Październikowe PM :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 19:31   #2791
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM :)

Cytat:
Napisane przez Elinka25 Pokaż wiadomość
bianeczkaa jestesmy w tym sam wieku; niepisz tak, bo mi tez sie udzieli, a poki co wystarczy mi, ze wbijam sobie do glowki, ze godzina na slub za pozna, ksztalt sukni jednak nie ten (chcialabym szersza), koncepcji na zaproszenia brak, itp

Tak wlasnie sobie mysle, ze masz racje z tym fotografem. Zastanawiam sie nad fotografem do kosciola i na poczatkek imprezy no i moze jeszcze na moje szykowanie sie w domu . Co prawda i TZ i jego tato maja fajne aparaty i powiedzmy, ze umieja je wykorzystac. Przyszly tescik zaoferowal, ze on bedzie zdjecia robic, ale chyba jednak tatus powinien ladnie siedziec w laweczce i podziwiac, a nie biegac z aparatem. Co innego pozniej w trakcie wesela. Tak, z pewnoscia ta kwestia wymaga jeszcze przedyskutowania Dzieki za uswiadomienie.

Postaram sie wstawic pozniej zdjecie mojej kiecy i poprosze o opinie (mam nadzieje, ze dojde do ladu ze wstawianiem zdjec)
no właśnie u mnie też tak jest, mój tata ma świetny aparat, obiektywy, lapę itp ale to mój tata i nie będzie neistety latał na ślubie tylko musi siedzieć w ławce, zresztą on będzie pewnie w takim samym stresie jak ja i nie w głowie mu będą zdjęcia a komuś dawać sprzęt to strach bo nie kosztował 5 zł ok idę porobić trochękokardek, kupiłam jeszcze dzisiaj papier na zaproszenia ale i tak pewnie za mało wyjdzie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:55   #2792
Elinka25
Raczkowanie

Muszę poszukać w internecie ogłoszenia, które widziałam jakiś czas temu - chłopak ogłasza się, że w ramach praktyki fotograficznej, może zrobić zdjęcia za darmo lub za jakieś niewielkie pieniądze. Pogrzebie, sprawdzę, a nóż widelec

A teraz spróbuję wysilić główkę i wstawić zdjęcie.

O chyba się udało
Elinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:22   #2793
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poszukać w internecie ogłoszenia, które widziałam jakiś czas temu - chłopak ogłasza się, że w ramach praktyki fotograficznej, może zrobić zdjęcia za darmo lub za jakieś niewielkie pieniądze. Pogrzebie, sprawdzę, a nóż widelec

O chyba się udało
sukienka nie w moim stylu ale ładna śluczne bolerko

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-05-11, 23:59   #2794
sammi24
Zadomowienie

Elinka25, kobieta kot -->witamy wśród październikowych PM

Cytat:

O chyba się udało
sukienka bardzo ładna ja to w ogóle dziwny przypadek jestem dla siebie zupełnie nie widzę tego typu sukni (bo ja fanka masy tiulu jestem ) ale na kimś takie suknie podziwiam, zwłaszcza nie przeładowane, a ta jest naprawde wyważona i jak bianeczkaa, też zwracam uwagę na bolerko - piękne po prostu

Dziewczyny, która tu z Was na ten kurs tańca też chodzi, chciałabym skonsultować czy tylko my mamy dwie lewe nóżki
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 00:02   #2795
Claris
Zakorzenienie

sammi my chodzimy, a właściwie to już skończyliśmy chodzić a co byś chciała wiedziec?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:25   #2796
olinka malinka
Raczkowanie

Cytat:
Elinko25, sukieneczka pięknie na Tobie leży, idealnie pasuje do Twojej figurki. Jest śliczna, chociaż podobnie jak Sammi24 pisze, na sobie nie potrafię jej sobie wyobrazić.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Jeszcze zapytam Was, jaki macie stosunek do sukien w kolorze ecru?
Mi osobiście podobają się, ale z racji tradycjonalnej rodziny rezygnuję.

Edytowane przez olinka malinka
Czas edycji: 2010-05-13 o 09:43
olinka malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:40   #2797
Elinka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kata_g Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, my tez ostanio zabiegani jakos ostanio,
wlasnie kupilam bilet do polski na tygodniowy urlopik w maju podczas ktorego planujemy zalatwic tyle rzeczy ze od samego myslenia o nich juz mi glowa puchnie (garnitur i buty dla Adama, moj dlugi welonik, moze jak sie uda to i buciki dla mnie, obraczki, podroz poslubna, zapraszanie gosci, przynajmniej rodzine TZ, ustalenie menu, dekoracji kosciola, poszukanie cukierni, fryzjera, kosmetyczki.... i wszystkie formalnosci w kosciele i urzedzie cywilnym) no i weselicho mojej kolezanki, a tu tylko tydzien urlopu, nie wiem jak to zrobimy. A moja siostrzyczka mi trabi jeszcze ze przynajmniej 2 dni musze posiedziec z Kubusiem bo chrzestnych zapomni
Chyba bedziemy na diecie red bulowej
Poza tym to my juz po 2 naukach przedmalzenskich, na ostatnich puszczono nam CD z wykladami ksiedza Pawelkiewicza (o ile dobrze kojarze nazwisko) i malo co wszyscy nie pospadalismy z krzesel ze smiechu. Jeszcze tylko2 spotkania i na 3 rozdanie swiadectwa. Nie wiemy tylko czy prosic o wystawienie licencji tutaj i wtedy bedzie po lacinie czy u siebie ale wtedy musimy jeszcze isc do poradni rodzinnej i zalatwiac wszystko w ostatniej chwili a nie wiadomo jak duzo wczesniej przylecimy przed weselem do polski.
Moze ktoras ma podobny dylemacik i wie jak go rozwiazac

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

zapomnialam dodac bianeczka sliczne butki
Ja kolejny raz troche z opoznieniem, ale to tylko daltego, ze nadal nadrabiam czytanie Mimo wszystko, moze komus sie przyda

My do Polski sie wybieramy sie w lipcu i podobnie bedziemy starali sie uporac z zapraszaniem gosci, wyborem ciast, papierkami z urzedów, obraczkami, fryzjerem, itp.

Nauki mielismy w polskiej parafii tutaj w Londynie i od razu ksiadz wydal nam zaswiadczenia (to byl kurs przedmalzenski polaczony z zajeciami z poradni). Ten sam ksiadz mowil, ze 3 miesiace przed slubem mamy sie zglosic, zeby spisac protokol slubny, ktory bedzie wyslany do Polski, do parafii, w ktorej odbedzie sie slub (i tam juz ksiezunio zajmie sie zapowiedziami). Tutaj do spisania protokolu musimy przyiesc zaswiadczenie o odbytych naukach, swiadectwo chrztu i bierzmowania. Ne jestem tylko pewna czy trzeba miec nazwiska swiadkow.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Diekuje Kobietki za wszystkie opinie na temat sukni
Jak pojade na przymiarke to moze cos sie uda pokombinowac z halkami, zeby moze miala troche "wiekszy" dól
Stary 2010-05-12, 12:44   #2798
kobieta kot
Raczkowanie

Elinka25- urocza ta twoja suknia. Szczególnie podoba mi sie gora.

Dziewczyny potrzebuje waszej rady:
slub mam o 16.30, sesje w plenerze organizujemy innego dnia.
Zastanawiam sie na ktora dokladnie umowic fryzjera i makijazystke- dodam iz bedze sie czesac/malowac w 2 roznych salonach (dojazd to ok.20 minut). Fryzjerka bedzie mnie czesac ok 2 godzin, makijaz to kwestia godziny. Ile wczesniej nalezy byc w kosciele? Na ktora ustawic blogoslawienstwo rodzicow? Kosciol znajduje sie jakies 15 minut drogi od mojego domu.
Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:03   #2799
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
sammi my chodzimy, a właściwie to już skończyliśmy chodzić a co byś chciała wiedziec?
Claris powiedz mi czego Wy się nauczyliście...wiadomo, że kurs, kursowi tańca nierówny ale jednak pytam bo my ostatnio coraz częściej dochodzimy do wniosku, że to trochę bezsensowne, tzn. samo chodzenie i taniec fajny ale biorąc pod uwagę, że uczymy się samby, rumby, jakichś jive'ów i quickstepów i TROSZECZKE WALCÓW to jednak z gośćmi tego nie potańczymy wychodzimy z założenia, że chyba dla wprawy będziemy chodzić żeby ewentualnie później szybciej choreografię opanować do 1 tańca... uczyliście się jakichś tańców typowo do zabawy z gośćmi??? bo my chyba błąd popełniliśmy, poszliśmy na ogólny kurs, a nie narzeczeński

Cytat:
Napisane przez olinka malinka Pokaż wiadomość
Elinko25, sukieneczka pięknie na Tobie leży, idealnie pasuje do Twojej figurki. Jest śliczna, chociaż podobnie jak Claris pisze, na sobie nie potrafię jej sobie wyobrazić.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

oooo...ja też się zamierzałam trochę na suknię ecru ale po pierwsze ta moja suknia traciła cały urok w takim odcieniu, po drugie miałam takie obawy jak Ty - ciotki klotki zaraz będą gadać, że nie biała to pewno w ciąży albo coś tam jeszcze... chociaż to nie był ten główny argument, bo jakbym tak miała patrzeć na to co kto pomyśli to wesela by nie było no i po trzecie, jednak biała to biała, ma ten ślubny urok, gdzie ja taką później założę ale ecru ciągle oglądam, uwielbiam ubrania w beżach i brązach, może stąd to się wzięło

Cytat:
Ja kolejny raz troche z opoznieniem, ale to tylko daltego, ze nadal nadrabiam czytanie Mimo wszystko, moze komus sie przyda

My do Polski sie wybieramy sie w lipcu i podobnie bedziemy starali sie uporac z zapraszaniem gosci, wyborem ciast, papierkami z urzedów, obraczkami, fryzjerem, itp.

Nauki mielismy w polskiej parafii tutaj w Londynie i od razu ksiadz wydal nam zaswiadczenia (to byl kurs przedmalzenski polaczony z zajeciami z poradni). Ten sam ksiadz mowil, ze 3 miesiace przed slubem mamy sie zglosic, zeby spisac protokol slubny, ktory bedzie wyslany do Polski, do parafii, w ktorej odbedzie sie slub (i tam juz ksiezunio zajmie sie zapowiedziami). Tutaj do spisania protokolu musimy przyiesc zaswiadczenie o odbytych naukach, swiadectwo chrztu i bierzmowania. Ne jestem tylko pewna czy trzeba miec nazwiska swiadkow.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Diekuje Kobietki za wszystkie opinie na temat sukni
Jak pojade na przymiarke to moze cos sie uda pokombinowac z halkami, zeby moze miala troche "wiekszy" dól
będziemy czekać na rozwój wydarzeń sukniowych Elinka nie męcz się nadrabianiem postów, my tu na bieżąco gadamy, ja próbowałam nadrabiać na wątku PM 2010--> cienki bolek jestem, musiałabym ze 3 doby poświęcić

Dziewczęta, a my zaczynamy oglądać zaproszenia, wypatrzyliśmy jedne, 2,20 zł sztuka, spójrzcie może któraś miała taką próbkę i mi zarekomenduje i zamówiłam welon, z przesyłką tanio moim zdaniem, zobaczymy jak odcień
Stary 2010-05-12, 18:12   #2800
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Elinko25, sukieneczka pięknie na Tobie leży, idealnie pasuje do Twojej figurki. Jest śliczna, chociaż podobnie jak Claris pisze, na sobie nie potrafię jej sobie wyobrazić.

Ja nic takiego nie pisałam
A co do sukni, moja jest w kolorze ivory i gdzieś mam co sobie inni będą o niej myśleć

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Claris powiedz mi czego Wy się nauczyliście...wiadomo, że kurs, kursowi tańca nierówny ale jednak pytam bo my ostatnio coraz częściej dochodzimy do wniosku, że to trochę bezsensowne, tzn. samo chodzenie i taniec fajny ale biorąc pod uwagę, że uczymy się samby, rumby, jakichś jive'ów i quickstepów i TROSZECZKE WALCÓW to jednak z gośćmi tego nie potańczymy wychodzimy z założenia, że chyba dla wprawy będziemy chodzić żeby ewentualnie później szybciej choreografię opanować do 1 tańca... uczyliście się jakichś tańców typowo do zabawy z gośćmi??? bo my chyba błąd popełniliśmy, poszliśmy na ogólny kurs, a nie narzeczeński
My chodziliśmy na kurs nie tańca towarzyskiego, ale użytkowego, czyli właśnie takiego jaki tańczy się na weselach, praktycznie do wszystkich piosenek da się to zatańczyć. I nauczyliśmy sie disco foxa i bluesa (czyli 2 na jeden) z figurami oczywiście, coby za nudno nie było. I któryś z tych tańców zatańczymy prawdopodobnie jako 1. taniec, nie bedziemy robić szopki z jakimiś walcami
b. ładne zaproszenia, ale zamów na wszelki wypadek najpierw próbkę, bo wiem z autopsji, że tekturka moze być b. giętka, a to ważne, żeby zaproszenie było sztywne

Dostałam dziś 4 odmowy, że nie przyjadą na mój ślub
Stary 2010-05-12, 20:16   #2801
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

mnie się podobająecri, w sumie to nie ma znaczenia czy taka czy biała, jednak do mojego typu urody stanowczo pasuje biel tyle że ja mam biel z czarną koronką

Cytat:

oooo...ja też się zamierzałam trochę na suknię ecru ale po pierwsze ta moja suknia traciła cały urok w takim odcieniu, po drugie miałam takie obawy jak Ty - ciotki klotki zaraz będą gadać, że nie biała to pewno w ciąży albo coś tam jeszcze... chociaż to nie był ten główny argument, bo jakbym tak miała patrzeć na to co kto pomyśli to wesela by nie było no i po trzecie, jednak biała to biała, ma ten ślubny urok, gdzie ja taką później założę ale ecru ciągle oglądam, uwielbiam ubrania w beżach i brązach, może stąd to się wzięło

będziemy czekać na rozwój wydarzeń sukniowych Elinka nie męcz się nadrabianiem postów, my tu na bieżąco gadamy, ja próbowałam nadrabiać na wątku PM 2010--> cienki bolek jestem, musiałabym ze 3 doby poświęcić

Dziewczęta, a my zaczynamy oglądać zaproszenia, wypatrzyliśmy jedne, 2,20 zł sztuka, spójrzcie może któraś miała taką próbkę i mi zarekomenduje i zamówiłam welon, z przesyłką tanio moim zdaniem, zobaczymy jak odcień
zaproszenia bardzo ładne i jak na model z koronką to bardzo niedrogie ja właśnie robieswoje i tak chwilami tu zagladam Pokazałam teściowej zdjęcia zaproszeń, oczywiście kręciła nowem że czarne a jak zobaczyła wpis o tym, że nie chcemy kwiatów tylko wino, to była baaardzo zadowolona, bo bedzie co na stoły postawić Jednak szybko jej mina zrzedła bo wyprowadziłam ją z błędu, że to nie wino na stoły tylko dla nas prywatnie i już jej się nie podoba

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dziewczyny, obliczyłam koszt jednego zaproszenia zrobionego przeze mnie samemu (bez tuszu w drukarce) i wyszło 0,76 gr z kopertą na all są takie same po 3,7 za szt

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-05-12, 21:30   #2802
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Elinka25- urocza ta twoja suknia. Szczególnie podoba mi sie gora.

Dziewczyny potrzebuje waszej rady:
slub mam o 16.30, sesje w plenerze organizujemy innego dnia.
Zastanawiam sie na ktora dokladnie umowic fryzjera i makijazystke- dodam iz bedze sie czesac/malowac w 2 roznych salonach (dojazd to ok.20 minut). Fryzjerka bedzie mnie czesac ok 2 godzin, makijaz to kwestia godziny. Ile wczesniej nalezy byc w kosciele? Na ktora ustawic blogoslawienstwo rodzicow? Kosciol znajduje sie jakies 15 minut drogi od mojego domu.
Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
my mamy ślub 17.30 fryzjer jest na 10.00, makijażystka na 12.00 z minutami, do domu na przebranie, 15.00 foto w studio, 16.30 błogosławieństwo i na 17.15 kościół ---> narazie takie założenie ale już teraz wiem, że to będzie dziki pęd

Cytat:
A co do sukni, moja jest w kolorze ivory i gdzieś mam co sobie inni będą o niej myśleć

My chodziliśmy na kurs nie tańca towarzyskiego, ale użytkowego, czyli właśnie takiego jaki tańczy się na weselach, praktycznie do wszystkich piosenek da się to zatańczyć. I nauczyliśmy sie disco foxa i bluesa (czyli 2 na jeden) z figurami oczywiście, coby za nudno nie było. I któryś z tych tańców zatańczymy prawdopodobnie jako 1. taniec, nie bedziemy robić szopki z jakimiś walcami
b. ładne zaproszenia, ale zamów na wszelki wypadek najpierw próbkę, bo wiem z autopsji, że tekturka moze być b. giętka, a to ważne, żeby zaproszenie było sztywne

Dostałam dziś 4 odmowy, że nie przyjadą na mój ślub
ivory chyba i tak jest jaśniutkie czy się mylę? i w tak krótkim czasie się nauczyliście tych tańców? kurcze ale daliśmy plamę...ale nic straconego, wszystko się nadrobi no my na prywatne chcemy jeszcze iść, co by zrobić szopke z walcem matko, my jeszcze zaproszeń nie mamy, a Wam już odmawiają

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
mnie się podobająecri, w sumie to nie ma znaczenia czy taka czy biała, jednak do mojego typu urody stanowczo pasuje biel tyle że ja mam biel z czarną koronką

zaproszenia bardzo ładne i jak na model z koronką to bardzo niedrogie ja właśnie robieswoje i tak chwilami tu zagladam Pokazałam teściowej zdjęcia zaproszeń, oczywiście kręciła nowem że czarne a jak zobaczyła wpis o tym, że nie chcemy kwiatów tylko wino, to była baaardzo zadowolona, bo bedzie co na stoły postawić Jednak szybko jej mina zrzedła bo wyprowadziłam ją z błędu, że to nie wino na stoły tylko dla nas prywatnie i już jej się nie podoba

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dziewczyny, obliczyłam koszt jednego zaproszenia zrobionego przeze mnie samemu (bez tuszu w drukarce) i wyszło 0,76 gr z kopertą na all są takie same po 3,7 za szt
gratulować ekonomii niektóre teściowe to są z innej planety chyba
Stary 2010-05-12, 22:29   #2803
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
ivory chyba i tak jest jaśniutkie czy się mylę? i w tak krótkim czasie się nauczyliście tych tańców? kurcze ale daliśmy plamę...ale nic straconego, wszystko się nadrobi no my na prywatne chcemy jeszcze iść, co by zrobić szopke z walcem matko, my jeszcze zaproszeń nie mamy, a Wam już odmawiają
Te kolory ecrue czy ivory to są wszystko odcienie bieli, także luzik
No chodziliśmy 2 mce, czyli 8 lekcji po 60 minut, to troche jest, no i ćwiczymy w domu, coby nie zapomnieć figur
Właśnie dlatego już zapraszamy, bo liczymy się z odmowami (moja rodzina gł. przyjezdna) i chcemy mieć czas, zeby doprosić więcej ludzi od tżta, bo on ma dużą rodzinę
A Ty już masz zamówionego fryzjera i makijażystkę? Ja jeszcze w ogóle o tym nie myślałam gdzie co i jak
Stary 2010-05-13, 00:10   #2804
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Te kolory ecrue czy ivory to są wszystko odcienie bieli, także luzik
No chodziliśmy 2 mce, czyli 8 lekcji po 60 minut, to troche jest, no i ćwiczymy w domu, coby nie zapomnieć figur
Właśnie dlatego już zapraszamy, bo liczymy się z odmowami (moja rodzina gł. przyjezdna) i chcemy mieć czas, zeby doprosić więcej ludzi od tżta, bo on ma dużą rodzinę
A Ty już masz zamówionego fryzjera i makijażystkę? Ja jeszcze w ogóle o tym nie myślałam gdzie co i jak
no fakt z tymi odcieniami podziwiam, że ćwiczycie w domu, my to wiecznie czasu nie mamy a tych fryzjerów itp. mam już zaklepanych bo u mnie w mieścinie takie kolejki, z rocznym wyprzedzeniem nawet do tych najbardziej sprawdzonych
Stary 2010-05-13, 09:39   #2805
Claris
Zakorzenienie

sammi i miałaś już próbne makijaż i fryzurkę?
Stary 2010-05-13, 09:52   #2806
olinka malinka
Raczkowanie

Cytat:
Elinko25, sukieneczka pięknie na Tobie leży, idealnie pasuje do Twojej figurki. Jest śliczna, chociaż podobnie jak Sammi24 pisze, na sobie nie potrafię jej sobie wyobrazić.
Cytat:
Przepraszam Cię Claris Chodziło mi o Sammi24, a że byłaś post niżej, to mi się pokićkało

Bianeczko, czym spinasz tasiemkę w kokardę na zaproszeniach? Są bardzo efektowne z tego co pamiątam. Jaki papier włożyłaś do środka? brokatowy? Też bym się pobawiła w robienie zaproszeń, ale druk atramentowy chyba w tym wypadku odpada. Bo ja ma drukarkę atramentową.

Odnośnie ecru to akurat z moją karnacją bardziej współgra, bo ja mam typ urody jesień i dobrze mi w beżach, brązach, itp. i ecru. A nie dość że rodzina to, sama mam większy sentyment do stricte białych sukien.

Edytowane przez olinka malinka
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:02
olinka malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:52   #2807
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
sammi i miałaś już próbne makijaż i fryzurkę?
nie, jeszcze nie, mam się rozglądać co bym chciała mieć na głowie, pokazać fryzjerce, żeby mogła pomyśleć czy tak czy siak to będzie próbną fryzurę zrobię sobie na kameralną 18stkę kuzynki w czerwcu, dwie pieczenie na jednym ogniu póki co planuje zaczesane na jedną stronę delikatne loki, strasznie nie chcę, żeby wyglądały na sztywno sklejone po lokówce tylko na takie naturalne... makijaż próbny mam w sierpniu (myślę ciągle nad tym czy robić go na wesele koleżanki, bo idziemy wtedy akurat, czy lepiej się nie pokazywać w pełnej krasie ).
Stary 2010-05-13, 09:56   #2808
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
nie, jeszcze nie, mam się rozglądać co bym chciała mieć na głowie, pokazać fryzjerce, żeby mogła pomyśleć czy tak czy siak to będzie próbną fryzurę zrobię sobie na kameralną 18stkę kuzynki w czerwcu, dwie pieczenie na jednym ogniu póki co planuje zaczesane na jedną stronę delikatne loki, strasznie nie chcę, żeby wyglądały na sztywno sklejone po lokówce tylko na takie naturalne... makijaż próbny mam w sierpniu (myślę ciągle nad tym czy robić go na wesele koleżanki, bo idziemy wtedy akurat, czy lepiej się nie pokazywać w pełnej krasie ).
No właśnie to tak dziwnie, bo z jednej strony jest okazja gdzie można przy okazji się fajnie zrobić, ale z drugiej strony pewnie ci ludzie będą potem na Twoim weselichu i będziesz tak samo wyglądała
Stary 2010-05-13, 22:24   #2809
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:

O chyba się udało
Sukienka bardzo ładna Idealnie na Tobie leży

Cytat:
Jeśli chodzi o ecru to nawet mi się podoba, ale bardziej ivory czyli taka śmietanka i taką właśnie mam zamiar mieć
Cytat:
Fajne zaproszenia

Cytat:
Przepraszam Cię Claris Chodziło mi o Sammi24, a że byłaś post niżej, to mi się pokićkało

Bianeczko, czym spinasz tasiemkę w kokardę na zaproszeniach? Są bardzo efektowne z tego co pamiątam. Jaki papier włożyłaś do środka? brokatowy? Też bym się pobawiła w robienie zaproszeń, ale druk atramentowy chyba w tym wypadku odpada. Bo ja ma drukarkę atramentową.

Odnośnie ecru to akurat z moją karnacją bardziej współgra, bo ja mam typ urody jesień i dobrze mi w beżach, brązach, itp. i ecru. A nie dość że rodzina to, sama mam większy sentyment do stricte białych sukien.
O właśnie też się zastanawiam czy w takiej atramentowej będzie drukować?
Stary 2010-05-13, 22:45   #2810
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Aaaa dziewczyny!!!! Zamówiłam dziś sukienke! poszła zamówić inną, a ostatecznie zamówiłam zupełnie inną... i teraz siedzę i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam... w sumie to bardzo mi się podoba...ale jak patrze na zdjecia to sama już nie wiem

Co do koloru, to ja też chciałam białą, a ostatecznie zamówiłam ecru, tyle że ona wyglada jak biała...jak myslałam, ze to jakaś śmietankowa biel, a kobieta mi mówi że to ecru takze róznie to bywa... Ivory kojarzy mi się z bardzo zimną bielą

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 01:09   #2811
Claris
Zakorzenienie

mądrala super pokaż fotki to ocenimy
Stary 2010-05-14, 19:05   #2812
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny!!!! Zamówiłam dziś sukienke! poszła zamówić inną, a ostatecznie zamówiłam zupełnie inną... i teraz siedzę i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam... w sumie to bardzo mi się podoba...ale jak patrze na zdjecia to sama już nie wiem
Cytat:
mądrala super pokaż fotki to ocenimy
pokaż, pokaż sukienke!!!

Claris no właśnie, to jest to, w dzień ślubu ma być wielkie wejście, jak się gdzie indziej pokaże w takim uczesaniu czy makijażu to efekt już nie będzie ten sam

wiecie co, przyszedł ten welon z allegro, okropny jest z daleka może i fajny ale jest zrobiony z takiego tiulu, który z bliska wygląda jak ta siatka (nie wiem jak to się dokładnie nazywa), co bukiety kwiatów się w nią owija...ble...ble...ble, dobrze że nie był drogi chyba jednak skruszona zakupie welon w salonie
Stary 2010-05-14, 22:51   #2813
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Kurcze, wyślę Wam, tlyko spróbuje na privy (nie wiem czy da sie wysłac zdjecia privem), bo nie chce żaby TŻ przypadkiem wyczaił
Powiem Wam, ze dziś rano się obudziłam i miała STRASZNE wątpliwosci!!! Myślałam, że sie rozpłacze ale potem wszyscy chwalili,przejrzałam zdjecia ponownie i uznałam, ze jak dla mnie to ona jest piękna

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
pokaż, pokaż sukienke!!!

Claris no właśnie, to jest to, w dzień ślubu ma być wielkie wejście, jak się gdzie indziej pokaże w takim uczesaniu czy makijażu to efekt już nie będzie ten sam

wiecie co, przyszedł ten welon z allegro, okropny jest z daleka może i fajny ale jest zrobiony z takiego tiulu, który z bliska wygląda jak ta siatka (nie wiem jak to się dokładnie nazywa), co bukiety kwiatów się w nią owija...ble...ble...ble, dobrze że nie był drogi chyba jednak skruszona zakupie welon w salonie
Sammi, ja też sie zastanawiałam, czy nie wypróbować fryzury na weselu znajomych, ale chyba troche tak głupio... makijaż to jeszcze ok, bo nie jest aż tak zauważalny, a przynajmniej można go przetestować "w akcji" i przez cała noc.

No i też sie zastanawiałam czy nie zamówić bolerka i welonu na allegro... chociaż troszkę sie boję, ze w przypadku bolerka nie dobrałabym koloru idealnie do sukienki,a co do welonu to sama nie wiem...w salonie podobno kosztują ok. 100-200 zł a na allegro 30zł

Stary 2010-05-14, 23:56   #2814
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

jaki tam brokatowy zwykły biały taki do drukarki, kartka brokatowego kosztuje ok 1 zł a mi takich kartek ok 130 trzeba to zwykły papier A kokardki sklejam klejem do materiału, tektury itp, po wyschnięciu robi się przezroczysty dodatkowo kokardkę prasuje żeby była taka płaska. Drukarkę mam jak najbardziej atramentową I daje radę bez problemu.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-05-15, 13:48   #2815
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, wyślę Wam, tlyko spróbuje na privy (nie wiem czy da sie wysłac zdjecia privem), bo nie chce żaby TŻ przypadkiem wyczaił
Powiem Wam, ze dziś rano się obudziłam i miała STRASZNE wątpliwosci!!! Myślałam, że sie rozpłacze ale potem wszyscy chwalili,przejrzałam zdjecia ponownie i uznałam, ze jak dla mnie to ona jest piękna

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Sammi, ja też sie zastanawiałam, czy nie wypróbować fryzury na weselu znajomych, ale chyba troche tak głupio... makijaż to jeszcze ok, bo nie jest aż tak zauważalny, a przynajmniej można go przetestować "w akcji" i przez cała noc.

No i też sie zastanawiałam czy nie zamówić bolerka i welonu na allegro... chociaż troszkę sie boję, ze w przypadku bolerka nie dobrałabym koloru idealnie do sukienki,a co do welonu to sama nie wiem...w salonie podobno kosztują ok. 100-200 zł a na allegro 30zł
suknia jest przepiękna!!! ja myślę, że każda PM ma wątpliwości po zakupie. Bo: a może gdzieś jest ładniejsza, a może podobna, a nie tak droga, a może jednak lepiej inny fason, a może mi sie inna spodoba itd itd. ja w swojej jestem zakochana (jeśli można tak powiedzieć) i dzięki o losie, póki co inna mnie tak nie urzekła ale uwierz, mną też targały różne wątpliwości zaraz po kupnie. To chyba przejściowe a suknia jest naprawdę śliczna, żałuję że tych zdjęć nie da się przesłać na priv.. Nie zakrzątaj sobie niepotrzebnie głowy, nie ma czym

ja to uczesanie na 18stkę kuzynki planuję, tam będzie 10 osób, które się pojawią u mnie, nie wiem czy dla tej garstki się odkrywać czy nie
a makijaż faktycznie, zrobię sobie na wesele w sierpniu, sprawdzi się w warunkach ekstrim

ja kupiłam welon z allegro, z przesyłką 36 zł z kawałkiem ale zakup nieudany siatka nie tiul, fu, fu, fu ja chyba jednak w salonie kupie ten welon, trudno...

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2010-05-15 o 21:02
Stary 2010-05-15, 21:30   #2816
Elinka25
Raczkowanie

Cytat:
suknia jest przepiękna!!! ja myślę, że każda PM ma wątpliwości po zakupie. Bo: a może gdzieś jest ładniejsza, a może podobna, a nie tak droga, a może jednak lepiej inny fason, a może mi sie inna spodoba itd itd. ja w swojej jestem zakochana (jeśli można tak powiedzieć) i dzięki o losie, póki co inna mnie tak nie urzekła ale uwierz, mną też targały różne wątpliwości zaraz po kupnie. To chyba przejściowe a suknia jest naprawdę śliczna, żałuję że tych zdjęć nie da się przesłać na priv.. Nie zakrzątaj sobie niepotrzebnie głowy, nie ma czym

ja to uczesanie na 18stkę kuzynki planuję, tam będzie 10 osób, które się pojawią u mnie, nie wiem czy dla tej garstki się odkrywać czy nie
a makijaż faktycznie, zrobię sobie na wesele w sierpniu, sprawdzi się w warunkach ekstrim

ja kupiłam welon z allegro, z przesyłką 36 zł z kawałkiem ale zakup nieudany siatka nie tiul, fu, fu, fu ja chyba jednak w salonie kupie ten welon, trudno...
A może uszycie wyjdzie taniej? Tylko z kolei w salonie od razu widać efekt, a jak zaczniesz szyć to też nigdy nie wiadomo do końca co to z tego wyjdzie :/ I koniec końców zamiast oszczędzić, wydasz więcej.

Przy okazji chcę się pochwalić, że w końcu jest koncepcja na zaproszenia, materiały zostały zakupione i już niebawem ruszy produkcja Reszta stoi w miejscu
Stary 2010-05-15, 22:27   #2817
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:

Dzięki sammi za pocieszenie Faktycznie to było tylko przejściowe, teraz już wiem, ze jest cudowna i że dobrze wybrałam Z welonem to też się jeszcze zastanowię...no i z bolerkiem tak samo nie wiem co zrobić, czy wypożyczyć, czy kupić gdzieś

Co do zaproszeń to my mamy już wybrane, wczoraj też ustaliliśmy jaki tekst bierzemy i spisałam już listę gości z odmienionymi nazwiskami w przyszłym tygodniu złożymy zamówienie

Stary 2010-05-16, 01:33   #2818
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki sammi za pocieszenie Faktycznie to było tylko przejściowe, teraz już wiem, ze jest cudowna i że dobrze wybrałam Z welonem to też się jeszcze zastanowię...no i z bolerkiem tak samo nie wiem co zrobić, czy wypożyczyć, czy kupić gdzieś

Co do zaproszeń to my mamy już wybrane, wczoraj też ustaliliśmy jaki tekst bierzemy i spisałam już listę gości z odmienionymi nazwiskami w przyszłym tygodniu złożymy zamówienie
ciekawe co nas jeszcze czeka poza nerwówką ze sukniami ja już teraz wiem, że dodatki to będzie makabra ja tak myślę czy by może bolerka u znajomej krawcowej nie uszyć...

ajć, a nasza lista gości nie dopięta, leży i prosi o pamięć jak Ci zazdroszczę
Stary 2010-05-17, 22:31   #2819
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

O raanyyy, ale mnie zalało masakra... mam nadzieje, że szybko przestanie padać, bo już dzisiaj miała przymusowy urlop ehhh...

A wracając do tematu, mam pytanko Czy jeżeli bardzo dobrze znamy np. Jana Kowlaskiego, który to oficjalnie i od paru lat jest w zwiazku z Krystyną Nowak (ale znamy ją bardzo słabo lub wcale), to czy na zaproszeniu pisać, że zapraszamy Krystynę Nowak i Jana Kowlaskiego czy Jana Kowalskiego i Krystyne Nowak???

Ja przyjełam wersję pierwszą, ale teraz sama już nie wiem...

Stary 2010-05-17, 22:36   #2820
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
O raanyyy, ale mnie zalało masakra... mam nadzieje, że szybko przestanie padać, bo już dzisiaj miała przymusowy urlop ehhh...

A wracając do tematu, mam pytanko Czy jeżeli bardzo dobrze znamy np. Jana Kowlaskiego, który to oficjalnie i od paru lat jest w zwiazku z Krystyną Nowak (ale znamy ją bardzo słabo lub wcale), to czy na zaproszeniu pisać, że zapraszamy Krystynę Nowak i Jana Kowlaskiego czy Jana Kowalskiego i Krystyne Nowak???

Ja przyjełam wersję pierwszą, ale teraz sama już nie wiem...
ja myślę, że opcja 1wsza jak najbardziej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości