamiętam, że Kasia miała isć na natryskowe do koleżanki I jeszcze na jakieś zabiegi wyszczuplające czy cosik takiego ![]() Macie już wybrane dziewczyny utworki na pierwszy taniec??
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Mam dzisiaj wolne na uczelni z okazji juwenalii i nawet pracy malutko Melodia, którą wybrałam na pierwszy taniec, nie jest za dobra. Tak powiedział pan od tańca. Musi być coś wolniejszego i teraz nie wiem sama czy ja mam szukać czy on coś podrzuci.
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Izka Ale Cię dawno tu nie było Zupełnie zapomniałam, że to już juwenalia Chętnie bym sobie pojechała wypić piwko, posiedzieć na trawce i posłuchać jakiejś fajnej muzyki, ale niestety nie mam na to czasu Nie mowiąc o tym, że pogoda zupełnie nie nastraja na siedzenie na dworze ![]() Nam facet powiedział, że mamy wybrać utwór nie za wolny, ale też nie za szybki A ja zupełnie nie wiem, jaki to ma być, bo jak mi się cosik spodoba to jest bardzo wolne, więc szykam dalej i tak w kółko
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

.
.

.
Moja mama zamowiła sobie uszycie sukienki więc na szczęście problem z jej ubraniem mamy z głowy 
Musisz nam koniecznie wrzucić fotki, jak w niej wyglądasz
Szefowa milczy, a wypłaty jak nie mam, tak nie mam
Zdarza mi się, że usypiam jak Piotrek u mnie jest