|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ania trzymam bardzo mocno, oby sie nie pisaly skurcze i abys nie musiala byc w szpitalu Papeteeria Ty pytalas o jajecznice? Ja po prosu podsmazam cebulke na maselku pokrojona w kosteczke i tyle, szczypiorek czasem dorzucam do jajek albo boczek podsmazony na skwarke pychotka anoxa o masz z tym psem, ja to bym chyba na zawal padla gdyby sie okazalo, ze mojego urwisa gdzies zostawilismy, dobrze, ze sie znalazl, swoja droga zawsze sie zastanawialam co by Sisco zrobil gdybysmy sie zatrzymali i go zostawili chyba biegl by za samochodem Dziewczyny ja ruchy odczuwam totalnie inaczej niz kilka tygodni temu, pewnie gdyby nie pobyt w szpitalu i ciagly nadzor nad maluszkiem to bym sie stresowala. Ja nie czuje kopniakow tylko albo takie kokoszenie sie albo czkawke kopniaki to bardzo, bardzo zadko, mala jest glowka do dolu, ale buziakiem w strone kregoslupa i to tlumi jej kopniaczki. Szczerze mowiac jak wczesniej uwielbialam jej ruchy to czkawka mnie irytuje jesli moge tak powiedziec bo to jak wsluchiwanie sie w tykajacy zegarek jak probujesz usnac. Ja chetnie bym poszla na zakupy, ale no mam lezec :/ Pojade tylko do CH bo mamy znizke w pumie i kupie malej buciki na przyszlosc i okulary sobie wybiore jakies przeciwsloneczne no nosi mnie strasznie bo czuje sie swietnie! |
|||||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
witam z rana
roztrzepaniec jakie malenstwo Misiulka wow, super pilotka jak dla mnie super ania trzymam kicuki i czekam na wiesci u nas paskudna pogoda i zimno musze porozwozic dzieci na zajecia i urodziny kolezanki, a sobie zrobie przerwe na kawke i moja ulubiona babeczke w sowie
|
#4233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam takie same odczucia co ty odnosnie ruchow.. U mnie od 3-4 tyg. to jest wlasnie wypychanie ,przekrecanie sie ,rozciaganie ,kopniaczki to bardzo rzadko, ale moze to i lepiej bo jakbym dostala takiego porzadnego kopa to mogloby byc cienko Czkawka tak samo mnie irytuje ,20 minut nieustannego pukania od srodka ,najgorzej przed snem,ale przynajmniej wiem ,ze maly mi daje znaki od srodki
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-05-15 o 10:20 |
|
|
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to zaczne dzien nie milym akcentem...
sms od aniaa22 "Hej tu ania22 jestem w szpitalu na obserwacji. Leze podpieta pod ktg. Polozyli mnie na sali porodowej bo nie ma miejsc na patologi. Skurcze mam coraz slabsze po kroplowce. Nie piszcie za duzo zebym dala rade was nadrobic buzki w brzuszki "a tu kolejny "Będę zaciskać dostałam sterydy na płucka. Pozdrów dziewczyny" tak wiec was pozdrawiam Cytat:
mam nadzieje ze z tym urodzonym maluszkiem bedzie wszystko dobrze ze to tylko chwilowe komplikacje!Cytat:
co do suwaczka to wchodzisz w ustawienia po lewej stronie wchodzisz na edytuj podpis wklejasz link do suwaczka i robisz zachowaj podpis i gotowe a tutaj masz strone na ktorej mozesz sobie utworzyc suwaczek oczywiscie jest tez wiele innych ta jest przykladowa http://www.suwaczki.com/
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zadomowienie
|
śliczne zakupki i brzuś!!!
![]() Cytat:
Cytat:
czkawki jakoś nie umiem poznać... albo nie miał albo ja nie wiem ![]() jestem po śniadanku, wyszłam z pieskiem i zaraz idę głowę umyć a potem naszykuję jakiś obiadek dla TŻ, bo w pracy jest i koło 13 wróci i jedziemy na działkę kończyć remont. |
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kopniakow, tez je ostanio inaczej czuje, mala juz sie tak nie przemieszcze, ustawila sie glowa na dol wiec czuje ale tak wyzje jak mnie gdzies smyrnie mocniej, albo cos...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz
za Anię!!!
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
No to pewnie z tokolizy kroplowke Ania ma, mi tez sie zmiejszyly skurcze od razu jak mnie podlaczyli, bedzie dobrze wszystko.
|
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was w ten pochmurny dzień , u mnie od wczoraj pogoda do niczego.Przynajmniej udało mi się zmotywować i znaleźć czas na poprasowanie ubranek do małej więc mam już trochę z głowy.Zwolniłam też szafeczkę dla niej i juz sobie je poukładałam.Jeszcze muszę przejrzeć kolejna partię worków z małymi ubrankami po Martynie i też poprać i poprasować.My dziś znowu same, M w pracy- ma służbę i wróci dopiero jutro ok.10.00
Nie lubie samotnych weekendów!!! Dobrze, że mam Was
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotka- zgrabna bestia z Ciebie!!!!!!!!!!!! Ślicznie
Ania – te nasze psiaki sąkochane Marta – spory brzucjoleki jakie fajne spodnie Super ubranka.Zakochałam sie w ogrodniczkach w czerwoną kratkę Niezawsze – super, że czujesz się "zdrowa". Jeszcze nie doświadczyłam czkawki. Mały rusza się bardzo często ale w miarę delikatnie. Zabka – właśnie ... "rozciągnie" to najlepsze określenie na to co czuję ![]() Aniu- kochana, co ty robisz znowu w szpitalu? Miałaś leżeć i odpoczywać A poważnie - trzymam kciuki. Mam nadzieję, że szybciutko Cię wypuszczą.W domku zawsze wygodniej.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Nawiązując do mojego wczorajszego samopoczucia:
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
No nie jeszcze aniaa w szpitalu
Trzymam kciuki !hd kurcze ,a ja czkawke czuje od 15 tc. to takie miarowe puk.. puk... puk w roznych czesciach brzucha. Najlepiej wyczuwalne jak sie probuje zasnac A ja z tym ostatnio mam bardzo duze problemy :/
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A spód ma regulowaną wysokość? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- No proszę , znów mała dostała w brzuszku czkawki, coraz częściej ją łapie a jak już się przedłuża i trzyma ok 5 min to mała zaczyna się kręcić i niecierpliwić, kochana jest kruszynka moja |
||||
|
|
|
#4246 |
|
BAN stały
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19317771 Zagłosuj na 5 w tym watku.... bede wdzieczna
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś rano jak się położyłam na plecach, to wyglądało jakby mi tam jakiś guz wystawał a delikatne kopniaczki w górnej prawej części, bo mały leży zwinięty w kłębek czasem dupkę mi wypina po lewej stronie hehe
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na dole z lewej koło miednicy główka, pupa jakoś koło pępka a nóżki z lewej, jak rogal mały
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
Ania
i za wszystkie mamusie i brzuszki w szpitalu![]() A ja się przejmuje takimi pierdołami... powinnam ochrzan od Was dostać... Ja dziś znowu mam problemy z oddychaniem, dziś jestem w domu z mamą, ale mam nadzieję, że nic poważniejszego się nie stanie
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski
Roztrzepaniec gdzie masz brzuszek? Pilotka super brzucholek ![]() Ania i Xawmeli trzmam kciuki zeby bylo ok!!! U mnie wszystko ok, mialam niedawno robiona glukoze i na czczo bylo 76, po 1h bylo 102 a po 2h 99, to chyba w porzadku? HCT mam 33,1, HGB 11,3 i RDW-SD 36,7, reszta w normie. Ide we wtroek z wynikami do gina, ale chyba nie jest zle? Brzuch rzadko twardnieje, ale wrocil bol kosci lonowej przy chodzeniu, na szczescie nie jest za mocny. Wklejam aktualna fotke, 27 tydz i ..... 10kg na plusie
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
No i brzuchol elegancki
![]() Cytat:
ale dupkę to często raz z prawej lub z lewej strony i nieraz mi mały trzęsie całym brzuchem.. nie wiem czy tak się chichra w środku czy szarpie pępowiną no a jak leżę na boku to nieraz mi kopa zasunie takiego, że tylko skóra mało mi nie strzeli ![]() No i nieraz czuję jakieś gmeranie zaraz pod cyckami to chyba stopy ![]() ania, niezawsze -
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
ooo widzę, że zakupy bardzo udane, a brzuszek jaki śliczny
![]() Kciuki za Anie mocno zaciśnięte Cytat:
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super brzuszek ![]() skąd taka opalenizna?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie te 10 kg na plusie jeśli można spytać??Masz taką karnację czy smarujesz sie czymś? Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-05-15 o 12:36 |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smaruje sie brazujacym balsamem Dove ale brzuch zawsze omijam, nie wiem czemu jest taki opalony Nie mam jakiejs bardzo ciemnej karnacji, raczej srednia To chyba wina aparatu A te 10kg na plusie na pewno nie poszlo w cycki
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiegoś dołka zaczynam łapać.. bo tak siedzę i myślę o moim mężu i o tym jak Wy opisujecie swoich.. niebo a ziemia.. ehh.
No bo akurat na swojego męża to nie wiem czy mogę liczyć tak jakbym chciała. Wczoraj przy moich boleściach (wystraszona byłam bo to pierwszy raz mi tak brzuch stwardniał) a on wiedząc o tym przyszedł z pracy i mi zaczyna pierdzielić jak to ciężarówki się do niego zjechały i że pogoda taka nijaka i że zmarzł -_- tak jakby mnie to najwięcej interesowało podczas mojego cierpięctwa. W domu też zasuwam ze wszystkim.. jak powiedziałam, ze którejś z Was mąż nie pozwolił nic robić to tylko się głupio uśmiechnął. Owszem, czasem mi pomoże ale głównie jak go o coś poproszę.. gdybym ja nic nie robiła i nic nie mówiła to byśmy zarośli w brudzie i grzybie. Poza tym on ma podejćie do porodu conajmniej dziwne.. tak jakbym miała iść na kibel i wys**ać dziecko po prostu :/ I jego słowa "będzie dobrze" to mnie drażnią a nie uspokajają bo ciągle to słyszę i nic nie jest dobrze. Dlatego zaczynam się zastanawiać czy nie wziąć mamy do porodu zamiast jego ![]() Choć z drugiej strony jak go nie będzie to nie będzie widział jak to się trzeba namęczyć i ile to kosztuje kobietę i dalej będzie sądził, że to takie byle co. I tak mi przykro po prostu, że Wy będziecie miały wsparcie takie faktyczne, które Wam pomaga a ja mam wrażenie, że będę chciała w złości jak najszybciej urodzić bo on mnie będzie tylko wnerwiał swoim zachowaniem.
|
|
|
#4259 | |||
|
Zadomowienie
|
ty pralka a mi odkurzacz padł a do tego nie mam pieca bo koles co sprzedal nam piec zapomnial o dyszach a dopiero w srode wraca wiec mamy troszke obiadowy problem :P Sasiadka mi zaproponowala kozystanie z swojego pieca ale jakos mi tak glupio cos wiekszego robic wiec jemy tylko zapiekanki a dzis u niej jajecznice zrobilam...ma kos pomysł na piekarnikowy obiad :P
Cytat:
octem posmierdzi ale nie za dlugo bo szybko sie ulatnia a zapach drewna zniknie...ale ze robale nie wroca nie obiecuje ![]() a moj to mi nigdy nie pozwala dawac negatywow bo nie chce sam dostac potem w zwrocie:/ dzieki za przepis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow jaka brązowa...ślicznosci.... |
|||
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też wczoraj bardzo brzuch bolał ale to pewnie przez to że długo prasowałam, cały brzuch mi stwardniał jak kamień, nawet się zgiąć nie mogłam ani ruszyć, w dodatku w dole brzucha mnie bolało jak na okres, kiepsko było aż się nastraszyłam ale nie chcę żadnych leków na to brać bo wiem że samo minie jak pośpię albo dłużej poleżę bo juz parę razy tak miałam więc chciałam jak najszybciej położyć się spać i rano już było dobrze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

(ups... to do mnie..) u mnie lepiej, drogi pozamykane, z dzidzią dobrze- ale dupkę wypina i mnie uciska... wciąż na podtrzymaniu jestem choć jest szansa, że jutro mnie wypiszą- bo leżeć na boczku mam i się relaXować. Ucałuj dziewczyny (
no to zrypkę dostał jeszcze on biedny a i babie z apteki nie oszczędzałam różnych epitetów.. bo co ją to obchodzi, klient chce nospę, sprzedaję, kasuję i dowidzenia.. choć może dobrze że pytała o coś bo różnie to ludzie mieszają lekami.. oj w każdym razie poleciał raz jeszcze, kupił, więc wzięłam dwie o 19:30 dopiero.. chyba powoli puszcza, choć nie jestem pewna. Dzidzia się rusza, więc chyba nie ma powodów do większej paniki 
jakoś się tak spłaszczył dziwnie 

musze porozwozic dzieci na zajecia i urodziny kolezanki, a sobie zrobie przerwe na kawke i moja ulubiona babeczke w sowie
mam nadzieje ze z tym urodzonym maluszkiem bedzie wszystko dobrze ze to tylko chwilowe komplikacje!

za Anię!!!