|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
olakola a co w sytuacji kiedy M. utrzymują rodzice?? Ja i tak piszę jako pozwanego M. a sąd ustala w jaki sposób będę otrzymywać alimenty? Może mu np. nakazać iść do pracy, albo wypłacać alimenty jego rodzicom? Czytałam gdzieś że taki obowiązek zachodzi czasem że jego rodzice mogą być zobowiązani do płacenia alimentów?
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
a one niech się wypchają
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sa ludzie i parapety
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale to za darmo było |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anuszka1401 mamuśka szalejesz z zakupami
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz zdziwiło mnie to, że koleżanki z pracy chcą mi dac rzeczy a kuzynka chciała kasę. Ale już trudno. |
||
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bym miała kasę to codziennie bym kupowała cos dla dzidzi ![]() Mama mnie woła, żebym lepiła z nią pierogi Robimy z kapustą i grzybami.
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-14 o 12:32 |
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
marta - od cioteczek tez dostalam duzo rzeczy, jedne wyzucilam, jedne zachowlam! ale sama widzisz ludzie sa rozni...ja sie ciesze ze juz mam wszystko i bede spac spokojnie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tam u Was dzis na obiad? Ja zrobię ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, polany śmietanką z cukrem. Mąż lubi, a ja tak średnio. W ogóle nie przepadam za słodkimi obiadami. |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak pisalam, nalesniki z truskawkami i bita smietana
|
|
|
|
#4033 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to sio odpacząć, robota nie zając nie ucieknie Cytat:
hmmm ciekawie brzmi bo ja sie napalilam na te szparagi,zrobilam zapiekane i byly okropne. Gorzkie i twardawe włokna miały. A niemcy mają fioła na nie :/ Cytat:
Cytat:
w ktorym miejscu??ja taki śliczny brzuś to przed ciążą chyba mialam
|
|||||
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze strasznie mi się chcę truskawek. A nie mam za bardzo gdzie kupić. Ale mam malinki w słoiczku to sobie zjem.
Taką przyjemność zrobię mężowi. On bardzo lubi. Zabieram się za czyszczenie i chowanie butów zimowych. Juz maj a ja tego nie zrobiłam. |
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki.
trzymam kciuki za te mamusie, które sa w szpitalu i za te które dziś wychodza do domku martwi mnie co tam u Xawmeli, mam nadzieję, że wszystko skończy sie dobrze. mój mały tez ostatnio jakis spokojniejszy, rusza się , ale nie tak jak wcześniej, nie wiem może mu sie nie chce, może juz nie ma miejsca (34 tyd.c). ale chyba juz sie zorientował że wyjscie jest "tam na dole" a nie tam gdzie mój pępek, bo wcześniej to mialam wrażenie ze chce mi nogę albo ręke wypchac przez pępek tak na marginesie to nie wiem czy to mozliwe ale moja szyjka według lekarki ma znowu 4 cm (a miala 26mm dwa tyg. temu.) to mozliwe zeby sie tak ładnie wydłuzyła?? ??? ale na wszelki wypadek dalej duzo leże, staram sie unikac schodów, dzwigania, nie tykam sie sprzatania... a dzis znów wzięłam sie za prace mgr i nawet szybko mi to idzie, dopiero drugi dzień, a mam juz 10 stron. dzis seminarium, ciekawe co mi powie...
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam pierogi z kapustą i grzybami+barszczyk czerwony. |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4039 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i zdjęcia dla was ![]() pierze sie ostatni automat z ciuszkami a potem prasowanie ![]() wogole jak tak piszecie o tych ciuszkam to ja mam sie dobrze bo sasiadka duzo mi dala, szwagierka a tu w de sa takie targi jakby z uzywanymi rzeczami i czasem super ciuszki,czasem firmowe są za pare centow czy euro!! Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2010-05-14 o 13:14 |
||||||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Pralka naprawiona, skasował 120zł, więc nie tak tragicznie
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tort bym najchetniej wydarla z monitora ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- no to rzeczywisnie nie az tak zle i fajnie ze juz naprawiona |
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bylam mała to mama robiła. Lubię też makaron z truskawkami i zupy owocowe ![]() Dziś mam zupę pomidorową z wczoraj (ugotowana na mlodziutkiej włoszczyźnie i własnoręcznie zrobionym przecierze pomidorowym ), dla TŻ na drugie penne z sosem pomidorowym i kaparami a dla mnie kupiłam (przez którąś z Was ) pół litra gotowego barszczu czerwonego i pierogi z mięsem!!Ciasto z jabłkami sie już piecze i pięknie pachnie!!! ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
a ta laska z wczoraj to wogóle przebiła wszystkich, brnęła w najgorsze pytania dla kasy mimo iż każde kolejne bylo ciosem dla jej męża, widziala jak cierpi i nic jej nie moglo powstrzymać aż ten prowadzący się dziwił a najlepsze, że skończyła na pytaniu "czy mimo licznych zdrad nadal kochasz męża?" odp. "tak" i niby to była prawda, no i rzucili się sobie w ramiona Ja gdybym była na jego miejscu i usłyszałabym, że mąż zdradzał mnie z przyjaciółką w naszym łóżku, to bym wyszła i nie chciała go znać ...
|
||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem ![]() miałam zakręcone dwa dni. Zaraz wszystko opisze Dziękuję, że sie martwiłyście. To takie miłe ... mmmmmmm Zżyłyśmy się troszeczkę dzięki wspólnemu przezywaniu naszych ciązy ))))))))))))))))))))))Super Nie sądziłam, że to możliwe Farminka, xawmeli – trzymamy kciuki ![]() niezawsze – super, że wychodzisz. Paciorkowiec – co za cholerstwo sie przyczepiło... Dobrze, że leki są w formie taletek a nie zastrzyków To mamy dwie w szpitalu (xawmeli i farminka) Ania leży w domu
|
|
|
|
#4044 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
ten co większość z was typuje biało czarny to był w sumie pierwszy, na który byłam zdecydowana tylko mi dzisiaj dosłali nowe wzory więc się zrobił mętlik napisze tylko maila żeby mi jeszcze zdj spacerówki przysłali żeby się nie okazało, że jest cała czarna bez zadnej wstawki białej ![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam za 2 -3 tygodnie zrobić morfologie zobaczyc czy dalej leci zelazo ![]() itakasia głupie babsko ale myśle, że nie ma co brac do siebie takich słów może poprostu zazdrości tym bardziej, że wyglądasz super Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() muminek buziolek słodki tort na pewno pyszny a z synkiem faktycznie masz roboty tylko się czasem nie przemęczaj
|
||||||
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Dla mamus ktore nie slyszaly o paciorkowcu -https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217466 -Radze przeczytac! Z tego co wiem kazda z was powinna miec zrobiony posiew na paciorkowca pod koniec ciazy i w wielu szpitalach wynik jest wymagany przy przyjeciu do szpitala. Ja juz mialam robiony w Polsce.
Dobrze niezawsze ,ze juz go wykryli u Ciebie. Bedziesz leczyc i masz spokoj. Jednak moze dobrze ,ze zostalas troche w tym "moim" szpitalu No i super ,ze wychodzisz
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)_chyba wiekszosc z nas zreszta ten posiew w koncowce bedzie miala zlecony.edit:super ze wychodzisz...
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, kupiłam od babki te bluzeczki:
http://allegro.pl/item1039589290_blu...zt_od_1zl.html za złotówkę, cena wydawała mi się niska, ale nie moja sprawa. I ona teraz cofnęła mój przelew (a brałam jeszcze od niej spodenki), bo mówi, że się pomyliła z ceną i chce, zebym przelała 6zł za bluzeczki i jeszcze doliczyła 2 zł do tamtej ceny przesyłki! |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
hd fajnie, że jesteś i nic Ci nie jest
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

a one niech się wypchają
no, ale to za darmo było
dobra wiadomosc jest taka, ze wychodze do domu dzis!!!!

nalesniki tez bym zjadla ale meza nie bede tak meczyc

) pół litra gotowego barszczu czerwonego i pierogi z mięsem!!
Ja gdybym była na jego miejscu i usłyszałabym, że mąż zdradzał mnie z przyjaciółką w naszym łóżku, to bym wyszła i nie chciała go znać ...
ten co większość z was typuje biało czarny to był w sumie pierwszy, na który byłam zdecydowana tylko mi dzisiaj dosłali nowe wzory więc się zrobił mętlik