|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Zaczynają się schody. Jaki smoczek, jaka butelka, jaki termometr do wody...help! |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
anuszka ja właśnie umyłam głowę, a też mi się nie chciało.
papeteria nie martw się ja też mam tendencje do rozstępów więc i mnie może nie ominie, ale na pocieszenie powiem, że moja koleżanka nabawiła się rozstępów na udach i pośladkach, a brzuch jej oszczędziło. A wózek fajny, ja też będę miała używany od koleżanki, nawet go jeszcze nie widziałam, ale ważne żeby jeździł. A co do SR to podobało mi się, w sumie to dopiero pierwsze zajęcia i dużo rzeczy mówili, które już wiem, ale warto sobie przypomnieć. Następnym razem będą fazy porodu i oddychanie. |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a synek sie zapowiada na klocuszka wiec zobaczymy czy bedzie maly "michelinek" ![]() w suwaczku mi pisze ze dziecko wazy juz prawie dwa kg... a nasz synus tydzien temu mial ponad 2100
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-13 o 11:18 |
|
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
A ja zakupy dla mnie będę robiła w aptece przez internet i dostawę mam za darmo do mojej apteki, bo jak doliczyłam koszty przesyłki to z apteki mi i tak taniej wyjdzie.
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zdarzalo mi się sięgać też po zieloną ziajkę |
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
tu jest stronka apteki jakby któraś chciała, trzeba tylko sprawdzić czy można odebrać danym mieście. I powiem wam, że różnice w cenie są duże bo np moje witaminy jak kupowałam na miejscu płaciłam 55 zł, a prze internet kosztują 46zł
http://www.doz po doz ma być jeszcze kropka i pl, musiałam tak napisać bo jak podaje cały adres to mi gwiazdki wyskakują, nie wiem co jes grane Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-13 o 11:24 |
|
|
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozstępów to na udach wewnątrz i biodrach mam ale te stare wiec moze i teraz mi brzuch oszczędzi ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
możec nie bedzie tak źle a przez ciebie mam smaka na ...oponki
|
||
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi podkulonymi nogami na leżąco to masakra ![]() super z tym wózkiem Wam się udało ![]() agravka lilce pewnie chodzi o allecco aptekę KLIK ja bynajmniej tu zamawiam Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-13 o 11:30 |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie nie wiem po co się chce spotkać...
napewno nie po to żeby mi pomóc, bo kiedy tylko mówię, że czegoś potrzebuję, słyszę "nie umiem ci pomóc" więc szkoda czasu... Pochwalę się Wam moim brzuszkiem mamy 27 tygodni i 6 dni
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
kasha no zaokragla się
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaa jak przyjdzie hustawka to pochwal sie jakoscia wykonania i ogolnymi wrazeniami. tez myslalam zeby taka kupic, ale jak widzialam jak wykonane sa lezaczki z tej firmy to zwatpilam. ja wczoraj kupilam lozeczko turystyczne zeby stalo u mamuski. o takie: http://allegro.pl/item1027585609_608...ne_kurier.html wzielam brązowe wiec bede musiala na nie poczekac do konca maja. olakola sliczna ta hustawka, ale ja bym w taka nie zainwestowala. trzeba pamietac o tym ze nie wszystkie dzieci lubia siedziec w takich wynalazkach. moja kolezanka kupila kupila podobna hustawke z fishera i niestety jak sadzala mlodego to zaczynal wydzierac sie w nieboglosy, a jak juz sie uspokoil to zaraz mu sie nudzilo... wiec troche kasy byla w plecy. |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ania ja tez mam ostatnio mdlosci i mysle ze poprostu taki urok, moze hormony, moze ucisk, pewnie jedn i drugie. ale apetyt mimo wszystko dopisuje. najchetniej najpierw bym a pozniej ![]() ola dzieki za linki, ja czytalam duzo na necie, wiekszosc jednak ogolnie poswiecona marce albo modelowi cat, a ja chce emu. poza tym srednio wierze tym opinion - bo jak czytam ze wozek duzy i ciezki to sie zastanawiam czy osoba piszaca wogole wie o jakim wozku mowa. ja sie waham miedzy nim pluz fotelik maxi cosi cabrio a chicco trio enjoy evolution jesli chodzi o kosmetyki to kupilam hippa bo nie ma skladnikow ktorych szczegolnie na poczatku moga podrazniac. ale i tak ograniczam je do min. olyn do kapieli, mleczko jesli bedzie potrzeba i filtr, ale to wiadomo. bede miala sudokrem w razie potrzeby bo u nas zawsze dzialal cuda
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
agravka wysłałam ale nie wiem czy da się otworzyć bo coś mi się chyba spierniczyło z tymi linkami, ale w razie czego to wystarczy wpisać w google apteka internetowa dbam o zdrowie
papeteria ja mam inną aptekę bo z tej twojej u mnie nie można odebrać leków |
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Czy Xawmeli od wczorajszego popoludnia sie odzywala? Nie czula ruchow dzidzi przez jakis czas wczoraj ,mam nadzieje ,ze wszystko ok. !
niezawsze Twoj mezczyzna spisal sie na medal .W ogole zauwazam, ze faceci dobrze daja sobie rade w "kryzysowych sytuacjach". Alguien ja nie bralam jeszcze nospy w ciazy. Ale ja w ogole w zyciu codziennym bardzo rzadko biore jakiekolwiek srodki przeciwbolowe itp. olakola swietna ta hustawka ,ale bardzo droga :/ jaszczka ta twoja hustawka tez mi sie podoba kashha wyobrazam sobie co czujesz ,ale naprawde mysl teraz o synku i o tym co dobre dla niego. Wiem ,ze ciezko opanowac uczycia do M. hd jak tam po SR? Jak pan z tv? U mnie piekne slonce ,ogarne sie i "lece" na dwor
|
|
#3647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tych malutkich kosmetykow z rossmana to mam odrzywke do wlosow i musze kupic jeszcze mniejsza paste do zebow zel pod prysznic mam normalny bo mysle ze jego po porodzie sporo sie zuzyje szampon tez mam normalny bo zawsze przy myciu zuzywam go sporo
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to i ja mam maz na zakupach powiem zeby kupil Cytat:
Cytat:
a ja sie musze pochwalic ze od rana leze plackiem i wstalam tylko siusiu dwa razy i nic mnie nie boli skurcze narazie mnie nie lapia tylko synek wariuje strasznie
|
|||
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Znowu mi się coś przypomniało hehe. 2 miesiące przed porodem można zacząć używać maść na brodawki Maltan albo taką na B (dziewczyny niektóre taką mają ja nie pamiętam nazwy) bo one hartują brodawki przed karmieniem.
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
wogole byla u mnie przyjaciolka przywiezli nam komode dla mlodego pozniej maz skreci
wpadli tylko na chwilke bo przywiezli przy okazji zaproszenia na slub 24 lipca i strasznie mi przykro bo nie bede mogla na nim byc
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nawet karte klienta dobrze ze to napisalas bo ceny chyba tez korzystniejszeania szczesciaro z tymi opnkami ...ja bym zjadła jeszcze takie ciepłe z cukrem pudrem:slina : oj nie ma bata chyba jutro zrobie ......po raz pierwszy |
|
|
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
aniaa tak trzymaj! Ja mojego M. w sobote wysle po zakupy apteczne ,ale juz dzwonil i wypytwal sie co to wszystko jest np. wklady do fridy
Lilka pewnie chodzi Ci o bepanthen. Ja mam jakas z Rossmana ,chyba zaczne jej powoli uzywac..
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz napisal ze kupi jak bedaaaaaa ale dostalam po zebrach! |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
i to ta właściwa komoda w końcu ?
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
ja wreszcie po tygodniu pracy nadrobilam was w 3 dni uffff
lazurowa gratuluje niedzwonienia niezawsze trzymam kciuki, ja tez sie panicznie boje wenflonu......... a to moje zdjecie jeszcze z konca z 29 tygodnia, teraz juz jestem w 30 i 3 dni na plus mam jakos 8,5 kg a dzis jade do ikei po lozeczko
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przed oczami to i ja mam te oponki jak mnie przyciśnie to TŻ będzie miał dziś misję albo po składniki polecę bo i tak musze iść na pocztę a sklepik po drodze ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- serduszkoiz śliczny brzuś i avek |
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
żabka dokładnie to ta maść na B hehe
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
serduszko
super brzusio anoxa no pewne ciezko bedzie z tym weselem, jak komoda? ja wlasnie znalazlam moj laktator chicco elektryczny ale nie wiem gdzie jest zasilacz, i nie wiem czy dziala czy bede potrzebowala nowy
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
A tu inf. na temat masażu krocza
http://abcporod.pl/pytania/jak-wykonac-masaz-krocza http://www.emigrantki.com/viewtopic.php?t=2177&start=10 |
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

bo ma może nie najtaniej ale dużo wszystkiego 
mój na szczęście też nie ma z tym roblemu...
a synek sie zapowiada na klocuszka wiec zobaczymy czy bedzie maly "michelinek" 

a z tymi podkulonymi nogami na leżąco to masakra 

a pozniej 
Ok tz pozniej to dowozil, ale do dzis nie mam wszystkiego jeszcze