|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
hej
![]() ide zjesc sniadanko ale najpierw musze mala umyc bo czuje kupeeee ![]() napewno bedziesz w tej kiecy wygladac bosko Cytat:
![]() co znowu nawywijal? ![]() nawet nie mow
|
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Czesc Dziewczyny ! U nas dalej podwyzszona temperatura( 38.6-mierzone w pupci) no i sie zastanawiam czy isc z Danielem do lekarza czy poczekac? Bo oprocz tego zachowuje sie raczej normalnie, w nocy byl troche niespokojny.
Svi. Mariola mam nadzieje , ze gnomy sie szybko poprawia Czeko, Gorgulek ja waze 53 kg i mam 160 cm wzrostu i to dla mnie tez za duzo. Wlasnie dzisiaj zaczynam onz i mam zamiar zrzucic te 3 kilo i dojsc do 50 kg .
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest nas wiecej co maja cel 50kg
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie.Bardzo jestem ciekawa, dlaczego dzieciom z wiekiem rozum odbiera, a moje dziecko tak slicznie spalo,od samego poczatku
![]() Dzis rozregulowane spanie od rana, normalnie juz w domu by mnie nie bylo, a tak sie krzatam,sprzatam i zbieram pranie, a ona sobie smacznie spi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wercia dzisiaj sie obudzila o 4.30 i siedziala, wzielam ja do lozka to zaraz zasnela no to siup ja do lozeczka wlasnie nie wiem czemu ona nie umie zasnac w lozeczku jak sie obudzi tylko musi lezec z nami w lozku
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie Cytat:
, ale nie to jest najgorsze, tylko te chmury, które za chwilę chyba spadną mi na głowę ![]() Ale Wredna też rzadko się pojawia, ale dzięki Na pewno ![]() A zbijasz czymś tę temperaturę? Jak masz możliwość, to idź do lekarza, nawet ostatnio dziewczyny pisały, że lekarze odchodzą od łączenia gorączki z ząbkowaniem, żeby czegoś nie przegapić.
|
|
|
#1777 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz,obserwuj,lepiej żeby na ząbki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Całkiem zrozumiałe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby głowa nie bolała.Cytat:
Miramejku ![]() Cytat:
Cytat:
Jedno jest jest pewne:czy jest tak,czy siak,kochamy nasze dzieci nad życieCytat:
Cześć Całą noc lało,a teraz nawet nie mówię jaka jest pogoda,bo nie chcę psuć sobie nastroju Nocka po za wierceniem się i chodzeniem na śpiocha po łóżeczku w miarę przespana Wstawię coś pomału na obiadek ,później moźe się przejaśni to wychylimy głowy za drzwi no i Bartoszkowi też zupkę muszę ugotowaćMiłego bezdeszczowego dzionka |
|||||||||
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Miaramejku a jakiaki masz problem ze potrzebujesz specjalisty?
to ja ide podlogi wytrzec bo jeszcze spi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1779 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze już jesteśJak Marcelek? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kobieto, powinnaś nobla dostać ![]() Cytat:
?Pozjadało mi cytaty i już nie wiem co napisać miałam... Sylko, ja bym szczerze mówiąc obrazu nie kupowała ![]() Dzień dobry, u nas tak jak u Katarzynki dzień do góry nogami, mała powinna już powoli wstawać z drzemki a dopiero zasnęła. Zęby czuję bo marudzi przed snem niemiłosiernie Od 8.30 próbowała zasnąć, padła o 10 Idę po kawę, muszę dojść do siebie.
|
|
#1780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może to trzydniówka. Ja bym się wybrała do lekarza ![]() Cytat:
Spadną i nie wstanę To fakt. Też tak myślę, więc kupuję dalej Zwalę na pogodę, a tym samym na potrzebę poprawienia sobie humorku
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
no nieeeeeee
nie mam siły pia=sac tego wszystkiego 3 raz i mi wszystko znika ![]() Cytat:
Ta pani robiła mi zęby bez znieczulenia, bo twierdziła, ze jak zacznie mnie boleć to będzie wiedziała, że ma przestać borować ... Jedynkę robiła mi chyba 2 miesiące, nie dosć, ze bolało podczas wizyty to jeszcze potem przez 3 tygodnie prawie nic nie mogłam jeść, bo tak bolało /a Ona twierdziła, ze tak ma być/ Przez tą panią dłuuuugo miałam uraz do dentystów dopóki nie znalazłam mojego obecnego dr ![]() no to dzień dobry i idę do sklepu ... naskobałyscie nieźle od wczoraj
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasze dzieci chyba też reagują na tą kiepską pogodę ![]() --- Tymku
|
|
|
#1783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kochamy, ale fajnie byłoby wiedzieć o co Im chodzi ![]() Ja sobie odpuszczam spacer, mimo, że nie pada, bo jak tylko się zbiorę to pewnie zacznie ![]() Kasiu, przepraszam, ale nie chcę pisać. Cytat:
To i ja zacznę u Kuby wypatrywać, skoro u Martynki czujesz ![]() ![]() Cytat:
![]() O, o! To jest świetny pomysł
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Anulo wiesz...chyba miala kaprys bo nie płakała.Rozkoszna jest wieczorem, tylko ze mi sie oczy wtedy zamykaja.
Wiec wyłączylismy tv i udawalismy ze jest srodek nocy i po 15min walki zasnela...na chwile ![]() Mysle ze sie uda, bo ja przeciez zwykly czlowiek jestem i zawsze w terminie sie rozliczalam.Zwykle na samym poczatku, to byl "wypadek" Zaswiadczenie mam wiec prawie skompletowalam wszystko ooo obudzila sie
|
|
|
#1785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może te ręczniki z ich imionami jak Kasia pisała,albo jakiś wypasiony album na zdjęcia?![]() Może dla tych mokrych buziaków,warto było ![]() Lecę,bo dziecko wyfroterowało panele,a teraz froteruje płytki na korytarzu i już go nie widzę...
|
||
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
przygotuj się
![]() Na pocieszenie dodam, ze u nas od rana leje...może to dzisiaj lepiej bo miałyśmy być teraz na spacerze a mała śpi.... Magi, ja u Martynki bardzo wyraźnie widzę reakcję na pogodę, mówię nawet, że to taka mała meteopatka (po mnie chyba ) Ale zazwyczaj przy deszczu to ona śpi i śpi i śpi....
|
#1787 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno sie ucieszy ![]() Cytat:
![]() I tak to jest. Jedna chce ważyć mniej, inna więcej, jedna piersi chce mniejsza, druga pupę większą. Nie dogodzi się kobietom Ja Ci mogę oddać trochę moich piersi a zabrać z tyłka ![]() Ja ją wzięłam ze względu na małża, bo to on mnie na nią namawiał a teraz muszę kombinować ![]() Cytat:
No i widzisz Jest jeszcze ktoś kto mnie rozumie ![]() Cytat:
![]() Taaak jasne. Jutro i niedziela szkoła, więc znów go nie będzie. Poniedziałek cały zajęty. Ciekawa jestem czy wymyśli coś jeszcze we wtorek i środę W wakacje to ja Jemu pokażę ![]() Cytat:
Cytat:
Nie doszłaś do siebie jeszcze po tych buziakach?
|
||||||
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczął padać deszcz i 40 minut spędziłąm w Biedronce Dobrze, że miałam chrupki i Maciuś się zajął Wiem
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wnikam w to jak leczyła i ile czasu to trwało, bo mnie tam nie było i nie znam przypadku, ale napisałaś, ze masz martwą jedynkę, bo miałaś taką kiepską lekarkę, a to bezpośrednio sugeruje, ze ją obwiniasz o konieczność leczenia kanałowego, a to jest nieprawda w 99,9999999% przypadków a to jacy potrafią być lekarze sama wiem, bo codziennie poprawiam czyjąś pracę niemal u każdego pacjenta, ale akurat ta teza, którą postawiłaś jest mitem i dlatego zareagowałam
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-14 o 10:34 |
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogromnie, bo będzie musiał przelewy zrobić
|
|
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
Macie racje dziewczyny , wybiore sie do lekarza , juz dzwonilam , lekarz ma do mnie oddzwonic. Nie ma zadnych innych objawow , normalnie je i jest raczej spokojny. narazie mu niczym nie zbijalam tej temperatury bo powinno sie podawac jak jest 38.5. A u nas 38.6 ale w pupci to normalnie 38.1 . Czy sie myle?
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ba
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podziwiam, Martek półtorej godziny siedzi a potem zaczyna robić mostki max 2 godzinki i zwijamy się do domu ![]() Weź za pobraniem ![]() Mama wraca dzisiaj do domu
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-14 o 10:35 |
|
|
|
|
#1796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My może późnym popołudniem pójdziemy, o ile się przejaśni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Może listonosz łaskawie wniesie przesyłkę do mieszkania Super wiadomość
|
|
|
#1797 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() wczoraj gorąco i ładnie, a dzisiaj mam wrażenie że całe niebo na nas spadnie i będzie lało. Słyszałam w radio, że zapowiadają mega deszcze w najbliższych dniach (na południu już są powodzie), nawet 100cm, na m2.... No co za pogoda ![]() czeko, fajnie Ci policzyli za przesyłkę..... Ja jak kiedyś wysysałam wózek, to patrzyłam jakie ceny na Allegro mają osoby prywatne (wiesz sprzedające swój wózek, swoje używane ubranka itp), bo jednak firmy sprzedające hurtowe ilości na allegro mają podpisane umowy z kurierami i stąd niższe kwoty. Svi, ale masz przeboje z kojcem. Moim zdaniem trzymaj się tego i niech oddadzą Ci kaskę magi, w 100% procentach Cę rozumiem Ja przechodzę to samo. Nigdy Antoś nie obudził się mniej niż 3 razy (zdarzyło się to kilka razy). Przeważnie jednak jest to średnio 5-7 razy. I nie przesadzam. Nie piszę o tym często, bo przywykłam i wiem, że to się kiedyś skończy. Przy drugim dziecku inaczej się podchodzi (i chyba tak "nie cierpi" z tego powodu). Mam nadzieję, że jakoś się to u Was unormuje Texasik, myślę, ze dla spokoju powinnaś przejść się do lekarza. Daj znać gorgulku, pokazywałaś kiecę? Coś mnie ominęło? sylko, tort jeszcze stoi. Bartek go podjada katarzynko, aannuulloo, tez miałyście wesoło w nocy mariolu, współczuję gnoma I życzę dużo mocy Idę na kawkę, bo pogoda ziewana dzisiaj... Któraś chętna? Oczywiście skleroza nie boli... Rośnijcie zdrowo Bąbelki
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-14 o 10:47 |
|
|
|
#1798 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj naj dla Tymka i Natanka
Cytat:
Cytat:
... już zobaczyłam moją magiczną upragnioną 5 zprzodu, a wczoraj było 58,6 Każdy mi mówi, ze schudłam a ja jakos tego nie widze bo biust dalej mma za duży i talie mi zasłania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() musze sprawdzić jak tam temp, bo nie wiem ... wizaż dobry na wszystko i zakupy też ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze to nic poważnego! Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
super!
Cytat:
tez mnie ominęła kieca gorgulka nie było mnie w tym samym czasie co Ciebie ![]() jaaaaaaaaa! może w końcu się załapię na kawe, bo zawsze mnie omija i tortem nie pogardze
|
|
|
|
|
#1800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przyłączam się do życzeń dla dzieciaczków Cytat:
Cytat:
Unholy ja piję, bo zaraz usnę na biurku ![]() I też uderzyłam w allegro... Kupiłam Zosi fajną pikowaną kurteczkę Benettona za 30zł (już na jesień będzie miała) i polarek Nexta. Zieloniutki-pod kolor wózka![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-14 o 11:02 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Ale dużo! Zwariowali? Szok.
- 07.07.09 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ile u Was jest stopni?
, a Wredna Afrodyta nie studiuje przypadkiem psychologii? Może coś mi się pomerdało 
, ale nie to jest najgorsze, tylko te chmury, które za chwilę chyba spadną mi na głowę 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY