|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
siala jusdan ma racje,ja tez czasem jak cos tu poczytam to jestem zla na mojego a przeciez mam najwspanialszego meza na swiecie tak jak i kazda z nas...
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
cześć dziewczyny
Po pierwsze, aniaa trzymam kciuki za Ciebie i małego! Po drugie, miałam dziś jechać do szkoły, wstałam o 5, zrobiłam sobie kawę, poszłam się ubrać i tak siedzę w kuchni i myślę, że w którąś sobotę maja mieliśmy miec wolne. Otwieram swój kalendarz, patrzę 15 maja WOLNE Wróciłam do łóżka, ale już nie zasnęłam. Dobrze, że mi się w pociagu nie przypomnialo!
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Niby tak.. ale nie mogę też wychodzić z założenia, że jest super dobry bo mnie nie bije. Czasem potrzeba czegoś więcej.. dopiero co sie pobraliśmy, choć nie do końca byłam o tym przekonana. Wiem, że się stara, że chciałby być lepszy i gdyby jego życie nie wyglądało tak jak wyglądało to na pewno byłby dużo wspanialszym człowiekiem. Narazie nie jest źle, tylko trzeba walki by nie było gorzej... wiem jak wygląda życie jego brata z żoną. Oni jako bracia są bardzo podobni... a brat się rozpił i ich małżeństwo wisi na włosku :/
Nie zakładam, ze tak będzie i u nas ale musimy się bardzo postarać. Oni się starali ale po prostu nie wyszło.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-15 o 13:29 |
|
|
|
#4264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez czasami jak czytam o niektórych tż to mnie złość na mojego bierze!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-15 o 13:31 |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Mój to nic nie robi.. żarówki ostatnio się spaliły, musiałam kupić i wymienić.. baretie w dzwonku do drzwi siadły.. też go nie interesuje.. w tym domu to ja jestem w pełni kobietą i w pełni mężczyzną -_-
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
siala musisz cos z tym zrobić, bo tak byc nie może! Ja rozumiem, ze ma za sobą trudne przejścia, ale moim zdaniem to nie usprawiedliwia tego, że nie chce Ci pomagać. A może Ty wcale nie dajesz mu na to szansy? Po prostu robisz za niego nic mu nie mówiąc??
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawostki dla dziewczyn w 31 tyg. ciąży :
https://polki.pl/rodzina_ciaza_ciaza...,10001071.html |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam takich co nic nie robia i chyba ich bym zatlukla...niekiedy kobiety tak naucza lub mamusie i ciezko ich zmienic ![]() Ja po drzemce, obiadek zaraz bedziemy jesc...a za oknem ciagle pada
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
siala może on nie może odnaleźć się w nowej sytuacji, został mężem, zaraz zostanie ojcem, a wcześnie to prowadził beztroskie życie, i może jeszcze to do niego nie dociera, ze zakres obowiązków się zmieniał, moi sądzieci są po 40 od niedawna mieszkają (tzn. jakieś 6lat) i nigdy nie widziałam, żeby on coś robił, ona odśnieża, wrzuca węgiel, myje auta, sprawdza poziom płynów w samochodzie i uzupełnia jak brakuje zarówno u siebie jak i u niego, on nie potrafi naprawić dachówki, skosić trawy wszystko ona, nawet autem lepiej jeździ. Ale są szcześliwi i on wogóle jest b. miły moze za to ma inne walory, które są dla niej ważne i to że w domu nic nie potrafi zobić jej wogóle nie przeszkadza.
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
No i wizyta skonczyla sie dobrze! Wasze kciuki pomogly!
Wszystko pozamykane. Jedyne co powiedzial to ostatnio bylo na pol teraz bylo na 1 palec miejsca. Tylko ze powiedzial "ale to zewnętrznie jest na 1, wewnetrznie pozamykane" nie wiem co to znaczy. Mam śluz czopowy. (wczoraj akurat tez kawalek przy wycieraniu zauwazylam takie zoltego klejącego kawałka.. wiec to pewnie to). Ale lozysko wysoko i wszystko ok. Wiec sama nie wiem. Chyba jednak jakies przemęczenie..? Wazy ok 1750g. Kazal brac dalej magnez, nospe doraznie i luteine znow tak dla spokoju 1 raz wieczorem, jak to stwierdzil "az do tych MAGICZNYCH 2 kg". Waga od nich znow pokazala fatalnie wiecej 79,2:/ w domu mniej. Wiec chyba maja zepsuta . Aha i jak wspomnialam ostatnio widzialam ze ma nowe usg i sprawdzil przeplyw, wtedy nie mialam odwagi, ale wczoraj sie zapytalam czy ma tez 4d. I ma! Heh wiec ja niesmialo "to moze za tydzien jak przyjade...". Ale nic na to nie powiedzial, tylko cos ze zaraz zobaczymy. I pokazal buzke! Najpierw dlugo szukal, myslalam ze nici z tego, ale potem sie udalo. Wydrukowal mi zdj. Zrobie zdjecie zdjecia i wstawie wam jak znajde chwile. Maly calowal sobie dlonie hehe...Za tydzien wezme plyte i poprosze by nagral moze mnie nie wyrzuci.Jakby maly bardzo sie szamotal czy cos, to mam podjechac do szpitala sprawdzic tetno albo na ktg. Ale jak robil przeplywowe to sprawdzal czy nie ma dzidzia pepowiny wokol szyi, czy go nie poddusza, ale nie bylo widac, by tak bylo.. Wiecie tak sobie marze, że moze tym razem dzidzia by zechciala wyjsc blizej 38tygodnia niz 42.. Taka mam nadzieje. Hmm tak sobie wmawiam ze moze ten bol bioder, miednicy, ten sluz czopowy, ten 1 palec (jak w pierwszej ciazy lezalam juz po terminie na porodowce to nawet 1palca nie bylo, potem ledwo sie zrobil.. ), ze moze one mogą dac nadzieje na troche predzej (oczywiscie nie za wczesnie!)Cytat:
u nas wczoraj 32 i3d a wazyl prawie 1750g.
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-05-15 o 14:02 |
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak moja babcia mówiła. Poszła na wykopki w dniu porodu i wszystko było dobrze. Czasy sie troszeczkę zmieniły, wiele kobiet ma ciężkie ciąże ale tez dlatego, że kiedyś było dużo poronień na początku ciąży. A teraz takie ciążę są do uratowania tylko potem wymagają więcej uwagi. Pomaganie w domu: mój M rzeczywiście robi bardzo dużo ale to raczej efekt tego, że przed ciążą też mi pomagał a właściwie powinnam napisać, że razem zajmowaliśmy się obowiązkami domowymi. Pewnie w tym miejscu powinnam podziękować jego mamie, że tak go wychowała Nie musiałam go namawiać do pomocy. Za to mój brat ... niestety nie widziałam go z odkurzaczem... Podejrzewam, że u Twojego M było podobnie. Czasem też się złoszczę bo M wraca z pracy a ja po całym dniu chciałabym mu opowiedzieć o tym co jest dla mnie najważniejsze czyli o naszym dziecku. On jest jeszcze na etapie "problemów zawodowych", korka czy listu ze spółdzielni a ja mu trąbię o kopniakach. Musimy się dostroić i wówczas jest OK. Odpocznie i sam przychodzi rozmawiać z brzuchem SR nie wzbudzała i chyba nie wzbudza w nim pozytywnych emocji. Nie widzi sensu chodzenia Uczestniczy ze względu na mnie. Wytłumaczyłam mu, że bardzo mi zależy, że chcę mieć możliwość zadania dręczących mnie pytań itd. Nie miałam kontaktu z małymi dziećmi i pewnie stąd moje obawy. M miał młodszą siostrę, którą sie opiekował. M na SR zaskoczył mnie kilka razy, szczególnie na zajęciach praktycznych z trzymania, przewijania, podnoszenia maleństw. Robił to jak stary rutyniarz Dobrze, że oboje mamy podejście, że trzeba zaufać intuicji ufff... rozpisałam się
|
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4273 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz figursko ja cie krece.. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Sliczny Niuniuś ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() Hmm teeraz co chwile ktoras z nas cos ma. Ciesze sie ze szpital mnie ominal. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
!---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Ale brązowiutenki nono
|
||||
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, sprawa numer jeden, byłam dzisiaj w szkole, no bo miałam mieć egzamin, wchodzę, a Pan do mnie, oooo Pani z brzusziem, proszę zostawić indeks jakiejś koleżance i jechać do domu, wpis zrobi koleżanka
miło... ulga prorodzinna hahaha ![]() ANIU trzymam kciuki by wszystko było dobrze, mam nadzieję, że niedługo już będzie tu z nami i nie będzie więcej problemów SIALA wiesz co powiem Ci szczerze, że Jusdan dobrze napisała. A z drugiej strony trzeba starać się by było lepiej i w jakiś tam sposób przymusić trochę podstępem do tego męża. Niby wiesz chłop to głowa rodziny, ale kobieta to kark, który tą głową steruje wiesz o co chodzi. Ja nie mówię, że mój mąż robi nie wiadomo ile... ale doceniam to że pomaga, że odkurzy, że zrobi obiad, że sam od seibie wypierze dywan czy coś... trzeba dostrzegać te drobnoski jakie się robi, trzeba doceniać to co wydaje nam siię normalne i oczywiste, bo inni np mogą Ci tego zazdrościć ![]() Ktoś prosił o przepis na chlebek czosnkowo-cebulowy... u nas w pierwszej wersji były bułki, a teraz najczęściej chlebek robimy CHLEBEK CZOSNKOWO-CEBULOWY SKŁADNIKI Ciasto: szklanka mleka 5 dag drożdży 2,5szklanki mąki 1 jajko 1 główka czosnku 1/2 dużej cebuli lub 1 mała 2 łyżeczki soli płaska łyżeczka cukru PRZEPIS: Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek obieramy - przeciskamy. Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, celube (poszatkowaną) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypac mąki. Pieczemy ok. 20-30 minut w temp. 200 stopni. Trzeba sprawdzić patyczkiem |
|
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to pepek wyglada jakby ptaszek od malego chcial tamtedy wyjsc![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Kurcze.. te ruchy dzidzi są coraz mniej przyjemne . Dobrze ze sie rusza,ale strasznie to dokuczliwe i czesto nie przyjemne.. Wy tez tak macie?
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Idealneciało wiesz co ja w pierwszej ciązy miałam gwizdek jak się patrzy... a teraz nawet mi nie wypchało pępola. Zaraz popatrze w starych zdjęciach ciążowych to wkleję
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm wszystko za nisko.. czyli co? brzuch? czy nizej, ze skrucone? hmm Ale widze ze juz koncoweczke ma 34 tyg.. czyli juz blizej niz dalej Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-05-15 o 14:31 |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idealnecialo super wiadomości
|
|
#4279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę Ci nadziei odbierac ale ja przy pierwszym od 8 miesiąca miałam rozwarcie na 2 palce i kazała mi gin uważać, choć przyznam szczerze że za bardzo sie nie oszczędzałam to i tak urodziłam w 42 tygodniu ![]() Ale powiem Ci szczerze,że teraz też tak jak Ty łudzę się, że drugie się troszkę bardziej pospieszy i że uda się urodzic przed terminem
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan a ja tam po cichu liczę na wcześniejszy poród tak jak w przypadku Łucji... Łucję rodziłam na miesiąc przed terminem
wg pierwszych ruchów jednak się zgadzało, dzień różnicy był tylko... wg pierwszych ruchów wyszło mi na 19 grudnia, Łucja urodziła się 18 grudnia, a termin z OM był na 16 stycznia...Teraz termin z OM mam na 12 sierpnia, wg pierwszych ruchów 24 lipiec, a ja coś czuję, że 25-27 lipiec urodzę! |
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
siala widzisz, moi bracia mieli rodziców, a żaden z nich ani troszkę nie pomaga swojej żonie. W niczym! Myślę, że to wina tego, że mielismy ojca takiego jak mielismy...I nie ukrywam, że moja mama zawsze wszystko nam pod nos podstawiała,jednak dużo daje przykład z rodzinnego domu.
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Tez bym chciała urodzić szybciej, tak w połowie lipca, jeszcze ciepełko będzie
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by było!!! a nie tak jak ostatnio, termin minął i nic i nic i nic, i czeka się ,czeka a tu cisza....tydzień minął i dalej nic a ja czekałam aż się coś zacznie dziać
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie spotkania z fizjoterapeutą były super. Sporo cennych informacji. Praktyczne zajęcia np. przekładanie dziecka z ręki do ręki. ćwiczenia, układnie do snuitp. Tłumaczył nam np. co robić gdy dziecko się zakrztusi.
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-15 o 14:43 |
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
hd ja mam nadzieję, że nigdy moja dzidzia nie dojdzie do etapu 3! :O
|
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Wy tam na dole, koleżanki !!!- widać Was!
proszę o czynny udział na wątku a nie tylko podczytywać
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kochane się żegnam, nie wiem czy dzisiaj jeszcze będe, możliwe że wieczorem na chwilę... jadę zaraz z Łucją po kilka rzeczy, a przy okazji wstąpie do moich rodziców... przyjeżdżają dziś specjalnie znad morza, bo jutro komunia mojego bratanka...
więc jutro bawimy się komunijnie
|
|
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
My szkołę rodzenia zaczynamy dopiero 30.05 - za późno się zapisywałam
![]() Mój mąż oczywiście chce chodzić bo boi się że inaczej nie da sobie rady i będzie się bał podejść do malucha i wziąć na ręce - a już mu zapowiedziałam, że kąpiel to będzie głównie jego obowiązek Fajnie, że są też ćwiczenia praktyczne ![]() Cytat:
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
basienka miłej "zabawy"
![]() Patrzcie jaka kosmiczna huśtawka A cena jeszcze lepsza:http://www.allegro.pl/item1034622217...e_3w1_zen.html |
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Basia84 napisz cos wiecej bo jakos nigdy sie tym nie interesowalam, lekarz tez nic nie mowil.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() slicznie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ruchy malej sa rzeczywiscie coraz mocniejsze, ale sa bezbolesne wiec nie sa uciazliwe czy nieprzyjemne, pewnie bedzie mi ich brakowalo po porodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

Wróciłam do łóżka, ale już nie zasnęłam. Dobrze, że mi się w pociagu nie przypomnialo!

.
hehe...

jakoś się tak spłaszczył dziwnie