Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 21:23   #2011
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

malutka243, brakuje w podwieczorku białka. Bo same warzywa to nie posiłek. Poza tym ok
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 23:25   #2012
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
zobowiązuje się od jutra wstawiać jadłospisy i proszę was o trzymanie kciuków za mnie dziewczyny! Iza, Air, Black, Kawwaa, Abigal, mpati, i wszystkie edkowe pomóżcie proszę!
Trzymam kciuki i życzę powodzenia Jeżeli masz determinację to wierzę, że będzie dobrze Powodzenia!

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Witam, witam utrzymanko, czy dalej się erkujesz?Ś: owsianka( 2 łyżki płatków owsianych górskich+ 1 łyżka płatków żytnich na szklance mleka 0,5%) wkrojony 1 banan, 1 duża gruszka, 6 śliwek suszonych+ 10 orzeszków laskowych; kawa rozpuszczalna z mlekiemładnie tylko zmień mleczko z 0,5% na 2%
Ćwiczenia
IIŚ: 1 jogurt naturalny, kawa parzona z mlekiema może owocek?

O: 2 ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka talarki; klops drobiowyklops rozumiem i ziemniaki duże hmm?, jeśli tak to ok

P: 1 serek homogenizowany naturalny+ łyżka żurawiny suszonej; łyżka otrąb żurawinowych, ciutek dżemu wiśniowego; kawa parzona z mlekiem ok aczkolwiek mógł być owocek wiem jestem spaczona xD owocowo

K: kromka żytniego malusia z szynką drobiową, 10 rzodkiewek, 1 pomidor; "twarożek wiejski ze szczypiorkiem(200g)"gdyby kromka nie była malusia a normalna to ok

2litry wody, herbaty ziołowe

ładnie proszę o ocenę poza tym pozdrawiam
widać że boisz się jeść i nie wiem czy się nieograniczasz. Wszystko jest malusie, 1 albo takie wyliczone 10orzechó, 6 śliwek, oj dawaj garść nie zjadaj takich tylko malusich, obiadki bym zwiększyła (30-35% energi dziennej) ponadto uważaj bo jak zaczniesz tak malusio i wyliczać każdy kęs to wiesz łatwiej o kompulsy, odpuść ciutkę Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko, 1/2 grahamki z szynką,pomidorem,serem żółtymza mało! tylko 1/2 grahamki na śniadanie!? żeczywiście kopa energetycznego sobie fundnełaś że hej!
  2. talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem,jogurt pitny truskawkowy,napój POWERADEnapój out, jogurt zamień na kromkę razowca z masłem i rybką/wędlinką/jajkiem
  3. znowu 1/2 grahamki jak na śniadanie,2 kromki bagietki z masłem czosnkowymgrahamkę to do śniadania a tutaj proponuję na przykład serek homogenizowany/wiejski z orzechami + świerzy OWOC! bo W OGÓLE nie ma ich w twoim jadłospisie!
  4. zupa gulaszowa (gęsta jak leczo),mnóstwo warzyw w środkuplus mięso i kasza/ryż/ziemniaki!!! BRAK WĘLI W OBIEDZIE
  5. i nie wiem o której jesz obiad a o której hodzisz spać, max 4 h po obiedzie rozumiem

lepiej???????????:confuse d:
NIE!!!!!!!!!!! nie jest lepiej, więcje jest ŹLE!!!!

zacznij:
  1. JEŚĆ DUŻE I SYCĄCE ŚNIADANIA!!!!
    ugotuj sobie może owsiankę z 4-5 łyżek owsianych do tego śiwerze i suszone owoce, miód, orzechy,pestki, lub porcję (minimum całą filiżankę (60-80g) a nie garstkę ) musli plus orzechy z jogurtem naturalnym, miodem + ŚWIEŻY OWOC lub zjedz 2 kromki razowca/dużą grahamkę z masłem + wędlina, 2 jajka, serek wiejski + WARZYWA I OWOC+ kawa zbożowa z mlekiem/kakao/herbata
  2. potem kanapka z CAŁEJ grahamki/2 kromek razowca z masłem i serem/wędliną/jajkiem/rybą + WARZYWA i może być jeszcze owoc
  3. jeśli obiad jadasz na kolację (bo tak to rozumiem tak?) to tutaj proponuję zjeść coś podwieczorkowatego na przykład:
    a. porcję sałatki owocowej z SOLIDNĄ porcją orzechów/jogurtem naturalnym
    b. serek homogenizowany/wiejski + GARŚĆ SOLIDNA orzechów/pestek + OWOC
    c. batonik musli + owoc
    d. 3-4 ciasteczka owsiane lub takie zlepione bakalie, orzechy z miodem + owoc
    e. może być porcja ciasta + owoc
    lub co kolwiek innego pożywnego, co dostarczy ci witamin i innych ważnych składników
  4. i obiadokolacja: 1/2 woreczka kaszy/ryżu/2 duże, 3 średnie, 4 małe ziemniaki + porcja warzyw + porcja mięsa/ryby/ strączkowych, 2 jajka
  5. i jeżeli przerwa od obiadu jest dłuższa niż 4 h spokojnie możesz zjeść małą białkową przekąskę przed snem, a nawet powinnaś żeby nie spowalniać metabolizmu
  6. wywal z jadłospisu kabanosy, parówki, napoje sztuczne, i jakieś inne dziwne i wysoko przetworzone produkty które u ciebie często widzę
  7. brak nnkt
  8. za mało węglowodanów złożonych (minimum to 5 porcji)
  9. brak owoców i bardzo mało warzyw!!!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
U/R

Śniadanie: mała grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, zielonym ogórkiem i szczypiorkiem, jajko na twardo ujdzie
Obiad: pełny, duży talerz bardzo gęstego kapuśniaku (prawie same warzywa)brak węgli i białka a to jest obiad!
Podwieczorek: serek homogenizowany stracciatella (140g) wymieszany ze 125g chudego twarogu i garścią mieszanki studenckiej dodaj owoca(rodzynki, migdały, orzechy laskowe, włoskie i nerkowce)
Kolacja: 125g chudego twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiemszkoda, że znowu ser, może sałatka z rybką ?

Bardzo proszę o ocenę.
wydaje się maławo, zdecydowanie R i dodaj owocka

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatka999 Pokaż wiadomość
U:
Sn : grahamka ze slonecznikiem z almette ziolowym i pomidoremmoże więcej warzyw albo owocek?
II sniadanie : zupa- krem ze zmiksowanych warzyw (duzo szparagow, brokuly, kalafior, marchewka, groszek, papryka, fasolka szparagowa) z duza iloscia ziol i serkiem topionym... Ze 2 miski tej zupypyszna ta zupka musiała być
Obiad- 2 filety z lososia w sosie ziolowym, brokuly zapiekane z seremdodaj węglowodany złożone!
Podw- twarog 200g z jogurtem jgodowymdodaj owocka
Kolacja- kromka chbeba razowego z makrela i pomidoremdodaj warzywa
dodaj więcej warzyw, owoców i węglowodanów złożonych i będzie ok

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
nieśmiało wstawiam moje niby P.

sn-bułka (jakas razowa, z eko sklepu) podzielona na trzy częsci.
1-z sałata, pasta z cieciorki (cieciorka+sól) , pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i kapka serka wiejskiego
2- z sałata, serkiem wiejskim i twarogiem, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewka
3-z duszona połowa jabłka, serkiem wiejskim i szczypta otrebów pszennych
+połowa jabłka
2 sn-ta sama bułka (z tym, że tylko góra i dół, środek wykroiłam-najbardziej lubie skórki) z sałata, pasta z cieciorki, małosolnym i rzodkiewka
obiad-dwie łyzki ryżu brązowego (przed ugotowaniem) duzo purre marchewkowego, sałatka z ciecierzycy i pomidorów, fasolka szparagowa, groszek cukrowy, gotowana marchewka i kilka surowych marchewek (duży talerz tego mixu)
kol-kromka chleba z purre marchewkowym i serkiem wiejskim, kilka surowych marchewek.

wiem, ze wyglada to niezbyt dobrze, ale dopiero sie przełamuje. I tak jest duzo lepiej niz jeszcze kilka dni temu.
rozumiem, jeżeli to jest jadłospis pogłodówkowy to jest dość ok, było by ok jakbyś nie wydłubywała bułki (nie rób tego więcej dobrze?) stopniowo zwiększaj posiłki objętościowo i kalorycznie zacznij jeść też żeczy smażone i pieczone oraz przełam się do słodyczy (trochę dla zdrowia też ich należy jeść ) na początek może gorzką czekoladę, potem mleczną, jakąś drożdówkę, lody, kawałek ciasta zobaczysz będzie dobrze nie bój się żyć, aha i koniecznie dodaj 5 posiłek, aby rozkręcić metabolizm po głodówce Pozdrawiam i trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Uff... ale się naoceniałam

i wklejam swoje utrzymanko (of course do ocenki )

Śniadanko: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleka 2% z pomarańczą, miodem, cynamonem, daktylami (chyba ze 4 ale nie pamiętam dokładnie), kilkoma posiekanymi (nie pamiętam kurcze ile konkretnie 7-8? może więcej ) migdałami i łychą wiórek kokosowych, kawka zbożowa
Obiad: 4 małe ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka na twardo (a raczej pół twardo ) z chrzanem i natką, pęczek botwinki duszonej na masełku, surówka z kalarepki tartej z koperkiem i łyżką jogurtu naturalnego
wycieczka rowerowa (załapałam się akurat na porę bezdeszczową )
Podwieczorek: 2 (spore i dość ciężkie) ciasteczka z posklejanych orzechów, pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego i migdałów z karmelem, może miodem (nie wiem były z cukierni i były pyszne mamusia wie jak dogodzić cureczce ), micha truskawek , kawka ze świeżo startym cynamonem
Kolacja: bułeczka żytnia (taka około 60g - mała) z masłem, na każdą połówkę po naprawdę GRUBYM plastrze galantyny z indyka, musztardą + sałatka (ogór małosolny, pomidor, szczypiorek, kilka rzodkiewek, kilka różyczek parowanego brokuła, łycha jogurtu naturalnego, herbatka malinowa

i ślicznie proszę o ocenkę

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-05-14 o 23:26
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 23:54   #2013
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
dziewczyny macie może jakieś pomysły na co(czyt. na jaki owoc) zamienić jabłko , najlepiej o podobnym smaku? Jak już wiecie jestem na nie uczulona,ale ciągle mnie do nich ciągnie, może rzuci ktoś jakiś pomysł ?; p
kalarepka nie owoc a chrupie jak jabłko jest słodka i mniam ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 00:48   #2014
dovecarmel
Przyczajenie

eRRRka:

śń: 150g jog natur. 1% + łyżka otrębów pszennych, łyżeczka posiekanych migdałów, 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka, suszona morela; wasa żytnia z twarożkiem 4%, pomidorem, pieprzem, herbata

2śń: jabłko

ob: 4 łyżki kaszy gryczanej + szczypiorek, łyżeczka sosu chilli; jajko sadzone bez tł., pomidor, 2 ogórki konserwowe, herbata

podw: marchewka, 5 rzodkiewek, zielona herbata

kol: 100g serka wiejskiego 3% + cynamon, aromat pomarańczowy, łyżeczka płatków migdałowych, zielona herbata

+ 1,75l wody

Bardzo proszę o ocenę i dziękuję
dovecarmel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 08:12   #2015
mpati86
Zadomowienie

Abigal dzięki za ocenkę erkuję się, bo mam 20+ ale ku ojemu zaskoczeniu w ogóle nie jestem głodna. nie boję si jeśc, tylko zależy mi by wrócić do sanu sprzed kompulsów.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:06   #2016
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

witam, właśnie zaczęłam swoją przygodę z odchudzaniem - podam swój przykładowy jadłospis - bardzo proszę o jego sprawdzenie

R

9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok. 150 ml mleka 1,5% z płatkami z pełnego ziarna i suszonymi śliwkami

11:20 jogurt activia

13:20 ok 150 ml białego barszczu z warzywami i jajkiem

15:30 mix brokułowy z marchewką duszony na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i curry, 3 kawałki rybki i 4 łyzeczki twarozku wiejskiego light

17:30 jabłko

19:30 ogórek, szklanka jogurtu naturalnego, plasterek łososia

Ważę na chwilę obecną 63 kg (ale jestem przed @) wazyłam 65 kg przy wzroście 153 cm. Chciałabym wrócić do wagi 56-58 kg. __________________

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:10   #2017
malutka243
BAN stały

Dziękuję kochane za ocenkę
malutka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:38   #2018
innyrytm
Wtajemniczenie

wstawię moje P. do oceny.

śniadanie( o 9.00, dla mnie to bardzo późno bo zazwyczaj jem o 6.30); 3 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem drobiowym i ketchupem; druga z masłem, liściem sałaty, plastrem sera żółtego, plastrami rzodkiewki i ogórka; trzecia z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym,kiwi, herbata malinowa.
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść, może dwie orzechów ziemnych+ garść rodzynek gigantów,mandarynka.
obiad; wielki gołąbek z 4 łyżkami(takimi co się nalewa zupę) sosu pomidorowego, 4-5 b. dużych ziemniaków,sok jabłkowy.( muszę się zadowolić jabłkami w takiej postaci )
deser; lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami.
podwieczorek; garść orzeszków ziemnych, kawał szarlotki.
kolacja; 2-3 wielkie naleśniki smażone na tłuszczu, w środku 'farsz' z banana, na to wszystko polewa z truskawek.
po; kromka chleba ze słonecznikiem z jakąś wędliną, plastrami ogórka i ketchupem, mandarynka,kawał szarlotki.

Niewiem już co mam jeść. ważyłam się wczoraj i waga ciągle spada( teraz jest 46,2 ,ale odjąć ciuchy wyjdzie jakieś 46 ). Wiem że napiszecie że jem za mało, ale ja czuję się jak balon, poprostu nie dam rady jeść więcej i nic na to nie poradze.
Stary 2010-05-15, 11:41   #2019
sansimila
Raczkowanie

zaczynam od nowa pilnować swój jadłospis, a ten wątek jest wprost do tego stworzony, dziękuje

R
na czczo woda z sokiem z cytryny
1. Śn (8:30): 5 łyżek samodzielnego muesli (płatki owsiane, zarodki pszenicy, siemie lniane niedokońca zmielone, pestki dyni, wkrojone suszone morele i śliwki, dodaje zwykle jeszcze orzechy i pestki słonecznika, ale za tym rzutem ich zabrakło) zalane wodą (tak, wiem od dzisiaj będę zalewać maślanką, mleka nie mogę, nie toleruje), dodane starte jabłko i cynamon

2. Śn (11:30): sałatka śledziowa: płat śledziowy, jabłko, cebula, sos: troche maślanki i jogurtu naturalnego, pieprz sól

O (14:30): miseczka kapuśniaka (zmiana planów chociaż też bomba kaloryczna, ale to tylko tak przy sobocie )

K (17:30). serek wiejski, ogórek, cebula, przyprawy

2. K (19:30). jajko na twardo

mam problem z kompulsywnym objadaniem się, co doprowadziło mnie do wagi 60 kg przy 163 cm wzrostu chce zejść do 53 kg

Edytowane przez sansimila
Czas edycji: 2010-05-15 o 12:38
sansimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:56   #2020
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R
I - jajko pomieszane z twarogiem zawinięte w ruloniki z 3kawałków polędwicy ; kawałek rybki
ćwiczenia
II - placki owsiane (4ł. płatków, jajko, 2ł. otr. pszennych) z musem jabłkowym, herbata
III - musli - 100g jogurtu naturalne zmiksowane z 100g serka wiejskiego, tabletka słodzika, 1ł. otr. owsianych, 2ł. otr. pszennych, trochę suszonych moreli i żurawiny
IV - sałatka - 50g piersi z kurczaka smażonej na pół łyżeczce oliwy, pomidor, 1/4 papryki, rzodkiewki; jabłko
V - leniwe pierogi z twarogu półtłustego (200g), mąki kukurydzianej (2łyżki), jajka z cynamonem (aczkolwiek nie wiem ile zjem z tych proporcji po całym dniu poza domem. Jogurt owocowy nie za bardzo na wieczór do nich, nie?)

Proszę o ocenę.
podbijam
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:10   #2021
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:

śniadanie( o 9.00, dla mnie to bardzo późno bo zazwyczaj jem o 6.30); 3 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem drobiowym i ketchupem; druga z masłem, liściem sałaty, plastrem sera żółtego, plastrami rzodkiewki i ogórka; trzecia z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym,kiwi, herbata malinowa. super
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść, może dwie orzechów ziemnych+ garść rodzynek gigantów,mandarynka. ładnie
obiad; wielki gołąbek z 4 łyżkami(takimi co się nalewa zupę) sosu pomidorowego, 4-5 b. dużych ziemniaków,sok jabłkowy.( muszę się zadowolić jabłkami w takiej postaci ) Okej, do tych ziemniaków może dorzuć jakieś warzywa? I może zjesz jeszcze jednego gołąbka, niekoniecznie wielkiego
podwieczorek; garść orzeszków ziemnych, kawał szarlotki. smacznie
kolacja; 2-3 wielkie naleśniki smażone na tłuszczu, w środku 'farsz' z banana, na to wszystko polewa z truskawek. okej, niech będą trzy albo i więcej
po; kromka chleba ze słonecznikiem z jakąś wędliną, plastrami ogórka i ketchupem, mandarynka,kawał szarlotki. koniecznie

Niewiem już co mam jeść. ważyłam się wczoraj i waga ciągle spada( teraz jest 46,2 ,ale odjąć ciuchy wyjdzie jakieś 46 ). Wiem że napiszecie że jem za mało, ale ja czuję się jak balon, poprostu nie dam rady jeść więcej i nic na to nie poradze. EDkowa jesteś? Jeżeli spada, to niestety, musisz zwiększyć ilość jedzenia na początku może być trudno, ale potem będzie lepiej, nie załamuj się tylko jedz więcej, dasz radę! większość tych na P czuje się jak balon, uwierz mi ale to z czasem mija.
j.w., jak masz problem z tyciem przy takim jedzeniu a czujesz się jak "balon" to może na początek jedz np. całe opakowanie orzeszków nie mówię, że codziennie, ale nabijają kcal, na dodatek są zdrowe, a nie zapychają

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:06   #2022
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:

śniadanie( o 9.00, dla mnie to bardzo późno bo zazwyczaj jem o 6.30); 3 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem drobiowym i ketchupem; druga z masłem, liściem sałaty, plastrem sera żółtego, plastrami rzodkiewki i ogórka; trzecia z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym,kiwi, herbata malinowa.
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść, może dwie orzechów ziemnych+ garść rodzynek gigantów,mandarynka.
obiad; wielki gołąbek z 4 łyżkami(takimi co się nalewa zupę) sosu pomidorowego, 4-5 b. dużych ziemniaków,sok jabłkowy.( muszę się zadowolić jabłkami w takiej postaci )
podwieczorek; garść orzeszków ziemnych, kawał szarlotki.
kolacja; 2-3 wielkie naleśniki smażone na tłuszczu, w środku 'farsz' z banana, na to wszystko polewa z truskawek.
po; kromka chleba ze słonecznikiem z jakąś wędliną, plastrami ogórka i ketchupem, mandarynka,kawał szarlotki.

Niewiem już co mam jeść. ważyłam się wczoraj i waga ciągle spada( teraz jest 46,2 ,ale odjąć ciuchy wyjdzie jakieś 46 ). Wiem że napiszecie że jem za mało, ale ja czuję się jak balon, poprostu nie dam rady jeść więcej i nic na to nie poradze.

moim zdaniem jest ok i to, ze waga spada moze wiazac sie z szokiem metabolicznym.
jezeli nie umiesz jesc wiecej/bo nie oszukujmy sie, to juz jest P/, poczekaj jeszcze tydzien na takim jadlo i jak waga bedzie ciagle spadac, dodaj 500kcal/czyli np. ok 100g orzechow/
chyba, ze wisi ci nad glowa szpital

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

a! i nie waz sie codziennie!!
Stary 2010-05-15, 13:38   #2023
Black Cat
BAN stały

U choć pewnie tyje na tym.

7.30 Śn. miseczka branfleksów+ garś: rodzynek, orzechów laskowych,
łyżka otrąb jabłkowych, 2 łyżeczki cukru+ mały banan +250ml mleka2%;
espresso
sprzątanie
11.15 II sn jogurt naturalny 180g +garść włoskich
(ok 10 orzechów tzn takich połówek jakby),
wkrojona pomarańcz gigant; zielona herbata;2 michałki
nauka
14.45 Obiad: 2 jajka sadzone na maśle + keczup; pół woreczka kaszy gryczanej;
duużo fasolki szparagowej ^^
nauka
17.30 Podwieczorek: 2 babeczki kruche z nadzieniem śmietankowym,
kawa z mlekiem 2%; 3 paski wedla mlecznej ^^
20.30 Kolacja: 2 kromki jakiegoś orkiszowego czy tam przennożytniego
z almette śmietankowym, łososiem wędzony i ogórkiem
po:szklanka soku multiwitamina
znów jakieś sprzątanie, ukladanie rzeczy bo mam mały remont w pokoju ^^
nowe meble itp

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-05-15 o 13:40
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:07   #2024
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Abigal dzięki za ocenkę erkuję się, bo mam 20+ ale ku ojemu zaskoczeniu w ogóle nie jestem głodna. nie boję si jeśc, tylko zależy mi by wrócić do sanu sprzed kompulsów.
jeśli tak to w porządku po prostu pilnuj się aby zbyt się nie ograniczać, aby trudniej było o kompuls
Stary 2010-05-15, 16:25   #2025
liquefy
Wtajemniczenie

Moje wychodzenie z R/U

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 3 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, banan)
IIśniadanie: pół kostki chudego twarogu, garść orzechów włoskich, garść laskowych, pół kalarepki
obiad: pół szklanki makaronu orkiszowego, 3 pulpety z drobiowego mięsa, troche warzyw
podwieczorek: sałatka (różne warzywa, oliwki, plasterki polędwicy)
kolacja: serek wiejski+ warzywa i zioła

Mogę prosić o ocenę? Wydaje mi się, że jem jakoś dużo. Ja liczę tu jakieś 1800/1900 kcal, ale nie wiem czy dobrze?
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 17:39   #2026
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
moim zdaniem jest ok i to, ze waga spada moze wiazac sie z szokiem metabolicznym.
jezeli nie umiesz jesc wiecej/bo nie oszukujmy sie, to juz jest P/, poczekaj jeszcze tydzien na takim jadlo i jak waga bedzie ciagle spadac, dodaj 500kcal/czyli np. ok 100g orzechow/
chyba, ze wisi ci nad glowa szpital

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

a! i nie waz sie codziennie!!
wytłumacz mi ten szok metaboliczny !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-05-15, 17:56   #2027
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U choć pewnie tyje na tym. skąd takie przypuszczenia?

7.30 Śn. miseczka branfleksów+ garś: rodzynek, orzechów laskowych,
łyżka otrąb jabłkowych, 2 łyżeczki cukru+ mały banan +250ml mleka2%; ładnie i pożywnie
espresso
sprzątanie
11.15 II sn jogurt naturalny 180g +garść włoskich
(ok 10 orzechów tzn takich połówek jakby),
wkrojona pomarańcz gigant; zielona herbata;2 michałki ok
nauka
14.45 Obiad: 2 jajka sadzone na maśle + keczup; pół woreczka kaszy gryczanej;
duużo fasolki szparagowej ^^ b. fajnie
nauka
17.30 Podwieczorek: 2 babeczki kruche z nadzieniem śmietankowym,
kawa z mlekiem 2%; 3 paski wedla mlecznej ^^ ach te Twoje podwieczorki
20.30 Kolacja: 2 kromki jakiegoś orkiszowego czy tam przennożytniego
z almette śmietankowym, łososiem wędzony i ogórkiem mhm, nice;]
po:szklanka soku multiwitamina
znów jakieś sprzątanie, ukladanie rzeczy bo mam mały remont w pokoju ^^
nowe meble itp
jw zmiany w pokoju-uwielbiam remonty

Cytat:

śniadanie( o 9.00, dla mnie to bardzo późno bo zazwyczaj jem o 6.30); 3 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem drobiowym i ketchupem; druga z masłem, liściem sałaty, plastrem sera żółtego, plastrami rzodkiewki i ogórka; trzecia z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym,kiwi, herbata malinowa. o jak różnorodnie ładnie
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść, może dwie orzechów ziemnych+ garść rodzynek gigantów,mandarynka. super!
obiad; wielki gołąbek z 4 łyżkami(takimi co się nalewa zupę) sosu pomidorowego, 4-5 b. dużych ziemniaków,sok jabłkowy.( muszę się zadowolić jabłkami w takiej postaci ) pyyyyyysznie
podwieczorek; garść orzeszków ziemnych, kawał szarlotki. mniammmmciuśnie
kolacja; 2-3 wielkie naleśniki smażone na tłuszczu, w środku 'farsz' z banana, na to wszystko polewa z truskawek. o raju! niebo
po; kromka chleba ze słonecznikiem z jakąś wędliną, plastrami ogórka i ketchupem, mandarynka,kawał szarlotki. super, że coś po jesz

jadło baaardzo mi się podoba, widze dużo pozytywnych zmian
co do wagi to tak jak pisała Kicia-może to szok dla metabolizmu.
btw ile masz wzrostu?

Cytat:
kalarepka nie owoc a chrupie jak jabłko jest słodka i mniam ^^
kurcze a ja jej nigdy nie jadłam poważnie jest dobra?

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

Śniadanko: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleka 2% z pomarańczą, miodem, cynamonem, daktylami (chyba ze 4 ale nie pamiętam dokładnie), kilkoma posiekanymi (nie pamiętam kurcze ile konkretnie 7-8? może więcej) migdałami i łychą wiórek kokosowych, kawka zbożowa smacznie
Obiad: 4 małe ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka na twardo (a raczej pół twardo ) z chrzanem i natką, pęczek botwinki duszonej na masełku, surówka z kalarepki tartej z koperkiem i łyżką jogurtu naturalnego
wycieczka rowerowa (załapałam się akurat na porę bezdeszczową )ok, ale nie mało tych ziemniaczków? nie jadasz 2śn więc może ciut więcej?
Podwieczorek: 2 (spore i dość ciężkie) ciasteczka z posklejanych orzechów, pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego i migdałów z karmelem, może miodem (nie wiem były z cukierni i były pyszne amusia wie jak dogodzić cureczce ), micha truskawek , kawka ze świeżo startym cynamonem ok
Kolacja: bułeczka żytnia (taka około 60g - mała) z masłem, na każdą połówkę po naprawdę GRUBYM plastrze galantyny z indyka, musztardą + sałatka (ogór małosolny, pomidor, szczypiorek, kilka rzodkiewek, kilka różyczek parowanego brokuła, łycha jogurtu naturalnego, herbatka malinowa a może troszkę oliwy do sałatki?

i ślicznie proszę o ocenkę
takie lekkie U-reszta jw ale chyba było lepiej

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Moje U

I śniadanie: 2 kromki pszennego z masłem i pasztecikiem drobiowym, zapieczone na to po liściu sałaty i pomidora, keczup; kawa z mlekiem i cukrem owocek?

II śniadanie: serek homo waniliowy miechów z pestkami dyni; jabłko jeśli pestek było sporo to ok

Obiad: micha kapuśniaku gotowanego na mięsku dwie kromki razowego fajnie, że chlebek jest
Deser: 2 paski mlecznej z orzechami; kawa z mlekiem i cukrem oksss

Podwieczorek: jogo naturalny z ziarnami zbóż z łychą masła orzechowego i cynamonem; 2 podpłomyki; suchy wafel andrut niech będzie

Kolacja: pół kostki twarogu ze szczypiorem, solą i pieprzem; 2 kromki razowego z masłem jakieś warzywka?
po: pasek mlecznej nadziewanej wiśniowej

I??
jw- raczej ok poza kilkoma uwagami

Cytat:
zobowiązuje się od jutra wstawiać jadłospisy i proszę was o trzymanie kciuków za mnie dziewczyny! Iza, Air, Black, Kawwaa, Abigal, mpati, i wszystkie edkowe pomóżcie proszę!

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P pod tytulem ,, moj brzuchhh ;( "

Sn : grahameczka z ziarnami podluzna z maselkiem salata , szyneczka, serkiem zoltym i ogorkiem , 2 actimele wieloowocowe, jabłuszko ładne śniadanko

2sn: budyn waniliowy na 0,5 l mleka 2% z 2 garsciami nerkowcow , jabłuszko a może dodasz nast razem jakieś biszkopciki/herbatniki do budyniu? możesz je czymś nasączyc, na o budyń, ciacha, budyń (z orzeszkami oczywisćie)-pyyyszne

O: cały woreczek ryzu brazowego , duzooo salatki z kapusty kiszonej , płat rybki pangi smazonej o ile płat spory to ok

P: kubus w kartoniku 150ml , sałatka owocowa : pomaranczka , jabłuszko banan , garsc mieszanki studenckiej zalane jogurtem naturalnym 200g ładnie

K: (bdz) grahameczka z maselkiem pasztetem , szyneczka i warzywkami , hm moze kakao ? nie "może" a nawet 2 kubasy

i jak?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2010-05-15 o 17:58
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 18:27   #2028
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
wytłumacz mi ten szok metaboliczny !

na poczatku komorki moga glupiec od naglej dostawy energii (rownie dobrze waga moze na poczatku spasc, a pozniej pojawic sie obrzek w wypadkach skrajnego niedozywienia- tzw. refeeding syndrome), po prostu byly przyzwyczajone do czegos innego. pokaze to moze na przykladzie samochodu: jak wlewasz marna benzyne to jedzie, ale bez rewelacji, jak wlejesz v-power- najpierw wyrwie jak szalony, a pozniej sie przyzwyczai do lepszego paliwa
Stary 2010-05-15, 18:30   #2029
innyrytm
Wtajemniczenie

kika171 mam 164cm wzrostu. waże się raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie; )
Stary 2010-05-15, 18:38   #2030
paszka016
Raczkowanie

P ! :

Sn: cały talerz płatkow takich małych koleczek co maja rozne smaki, zalane szklanka mleka 2% , batonik nesguik , jabłuszko

2sn: activia do picia truskawka-poziomka 200g . garsc nerkowcow , chrupki kukurydziane 70g

O: woreczek kaszy jeczmiennej , jajko sadzone , 5 ogorkow kiszonych

P: serek wiejski z truskawkami ten kupny , 2 garscie mieszanki studenckiej , paczuszka lu go ! kakaowych , jabluszko

K (bdz) grahameczka z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami i 300g sera bialego poltlustego z smietanka i szczypiorkiem

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 18:54   #2031
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P ! :

Sn: cały talerz płatkow takich małych koleczek co maja rozne smaki, zalane szklanka mleka 2% jak dużo tych płatków i mleka to super , batonik nesguik lubię je, dawno nie jadłam , jabłuszko

2sn: activia do picia truskawka-poziomka 200g . garsc nerkowcow , chrupki kukurydziane 70g - toffi bym sobie zjadła

O: woreczek kaszy jeczmiennej , jajko sadzone , 5 ogorkow kiszonych jak się najadłaś to dobrze

P: serek wiejski z truskawkami ten kupny mama mi go kupiła ale ja nie lubię wieśniaków więc nie zjadłam , 2 garscie mieszanki studenckiej , paczuszka lu go ! kakaowych mniaaaaaaaaami ^^ , jabluszko

K (bdz) grahameczka z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami i 300g sera bialego poltlustego z smietanka i szczypiorkiem ooo świetnie!!

i jak?
wrzuć coś po, jabłuszko, parę garści mieszanki studenckiej? + kakao

Stary 2010-05-15, 19:10   #2032
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
na poczatku komorki moga glupiec od naglej dostawy energii (rownie dobrze waga moze na poczatku spasc, a pozniej pojawic sie obrzek w wypadkach skrajnego niedozywienia- tzw. refeeding syndrome), po prostu byly przyzwyczajone do czegos innego. pokaze to moze na przykladzie samochodu: jak wlewasz marna benzyne to jedzie, ale bez rewelacji, jak wlejesz v-power- najpierw wyrwie jak szalony, a pozniej sie przyzwyczai do lepszego paliwa
aha ... niby naturalna reakcja ale chyba nie jest za zdrowa?

Moje U (znaczy pewnie wizażowe R)

Ś: 350g truskawek, 200g homo naturalnego, 3 wafle ryżowe w czekoladzie
IIŚ. kalarepka, kanapka z żółtym serem do tostów
O: szparagi w sosie czosnkowym, dwa jajka na miękko
P: Grzesiek bez czekolady, jabłko
K: puszka tuńczyka z papryką, szczypiorkiem, oliwą z oliwek, kromka chleba z Twoim Smakiem i rzodkiewką
jabłko lub grejpfrut

ujdzie?

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-05-15, 20:10   #2033
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

K: puszka tuńczyka z papryką, szczypiorkiem, oliwą z oliwek, kromka chleba z Twoim Smakiem i rzodkiewką
jabłko lub grejpfrut

ujdzie?
Ola co się dzieje?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 21:33   #2034
iziuula
Raczkowanie

Paszka-mam 172 waże ok 41kg...

dziś naprawde się starałam...

narazie U:
IŚ.3ł pł. jęczmiennych, szkl.mleka 2% łyżka siemienia lnianego z konfiturą z czarnej porzeczki
II.3cienkie kromki chlebka(bez skórek) 1z wiejskim i kapką miodu, 2z odrobnką masła,szynka,pomidorem,og órkiem,rzodkiewą,szczypio rem i cebulą 3z presidentem i dodatkami jw.
III.barszcz czerwony (taki maminy,got.na buraczkach) 1,5zimniaka
-kawałki wiepszowiny,1,5zimniaczka ,2 ogrombne liście kapuchy (cała porcja duszona czy tam gotowana w kociołku)-pycha
IV.inka z kapką mleka, kawłek domowej kremówki
V.jajeznica z 2jaj z presidentem i całym pomidorem i szzypiorem, kroma z presidentem szynką i pomidorem,ogórem,rzodkiew ą,szczypiorem i cebulą
teraz Paula...

poważnie starałam się.
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 21:42   #2035
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:

jabłko lub grejpfrut

ujdzie?
ujdzie,
powoli do przodu
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 21:45   #2036
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
Paszka-mam 172 waże ok 41kg...

dziś naprawde się starałam...

narazie U:
IŚ.3ł pł. jęczmiennych, szkl.mleka 2% łyżka siemienia lnianego z konfiturą z czarnej porzeczki
II.3cienkie kromki chlebka(bez skórek) 1z wiejskim i kapką miodu, 2z odrobnką masła,szynka,pomidorem,og órkiem,rzodkiewą,szczypio rem i cebulą 3z presidentem i dodatkami jw.
-kawałki wiepszowiny,1,5zimniaczka ,2 ogrombne liście kapuchy (cała porcja duszona czy tam gotowana w kociołku)-pycha
IV.inka z kapką mleka, kawłek domowej kremówki
V.jajeznica z 2jaj z presidentem i całym pomidorem i szzypiorem, kroma z presidentem szynką i pomidorem,ogórem,rzodkiew ą,szczypiorem i cebulą
teraz Paula...

poważnie starałam się.
jest fajnie, jako że dopiero się przełamujesz...
wcześniej nie widziałam chyba w Twoim jadłospisie masla (choc mogłam Cię teraz z kimś pomylić), więc fajnie, że pojawiła się choć odrobinka.
Jednak mam nadzieję, że niedługo wskoczysz na fajne P

Stary 2010-05-15, 22:09   #2037
Sherrie
Rozeznanie

Prosze o ocene mojego P:

1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli jablkowo-cynamonowej, lyzka budyniu smietankowego, 2 lyzki mieszanki studenckiej,po lyzce slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego, nerkowcow w miodzie, rodzynek, pasek czekolady z orzechami) usmazone na masle, posypane cukrem cynamonowym

- gainer na szklance mleka 3,2%

2. 2 kromki chleba zytniego razowego kazka z maslem, salata, pomidorem, szczypiorkiem, rzokiewka, plastrem pasztetu (domowy), keczup,majonez, jajko na twardo, mala paczka chipsow

3. ziemniaki smazone w talarkach z papryka, udko z kurczakaw panierce, mizeria, kawalek sernika z bakaliami

- gainer na mleku 3,2%

4. lod Goliat, kilka krowek w czekoladzie z Ukrainy :P, kawa z mlekiem 2% i 2 lyzeczki cukru

5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem i pomidorem, 2 plastry sera zoltego, sos czosnkowy i keczup

- gainer na mleku 3,2

jak to wyglada?
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 22:22   #2038
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:

Ś: 350g truskawek, 200g homo naturalnego, 3 wafle ryżowe w czekoladziepo pierwsze waga out, po drugie zamiast wafli porcję musli, lub do wafli
IIŚ. kalarepka, kanapka z żółtym serem do tostówna początek ok
O: szparagi w sosie czosnkowym, dwa jajka na miękkodo tego koniecznie węgle!
P: Grzesiek bez czekolady, jabłkomoże kubek ciepłego mleczka?
jabłko lub grejpfruttutaj ładnie

ujdzie?
nie jest źle jak na początek, ale nie waż produktów, po drugie do śniadanka dorzuć płatki, po trzecie do obiadu węgle i pamiętaj stopniowo ale więcej!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

takie lekkie U-reszta jw ale chyba było lepiej

dziękuję za ocenkę ziemniaczków nie było mało, tylko były małe ale były 4 , może i lekkie, ale nie chodzę głodna najadam się posiłkami a zważę się dopiero za jakiś czas, na razie nie powinnam....

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
Paszka-mam 172 waże ok 41kg...potfornie malutko....

dziś naprawde się starałam...zaraz zobaczymy

narazie U:rozumiem, ale stopniowo zwiększamy prawda?
IŚ.3ł pł. jęczmiennych, szkl.mleka 2% łyżka siemienia lnianego z konfiturą z czarnej porzeczkidodaj płatków owsianych zamiast lub do jęczmiennych, i możesz zwiększyć kaloryczność nie zwiększając objętości dodając pyszne i zdrowe orzechy,bakalie i pestki proponuję jeszcze świeżego owocka
II.3cienkie kromki chlebka(bez skórek) 1z wiejskim i kapką miodu, 2z odrobnką masła,szynka,pomidorem,og órkiem,rzodkiewą,szczypio rem i cebulą 3z presidentem i dodatkami jw.nie obkrawaj!
-kawałki wiepszowiny,1,5zimniaczka ,2 ogrombne liście kapuchy (cała porcja duszona czy tam gotowana w kociołku)-pychadobra fajnie ale żadnych połówek 2 całe proszę
IV.inka z kapką mleka, kawłek domowej kremówkiok, fajnie że przełamujesz się do słodkości
teraz Paula...o tutaj cudnie

poważnie starałam się.
super w porównaniu do tego co było tak trzymaj! i czekami na porządne P, resztaj j.w. i nie obkrawaj kromek!!!
Stary 2010-05-15, 22:28   #2039
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Moje wychodzenie z R/U

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 3 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, banan)
IIśniadanie: pół kostki chudego twarogu, garść orzechów włoskich, garść laskowych, pół kalarepki
obiad: pół szklanki makaronu orkiszowego, 3 pulpety z drobiowego mięsa, troche warzyw
podwieczorek: sałatka (różne warzywa, oliwki, plasterki polędwicy)
kolacja: serek wiejski+ warzywa i zioła

Mogę prosić o ocenę? Wydaje mi się, że jem jakoś dużo. Ja liczę tu jakieś 1800/1900 kcal, ale nie wiem czy dobrze?
up
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 22:33   #2040
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Sobotnie Utrzymanko

Śniadanie: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z jabłkiem, cynamonem, miodem, suszonymi morelami, migdałami i pestkami dyni, kawka zbożowa
spacerek po lesie z pieskiem
Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, 1/2 główki sałaty z czosnkiem, bazylią, jarmużem, oliwą, rzodkiewkami i zielonym ogórkiem, rodladka z piersi kurczaka z tymiankiem, musztardą, curry, czosnkiem, cukinią i marchewką, obsmażona na oliwe a potem duszona w piekarniku z resztą zwiórkowanej marchewki i cukini
po: herbata zielona z kapką miodu i cytrynką
Podwieczorek: budyń waniliowy (szklanka mleczka + łyżka cukru + 1/2 opakowania proszku) z nerkowcami i babcinymi powidłami, micha truskawek, kawka ze świeżo startym cynamonem
Kolacja (późna 21:30 - bo dopiero tak wróciłam ): micha sałatki z kilku różyczek uparowanego kalafiora i marchewą, koperkiem, natką, kawałkiem ogórka świerzego i czerwonej papryki, rzodkiewkami, ogórkiem konserwowym, 2 plastrami wędzonego łososia, curry, łyżką jogurtu i łyżką majonezu, herbatka malinowa

i jak zawsze proszę o ocenkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości