Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 09:09   #3151
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Nie nie mam ciąży zagrożonej. Planuję Chorwację już od dawna z Krakowa to około 1000 km i chcemy dojechać do Wiednia jakieś 600km i tam mieć nocleg i pozwiedzać i dalej na drugi dzień do Chorwacji żeby na jeden raz tak długiej trasy nie robić. Ja i TŻ mamy prawko i pewnie jakbym w ciąży nie była t byśmy na jedne raz na zmianę pojechali ale tak Wiedeń jeszcze zwiedzimy
Dziewuszki moje trzymajcie za mnie i malucha kciuki dziś!6.30 mam USG .
U nas tylko ja mam prawko, wiec niestety daleka podroz odpada
Bede trzymac kciuki
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:12   #3152
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na każde badanie krwi należy zgłosić się na czczo.
nie na każde. Przy badaniu poziomu cukrów i chyba przy enzymach wątrobowych- na czczo. Przy większości pozostałych badań- niekoniecznie

dzisiaj idę do lekarza. Niestety znowu do innego, bo w zastępstwie mojej lekarki przyjmuje jakaś inna, w moim wieku - dziwnie mi będzie, bo zawsze chodziłam do lekarzy starszych od siebie, ale zobaczymy jak to będzie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:23   #3153
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
nie na każde. Przy badaniu poziomu cukrów i chyba przy enzymach wątrobowych- na czczo. Przy większości pozostałych badań- niekoniecznie
Pielęgniarki mówią, że na każde Chociaż ja przyznaję, że na zwykłą morfologię nie chodzę zagłodzona bo mi słabo potem a nie zauważyłam wpływu kanapki na wyniki badań
Stary 2010-05-13, 09:24   #3154
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dla dziewczyn z Wawy- w Sadyba Best Mall targi dla kobiet w ciąży-0 darmowe usg 2 i 4 d, w sob i niedz od 10 do 18.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:27   #3155
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Pielęgniarki mówią, że na każde
nie wszystkie
Stary 2010-05-13, 09:29   #3156
enis84
Zakorzenienie

to na taką zwykłą morfologie można iść po zjedzeniu kanapki?? bo mi też zawsze słabo jak ide na czczo
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:30   #3157
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
to na taką zwykłą morfologie można iść po zjedzeniu kanapki?? bo mi też zawsze słabo jak ide na czczo
Mozna

Tylko nie jestem pewna - czy przy zwyklej morfologii tez sie robi poziom glukozy? Bo ja zawsze jak juz ide to kompleksowo wszystko jak leci
Jest jest glukoza to nie mozna byc na czczo.
Chociaz mi raz powiedzieli, ze mozna zjesc sniadanie i odczekac z 2 godziny.

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-05-13 o 09:31
Stary 2010-05-13, 09:32   #3158
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, coś lekkiego można zjeść- chyba lepiej tak niż zasłabnąć w drodze na badanie Nie należy jednak jeść obfitego posiłku
Stary 2010-05-13, 09:38   #3159
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mozna

Tylko nie jestem pewna - czy przy zwyklej morfologii tez sie robi poziom glukozy? Bo ja zawsze jak juz ide to kompleksowo wszystko jak leci
nie u mnie się robi oddzielnie glukoze

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
tak, coś lekkiego można zjeść- chyba lepiej tak niż zasłabnąć w drodze na badanie Nie należy jednak jeść obfitego posiłku
no to jak zjem jedną kanapeczkę to chyba nic sie nie stanie
bo powiem Wam dziewczyny że cieżko mi się chodzi na te badania, jeszcze zawsze są kolejki i trzeba czekać a mi z rana jak nie zjem jest niedobrze i słabo

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-13 o 09:47
Stary 2010-05-13, 09:51   #3160
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja będę miała w 25 tc, mam nadzieję że to ok.
tak od 24 tyg jest ok

Cytat:
Ja tez mam lozysko na scianie przedniej, w dodatku dosc grube i wydaje mi sie, ze dlatego TZ az tak nie czuje kopniakow. Czasami jak maluszek kopnie mocniej to mozna poczuc przykladajac reke, a zazwyczaj to ja czuje kopniaki (czasami dosc mocne), a TZ mowi, ze nic nie czul
ja tez mam na przedniej scianie ale nie wiem czy grube czy cienkie.. bo maly bardzo kopie i tz czesto sie pyta czy mnie to nieboli bo strasznie mocno kopie

jesli chodzi o Egipt to jak ja bylam to byla tam para z 3 miesiecznym dzieciaczkiem i maluch sobie swietnie radzil.. a pamietaj ze w grudniu tam niebedzie 40 stropni tylko 30.. wiec ja bym bardziej sklaniala sie ku koncowce grudnia.. a zobacz czy macie w umowie ze macie WYLECIEC do koncza grudnia czy wykorzystac? bo moze wystarczy sie tylko ZAPISAC np na luty marzec.. w listopadzie np wybrac wykupic wycieczke vouchery ale na luty albo na pozniej.. poczytaj..
no i na necie czesto sa ogloszenia ze ktos komus odda wycieczke za pienizaki..

a u mnie zaczynaja sie nerwy... tzn zaczynam snic o tym ze jade na porodowke a nie mam wypranych ciuszkow wyprasowanych itd...
identycznie jak przed slubem ze nie mam sukienki i szukam jej po sklepach rano przed slubem, ze niezaprosilam gosci itd... wiec wkraczam w ostatnia faze..
a od jutrra 3 trymestr! 7 miesiac
Stary 2010-05-13, 09:51   #3161
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozna

Tylko nie jestem pewna - czy przy zwyklej morfologii tez sie robi poziom glukozy?
nie
Bo ja zawsze jak juz ide to kompleksowo wszystko jak leci
chyba raczej miało być "trzeba być na czczo"
Stary 2010-05-13, 09:59   #3162
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
ano wlasnie zle napisalam. nie wyspalam sie dzieki za poprawienie
Stary 2010-05-13, 10:00   #3163
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Zuziczko- koniecznie się pochwal tym konkursowym zdjęciem, bo zżera mnie ciekawość

Wyjazd na 18 czerwca ( boję się później, ze względu na dziecko), zresztą później jest goręcej. Hurgada.
Do wykorzystania mam ją do końca roku, ale nie bardzo wiem czy większe zagrożenie nie jest dla 3-4 miesięcznego dziecka, gdyby wybrać np. grudzień. Mąż bardzo protestuje, póki co.
Dzieci nie wyobrażam sobie puścić tylko z nim, bo to jest "tata pracujący" i wychowywaniem zajmuję się bardziej ja, więc chyba bym jajko zniosła, czy nic się nie dzieje z dziećmi ( nie wie jak podać leki, etc...), a obaj chłopcy wymagają dużej uwagi.
Nie mam niestety nikogo, kto mógłby odpowiedzialnie się nimi zająć.
Wątpię też ,żeby kogoś z rodziny było stać na jakieś nawet skromne odstępne.
Jeszcze tylko może pojechać sam ze swoim bratem.
Mam totalnie mieszane uczucia, ale nie darowała bym sobie, gdyby ucierpiało na tym któreś moje dziecko.
Dzien Dobry Dziewczynki

Zaczelam dzien od rewolucji zoladkowych, chyba za duzo tych szparagow ostatnio
Jesli chodzi o konkurs, to chyba mialam duzo szczescia. A zdjecie (wyroznienie) znajduje sie na stronie www.istanbulphotocontest.com, jest ostatnie na prezentacji, wiec mozna od razu przeskoczyc w intro.

Szokoladko rozumiem twoje obawy co do wyjazdu w ciazy i z malymi dziecmi. Musisz myslec o wszystkim po prostu no i znasz swego mezusia najlepiej Moze wyslijcie na wycieczke dwie pary dziadkow!

Cytat:
c

ja planzuje wyjzad 20 czerwca do Wiednia i Chorwacji ale samochodem. Czy uważaie że nie powinno się podróżować? Nie pytałam jeszcze doktora ale myślałam że nie ma problemu wiem że Egipt i samolot to co innego niż Chorwacja i samochód ale jak myślicie możemy śmiało planować ten wyjazd?

Moje siostry mają w sumie 5 dzieci pomagałam im zawsze pzy kąpielach czy ubieraniach
Ja idę dziś na to USG (niby lekarz powiedział że nie za wcześnie) a ja od 2 dni chodzę zdenerwowana już mogła y być 15-sta i miałam bym to za sobą (chcę zobaczyć maleństwo ale się bardzo denerwuje)
Jutro jadę z TŻ to rodziców On wraca w niedziel do Krakowa ja zostaje u nich do środy bo moja siostrzenica ma we wtorek bierzmowanie i ja jestem jej "świadkiem"

ogólnie mam nie za fajne samopoczucie od 2 dni wczoraj się ścięłam z TŻ i wiem że to z mojej winy ale nie mogłam się powstrzymać. ehhh i co tu zrobić.
Chorwacja- ale Bosko! Jedz koniecznie, jesli ciaza zdrowa i autem to ja bym jechala pierwsza. Zawsze mozna robic odpoczynki. Na pewno nie bedziesz zalowac, a te widoki, mhmmm...
Ja tez sie zawsze denerwuje przed USG, to chyba nasza mamusiowa przypadlosc.
Na pocieszenie dodam, ze tez sie ostatnio scielam z moim mezczyzna. I to tak powaznie, ze polazlam w kapciach wieczorem na spacer . Potem sie konkretnie rozbeczalam (a to rzadkosc) a potem to juz sobie troche potlumaczylismy i w koncu sie podogodzilismy. Mamy umowe, ze nie chodzimy spac pokloceni- DZIALA!
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:01   #3164
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Abz u nas akurat każdy dostał indywidualnie pytania do swojej pracy, mogą jeszcze zapytać o coś z ogólnej wiedzy ze studiów, ale to bardzo rzadko teraz tylko porządnie się przygotować

Mnie klątwa faraona dopadła w Tunezji, na szczęście dopiero pod koniec pobytu mimo, że z tż piliśmy po kielonku na czczo przed jedzonkiem każdego ranka

Ja też mam większość body z krótkim, myslę, że nie ma potrzeby dziecka ubierać na dwa długie rękawy no chyba, że na dwór. Zresztą nie wyobrażam sobie żebym miała takie dwie warstwy wcisnąć na takie maleństwo

A to mój słodziak:
jejunciu do schrupania to cudo male uwielbiam psiaki
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

Maggie- ubawiłam się serdecznie wizualizacją pt."co by było gdyby", na okoliczność waszej klątwy faraona w jednej toalecie...
stresujaco bylo no i my tez bylismy w okolicach Hurghady Soma Bay, Hotel Carribean World-bosko bylo
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Nom Miałam "przyjemność" studiowania jeszcze na starym wydziale WPiA przy Składowej (nieopodal Teatru Wielkiego), ale broniłam się już w "paragrafie"

oo studiowało tam mnóstwo moich znajomych i przyjaciół z roku (licencjat robiliśmy na WSH w Piotrkowie T.). Ja niestety nie dostałam się do TM z braku miejsc, wiec poszłam do Łodzi (na administrację). Macie tam świetnych wykładowców (w tym mojego promotora pracy lic.), wielu wykłada na WSH i w czasie studiów mieliśmy z nimi bardzo dobry kontakt.
Ja jestem z PT takze do TM mam rzut beretem a wykladowcow z UŁ znam, bo robilam licencjata w Cz-wie i tam wiekszosc wykladowcow byla z UŁ ja pisze mgr z prawa konstytucyjnego
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Maggie to zależy. Jeśli nie podniosła Tobie szefowa radykalnie pensji, to nie powinni. jeżeli masz np. taką jak miałaś na 1/3 etatu (zwiększoną proporcjonalnie do wzrostu etatu), czyli powiedzmy:
1/3 etatu 500zł (przykładowo)
a teraz na pełen etat 1500- to raczej nie będzie Cie ta instytucja nękać. Ale to wszystko zależy od tego, kto dostanie sprawę do ręki...
Z resztą, to żaden problem bo przecież pracujesz tam ponad rok i kto szefowej udowodni, że podniosła Ci etat ze względu na ciążę?

Zyskujesz na tym, bo zmiana etatu jest traktowana jako nowe zatrudnienie, więc ZUS zasiłek nalicza od momentu zmiany etatu- czyli nie z 12 miesięcy (wtedy byś traciła, bo te niższe stawki też by w to weszły)
no wlasnie mialam 1/3 od najnizszej, a teraz mam pelny etat i 1500 na reke, wiec jednak jest roznica mysle, ze na moja korzysc przemawia to ze moja szefowa ma 2-ga firme, w ktorwj bylam zatrudniona na caly etat przez 1,5 roku, a przeszlam z f-my do f-my, bo ta pierwsza chce zawiesic
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:07   #3165
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
no to jak zjem jedną kanapeczkę to chyba nic sie nie stanie
bo powiem Wam dziewczyny że cieżko mi się chodzi na te badania, jeszcze zawsze są kolejki i trzeba czekać a mi z rana jak nie zjem jest niedobrze i słabo
Myślę, że spokojnie możesz zjeść.

Mówią żeby przychodzić na czczo bo ludzie są różni - jeden zrozumie, że posiłek ma być lekki, a drugi się nie przejmuje niczym, potem ludziom mogą głupoty wyjść na badaniach. A nikt w laboratorium nie będzie analizował składu śniadania i jak to wpłynęło na wynik badania bo chyba nie na tym ich praca polega Przynajmniej mnie to tak tłumaczono Dlatego tak robią.

-----------------------
Zresztą ja to rozumiem bo często klientom karzę przynieść np. wszystkie dokumenty mimo, że niekoniecznie wszystkie będą potrzebne. Tyle, że jak mówię konkretnie jakie to wielu ludzi połowy nie przynosi... Więc wolę żeby mieli wszystko przy sobie niż żebym musiała kogoś potem odsyłać po jakieś brakujące rzeczy bo i ten ktoś się irytuje niepotrzebnie a i mnie wcale nie jest przez to łatwiej .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 10:08   #3166
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Ja jestem z PT takze do TM mam rzut beretem a wykladowcow z UŁ znam, bo robilam licencjata w Cz-wie i tam wiekszosc wykladowcow byla z UŁ ja pisze mgr z prawa konstytucyjnego
ale chyba nie u pana S.?
Ja obie prace pisałam z prawa finansowego, a dokładniej podatki. Licencjat u dr Górala (wspaniały człowiek!!!), a mgr u pani dr A-G (wymagająca, ale wspaniała kobieta), która w nigdzie poza UŁ nie wykłada, wiec możesz nie znać.
Wogóle w TM macie wielu fajnych wykładowców i luźniejszą atmosferę niż w Łodzi.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:08   #3167
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

ja na glukoze pojde tak za 1,5 tyg -u mnie obecnie 23tc1d i pisza, ze zaczał się 6 miesiąc) choc w niektóych książkach, że 6 jest dopiero od 24tc a jak wy liczycie?
Martucha jak ty liczysz...??

A mnie męczy zgaga i to strasznie od wczoraj to mam ja prawie caly czas Nio cóż uroki ciąży
Stary 2010-05-13, 10:15   #3168
kasienka1701
Zadomowienie

Cześć laseczki

Dziś w nocy od nie pamiętam kiedy,spałam dobrze

Gabisun-cudaśny ten szczeniaczek,ja u mamy mam podobnego,tylko panienkę,a to chyba chłopak

Dziewczyny piszecie o kopniakach,u mnie w brzuchu,gdybym nie wiedziała,że to dziewczynka to powiedziałabym,że jakiś górnik.Kopie jak nie wiem,ale mało tego,czasem to czuję takie wiercenie,jakby próbowała się przekopać na zewnątrz i inne tańce afrykańskie. Mąż pod ręką czuję kopniaki,ale też jak przyłoży rękę to musi chwilę poczekać,ale najbardziej to lubi przykładać głowę do brzucha,wtedy dostaje kopa w ucho,albo policzek i jest uchachany Do tego jak twierdzi słyszy jak coś pluska i twierdzi,że to wody płodowe,jak się dziecko rusza

Co do snów,to ja w przeciwieństwie do was,nie ma żadnych snów o ciąży,porodzie itp. Śnią mi się za to tak niedorzeczne historie,że nawet najlepszy bajkopisarz by tego nie wymyślił...Czasem tylko w śnie ,w jakiejś sytuacji mam świadomość,że jestem w ciąży,a mam np do zrobienia coś czego w ciąży nie powinno sie robić,np skakać do wody i się wtedy boję

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:16   #3169
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ja na glukoze pojde tak za 1,5 tyg -u mnie obecnie 23tc1d i pisza, ze zaczał się 6 miesiąc) choc w niektóych książkach, że 6 jest dopiero od 24tc a jak wy liczycie?

A mnie męczy zgaga i to strasznie od wczoraj to mam ja prawie caly czas Nio cóż uroki ciąży
na zgage coca cola pomaga, mnie nie raz jak męczy wypije kilka łyczków i przechodzi

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:23
Stary 2010-05-13, 10:18   #3170
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:

Ja wyczytałam, że 6 msc. zaczyna się od 22 tc.
Teraz to już nic nie wiem...?
Stary 2010-05-13, 10:18   #3171
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

tak

Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:

- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

wiec ja w piatek mam 27 tydzien i 1 dzien.. tyle ze "teoretycznie to juz 27 jest skonczone i mowi sie 28...
ja mowie 27/28

wiec jestem na przelomie 6i7 miesiaca czyli na przelomie 2 i 3 trymestru

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:20
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:22   #3172
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
Pielęgniarki mówią, że na każde Chociaż ja przyznaję, że na zwykłą morfologię nie chodzę zagłodzona bo mi słabo potem a nie zauważyłam wpływu kanapki na wyniki badań
Mi kazała lekarka na morfologię też przyjść na czczo, bo podobno jedzenie może zaburzyć poziom leukocytów.
Na przeciwciała na pewno nie trzeba być na czczo

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:27   #3173
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Mi kazała lekarka na morfologię też przyjść na czczo, bo podobno jedzenie może zaburzyć poziom leukocytów.
ja mysle ze na wszytkioe badania z krwi powinno isc sie naczczo... czegokolwiek by nie dotyczyly.. bynajmniej nic niezaburzy wynikow
Stary 2010-05-13, 10:28   #3174
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja nigdy dzidziusia nie ubierałam i sama nie wiem jak to będzie
DOstałam w niedziele troszke ciuszków i na razie nie kupuje
Mam wszystkiego ponad 10, i pajacykow i body na krotki i na długi i kaftaników i 2 male kombinezonki i jeden wiekszy.. wiec na razie dalam sobie spokoj z zakupami ciuszkow Moja mama przyjedzie w okolicach 20lipca to jeszcze mi doradzi co kupić

He... ja jeszce gorzej miałam, bo Dominik był pierwszym niemowlęciem jakie miałam na rękach... myslałam że sobie nie poradze, ale jak ja dałam rade to i Wy dacie..
Bo ja naprawde byłam we wszystkim straaaasznie ciemna...

Cytat:
c

Ja idę dziś na to USG (niby lekarz powiedział że nie za wcześnie) a ja od 2 dni chodzę zdenerwowana już mogła y być 15-sta i miałam bym to za sobą (chcę zobaczyć maleństwo ale się bardzo denerwuje)
Jutro jadę z TŻ to rodziców On wraca w niedziel do Krakowa ja zostaje u nich do środy bo moja siostrzenica ma we wtorek bierzmowanie i ja jestem jej "świadkiem"

ogólnie mam nie za fajne samopoczucie od 2 dni wczoraj się ścięłam z TŻ i wiem że to z mojej winy ale nie mogłam się powstrzymać. ehhh i co tu zrobić.
Poswodzenia na usg....
Ja tez się strasznie nerwuję.... a mam dopiero o 19.30

Cytat:
WItaj NICZKO

Jak u WAS pogoda, u mnie tradycyjnie jak to w czwartek pogoda do bani -pada, pochmurno i zimno A ja na targ chciałam isć :-(
A u mnie słoneczko i chyba z 20 stopni... ale Rzeszów to ostatnio najcieplejszy jest

Cytat:
Dziewuszki moje trzymajcie za mnie i malucha kciuki dziś!6.30 mam USG .
Trzymam kciuki

O to dziś kilka z nas ma wizyty....
Ja dołuję się ogladając jakies programy o chorych dzieciaczkach....
Jak je widze to beczę i strasznie się boję żeby mojego niuńka to nie spotkało.....
Np to dziecko co ma 17 lat a wogóle nie rośnie....
Więcej nie będe oglądałą tego typu programów bo póxniej nie śpie po nocach....

Ja to nie wiem co mam robić... jestem na wychowawczym jeszce rok.. no i macierzyńskiego juz nie dostanę zapewne..chyba że wróce do pracy na kilka miesięcy i póżniej na macierzyński...
Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co mam zrobić....

A co do pracy to ja w pierwszej ciązy pracowałąm do 8 miesiąca i to był sklep budowlany...czyli siedziałam w tych srodach lakierów i farb..czasem musiałam coś dzwignąć...zdarzałao się ze i bardzo cięzki 25 kilogramowy klej, farbe 10 litrową i takie tam ...
Miałąm taki wózeczek to sobie tylko zsówałam ciązki towar na niego i podwoziłam klijentowi...
Tak sobie teraz myśle jaka ja głupia byłam, bałąm się z roboty wylecieć i tak narażałam swoje maleństwo....
A z drugiej strony jacy niektórzy klienci są mało rozumni....
Pamiętam jak raz przyjechał taki facio pod krawacikiem super furą i kazał sobie klej do bagażnika wkładać... bo ona się wybrudzi...
Ale to urok mojej pracy....

Kurcze..brzuch mnie zaczyna boleć...to chyba z nerwów przed wizytą..
Albo to wina wczorajszego przejedzenia mamusinym bigosikiem:brzyd al:
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:30   #3175
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczytałam, że 6 msc. zaczyna się od 22 tc.
Teraz to już nic nie wiem...?
ja czytałam, że dopiero od 23

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

Przyjmuje się, że:

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
no i to by się zgadzało

czyli jeszcze kilka dni i od wtorku zaczynam 6 miesiąc... jejku, ale to zleciało!
Stary 2010-05-13, 10:34   #3176
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o kopniakach,u mnie w brzuchu,gdybym nie wiedziała,że to dziewczynka to powiedziałabym,że jakiś górnik.Kopie jak nie wiem,ale mało tego,czasem to czuję takie wiercenie,jakby próbowała się przekopać na zewnątrz i inne tańce afrykańskie. Mąż pod ręką czuję kopniaki,ale też jak przyłoży rękę to musi chwilę poczekać,ale najbardziej to lubi przykładać głowę do brzucha,wtedy dostaje kopa w ucho,albo policzek i jest uchachany Do tego jak twierdzi słyszy jak coś pluska i twierdzi,że to wody płodowe,jak się dziecko rusza
U mnie te kopniaki też są solidne. Jak na 18 tydzień to naprawdę konkretne. Mam wrażenie, że macica pęka mi w szwach od tych ruchów
Poza tym boli mnie w pachwinach i na samym dole brzucha, chyba wszystko się tam rozciąga i naciąga.
Stary 2010-05-13, 10:38   #3177
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
na zgage coca cola pomaga, mnie nie raz jak męczy wypije kilka łyczków i przechodzi
.
W domku mam pepsi, ale zaraz sprobuje dzięki
Cytat:
tak

Przyjmuje się, że:
Ja też tak liczę czyli od wczoraj jestem juz w 6miesiącu -wow jak to szybko leci
DZIS jest 23tc1dz i tak licze, ze jest 23 tydzien, nawet jak 23t5dz to mowie ze dalej 23 a nie ze juz 24 wole w ten sposob sobie liczyć

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
He... ja jeszce gorzej miałam, bo Dominik był pierwszym niemowlęciem jakie miałam na rękach... myslałam że sobie nie poradze, ale jak ja dałam rade to i Wy dacie..
Bo ja naprawde byłam we wszystkim straaaasznie ciemna...
Kochana ja mam tak samo ja nie mialam kontaktu z dziećmi a co dopiero z noworodkami Moje kolezanki dzieci nie mają, bede pierwsza eheh ALE MYŚLĘ, że sobie poradzę

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:39
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 10:42   #3178
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja dołuję się ogladając jakies programy o chorych dzieciaczkach....
Jak je widze to beczę i strasznie się boję żeby mojego niuńka to nie spotkało.....
Np to dziecko co ma 17 lat a wogóle nie rośnie....
Więcej nie będe oglądałą tego typu programów bo póxniej nie śpie po nocach....
Szczerze mowiac to ja nic takiego nie ogladam. A nawet jesli na polsacie leci cos o chorych dzieciach (albo reklamy zeby pomoc) to przelaczam. Na samym poczatku ciazy sie tym strasznie przejmowalam, az w koncu mama do mnie przyszla i powiedziala, ze ciezarne nie powinny takich rzeczy ogladac i sama zaczela przelaczac. Od tamtej pory robie tak samo.
I nie chodzi o jakies zabobony z zapatrzeniem sie (a o takich tez slyszalam. Gdzies czytalam nawet, ze ciezarna nie moze sie patrzec np. na azjate czy murzyna, bo dziecko cos z niego bedzie miec ). Raczej chodzi o to, zeby nie stresowac i siebie i maluszka. No i oczywiscie nie dac sie zwariowac.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
U mnie te kopniaki też są solidne. Jak na 18 tydzień to naprawdę konkretne. Mam wrażenie, że macica pęka mi w szwach od tych ruchów
Poza tym boli mnie w pachwinach i na samym dole brzucha, chyba wszystko się tam rozciąga i naciąga.
Tez mam czasami takie uczucie jak dostane mocnego kopniaczka Czasami az podskakuje
Stary 2010-05-13, 10:47   #3179
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle ze na wszytkioe badania z krwi powinno isc sie naczczo... czegokolwiek by nie dotyczyly.. bynajmniej nic niezaburzy wynikow
zdecydowanie tak. Mój lekarz radził mi, abym szła na czczo, ale z kanapką i jakimś soczkiem, żeby zjeść tuż po pobraniu krwi. Ale, ze do przychodni mam niecałe 5min. drogi, to sobie daruję noszenie śniadania w torbie. Zawsze mam przy sobie jakiegoś cukierka, więc, jakby zrobiło sie słabo, to można się podratować
Stary 2010-05-13, 10:52   #3180
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja czytałam, że dopiero od 23

no i to by się zgadzało

czyli jeszcze kilka dni i od wtorku zaczynam 6 miesiąc... jejku, ale to zleciało!
ja jeszcze tydzien i 3 dni i zaczne 5 miesiac ale szybko to leci kopniaków jeszcze nie czuje ... jest to Moja pierwsza ciąża bolą te kopniaki dziewczynki czy są przyjemne ???

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość

chodzi sie na czczo , wiem że to ciężkie bo ja też tak mam że słabne ale za to wez kanapke do torebki i po badaniu zjedz od razu

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości