|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
hej dziewczyny! czytam was codziennie, ale jakoś nie miałam czasu nic napisać. My już po wyprowadzce, mieszkamy teraz u mojej siostry, bo ciągle czekamy na ten nieszczęsny paszport. Jaja sobie normalnie robią, moja siostra składała dzień po mnie wniosek i w czwartek już dostałą, a naszego ciągle nie ma. Powiedzieli, że do 22 roboczych dni, nam 22 dni wybija w czwartek, więc zobaczymy. Bilety już kupiliśmy na 24 maja, mam nadzieje że uda nam się wylecieć, bo już mam trochę dość
kurierem nasze rzeczy już wysłane, wyszło nam 350kg ![]() a co do wysypki, to zniknęła więc jadłam już żółty ser i trochę jogurtu naturalnego no i białą czekoladę i nie małej nie wyskakuje i super jest widzieć gładkie ciałko bez krostek Ferrou pytałaś kiedyś, więc wracamy na stałe, przynajmniej taką mam nadzieje ![]() a podpisu Isis też nie widziałam, bo nie sprawdzam podpisu kogoś, kto przestał się udzielać. Dopiero jak Pop mi napisała to widziałam podpis.
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-05-17 o 01:13 |
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
a i jeszcze wam pokażę dziewczynki
![]() Zosia i Amelka
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jaaakie one sa słodziuchne!!!!
A jesli chodzi o ISIS to udzielała sie dosc długo u nas zaraz po pogrzebie Norbercika i duzo z nas składało jej kondolencje ale ona nie reagowała tylko z"humorem" odpisywała na nasze posty.. o ogrodzie , roslinach ale rozmowy na temat tego co sie stalo wogóle nie podejmowała.. chyba próbowała nie myśleć ... Mam nadzieje że jeszcze Bóg jej wynagrodzi te cierpienia!
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
my jedziemy caly czas na huggiesach, a pake tych lidlowuych tez mam i wlasnie sprawdzalam ze one takie wieksze i szersze od huggiesow-a dobrze trzymaja i w ogole?
Aneczka dawaj pomysl na gulaszowa! Darusiaaa, slonko napisz mi maila czy cos wybralas w wiadomej sprawie. Boże, ja nic nie wiem o Isis???? Kiedyś ominęłam chyba ze 3 strony wątku bo nie dałam rady nadrobić. Az sie boje zapytac...
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka dzisiaj skończyła 5 miesięcy!!!
cytrusek84- dziękuję za informację. Ja już przelew zrobiłam jak Ferru mi podała stronę. Mam nadzieję że rodzice szybko uzbierają potrzebną kwotę na operację Blanki i Hani. Moja mała jest po laserze który miała w pierwszym miesiącu życia. I teraz muszę czekać jak to będzie. Co miesiąc mamy kontrolę siatkówki. Cytat:
.Cytat:
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nic nie wiedziałam.
![]() Nie było mnie przez jakiś czas na forum i pewnie to przegapiłam ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- No właśnie parasolka by się lepiej przydała ponoć do końca maja ma być nie za ciekawie |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na nasz wątek z marca i... chociaż dzisiaj mam taki smutny dzień, to tyle cudownych wspomnień ożyło - jak byłyśmy w ciąży, jak rodziły się nasze Skarby.
Ech... ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- A w ogóle to martwię się o Izumi, czy jakiegoś dołka poporodowego nie ma. Zostawiła nas
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
czym predzej sprokurowalam smsa do Izumi i donosze, ze biedulke dopadla zwykla grypa wraz z zapaleniem gardla-przez kilka dni ledwo zyla, ale zaczyna wychodzic na prosta i niebawem powinna tu wpasc. Dostalam tez fotke Miśka- skubance male sa do siebie podobni z Gabryska- piekna para, piekna
PoP gratuluje 5-cio miesiecznego skarbu!!!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-16 o 20:54 |
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pop gratulacje 5 m-cy
![]() Danielek kończy jutro 3 miechy ![]() Drcron i Libra dzieki za info o chuście Anakazar współczuje tych dolegliwosci,w sumie dziwne ze Ci nie przeszlo po lekach,moze troszke czasu potrzeba a pokarm moze byc po kilku dniach nawet ja tez mialam kryzysy ze ledwo 30 ściagalam a później mi sie rozbujało,duzo pilam i malego czesto przystawialam zreszta sam sie przystawial mam nadzieje ze Ci przejdzie szybciutkoBaobabek ja tez szukalam z filtrem,znalazlam tylko z musteli ale kosztowal taki malutki prawie 70zł i oczywiscie go nie kupilam,jeszcze nie zgłupialam do reszty tez nie mam pomysłu,ale kupie chyba tylko nawilzajacy mialam próbkę johnnsona i mi pasowal ładnie nawilza http://www.ceneo.pl/1099262Cytat:
![]() Isis kochana chorobcia jasna az mi głupio.. Minka super foteczka słodziutkie laleczki ![]() Mloda wlasnie myslalam,ze dawno sie nie odzywalas a tu prosze i nawet zdjęcie jest przystojniaczka-jakie on ma boskie usteczka!!!śliczności Madziwnia córunia do Ciebie jest podobna
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-16 o 21:24 |
|
|
|
|
#1362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam maszyne do chleba .. nowa piekna za pół ceny okazyjnie kupiona czeka na swój pierwszy raz Cytat:
Cytat:
Hippa - ale jak mi mąż przytarga z niemiec bo u nas drogo tam 5 zeta . penathena - sa boskie ale jak wyzej . Bubchen - dla nie dziwny zapach ale nie są złe i patrz wyżej he he . Huggies pure - zgadzam się sa superowe i fajne tez są dla szymka . mam paczke w kuchni do raczek buzi itp rewelka ![]() w realu sa jakieś nowe zielone różowe i jakies jeszcze kupiłam ale nie otworzyłam jeszcze . Lubie też pampersa . Nivea nie kupuje bo maja parabeny Tojours z lidla są niezłe i tanie. Z pieluch tylko pampki Cytat:
A po wakackjach na kurs Cytat:
Cytat:
naprawde nie wiedziałyście ? Pop od razu zaregowała .a ja jej zaraz wysłałam wiadomość na PW bo nie chciałam na forum . Myslałam ze każda wie tylko nikt nie chciał poruszać tematu czy cuś My dziś na komunii byliśmy .. cholera pogoda do bani lało strasznie . mam już dośc deszczu ile można .. chyba zaczynam załować że nie mam foli do fotelika bo nawet z auta nie można normalnie z mała wyjść .. Na komunii fajnie ale Szymek nie dał zjeść i trzeba było za nim ganiać bo ciekawski wszędzie właził
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałam pokazać co Ola dostała od moich koleżanek .. tylko cholerka coś pogody na takie rzeczy nie ma bbuu
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge zniesc jednego z naszych kotow!!!! wyje jak tylko sie obudzi, wyje w ciagu dnia i co gorsza wyje tez w nocy jak np. o 3-4 tz pomaga mi pzy malej, bo on sie budzi i jest znudzony. Teraz TZ usypia mala, a ja z tym piep.... kotem sie uzeram bo WYJE!!!! latam ze spryskiwaczem, ale juz nie moge na niego patrzec, kilka razy na powaznie rozwazalam wydanie go komus. Nawet mialabym komu, znajoma wziela kiedys jednego kornisza od innych znajomych i sie zakochala w tej rasie i chetna na drugiego. Ja nie wiem co z nim zrobie! "Dzieki niemu"siedze teraz w pokoju wsciekla jak osa-jak roj os. Genialny humor przed snem, nie ma co!
|
#1365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj próbowaliśmy udka w rękawie i też wyszły dobre Cytat:
Dobrze, że Mała nie ma już wysypki Kubuś też prawie wyleczony ![]() Dzisiaj jego siuśki "łapaliśmy" aby jutro na badania dać Ładnie współpracował z nami tylko większej kupki nie chce zrobić, może w nocy się postara Śliczne dziewczyny ![]() Gratuluję!!! Oliwka jest starsza od Kubusia równe 3 miechy ![]() Ale ten czas szybko leci ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-05-16 o 22:45 |
|||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
....gratuluje Oliwce ![]() mam pytanie odnosnie sztucznego mleka....zastanawiam sie na przejsciem na nie...tylko zdziwila mnie informacja na pudelku...ze 5 porcji na dzien mleka - i glupie pytanie 5 porcji w ciagu dnia czy w ciagu calej doby?? jesli w ciagu dnia to jak z nocnym karmieniem?? |
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj... dla Kubusia Oliwka też ma 2 m-c tylko że korygowane. Miała się urodzić 03.03.2010 tylko że nie chciała być rybą i stwierdziła że lepiej być strzelcem. A mój TZ wylatuje jutro do Londynu (ale może przez wulkan nie poleci) i zostaje sama . Co prawda przyjeła do nas jego brat aby mnie pilnować no ale przy Oliwce to mi nie pomoże. ale zawsze to raźniej .
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pop gratulacje za 5mcy a tż sprytny że brat cię pilnuje ![]() mloda ja karmię sztucznym co 3 godziny i nie sugeruję się tym co na opakowaniu ![]() mrowaczku kota nie oddawaj ![]() aniap prezenty świetniarskie tylko gdzie to słońce ferrou jakie ty masz maści na tą wysypkę????? mojej małej dzisiaj wyskoczyło parę krostek na dekoldzie i jest ich coraz więcej Pomocy!!!
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze moja siostra ma taki z aa bloker dla skóry delikatnej i wrażliwej taki w pomarańczowej tubce, ale ona go dostała od koleżanki i nie wiem skąd tamta go dorwała, bo nawet na stronie AA go nie maCytat:
musiałam przeoczyć...Boże tak mi przykro...upłakałam się wczoraj i tż powiedział, że mi laptopa zabierze....Cytat:
) Ja karmię małego co 3,5 - 4 godziny w dzień i zjada różnie np 90 ml - 170 ml jednorazowo, a w nocy karmię go 2 razy i wciąga np 70 ml (chociaż dzisiaj zjadł właśnie 170ml ). Paytrz tylko ile miarek masz dawać, bo to jest ważne, ja mam na NANIE 1 miarka na 30 ml i tego się dokładnie trzymamKochana, jak masz swoje mleko i nie masz jakichś mega ważnych powodów, żeby na sztuczne przejść, to nie rób tego A tak wogóle to powiem wam, że mój organizm już powrócił do normalności
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na lato krem Iwostin solecrin, ale on jest od 6 mc, wiec bede tez musiała czego
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- ach ten komp ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- a może ten kremik http://tomi.pl/szczegoly/11745/linom..._50ml_warszawa ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- tak na pocieszenie w ten pochmurny poranek, od środy ocieplenie to krem się przyda
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wczorajszym koszmarze... chyba zaczęły sie kolki
Wszystkie objawy by się zgadzały poza tym, że wydaje mi się, że brzuszek nie jest jakiś mocno twardy? Sama nie wiem co to ale od godziny 16-tej do 23 był ciagły wrzask, wierzganie nózkami, rączkami, stekanie i puszczanie bączków. I nic nie działało, żadno noszenie... tylko na momenty się uspokajała, przysypiala zmeczona placzem, ale za 5-10 minut od nowa. na koniec użyłam suszarki i ja uspiło i tak śpi cała noc (z dwiema przerwami na jedzonko). Czy to własnie tak wyglada u was- kolkowych? Bo ja już nie wiem czy to wlasnie to, czy moze po prostu bolal ją brzuszek bo nie może zrobić kupki? Wczoraj zapodałam jej kawałek czopka glicerynowego i zrobila dwie kupki a i tak plakała Nie wiem co robić... Zobaczę jak bedzie dzisiaj. W srode mam szczepienia, nie wiem czy czekac z pojściem do lekarza do tego czasu?? Jestem załamana, ryczalam razem z nią... Nie wiem czy kupować jakies krople czy co... Zastanawia mnie tylko, że ten brzuszek nie był molcno twardy RATUNKU!
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() Ja już w temacie Isis się wypłakałam Ona nic nie napisała tylko miała podpis pod swoimi postami ... Ciekawe co tam u Niej ... Ania p ja chętnie z Młodym na basen pójdę tylko chyba będę się bała sama Go "zanurkować" A boję się że we wrześniu będzie już za późno ... Kiedy Ty zaczynasz z Olą??Megi a Ty gdzie w wawie mieszkasz?? Jam z Ursynowa a więc południe ... bo zdecydowanie raźniej razem na basen pomykać ![]() Też ostatnio myślałam nad kremem więc wspaniale że poruszacie ten temat Ten z linomagu wydaje się fajny więc chyba na niego się skuszę ![]() A w rossmanie nie było te herbatki na laktacje z baby dream i nie mam co pić A nim mi z allegro dojdzie ... buuuuuuuuuuuuuSyn mój ładnie śpi pierwszym snem na noc, bo mniej więcej od 20:30 i dzisiaj do 1:45 Odłożyłam go koło 2:10 i pobudka 4:30 Dopiero przed chwilą zasnął... i tak oto ten schemat się powtarza a ja nie mam pomysłu dlaczego marudzi tak nad ranem ...
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pop i Tylkooliwka wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
No właśnie a co robicie z nietrafionymi prezentami ![]() Albo takimi które wam się nie podobają , nie przydadzą itp. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- U mnie to cholerny pies wyje albo szczeka np. na koty sąsiadów akurat wtedy jak mały śpi i wyjdę z nim do ogrodu No udusiłabym dziada Nasze koty wydaliśmy jak jeszcze byłam w ciąży,a teraz sąsiadów koty przejeły nasz ogród za swój teren i ten debil szczeka na nie chyba go z wiatrówki ustrzele |
||
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój zasnął
![]() Grymelka jak chcesz moge tobie podesłać priorytetem herbatki. Ale czy napewno o taką Tobie chodzi skład:anyż(30%), koper włoski(28%), kminek(14%), melisa(14%) werbena cytrynowa(14%) bo jednak ta herbatka bocianek ma bardziej rozbudowany skład z tego co sprawdziłam. U mnie ta rosmanowa się sprawdza mleka rzeka, i nawet jak zjem tort z orzechami to kolek mały nie ma jak popije dwoma szklankami. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to będę sama gdzieś do listopada, nie licząc przerw na urlopy mojego tż ale nie będzie tego dużo |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry- przeczytalam tak szybko co naskrobalyscie wiec moglam cos pominac.
Anakazar ja tez mialam bromergon ale nie wzielam ani jednej tabletki i szalwia szalwia szalwia prysznic-goraca woda na piersi i wyciskalam resztki . Do tego chyba 2 czy 3 noce sobie bandazem piersi obwiazywalam. Co do przychodzenia duchow moja mala tez sie tak smieje nieraz i patrzy takim madrym wzrokiem a ja nieraz mam uczucie ze moja babcia na nas patrzy a mieszkamy teraz tak ze tam gdzie ona miala kuchnie my mamy pokoj. Sab simplex podaje 15 kropelek do kazdego jedzenia. Trolla- nawet nie wiesz jak sie ciesze ze jestescie w domu ciągle dostajemy jakies nowe ciuszki ( dla dzieci z domu dziecka odlozylam juz 2 kartony ciuszkow i zaczelam 3) kolezanka ze szkoly ma lumpek i tak cudne rzeczy mi przywozi dla malej na kazdy zjazd cos- ale przecudne sa. Madziwnia super maluszek My dzis mamy 6 tygodni!! Pojutrze na szczepienie, podobno beda tez wazenie, mierzenie- okaze sie---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- co do chusteczek jak jeszcze uzywalam do codziennej pielegnacji malutkiej to najbardziej mi odpowiadaly dada a teraz mam jeszcze jedna paczke i lezy bo nikt nie uzywa- ewentualnie na wyjazd gdzies czy jak mala zostaje w domu u tesciowej z nia.
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co zrobić z paskudnym koniem na 3 kołach i z dachem i rączką do prowadzania , który dostał od chrzestnej i mi się okropnie nie podoba Głupio będzie jak go oddam a ona zapyta czy mały jeździ na tym Najgorzej ,że mówię tłumacze nic nie kupujcie bo wolę sama kupić to nie dociera
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
jakim kremem smarujecie dzieciatku buźke rano?
Mrowak jeszcze nic nie wymyslilam i wiecie co??? MAM DOSC MOJEGO KOMPA W ciagu tygodnia popsul sie 3 razy i 3 razy sam naprawil ale teraz padl chyba konkret wiec ja znow na łaskach u ojca.
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje za 6 tygodni
![]() Ja nie uzywam żadnego kremu nawet jaj na dwór wychodze jeszcze jak było chłodniej to smarowałam bambinem a teraz już nie a może Twój komp jakiegoś wira chapnoł ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A u mnie już 10 dzień A6W ciężko ale daję radę i muszę powiedzieć ,że brzuch się zmniejszył ale to jeszcze nie to co bym chciała więc lecimy dalej ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Słyszałyście co się dzieje wszędzie podtopienia i powodzie I jeszcze śnieg zapowiadają |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
mloda to karmienia na dobe na mleku sa napisane.
Moja tak wlasnie je jak tam jest napisane. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- uciekam bo mala zaczyna plakac a tz z nia siedzi kurde cvzyzby znow brzuszek? fuck
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

więc jadłam już żółty ser i trochę jogurtu naturalnego no i białą czekoladę i nie małej nie wyskakuje 

.

I schab też pieczesz w rękawie?? Muszę sobie upiec bo mi słabo od tych sklepowych sprzetów
a tż sprytny że brat cię pilnuje 
mojej małej dzisiaj wyskoczyło parę krostek na dekoldzie i jest ich coraz więcej Pomocy!!!