|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Ja sie na zębach kompletnie nie znam, tylko tyle co tam wyczytam w necie. Ale jesli ww substencje maja korzystne działanie i nie szkodzą dzieciom to mysle, ze warto uzywac takich past. Bardzo zależy mi na tym, zeby Kuba miał zdrowe, białe ząbki Unhoy jest w tym ekspertką ![]() Cytat:
Taka mała rodzinna imprezka. Ja tez wczoraj robiłam jajecznice na kropli oliwy z oliwek. A ten makaron to jej rozdrabniasz? A miesko dodajesz do spagetti? Koniecznie wstaw filmik ![]() *** Widze,ze wiekszosc zbiera nakrętki - będe miec mniejsze szanse ![]()
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Miramej, u nas na razie jakoś idzie
pierwsza drzemka terminowo i bez płaczu, drugą próbuję właśnie zrealizować ![]() Czekam aż mała zaśnie żeby jakiś obiadek sobie zrobić...też za mną oststnio chodziło spagetti dla małej,może w poniedziałek jej zrobię Cass ja jeszcze nad roczkiem nie myślałam bo to dopiero w sierpniu ale u nas podobnie jak u Czekoladki jest uroczysta msza w kościele więc pewnie zaprosimy gości na obiad...tylko gdzie ja ich wszystkich zmieszczę ![]() AA dziewczyny mam pytanko - któraś z was kupuje pieluchy z Tesco? Chciałabym spróbować tylko tam są dwa rodzaje a pamiętam że jedne fajne a drugie beznadziejne...tylko które są które
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
makaronik siekam zaraz oblookam czy nie ma tam mnie w "sexi" pizamie ![]() Napewno duuuuzo osob bedzie wysylac w moje strony nakretki-miejscowosc obok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2014 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Mam już dość tej pogody Rozumiem kilka dni, ale żeby cały maj był do d..y? Cytat:
Cytat:
A jak sobie musi coś kupić, to co robi?Cytat:
A tak to nie przepada za sklepami, ale rozumie konieczność chodzenia ze mną - choćby po to, by przynosić inne rozmiary itp. ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-05-15 o 14:32 |
|||||
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie kupowałam, ale kiedyś czytałam, że jak z Tesco, to tylko w fioletowym opakowaniu Cytat:
|
|
|
#2016 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
~~~~~~ Idziemy na spacer w to piękne, majowe popołudnie
|
|
#2017 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa caly dzien pada
![]() a ja sama w domu z dziecmi ![]() ale sie objadlam tymi kurczakami kfc nawet smaczne to wyszlo, ale nie smakuje jak w kfcale Eryk byl w niebowziety, zjadl kilka kawalkow, nawet ukochanych frytek juz nie chcial tylko kurczaka
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas rano było pochmurno a teraz słoneczko. Ja pije kawe i wcinam ciasto z rabarbarem. Oliwka stoi w łóżeczku i domaga się chrupek
wymuszacz mały
|
|
|
|
#2019 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja sie chyba zanudze dzisiaj
![]() co prawda w domu jest co robic ale mi sie nie chce
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Svi na mnie prasowanie czeka, ale najpierw kawe musze wypić. Co twoje dzieciaczki robią?
|
|
|
|
#2021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde jak wróciłam do domu,dziecko ledwo się wysikało,później już jakoś było.Teraz Bartoszowi systematycznie,w ciepłej wodzie w trakcie kąpieli ściągałam,co raz więcej,co raz więcej i teraz już mamy spokój![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już było normalnie Cytat:
![]() Cytat:
No dokładnie ![]() ![]() tu się zgodzę,racja |
||||
|
|
|
#2022 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2023 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A jakże
Cytat:
dla MartynkiCytat:
Widziałam w tamtym roku w lecie też jakieś plastry,nie pamiętam firmy-ale pisało na nich,że nie wolno używać w miejscu w którym przebywają małe dzieci,później mąż założył moskitiery Cytat:
dla Zuzki.A myślałaś,że co?Że będzie luzik,tak? ![]()
|
|||
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe moja Oli też ostatnio upodobała sobie ładowarki ale jej zabieram, bo mam tylko jedną do mojego tel ![]() Cytat:
aż poszłam sprawdzić jeszcze raz co jest na moich napisane no i można stosować również u dzieci. Jest napisane nawet że na wózek dziecka można naklejać. Widać inne plastry widziałaś.---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Poradźcie co się teraz kupuje dzieciom z okazji komunii świętej? dla chłopczyka potrzebuję, jestem jego matką chrzestną... |
||
|
|
|
#2025 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrzeCytat:
![]() Cytat:
A teraz się Werci odwidziało i stwierdziła,że w nocy też można coś zjeść ![]() Cytat:
![]() W schemacie z Nestle pisze,że od 11 miesiąca Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w tamtym roku miałam chrześnika do komunii,ale dawałam pieniądze ![]() Ja się witam dopiero teraz )Dzień jak każdy poprzedni ostatnio-cały czas leje ![]() Dzisiaj dużo prasowania miałam,mąż jutro wyjeżdża,więc trzeba go było trochę podrasować Żartuję,ale wcale mi do śmiechu nie jestDwa tygodnie sama i te samotne noce .Za to on się śmieje,że uwielbia powroty .Dzisiaj już pewno nie zaglądnę![]() Miłego wieczoru i spokojnej nocki Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-15 o 18:39 |
||
|
|
|
#2027 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia skoro jestes matka chrzestna to uwazam, ze powinnas kupic jakas znaczaca pamiatke
teraz ludzie kupuja komputery i playstation - nie do pomyslenia ![]() no chyba, ze nie lubisz byc staroswiecka to kup rower
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodatkowo mogę mu kupić jakiś może zegarek czy coś, albo niedrogi telefon. nie wiem czy kupić może Pismo Święte z dedykacją jakąś, czy właśnie obraz, czy złoty medalik, ale nie wiem czy chłopcy noszą? chyba że krzyżyk złoty na szyję. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-15 o 18:57 |
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pedzi wszystko na łeb na szyje... Komunia MZ to przede wszystkim powinno byc przezycie duchowe dla dziecka-prawdziwego katolika...szkoda ze teraz wkoło prezentow sie to kreci, laptopow, telewizorow,komorek itp Gorzej niz z weselem trzeba zaklepywac lokal...dziewczynki robia rewie mody, mamy wysylaja je na french manicure i makijaz-rozumiecie to ![]() Ja dalabym pieniazki-rozsadna sume, moze zorientowalabym sie co by chcialo. obojetnie jakie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2030 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ew dodatkowo dalabym jakas kaske, takie male kieszonkowe na wydatki ![]() zegarek mozna ale nie wiadomo czy bedzie sie podobal
|
|
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dziś Kubuś jadł? Obyło się bez płaczu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałoby się choć chwilkę usiąść i odpocząć ale nie ma mowy ![]() Cytat:
Synuś zaskakuje
|
|||||
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko zleci a my będziemy wirtualnie przytulać i pocieszać I wzajemnie Cytat:
Ja nawet tego komentować nie chcę.Dzionek minął całkiem przyjemnie. Byłam z Zuzką u mamy. Małż dojechał później do nas. Dobrze, że mama ciasta żadnego nie miała ufff ![]() Wróciliśmy do domu i zdrzemnęłam się sobie ![]() Mam pytanko do mam butelkowych. Czy któryś dzieciaczek nie pije już mleka z butli ani niczego? Jeśli tak to w jaki sposób? Niekapek? Coś innego? |
||
|
|
|
#2033 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
szczerze mowiac to nie widzialam jeszcze dziecka, ktore piloby mleko z czegos innego, np niekapka nawet poltoraroczne pija z butli dziewczyny robie takie zamowienia, nie przylaczy sie zadna? ![]() sigma: Załącznik 3109883Załącznik 3109884 tandem: Załącznik 3109885Załącznik 3109886Załącznik 3109887
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny za odpowiedzi coś wymyślę ide oglądać film. |
|
|
|
|
#2035 | |
|
celebriti
|
ja w zeszlym roku mialam pomysl na krzyzyk ale juz mial, tak wiec zrobilam wywiad i okazalo sie ze jest kibicem jakiejs tam druzyny pilkarskiej, kupilam mu w ich barwach koszulke, plecak, kubek, dlugopis i czapkę. Ach! I szalik oczywiscie. W necie sa sklepy oferujace takie gadzety orginalne. To byla jakas angielska druzyna. Mały byl szczesliwy.
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odp Svi fajne ale kasa... ![]() Wężowe musiałam wystawić na all bo jednak jak chodziłam to z nogi mi spadały, za duże były. Teraz ciuchy wystawiam i kombinuje co jeszcze. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Źle napisałam. Nawet gdyby było mnie stać to tak drogiego prezentu bym nie kupiła na komunię |
||
|
|
|
#2037 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, to Kuba chyba jeszcze zbyt chwiejnie stoi na takie wygibasy ![]() Cytat:
Cytat:
Fiu, fiu ![]() Cytat:
, damy radę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Jakoś poszło, ale nie stosowałam nic nowego, bo chciałam dokładnie zaobserwować, kiedy zaczyna się największy lament. Cytat:
Napisz, co u Ciebie, u Was ![]() Cytat:
|
|
|
#2038 | |
|
celebriti
|
Gorgulek moja córka jest butelkowa, czasem pije z kubka - zwykłego, czasem pije z poidła królika jak się dorwie. Generalnie butla u nas rządzi.
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolka, jak tam?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

napewno na ogrodzie.
Taka mała rodzinna imprezka. 

pierwsza drzemka terminowo i bez płaczu, drugą próbuję właśnie zrealizować
Rozumiem kilka dni, ale żeby cały maj był do d..y?

Kurde jak wróciłam do domu,dziecko ledwo się wysikało,później już jakoś było.Teraz Bartoszowi systematycznie,w ciepłej wodzie w trakcie kąpieli ściągałam,co raz więcej,co raz więcej i teraz już mamy spokój

Jeszcze sama nie umie na sofę, no chyba że ja siedzę to mnie się podtrzymuje i podciąga 
aż poszłam sprawdzić jeszcze raz co jest na moich napisane 
.Za to on się śmieje,że uwielbia powroty