Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 11:13   #3631
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

marta ja kupiłam TU ale on nie ma wszystkiego ......dziewczyny polecały chyba rodzyneczki bo ma może nie najtaniej ale dużo wszystkiego
Właśnie go sprawdzam i faktycznie ma tego sporo. A za przesyłkę zapłacę raz.
Zaczynają się schody. Jaki smoczek, jaka butelka, jaki termometr do wody...help!
Stary 2010-05-13, 11:14   #3632
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:

co do zakupów mnie to zawsze rozczula jak widze faceta z takimi zakupami...mój tata strzelał mamie focha jak podpaski kazała mu kupić mój na szczęście też nie ma z tym roblemu...
a co do płynu do higieny to ja używam od dawna bo po normalnym żelu czy mydle zaraz mam zapalenie
ja tez ale mam z avonu a po porodzie to raczej nie chce go uzywac. czytalam ze dobry jest lactacyd i kolezanka tez go polecala. a poza tym ja wszystko kupuje osobno do szpitala zeby juz bylo spakowane w torbie a te co uzywam na codzien normalnie w lazience. nie chce potem czegos zapomniec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:15   #3633
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anuszka ja właśnie umyłam głowę, a też mi się nie chciało.
papeteria nie martw się ja też mam tendencje do rozstępów więc i mnie może nie ominie, ale na pocieszenie powiem, że moja koleżanka nabawiła się rozstępów na udach i pośladkach, a brzuch jej oszczędziło. A wózek fajny, ja też będę miała używany od koleżanki, nawet go jeszcze nie widziałam, ale ważne żeby jeździł. A co do SR to podobało mi się, w sumie to dopiero pierwsze zajęcia i dużo rzeczy mówili, które już wiem, ale warto sobie przypomnieć. Następnym razem będą fazy porodu i oddychanie.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:16   #3634
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
ania właśnie mówiła, że oliwka w przypadku ciemieniuchy dobra, ewentualnie jak dziecko ma dużo fałdek to żeby posmarować aby się ciałko nie kleiło do ciałka
no i dlatego wolalam kupic na wszelki wypadek a synek sie zapowiada na klocuszka wiec zobaczymy czy bedzie maly "michelinek"

w suwaczku mi pisze ze dziecko wazy juz prawie dwa kg... a nasz synus tydzien temu mial ponad 2100

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:18
Stary 2010-05-13, 11:17   #3635
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A ja zakupy dla mnie będę robiła w aptece przez internet i dostawę mam za darmo do mojej apteki, bo jak doliczyłam koszty przesyłki to z apteki mi i tak taniej wyjdzie.
Stary 2010-05-13, 11:19   #3636
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez ale mam z avonu a po porodzie to raczej nie chce go uzywac. czytalam ze dobry jest lactacyd i kolezanka tez go polecala. a poza tym ja wszystko kupuje osobno do szpitala zeby juz bylo spakowane w torbie a te co uzywam na codzien normalnie w lazience. nie chce potem czegos zapomniec
ja używam właśnie lactacyd od dłuższego czasu mają promocyjną cenę za dwa opakowania coś koło 14,- także korzystnie

czasem zdarzalo mi się sięgać też po zieloną ziajkę

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:21   #3637
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

tu jest stronka apteki jakby któraś chciała, trzeba tylko sprawdzić czy można odebrać danym mieście. I powiem wam, że różnice w cenie są duże bo np moje witaminy jak kupowałam na miejscu płaciłam 55 zł, a prze internet kosztują 46zł
http://www.doz
po doz ma być jeszcze kropka i pl, musiałam tak napisać bo jak podaje cały adres to mi gwiazdki wyskakują, nie wiem co jes grane

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:24
Stary 2010-05-13, 11:22   #3638
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zakupy dla mnie będę robiła w aptece przez internet i dostawę mam za darmo do mojej apteki, bo jak doliczyłam koszty przesyłki to z apteki mi i tak taniej wyjdzie.
kurka nie pomyślałam o tym a w aptece przez internet tez zamawiam i odbieram u mnie na miejscu ..no ale u jednego brałam też leginsy ,ręczniczek kapielowy etc.....
co do rozstępów to na udach wewnątrz i biodrach mam ale te stare wiec moze i teraz mi brzuch oszczędzi

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
no i dlatego wolalam kupic na wszelki wypadek a synek sie zapowiada na klocuszka wiec zobaczymy czy bedzie maly "michelinek"

w suwaczku mi pisze ze dziecko wazy juz prawie dwa kg... a nasz synus tydzien temu mial ponad 2100
ciekawe jaka bedzie waga końcowa możec nie bedzie tak źle a przez ciebie mam smaka na ...oponki i co teraz

Stary 2010-05-13, 11:24   #3639
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
tu jest stronka apteki jakby któraś chciała, trzeba tylko sprawdzić czy można odebrać danym mieście. I powiem wam, że różnice w cenie są duże bo np moje witaminy jak kupowałam na miejscu płaciłam 55 zł, a prze internet kosztują 46zł
http://www.doz
nie wkleilo sie... wyslesz mi na priva?moze tak sie uda?a chetnie skorzystam
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:25   #3640
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A co do SR to podobało mi się, w sumie to dopiero pierwsze zajęcia i dużo rzeczy mówili, które już wiem, ale warto sobie przypomnieć. Następnym razem będą fazy porodu i oddychanie.
no te fazy porodu mialam ...fajnie było ...zobaczymy jak w praktyce...uczyliśmy się róznych pozycji w związku z tą akcją rodzić po ludzku najwygodniej mi było na kucaka a z tymi podkulonymi nogami na leżąco to masakra

super z tym wózkiem Wam się udało
agravka lilce pewnie chodzi o allecco aptekę KLIK
ja bynajmniej tu zamawiam

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:30
Stary 2010-05-13, 11:29   #3641
kashha
Zadomowienie

no właśnie nie wiem po co się chce spotkać...
napewno nie po to żeby mi pomóc, bo kiedy tylko mówię, że czegoś potrzebuję, słyszę "nie umiem ci pomóc" więc szkoda czasu...

Pochwalę się Wam moim brzuszkiem mamy 27 tygodni i 6 dni

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:31   #3642
papeteria
Zakorzenienie

kasha no zaokragla się

Stary 2010-05-13, 11:32   #3643
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
bajka- wspolczuje tescia, ale kazdemu czasem cos odwala, moze i on mial zly dzien?
w takim wypadku on ma zly dzien codziennie... na naszym slubie tez nie byl bo mial "zly" dzien po tym jak tż nie wyniosl mu czegos do piwnicy i sam musial to zrobic.

aniaa jak przyjdzie hustawka to pochwal sie jakoscia wykonania i ogolnymi wrazeniami. tez myslalam zeby taka kupic, ale jak widzialam jak wykonane sa lezaczki z tej firmy to zwatpilam.

ja wczoraj kupilam lozeczko turystyczne zeby stalo u mamuski. o takie:
http://allegro.pl/item1027585609_608...ne_kurier.html

wzielam brązowe wiec bede musiala na nie poczekac do konca maja.

olakola sliczna ta hustawka, ale ja bym w taka nie zainwestowala. trzeba pamietac o tym ze nie wszystkie dzieci lubia siedziec w takich wynalazkach. moja kolezanka kupila kupila podobna hustawke z fishera i niestety jak sadzala mlodego to zaczynal wydzierac sie w nieboglosy, a jak juz sie uspokoil to zaraz mu sie nudzilo... wiec troche kasy byla w plecy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:35   #3644
itakasia
Zakorzenienie

witam
ania

ja tez mam ostatnio mdlosci i mysle ze poprostu taki urok, moze hormony, moze ucisk, pewnie jedn i drugie. ale apetyt mimo wszystko dopisuje. najchetniej najpierw bym a pozniej
ola
dzieki za linki, ja czytalam duzo na necie, wiekszosc jednak ogolnie poswiecona marce albo modelowi cat, a ja chce emu. poza tym srednio wierze tym opinion - bo jak czytam ze wozek duzy i ciezki to sie zastanawiam czy osoba piszaca wogole wie o jakim wozku mowa.
ja sie waham miedzy nim pluz fotelik maxi cosi cabrio a chicco trio enjoy evolution

jesli chodzi o kosmetyki to kupilam hippa bo nie ma skladnikow ktorych szczegolnie na poczatku moga podrazniac. ale i tak ograniczam je do min. olyn do kapieli, mleczko jesli bedzie potrzeba i filtr, ale to wiadomo.
bede miala sudokrem w razie potrzeby bo u nas zawsze dzialal cuda
Stary 2010-05-13, 11:41   #3645
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

agravka wysłałam ale nie wiem czy da się otworzyć bo coś mi się chyba spierniczyło z tymi linkami, ale w razie czego to wystarczy wpisać w google apteka internetowa dbam o zdrowie
papeteria ja mam inną aptekę bo z tej twojej u mnie nie można odebrać leków
Stary 2010-05-13, 11:41   #3646
żabka19
Raczkowanie

Czy Xawmeli od wczorajszego popoludnia sie odzywala? Nie czula ruchow dzidzi przez jakis czas wczoraj ,mam nadzieje ,ze wszystko ok. !

niezawsze Twoj mezczyzna spisal sie na medal .W ogole zauwazam, ze faceci dobrze daja sobie rade w "kryzysowych sytuacjach".
Alguien ja nie bralam jeszcze nospy w ciazy. Ale ja w ogole w zyciu codziennym bardzo rzadko biore jakiekolwiek srodki przeciwbolowe itp.
olakola swietna ta hustawka ,ale bardzo droga :/
jaszczka ta twoja hustawka tez mi sie podoba
kashha wyobrazam sobie co czujesz ,ale naprawde mysl teraz o synku i o tym co dobre dla niego. Wiem ,ze ciezko opanowac uczycia do M.
hd jak tam po SR? Jak pan z tv?

U mnie piekne slonce ,ogarne sie i "lece" na dwor

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:44   #3647
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
pewnie z porodem jest podobnie jak z tą 'osławioną' glukozą.. poszłam z nastawieniem, ze na bank bede wymiotować a po wypiciu stwierdzilam, że to słodkie ale wcale nie jakies obrzydliwe..
dużo gadania a w praktyce nie taki diabeł straszny jak go malują..
poprostu kazdy jest inny ja niestety mialam glukoze 75g i byla dla mnie straszna bo juz w czasie picia mnie cofalo tymbardziej ze ja nawet cukru nie uzywam bo jest dla mnie za slodki

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja tam wolę popanikować za wczasu i potem powiedzieć, że głupia byłam, że tak się bałam.. niż nastawić na hop siup lekko miło i przyjemnie a potem się zdziwić na porodówce, że tak cholernie boli
no lekko milo i przyjemnie to napewno nie bedzie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
co myślicie o takim bujaczku?
http://www.allegro.pl/item1023663696...tawka_zoo.html
kupić czy nie kupić - oto jest pytanie
jest sliczny ale tylko do 9kg ja kupilam do 18kg i dla mnie pryiorytrtrm bylo to ze pokrowiec jest sciagany w tym co kupilam bo podobal mi sie inny ale nie byl sciagany a pracowalam w przedszkolu w irlandii i widzialam co sie czasem dzieje z tymi lezaczkami jak np dziecku sie uleje... trzeba go wyprac bo inaczej nieziemnsko smierdzi

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

AAaaaaaaa do dziewczyn co nie sa spakowane!!!!!!!!! Zrobcie to bo naprawde nie zna sie dnia ni godziny ja nie bylam w ogole spakowana jak wiecie juz i mama z tz mnie pakowali Zrobili to bardzo "sprytnie" np.
wsadzili do torby mleczko do demakijazu, ale wacikow juz nie, majtki jakie mi spakowali... pozostawiam bez komentarza a tu co chwile przeciez podnosisz koszule i Ci brzucha sluchaja a polozne i inni patrza na to co masz na tylku! Spakowali mydlo, ale juz do higieny intymnej nie, dezodorantu tez nie spakowali Ok tz pozniej to dowozil, ale do dzis nie mam wszystkiego jeszcze W szpitalach jest mega goraco a okno mozesz otworzyc jak wszystkie chca, niestety u mnie laska po wczorajszym otwarciu okna ma juz katar, tu jest mega goraco, spie bez koldry a i tak jestem cala mokra caly czas mam wrazenie, ze jestem brudna i sie lepie fuj a na sali przedporodowej to nawet kaloryfery byly odkrecone!
tak z tym pakowaniem przez kogos to zawsze tak bedzie ze jak by sie nie staral nie zrobi tego tak jak my bysmy to zrobily ja mam spakowana torbe z podrecznymi rzeczami typu koszula nocna kapcie skarpetki majteczki i lezy w samochodzie jak nawet gdzies jezdzimy w razie czego zeby bylo pod reka a w lazience mam kosmetyczke spakowana z nowymi kosmetykami zeby w razie czego tylko ja chwycic

Cytat:
robie tak samo

Cytat:
ja używam właśnie lactacyd od dłuższego czasu mają promocyjną cenę za dwa opakowania coś koło 14,- także korzystnie

czasem zdarzalo mi się sięgać też po zieloną ziajkę
ja wlasnie uzywam ziajki juz od lat i nawet nie kombinuje z niczym innym bo ona mi odpowiada

a z tych malutkich kosmetykow z rossmana to mam odrzywke do wlosow i musze kupic jeszcze mniejsza paste do zebow zel pod prysznic mam normalny bo mysle ze jego po porodzie sporo sie zuzyje szampon tez mam normalny bo zawsze przy myciu zuzywam go sporo
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:49   #3648
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe jaka bedzie waga końcowa możec nie bedzie tak źle a przez ciebie mam smaka na ...oponki i co teraz
teraz to i ja mam maz na zakupach powiem zeby kupil

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem po co się chce spotkać...
napewno nie po to żeby mi pomóc, bo kiedy tylko mówię, że czegoś potrzebuję, słyszę "nie umiem ci pomóc" więc szkoda czasu...

Pochwalę się Wam moim brzuszkiem mamy 27 tygodni i 6 dni
sliczny

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
ania

ja tez mam ostatnio mdlosci i mysle ze poprostu taki urok, moze hormony, moze ucisk, pewnie jedn i drugie. ale apetyt mimo wszystko dopisuje. najchetniej najpierw bym a pozniej
mam to samo

a ja sie musze pochwalic ze od rana leze plackiem i wstalam tylko siusiu dwa razy i nic mnie nie boli skurcze narazie mnie nie lapia tylko synek wariuje strasznie
Stary 2010-05-13, 11:50   #3649
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Znowu mi się coś przypomniało hehe. 2 miesiące przed porodem można zacząć używać maść na brodawki Maltan albo taką na B (dziewczyny niektóre taką mają ja nie pamiętam nazwy) bo one hartują brodawki przed karmieniem.
Stary 2010-05-13, 11:50   #3650
anoxa
Zakorzenienie

wogole byla u mnie przyjaciolka przywiezli nam komode dla mlodego pozniej maz skreci wpadli tylko na chwilke bo przywiezli przy okazji zaproszenia na slub 24 lipca i strasznie mi przykro bo nie bede mogla na nim byc
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:53   #3651
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
agravka wysłałam ale nie wiem czy da się otworzyć bo coś mi się chyba spierniczyło z tymi linkami, ale w razie czego to wystarczy wpisać w google apteka internetowa dbam o zdrowie
papeteria ja mam inną aptekę bo z tej twojej u mnie nie można odebrać leków
lilka o u nas to dbam o zdrowie też jest w kauflandzie i mam nawet karte klienta dobrze ze to napisalas bo ceny chyba tez korzystniejsze

ania szczesciaro z tymi opnkami ...ja bym zjadła jeszcze takie ciepłe z cukrem pudrem:slina : oj nie ma bata chyba jutro zrobie ......po raz pierwszy

Stary 2010-05-13, 11:55   #3652
żabka19
Raczkowanie

aniaa tak trzymaj! Ja mojego M. w sobote wysle po zakupy apteczne ,ale juz dzwonil i wypytwal sie co to wszystko jest np. wklady do fridy
Lilka pewnie chodzi Ci o bepanthen. Ja mam jakas z Rossmana ,chyba zaczne jej powoli uzywac..

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:55   #3653
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
lilka o u nas to dbam o zdrowie też jest w kauflandzie i mam nawet karte klienta dobrze ze to napisalas bo ceny chyba tez korzystniejsze

ania szczesciaro z tymi opnkami ...ja bym zjadła jeszcze takie ciepłe z cukrem pudrem:slina : oj nie ma bata chyba jutro zrobie ......po raz pierwszy
ja juz przed oczami mam oponki z cukrem pudrem maz napisal ze kupi jak beda

aaaaa ale dostalam po zebrach!
Stary 2010-05-13, 11:57   #3654
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wogole byla u mnie przyjaciolka przywiezli nam komode dla mlodego pozniej maz skreci wpadli tylko na chwilke bo przywiezli przy okazji zaproszenia na slub 24 lipca i strasznie mi przykro bo nie bede mogla na nim byc
i to ta właściwa komoda w końcu ?

Stary 2010-05-13, 11:57   #3655
serduszkoiz
Zadomowienie

ja wreszcie po tygodniu pracy nadrobilam was w 3 dni uffff

lazurowa gratuluje niedzwonienia

niezawsze trzymam kciuki, ja tez sie panicznie boje wenflonu.........

a to moje zdjecie jeszcze z konca z 29 tygodnia, teraz juz jestem w 30 i 3 dni
na plus mam jakos 8,5 kg

a dzis jade do ikei po lozeczko

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:00   #3656
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz przed oczami mam oponki z cukrem pudrem maz napisal ze kupi jak beda

aaaaa ale dostalam po zebrach!
moj przed chwila zafundowal mi krotki taniec brzucha
no przed oczami to i ja mam te oponki jak mnie przyciśnie to TŻ będzie miał dziś misję albo po składniki polecę bo i tak musze iść na pocztę a sklepik po drodze

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

serduszkoiz śliczny brzuś i avek

Stary 2010-05-13, 12:00   #3657
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

żabka dokładnie to ta maść na B hehe
Stary 2010-05-13, 12:02   #3658
itakasia
Zakorzenienie

serduszko
super brzusio
anoxa
no pewne ciezko bedzie z tym weselem, jak komoda?

ja wlasnie znalazlam moj laktator chicco elektryczny ale nie wiem gdzie jest zasilacz, i nie wiem czy dziala czy bede potrzebowala nowy
Stary 2010-05-13, 12:05   #3659
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A tu inf. na temat masażu krocza
http://abcporod.pl/pytania/jak-wykonac-masaz-krocza
http://www.emigrantki.com/viewtopic.php?t=2177&start=10
Stary 2010-05-13, 12:07   #3660
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja wreszcie po tygodniu pracy nadrobilam was w 3 dni uffff

lazurowa gratuluje niedzwonienia

niezawsze trzymam kciuki, ja tez sie panicznie boje wenflonu.........

a to moje zdjecie jeszcze z konca z 29 tygodnia, teraz juz jestem w 30 i 3 dni
na plus mam jakos 8,5 kg

a dzis jade do ikei po lozeczko
sliczny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości