Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 13:30   #2011
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
fajny ten artykuł - muszę się zagłębić w ten temat
bo na studiach nam mówili, ze jedyne udowodnione działanie przeciwpróchnicowe ma pasta z fluorem

chodzi o to, zeby działanie było poparte badaniami,a nie producent sobie tak napisał, że te substancje mają korzystny wpływ, a może się okazać, ze szczotkowanie samą wodą i właściwe nawyki mają dokładnie taki sam efekt
krzemionka jest zawarta w każdej paście, bo ma właściwości ścierne i każda pasta przywraca właściwe ph w ustach...

wieczorem poczytam i dam znać co znalazłam

czyżbyś chciała zdetronizować Unholy w wyszukiwaniu ciekawych i ważnych rzeczy
To ja chętnie poczytam co tam ciekawego znalazłaś na ten temat.
Ja sie na zębach kompletnie nie znam, tylko tyle co tam wyczytam w necie.
Ale jesli ww substencje maja korzystne działanie i nie szkodzą dzieciom to mysle, ze warto uzywac takich past.
Bardzo zależy mi na tym, zeby Kuba miał zdrowe, białe ząbki

Unhoy jest w tym ekspertką nikt jej nie pobije

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja juz myslalam napewno na ogrodzie.
bedzie tort,gril i kilka znajomych z dzieciakami
nad menu szczegolowo nie myslalam, choc niedlugo sie za to wezme.Sałatki, słodkie itp
Bedzie tez szampanik dla doroslych lub winko.

robie sama.Moje dziecko sloika juz nie widzialo min od4mc
Nie gotuje extra dla niej, je takie jak my jemy z bazylia,oregano,sola ,pieprzem itp

Jajeczniczke tez zwykla je, z calego jajka, na teflonie i odrobince oliwy z oliwek.Takie jedno psiknięcie-mam w spreyu, wiec moze ze 2 krople

Sniadanko zjedlismy rodzinne.Malej dalam dzis pierwszy raz surowego pomidorka z chlebkiem, chlebek z szyneczka i odrobinke zółtego serka.
Zjadla sporo skibeczke pokrojona w kosteczke.Mąż filmik nagral.Oblookam czy mnie nie ma i wstawie
To my tez palnujemy grill - jakies sałatki, piwko, winko, torcik dla solenizanta. Taka mała rodzinna imprezka.

Ja tez wczoraj robiłam jajecznice na kropli oliwy z oliwek.

A ten makaron to jej rozdrabniasz? A miesko dodajesz do spagetti?

Koniecznie wstaw filmik

Widze,ze wiekszosc zbiera nakrętki - będe miec mniejsze szanse

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:50   #2012
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Miramej, u nas na razie jakoś idzie pierwsza drzemka terminowo i bez płaczu, drugą próbuję właśnie zrealizować

Czekam aż mała zaśnie żeby jakiś obiadek sobie zrobić...też za mną oststnio chodziło spagetti dla małej,może w poniedziałek jej zrobię

Cass ja jeszcze nad roczkiem nie myślałam bo to dopiero w sierpniu ale u nas podobnie jak u Czekoladki jest uroczysta msza w kościele więc pewnie zaprosimy gości na obiad...tylko gdzie ja ich wszystkich zmieszczę

AA dziewczyny mam pytanko - któraś z was kupuje pieluchy z Tesco? Chciałabym spróbować tylko tam są dwa rodzaje a pamiętam że jedne fajne a drugie beznadziejne...tylko które są które

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 14:26   #2013
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A ten makaron to jej rozdrabniasz? A miesko dodajesz do spagetti?

Koniecznie wstaw filmik

Widze,ze wiekszosc zbiera nakrętki - będe miec mniejsze szanse
tak, tak mielone
makaronik siekam

zaraz oblookam czy nie ma tam mnie w "sexi" pizamie

Napewno duuuuzo osob bedzie wysylac w moje strony nakretki-miejscowosc obok
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 14:29   #2014
morska
Zadomowienie

Dzień dobry
Mam już dość tej pogody Rozumiem kilka dni, ale żeby cały maj był do d..y?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie mam mocy. Wiecie jak to jest, gdy sie wszystko "zbiera"
I zmeczona jestem okrutnie. Wszystkim.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę...ja to się boję zapytać, czy ze mną pojedzie, bo zaraz gbur niemiło odpowiada. Jak nie było jeszcze Antosia, sama jeździłam i miał z głowy, ale za to dzwonił co chwilkę i pytał się z pretensjami "dobrze się bawisz?". Ciągle dawał znać, że mam wracać...
Trochę niefajnie A jak sobie musi coś kupić, to co robi?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mój tylko się złości jak wejdę do sklepu i mówię, że idę zobaczyć czy jakaś tam bluzka jest a zachaczam o wszystkie półki po drodze Jeśli mówię, że wchodzę i nie wiem czego szukam to mogę tak do woli
Mój też tylko wtedy jest obrażony - kiedy mówię, że wchodzę "na chwileczkę", "tylko jedną rzecz zobaczyć", a siedzę dłużej A tak to nie przepada za sklepami, ale rozumie konieczność chodzenia ze mną - choćby po to, by przynosić inne rozmiary itp.

Bartusiu - wszystkiego najlepszego!

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-05-15 o 14:32
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 14:44   #2015
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Spalysmy dzis do 10:30, tego jeszcze nie bylo
Mleczko jakos po 6 pila, pobawila sie z mezem i 3,5 h spala
Noc byla meza-bez pobudki-nie komentuje tego
Fajnie, że tak długo spałyście

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramej, u nas na razie jakoś idzie pierwsza drzemka terminowo i bez płaczu, drugą próbuję właśnie zrealizować
(...)
AA dziewczyny mam pytanko - któraś z was kupuje pieluchy z Tesco? Chciałabym spróbować tylko tam są dwa rodzaje a pamiętam że jedne fajne a drugie beznadziejne...tylko które są które
Mówiłam, że jakoś pesymistycznie podchodzisz

Ja nie kupowałam, ale kiedyś czytałam, że jak z Tesco, to tylko w fioletowym opakowaniu

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Właśnie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:15   #2016
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
u nas mój mąż uwielbia chodzić na zakupy, a ja nie
on przebiera, przelicza, a ja pcham wózek, albo w ogóle nie jadę

zakupy ciuchowe też on mi wybiera, a ja tylko stoję w przymierzalni i przymierzam
Oo, ciekawie

Cytat:
Fioletowe są ok

~~~~~~
Idziemy na spacer w to piękne, majowe popołudnie
Stary 2010-05-15, 16:07   #2017
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kuzwa caly dzien pada
a ja sama w domu z dziecmi

ale sie objadlam tymi kurczakami kfc nawet smaczne to wyszlo, ale nie smakuje jak w kfc
ale Eryk byl w niebowziety, zjadl kilka kawalkow, nawet ukochanych frytek juz nie chcial tylko kurczaka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 17:02   #2018
Wojtusia
Zakorzenienie

a u nas rano było pochmurno a teraz słoneczko. Ja pije kawe i wcinam ciasto z rabarbarem. Oliwka stoi w łóżeczku i domaga się chrupek wymuszacz mały
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 17:03   #2019
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sie chyba zanudze dzisiaj

co prawda w domu jest co robic ale mi sie nie chce
Stary 2010-05-15, 17:06   #2020
Wojtusia
Zakorzenienie

Svi na mnie prasowanie czeka, ale najpierw kawe musze wypić. Co twoje dzieciaczki robią?
Stary 2010-05-15, 17:20   #2021
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
O, mamo
Ja z napletkiem poszłabym do urologa dziecięcego jednak. Moim zdaniem to nie jest działka nefrologa, a tym bardziej pediatry.

Ja tym razem byłam mądrzejsza,Damianowi nie ściągałam napletka,bo jeden lekarz mówił że trzeba,drugi że nie wolno,bo można dziecku coś zerwać.W końcu dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego i tam lekarz ściągnął na chama,za jednym razemKurde jak wróciłam do domu,dziecko ledwo się wysikało,później już jakoś było.Teraz Bartoszowi systematycznie,w ciepłej wodzie w trakcie kąpieli ściągałam,co raz więcej,co raz więcej i teraz już mamy spokój.Życie potrafi nauczyć

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dobrze, że miałaś chody
"Ania z Zielonego Wzgórza" moja ukochana książka z dzieciństwa

Małe wariatki jedzeniowe
Moja teżmoże nie ukochana,ale lubię

Dzisiaj już było normalnie

Cytat:

Dziewczyny, ale jak na stojąco zmieniacie? Czy Wasi chłopcy sami już potrafią stać?
Stoi Bartosz przy łóżku,albo przy meblach a mama pampersa zmienia

Cytat:
Dzień dzisiejszy ogłaszam dniem wyjca narodowego Mała ma bielutkie dwie górne jedynki i dwójki na dole spała dzisiaj przez cały dzień może godzinę, zazwyczaj ma dwie dwugodzinne drzemki...reszty dnia nie będę opisywać, macie to czasami u siebie to możecie sobie wyobrazić. W każdym razie JA MAM DOŚĆ NA DZISIAJ

bo nie ma co oglądać

Uwielbiałam Anię, czytałam chyba milion razy nie tylko samo zielone wzgórze ale całą serię

A i jeszcze coś odnośnie pasów napisać chciałam, trochę się wyrwę z nurtu ale uważajcie kochane z tym zapinaniem dzieci podczas jedzenia...Ja nigdy nie karmię małej zapiętej Wierzcie mi że w razie poważniejszego zakrztuszenia i nerwów, jakie przy tym się pojawiają odpięcie pasów i wyswobodzenie dziecka nie jest takie szybkie i proste jak na spokojnie...
Współczuję wczorajszego dzionka

No dokładnie

tu się zgodzę,racja

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 17:25   #2022
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svi na mnie prasowanie czeka, ale najpierw kawe musze wypić. Co twoje dzieciaczki robią?
hmm Eryk sobie uklada zolnierzyki jakies a Marci zjadala ladowarke do telefonu - ale to TZta wiec luzz
Stary 2010-05-15, 17:36   #2023
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

otóż to, jak wy mnie znacie i nasz harmonogram dnia

.
A jakże

Cytat:
I jeszcze na koniec muszę pochwalić moje dziecko: Martynka dzisiaj praktycznie na oczy butelki nie widziała dwa razy mleczko i wodę w ciągu dnia wypiła z niekapka ale ciiiii...

dla Martynki

Cytat:
Cass a propo komarów ja testuję teraz takie plasterki . Testowałam na dworze i jakos komary nie leciały do wózka, nie wiem czy to dzięki plastrom czy przypadek.

Widziałam w tamtym roku w lecie też jakieś plastry,nie pamiętam firmy-ale pisało na nich,że nie wolno używać w miejscu w którym przebywają małe dzieci,później mąż założył moskitiery

Cytat:
U nas całkiem nieźle dziś na dworku było . Poszłyśmy na spacerek. Później gotowanie obiadku dla Zuzki, dla nas, później sprzątanie i wybraliśmy się we trójkę na wieczorny spacerek.
Zuzia pięknie chodziła ze mną za rączkę Myślałam, że będzie siadała na pupie ale tak się Jej to podobało, że jak na chwilę przystanęłam to sama mnie ciągnęła żeby iść
Jak zaczęło kropić to wskoczyliśmy do pobliskiego pubu na kawkę, posiedzieliśmy pod parasolami na świeżym powietrzu i jak tylko weszliśmy do domu to lunęło, że świata nie było widać

A w domu cały czas kombinuje gdzie się wspiąć. Wchodzi już sama na łóżko w sypialni, na szafkę od telewizora, na pufę przy kompie Jeszcze sama nie umie na sofę, no chyba że ja siedzę to mnie się podtrzymuje i podciąga To gorzej niż raczkowanie bo teraz to muszę mieć Ją ciągle na oku.
dla Zuzki.

A myślałaś,że co?Że będzie luzik,tak?

Stary 2010-05-15, 18:18   #2024
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmm Eryk sobie uklada zolnierzyki jakies a Marci zjadala ladowarke do telefonu - ale to TZta wiec luzz

hehe moja Oli też ostatnio upodobała sobie ładowarki ale jej zabieram, bo mam tylko jedną do mojego tel
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Widziałam w tamtym roku w lecie też jakieś plastry,nie pamiętam firmy-ale pisało na nich,że nie wolno używać w miejscu w którym przebywają małe dzieci,później mąż założył moskitiery
co mnie straszysz kobieto aż poszłam sprawdzić jeszcze raz co jest na moich napisane no i można stosować również u dzieci. Jest napisane nawet że na wózek dziecka można naklejać. Widać inne plastry widziałaś.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Poradźcie co się teraz kupuje dzieciom z okazji komunii świętej? dla chłopczyka potrzebuję, jestem jego matką chrzestną...
Stary 2010-05-15, 18:22   #2025
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Miramej, jak tylko humor poprawia mi sie na chwile, to od razu cos mi go musi popsuc. W ogole mam ciezkie dni dzieciowe, malzenskie i osobiste.

Nie mam mocy. Wiecie jak to jest, gdy sie wszystko "zbiera"
I zmeczona jestem okrutnie. Wszystkim.

Bede was tylko czytac przez chwile dluzsza lub krotsza.

Buziaki
Mariolka będzie dobrze

Cytat:
Ale jestem zaskoczona, bo Zuzia wcześniej to bardzo często jadła banany a kupę robiła 2-3 razy dziennie
To tak jak u nas tarte jabłkoniby zatwardza,a Bartosz i tak robi 2-3 kupy dziennie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc

u nas dzisiaj imprezka z okazji urodzin taty wiec musze mamie pomoc przygotowac zarelko mala wlasnie usnela wiec ide.....

a nocka hmmm, mala budzila sie 2 razy -dalam jej herbatke a za drugim razem mleko i ewidentnie bylo widac ze glodna bo na dzwiek jak trzaslam butelka to cala happy byla.......czyzby moje dziecko w nocy wstawalo na mleko?? dziwne bo przeciez ona jak skonczyla 3 mce to nie budzila sie juz a teraz taka zmiana?

Udanej imprezki

A teraz się Werci odwidziało i stwierdziła,że w nocy też można coś zjeść

Cytat:
Była o tym mowa niedawno

Jak coś mi się uzbiera, to może wyślę

Hmmm... A w moim schemacie jest, że w 11 miesiącu . Chyba, że rodzaj karmienia ma znaczenie
A jajecznicę robiłaś smażoną?
A te zakrętki z Bobovity to mogą być obojętnie jakie,czy one są jakoś specjalnie znakowane na ten konkurs?

W schemacie z Nestle pisze,że od 11 miesiąca

Cytat:
Małż mi przysłał przed chwilą: Antypampersowa kampania na Facebooku i nie tylko.
Niefajne rzeczy tam piszą

Cytat:
Spalysmy dzis do 10:30, tego jeszcze nie bylo
Mleczko jakos po 6 pila, pobawila sie z mezem i 3,5 h spala
Noc byla meza-bez pobudki-nie komentuje tego
A my do 8.30 i u nas też tego jeszcze nie było,nawet Bartosz pospał

Sto lat i dużo zdróweczka dla Bartusia

Stary 2010-05-15, 18:36   #2026
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

.
No ja też

Cytat:
co mnie straszysz kobieto aż poszłam sprawdzić jeszcze raz co jest na moich napisane no i można stosować również u dzieci. Jest napisane nawet że na wózek dziecka można naklejać. Widać inne plastry widziałaś.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Poradźcie co się teraz kupuje dzieciom z okazji komunii świętej? dla chłopczyka potrzebuję, jestem jego matką chrzestną...
Oj,kochanaale ja napisałam,że nie wiem jakiej firmy

Ja w tamtym roku miałam chrześnika do komunii,ale dawałam pieniądzezbierał na swój własny komputerZa rok mam chrześnicę i za 4 lata następną

Ja się witam dopiero teraz.(pewnie i żegnam zarazem)
Dzień jak każdy poprzedni ostatnio-cały czas lejeniby spacer zaliczony,ale nigdzie daleko,bo nie wiadomo z której strony lunie
Dzisiaj dużo prasowania miałam,mąż jutro wyjeżdża,więc trzeba go było trochę podrasowaćŻartuję,ale wcale mi do śmiechu nie jest
Dwa tygodnie sama i te samotne noce.Za to on się śmieje,że uwielbia powroty.Dzisiaj już pewno nie zaglądnęjutro się postaram

Miłego wieczoru i spokojnej nocki

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-05-15 o 18:39
Stary 2010-05-15, 18:45   #2027
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Wojtusia skoro jestes matka chrzestna to uwazam, ze powinnas kupic jakas znaczaca pamiatke

teraz ludzie kupuja komputery i playstation - nie do pomyslenia

no chyba, ze nie lubisz byc staroswiecka to kup rower
Stary 2010-05-15, 18:51   #2028
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia skoro jestes matka chrzestna to uwazam, ze powinnas kupic jakas znaczaca pamiatke

teraz ludzie kupuja komputery i playstation - nie do pomyslenia

no chyba, ze nie lubisz byc staroswiecka to kup rower
no wlasnie tylko co to jest znacząca pamiątka nie mam pojęcia?? medalik jakiś? obrazek? nie mam najmniejszego pojęcia
dodatkowo mogę mu kupić jakiś może zegarek czy coś, albo niedrogi telefon.

nie wiem czy kupić może Pismo Święte z dedykacją jakąś, czy właśnie obraz, czy złoty medalik, ale nie wiem czy chłopcy noszą? chyba że krzyżyk złoty na szyję.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-15 o 18:57
Stary 2010-05-15, 19:03   #2029
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tym razem byłam mądrzejsza,Damianowi nie ściągałam napletka,bo jeden lekarz mówił że trzeba,drugi że nie wolno,bo można dziecku coś zerwać.W końcu dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego i tam lekarz ściągnął na chama,za jednym razemKurde jak wróciłam do domu,dziecko ledwo się wysikało,później już jakoś było.Teraz Bartoszowi systematycznie,w ciepłej wodzie w trakcie kąpieli ściągałam,co raz więcej,co raz więcej i teraz już mamy spokój.Życie potrafi nauczyć
tez tak bede robic jesli bede miec synka

Cytat:

minely czasy zegarkow i medalionikow, kronik XXI wieku itp, a szkoda
Pedzi wszystko na łeb na szyje...
Komunia MZ to przede wszystkim powinno byc przezycie duchowe dla dziecka-prawdziwego katolika...szkoda ze teraz wkoło prezentow sie to kreci, laptopow, telewizorow,komorek itp
Gorzej niz z weselem trzeba zaklepywac lokal...dziewczynki robia rewie mody, mamy wysylaja je na french manicure i makijaz-rozumiecie to
Ja dalabym pieniazki-rozsadna sume, moze zorientowalabym sie co by chcialo.
Cytat:
A te zakrętki z Bobovity to mogą być obojętnie jakie,czy one są jakoś specjalnie znakowane na ten konkurs?
obojetnie jakie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 20:36   #2030
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no wlasnie tylko co to jest znacząca pamiątka nie mam pojęcia?? medalik jakiś? obrazek? nie mam najmniejszego pojęcia
dodatkowo mogę mu kupić jakiś może zegarek czy coś, albo niedrogi telefon.

nie wiem czy kupić może Pismo Święte z dedykacją jakąś, czy właśnie obraz, czy złoty medalik, ale nie wiem czy chłopcy noszą? chyba że krzyżyk złoty na szyję.
ja bym postawila na zloty lancuszek z krzyzykiem
ew dodatkowo dalabym jakas kaske, takie male kieszonkowe na wydatki

zegarek mozna ale nie wiadomo czy bedzie sie podobal
Stary 2010-05-15, 20:40   #2031
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam na osesku i rzeczywiście są rozbieżności

No co?

Miłego dnia

Ja idę dać obiadek synkowi
Ja już zacznę dawać Jutro na śniadanko zrobię jajecznicę na parze

Jak dziś Kubuś jadł? Obyło się bez płaczu?

Cytat:
Ja nie pomogę bo nigdy nie kupowałam.

Cytat:
kuzwa caly dzien pada
a ja sama w domu z dziecmi

ale sie objadlam tymi kurczakami kfc nawet smaczne to wyszlo, ale nie smakuje jak w kfc
ale Eryk byl w niebowziety, zjadl kilka kawalkow, nawet ukochanych frytek juz nie chcial tylko kurczaka
Dla mnie też inne niż w kfc.

Cytat:

Cytat:
dla Zuzki.

A myślałaś,że co?Że będzie luzik,tak?

Chciałoby się choć chwilkę usiąść i odpocząć ale nie ma mowy

Cytat:

Ja dałam pieniądze. Na laptopa czy playstation mnie nie stać.

Cytat:
Synuś zaskakuje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 20:41   #2032
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień jak każdy poprzedni ostatnio-cały czas lejeniby spacer zaliczony,ale nigdzie daleko,bo nie wiadomo z której strony lunie
Dzisiaj dużo prasowania miałam,mąż jutro wyjeżdża,więc trzeba go było trochę podrasowaćŻartuję,ale wcale mi do śmiechu nie jest
Dwa tygodnie sama i te samotne noce.Za to on się śmieje,że uwielbia powroty.Dzisiaj już pewno nie zaglądnęjutro się postaram

Szybko zleci a my będziemy wirtualnie przytulać i pocieszać

I wzajemnie

Cytat:
minely czasy zegarkow i medalionikow, kronik XXI wieku itp, a szkoda
Pedzi wszystko na łeb na szyje...
Komunia MZ to przede wszystkim powinno byc przezycie duchowe dla dziecka-prawdziwego katolika...szkoda ze teraz wkoło prezentow sie to kreci, laptopow, telewizorow,komorek itp
Gorzej niz z weselem trzeba zaklepywac lokal...dziewczynki robia rewie mody, mamy wysylaja je na french manicure i makijaz-rozumiecie to
Ja dalabym pieniazki-rozsadna sume, moze zorientowalabym sie co by chcialo.
obojetnie jakie
Rozumiemy aż za bardzo Ja nawet tego komentować nie chcę.

Dzionek minął całkiem przyjemnie. Byłam z Zuzką u mamy. Małż dojechał później do nas. Dobrze, że mama ciasta żadnego nie miała ufff
Wróciliśmy do domu i zdrzemnęłam się sobie Ciekawe o której dziś zasnę

Mam pytanko do mam butelkowych. Czy któryś dzieciaczek nie pije już mleka z butli ani niczego? Jeśli tak to w jaki sposób? Niekapek? Coś innego?
Stary 2010-05-15, 20:54   #2033
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mam pytanko do mam butelkowych. Czy któryś dzieciaczek nie pije już mleka z butli ani niczego? Jeśli tak to w jaki sposób? Niekapek? Coś innego?
moje dziecie zalicza sie do butelkowych bo nie karmie juz piersia - ale maly pije dalej mleko z butelki

szczerze mowiac to nie widzialam jeszcze dziecka, ktore piloby mleko z czegos innego, np niekapka
nawet poltoraroczne pija z butli

dziewczyny robie takie zamowienia, nie przylaczy sie zadna?

sigma:
Załącznik 3109883Załącznik 3109884

tandem:
Załącznik 3109885Załącznik 3109886Załącznik 3109887
Stary 2010-05-15, 21:01   #2034
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dałam pieniądze. Na laptopa czy playstation mnie nie stać.
Synuś zaskakuje
takie prezenty nawet mi przez mysl nie przeszły...
dzieki dziewczyny za odpowiedzi coś wymyślę
ide oglądać film.
Stary 2010-05-15, 21:10   #2035
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

ja w zeszlym roku mialam pomysl na krzyzyk ale juz mial, tak wiec zrobilam wywiad i okazalo sie ze jest kibicem jakiejs tam druzyny pilkarskiej, kupilam mu w ich barwach koszulke, plecak, kubek, dlugopis i czapkę. Ach! I szalik oczywiscie. W necie sa sklepy oferujace takie gadzety orginalne. To byla jakas angielska druzyna. Mały byl szczesliwy.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 21:13   #2036
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecie zalicza sie do butelkowych bo nie karmie juz piersia - ale maly pije dalej mleko z butelki

szczerze mowiac to nie widzialam jeszcze dziecka, ktore piloby mleko z czegos innego, np niekapka
nawet poltoraroczne pija z butli

dziewczyny robie takie zamowienia, nie przylaczy sie zadna?

sigma:
Załącznik 3109883Załącznik 3109884

tandem:
Załącznik 3109885Załącznik 3109886Załącznik 3109887

Dzięki za odp

Svi fajne ale kasa...
Wężowe musiałam wystawić na all bo jednak jak chodziłam to z nogi mi spadały, za duże były. Teraz ciuchy wystawiam i kombinuje co jeszcze.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
takie prezenty nawet mi przez mysl nie przeszły...
dzieki dziewczyny za odpowiedzi coś wymyślę
ide oglądać film.
Ja w tamtym roku szukałam na forach internetowych co chrzestne dają to myślałam, że padnę. Pisały, że mniej niż 700 zł to wstyd dać

Źle napisałam. Nawet gdyby było mnie stać to tak drogiego prezentu bym nie kupiła na komunię
Stary 2010-05-15, 21:39   #2037
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Stoi Bartosz przy łóżku,albo przy meblach a mama pampersa zmienia
Ja też próbuję ściągać, ale Kuba ma przewężenie, idzie to w kierunku stulejki niestety, więc nie jest to proste

Aha, to Kuba chyba jeszcze zbyt chwiejnie stoi na takie wygibasy

Cytat:

Cytat:
W schemacie z Nestle pisze,że od 11 miesiąca
(...)
Czyli po skończonym 10-tym, tak?

Fiu, fiu

Cytat:

, damy radę

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Ja już zacznę dawać Jutro na śniadanko zrobię jajecznicę na parze

Jak dziś Kubuś jadł? Obyło się bez płaczu?
Tylko, żeby nie było na mnie

Jakoś poszło, ale nie stosowałam nic nowego, bo chciałam dokładnie zaobserwować, kiedy zaczyna się największy lament.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
ja w zeszlym roku mialam pomysl na krzyzyk ale juz mial, tak wiec zrobilam wywiad i okazalo sie ze jest kibicem jakiejs tam druzyny pilkarskiej, kupilam mu w ich barwach koszulke, plecak, kubek, dlugopis i czapkę. Ach! I szalik oczywiscie. W necie sa sklepy oferujace takie gadzety orginalne. To byla jakas angielska druzyna. Mały byl szczesliwy.
groszku, a Ty co tak cicho podczytujesz? Napisz, co u Ciebie, u Was

Cytat:
Ja w tamtym roku szukałam na forach internetowych co chrzestne dają to myślałam, że padnę. Pisały, że mniej niż 700 zł to wstyd dać
To ile na ślub dać?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-15, 21:42   #2038
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Gorgulek moja córka jest butelkowa, czasem pije z kubka - zwykłego, czasem pije z poidła królika jak się dorwie. Generalnie butla u nas rządzi.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 21:42   #2039
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

moc całusów dla Bartusia
rośnij nam zdrowo

Stary 2010-05-15, 21:45   #2040
Miramej
Zakorzenienie

Mariolka, jak tam?

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości