Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 09:15   #1681
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

dzień dobry

u nas słooooońce!!! moze w końcu ruszę z kosiarka

Idziemy na kaszke i kawkę

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dobrze że to ulubiona a koleżanka bo inna to by cię pewnie denerwowała, że tak pożycza
no właśnie
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Cześc mamuśki!!

Przepraszam, że się nie odzywam Melduje tylko, że żyjemy, wszystko u nas w porządku, Zosia zdrowa, my też. Mam urwanie głowy- i w pracy i w domu, i nie mam na nic czasu. Zosia jest ostatnio absorbująca, a jak juz usiądę do kompa to króluje allegro, bo zamawiam różne rzeczy do łazienki i ogólnie na mieszkanko mnie wzięło ostatnio
A!-wózek sprawuje się super (tylko troszkę brakuje mi "jedowskich" amortyzatorów, ale to szczegół).
Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i buziaczki dla Was Jak będę miała chwilkę to na pewno zajrzę na dłużej, bo cały czas o Was myślę
witaj

jak zagladaniesz jeszcze to podrzuć jakiegoś linka tez sie rozglądam za akcesoriami łazienk. moze masz sprawdzonego psrzedawce
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
zawsze rozliczal mnie zaklad pracy, ale jak bylm w ciazy na L4 to zapomnieli zebym podpisala deklaracje.
Dziwne bo to moj dobry kolega sie tym zajmuje i o mnie zapomnial, a co roku mnie rozliczal
Chcialam do opieki zaswiadczenie o dochodach za 2008 i tu sie okazalo ze nie jestem rozliczona, ale juz mąż jedzie z moim pitem i czynnym zalem, mam nadzieje ze sie uda bo kara wynosi 500zl i to jeszcze nie z mojej winy
uhmmm
to zeby małż sobie poradził i zeby kary nie było
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
małzowi tak, jemu się podoba - powiedział ze z tyłu jest o wiele lepiej, bo te pasemka są cieniutkie, a z przodu jest ich trochę więcej i dlatego mam takie wrażenie nie przestaje mnie zadziwiać swoją spostrzegawczością i słownictwem dot. mojego stroju, makijażu, fryzury itd... chyba mam kobietę za męża albo mnie naprawdę słucha

dzięki dziewczyny, wiem ze z myciem trochę to się zmieni, z resztą "włosy nie zęby-odrosną", więc nie ma problemu
dla męża

tez mam takie podejście do włosów

p4w - pytałam kidyś o wybielanie jedynki /pewnie przeoczyłas/ mój dentysta pow, że jak karmię to możemy wybielić bo to działa miejscowo prawda to?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:18   #1682
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

hej

dzisiaj nocka lepsza chociaz mala obudzila sie placzem, ale poprzytulalam ja i zaraz zasnela

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Fajnie, ze problem z glowy

Cytat:
Dzien mialam pracowity. Zakupy, spacer... itp itd
Antonio zachowywal sie adekwatnie do napisu na bluzie "I'm a little monster" , probowal sily swego glosu w kazdym sklepie, bo fajnie dzwiek niesie sie w duzych budynkach
Pozniej nadrabialam sprzatanie, gotowanie, bo mam pracowitych kilka dni
I tak mi zeszlo

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

włąsnie chciałam Cię zapytać za ile poszedłten jumper

ciekawe skąd dzieci widzą co jest zakazane i aakuratnie tam muszą wędrować
za raczki!

sprzedalam go za 500zł, malz mowi ze moglam dac wiecej ale mi nie zalezalo az takna kasie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:21   #1683
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
sprzedalam go za 500zł, malz mowi ze moglam dac wiecej ale mi nie zalezalo az takna kasie

sprzedałaś całość razem ze spacerówką rozumiem? To znaczy że kupiona parasolka sprawdza się na codzienne spacerki?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:23   #1684
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miłego wieczoru Sylko

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
to korzystaj korzystaj......
upojnej nocki

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

albo kup uzywaną, jutro podrzuce ci stronkę gdzie mozna fajne dorwać, jakbym zapomniała to się przypomnij

Wróciłam od ginki, mam to zapalenie niestety, dostałam globulki. Po kuracji ide na kontrolną cytologie. Ale z przytulanek nie muszę rezygnować chociaż jakoś mój zapał ostygł ale wróci, wróci

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Pusto jest bez Svi jakoś, niech wraca szybko do domu!
Prawda,pusto bez SviDzisiaj miała byc jeszcze u teściowej,tak?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
dla Bartoszka.

No widzisz jak ja uważnie czytam

widzę

Cytat:
Teraz, żeby jak najszybciej wróciła do siebie i oszczędzaj się

No długo jej nie było. Miejmy nadzieję, że odezwie się.

Sylko upojnej nocki

Martwię się o Nią,nigdy tak długo się nie odzywała

Cytat:
tak tak u tych ulubionych kolezanek

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

albo ulubiona kolezanka nas odwiedza była dzisaij dwa razy bo chciała bluzke ode mnie pożyczyc ... i jeszcze cos na szyję, a to moze do tego kolczyki no i jakis lakier ... o czymś zapomniałam aaaaaodżywkę do paznokci

udanego wieczoru życzę
Uwielbiam takie koleżanki,męża nie chciała pożyczyć?

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
D

Upojnej nocki
Ja niestety znowu sama w nocy
Ale nadrobiliśmy po południu

.

Czyli nic straconego

Cytat:
Wercia sie tak rozszalala z czolganiem ze wszedzie wlezie i teraz musze jej pilnowac bo interesuje ja wszystko co nie powinno- glosniki, kable, ucieka na hol -masakra sie zaczelo no
pare razy udalo sie jej na kolankach poraczkowac

Czyli wszystko jak należy-my też to przerabialiśmy

Cytat:
ja wróciłam od fryzjera, ale nie wyszło tym razem tak jak chciałam - za duzy kontrast między włosami a refleksami
ale przynajmniej odrostów nie mam

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

siostro

dobrze, że Cię uwolnili od szyny
Może wrzucisz fotkę włosków do albumu?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:36   #1685
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczęłam Zuzię uczyć pić z kubka. Narazie wzięłam ten lovi i zrobiłam z niego kapek, wyjęłam jedną część i leci trochę wolniej niż ze zwykłego kubka ale i tak narozlewa. Codziennie wlewam ok 160 ml i wieczorem sprawdzam ile zostało (wiadomo, że część wylana a nie wypita) i jakby tu napisać. Idzie Jej nieźle ale... Jak widzi kubek to złości się od razu i odpycha rączką, a jak poczuje że leci woda to pije i widać, że spragniona bo dziubek nadstawia Będę walczyć nadal
w końcu się uda

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Rzabba, ja juz pytałam dentyste z m-c temu i on jej sprawdził i mówił ze juz nabrzmiałe podniebienie ma ale do dzis nic sie nie wykluło, nop coz bedziemy czekac
Ja z Bartoszem byłam w styczniu na szczepieniu i lekarka mówiła,że ząbki lada dzień a pierwszy wyszedł z początkiem kwietnia

Cytat:

aaaaaaaaaaaaa sluchajcie, ja tu do zusu po zaswiadczenie a okazuje sie ze nie jestem rozliczon a na 2008
Po prostu pięknie

Cytat:
Ciesze sie, ze z noga juz lepiej. Teraz uwazaj na siebie

Cytat:
Dzien mialam pracowity. Zakupy, spacer... itp itd
Antonio zachowywal sie adekwatnie do napisu na bluzie "I'm a little monster" , probowal sily swego glosu w kazdym sklepie, bo fajnie dzwiek niesie sie w duzych budynkach
Pozniej nadrabialam sprzatanie, gotowanie, bo mam pracowitych kilka dni
I tak mi zeszlo
Nawet jeżeli był potworkiem,to na pewno słodziutkim

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć

Trochę się zaniepokoiłam, bo czasem mam takie dziwne uczucie w brzuchu, którego nie miałam przed ciążą. Ale pewnie masz rację, że przez tyle czasu musiałaby być jakaś reakcja organizmu.
Do tego czasu,to juz by dawno źle było

Cytat:
Cześc mamuśki!!

Przepraszam, że się nie odzywam Melduje tylko, że żyjemy, wszystko u nas w porządku, Zosia zdrowa, my też. Mam urwanie głowy- i w pracy i w domu, i nie mam na nic czasu. Zosia jest ostatnio absorbująca, a jak juz usiądę do kompa to króluje allegro, bo zamawiam różne rzeczy do łazienki i ogólnie na mieszkanko mnie wzięło ostatnio
A!-wózek sprawuje się super(tylko troszkę brakuje mi "jedowskich" amortyzatorów, ale to szczegół).
Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i buziaczki dla Was Jak będę miała chwilkę to na pewno zajrzę na dłużej, bo cały czas o Was myślę
Dobrze,ze jesteśMartwiłysmy się
Zaglądaj do nas
Dla Was również buziaki

Cytat:
zawsze rozliczal mnie zaklad pracy, ale jak bylm w ciazy na L4 to zapomnieli zebym podpisala deklaracje.
Dziwne bo to moj dobry kolega sie tym zajmuje i o mnie zapomnial, a co roku mnie rozliczal
Chcialam do opieki zaswiadczenie o dochodach za 2008 i tu sie okazalo ze nie jestem rozliczona, ale juz mąż jedzie z moim pitem i czynnym zalem, mam nadzieje ze sie uda bo kara wynosi 500zl i to jeszcze nie z mojej winy
uda się

Cytat:
małzowi tak, jemu się podoba - powiedział ze z tyłu jest o wiele lepiej, bo te pasemka są cieniutkie, a z przodu jest ich trochę więcej i dlatego mam takie wrażenie nie przestaje mnie zadziwiać swoją spostrzegawczością i słownictwem dot. mojego stroju, makijażu, fryzury itd... chyba mam kobietę za męża albo mnie naprawdę słucha

dla męża.

Stary 2010-05-13, 09:41   #1686
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

dla męża

tez mam takie podejście do włosów

p4w - pytałam kidyś o wybielanie jedynki /pewnie przeoczyłas/ mój dentysta pow, że jak karmię to możemy wybielić bo to działa miejscowo prawda to?
ogólnie przy karmieniu wybielanie jest przeciwwskazane mimo tego, ze działa tylko miejscowo, bo na zęby, a teoretycznie na dziąsła preparat nie powinien się przedostać, żeby się wchłonął przez śluzówkę

ale nie prowadzono badań, więc jest na wszelki wypadek jest to przeciwwskazane

jeśli piszesz o jednej jedynce to pewnie masz na myśli wybielanie wewnętrzne po kanałówce
zaraz poczytam, bo tam teoretycznie blokuje się dostęp do kanału,
zaraz poszukam co piszą o konkretnych preparatach...
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Może wrzucisz fotkę włosków do albumu?

nie wrzucę, bo mąż zabrał dzis do pracy aparat
poza tym myślę, ze nie byłoby nic widać, bo to są subtelne refleksy, a kolor tez taki zwyczajny

EDIT:
w zasadzie nie znalazłam przeciwwskazań w znanych mi preparatach do wybielania wewnętrznego - są opisywane zwykle razem z metodą wybielania zębów żywych i tam jest wyraźne przeciwwskazanie choć nie bezwzględne, ale konkretnie do metody wewnętrznej nie znalazłam

ja bym chyba poczekała, chyba, ze zamierzasz karmić 3 lata a ząbki MUSISZ mieć ładne na już

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:02
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:46   #1687
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas słooooońce!!! moze w końcu ruszę z kosiarka

Idziemy na kaszke i kawkę

?
A czemu u mnie nie ma słońca?

My już po kaszce i po kawie od 7 rano

Helołek
U mnie szaro,buro i ponuro-póki coMoże później tak jak wczoraj,zrobi się ładnie.
Dzisiaj po południu,mam zebranie trójki klasowej z rodzicami dzieci,będziemy radzić po ile by się poskładać i co kupić pani wychowawczyni z okazji ślubuślub tuż,tuż w czerwcu
Będę później

Miłego dnia

Stary 2010-05-13, 09:51   #1688
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

ale nie będziesz męża zarażać? czy musicie w kubraczku

ja wróciłam od fryzjera, ale nie wyszło tym razem tak jak chciałam - za duzy kontrast między włosami a refleksami
ale przynajmniej odrostów nie mam

nic ginka nie mówiła, ale i tak gumki mam

Cytat:
Polecam gumki na ta okazje
tak tak, zapas mam zrobiony

Cytat:
dzięki, jeszcze na pewno się przypomnę....już się przypominam
ej za rano dla mnie, ja z rana logicznie nie myślę, przypomnij się anulko później jeszcze
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:08   #1689
angy
Zakorzenienie

Kurde no Przed chwilą mąż dzwonił i być może z naszego współnego wyjazdu do Łeby nici i może pojadę tylko z mamą.... Okazało się, że mają zakaz brania urlopów od 14.06 (wtedy zaczynamy urlop) ze względu na prywatyzację (Energa). Może się jakoś dogada ze swoim bezpośrednim przełożonym, żeby chociaż na ten tydzień go puścił... Plissss trzymajcie kciuki
W ogóle zaczynają strajki od jutra i być moze to, co w tv oglądaliśmy zawsze będzie naszym udziałem-okupacja, nocowanie w biurach... Mówię Wam masakra. Musze jakieś trojaki kupić coby mieć w czym strawę mężusiowi wozić

A miało być tak pięknie... rodzinnie... eh

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:16   #1690
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde no Przed chwilą mąż dzwonił i być może z naszego współnego wyjazdu do Łeby nici i może pojadę tylko z mamą.... Okazało się, że mają zakaz brania urlopów od 14.06 (wtedy zaczynamy urlop) ze względu na prywatyzację (Energa). Może się jakoś dogada ze swoim bezpośrednim przełożonym, żeby chociaż na ten tydzień go puścił... Plissss trzymajcie kciuki
W ogóle zaczynają strajki od jutra i być moze to, co w tv oglądaliśmy zawsze będzie naszym udziałem-okupacja, nocowanie w biurach... Mówię Wam masakra. Musze jakieś trojaki kupić coby mieć w czym strawę mężusiowi wozić

mam nadzieję, ze uda się Wam wyjechać razem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-13, 10:24   #1691
angy
Zakorzenienie

A w ogóle to będziemy mięli te płytki w łazience. U mnie na monitorze jakieś zielonkawe są, ale w rzeczywistości sa takie morskie

I te meble.
Tylko słupek będzie wysoki.

Już nie moge się doczekać

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
mam nadzieję, ze uda się Wam wyjechać razem

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Aniu wczoraj kupiłam to.
I do tego kubek na szczoteczki jeszcze tylko, bo większość będę miała pochowane w szafkach.
A i jeszcze nie kupowałam od tego sprzedawcy, więc jak dostanę wszystko to będę mogła go polecić Ale ma fajne dodatki, takie nieoklepane, z tej serii jest jeszcze kolor negro czy jakoś tak, ale nie wiem w jakich kolorach szukasz.

I taki kosz.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:26
Stary 2010-05-13, 10:29   #1692
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle to będziemy mięli te płytki w łazience. U mnie na monitorze jakieś zielonkawe są, ale w rzeczywistości sa takie morskie

piękne

Stary 2010-05-13, 10:38   #1693
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
sprzedałaś całość razem ze spacerówką rozumiem? To znaczy że kupiona parasolka sprawdza się na codzienne spacerki?
tak
chicco sie sprawdzil,prowadzi sie lekko -troche gorzej przy podjazdach na chodniki ale jest lekki i wszedzie moge go zabrac a tamten to byl kolos

Cytat:

Czyli wszystko jak należy-my też to przerabialiśmy

teraz musze jej pilnowac bo ucieka mi na korytarz a tam schody

Cytat:
U mnie szaro,buro i ponuro-póki coMoże później tak jak wczoraj,zrobi się ładnie.
u mnie tez
Cytat:

kurcze szkoda ze sie pokomplikowalo
trzymam kciuki zeby wasze wakacje razem doszly do skutku

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-13, 10:39   #1694
angy
Zakorzenienie

Cytat:
piękne
Cytat:

kurcze szkoda ze sie pokomplikowalo
trzymam kciuki zeby wasze wakacje razem doszly do skutku

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-05-13, 10:42   #1695
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak
chicco sie sprawdzil,prowadzi sie lekko -troche gorzej przy podjazdach na chodniki ale jest lekki i wszedzie moge go zabrac a tamten to byl kolos
możesz podesłać mi jeszcze raz linka? albo chociaż pełną nazwę przypomnij, jak kupowałaś to uznałam, że za drogi dla mnie ale może używanego bym poszukała skoro taki fajny

Stary 2010-05-13, 10:42   #1696
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

I te meble.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Aniu wczoraj kupiłam to.
I do tego kubek na szczoteczki jeszcze tylko, bo większość będę miała pochowane w szafkach.
A i jeszcze nie kupowałam od tego sprzedawcy, więc jak dostanę wszystko to będę mogła go polecić

I taki kosz.
zbieram się do zakupu takich dozowników na mydło, ale zawsze mam inne wydatki i jakoś czas mija

a kosz bardzo fajny
a najbardziej to mi się podobają szuflady pod umywalką z Chanel

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:44
Stary 2010-05-13, 10:49   #1697
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
możesz podesłać mi jeszcze raz linka? albo chociaż pełną nazwę przypomnij, jak kupowałaś to uznałam, że za drogi dla mnie ale może używanego bym poszukała skoro taki fajny
http://www.allegro.pl/item1026883518...a_3kolory.html
nawet na mojej wyboistej drodze dal rade sie prowadzic bez problemu a balam sie ze bedzie mocno trzasc i ze ciezko bo nie ma kol pompowanych a jednak sie mylilam

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-05-13 o 10:51
Stary 2010-05-13, 10:49   #1698
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki

Stary 2010-05-13, 10:52   #1699
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej,
ja tylko na chwilkę.
Mam dzisiaj zebranie w szkole, a wcześniej po odebraniu Bartusia jadę do rodziców (jeżeli nie będzie padało).
Także teraz póki Antoś śpi idę się kąpać i malować.

Miłego dnia Wam życzę
Stary 2010-05-13, 10:53   #1700
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Hej,
ja tylko na chwilkę.
Mam dzisiaj zebranie w szkole, a wcześniej po odebraniu Bartusia jadę do rodziców (jeżeli nie będzie padało).

Miłego dnia Wam życzę
Tobie rowniez i zeby nie padalo

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-13, 10:58   #1701
angy
Zakorzenienie

Cytat:
zbieram się do zakupu takich dozowników na mydło, ale zawsze mam inne wydatki i jakoś czas mija

a kosz bardzo fajny
a najbardziej to mi się podobają szuflady pod umywalką z Chanel

Cytat:
Hej,
ja tylko na chwilkę.

Miłego dnia Wam życzę
My Tobie też

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-05-13, 11:08   #1702
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takie koleżanki,męża nie chciała pożyczyć?
hehe
pewnie by chciała, bo zawsze mówi, ze mój to taki dobry, miły i wogóle a jej /chidzi własnie na terapie bo za duzo pił/
Cytat:
ogólnie przy karmieniu wybielanie jest przeciwwskazane mimo tego, ze działa tylko miejscowo, bo na zęby, a teoretycznie na dziąsła preparat nie powinien się przedostać, żeby się wchłonął przez śluzówkę

ale nie prowadzono badań, więc jest na wszelki wypadek jest to przeciwwskazane

jeśli piszesz o jednej jedynce to pewnie masz na myśli wybielanie wewnętrzne po kanałówce.
zaraz poczytam, bo tam teoretycznie blokuje się dostęp do kanału,
zaraz poszukam co piszą o konkretnych preparatach...

EDIT:
w zasadzie nie znalazłam przeciwwskazań w znanych mi preparatach do wybielania wewnętrznego - są opisywane zwykle razem z metodą wybielania zębów żywych i tam jest wyraźne przeciwwskazanie choć nie bezwzględne, ale konkretnie do metody wewnętrznej nie znalazłam

ja bym chyba poczekała, chyba, ze zamierzasz karmić 3 lata a ząbki MUSISZ mieć ładne na już
dziękuje!
No zapomniałam napisać, że ta jedynka to po leczeniu kanałowym i wynerwiana /taką miałam "suuuper" dentystkę w dzieciństie

Ale myśle, ze poczekam, bo mleczka mam coraz mniej, i zamierzam karmic tak gdzieś do lipca ... chyba
Cytat:
A czemu u mnie nie ma słońca?

My już po kaszce i po kawie od 7 rano

Helołek
U mnie szaro,buro i ponuro-póki co. Może później tak jak wczoraj,zrobi się ładnie.
Dzisiaj po południu,mam zebranie trójki klasowej z rodzicami dzieci,będziemy radzić po ile by się poskładać i co kupić pani wychowawczyni z okazji ślubuślub tuż,tuż w czerwcu.
Będę później

Miłego dnia
hmmm no dziwne ... moze te chmury od Ciebie idą do mnie? albo na odwrót nie mam TV to pogody nie oglĄDAŁAM

u nas o 7 był cycuś i Bartosz jeszcze kimnął na pół godzinki

cieżka sprawa z tym prezentem

Cytat:
Kurde no Przed chwilą mąż dzwonił i być może z naszego współnego wyjazdu do Łeby nici i może pojadę tylko z mamą.... Okazało się, że mają zakaz brania urlopów od 14.06 (wtedy zaczynamy urlop) ze względu na prywatyzację (Energa). Może się jakoś dogada ze swoim bezpośrednim przełożonym, żeby chociaż na ten tydzień go puścił... Plissss trzymajcie kciuki.

za udane wakacje!!!
Cytat:

I te meble.

Aniu wczoraj kupiłam to.
A i jeszcze nie kupowałam od tego sprzedawcy, więc jak dostanę wszystko to będę mogła go polecić. Ale ma fajne dodatki, takie nieoklepane, z tej serii jest jeszcze kolor negro czy jakoś tak, ale nie wiem w jakich kolorach szukasz.

I taki kosz.
jaaaa płytki boskie ... tylko ja mam czerwoną wanne to raczej mi takie nie spasują, ale mam jeszcze dolną łazienkę i wc to pewnie cos wymyśle

szafki też super /nie przepadam za białymi/i kosz i dozownik na mydło

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

wrrrrrr i czeka mnie kolejny wydatek muszę kupic żelazko, bo własnie załatwiłaM SOBIE MOJE ULUBIONE SPODNIE :BABA: stopiły się pięknie na udzie
Jakie macie żelazka i mozecie je polecić?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:09   #1703
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

pisalam ostatnio ze musze na diete bo mi przybylo w boczkach.....otoz znowu mam to samo co kiedys ze przed@ zbiera mi sie duzo wody w organizmie i caly brzuch jest taki miekki jak galareta -wogole cale cialo
wiec to nie tluszcz

dzisiaj stanelam na wadze i co pokazala 53kg @ poszla to i woda tez -i mimo tego ze tyle jadlam schudlam ostatnio po kazdej @ chudne o pol kilo -nie wiem od czego
zeby nie bylo zaczelam dietke 2 dni temu i zamierzam sie jej trzymac tzn. nie podjadac

takze Cass mozesz zmienic ni wage na liscie na 53
hehe jak bede chudnac takim zolwim tempem (od stycznia 2 kg) to moze do konca roku waga pokaze 50

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-13, 11:10   #1704
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje!
No zapomniałam napisać, że ta jedynka to po leczeniu kanałowym i wynerwiana /taką miałam "suuuper" dentystkę w dzieciństie

Ale myśle, ze poczekam, bo mleczka mam coraz mniej, i zamierzam karmic tak gdzieś do lipca ... chyba
ale co dentystka winna, ze masz zęba leczonego kanałowo
przepraszam za bezpośrednie pytanie, ale nie raz miałam pacjenta, który uważał, ze przeze mnie musi zęba leczyć kanałowo, jakby moim hobby było uśmiercanie zębów

może zbyt nerwowo reaguję za co z góry przepraszam, ale ostatnio miałam dwa takie przypadki i aż mnie podnosi jak słyszę coś takiego

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-13, 11:20   #1705
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

wrrrrrr i czeka mnie kolejny wydatek muszę kupic żelazko, bo własnie załatwiłaM SOBIE MOJE ULUBIONE SPODNIE :BABA: stopiły się pięknie na udzie
ja mam tefala nie wiem dokladnie jaki model ale ze stopa samoczyszczaca i nic nie przywiera

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-13, 11:25   #1706
angy
Zakorzenienie

Cytat:
za udane wakacje!!!

jaaaa płytki boskie ... tylko ja mam czerwoną wanne to raczej mi takie nie spasują, ale mam jeszcze dolną łazienkę i wc to pewnie cos wymyśle

szafki też super /nie przepadam za białymi/i kosz i dozownik na mydło

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

No ja też nie lubię białych szafek, a do tych płytek to już w ogóle porażka, bo by było za sterylnie. Co prawda w toalecie mam białą, ale jest mała i tylko dlatego ją toleruję

Co do żelazka to nie pomogę, bo moje to żadna rewelacja. A spodni szkoda

Cytat:
pisalam ostatnio ze musze na diete bo mi przybylo w boczkach.....otoz znowu mam to samo co kiedys ze przed@ zbiera mi sie duzo wody w organizmie i caly brzuch jest taki miekki jak galareta -wogole cale cialo
wiec to nie tluszcz

dzisiaj stanelam na wadze i co pokazala 53kg @ poszla to i woda tez -i mimo tego ze tyle jadlam schudlam ostatnio po kazdej @ chudne o pol kilo -nie wiem od czego
zeby nie bylo zaczelam dietke 2 dni temu i zamierzam sie jej trzymac tzn. nie podjadac

takze Cass mozesz zmienic ni wage na liscie na 53
hehe jak bede chudnac takim zolwim tempem (od stycznia 2 kg) to moze do konca roku waga pokaze 50
Gratuluję spadku wagi
A ja jeszcze nie miałam @ od porodu, mimo, że nie karmię juz prawie trzy miesiące i odstawiłam tabsy prawie miesiąc temu...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-05-13, 11:32   #1707
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Gratuluję spadku wagi
A ja jeszcze nie miałam @ od porodu, mimo, że nie karmię juz prawie trzy miesiące i odstawiłam tabsy prawie miesiąc temu...
a tam taki spadek te 0,5kg ale dzieki

a bylas u gina? powinnas dostac@ z odstawienia tabsow wiec moze niedlugo sie zjawi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-13, 11:36   #1708
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Trochę się zaniepokoiłam, bo czasem mam takie dziwne uczucie w brzuchu, którego nie miałam przed ciążą. Ale pewnie masz rację, że przez tyle czasu musiałaby być jakaś reakcja organizmu.
Miramejku,, z kawalkiem lozyska w macicy sa takze oprocz goraczki, infekcji i rzeczy oczywistych zaburzenia w laktacji (od poczatku), ktorych nie mialas i nie masz (wnioskuje z tego co piszesz). Wierz mi, ze nie produkowalabys tyle mleka, aby wykarmic Kubaska. Nie znalam tez przypadku, aby ktos czul lozysko w macicy. Zazwyczaj mialy przedluzajace sie, obfite krawawienie po porodzie, macica nie zwijala sie jak powinna, dochodzila goraczka, infekcja i rozne inne objawy, o sepsie nie wspominam.

Jak ja uaktulaniam swoja wiedze i czytam o raku, to tez mam wszystkie objawy

tak ogolnie, to pocieszyc cie chcialam, ze wszystko jest ok
Cytat:
(...)
zawsze uważałam Twojego Antonia za Aniołka też mi się nasuwa... "chyba nie jest tak źle", a juz na pewno nie jak Monster
Brawa dla TZ, naprawde malo jest takich facetow. Moj czasami jest spostrzegawczy

Wiesz, ja to tak humorystycznie pisze, generalnie Antonio jest lobuzerskim aniolkiem. To dobrze, bo lubie dzieci z odrobina charrrakterku , nawet jak czasami narzekam pro forma.
Gdyby siedzial tylko i byl grzeczny caly czas, to dopiero bylabym zmartwiona

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:49
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:41   #1709
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wrzucę, bo mąż zabrał dzis do pracy aparat
poza tym myślę, ze nie byłoby nic widać, bo to są subtelne refleksy, a kolor tez taki zwyczajny
Szkodaale na pewno Twoje włoski są ok

Cytat:

aby jednak było pięknie i rodzinnie

Cytat:
teraz musze jej pilnowac bo ucieka mi na korytarz a tam schody

My też mieszkamy na poddaszu,no i schody też są,ale ratuje nas bramka

Cytat:
Hej,
ja tylko na chwilkę.

Miłego dnia Wam życzę
I wzajemnie

Cytat:
hehe
pewnie by chciała, bo zawsze mówi, ze mój to taki dobry, miły i wogóle a jej /chidzi własnie na terapie bo za duzo pił/

u nas o 7 był cycuś i Bartosz jeszcze kimnął na pół godzinki

cieżka sprawa z tym prezentem

Ja to mam nosa jednak

U nas cycuś był o 5.40

Zobaczymy co kobitki wymyślą

Ja mam Philips Azur Ionic-nawet chwalę

Cytat:
gratki spadku wagi-ale 53 to chyba tak w sam raz,co

Tuli się odezwała u Niej szaleństwo z pakowaniem,Aneczka zaczyna raczkowaćpo za tym wszystko ok.Macie ucałowania:cm ok:

Idę obiad kończyć,bo wrócilismy niedawno ze spacerku
pa

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-05-13 o 16:57
Stary 2010-05-13, 11:43   #1710
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

My też mieszkamy na poddaszu,no i schody też są,ale ratuje nas bramka

gratki spadku wagi-ale 53 to chyba tak w sam raz,co
ja musze kupic

no niby w sam raz ale lepiej sie czuje w 5o

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości