Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 10:54   #3181
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczynki, dzis ja i moja dzidzia konczymy 20 tc
wklejam fote porannego brzuszka, bez buzi, bo nadal uwazam, ze wygladam fatalnie i nie bede Wam dzieci straszyc
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ale chyba nie u pana S.?
Ja obie prace pisałam z prawa finansowego, a dokładniej podatki. Licencjat u dr Górala (wspaniały człowiek!!!), a mgr u pani dr A-G (wymagająca, ale wspaniała kobieta), która w nigdzie poza UŁ nie wykłada, wiec możesz nie znać.
Wogóle w TM macie wielu fajnych wykładowców i luźniejszą atmosferę niż w Łodzi.
nie, nie u S, ale on bedzie u mnie na obronie pisze u dr Aldony
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:58   #3182
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

piszecie o wyjazdach...
na lot samolotem bym się nie zdecydowała w ciąży... co do wycieczki do Egiptu - tam jest dość ciężki klimat, nie każda z nas dobrze zniesie pobyt tam. Ale Chorwacja, czy Austria... mmm sama bym się wybrała na taką wycieczkę...
My planujemy jechać do Gdańska... to "tylko" 6h jazdy... Ale obawiam się, co na to mój pęcherz... Boję się, że będziemy zmuszeni do częstych postojów...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 10:58   #3183
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ja też tak liczę czyli od wczoraj jestem juz w 6miesiącu -wow jak to szybko leci
DZIS jest 23tc1dz i tak licze, ze jest 23 tydzien, nawet jak 23t5dz to mowie ze dalej 23 a nie ze juz 24 wole w ten sposob sobie liczyć
ja tez tak wole..

Cytat:
zdecydowanie tak. Mój lekarz radził mi, abym szła na czczo, ale z kanapką i jakimś soczkiem, żeby zjeść tuż po pobraniu krwi. Ale, ze do przychodni mam niecałe 5min. drogi, to sobie daruję noszenie śniadania w torbie. Zawsze mam przy sobie jakiegoś cukierka, więc, jakby zrobiło sie słabo, to można się podratować
moj tez tak mowi isc naczczo a wiasc cos do zjedzenia i zjesc na miejscu po pobraniu

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
wklejam fote porannego brzuszka, bez buzi, bo nadal uwazam, ze wygladam fatalnie i nie bede Wam dzieci straszyc

piekny brzucholll
Stary 2010-05-13, 11:00   #3184
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

ech... słyszałam o niej troszkę

śliczny brzusio - zgrabniutki
Stary 2010-05-13, 11:00   #3185
Klarissa
Zakorzenienie

Dziewczyny mój mąż znalazł dobry artykuł dla tych, które pracują w ciąży:
http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...acy-a_7162.htm

Ja sobie właśnie podczytywałam bo spędzam 9h przed komputerem i chciałam szefa prosić o skrócenie czasu pracy np. do 6h dziennie.
Stary 2010-05-13, 11:05   #3186
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na glukoze pojde tak za 1,5 tyg -u mnie obecnie 23tc1d i pisza, ze zaczał się 6 miesiąc) choc w niektóych książkach, że 6 jest dopiero od 24tc a jak wy liczycie?
w gazetce dla bab wciąży, która mi ostatnia wpadła w ręce podane było tak:
1 miesiąc :1-4tc
2 miesiąc :5-8tc
3 miesiąc :9-12tc
4 miesiąc :13-16tc
5 miesiąc :17-20tc
6 miesiąc :21-24tc
7 miesiąc :25-30tc
8 miesiąc :31-34tc
9 miesiąc: 35-40 tc

jak widać- ile źródeł tyle różnych podziałów Jak mnie ktoś pyta, w którym jestem miesiącu, to mówię, że nie wiem- łatwiej mi podać tc

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Mi kazała lekarka na morfologię też przyjść na czczo, bo podobno jedzenie może zaburzyć poziom leukocytów.
tak, jeżeli zjesz obfity posiłek. Przy lekkim te zmiany będą jedynie minimalne
Cytat:
DZIS jest 23tc1dz i tak licze, ze jest 23 tydzien, nawet jak 23t5dz to mowie ze dalej 23 a nie ze juz 24 wole w ten sposob sobie liczyć
ja też tak liczę, bo inaczej to bym się chyba już wogóle pogubiła. Zresztą tak też liczy mój lekarz, więc jest mi tak łatwiej

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:44
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:06   #3187
szokoladka74
Raczkowanie

Trzymam kciuki z wszystkie udane dzisiejsze wizyty

A we Wrocławiu leje...

Egipt . Ja zaczynam poważnie myśleć o grudniowym terminie wylotu, tylko muszę dopytać pediatrę o szczepienia. Mała miałaby na koniec grudnia prawie 4 miesiące. Ale mąż jest przerażony, że za mała.
Czytałam właśnie różne fora i tylko Polki boją się takich wyjazdów, a inne Europejki nie widzą problemu.
Ja też jestem nadopiekuńczą matką i wolę dmuchać na zimne, ale nie panikuję bez potrzeby. Jak by była zdrowa, to czemu nie.
Chyba,że lekarz powie inaczej.
Teraz bardzo się boję o ciążę, bo zdecydowanie jest zagrożona i po lekach nawet mam skurcze co 4 godziny. Nie chciałabym żeby to były najgorsze wakacje w moim życiu.

Dzięki Martucha za podpowiedzi, wszystko sprawdzę

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:07   #3188
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
piszecie o wyjazdach...
na lot samolotem bym się nie zdecydowała w ciąży... co do wycieczki do Egiptu - tam jest dość ciężki klimat, nie każda z nas dobrze zniesie pobyt tam. Ale Chorwacja, czy Austria... mmm sama bym się wybrała na taką wycieczkę...
My planujemy jechać do Gdańska... to "tylko" 6h jazdy... Ale obawiam się, co na to mój pęcherz... Boję się, że będziemy zmuszeni do częstych postojów...
my w lipcu jedziemy nad morze na 10 dni
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja tez tak wole..

moj tez tak mowi isc naczczo a wiasc cos do zjedzenia i zjesc na miejscu po pobraniu

piekny brzucholll

Cytat:
ech... słyszałam o niej troszkę

śliczny brzusio - zgrabniutki

mnie sie wydaje, ze jakis maly taki dopiero jak widze na zdjeciu to wtedy wiekszy sie wydaje
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:08   #3189
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
9 miesiąc: 37-40 tc

jak widać- ile źródeł tyle różnych podziałów Jak mnie ktoś pyta, w którym jestem miesiącu, to mówię, że nie wiem- łatwiej mi podać tc
a 35 i 36 tc to który miesiąc?
Stary 2010-05-13, 11:11   #3190
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
ja jeszcze tydzien i 3 dni i zaczne 5 miesiac ale szybko to leci kopniaków jeszcze nie czuje ... jest to Moja pierwsza ciąża bolą te kopniaki dziewczynki czy są przyjemne ???
Jak najbardziej - przyjemne A nawet jak czasem zaboli, to (przynajmniej dla mnie) nawet ten bol jest przyjemny, bo to w koncu moje malenstwo
Cytat:
Sliczny brzuch A jaki malutki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki z wszystkie udane dzisiejsze wizyty

A we Wrocławiu leje...

Egipt . Ja zaczynam poważnie myśleć o grudniowym terminie wylotu, tylko muszę dopytać pediatrę o szczepienia. Mała miałaby na koniec grudnia prawie 4 miesiące. Ale mąż jest przerażony, że za mała.
Czytałam właśnie różne fora i tylko Polki boją się takich wyjazdów, a inne Europejki nie widzą problemu.
Ja też jestem nadopiekuńczą matką i wolę dmuchać na zimne, ale nie panikuję bez potrzeby. Jak by była zdrowa, to czemu nie.
Teraz bardzo się boję o ciążę, bo zdecydowanie jest zagrożona i po lekach nawet mam skurcze co 4 godziny. Nie chciałabym żeby to były najgorsze wakacje w moim życiu.

W takim wypadku ja tez bym nie ryzykowala
Chyba ze za zgoda lekarza. On zna Twoj przypadek najlepiej.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:14   #3191
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
9 miesiąc: 37-40 tc
j
no ja tez sie zastanawiam co z 35 i 36 tygodniem

Cytat:
my o tym myslelismy - zeby poprostu "wykupic" wycieczke przed koncem terminu podanego na voucherze ale termin wylotu zeby byl pozniej... i w itace poweidzieli ze tak moznja zrobic poprostu do 31 grudnia traci moc voucher wiec trzeba go wykorzystac ale mozna wykorzystac na pozniejsze wakacje.. wiec poczytaj
Stary 2010-05-13, 11:22   #3192
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
na zgage coca cola pomaga, mnie nie raz jak męczy wypije kilka łyczków i przechodzi
Cola ja jak się napije coli albo czegoś gazowanego to mam jeszcze gorsza zgagę No widać każdy człowiek reaguje na coś innego Ja ssie reni i mi pomaga

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

Poswodzenia na usg....
Ja tez się strasznie nerwuję.... a mam dopiero o 19.30

Trzymam kciuki

O to dziś kilka z nas ma wizyty....
Ja dołuję się ogladając jakies programy o chorych dzieciaczkach....
Jak je widze to beczę i strasznie się boję żeby mojego niuńka to nie spotkało.....
Np to dziecko co ma 17 lat a wogóle nie rośnie....
Więcej nie będe oglądałą tego typu programów bo póxniej nie śpie po nocach....

Kurcze..brzuch mnie zaczyna boleć...to chyba z nerwów przed wizytą..
Albo to wina wczorajszego przejedzenia mamusinym bigosikiem:brzyd al:
To ja trzymam kciuki za twoją wizytę

Kapusta może spowodować wzdęcia więc może od tego Cie boli

A co do oglądania takich programów to odradzam Ja też to źle znoszę

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
U mnie te kopniaki też są solidne. Jak na 18 tydzień to naprawdę konkretne. Mam wrażenie, że macica pęka mi w szwach od tych ruchów
Poza tym boli mnie w pachwinach i na samym dole brzucha, chyba wszystko się tam rozciąga i naciąga.
Ja też jestem w 18tc a jak poczuje czasem kopniaki to hohoh JA mam o łożysko na tylniej ścianie i może faktycznie wtedy się czuje lepiej kopniaki. I to czasami tak szaleje mój maluch że a się dziwię ile ma siły a ja do szczupłych nie należę

A to dowód mój brzuch w 18tc
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:23   #3193
enis84
Zakorzenienie

szokoladka74 widzę że też jesteś z wrocławia zapisujesz się może do szkoły rodzenia? bo ja nie wiem jeszzce którą mam wybrać, nie wiem też gdzie rodzić z tych szpitali co są we wrocku to biore pod uwagę brochów ale on też za bardzo mi nie odpowiada, jeszcze biore pod uwagę ten w trzebnicy,
myslałaś może już o tym??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:31   #3194
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 18tc a jak poczuje czasem kopniaki to hohoh JA mam o łożysko na tylniej ścianie i może faktycznie wtedy się czuje lepiej kopniaki. I to czasami tak szaleje mój maluch że a się dziwię ile ma siły a ja do szczupłych nie należę

Mowisz, ze nie nalezysz do szczuplych?
jak dla mnie masz bardzo ladna figure. Jak przecietna (czy nawet szczupla) kobieta. Oczywiscie pomijam w tym momencie brzuszek ciazowy
Brzuch jeszcze malutki ale sliczny. Nie wiem czy tak to tylko na zdjeciu wyglada, ale wydaje mi sie, ze z jednej strony jakby bardziej "wypchany". Moze dziecko sie akurat tak ulozylo?
Stary 2010-05-13, 11:35   #3195
Butterfly83
Raczkowanie

Czekooladowaa hihi u mnie tez +4 kg

To idziemy brzuch w brzuch
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 11:35   #3196
Ewcia811211
Raczkowanie

hejciachwial na sniadankojery od wczoraj to mnei tak zgaga pali ze masakra, a ja nigdy zgagi nei mialam.wrrr
mowicie ze coca cola na to dobra? musze ten sposob wyprobowac, choc z drugiej strony slyszalam ze sie nie powinno pic coli w ciazy.ahhh....
jesli od 21 tyg 6 miecias to mi by sie zaczynal od nastepnego tygodnia.szok.jak ten czas leci.
a w pracy nerwowo, bo zmiany organizacyjne i aby mowia ze jestem szczesciara ze w ciazy jestem. a mi to tak jakos glupio.
ja jak nie pracuje na kompei a wylaczyc nei moge bo inne sa z moim powiazane to wylanczam aby monitor. -jesli tak o prace przy kompie chodzi.
oki,mykam.buziaki dla was
papa
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:38   #3197
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hejciachwial na sniadankojery od wczoraj to mnei tak zgaga pali ze masakra, a ja nigdy zgagi nei mialam.wrrr
mowicie ze coca cola na to dobra? musze ten sposob wyprobowac, choc z drugiej strony slyszalam ze sie nie powinno pic coli w ciazy.ahhh....
jesli od 21 tyg 6 miecias to mi by sie zaczynal od nastepnego tygodnia.szok.jak ten czas leci.
a w pracy nerwowo, bo zmiany organizacyjne i aby mowia ze jestem szczesciara ze w ciazy jestem. a mi to tak jakos glupio.
ja jak nie pracuje na kompei a wylaczyc nei moge bo inne sa z moim powiazane to wylanczam aby monitor. -jesli tak o prace przy kompie chodzi.
oki,mykam.buziaki dla was
papa

z tą colą to nie każdemu pomaga, mnie np bardzo pomaga bo po chwili mi już przechodzi, a szkodzi w dużych ilościach, jak wypijesz pare łyczków to nic ci nie bedzie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:39
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:39   #3198
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mowisz, ze nie nalezysz do szczuplych?
jak dla mnie masz bardzo ladna figure. Jak przecietna (czy nawet szczupla) kobieta. Oczywiscie pomijam w tym momencie brzuszek ciazowy
Brzuch jeszcze malutki ale sliczny. Nie wiem czy tak to tylko na zdjeciu wyglada, ale wydaje mi sie, ze z jednej strony jakby bardziej "wypchany". Moze dziecko sie akurat tak ulozylo?
Oj bardzo Ci dziękuje za takie miłe słowa A co do ułożenia dzidzi to bardzo często mam wrażenie że maluch ułożony jest z prawej strony
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:41   #3199
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj bardzo Ci dziękuje za takie miłe słowa A co do ułożenia dzidzi to bardzo często mam wrażenie że maluch ułożony jest z prawej strony
O! A tak mi sie wydawalo, ze z prawej strony troszke bardziej odstaje. Zgadlam
Stary 2010-05-13, 11:49   #3200
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w Egipcie byłam kilka miesięcy temu i tak się teraz zastanawiam czy poleciałabym z malutkim dzieckiem- i szczerze mówiąc, chyba nie. Oczywiście, można brać zapobiegawczo albo doraźnie leki- nasze polskie albo tamtejsze, ale po pierwsze małemu dziecku to tak nie za bardzo, a po drugie- nawet te leki nie zawsze pomagają... Mnie akurat ominęły problemy żołądkowe, ale widziałam ile ludzi miało z tym problemy
jeżeli są problemy z ciążą to ja bym nie ryzykowała

Cytat:
a 35 i 36 tc to który miesiąc?
Cytat:
no ja tez sie zastanawiam co z 35 i 36 tygodniem
już poprawiłam posta- 9 mc od 35 tc
Stary 2010-05-13, 11:56   #3201
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
już poprawiłam posta- 9 mc od 35 tc
tak czy inaczej wynika z tego, ze 7 i 9 mc trwają po 6 tyg., a pozostałe po 4 tyg. Coś tu jest nie tak

ja trzymam się tego kalendarza:

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00
Stary 2010-05-13, 11:58   #3202
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry dziewczynki

a ja co? obijam się, a mam tyle rzeczy do zrobienia na następny zjazd, że mi się odechciewa .....
Też się zastanawiałam z tymi ruchami, bo czasem czuję dzidziolka cały dzień, znaczy z przerwami, ale dość często, a czasem się nie odzywa zbyt często i wtedy się zastanawiam, czy wszystko oki

jeśli chodzi o badania to mi lekarz, którego zresztą zmieniam (ale to długa historia), powiedział że jeśli nie robią glukozy to nie muszę być na głodniaka, ale jak raz właśnie tak poszłam to mi wyniki gorsze wyszły i powiedział, że to może dlatego, więc już sama nie wiem . Także teraz chodzę na głodniaka.

Śliczne brzusie dziewczynki, a no i dziękuję za komplementy

Kurde doczytałam sie z tych waszych kalendarzy że już w przyszłym tyg. zacznę 6 miesiąć, ale to szybko zleciało

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:00
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:59   #3203
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:

Sliczny brzucholek! Ja mam podobny (bo i podobny tydzien 20+4)

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój mąż znalazł dobry artykuł dla tych, które pracują w ciąży:
http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...acy-a_7162.htm

Ja sobie właśnie podczytywałam bo spędzam 9h przed komputerem i chciałam szefa prosić o skrócenie czasu pracy np. do 6h dziennie.
Klarissa- w ciazy mozesz pracowac nie wiecej niz 4h przed komputerem. Tak mowi prawo pracy

Cytat:
Cola ja jak się napije coli albo czegoś gazowanego to mam jeszcze gorsza zgagę No widać każdy człowiek reaguje na coś innego Ja ssie reni i mi pomaga

To ja trzymam kciuki za twoją wizytę

Kapusta może spowodować wzdęcia więc może od tego Cie boli

A co do oglądania takich programów to odradzam Ja też to źle znoszę

Ja nigdy w zyciu nie mialam zgagi I jakos jeszcze mnie nie dopadla, choc podobno mnie to czeka. Programow o dzieciach tez staram sie nie ogladac, bo rzeczywiscie zaraz mnie jakis stres dopada, a jeszcze jak Fasolak cicho siedzi to juz w ogole!

Brzuszek fajowy Ilonka!

Cytat:
Ja mam prawoskretna macice i dzidziol od samego poczatku szalal mi po prawej stronie. Teraz juz sie troche wyrownuje. W ogole macice mam wysoko, rano jak sie budze to Fasolak mi jezdzi nad pepkiem, ale smieszne uczucie

Zgubilam kluczyk od skrzynki pocztowej i bedzie mnie to kosztowac 75zl co plus ostatni mandat za przekroczenie predkosci daje 200zl nieplanowanych wydatkow.
Z niefajnych rzeczy to jeszcze nie podbili nam przegladu auta, bo cos tam cos tam trzeba powymieniac, i kolejna kasa w plecy.. Duzo kasy...
Plus wesele, dojazd na wesele i ubezpieczenie auta
Chyba zeby w beton w tym miesiacu...
Dolek dziewczyny, mowie Wam...
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:03   #3204
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
tak czy inaczej wynika z tego, ze 7 i 9 mc trwają po 6 tyg., a pozostałe po 4 tyg. Coś tu jest nie tak

no i dlatego ja podaję tc a nie miesiące
Stary 2010-05-13, 12:04   #3205
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Jaka szkoda, że o tym nie wiedziałam wcześniej. Mogłam zmniejszyć z pełnego etatu np. na 7/8 etatu i byłabym z kasą sporo do przodu Bez problemu bym to sobie w firmie załatwiła. Czy jeśli teraz bym to zmieniła (ale została by mi taka sama pensja jak przy całym etacie) to też zostanie to tak policzone?

Tak. Ale jestes teraz na L4?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:15   #3206
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Klarissa- w ciazy mozesz pracowac nie wiecej niz 4h przed komputerem. Tak mowi prawo pracy
Wiem, ale wiadomo prawo sobie - praktyka sobie Moja praca niestety jest pracą z komputerem. Chcę ją wykonywać, ale 9h to dla mnie trochę za dużo, i nie chodzi o komputer tylko o to, że jak tak długo siedzę to mi kręgosłup nawala. Jak nie byłam w ciąży to regularnie 2x w tygodniu chodziłam pływać, ale teraz będąc w ciąży nie chcę chodzić na basen. Dlatego chciałabym krócej pracować.

Cytat:
Zgubilam kluczyk od skrzynki pocztowej i bedzie mnie to kosztowac 75zl co plus ostatni mandat za przekroczenie predkosci daje 200zl nieplanowanych wydatkow.
Z niefajnych rzeczy to jeszcze nie podbili nam przegladu auta, bo cos tam cos tam trzeba powymieniac, i kolejna kasa w plecy.. Duzo kasy...
Nie martw się, u mnie też kiszka Do tego ostatnie badania musiałam robić prywatnie bo po co dawać skierowanie, prawda? W ten sposób w tym miesiącu 250 zł poszło na usg, 50 zł na inne badania a jeszcze moja mama i brat oraz teść mają urodziny w maju Co do autka to rozumiem cię - my mieliśmy taką fazę w zeszłe wakacje ciągle się psuło coś, że za naprawę samochodu długi skończyliśmy spłacać dopiero w grudniu...

No i dzień matki też dochodzi

Mój tż przychylił się do mojej prośby i w imieniu Dzidki kupił mi puderek z okazji dnia matki To mój pierwszy prezent na Dzień Matki

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Tak. Ale jestes teraz na L4?
Teraz (to znaczy akutalnie dzisiaj nie). Biorę pojedyncze dni zwolnienia tylko wtedy, gdy na prawdę nie daję rady. Nie chcę iść na zwolnienie w trybie ciągłym póki co - nie czuję się aż tak źle.

A powiedz mi - gdybym np. na 2 ostatnie miesiące ciąży wzięła to 7/8 etatu to nie przyczepią się? Teoretycznie mogę przecież w ciąży potrzebować mniej pracować Bo znowu szkoda mi tracić tę 1/8 etatu

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:18
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:24   #3207
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

A co to za różnica?
Tutaj z kolei 3, 5 i 6 m-c maja po 6 tygodni ;D haha
zawsze gdzies trzeba te nadprogramowe wcisnąć:P

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Kochana my wczoraj dostaliśmy listem poleconym fakturę od naszej prawniczki za sprawę z zeszłego roku, o ktorą się przez wiele miesięcy doprosić nie mogliśmy...
W sumie wiedzieliśmy o niej, ale jak przyszła nieoczekiwanie po roku, gdzie wydatki - wiadomo wszystko pod kątem Maleństwa i zobaczyłam na niej 4000zł...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

Teraz (to znaczy akutalnie dzisiaj nie). Biorę pojedyncze dni zwolnienia tylko wtedy, gdy na prawdę nie daję rady. Nie chcę iść na zwolnienie w trybie ciągłym póki co - nie czuję się aż tak źle.

A powiedz mi - gdybym np. na 2 ostatnie miesiące ciąży wzięła to 7/8 etatu to nie przyczepią się? Teoretycznie mogę przecież w ciąży potrzebować mniej pracować Bo znowu szkoda mi tracić tę 1/8 etatu
Możesz tak zmienić, ale pamiętaj, żeby było to oficjalnie z umową. A jak pracodawca będzie wypełniał druk Z-3 do zusu, niech wpisze okres zatrudnienia od.... i tą datę, gdzie masz zmianę umowy.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dziewczyny slodkie brzusie
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty u lekarza

a ja spadam w odwiedziny do pracy...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 12:26   #3208
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
my o tym myslelismy - zeby poprostu "wykupic" wycieczke przed koncem terminu podanego na voucherze ale termin wylotu zeby byl pozniej... i w itace poweidzieli ze tak moznja zrobic poprostu do 31 grudnia traci moc voucher wiec trzeba go wykorzystac ale mozna wykorzystac na pozniejsze wakacje.. wiec poczytaj
Pan mi odpisał,że wycieczka ma być wykorzystana w 2010 roku, buuuuu...

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
szokoladka74 widzę że też jesteś z wrocławia zapisujesz się może do szkoły rodzenia? bo ja nie wiem jeszzce którą mam wybrać, nie wiem też gdzie rodzić z tych szpitali co są we wrocku to biore pod uwagę brochów ale on też za bardzo mi nie odpowiada, jeszcze biore pod uwagę ten w trzebnicy,
myslałaś może już o tym??
Ja mam zakaz Szkoły Rodzenia, ze względu na te skurcze ( tak mi lekarz klarował w poprzednich ciążach) Teraz już nie wiele może mnie zaskoczyć, jeśli chodzi o opiekę, ale szczerze żałuję, bo nie nauczyłam się oddychania do porodu i za każdym razem "ratowano" mnie dotlenianiem, bo zapominałam o oddychaniu, hehe
Moja przyjaciółka właśnie ostatnio była na Klinikach na SR i bardzo sobie chwaliła ( odradzam tam poród!!! ).
Ja rodziłam w 40-lecia i podobało mi się ( czysto, dużo sprzętu dobrej jakości, pielęgniarki pomocne), ale podobno Trzebnica bije wszystkie wrocławskie na głowę, babeczki sobie chwaliły i ta moja przyjaciółka tam też urodziła, a jeśli zdążę ( kolejne rodzi się szybciej) to pewnie pojadę tam ( z Psiego-Pola mam blisko)

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:35   #3209
ycnan
Zadomowienie

Wszystkim ciężarówkom odwiedzających dziś lekarzy - powodzenia
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn z Wawy- w Sadyba Best Mall targi dla kobiet w ciąży-0 darmowe usg 2 i 4 d, w sob i niedz od 10 do 18.
Super, szkoda, że nie mieszkam w pobliżu Chociaż łaaadne kolejki

Co do tego, kto jest w którym miesiącu, to najlepiej liczyć 4,5 tygodnia jako miesiąc. Wychodzi prawie idealnie. Można też liczyć miesiącami od OM, czyli np, ja miałam OM 14 grudnia, i 14 dnia każdego miesiąca zaczynam nowy miesiąc ciąży. Ale wtedy brakuje 1 tygodnia
Moja mama liczy miesiące od daty porodu wstecz. Czyli znowu: 21 września termin porodu, i 21 dnia każdego miesiąca zaczynam kolejny msc ciąży. Wtedy też brakuje tygodnia

W każdym razie, ja zaczynam 6 miesiąc już jutro (14 maja), 20 lub 21 maja. tak czy siak - niebawem - ogólnie, jest to 22/23 c

Maggie1983, IlonaN2, śliczne brzuszki

gabisun, nie dziwie się, że oszalałaś na punkcie psiaczka. Słodziak ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:37
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:37   #3210
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Atlidee dziwnie masz jakoś, bo z tego co zrozumiałam to nie miałaś z NHS USG w 12 tygodniu tutaj? (też jestem w UK)
Mi na pierwszy scan wysłali zaproszenie a już na 2-gie- połówkowe umawiałam się sama od razu podczas pierwszego. Umówili mnie również na test obciążenia glukozą.
Poza tym dostałam adres i nr tel. gdzie mogę się zgłaszać (dzwonić) w razie jakichkolwiek wątpliwości.
Ja, jak na razie, na opiekę nie narzekam. Może tylko rzeczywiście brak jakiegoś badania ginekologicznego (chociaż z jednego) na ocenienie stanu szyjki macicy itp.
anilkadro Witaj! Sorki, troche namieszalam...
Mialam w 12tyg. skan, ale to bylo tylko takie szybkie sprawdzenie, czy wogole tetno Dzidzi jest i zmierzona dlugosc cialka. Nic wiecej, zadnej przeziernosci karkowej, czy sprawdzenia organow, nic. Zaraz po tym USG mialam pobierana krew i badany mocz, ale wynikow to juz nie mam... Zakladam wiec, ze tam wszystko bylo ok. Natomiast ostatnio na wizycie u poloznej, ten cukier wyszedl, no ale naprawde nie mam pojecia co dalej ze mna powinni zrobic.
Czytam, ze wlasnie dziewczynki ida na te testy z glukoza, ale na mnie chyba za wczesnie (jutro 19tydz. zaczynam). Sama nie wiem.
Dzis wlasnie bylam w szpitalu (bo moja opieka jest dzielona miedzy polozna a szpital, tego wczesniej nie napisalam...), aby sprawdzic co z tym USG polowkowym, i maja jakies opoznienie. Musze czekac, niestety.

szokoladko, Niko Witajcie

gabisun Piesek cudny, trudno sie nie zakochac!

Ilonka, aaneczka powodzenia na USG, zdajcie prosze relacje.

Astorianka Gratuluje zakupow lazieneczkowych!

Dziewuszki sliczne brzuszki!

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:39
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości