|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
anoxa tamte faktycznie fajne ale mąż ma racje
![]() żabka ja kosmetykow jeszcze nie mam agravka pojęcia nie mam ale pochwal się później ![]() dzidzia dzięki napewno kupie nie wiedzialam ze jest gotowiec ![]() za mamehd to aż dziwne , karloci też nie ma ![]() super te karuzele |
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia moja mama ma tak samo niestety, nigdy nie powie jak ją coś boli i zawsze czeka aż samo przejdzie. Tak było aż do momentu, gdy zdrowie jej się całkiem posypało, obiecała nam, że teraz będzie częściej chodzić do lekarza. Życzę zdrowia twojej mamie
![]() ania fajna ta karuzela, ale ja jak już mówiłam wcześniej- nie kupuję, zażyczę sobie w prezencie po porodzie
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie hd |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz ide robic obiadek, watrobka drobiowa z cebula i jabluszkiem. mniam
a potem moze drzemka bo senna jestem
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- cześć basiu ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram sie za obiadek. Dzis kotlety, mizeria i młode ziemniaczki.
Mam pytanie dot. smoczków kauczukowe czy silikonowe? |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
marta
chetnie zjadlabym mizerie. a smoczki to jak wszystko zalezy od dziecka. niektore wcale nie chca
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
my mate bedziemy miec ta
http://allegro.pl/item1021540309_mat...ice_k4562.html dostaniemy ja od wspolnika meza ![]() a na hustawke i karuzele kaske daje babcia ![]() chcemy te konkretne rzeczy. nie sa tanie i glupio mi prosic kogos o nie a boje sie ze dostane nie takie jak chcemy u nas dzis rybka z frytkami bo nam sie zachcialo moj maz wrocil. niestety nie bylo oponkow ale kupil paczi ![]() i wogole nakupowal tyyyle ciastek itp ze chyba sie w drzwi nie zmieszcze niedlugo i kupil wszystkie potrzebne rzeczy z apteki i kosmetyki dla mnie
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-13 o 13:36 |
|
|
|
#3701 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mowila, ze linomag jest super i mamy sobie kupic ale na chlodniejsze dni. Mowila ogolnie o linomagu.. qurcze nie wiedzialam, ze jest ich kilka ![]() Cytat:
![]() my mamy tę w bardziej stonowanych kolorkach ale ogolnie wszystkie zabawki z Fishera są super dla dzieciaczkow ![]() Cytat:
ja juz wiem, ze mate dostane z prezencie z pracymarzy mi sie jeszcze lezaczek z wibracją, ale mamy juz hustawkę z FisherPrice taką co się sama buja więc liczę, że moze taki leżaczek od kogoś w prezencie dostanę.. choć nie wiem czy to nie będzie za dużo bo jak się wyłączy bujanie z tej huśtawki to taki wlasnie leżaczek jest w sumie ![]() ech pogoda okropna u mnie :/ ide do garderoby robić miejsce na rzeczy maluszka bo w komodzie już się nie mieszczą
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam taki obiad, a dziś fasolówa |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam udka z kurczaczka, zapiekane kawałki ziemniaczków i surówkę. A jutro dla mnie i Łucji będzie zupka ogórkowa, a mąż w sumie nie wiem co zje... ale zupki nie chce
Ja muszę wyjść dzisiaj jeszcze na zakupy, nie mam praktycznie nic w lodówce... przynajmniej do chleba zero. Przejdę się z Łuckiem... oby nie padało. Rano byłam na poczcie, w ciuchlandzie, w piekarni, ale duchota straszna... aż ciężko się oddycha! |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
ania fajnie masz z tym mężem, mój tż to chyba nie zrobiłby takich zakupów, ale któż to wie, może go nie doceniam
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- basia ja też dziś na zakupy spożywcze i chemiczne się wybieram, ale nie sama, bo za dużo tego
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu nie mamy nikogo z rodziny wiec nie moglam mame czy siostre poprosic. musimy sobie radzic sami i nie ukrywam ze ciezko nam. dzis po tych zakupach boli go noga strasznie mam nadzieje ze jakos wytrzyma to wszystko
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka jak ty się czujesz, nie nadrabiałam zaległości od wczoraj... dlatego pytam?
Aniu, jest tak jak mówisz, gdy sytuacja zmusi, to po prostu trzeba, nie ma innej możliwości... co innego właśnie jak ma się kogoś bliskiego w pobliżu, mamę, siostrę czy coś... Co do zakupów, to ja niestety tylko jestem dostępna, mąż na popołudniu w pracy... więc idę z Łucją, kupię tyle ile dam radę i tyle
|
|
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
pilotka dzieki ,dobrze wiedziec takie rzeczy. Linomag jest tak :krem ,masc ,krem z tlenkiem cynku i krem z A plus E. Wydaje mi sie te 2 pierwsze to zapobiegawczo przeciwko odparzeniom ,a dwa drugie jak juz sa odparzenia. Jeszcze poszperam. A ktora emulsje do mycia Emolium ,Oilatum czy Linomag? Ja kupilam narazie Oilatum soft.
aniaa taki sam typ rzeczy dla dzieci mi sie podoba ,zywe i roznorodne kolory A co z wit. K ? Z tego co tu wyczytalam zaleca sie podawanie dodatkowo wit. K dziecku do 3 miesiaca zycia.Dziecku karmionemu wylacznie piersia ,oczywiscie.
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie jak jest naciapane kolorow...no ale to nie dla mnie tylko dla dziecka a dzieci lubia kolorowe zabawki
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do OILATUM, to tańszy odpowiednik to OILLAN
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-13 o 13:54 |
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nic mi nie jest. Ja na zakupy pojadę z mamą i siostrą samochodem i nic nie będę dźwigać Marek też w pracy do 19.---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- a na co jest linomag?a to oilatum to co to takiego? aha już doczytałam
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-13 o 14:01 |
||
|
|
|
#3711 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzięki za wszystkie opinie nt leżaczka-bujaczka
![]() jeszcze pooglądam sobie te większe do 18kg, ale właściwie jestem już na ten "mój" zdecydowana ![]() Cytat:
jak wreszcie wygram w toto-lotka to poproszę cię o adres Cytat:
i oczywiście że się nie gniewam miło mi że ci się spodobała ![]() Cytat:
![]() co do bujaczków to rzeczywiście przejrzę jeszcze te do 18kg, ale ten mi się tak strasznie podoba... co do fisher price to te "tańsze" mi się nie podobają... owieczka jest przecudowna ale za droga niestety... a poza tym nie zależy mi na firmie ale dziękuję za propozycje ![]() Cytat:
że ok i do widzenia
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Linomagów też jest kilka bodajże i różne właściwości
Anuszka dobrze, że jest już dobrze
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie ma czym
jak mam jechac do tej szkoły i siedzieć tyle godzin na bezadziejnych twardych krzesełkach to mnie szlag trafia!---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- basienka uwierz, że ja tez się cieszę, bo nieźle się wystraszyłam. |
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Oillan mozna uzywac u dzieci powyzej 6 miesiaca.
|
|
#3716 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiolek, papeteria byłam w pracy fajnie było, czułam się tam taka potrzeba bo ta laska za mnie jest delikatnie mówiąc zakręcona i t......... i mówili, że im mnie brakuje itp. a i, że przy wypłacie dostanę coś ekstra tylko nie mogą mi do przelewu dorzucić bo jestem na L4 i ma przyjechać po kopertę![]() papeteria ja nie musze zabierać żadnych sztućcy, tależyków itp. chyba, że mam ukochany kubek, który muszę mieć przy sobie to mogę sobie go wziąć. Współczuję Ci z tym robactwem, ja mieszkam w domu w którym jest wilgoć i w łazience czasami wychodzą mi takie robactwa z wilgoci - ochydztwo Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Basiu ja mam Olibath z firmy vitella Laseczki a słysząłyście coś o leżaczka 3w1 bo nie mogę na all znależć tzn. może być leżaczek, potem można zrobić z niego takie krzesełko do siedzenia a potem do karmienia i jeszcze jest regulowana wysokość???
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-13 o 14:12 |
|||||||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem od którego miesiąca, ja miałam przy Łucji jedną rzecz, i wiem, że od 1 miesiąca stosowałam...
![]() A wrzucam Wam też zdjęcia z dzisiaj... jedna z nowych ciuchaczowych bluzeczek Przy okazji, początek 28 tygodnia! |
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Basienka - fajna bluzeczka no i brzuś super
![]() Dzięki za linki do masażu krocza! Teraz wrezcie wiem jak się do tego zabrać U mnie na SR położna mówiła, że najlepszy do tego jest olejek migdałowy (tzn oliwa z migdałów) dostępny w sklepach orientalnych.
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu Ty to zawsze coś fajnego w tych ciuchach znajdziesz.
Piekę Twoje ciasto. Ale już ponad 1,5 godziny siedzi w piekarniku. Mój piecyk jest stary i cos sie nie może upiec. Czy na powierzchni powinien byc zarumieniony? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

nie wiedzialam ze jest gotowiec 
za mame