|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() A nie myslalas o jakiejs sukience z dzianiny i ew, leginsach? Cytat:
![]() ![]() Co do cesarki to sie z toba zgadzam, tez wole porod naturalny, choc sama mysl mnie narazie przeraza. A do SR nie bede chodzic przed, ani wlasnej poloznej nie planuje, wiec bede liczyc li i wylaczni na siebie! ![]() Co prawda mam wade wzroku, srednia- bo ponad -5dioptri i musze zalatwic zaswiadczenie od okulisty. To samo z polamanym tylkiem- zaswiadczenie od ortopedy. Ale mimo wszystko mam nadzieje, ze porod naturalny dojdzie do skutku. CC to zawsze operacja ,a z tak duzymi cieciami roznie bywa. Poza tym dluuuugo dluzej sie goi i nie ma sie gwarancji, ze cie nie zszyja jak "prosiaka" bo lekarz bedzie pilnie potrzebny gdzie indziej. nie poszlam dzis na zajecia ![]() ![]()
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
gabisun-sliczny brzuszek zgrabniutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Zuziczka - no właśnie napaliłam się na białe spodnie
![]() już zamówiłam zresztą ![]() gabisun - ale zgrabniutki brzusio ![]() ![]()
#3484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ponoć jesli chodzi o sn to nie parte są najgorsze tylko te skurcze zanim dojdzie do rozwarcia. No dużo szybciej babeczki dochodzą do siebie i smiagają po korytarzu, a po cesarce to bidulki trochę się namęczą jeszcze, a weź tu jeszcze ciesz się maleństwem jak nawet kichnąć nie można ![]() ![]() co ja tu narzekam, damy radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o zaświadczenia do cc to w szpitalu i tak robią jeszcze raz konsultację ![]() ![]() ![]() A na pewno nic się nie stanie jak raz na zajęciach nie będziesz ![]() ![]() dziękować ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
o matko jaki malusi
![]() ![]() a co do porodu.. piszecie dziewczyny ze boicie sie naturalnie rodzic. Ja powiem wam szczerze, ze z calych sil mam nadzieje ze urodze naturalnie. Wiem ze to bol niesamowity ale sama nie wiem czemu ale mam nadzieje na porod sn.. cc tylko jesli bedzie trzeba. ![]() poki co staram sie nie myslec o bolu porodowym i staram sie nastawic pozytywnie ![]()
![]() |
#3487 | |
Raczkowanie
|
Osz ty chudzinko jedna! Ja miałam większy w 10 tyg. !!!
Ale spotkałam kiedyś taką dziewczynę na porodówce, a wyglądała jak w 3 miesiącu. Jak ją przywieźli z dzieckiem to brzuch miała płaski jak deska, szczęściara! Cytat:
![]() A to mój 24 tyg. brzusio. Niedługo Greenpeace zacznie mnie spychać do oceanu... ![]()
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ja mam niby mały ![]() ![]() Jeszcze mam 3 miesiące to pewnie urośnie ![]() ![]() Czekoladko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
Gabisun brzusio fajny, krecha rzeczywiście leci krzywo
![]() ![]() Nika to w Poznaniu rzeczywiście się działo ![]() ![]() ![]() My z Tz odpoczywamy po imieninach, a moja kuzynka 28 letnia (wydawałoby sie poważna kobitka która zna się conieco na życiu) a jej zabrakło wczoraj 5 klepki ![]() ![]() aaaa i Misqua ja nie raz miałam watpliwości co do mojego męża, czasem myslę co ja z nim robię??? przecież mogłam byc z kims mądrzejszym, bardziej opiekuńczym, lepszym.... po czym sie otrząsam i myślę sobie co ja gadam przecież to mój mąż na dobre i na złe i mimo że nie zawsze jest kolorowo to musimy sie trzymać razem, jesteśmy dla siebie najbliżsi i musi być dobrze. Ja staram sie pielęgnować tą miłość ![]() ![]() ![]() takze ja naprawde miałam wątpliwości... i niechęc do zycia z nim!!! a te "drobniejsze" kłopoty da się zwalczyć
06.06.2009 ![]() OLA ![]() ![]() Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-05-16 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
MisQa, nie smuć się, wszystko się pięknie ułoży
![]() gabisun, Twój brzuszek jest zgrabniutki i śliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() szokoladka74, Twój brzuszek też bardzo ładny ![]() Dziewczyny, byłam dziś w Pepco, jakie boskie rzeczy są dla dziewczynek ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj śniło mi się znowu, że urodziłam.. chłopca. I że nie mogłam go odnaleźć wśród innych niemowlaków bo zapomniałam jak wyglądał ![]() A wczoraj śniło mi się, że niunia tak mocno kopała że całe jej stópki i rączki mi z brzucha wystawały.. obudziłam się taka szczęśliwa ![]()
![]() |
#3491 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gabisun gdzie to dzieciątko się mieści? Niewielki brzuszek ale to dobrze, mniej będziesz miała do schudnięcia i skóra tak nie ucierpi.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-05-16 o 19:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- o jaaaaaaaaaaaa laski ale wy macie figurki!!!normalnie brzuszki takie słodkie i zgrabniusie ,że szoook ![]() a wogóle to sportowy weekendzik mamy: -KUBUŚ nasz kochany III m.w Monako !!!! -RUCH Chorzów III miejsce(gratuluję KOLEJORZOWI ![]() -i mój znajomy KAJTEK Kajetanowicz wygrał Rajd Lotos Baltic Cup BRAWOOOOO!!! a wam lasencje jeszcze raz gratuluje takich zgrabnych brzusiów ![]() buziaki i do jutra,bo teraz moje słonce robi mi właśnie kisiel na zyczenie i spadamy na jakiś film!!!!
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
hej
trzymajcie kciuki dzis ide na wizyte z wynikami i na usg. a ostatnio jestem klebek nerwow i brzuch aby napiety.masakra.wczoraj siostrzenica mojego tz tak nam pojechala a ma 10lat ze masakra:"ja wuja bachora bawic nie bede" a on ja jak byla mala na rekach nosil po nocach, eh masakra, jestesmy rozwaleni na maksa, czlowiek tyle dla nich robil i wogole a tu takie podziekowanie od osoby ktora wzorowe w szkole? nie rozumiemy dlaczego???? nie mam sil ostatnio, nie mam sil dziewczyny. obcy ludzie bardziej sie martwia niz wlasna bliska rodzina, bo ona aby noz w plecy wbija. oki musze uciekac do pracy.choc brzuch spitey i pobolewa od nerwow,ja sie wykoncze. buziaki ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Lenka-tez bylam w sobote w pepco, i jak weszlam w dzian ciuszkow to maz sila prawie mnie z tamtad wyciagal.jakie superaskie ciuszki troche kupilam z roznego rozmiaru bo naprawde warto nawet za 5zl mi sie udalo jeden pajacyk, i kolorki uniwersalne bo tez jeszcze niewiem co bedize, i pewnie dzis cos sie dowiemy co w brzusiu siedzi, bo takie fajne dla dziewczynek ciuszki i dla chlopcow typowo...ah.... ale najwazniejsze by zdrowe a przy moim stresie ostatnio.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
Ewcia811211 Trzymam mocno kochana, na pewno wszystko będzie dobrze !! co do siostrzenicy hmm... przykra sprawa, ale to jeszcze dziecko, nie bierz sobie tak tego do serca. jej rodzice powinni wytłumaczyć, że będzie ciocią
![]() ![]() ![]() ![]() a co do rodziny, pewnie łatwo mi mówić, ale olej to ![]() ![]()
#3495 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co badania glukozy- mnie ten test z obciążeniem kazali zrobić po 24tc [QUOTE=Ray;19299778] Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny, kupiłam tą spódnicę z tej aukcji, którą tutaj wklejałyście kikla dni temu:
http://www.allegro.pl/item1028378078...ka_gratis.html Powiem tak - za tę cenę na pewno warto, ale jeśli ktoś chce ją mieć na dłużej to najlepiej wziąć rozmiar większą. Ja kupiłam wg wymiarów podanych na aukcji i sądzę, że za miesiąc będzie już za mała. No i kolory są trochę inne w rzeczywistości niż na aukcji, ale ogólnie to wrażenie pozytywne. ---------------------- Podzielę się z wami moją przykrą przygodą weekendową ![]() ![]() No a teraz słowo wyjaśnienia - moja mama ma problemy z wagą. Jest to typ kobiety, która całe życie się "odchudza" i nie przypominam sobie, żeby w ciągu ostatnich 10 lat schudła... moja mama się objada. Ale ciągle je jakieś środki, tabletki, zioła, stosuje diety (najdłużej na diecie wytrzymuje pół dnia... ![]() ![]() ![]() Pół soboty spędziłam w toalecie... Także normalnie uważajmy, co pijemy nawet jeśli wygląda to tylko na wodę... ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-17 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
BAN stały
|
Cześć Dziewczynki
![]() |Właśnie sączę bezkofeinową nescafe z mleczkiem ![]() Pogoda do d..., ale olać to, mamy Mistrza ![]() 18 lat na to czekaliśmy, i na najważniejszym meczu mnie nie było ![]() Na fetę na Stary sie wybrałam, po drodze się z mężusiem umówiłam, ale był taki ścisk, że czekaliśmy na trasie na piłkarzy i nie chcieliśmy ryzykować, żeby mnie ktoś zgniótł... Oczywiście z naszym szczęściem- zatrzymali się przy nas (bo policja im drogę torowała), także się wyśpiewałam, najbardziej z Wilkiem (darł papę, że milo), z Peszką i moim ukochanym Bosym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (jedynym facetem, o ktorego jest zazdrosny mój mąż ;P) Niesamowite wrażenia, czułam się jak 6 lat temu gdy wracaliśmy z mężem z warszawy z Pucharem ![]() To jest piękne, że cały region jest oddany i zakochany w klubie. To, że w Poznaniu nawet Peszko biegał po boisku z racą (ciekawe jaką karę za to dostaniemy ![]() ![]() I pomyśleć, że gdyby nie Kolejorz, nie znalibyśmy się z moim mężem... elenka, martucha było pięknie ![]() gabisunku, Szokoladko urocze brzuszyska ![]() Dziewczyny masaże i ćwiczenia mięśni mnie przerażają, chyba dam sobie spokój. Porodu sie boję, ale o dziwo, ten strach z czasem coraz bardziej maleje. Zastanawiam się nad zzo, wiem, że to duża ulga, ale ja taka migrenowa i boję się jak potem długo do siebie dochodzić będę ![]() Ale znając życie, jak poczuję pierwsze skurcze, to sie przestanę zastanawiać. Nasz Paweł junior Lech (mistrz) przez większość weekendu był spokojny, ale wczoraj to się rozszalał... Pewnie będzie z Niego piłkarz, co mnie wcale nie zdziwi, bo Jego tatuś też kiedyś kopał w piłę. O 1 w nocy włączyłam sobie grę w komórce, bo tak młodzieniec dokazywał, że i tak usnąć nie mogłam. Paweł senior mi rękę na brzuchu położył i był w szoku, że tak czuje kopy. A młody z tatusiem mają jakiś układ, solidarność jajców lub coś w tym stylu, bo mamę to junior kopie na maska, ale jak tatusia rękę poczuje, to kopie tak z czułością, delikatniej ![]() Te Dziadziska ;D Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-05-17 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się bo jestem u rodziców a tu z internetem różnie. Wczoraj TŻ pojechał do Krk i co?? Mamy powódź na osiedlu Nawet do pracy nie pojechał bo nie może się wydostać droga dojazdowa zalana i autobusy nie jeżdżą na parkingach samochody zalane i do piwnic nam się woda wkradła a w bloku obok do już tragedia podobno Nie spodziewałam się takiej sytuacji Tak poza tym jest ok Franek szaleje coraz bardziej TŻ poczuł pierwszego kopniaka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
|
hej
a ja kopniaków nadal nie czuje mimo ze zaczyna sie 21 tydzien ![]() ![]() moze poprotu nie umiem wsluchac sie w swoje cialo juz sama naprawde tego nie rozumiem!!! no i leje, leje i leje ![]()
#3500 |
BAN stały
|
elenka wszystko przed Tobą, my mamy już 27tc, dlatego taka kopanina ;D
No i oczywiście Tatuś dumny, bo w dniu gdy Jego synuś zaczął 7 m-c życia, to zdobyliśmy Majstra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki.
Ostatnio dużo rozglądam się za wózkiem. Przesyłam wam fajną stronkę: http://babydesign.pl/espiro.php Tylko nie jestem pewna jeszcze co do tych cen wydają mi się niskie jak za wózek np: 3w1. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas jeszcze nie leje, ale pewnie zaraz zacznie. Mialam sen,ze urodzilam coreczke (blondynke o dziwo!) i sobie z nia rozmawialam. Zawsze w takich snach konwersuje ze swoimi dziecmi. ![]() Dzien dobry Mamuski!
![]() |
#3503 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do cc,to dziwi mnie to,że teraz wszyscy(szczególnie lekarze)traktują cc jak zwykły zabieg.Przecież to normalna operacja!!Wyciąganie miodu z ucha też jest zabiegiem i co tu porównywać... Oczywiście,jesli przyjdzie lekarz i mi powie,może,że jest ryzyko,że coś się stanie z dzieckiem lub ze mną podczas porodu,to zgodziłabym się na cc,ale żeby iść od tak,to never!!! Gabisun gdzie twój brzuch??Jesteś płaska jak deska-jakbym nie wiedziała,to wżyciu bem nie powiedziała,że to ciąża,raczej...przejedzen ie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde naprawdę biosz sie,że z Emilki,może się jeszcze zrobić Emil?? Dużo dziewczyn tak mówi,u mnie też jest dziewczynka... Cytat:
![]() ![]() Zmierzyłam się na wysokości pępka...94 cm. Wniosek z tego jest taki,że jestem walcem drogowym,bo w cyckach też ma 94 i w biodrach też.Nic tylko się położyć na szosie i asfalt prostować...Co dopiero będzie pod koniec ciąży...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-05-17 o 08:50 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moj tz caly czas mowi ze jestem piekna ze swietnie wygladam.. a ja podobnie jak ty mierze sie w cyckach brzuchu i biodrach i wymyslam nowe okrreslenia ![]() ![]() mam nadzieje ze nie jestes zla ale przeczytalam to tz i malo sie ze smiechu nie zaksztusil po czytm dodal.. ehsss te hormoniki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też Tż i sporo ludzi dookoła mói,że wyglądam bardzo dobrze,że ciąża mi służy.Niektórzy na sanym początku mówią "Chłopak będzie?" i strasznie się dziwią,że córka,a ja tak dobrze wyglądam...Może mówią to tylko z uprzejmości,zresztą do do końca ciąży mam jeszcze sporo czasu,żeby zbrzydnąć ![]() ![]()
![]() |
#3506 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za tydzien wizyta u gina, stresuje sie ale juz sie nie moge doczekac!
![]() |
#3508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie nie pada...ale za to mezusia nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3509 |
Wtajemniczenie
|
ehh to ja się rozrosłam najbardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3510 | ||||||
Zakorzenienie
|
Tyle naskrobałyście, ze odpowiadam na raty
![]() Angelika gratuluje pisiorka ![]() Cytat:
Astorianka my sie tu wszystkie tak nastawiamy na usg na każdej wizycie, że potem na przykro. No, ale jak chcesz robić badania co miesiąc to co jej do tego? Pokazuj jej po prostu te wyniki, które chce i już. Mój gin też ostatnio mówił żeby brać 3 no-spy na dobę, bo jedna to tak "jakby Pani cukierka zjadła" ![]() Cytat:
Aaneczka no mama nie zachowuje się najfajniej, z Tobą o twojej ciąży nie porozmawia a i jeszcze "przy okazji" wygadała tajemnicę-niespodzianke dla teściów, wrrrr. Ja bym na nią nakrzyczała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.