|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Bede trzymac kciuki
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
nie na każde. Przy badaniu poziomu cukrów i chyba przy enzymach wątrobowych- na czczo. Przy większości pozostałych badań- niekoniecznie
dzisiaj idę do lekarza. Niestety znowu do innego, bo w zastępstwie mojej lekarki przyjmuje jakaś inna, w moim wieku
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja przyznaję, że na zwykłą morfologię nie chodzę zagłodzona bo mi słabo potem a nie zauważyłam wpływu kanapki na wyniki badań
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Dla dziewczyn z Wawy- w Sadyba Best Mall targi dla kobiet w ciąży-0 darmowe usg 2 i 4 d, w sob i niedz od 10 do 18.
|
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
to na taką zwykłą morfologie można iść po zjedzeniu kanapki?? bo mi też zawsze słabo jak ide na czczo
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko nie jestem pewna - czy przy zwyklej morfologii tez sie robi poziom glukozy? Bo ja zawsze jak juz ide to kompleksowo wszystko jak leci ![]() Jest jest glukoza to nie mozna byc na czczo. Chociaz mi raz powiedzieli, ze mozna zjesc sniadanie i odczekac z 2 godziny. Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-05-13 o 09:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie należy jednak jeść obfitego posiłku
|
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() bo powiem Wam dziewczyny że cieżko mi się chodzi na te badania, jeszcze zawsze są kolejki i trzeba czekać a mi z rana jak nie zjem jest niedobrze i słabo Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-13 o 09:47 |
||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
tak od 24 tyg jest ok
![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o Egipt to jak ja bylam to byla tam para z 3 miesiecznym dzieciaczkiem i maluch sobie swietnie radzil.. a pamietaj ze w grudniu tam niebedzie 40 stropni tylko 30.. wiec ja bym bardziej sklaniala sie ku koncowce grudnia.. a zobacz czy macie w umowie ze macie WYLECIEC do koncza grudnia czy wykorzystac? bo moze wystarczy sie tylko ZAPISAC np na luty marzec.. w listopadzie np wybrac wykupic wycieczke vouchery ale na luty albo na pozniej.. poczytaj.. no i na necie czesto sa ogloszenia ze ktos komus odda wycieczke za pienizaki.. a u mnie zaczynaja sie nerwy... tzn zaczynam snic o tym ze jade na porodowke a nie mam wypranych ciuszkow wyprasowanych itd... identycznie jak przed slubem ze nie mam sukienki i szukam jej po sklepach rano przed slubem, ze niezaprosilam gosci itd... wiec wkraczam w ostatnia faze.. ![]() a od jutrra 3 trymestr! ![]() ![]() 7 miesiac
|
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaczelam dzien od rewolucji zoladkowych, chyba za duzo tych szparagow ostatnio Jesli chodzi o konkurs, to chyba mialam duzo szczescia. A zdjecie (wyroznienie) znajduje sie na stronie www.istanbulphotocontest.com, jest ostatnie na prezentacji, wiec mozna od razu przeskoczyc w intro. Szokoladko rozumiem twoje obawy co do wyjazdu w ciazy i z malymi dziecmi. Musisz myslec o wszystkim po prostu Moze wyslijcie na wycieczke dwie pary dziadkow! Cytat:
Ja tez sie zawsze denerwuje przed USG, to chyba nasza mamusiowa przypadlosc. ![]() Na pocieszenie dodam, ze tez sie ostatnio scielam z moim mezczyzna. I to tak powaznie, ze polazlam w kapciach wieczorem na spacer . Potem sie konkretnie rozbeczalam (a to rzadkosc) a potem to juz sobie troche potlumaczylismy i w koncu sie podogodzilismy. Mamy umowe, ze nie chodzimy spac pokloceni- DZIALA!
|
||
|
|
|
#3164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stresujaco bylo Cytat:
takze do TM mam rzut beretem a wykladowcow z UŁ znam, bo robilam licencjata w Cz-wie i tam wiekszosc wykladowcow byla z UŁ ![]() Cytat:
mysle, ze na moja korzysc przemawia to ze moja szefowa ma 2-ga firme, w ktorwj bylam zatrudniona na caly etat przez 1,5 roku, a przeszlam z f-my do f-my, bo ta pierwsza chce zawiesic
|
||||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówią żeby przychodzić na czczo bo ludzie są różni - jeden zrozumie, że posiłek ma być lekki, a drugi się nie przejmuje niczym, potem ludziom mogą głupoty wyjść na badaniach. A nikt w laboratorium nie będzie analizował składu śniadania i jak to wpłynęło na wynik badania bo chyba nie na tym ich praca polega Przynajmniej mnie to tak tłumaczono Dlatego tak robią.----------------------- Zresztą ja to rozumiem bo często klientom karzę przynieść np. wszystkie dokumenty mimo, że niekoniecznie wszystkie będą potrzebne. Tyle, że jak mówię konkretnie jakie to wielu ludzi połowy nie przynosi... Więc wolę żeby mieli wszystko przy sobie niż żebym musiała kogoś potem odsyłać po jakieś brakujące rzeczy bo i ten ktoś się irytuje niepotrzebnie a i mnie wcale nie jest przez to łatwiej .
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obie prace pisałam z prawa finansowego, a dokładniej podatki. Licencjat u dr Górala (wspaniały człowiek!!!), a mgr u pani dr A-G (wymagająca, ale wspaniała kobieta), która w nigdzie poza UŁ nie wykłada, wiec możesz nie znać. Wogóle w TM macie wielu fajnych wykładowców i luźniejszą atmosferę niż w Łodzi.
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
ja na glukoze pojde tak za 1,5 tyg -u mnie obecnie 23tc1d
i pisza, ze zaczał się 6 miesiąc ) choc w niektóych książkach, że 6 jest dopiero od 24tc a jak wy liczycie?Martucha jak ty liczysz...?? A mnie męczy zgaga i to strasznie od wczoraj to mam ja prawie caly czas Nio cóż uroki ciąży
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Dziś w nocy od nie pamiętam kiedy,spałam dobrze Gabisun-cudaśny ten szczeniaczek,ja u mamy mam podobnego,tylko panienkę,a to chyba chłopak ![]() Dziewczyny piszecie o kopniakach,u mnie w brzuchu,gdybym nie wiedziała,że to dziewczynka to powiedziałabym,że jakiś górnik.Kopie jak nie wiem,ale mało tego,czasem to czuję takie wiercenie,jakby próbowała się przekopać na zewnątrz i inne tańce afrykańskie. Mąż pod ręką czuję kopniaki,ale też jak przyłoży rękę to musi chwilę poczekać,ale najbardziej to lubi przykładać głowę do brzucha,wtedy dostaje kopa w ucho,albo policzek i jest uchachany Do tego jak twierdzi słyszy jak coś pluska i twierdzi,że to wody płodowe,jak się dziecko rusza ![]() ![]() Co do snów,to ja w przeciwieństwie do was,nie ma żadnych snów o ciąży,porodzie itp. Śnią mi się za to tak niedorzeczne historie,że nawet najlepszy bajkopisarz by tego nie wymyślił...Czasem tylko w śnie ,w jakiejś sytuacji mam świadomość,że jestem w ciąży,a mam np do zrobienia coś czego w ciąży nie powinno sie robić,np skakać do wody i się wtedy boję
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-13 o 10:23 |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to już nic nie wiem...?
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miesiące i tygodnie ciąży Przyjmuje się, że: - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu. wiec ja w piatek mam 27 tydzien i 1 dzien.. tyle ze "teoretycznie to juz 27 jest skonczone i mowi sie 28...ja mowie 27/28 ![]() ![]() wiec jestem na przelomie 6i7 miesiaca czyli na przelomie 2 i 3 trymestru
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-13 o 10:20 |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na przeciwciała na pewno nie trzeba być na czczo
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bynajmniej nic niezaburzy wynikow
|
|
|
#3174 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
He... ja jeszce gorzej miałam, bo Dominik był pierwszym niemowlęciem jakie miałam na rękach... myslałam że sobie nie poradze, ale jak ja dałam rade to i Wy dacie.. Bo ja naprawde byłam we wszystkim straaaasznie ciemna... ![]() Cytat:
![]() Ja tez się strasznie nerwuję.... a mam dopiero o 19.30 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O to dziś kilka z nas ma wizyty.... Ja dołuję się ogladając jakies programy o chorych dzieciaczkach.... Jak je widze to beczę i strasznie się boję żeby mojego niuńka to nie spotkało..... Np to dziecko co ma 17 lat a wogóle nie rośnie.... Więcej nie będe oglądałą tego typu programów bo póxniej nie śpie po nocach.... Ja to nie wiem co mam robić... jestem na wychowawczym jeszce rok.. no i macierzyńskiego juz nie dostanę zapewne..chyba że wróce do pracy na kilka miesięcy i póżniej na macierzyński... Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co mam zrobić.... A co do pracy to ja w pierwszej ciązy pracowałąm do 8 miesiąca i to był sklep budowlany...czyli siedziałam w tych srodach lakierów i farb..czasem musiałam coś dzwignąć...zdarzałao się ze i bardzo cięzki 25 kilogramowy klej, farbe 10 litrową i takie tam ... Miałąm taki wózeczek to sobie tylko zsówałam ciązki towar na niego i podwoziłam klijentowi... Tak sobie teraz myśle jaka ja głupia byłam, bałąm się z roboty wylecieć i tak narażałam swoje maleństwo.... A z drugiej strony jacy niektórzy klienci są mało rozumni.... Pamiętam jak raz przyjechał taki facio pod krawacikiem super furą i kazał sobie klej do bagażnika wkładać... bo ona się wybrudzi... ![]() Ale to urok mojej pracy.... ![]() Kurcze..brzuch mnie zaczyna boleć...to chyba z nerwów przed wizytą.. Albo to wina wczorajszego przejedzenia mamusinym bigosikiem :brzyd al:
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czyli jeszcze kilka dni i od wtorku zaczynam 6 miesiąc... jejku, ale to zleciało!
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym boli mnie w pachwinach i na samym dole brzucha, chyba wszystko się tam rozciąga i naciąga.
|
|
#3177 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki![]() Cytat:
![]() DZIS jest 23tc1dz i tak licze, ze jest 23 tydzien, nawet jak 23t5dz to mowie ze dalej 23 a nie ze juz 24 wole w ten sposob sobie liczyć![]() Cytat:
ja nie mialam kontaktu z dziećmi a co dopiero z noworodkami Moje kolezanki dzieci nie mają, bede pierwsza eheh ALE MYŚLĘ, że sobie poradzę
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-05-13 o 10:39 |
|||
|
|
|
#3178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie chodzi o jakies zabobony z zapatrzeniem sie (a o takich tez slyszalam. Gdzies czytalam nawet, ze ciezarna nie moze sie patrzec np. na azjate czy murzyna, bo dziecko cos z niego bedzie miec ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Czasami az podskakuje
|
||
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kopniaków jeszcze nie czuje ... jest to Moja pierwsza ciąża bolą te kopniaki dziewczynki czy są przyjemne ???![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
chodzi sie na czczo , wiem że to ciężkie bo ja też tak mam że słabne ale za to wez kanapke do torebki i po badaniu zjedz od razu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

no chyba, że na dwór. Zresztą nie wyobrażam sobie żebym miała takie dwie warstwy wcisnąć na takie maleństwo 

Nio cóż uroki ciąży
Śnią mi się za to tak niedorzeczne historie,że nawet najlepszy bajkopisarz by tego nie wymyślił...Czasem tylko w śnie ,w jakiejś sytuacji mam świadomość,że jestem w ciąży,a mam np do zrobienia coś czego w ciąży nie powinno sie robić,np skakać do wody i się wtedy boję