|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana żonka dba o image Małża ![]() Cytat:
matko ![]() Oby już przestało padać ![]() --- Maciejka już sam chodzi sobie w łóżeczku trzymając się szczebelków ![]() Od kilku dni przesłodko daje buziaka po każdej prośbie
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:27 |
|||
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
oczywiście mi cytaty poucinało
![]() P4w - Tomuś bossski UnholyOne - niezły miałaś dzień ale te bytki chyba to zrekompensowały świetne! ... ale ta wysokość to idę ... gotować czerwony barszczyk z uszkami
|
|
|
|
#2193 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ jednak stwierdzil, ze kupujemy jezdzik ten chicco
![]() kurcze dziewczyny wspolczuje Wam tych powodzi
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
A wstawiałam linki-dwie kurteczki, zwłaszcza jedna polarkowa mi sie podoba, taka zieloniutka
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy Werci tez tak chetnie by dal Cytat:
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze masz, bo ja się muszę mordować ze swoimi, a wystarczy, że jest wilgotne powietrze, nie mówiąc o deszczu i doopa ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() My chcemy kupić taką drewnianą z ławeczkami, które się składa i przykrywa piaskownicę Ba, nawet nie trzeba będzie Go prosić
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie z dluzszymi tak mialam -jak poczuly wilgosc to zaraz powykrecane ![]() ja chce kupic typowa muszelke ktora tez sie przykrywa wlasnie idee bo maruda wlaczyla marudzenie a obiadek musze podgrzac
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak mam Taką plastikową? Jeżeli Ci to pomoże, to widziałam je na żywo i małe są, tak że dwójka dzieci ciasno będzie miała lub jedno jak podrośnie. Nie mówiąc o tym, że mama się nie zmieści Chyba, że te piaskownice różne rozmiary mają. Nie zgłębiałam tematu, bo zdecydowaliśmy się na drewnianą Znaczy się syrenę
|
|
|
#2200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za lepszy nastrój TomaszkaBardzo możliwe, Kubuś jakiś czas temu tak miał, że nie mógł zasnąć szybko, bo nie umiał się wyciszyć. Cytat:
, niech Małż robi, wszyscy skorzystają Dzięki za info I usypiasz Go tak i w dzień i na noc? Jeździsz wózkiem po mieszkaniu? U nas tak długo to nie trwa - max. 30-40 minut. Czyli kładziesz do łóżeczka i śpi? Cytat:
, mam nadzieję, że przestanie padać, zanim będzie naprawdę niebezpiecznie ![]() Kobieta ![]() Cytat:
, Kuba też już drepcze i siada ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Kubuś ma obwód 46cm jak dobrze wcześniej doczytam? Niestety tak zasypia i w dzień i w nocy Wiem, że to przejściowe. Nie jeżdżę po mieszkaniu, tylko stoję w miejscu i ruszam wózkiem do przodu i do tyłu. Chwilkę, bo szybko zasypia. te nasze zdolne dzieciaczki Serce się raduje, jak się widzi kolejno zdobywane umiejętności My się uczyliśmy, bo i tak siedzimy w domu , a nauka słodka, była tyle buziaków... a i jeszcze nauczyliśmy się bić brawo Teraz uczymy się pokazywać przedmioty i robić pa,pa. Dopiero teraz przyszedł czas na Maćka, wcześniej nic nie chciał pokazywać, a teraz łapie w mig. Wiem, też masz falowane włoski
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg pielęgniarki ma 44 cm, ale ostatnio Mu kupiłam czapeczkę na 46 i jest dobra. Nacieszą się wstawaniem, to i w łóżeczku spokojnie zasną. Kiedyś ![]() To prawda , ciągle uczymy Go kosi-kosi, pa pa, brawo, ale bez efektów Ostatnio za to nauczył się pokazywać paluszkiem wskazującym i ciągle w coś celuje ![]()
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Miałam małą przerwę od wizażu...nie z mojej winy czy chęci ale już wracam![]() Ciężki czas za mną...ale ale...wybrałam wózek, parasolkę więc po wieelllluuu próbach, wielu jazdach, odglądaniach, dotykaniach wybór padł na Espiro Metro no więc szybka zmiana koloru i będzie...titan a gdyby sobotę był w sklepie czerwony to już bym go miała...dobrze że nie było bo bym oddawała![]() Poniżej zdjątka Poza tym nic ciekawego...Tatuś wrócił i już mnie sądem straszy i adwokatami....ehhhhhh życie Uciekam do pracy...ale jeszcze wrócę
|
#2204 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witaj Karola
![]() dobrze, ze jestes ![]() a tatus niech sie buja, co on moze
|
|
#2205 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Chyba wpadam w depresję przez tą pogodę I jeszcze ten remont za ścianą Tymek (pewnie ostatni na wątku) nauczył się pokazywania palcem Nie tylko pokazuje przedmioty, ale też ogląda zabawki i inne rzeczy dotykając paluszkiem szczegóły- ale to jest śmieszne - zwłaszcza jak pokazuje na obrazkach w książce ![]() Cytat:
Za ile kupiłaś swoją?U nas chyba żadna zabawka z FP nie zdobyła uznania. Ostatni nabytek to aktywne klocki FP - oczywiście zainteresowanie nikłe Może kiedyś Zabawki innych firm jakoś mają większe wzięcie, więc nie wiem w czym rzecz ![]() Cytat:
Fajne zdjęcia Tomuś wygląda mi na starszego niż masz w podpisie ;>PS Mamy identyczną czapeczkę (tylko w innym kolorze)
|
|
#2206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie lubię kupować czapeczki bez mierzenia, bo albo wezmę za małą, względnie za dużą, albo źle nauszniki przylegają itp. Ale ja chcę, żeby kiedyś było już Przyjdzie pora, Maciuś też za wiele nie umie, ale wiem, że się nauczy. Kubuś też za pokazywanie paluszkiem. kwasny: Cytat:
Wózeczek b.ładny. Daj znać jak się sprawuje
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
witam,
co za paskudna pogoda..wszystkiego sie odechciewa adas dal nam dzisiaj w nocy popalic, chyba pierwszy raz odkad sie urodzil, obudzil sie w nocy o 3 i nie chcial spac do 5..wtedy sie poddalismy i wsadzilismy adasia do krzeslka z wibracjami, wlaczylismy baby tv i wrocilismy spac, a on sam tez zasnal po 10min, lobuz jeden! dodalam fotki do galeri, zapraszam chetnych ![]() ide cos zjesc, dzisiaj jem non stop, na zmiane slodkie ze slonym, taki dzien |
|
|
|
#2208 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aby wreszcie przestało padać.Cytat:
Afrodytko i dla Ciebie również spełnienia wszystkich marzeń tych małych i wielkich i dużo radości Cytat:
Cytat:
![]() Z Tomcia duży mężczyzna |
||||||||
|
|
|
#2209 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
na all jedna osoba wystawia cale zestawy ekstra zabawek uzywanyc dla dzeci - np stoliczek interaktywny, pchacz, osmiornica grajaca taka co jest w smyku i wiele innych, naprawde ciekawe okazje - tylko wysylka jest z Anglii i drogo kosztuje
bo juz chcialam licytowac
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba sprawia mu przyjemność doprowadzanie moich nerów do skraju wytrzymałości...ale o tym w klubie i na spokojnie z domu napiszę... Cytat:
![]() Wózek na żywo od początku mi się spodobał i ma wszystko co chciałam, mam nadzieję, że nie okaze się "ciężki" w użytkowaniu...w końcu nowość i bardzo mało opinii o nim jest, ale za to same pozytywne po długim poszukiwaniu w końcu znalazłam jeden sklep który ma na stanie grafitowy kolor...i jutro będzie u mnie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-05-17 o 14:02 |
|
|
|
|
#2211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zobaczyc na zwyo te piaskownice nie nie syrene, tylko marudzenie ze zlosci nieee bo ona zasnie gdzie popadnie wiec potem ja daje do lozeczkaCytat:
Cytat:
Cytat:
a wiesz ze malz tez mial podobny pomysl zeby ja do lezaczka wlozyc-tylko ona pewnie by nie zasnela w nim jak kiedys bo teraz daje glowa w dol i paluszkami dotyka podlogi
|
|
#2212 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze tak się komuś super układa w małżeństwie Cytat:
Mam nadzieje, że pył sobie pójdzie i uda się odlecieć. Może akurat na Wasz wylot niebo się przeczyści ![]() ![]() Cytat:
![]() Oby jak najszybciej ![]() Chyba bobodent miałam Buty są koralowe, więc nie będę kombinowała z torebką w tym odcieniu, bo ciężko znaleźć, a krwisto czerwona lub winna będą się gryzły. Także kupię czarną kopertówkę, czarną szarfę pod biust. Do pary kupie koralowe korale, takie błyszczące i duże ![]() Powinno być gut ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla Mamy, to pewnie Małż coś wymyśli w imieniu dzieci i razem się postarają ![]() Cytat:
To zrób tak, określ z góry ile projektów, fotek itp chcesz obejrzeć, lub zakres czasowy. W tym czasie wybierz to co Ci się podoba, a potem już nie przeglądaj i nie szukaj jak się zdecydujesz ![]() A ja pospałam do 12,30. Położyłam Antosia i sama też wlazłam pod kołderkę. Spaliśmy 2,5 godz. A co
|
|
#2213 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
jakoś mi ostatnio brak chęci na cokolwiek a i tu została stała grupka mam i nie chcę się wcinać... poza tym ostatnio Amela straszna maruda a dziś to daje popalić ze ho ho dopiero zanosząc się płaczem usnęła mi na ramieniu. widać białawe dziąsełko góra dwójka lewa, ale przy tych czterech zębach co są było ok to nie wiem czy teraz to od zębów. dodatkowo pogoda nie nastraja pozytywnie nikogo |
|
|
|
#2214 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Zuch chłopaczek Cytat:
Ja mam ogórkową od rodziców, a na drugie albo kurczak, albo coś z mielonego. Ale to tylko dla Bartusia, bo my na sałatkach ![]() Cytat:
Niech spada na bambus... ![]() Cytat:
![]() Lecę oglądać. O i czekoladkę mam zaległą (galerię). Zaraz ponadrabiam Moja szwagierka jest w ciąży (drugiej). Idziemy do nich w week na umówiony i przekładany od 5 miesięcy obiad, więc może dowiem się coś więcej ![]() (Też bym chciała )
|
|
#2215 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Olka co bys chciala???? byc w ciazy???
|
|
#2216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co kupujecie swoim mamom?? ja nie mam pomyslu ale chyba dam slodycze i kase-sama sobie cos kupi-wiem ze malo oryginalne ![]() Cytat:
i zagladaj czesciej oczywiscie nie tylko podczytujac---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
hmm ciaza powiadasz
|
|
#2217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby to jednorazowy nocny wybryk Adaśka Cytat:
Cytat:
Obejrzyj sobie Przecież to duża panna już i ma swój charakterek ![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() no, no ![]() Cytat:
Skierko, ja też pojawiam się i znikam i dziewczyny przyjmują, jak zawsze (na marginesie, ciekawe kiedy cierpliwość stracą ), także pisz, jak tylko znajdziesz chwilkę.--- Moje dziecię jakieś wyciszone dzisiaj, ale ![]() Idę obiad zrobić, bo zaraz Małż przyjedzie. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ![]() Już
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malz mowi ze ma charakterek po mnie ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- dostalam komentarz na all i laska juz ma "moj" wozek jakos tak dziwnie jak pomysle ze teraz bedzie w nim inny dzidzius
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałyscie o mnie chyba już
netu nie miałam od wczoraj, a dzisiaj podle się czuję, dostalam @, spóźniła mi się, robiłam nawet test z ciekawosci, ale wyszedł negatywny, jakiś ból wlazł mi między łopatki, głowa mnie boli od @ i ogolnie do dupy sie czuję.co można zrobić z sera białego oprócz sernika, pierogów, leniwych i naleśników z serem? dostałam ser od teściowej i nie wiem co zrobić z niego. nic mi sie nie chce, ale coś by się przydało Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-17 o 14:28 |
|
|
|
#2220 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a propo dnia dziecka - n Marci dostanie pewnie ten jezdzika Erykowi kupuje nowe rolki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Przypomną mu sie stare grungowe loty pewnie

rzeka wylała, podtopienia, ewakuacje, itp 
matko 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
ale te bytki chyba to zrekompensowały
świetne! ... ale ta wysokość

, Kuba też już drepcze i siada