Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 21:12   #4771
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Skromny, ale cieplutki pokoik.
Piękna z Ciebie kobieta, nie wiem czemu tak brzydko o sobie piszesz/mówisz ( Pasztet). A wierz mi lub nie- ja się w tej kwestii nie mylę .
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
lazurowa - pięknie wygladasz serio
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
lazur ale Ty masz ladny kolor wlosow/naturalny?/ i usta jakie

no i kawal dobrej roboty
Jak byłam młodsza i dużo czasu spędzałam na słońcu latem to miałam taki kolor. Niestety z wiekiem pociemniały mi włosy i teraz to dzieło fryzjera. Zdjęcie zrobiłam tak, żeby nie było widać odrostów.
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie sobie urządziłaś swoje małe królestwo A gdzie postawisz łóżeczko? No i ślicznie wyglądasz, super fryzurka!
Martuś- napisałam w poście- łóżeczko będzie stało tam gdzie teraz fotel, a stolik pod telewizor będzie wyniesiony, bo inaczej nie da rady.
Dziękuję
Stary 2010-05-17, 21:15   #4772
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ola a masz może jakieś swoje sprawdzone przepisy, szybkie na różne rzeczy? Obojetnie czy to ciasta, ciasteczka, sałatki, obiady... ja zawsze chętna jestem!
Mam taki swoj zeszyt z przepisami... jutro postaram się coś ciekawego wkleić

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Witam ponownie! Nie dam rady Was nadrobić po tylu dniach.Orientuję się tylko,że Ania też w szpitalu i że podejrzewają dziewczynkę.Ale by była niespodzianka Co u mnie to anoxa pisała.Nie pamiętam co tam dokładnie pisałam,ale z bardziej optymistycznych rzeczy to Lenka przy przyjęciu do szpitala ważyła 2060g,więc już duża dziewczynka Mamy już też łóżeczko,więc praktycznie wszystko gotowe.Niestety mam się też czym martwic,bo owszem do domu wróciłam,ale spójrzcie co się u mnie dzieje: http://www.mmkrakow.pl/9227/2010/5/1...ctChanged=true
No i teraz się boję,że nas zaleje i wszystkie rzeczy dla małej i w ogóle...
farminko dobrze że już w domku

dzidzia ładna ta sukienka ale wolę takie fasony odcięte pod biustem, bo w takich ciężarne wyglądają jak kloce ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:16   #4773
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Martuś- napisałam w poście- łóżeczko będzie stało tam gdzie teraz fotel, a stolik pod telewizor będzie wyniesiony, bo inaczej nie da rady.
Dziękuję
Nie doczytałam Ale tak myślałam, bo będziesz mieć maluszka blisko siebie. Tak jak ja będziesz miec łóżeczko pod oknem, co mnie trochę martwi. Ale jak coś to będziemy kombinować gdzie je przenieść. Przede wszystkim podczas zimy.

Dość fajne te rzeczy w Lidlu. Ja w ogóle bardzo lubię ten sklep. A słodycze to wręcz uwielbiam
Zainteresowana bym była body i śliniaczkami, bo mają bardzo dobrą cenę.
Stary 2010-05-17, 21:18   #4774
jaszczka
Zadomowienie

Lazurka - ale ty śliczna kobieta jesteś!! no nie mogę się napatrzeć! Vette ma rację - te usta! no i pokoik fajny, taki przytulny

Vette - wózek kupiłam Bertini x4, i strasznie już bym chciała go mieć i sobie pojeździć i pooglądać na żywo (bo nie widziałam), a tu du.pa, jak go w końcu dostanę (może jutro? ) to potem muszę zorganizować pakę kurierską i czekać aż to wszystko dojedzie do Irlandii
Stary 2010-05-17, 21:20   #4775
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
vette dziekuje kurcze troszke si boje kupic przez internet zeby nie okazal sie ten krem byc jakas podroba musze to jeszcze przemyslec
eee chyba nie ma podrób musteli
Ja jestem zadowolona z rossmanowskiej emulsji i oliwki
a jak mi wyjda rozstepy tzn ze tak miało tendencje mam wiec nawet mustela by mi nie pomogła
Cytat:
Uf od 2 godzin robię zakupy na allegro. Te wszystkie nożyczki, butelki, smoczki, wkładki, podkładki i inne drobiazgi. Az się zmęczyłam. Ale czas mi zleciał i już jest 19.
Nie wiem czy dobre rzeczy zamówiłam. Mam przed sobą listę od hd, która jest rewelacyjną ściągą
i co zrobiłaś zakupy
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
i jak mi się spali to się popłacze buuuu
ide robić
ja mam tylko taki mini piekarnik i tez za bardzo w nim ciasta nie upieke
...wiesz ze ja nawet lubie spalone jedzenie
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja sobie leze troche maz mi przywiozl obiad i tak sie objadlam ze chyba pekne
juz niedlugo bedziesz w domku ...dobrze z tym mezusiem masz
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
a ja przeczytalam opis kolezanki na gg, ze flaki ja bola i zgadnijcie na co mam ochote!!!!! Ja chce flaczki mocno pieprzne z majerankiem!!!!!!!
co za delicje
za sama nazwe nie lubie..nie jadłam nigdy
za to zjadłabym teraz golonko
ewentualnie pizze
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Idę poprzeglądać rzeczy w szafie, bo już się niemal wysypują. W 2/3 nie chodzę a szkoda mi było wyrzucić, bo są w b. dobrym stanie tylko za małe. Może wystawię na all...
dziś jadłam ciacho wiec masz szczęście
ja na bieżaco wystawiam wszystko co mi zbywa bo nie miałabym na to miejsca w naszym 49 m kwadracie
Cytat:
N
Czaderska piosenka zwlaszcza tekst "bede sama niesc tornister"!
nooooo dawnych wspomnień czar
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Tydzień temu zauważyłam A dziś zauważyłam też pod brzuchem. A moja skóra wcale nie jest aż tak napięta, w sumie jeszcze sporo luzu jest kit z nimi
zdrowe podejście
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Własnie, miałam pytać czy dziewczyny z południa cale i zdrowe? Masakra z tą powodzią!!
moje Tychy sa na górce a poza tym 9 piętro rodzice na parterze , ale nie zalewa naszego miasta
lazurowa bardzo ładnie się urządziłaś i ślicznie wyglądasz
anoxa
farminka a z tą powodzia masakra
lilka śliczny mały brzuś super śpiworki
kociamborek rety dobrze ze wszystko ok
vette u mnie non stop pada masakra twoje okolice

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:21   #4776
vette
Zadomowienie

Cytat:

Jak byłam młodsza i dużo czasu spędzałam na słońcu latem to miałam taki kolor. Niestety z wiekiem pociemniały mi włosy i teraz to dzieło fryzjera. Zdjęcie zrobiłam tak, żeby nie było widać odrostów.
Dziękuję
Dawaj no tego fryzjera tu

balejaz czy refleksy?

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Vette - wózek kupiłam Bertini x4, i strasznie już bym chciała go mieć i sobie pojeździć i pooglądać na żywo (bo nie widziałam), a tu du.pa, jak go w końcu dostanę (może jutro? ) to potem muszę zorganizować pakę kurierską i czekać aż to wszystko dojedzie do Irlandii
fajny wozio
my nadal poszukujemy naszego idealu
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:27   #4777
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Nie doczytałam Ale tak myślałam, bo będziesz mieć maluszka blisko siebie. Tak jak ja będziesz miec łóżeczko pod oknem, co mnie trochę martwi. Ale jak coś to będziemy kombinować gdzie je przenieść. Przede wszystkim podczas zimy.

Dość fajne te rzeczy w Lidlu. Ja w ogóle bardzo lubię ten sklep. A słodycze to wręcz uwielbiam
Zainteresowana bym była body i śliniaczkami, bo mają bardzo dobrą cenę.
Ja się zimą nie martwię bo od tego okna nie wieje. A nawet jakby to będę coś kombinować.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Lazurka - ale ty śliczna kobieta jesteś!! no nie mogę się napatrzeć! Vette ma rację - te usta! no i pokoik fajny, taki przytulny
Nie przesadzaj, bo się zarumienię. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa bardzo ładnie się urządziłaś i ślicznie wyglądasz
Dziękuję
Stary 2010-05-17, 21:27   #4778
vette
Zadomowienie

Cytat:
eee chyba nie ma podrób musteli
Ja jestem zadowolona z rossmanowskiej emulsji i oliwki
a jak mi wyjda rozstepy tzn ze tak miało tendencje mam wiec nawet mustela by mi nie pomogła
Ja tam wierze w mustelowskie cuda i dobre geny najwyzej sie przejade...
80 zl moge zaplacic za spokojny sen i mieciutka skore
Stary 2010-05-17, 21:28   #4779
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

i co zrobiłaś zakupy
Si Lista długa, ale potrzebne rzeczy. Teraz zostało mi parę drobiazgów i wózek, kołderka, jeszcze jeden komplet pościeli no i jakieś ciuszki.
A propo kołderki, jaki macie wsyp?
Stary 2010-05-17, 21:28   #4780
ola_k11
Zadomowienie

lazur bardzo bardzo mi się podoba Twój pokoik super go sobie urządziłas i masz fajowe gniazdko!!! śliczna jesteś! a włoski mają naturalny kolorek?

Przejrzalam swoją jedną szafę - z rzeczy letnio wiosennych mam całą górę, około 3o sztuk :/ a jest jeszcze druga szafa i rzeczy jesienno zimowe (te przejrzę później).
Zastanawiam się czy nie wystawić tego na all... tylko to strasznie dużo roboty a czy faktycznie się oplaca? Przecież na all też się placi za aukcję chyba. Ile za przesylkę liczyć? Ech musze się zastanowić, szkoda mi tego było zawsze wyrzucac, bo to jest w b. dobrym stanie...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:29   #4781
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Dawaj no tego fryzjera tu

balejaz czy refleksy?

fajny wozio
my nadal poszukujemy naszego idealu
Wiesz co balejaż. Mój fryzjer nie używa nożyczek- wcale.
Zaraz po szkole pracował w Jean Louis David a teraz ma swój zakład
Stary 2010-05-17, 21:30   #4782
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
takie połączenie napewno będzie niezawodne gorzej jak ktoś ma to pierwsze a nie ma tego drugiego

Stary 2010-05-17, 21:31   #4783
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja się zimą nie martwię bo od tego okna nie wieje. A nawet jakby to będę coś kombinować.
A u mnie niestety wieje i do tego pod parapetem jest wielki kaloryfer. No ale do zimy daleko.
Stary 2010-05-17, 21:32   #4784
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Si Lista długa, ale potrzebne rzeczy. Teraz zostało mi parę drobiazgów i wózek, kołderka, jeszcze jeden komplet pościeli no i jakieś ciuszki.
no długa
ja nie mam jeszcze pościeli, kołderki i paru innych rzeczy....

Stary 2010-05-17, 21:33   #4785
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazur bardzo bardzo mi się podoba Twój pokoik super go sobie urządziłas i masz fajowe gniazdko!!! śliczna jesteś! a włoski mają naturalny kolorek?

Przejrzalam swoją jedną szafę - z rzeczy letnio wiosennych mam całą górę, około 3o sztuk :/ a jest jeszcze druga szafa i rzeczy jesienno zimowe (te przejrzę później).
Zastanawiam się czy nie wystawić tego na all... tylko to strasznie dużo roboty a czy faktycznie się oplaca? Przecież na all też się placi za aukcję chyba. Ile za przesylkę liczyć? Ech musze się zastanowić, szkoda mi tego było zawsze wyrzucac, bo to jest w b. dobrym stanie...
Dziękuję
Kolor to dzieło fryzjera.
Stary 2010-05-17, 21:36   #4786
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

a ja widziałam lazurową "na żywo" i musze Wam powiedzieć, że w rzeczywistości wygląda jeszcze śliczniej niż na zdjęciu i do tego jeszcze jaką ma piękną cerę.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:40   #4787
vette
Zadomowienie

Cytat:
takie połączenie napewno będzie niezawodne gorzej jak ktoś ma to pierwsze a nie ma tego drugiego
Mysle, ze nawet srednie geny warto wspomoc czasami

Cytat:
Wiesz co balejaż. Mój fryzjer nie używa nożyczek- wcale.
Zaraz po szkole pracował w Jean Louis David a teraz ma swój zakład

Cytat:
no długa
ja nie mam jeszcze pościeli, kołderki i paru innych rzeczy....
Bedziesz kupowac z netu? Ja chyba wole na zywo wybierac posciel, kolderki, ochraniacze, lozeczko ...tylko przescieradla kupilam na all.
Stary 2010-05-17, 21:45   #4788
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
a ja widziałam lazurową "na żywo" i musze Wam powiedzieć, że w rzeczywistości wygląda jeszcze śliczniej niż na zdjęciu i do tego jeszcze jaką ma piękną cerę.
No teraz to przesadziłaś Dorotko.
Moja cera nie jest idealna. To wszystko zasługa makijażu.
I dziękuję za komplementy
Stary 2010-05-17, 21:56   #4789
hd2005
Zakorzenienie

Lazur- jak widać wszystkie mamy podobne zdanie. Jak jeszcze raz przeczytam, ze jesteś pasztet czy coś w tym stylu to

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Moja ciasto przestygło
Siadam do jedzenia

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:56   #4790
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam fotki, bo ogarnęłam w pokoju ale przez sztuczne światło nie są takie wyraźne jakbym chciała.
Załącznik 3115864 widok od drzwi na okno- bez firanki i moich bambusowych rolet nie ma tego uroku.
Załącznik 3115873 moje rośliny :P
Załącznik 3115880 kącik wypoczynkowo komputerowy- tutaj będzie stało łóżeczko.
Załącznik 3115895 komódkowo-stoliczkowo. Tu stał telewizor dopóki działał. Tulipany z ogrodu mamy. Jeśli zauważycie, że komoda jest brudna- to prawda. Od telewizora się tak wybrudziła, że nie mogę jej niczym domyć. Muszę coś wykombinować, bo mnie to wkurza.
Załącznik 3115911 półka nad komodą- w ramkach będą zdjęcia ale jeszcze nie wiem jakie.
Załącznik 3115912 Szafka i moje kartony na górze- nie są zbyt dekoracyjne ale żadne inne nie pasowały w Ikei. Tu lepszy widok Załącznik 3115920
Załącznik 3115923 Obraz nad łóżkiem- dostałam go od M. Widać na piasku ślady stóp dwóch osób... Lubiłam patrzeć na ten widok, a wtedy M. pytał: gdzie jesteś? ja- nad morzem... zabierzesz mnie nad morze? On- tak, kochanie.
Załącznik 3115940 Jeszcze raz stoliczek żeby pokazać tą serwetkę, którą sama zrobiłam
Załącznik 3115947 No i na koniec ja tym razem łazienkowo
Slicznie Lazurka

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:57   #4791
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Lazur- jak widać wszystkie mamy podobne zdanie. Jak jeszcze raz przeczytam, ze jesteś pasztet czy coś w tym stylu to

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Moja ciasto przestygło
Siadam do jedzenia
nie bij.

Smacznego.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Slicznie Lazurka
Dzięki, dzięki.
Stary 2010-05-17, 21:57   #4792
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze nawet srednie geny warto wspomoc czasami
Bedziesz kupowac z netu? Ja chyba wole na zywo wybierac posciel, kolderki, ochraniacze, lozeczko ...tylko przescieradla kupilam na all.
Ja też dlatego się smaruję rano i wieczorem fakt nie mustela ale TYM hd chyba miała wysypkę po tym ale ja jestem zadowolona .
Mój gin mnie pocieszył że jego żonie skóra popekała zaraz po porodzie a się cieszyła że nic nie ma jeszcze przed porodem (nie szczędziła na najdroższe kremy)
Ty dodatkowo jesteś wysportowana a to też bardzo dużo daje

Pościel raczej kupię na all..wiesz czasami można upatrzyć sobie coś na żywo a taniej kupić w sieci....

Stary 2010-05-17, 22:04   #4793
wiolek1
Zadomowienie

kociamborek to się porobiło najważniejsze, że już dobrze i w domku leżysz i zaciskaj mocno nóżki

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

ja mam przepis na ciasto czekoladowe z galaretka bez pieczenia, jesli bys chciala
jeżeli dobre to pewnie, że bym chciała

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Kurcze dalej nie ma na all kompletu koszulki z szlafrokiem za prawie 60zl. Tzn sa ale nie z takiemi wzorkami jak chcialam.. A babka innych nie ma.. Ciekawe czy cos kupie zanim do porodu pojde.. Bo przeciez juz od paru miesiecy wyczekuje az bedzie miec. A inni tez nie maja..
no właśnie ja dzisiaj pisałam czy będą inne modele w moim rozmiarze bo jest tylko 1 zestaw szlafrok plus koszula w żyrafe różową a ja bym chciała w takiego kwiatka co to chyba papeteria ? zamawiała
zobaczymy co mi odpiszą

Cytat:
Wydaje mi sie że brzoskwinie tez będą dobre tylko odsącz mocno sos, żeby nie były bardzo mokre. Nie wiem jaki masz piekarnik ale może spróbuj na najwyższym poziomie piec żeby się nie spaliło.
Basia w przepisie podawała że z termoobiegiem trzeba piec ale ja mam zwykły gazowy piekarnik więc piekłam godzinę na średnim gazie i wyszło ok
odsączyłam brzoskwinie zrobiłam ciacho wstawiłam równo o 20
20.05 nic się nie dzieje
20.10 coś tam zaczyna się piec delikatnie
20.13 tak jak wcześniej
20.18 spalona góra i po stworzeniu piekarnika mnóstwo dymu

więc odciełam góre i piekłam dalej właśnie5 minut temu wyjęłam zeszło mi z tym troche heheh a i tak znowu góra spalona ale już mniej

ale mój piekarnik jest elektryczny i nie da się ustawić mocy( coś musi być zepsute) i on jak zaczyna grzać to ciągle coraz mocneij. więc po spaleniu robilam metodą, że włączałam go na 3 minuty po czym wyłączałam na 15 i tak pare razy mam nadzieje, że już się dopiekło bo jeszcze pól godziny temu w środku było surowe

a jakbym dała na wyższy poziom to by się szybciej góra zjarała to samo na niższy dół byłby spalony więc robie pośrodku a i tak G z tego jest

polewe zrobiłam jak wystygnie to poleje zobaczymy co z tego mojego ciacha będzie

lazurowa super pokoik ogarnełas i wogóle śliczna z ciebie dziewczyna i super kolor włosków taki naturalny a nie myślałaś o soczewkach kontaktowych co by nie zasłaniać oczek ?

papeteria gorzej tylko jak wierzch i spód spalony a w środku surowe
ja już się wkurzam, że nie moge piec niczego bo wszystko spala kurde trzeba będzie pomyśleć o kuchence gazowej za 1000 zł może by jaką już kupił ale i tak na raty heheh

Cytat:
nie wiem jaki wsyp bo kupowałam razem z poszewkami i ona jest taka lekka strasznie jakby gąbkowa albo watowa

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-05-17 o 22:07
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:06   #4794
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziewuszki specjalistki kosmetykowe ( ja tam mam jeden balsam i jeden krem do twarzy :P) powiedzcie mi, jaki jest dobry scrub/peeling do buzi. Ale musi być dość szorstki, bo bardzo łuszczy mi się skóra po kąpieli i po pobudce porannej.
I choćbym co dzień peelingowała, to ciągle to samo. Już nie wiem co robić i skąd to się bierze. Reszta ciała aż tak nie reaguje.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
papeteria gorzej tylko jak wierzch i spód spalony a w środku surowe
ja już się wkurzam, że nie moge piec niczego bo wszystko spala kurde trzeba będzie pomyśleć o kuchence gazowej za 1000 zł może by jaką już kupił ale i tak na raty heheh

nie wiem jaki wsyp bo kupowałam razem z poszewkami i ona jest taka lekka strasznie jakby gąbkowa albo watowa
I po co te nerwy z ciastem? zrób śmietankowca na zimno. ZAWSZE wychodzi . Ja będę jutro robić.
3 warstwy śmietankowo- owocowe i 3 galaretki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:07   #4795
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki specjalistki kosmetykowe ( ja tam mam jeden balsam i jeden krem do twarzy :P) powiedzcie mi, jaki jest dobry scrub/peeling do buzi. Ale musi być dość szorstki, bo bardzo łuszczy mi się skóra po kąpieli i po pobudce porannej.
I choćbym co dzień peelingowała, to ciągle to samo. Już nie wiem co robić i skąd to się bierze. Reszta ciała aż tak nie reaguje.
ale skoro łuszczy ci się skóra to jest sucha tak ?
to napewno nie gruby peeling bo tylko wzmacniasz ten efekt wg mnie...moze jakis enzymatyczny delikatny peeling lub gommage
edit: i przede wszystkim nawilżać kremem
ja tez mam jeden krem i jeden balsam + oliwka

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-17 o 22:10
Stary 2010-05-17, 22:07   #4796
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
No teraz to przesadziłaś Dorotko.
Moja cera nie jest idealna. To wszystko zasługa makijażu.
I dziękuję za komplementy
Martuś ja tam wiem co mówię, a pokoik malutki, ale bardzo przytulny, najważniejsze, że dzidzi tam z Tobą sie zmieści i będziecie blisko siebie.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:11   #4797
papeteria
Zakorzenienie

wiolek ale musiałaś mieć chcice na to ciasto
edit: tak ja mam TEN komplet tylko xl

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-17 o 22:16
Stary 2010-05-17, 22:13   #4798
pilotka f16
Rozeznanie

czesc dziewczyny! jestem.. i ledwo nadrabiam to co napisalyscie
prawdziwa masowa produkcja postow
u nas remont na maksa... zaczlo sie od wymiany okien w czesci mieszkanka a skonczylo na malowaniu scian i gruntownym sprzątaniu
w weekend byla u nas mama i pomogla mi ze sprzątaniem bo sama nie dala bym rady.. w sumie nie wiele robilam, spalam w dzien a wczoraj wieczorem czulam się jakbym co najmniej miala urodzic zaraz
dzis tez rano przejechalam sie do centrum ogrodniczego a tak caly dzien na kanapie a tez czuje sie jakbym gorączkę miała i na nic sily...
moze to przez to ciśnienie bo ponoć leci, a ja z natury mam bardzo niskie

ania22 no szok z tym USG.. ja to bym teraz padla, jak by powiedzieli, ze jednak chlopak bedzie. juz tyle pieknych sukienek mam
choc ciuszkow po siostrzeńcu chłopięcych tez sporo na strych odlołżyłam wiec miałby w co się ubrać nie babskiego... ale jakos wolę chyba moją córeczkę na ten moment
drugi moze byc chlopak

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja jestem rakiem a moj maz jest lwem... raczki sa spokojne, przewrazliwione, himeryczne i histeryczne a lwy uparte jak osly ciezko im wytlumaczyc np ze nie maja racji, sa bardzo dumne i ambitne - bynajmniej moj M. taki jest. z kolei moja kolezanka tez jest lwem to nie stroni od alkoholu, narkotykow i przelotnych romansow - jednym slowem jest nazdbyt rozrywkowa. nie ma sie co sugerowac znakami zodiaku z racji tego ze kazdy jest inny, kwestia wychowania i otoczenia

anoxa... fakt ostatnio przesadzam z tym cholernym allegro. ale po sklepach nie chce mi sie lazic.
swietny opis raczkow - moj mezus to raczek, czasem foszy sie jak baba przy okresie :P
ale i tak go strasznie kocham!!!
moj tato to lew - domator prawdziwy z niego, uparty ale spokojny i kompletnie nie imprezowy - mama mowi, ze zawsze taki byl

co do allegro, to ja *******ki dla niuni tez kupilam przez allegro a teraz przegladam linki podane przez HD.. chyba skusze sie na taka sukienke jak kupilas.. za miesiac mamy wesele znajomych i cos musze na siebie wlozyc

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Zaraz postaram sie Was nadrobic, a tymczasem wklejam moje zdjecie brzuszka
Mamy dzis 36t 1d
I od razu porownanie od 18 tyg
wow! piekny brzus

Cytat:
Gdzie jest pilotka i pszczolka ?aaaaaa no i hes, szkoda, ze przestala sie odzywac
jestem jestem nadrabiam wlasnie co pisalyscie bo jutro juz tego nie ogarne

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
I nie mam schodow. Mam tylko poręcz i barierke.. Schody okazaly sie w wszesz na niektorych stopniach za dlugie, pojechali przyciac, przyjechali, a potem sie okazalo ze sa tez za szerokie.. tzn nie moga byc takie jakie sa, musza byc wezsze bo mamy za ostre schody i ostatniego stopnia juz niebyloby do czego przykrecic... Wiec znow jutro o 8 zawitają:/. Mam nadzieje ze juz wszystko jutro sie uda do konca.
juz prawie jutro, czyli za chwilke bedziesz miala schody

mam pomysl co do internetu
popatrz na allegro za dluuugim kablem do neta i sama sobie przeciagnij, np. po schodach wlasnie albo jak to za dluga droga to z okna na dole do okna na gorze
grosze takie kable kosztuja na allegro - tylko sprawdz najpierw zeby taka sama wtyczka byla jak u Ciebie i luz

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
basienka moj maz i tata tez sa strzelcami CUDOWNY znak zodiaku
dzieki - bo ja tez strzelec
ale ze strzelcami nie ma lekko hehe

Cytat:
Uf od 2 godzin robię zakupy na allegro. Te wszystkie nożyczki, butelki, smoczki, wkładki, podkładki i inne drobiazgi. Az się zmęczyłam. Ale czas mi zleciał i już jest 19.
Nie wiem czy dobre rzeczy zamówiłam. Mam przed sobą listę od hd, która jest rewelacyjną ściągą
tez zajelo mi to mase czasu..
ale smoczka nie kupilam na allegro bo wszystkie znajome polecaly mi smoczki z NUKa, ze ich dzieci jako jedyne chcialy je ssac - obejrzalam sobie w markecie - ale one sa sliczne
niby nie planuje Malej dawac smoka, ale ona na kazdym usg od 12 tygodnia ssie zawziecie palec, wiec skoro to taki ssak to musze byc zabezpieczona hehe

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! W końcu mogę do was zajrzeć ale nadrobić nie mam szans.. Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze. U mnie się niestety troszkę działo.. Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Tydzień temu we wtorek byłam na kontrolnej wizycie i po niej dostałam od razu skierowanie do szpitala. Straszne zmiany się u mnie porobiły przez miesiąc. Szyjka skróciła mi się do 1cm i lekarz stwierdził wielowodzie!!! Zagrażał mi poród przedwczesny. W szpitalu wyszło jeszcze, w badaniach krwi ze mam jakas infekcje wiec dostalam antybiotyk. Dzisiaj mialam robione ponownie badania i jest duza poprawa, szyjka sie wzmocnila (ale nadal musze lezec) no i najwazniejsze ze płyn owodniowy w normie! Infekcji tez juz nie ma. Bardzo sie przerazilam tym wielowodziem bo jedna z jego przyczyn moze byc wada u dziecka, ale lekarz mowil ze najbardziej prawdopodobna przyczyna byla ta infekcja. Z maluszkiem dobrze, jest prawidlowo rozwiniety jak na ten tydzien, wazy 1100g. Teraz mnie czeka lezenie ale dobrze że już w domku. Biore Luteine i Cordafen.
o qurcze... ale sie strachu najadlas
ale dzieki Bogu, ze wszystko OK...
uwazaj na siebie i duzo odpoczywaj!!

Cytat:
Zrobiłam fotki, bo ogarnęłam w pokoju ale przez sztuczne światło nie są takie wyraźne jakbym chciała.
Załącznik 3115864 widok od drzwi na okno- bez firanki i moich bambusowych rolet nie ma tego uroku.
Załącznik 3115873 moje rośliny :P
Załącznik 3115880 kącik wypoczynkowo komputerowy- tutaj będzie stało łóżeczko.
Załącznik 3115895 komódkowo-stoliczkowo. Tu stał telewizor dopóki działał. Tulipany z ogrodu mamy. Jeśli zauważycie, że komoda jest brudna- to prawda. Od telewizora się tak wybrudziła, że nie mogę jej niczym domyć. Muszę coś wykombinować, bo mnie to wkurza.
Załącznik 3115911 półka nad komodą- w ramkach będą zdjęcia ale jeszcze nie wiem jakie.
Załącznik 3115912 Szafka i moje kartony na górze- nie są zbyt dekoracyjne ale żadne inne nie pasowały w Ikei. Tu lepszy widok Załącznik 3115920
Załącznik 3115923 Obraz nad łóżkiem- dostałam go od M. Widać na piasku ślady stóp dwóch osób... Lubiłam patrzeć na ten widok, a wtedy M. pytał: gdzie jesteś? ja- nad morzem... zabierzesz mnie nad morze? On- tak, kochanie.
Załącznik 3115940 Jeszcze raz stoliczek żeby pokazać tą serwetkę, którą sama zrobiłam
Załącznik 3115947 No i na koniec ja tym razem łazienkowo
Lazurowa - dolacze do grona ochow i achow
sliczna z Ciebie kobieta!! i taka zadbana ech musze sie wziac za siebie
pokoik slodko wyglada, ja bym tylko dala jednak cos na te okna i bedzie ideal

Cytat:
ja to samo! spokojny sen i brak rozstepow jest bezcenny
ale podobno te paskudy w 9 miesiacu wylaza.. zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
wow!! kobiety dzis juz nie dam rady ale jutro biore sie za siebie i ranek zaczynam od maseczki na twarz
teraz zmykam pod szybki prysznic i do spania
dobrej nocki dla Wszystkich Malych i Duzych
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:13   #4799
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Ja używam peelingów enzymatycznych. Grubo ziarniste moga Ci podrażnić twarz. Polecam ziaje pro. Zamawiam na allegro. No i maseczki. Ostatnio stosuję taką w saszetce czekoladową i jest super. Jak się łuszczy to trzeba nawilżać. Papeteria dobrze prawi Kup sobie krem nawilżający. Ja mama z Flos leku Happy pro aqua i jest super.
Stary 2010-05-17, 22:15   #4800
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ale skoro łuszczy ci się skóra to jest sucha tak ?
to napewno nie gruby peeling bo tylko wzmacniasz ten efekt wg mnie...moze jakis enzymatyczny delikatny peeling lub gommage
edit: i przede wszystkim nawilżać kremem
ja tez mam jeden krem i jeden balsam + oliwka
Właśnie najdziwniejsze jest to, że cerę mam mieszaną. I jednego dnia całe polik, nosek i dookoła ust to wielkie popękane skórki, a dziś np. tłuściochy.
I no i teraz co z tym nawilżaniem? Czym?
Generalnie cery gładkiej nie mam, jest nieco "grudkowata", ale bez jakichś zmian i wyprysków.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości