Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 13:01   #3691
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

anoxa tamte faktycznie fajne ale mąż ma racje mam też taką niską(ale chcieliśmy taką bo fajnie się wkaponowała naprzeciwko łóżka) jak ty tylko podwójną ale to już pisałam...właśnie się wietrzy
żabka ja kosmetykow jeszcze nie mam
agravka pojęcia nie mam ale pochwal się później
dzidzia dzięki napewno kupie nie wiedzialam ze jest gotowiec
za mame
hd to aż dziwne , karloci też nie ma

super te karuzele

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:01   #3692
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
ania super karuzela, mój kolega ma taką
http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html
ta tez mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
aniaa przesaliczna ta karuzela,najladniejsza! Ta mi sie podoba najbardziej ze wszystkich! My kupilismy inna w styczniu,ale tu w No tylko taka w sklepie byla
wydaje mi sie ze taka bardziej kolorowa bedzie fajniejsza dla dzidzi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:06   #3693
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dzidzia moja mama ma tak samo niestety, nigdy nie powie jak ją coś boli i zawsze czeka aż samo przejdzie. Tak było aż do momentu, gdy zdrowie jej się całkiem posypało, obiecała nam, że teraz będzie częściej chodzić do lekarza. Życzę zdrowia twojej mamie

ania fajna ta karuzela, ale ja jak już mówiłam wcześniej- nie kupuję, zażyczę sobie w prezencie po porodzie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:19   #3694
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

ania fajna ta karuzela, ale ja jak już mówiłam wcześniej- nie kupuję, zażyczę sobie w prezencie po porodzie
Trzeba dać szanse rodzinie na zakupki dla maluszka. Dlatego ja na razie nie kupuje karuzel, mat, leżaczków

Gdzie hd
Stary 2010-05-13, 13:25   #3695
bassienkaw
Zakorzenienie

Dzień dobry

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:27   #3696
itakasia
Zakorzenienie

zaraz ide robic obiadek, watrobka drobiowa z cebula i jabluszkiem. mniam
a potem moze drzemka bo senna jestem
Stary 2010-05-13, 13:29   #3697
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Trzeba dać szanse rodzinie na zakupki dla maluszka. Dlatego ja na razie nie kupuje karuzel, mat, leżaczków
Ja tak samo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

cześć basiu

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
zaraz ide robic obiadek, watrobka drobiowa z cebula i jabluszkiem. mniam
a potem moze drzemka bo senna jestem
Stary 2010-05-13, 13:32   #3698
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Zabieram sie za obiadek. Dzis kotlety, mizeria i młode ziemniaczki.

Mam pytanie dot. smoczków kauczukowe czy silikonowe?
Stary 2010-05-13, 13:33   #3699
itakasia
Zakorzenienie

marta
chetnie zjadlabym mizerie. a smoczki to jak wszystko zalezy od dziecka. niektore wcale nie chca
Stary 2010-05-13, 13:33   #3700
aniaa22
Zakorzenienie

my mate bedziemy miec ta
http://allegro.pl/item1021540309_mat...ice_k4562.html

dostaniemy ja od wspolnika meza

a na hustawke i karuzele kaske daje babcia

chcemy te konkretne rzeczy. nie sa tanie i glupio mi prosic kogos o nie a boje sie ze dostane nie takie jak chcemy

u nas dzis rybka z frytkami bo nam sie zachcialo

moj maz wrocil. niestety nie bylo oponkow ale kupil paczi
i wogole nakupowal tyyyle ciastek itp ze chyba sie w drzwi nie zmieszcze niedlugo

i kupil wszystkie potrzebne rzeczy z apteki i kosmetyki dla mnie

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:36
Stary 2010-05-13, 13:34   #3701
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzcie mi jaki Linomag kupilyscie? Bo wpisalam na stronie jednej z aptek Linomag i wyskoczylo mi z 5 roznych kremow.
Żabko u mnie położna mowiła, żeby w lato a przede wszystkim w najwieksze upaly pod zadnym pozorem nie stosowac linomagu!
Mowila, ze linomag jest super i mamy sobie kupic ale na chlodniejsze dni.
Mowila ogolnie o linomagu.. qurcze nie wiedzialam, ze jest ich kilka

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my chyba ta karuzele kupimy

http://allegro.pl/item1029708610_fis...lot_kubus.html[COLOR="Silver"]
super!
my mamy tę w bardziej stonowanych kolorkach
ale ogolnie wszystkie zabawki z Fishera są super dla dzieciaczkow

Cytat:
no wlasnie! ja juz wiem, ze mate dostane z prezencie z pracy
marzy mi sie jeszcze lezaczek z wibracją, ale mamy juz hustawkę z FisherPrice taką co się sama buja więc liczę, że moze taki leżaczek od kogoś w prezencie dostanę.. choć nie wiem czy to nie będzie za dużo bo jak się wyłączy bujanie z tej huśtawki to taki wlasnie leżaczek jest w sumie

ech pogoda okropna u mnie :/
ide do garderoby robić miejsce na rzeczy maluszka bo w komodzie już się nie mieszczą
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:38   #3702
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Ja powiem tak- nie znam się, a poza tym niektóre dzieci nie chcą jednych albo drugich więc kupiłam dwa rodzaje

Ja wczoraj miałam taki obiad, a dziś fasolówa
Stary 2010-05-13, 13:38   #3703
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja dzisiaj miałam udka z kurczaczka, zapiekane kawałki ziemniaczków i surówkę. A jutro dla mnie i Łucji będzie zupka ogórkowa, a mąż w sumie nie wiem co zje... ale zupki nie chce
Ja muszę wyjść dzisiaj jeszcze na zakupy, nie mam praktycznie nic w lodówce... przynajmniej do chleba zero. Przejdę się z Łuckiem... oby nie padało.
Rano byłam na poczcie, w ciuchlandzie, w piekarni, ale duchota straszna... aż ciężko się oddycha!

Stary 2010-05-13, 13:41   #3704
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ania fajnie masz z tym mężem, mój tż to chyba nie zrobiłby takich zakupów, ale któż to wie, może go nie doceniam

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

basia ja też dziś na zakupy spożywcze i chemiczne się wybieram, ale nie sama, bo za dużo tego
Stary 2010-05-13, 13:43   #3705
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ania fajnie masz z tym mężem, mój tż to chyba nie zrobiłby takich zakupów, ale któż to wie, może go nie doceniam
zrobil by na pewno gdyby musial my tu nie mamy nikogo z rodziny wiec nie moglam mame czy siostre poprosic. musimy sobie radzic sami i nie ukrywam ze ciezko nam. dzis po tych zakupach boli go noga strasznie mam nadzieje ze jakos wytrzyma to wszystko
Stary 2010-05-13, 13:45   #3706
bassienkaw
Zakorzenienie

Anuszka jak ty się czujesz, nie nadrabiałam zaległości od wczoraj... dlatego pytam?
Aniu, jest tak jak mówisz, gdy sytuacja zmusi, to po prostu trzeba, nie ma innej możliwości... co innego właśnie jak ma się kogoś bliskiego w pobliżu, mamę, siostrę czy coś...

Co do zakupów, to ja niestety tylko jestem dostępna, mąż na popołudniu w pracy... więc idę z Łucją, kupię tyle ile dam radę i tyle

Stary 2010-05-13, 13:49   #3707
żabka19
Raczkowanie

pilotka dzieki ,dobrze wiedziec takie rzeczy. Linomag jest tak :krem ,masc ,krem z tlenkiem cynku i krem z A plus E. Wydaje mi sie te 2 pierwsze to zapobiegawczo przeciwko odparzeniom ,a dwa drugie jak juz sa odparzenia. Jeszcze poszperam. A ktora emulsje do mycia Emolium ,Oilatum czy Linomag? Ja kupilam narazie Oilatum soft.
aniaa taki sam typ rzeczy dla dzieci mi sie podoba ,zywe i roznorodne kolory

A co z wit. K ? Z tego co tu wyczytalam zaleca sie podawanie dodatkowo wit. K dziecku do 3 miesiaca zycia.Dziecku karmionemu wylacznie piersia ,oczywiscie.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:52   #3708
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
pilotka dzieki ,dobrze wiedziec takie rzeczy. Linomag jest tak :krem ,masc ,krem z tlenkiem cynku i krem z A plus E. Wydaje mi sie te 2 pierwsze to zapobiegawczo przeciwko odparzeniom ,a dwa drugie jak juz sa odparzenia. Jeszcze poszperam. A ktora emulsje do mycia Emolium ,Oilatum czy Linomag? Ja kupilam narazie Oilatum soft.
aniaa taki sam typ rzeczy dla dzieci mi sie podoba ,zywe i roznorodne kolory

A co z wit. K ? Z tego co tu wyczytalam zaleca sie podawanie dodatkowo wit. K dziecku do 3 miesiaca zycia.Dziecku karmionemu wylacznie piersia ,oczywiscie.
mi tam bardziej sie podobaja takie stonowane nie lubie jak jest naciapane kolorow...
no ale to nie dla mnie tylko dla dziecka a dzieci lubia kolorowe zabawki
Stary 2010-05-13, 13:53   #3709
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny co do OILATUM, to tańszy odpowiednik to OILLAN

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:54
Stary 2010-05-13, 13:59   #3710
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Anuszka jak ty się czujesz, nie nadrabiałam zaległości od wczoraj... dlatego pytam?

Co do zakupów, to ja niestety tylko jestem dostępna, mąż na popołudniu w pracy... więc idę z Łucją, kupię tyle ile dam radę i tyle
Teraz czuję się bardzo dobrze, chociaż wczoraj było ciężko. Poszłam pod prysznic, lałam bardzo ciepłą wodę i trochę mi ulżyło, wzięłam 2 nospy, Marek podał mi termofor i masował plecy, ok. 23 zasnęłam A teraz nic mi nie jest. Ja na zakupy pojadę z mamą i siostrą samochodem i nic nie będę dźwigać Marek też w pracy do 19.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
zrobil by na pewno gdyby musial my tu nie mamy nikogo z rodziny wiec nie moglam mame czy siostre poprosic. musimy sobie radzic sami i nie ukrywam ze ciezko nam. dzis po tych zakupach boli go noga strasznie mam nadzieje ze jakos wytrzyma to wszystko
Heh mogłaś do mnie napisać, akurat w sobotę będę w Gdańsku, bo do szkoły jadę to bym Ci podrzuciła

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

a na co jest linomag?a to oilatum to co to takiego?

aha już doczytałam

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-05-13 o 14:01
Stary 2010-05-13, 14:01   #3711
jaszczka
Zadomowienie

dzięki za wszystkie opinie nt leżaczka-bujaczka
jeszcze pooglądam sobie te większe do 18kg, ale właściwie jestem już na ten "mój" zdecydowana
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Super! Bardzo mi się podoba! Jakbym miała nieco grosza luźnego to napewno bym się zdecydowała na taki Szkoda, że tylko do 9 kilo ale jest świetny
Możesz kupić dwa i jeden adres wysyłki podać inny xD
jak wreszcie wygram w toto-lotka to poproszę cię o adres

Cytat:
tak moja mama tez powiedziala ze pewnie maly mnie w zoladek kopnal czy naciska na niego i to przez to. to mozliwe bo z jedzeniem mam problem. mam apetyt i jestem glodna a zjem troszke i wiecej sie nie chce zmiescic

to dobrze ze przeszlo ale chyba czas zwolnic tempo...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

niestety nie w moim typie

aaa jaszczka nie gniewaj sie ale zgapilam hustawke i przed chwila kupilismy
też tak czasami mam, że mały gdzieś siedzi przy żołądku i nawet jak jestem głodna to zjem ociupinkę i już "nie mam miejsca" na więcej
i oczywiście że się nie gniewam miło mi że ci się spodobała

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
itakasia - ja go widziałam w sklepie i wygląda fajnie, dość twardy wózeczek, tylko dla mnie za niski.
Jak masz ochotę poczytać opinie z netu (on jest dość nowy, więc za dużo nie ma):
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...i_emu.html?v=2
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...kusji.html?v=2
http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?p=2117090
http://www.forum.alewozki.pl/t190-De...---opinie.html

anoxa - mam ten sam kocyk, tylko niebieski z pieskiem i jest BOSKI (ciekawe jaki będzie po praniu);
leżaczek ja bym złożyła z miesiąc przed porodem, żeby się "wywietrzył", żeby nie pachniał fabryką

Alguien - Dokładnie tak - "T.J. Maxx also operates in the United Kingdom, Republic of Ireland, and Germany under the name "T.K. Maxx". we Wrocławiu też jest

jaszczka - a nie myślałaś o bardziej znanej marce - Fisher Price (cena bardzo porównywalna)- np.:
http://www.allegro.pl/item1036691707...urier_dhl.html
albo
http://www.allegro.pl/item1013935705...nds_kubus.html
a jak nie masz leżaczka - to można taką rozważyć: http://www.allegro.pl/item1023041664...w1_nowosc.html
tylko ona jest w pozycji dość siedzącej, bo te inne są bardziej w pozycji leżącej

Ja zamierzam kupić większą huśtawkę z Fishera, one mają napisane, że do 9kg, a na stronach angielskich piszą, że 25 lbs czyli do 11,3kg. Mam wrażenie, że specjalnie dają na Polskę wagę do 9kg, bo Polak i tak będzie tam wsadzał dziecko "aż się zmieści".
Mój Kuba będzie miał taką: http://www.allegro.pl/item1026679736...tiny_love.html
ja uwielbiam TK Max zaaaawsze znajdę coś fajnego
co do bujaczków to rzeczywiście przejrzę jeszcze te do 18kg, ale ten mi się tak strasznie podoba... co do fisher price to te "tańsze" mi się nie podobają... owieczka jest przecudowna ale za droga niestety... a poza tym nie zależy mi na firmie ale dziękuję za propozycje

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
u mnie tak rzadko robia usg
4 tyg temu GP ( lekarz pierwszego kontaktu) podotykala brzuch i powiedzila ze jeszcze glowka do gory, 2 tyg temu w szpitalu to tylko mi sprawdzili mocz i cisnienie

prywatnie sie nie wybieram narazie
ech znam ten ból... idziesz do szpitala, czekasz pół godziny, a oni ci zmierzą ciśnienie, wsadzą papierek w słoiczek z sikami, pomacają brzuch, powiedzą
że ok i do widzenia
Stary 2010-05-13, 14:01   #3712
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

Heh mogłaś do mnie napisać, akurat w sobotę będę w Gdańsku, bo do szkoły jadę to bym Ci podrzuciła

a no widzisz nie pochwalilas sie
Stary 2010-05-13, 14:02   #3713
bassienkaw
Zakorzenienie

Linomagów też jest kilka bodajże i różne właściwości
Anuszka dobrze, że jest już dobrze

Stary 2010-05-13, 14:04   #3714
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
a no widzisz nie pochwalilas sie
Bo nie ma czym jak mam jechac do tej szkoły i siedzieć tyle godzin na bezadziejnych twardych krzesełkach to mnie szlag trafia!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

basienka uwierz, że ja tez się cieszę, bo nieźle się wystraszyłam.
Stary 2010-05-13, 14:05   #3715
żabka19
Raczkowanie

Oillan mozna uzywac u dzieci powyzej 6 miesiaca.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:09   #3716
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Wstałam wyspana bo mim fal starcie
Co myslicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/item1038198986_loz..._szuflada.html
marta bardzo ładne to łóżeczko
wiolek, papeteria byłam w pracy fajnie było, czułam się tam taka potrzeba bo ta laska za mnie jest delikatnie mówiąc zakręcona i t......... i mówili, że im mnie brakuje itp. a i, że przy wypłacie dostanę coś ekstra tylko nie mogą mi do przelewu dorzucić bo jestem na L4 i ma przyjechać po kopertę
papeteria ja nie musze zabierać żadnych sztućcy, tależyków itp. chyba, że mam ukochany kubek, który muszę mieć przy sobie to mogę sobie go wziąć. Współczuję Ci z tym robactwem, ja mieszkam w domu w którym jest wilgoć i w łazience czasami wychodzą mi takie robactwa z wilgoci - ochydztwo
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Maciek znowu pisał chce się spotkać... a ja nie chce... pierwszy raz w życiu mam tak, że nie cieszę się na spotkanie z nim
Jest mi tak strasznie źle, sama nie wiem co mam zrobić serce się rwie żeby się z nim spotkać, a rozum podpowiada że to bez sensu, że to nic dobrego... zawsze kiedy chodziło o Maćka kierowałam się sercem... chyba czas zacząć kierować się rozumem... jakie to jest trudne

Cytat:
my myslelismy o hustawce z fishera ale nie sa dla mnie wrte az tyle kasy. te ktore wkleila jaszczka sa akurat w promocji i to polowa ceny hustawki fishera wiec wg mnie warto a i sa fajniejsze (mi sie nie podobaja te strasznie kolorowe) a ZEN czy Owieczka z fishera sa za drogie
co do karuzeli ja nie kupuję bo siostra już mi zapowiedział, że ją kupi a matę i leżaczek teściowie.
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem po co się chce spotkać...
napewno nie po to żeby mi pomóc, bo kiedy tylko mówię, że czegoś potrzebuję, słyszę "nie umiem ci pomóc" więc szkoda czasu...

Pochwalę się Wam moim brzuszkiem mamy 27 tygodni i 6 dni
jaki śliczny, malutki brzunio

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupilam lozeczko turystyczne zeby stalo u mamuski. o takie:
http://allegro.pl/item1027585609_608...ne_kurier.html

wzielam brązowe wiec bede musiala na nie poczekac do konca maja.
też chcemy kupić jeszcze takie łózeczko i jak bedzie ciepło to wystawiać na dwór a potem bedzie fajne na wyjazdy.

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja wreszcie po tygodniu pracy nadrobilam was w 3 dni uffff

lazurowa gratuluje niedzwonienia

niezawsze trzymam kciuki, ja tez sie panicznie boje wenflonu.........

a to moje zdjecie jeszcze z konca z 29 tygodnia, teraz juz jestem w 30 i 3 dni
na plus mam jakos 8,5 kg

a dzis jade do ikei po lozeczko
no, no piękny brzucholek

Cytat:

ja kupiłam silikonowy

Cytat:
Dziewczyny co do OILATUM, to tańszy odpowiednik to OILLAN
Basiu ja mam Olibath z firmy vitella

Laseczki a słysząłyście coś o leżaczka 3w1 bo nie mogę na all znależć tzn. może być leżaczek, potem można zrobić z niego takie krzesełko do siedzenia a potem do karmienia i jeszcze jest regulowana wysokość???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-13 o 14:12
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:11   #3717
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie wiem od którego miesiąca, ja miałam przy Łucji jedną rzecz, i wiem, że od 1 miesiąca stosowałam...

A wrzucam Wam też zdjęcia z dzisiaj... jedna z nowych ciuchaczowych bluzeczek

Przy okazji, początek 28 tygodnia!

Stary 2010-05-13, 14:18   #3718
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem od którego miesiąca, ja miałam przy Łucji jedną rzecz, i wiem, że od 1 miesiąca stosowałam...

A wrzucam Wam też zdjęcia z dzisiaj... jedna z nowych ciuchaczowych bluzeczek

Przy okazji, początek 28 tygodnia!
slicznie
Stary 2010-05-13, 14:21   #3719
jaszczka
Zadomowienie

Basienka - fajna bluzeczka no i brzuś super

Dzięki za linki do masażu krocza! Teraz wrezcie wiem jak się do tego zabrać U mnie na SR położna mówiła, że najlepszy do tego jest olejek migdałowy (tzn oliwa z migdałów) dostępny w sklepach orientalnych.
Stary 2010-05-13, 14:26   #3720
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Basiu Ty to zawsze coś fajnego w tych ciuchach znajdziesz.
Piekę Twoje ciasto. Ale już ponad 1,5 godziny siedzi w piekarniku. Mój piecyk jest stary i cos sie nie może upiec. Czy na powierzchni powinien byc zarumieniony?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości