|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczynki, dzis ja i moja dzidzia konczymy 20 tc wklejam fote porannego brzuszka, bez buzi, bo nadal uwazam, ze wygladam fatalnie i nie bede Wam dzieci straszyc ![]() Cytat:
pisze u dr Aldony
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
piszecie o wyjazdach...
na lot samolotem bym się nie zdecydowała w ciąży... co do wycieczki do Egiptu - tam jest dość ciężki klimat, nie każda z nas dobrze zniesie pobyt tam. Ale Chorwacja, czy Austria... mmm sama bym się wybrała na taką wycieczkę... My planujemy jechać do Gdańska... to "tylko" 6h jazdy... Ale obawiam się, co na to mój pęcherz... Boję się, że będziemy zmuszeni do częstych postojów...
|
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny brzusio - zgrabniutki
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój mąż znalazł dobry artykuł dla tych, które pracują w ciąży:
http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...acy-a_7162.htm Ja sobie właśnie podczytywałam bo spędzam 9h przed komputerem i chciałam szefa prosić o skrócenie czasu pracy np. do 6h dziennie.
|
#3186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 miesiąc :1-4tc 2 miesiąc :5-8tc 3 miesiąc :9-12tc 4 miesiąc :13-16tc 5 miesiąc :17-20tc 6 miesiąc :21-24tc 7 miesiąc :25-30tc 8 miesiąc :31-34tc 9 miesiąc: 35-40 tc jak widać- ile źródeł tyle różnych podziałów Jak mnie ktoś pyta, w którym jestem miesiącu, to mówię, że nie wiem![]() Cytat:
Cytat:
. Zresztą tak też liczy mój lekarz, więc jest mi tak łatwiej
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-05-13 o 11:44 |
|||
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki z wszystkie udane dzisiejsze wizyty
![]() A we Wrocławiu leje... Egipt . Ja zaczynam poważnie myśleć o grudniowym terminie wylotu, tylko muszę dopytać pediatrę o szczepienia. Mała miałaby na koniec grudnia prawie 4 miesiące. Ale mąż jest przerażony, że za mała. Czytałam właśnie różne fora i tylko Polki boją się takich wyjazdów, a inne Europejki nie widzą problemu. Ja też jestem nadopiekuńczą matką i wolę dmuchać na zimne, ale nie panikuję bez potrzeby. Jak by była zdrowa, to czemu nie. Chyba,że lekarz powie inaczej. Teraz bardzo się boję o ciążę, bo zdecydowanie jest zagrożona i po lekach nawet mam skurcze co 4 godziny. Nie chciałabym żeby to były najgorsze wakacje w moim życiu. Dzięki Martucha za podpowiedzi, wszystko sprawdzę
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie sie wydaje, ze jakis maly taki dopiero jak widze na zdjeciu to wtedy wiekszy sie wydaje
|
||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3190 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nawet jak czasem zaboli, to (przynajmniej dla mnie) nawet ten bol jest przyjemny, bo to w koncu moje malenstwo Cytat:
A jaki malutki ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Chyba ze za zgoda lekarza. On zna Twoj przypadek najlepiej. |
|||
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my o tym myslelismy - zeby poprostu "wykupic" wycieczke przed koncem terminu podanego na voucherze ale termin wylotu zeby byl pozniej... i w itace poweidzieli ze tak moznja zrobic poprostu do 31 grudnia traci moc voucher wiec trzeba go wykorzystac ale mozna wykorzystac na pozniejsze wakacje.. wiec poczytaj
|
|
|
#3192 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak się napije coli albo czegoś gazowanego to mam jeszcze gorsza zgagę No widać każdy człowiek reaguje na coś innego Ja ssie reni i mi pomaga Cytat:
Kapusta może spowodować wzdęcia więc może od tego Cie boli A co do oglądania takich programów to odradzam Ja też to źle znoszę Cytat:
JA mam o łożysko na tylniej ścianie i może faktycznie wtedy się czuje lepiej kopniaki. I to czasami tak szaleje mój maluch że a się dziwię ile ma siły a ja do szczupłych nie należę A to dowód mój brzuch w 18tc |
|||
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
szokoladka74 widzę że też jesteś z wrocławia
zapisujesz się może do szkoły rodzenia? bo ja nie wiem jeszzce którą mam wybrać, nie wiem też gdzie rodzić z tych szpitali co są we wrocku to biore pod uwagę brochów ale on też za bardzo mi nie odpowiada, jeszcze biore pod uwagę ten w trzebnicy,myslałaś może już o tym?? |
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie masz bardzo ladna figure. Jak przecietna (czy nawet szczupla) kobieta. Oczywiscie pomijam w tym momencie brzuszek ciazowy ![]() Brzuch jeszcze malutki ale sliczny. Nie wiem czy tak to tylko na zdjeciu wyglada, ale wydaje mi sie, ze z jednej strony jakby bardziej "wypchany". Moze dziecko sie akurat tak ulozylo?
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
Czekooladowaa hihi u mnie tez +4 kg
![]() To idziemy brzuch w brzuch
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
hejciachwial na sniadankojery od wczoraj to mnei tak zgaga pali ze masakra, a ja nigdy zgagi nei mialam.wrrr
mowicie ze coca cola na to dobra? musze ten sposob wyprobowac, choc z drugiej strony slyszalam ze sie nie powinno pic coli w ciazy.ahhh.... jesli od 21 tyg 6 miecias to mi by sie zaczynal od nastepnego tygodnia.szok.jak ten czas leci. a w pracy nerwowo, bo zmiany organizacyjne i aby mowia ze jestem szczesciara ze w ciazy jestem. a mi to tak jakos glupio. ja jak nie pracuje na kompei a wylaczyc nei moge bo inne sa z moim powiazane to wylanczam aby monitor. -jesli tak o prace przy kompie chodzi. oki,mykam.buziaki dla was papa |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą colą to nie każdemu pomaga, mnie np bardzo pomaga bo po chwili mi już przechodzi, a szkodzi w dużych ilościach, jak wypijesz pare łyczków to nic ci nie bedzie
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-13 o 11:39 |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już poprawiłam posta- 9 mc od 35 tc
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
tak czy inaczej wynika z tego, ze 7 i 9 mc trwają po 6 tyg., a pozostałe po 4 tyg. Coś tu jest nie tak
![]() ja trzymam się tego kalendarza:
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00 |
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry dziewczynki
a ja co? obijam się, a mam tyle rzeczy do zrobienia na następny zjazd, że mi się odechciewa .....Też się zastanawiałam z tymi ruchami, bo czasem czuję dzidziolka cały dzień, znaczy z przerwami, ale dość często, a czasem się nie odzywa zbyt często i wtedy się zastanawiam, czy wszystko oki jeśli chodzi o badania to mi lekarz, którego zresztą zmieniam (ale to długa historia ), powiedział że jeśli nie robią glukozy to nie muszę być na głodniaka, ale jak raz właśnie tak poszłam to mi wyniki gorsze wyszły i powiedział, że to może dlatego, więc już sama nie wiem . Także teraz chodzę na głodniaka.Śliczne brzusie dziewczynki, a no i dziękuję za komplementy Kurde doczytałam sie z tych waszych kalendarzy że już w przyszłym tyg. zacznę 6 miesiąć , ale to szybko zleciało
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-05-13 o 12:00 |
|
|
|
#3203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam podobny (bo i podobny tydzien 20+4) ![]() Cytat:
Cytat:
I jakos jeszcze mnie nie dopadla, choc podobno mnie to czeka. Programow o dzieciach tez staram sie nie ogladac, bo rzeczywiscie zaraz mnie jakis stres dopada, a jeszcze jak Fasolak cicho siedzi to juz w ogole!Brzuszek fajowy Ilonka! Cytat:
![]() Zgubilam kluczyk od skrzynki pocztowej i bedzie mnie to kosztowac 75zl co plus ostatni mandat za przekroczenie predkosci daje 200zl nieplanowanych wydatkow.Z niefajnych rzeczy to jeszcze nie podbili nam przegladu auta, bo cos tam cos tam trzeba powymieniac, i kolejna kasa w plecy.. Duzo kasy... Plus wesele, dojazd na wesele i ubezpieczenie auta ![]() Chyba zeby w beton w tym miesiacu... Dolek dziewczyny, mowie Wam... |
||||
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak. Ale jestes teraz na L4? |
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja praca niestety jest pracą z komputerem. Chcę ją wykonywać, ale 9h to dla mnie trochę za dużo, i nie chodzi o komputer tylko o to, że jak tak długo siedzę to mi kręgosłup nawala. Jak nie byłam w ciąży to regularnie 2x w tygodniu chodziłam pływać, ale teraz będąc w ciąży nie chcę chodzić na basen. Dlatego chciałabym krócej pracować.Cytat:
Do tego ostatnie badania musiałam robić prywatnie bo po co dawać skierowanie, prawda? W ten sposób w tym miesiącu 250 zł poszło na usg, 50 zł na inne badania a jeszcze moja mama i brat oraz teść mają urodziny w maju Co do autka to rozumiem cię - my mieliśmy taką fazę w zeszłe wakacje ciągle się psuło coś, że za naprawę samochodu długi skończyliśmy spłacać dopiero w grudniu...No i dzień matki też dochodzi ![]() Mój tż przychylił się do mojej prośby i w imieniu Dzidki kupił mi puderek z okazji dnia matki ![]() ![]() Teraz (to znaczy akutalnie dzisiaj nie). Biorę pojedyncze dni zwolnienia tylko wtedy, gdy na prawdę nie daję rady. Nie chcę iść na zwolnienie w trybie ciągłym póki co - nie czuję się aż tak źle. A powiedz mi - gdybym np. na 2 ostatnie miesiące ciąży wzięła to 7/8 etatu to nie przyczepią się? Teoretycznie mogę przecież w ciąży potrzebować mniej pracować Bo znowu szkoda mi tracić tę 1/8 etatu
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-13 o 12:18 |
||
|
|
|
#3207 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
A co to za różnica? Tutaj z kolei 3, 5 i 6 m-c maja po 6 tygodni ;D haha zawsze gdzies trzeba te nadprogramowe wcisnąć:P ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Kochana my wczoraj dostaliśmy listem poleconym fakturę od naszej prawniczki za sprawę z zeszłego roku, o ktorą się przez wiele miesięcy doprosić nie mogliśmy... W sumie wiedzieliśmy o niej, ale jak przyszła nieoczekiwanie po roku, gdzie wydatki - wiadomo wszystko pod kątem Maleństwa i zobaczyłam na niej 4000zł... ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dziewczyny slodkie brzusie ![]() 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty u lekarza a ja spadam w odwiedziny do pracy... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka właśnie ostatnio była na Klinikach na SR i bardzo sobie chwaliła ( odradzam tam poród!!! ). Ja rodziłam w 40-lecia i podobało mi się ( czysto, dużo sprzętu dobrej jakości, pielęgniarki pomocne), ale podobno Trzebnica bije wszystkie wrocławskie na głowę, babeczki sobie chwaliły i ta moja przyjaciółka tam też urodziła, a jeśli zdążę ( kolejne rodzi się szybciej) to pewnie pojadę tam ( z Psiego-Pola mam blisko)
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim ciężarówkom odwiedzających dziś lekarzy - powodzenia
![]() Cytat:
Chociaż łaaadne kolejki Co do tego, kto jest w którym miesiącu, to najlepiej liczyć 4,5 tygodnia jako miesiąc. Wychodzi prawie idealnie. Można też liczyć miesiącami od OM, czyli np, ja miałam OM 14 grudnia, i 14 dnia każdego miesiąca zaczynam nowy miesiąc ciąży. Ale wtedy brakuje 1 tygodnia ![]() Moja mama liczy miesiące od daty porodu wstecz. Czyli znowu: 21 września termin porodu, i 21 dnia każdego miesiąca zaczynam kolejny msc ciąży. Wtedy też brakuje tygodnia W każdym razie, ja zaczynam 6 miesiąc już jutro (14 maja), 20 lub 21 maja. tak czy siak - niebawem - ogólnie, jest to 22/23 cMaggie1983, IlonaN2, śliczne brzuszki gabisun, nie dziwie się, że oszalałaś na punkcie psiaczka. Słodziak ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-13 o 12:37 |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mialam w 12tyg. skan, ale to bylo tylko takie szybkie sprawdzenie, czy wogole tetno Dzidzi jest i zmierzona dlugosc cialka. Nic wiecej, zadnej przeziernosci karkowej, czy sprawdzenia organow, nic. Zaraz po tym USG mialam pobierana krew i badany mocz, ale wynikow to juz nie mam... Zakladam wiec, ze tam wszystko bylo ok. Natomiast ostatnio na wizycie u poloznej, ten cukier wyszedl, no ale naprawde nie mam pojecia co dalej ze mna powinni zrobic. Czytam, ze wlasnie dziewczynki ida na te testy z glukoza, ale na mnie chyba za wczesnie (jutro 19tydz. zaczynam). Sama nie wiem. Dzis wlasnie bylam w szpitalu (bo moja opieka jest dzielona miedzy polozna a szpital, tego wczesniej nie napisalam...), aby sprawdzic co z tym USG polowkowym, i maja jakies opoznienie. Musze czekac, niestety. szokoladko, Niko Witajcie gabisun Piesek cudny Ilonka, aaneczka powodzenia na USG, zdajcie prosze relacje. Astorianka Gratuluje zakupow lazieneczkowych! Dziewuszki sliczne brzuszki! Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-05-13 o 12:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

pisze u dr Aldony

, ale to szybko zleciało
Programow o dzieciach tez staram sie nie ogladac, bo rzeczywiscie zaraz mnie jakis stres dopada, a jeszcze jak Fasolak cicho siedzi to juz w ogole!
co plus ostatni mandat za przekroczenie predkosci daje 200zl nieplanowanych wydatkow.
Bez problemu bym to sobie w firmie załatwiła. Czy jeśli teraz bym to zmieniła (ale została by mi taka sama pensja jak przy całym etacie) to też zostanie to tak policzone?