Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 20:48   #2281
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

...
Mąż dzwonił,dojechał cały i zdrowy,choć tyle-teraz tylko wyglądać powrotu
No i u mnie też leje

Miłego wieczoru

Przynajmniej spokojna jesteś, że dojechał cały. Szybko zleci
Skreślaj w kalendarzu dni

I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Małż popołudniu dał rady dojechać do Auchan i zrobił zakupy, nie musicie szykować paczki

Miałam się zabierać za prasowanie ale źle się czuję i chyba wsunę się pod kocyk...
Nie zalewa już? Przestało padać?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Oj, Mariola.... Dom! Dom, a nie jakas tam dzialka

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam o najważniejszym, mam dobre wieści
Pamiętacie jak prosiłam o kciuki odnośnie kursu z UE finansowanego? Udało się i zaczynam w sobotę

Cytat:
no cieszę się niezmiernie, chociaż gdzieś tam w głębi serca...jak ja zostawię myszkę na całe weekendy matka wariatka ze mnie
Będziesz musiała jeździć i nocować poza domem?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Daniel wspial sie przed chwila po schodach az do gory , oczywiscie asekurowalam Go z tylu.

Ach wiem co jeszcze chcialam sie zapytac. Gorgulku przetrwalas 10 dni na onz? I ile schudlas ?

Nie przetrwałam Wczoraj się złamałam a to był 7 dzień, nie stawałam na wagę bo nie chcę psuć sobie humoru, że nic nie zeszło a ja się katowałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 20:59   #2282
morska
Zadomowienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Dziewczyny (Morska, Miramej) ja tak na razie z humorem do tego podchodzę bo co mi zostaje, jak zacznę się nakręcać i panikować to nic nie da, nam tylko piwnicę zalewa i nie ma na razie zagrożenia żeby więcej ale w około pozalewane...
Zapasy dla Martynki mam, mleko i pieluchy, jedzenia dla nas też na razie wystarczy, no ale mam nadzieję, ze chociaż jedna droga będzie w końcu przejezdna... Ludziom samochody po dachy pozalewało, koszmar.
Wiem i podziwiam Ja często niby wiem, że panika nic nie da, ale i tak panikuję
Mam nadzieję, że sytuacja się będzie poprawiać

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O, a jaki rozmiar kupiłaś? I jak się ma do rozmiaru główki Tymka?

Już wcześniej sama, niepytana , napisałam, także pewnie doczytasz gdzieś po drodze

Cytat:
Dziewczyny, jutro na 15.10 mamy neurologa, trzymajcie kciuki za nas
Na pewno będzie wszystko w porządku

Cytat:
nie robiłam jeszcze dokładnego rozpoznania, w kazdym razie w takim stylu:
http://allegro.pl/item1027699588_kol...t.html#gallery

http://allegro.pl/item1036134762_pia...a.html#gallery
Fajne Też rozglądam się powoli za piaskownicą, ale jeszcze nie wiem jaką chcę
Stary 2010-05-17, 21:03   #2283
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zuzka to moje największe szczęście

Uciekam dziewczyny do domku...16-ta wybiła czas uciekać do Bączka Postaram się wpaść wieczorkiem, a jeśli nie...to do jutra od rana
Wiem

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jakbym kupila ten perfum http://www.profumo.pl/lacoste-pour-femme-p-403.html
to sama bo tez bym sie nim pachnila pewnie
nie wiem spytam malza co kupujemy bo tesciowej tez trzeba cos kupic od malza
A trwały jest? Powącham przy najbliższej okazji

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Tak Zapisałam się dwa miesiące temu, bo Maciuś stawał na podkurczonych paluszkach. Pisałyśmy o tym jakiś czas temu, pisałaś wtedy o odruchu Babińskiego
Pamiętam, jak o tym rozmawiałyśmy, tylko gdzieś mi umknęło, że zapisaliście się na wizytę

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziekuje wszystkim za kciuki
Bylam taka wsciekla, ze poszlam na czterogodzinny spacer , oczywiscie caly czas chodzilam . Teraz nie wiem, jak ja bede pracowac w nocy, bo juz jestem zmeczona, nachodizlam sie po gorach i dolinach
I co? Lepiej?

Cytat:
wiecie co.....zgrzeszylam:rolley es:

jem wlasnie strudla z jablami na goraco podanego z lodami i bita smietana a kto mnie namowil do grzechu???mama
przyniosla mi to glupio odmowic
Pasujesz do TŻ-a Texasik ze swoją silną wolą

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka wreszcie trochę się uspokoiła i chodzi i sama się bawi... je już lepiej ale dalej cycuś nr 1, ale potrafi zjeść mały słoiczek deserku i obiadkku wiec ok. dziś np zjadła duzy obiadek. próbuje mówić kotek tylko jej to wychodzi koko, albo koku, jak widzi za oknem krowe to też koku mówi a jak zobaczy w domu muchę to szaleje i patrzy za nią jak lata i tak smiesznie bzy po swojemu mówi i wtedy wiadomo że o muchę chodzi. jak się jej powie gdzie jest bzy to od razu do góry na sufit patrzy. i krzyczy jak szalona na spacerach jak widzi psa
to tak z mojej str...
myslałam że coś mi wyjdzie z małego biznesiku ale nniestety, plany się posypały na razie (stąd też wisielczy humor u mnie...)
Fajnie, że Amelka ma lepszy apetyt , za mówienie
A czemu plany się posypały?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Padało, zalało nam trochę ten garaż ale to nic w porównaniu z tym jak ludziom domy zalewa.

Kaszki Zuzi są pyszne

Wszystkie owoce były świeże
Kurczę, mam nadzieję, że poważnych szkód nie wyrządził u Was ten deszcz

, a ja jakoś nie mogę trafić na dobrego świeżego ananasa

Cytat:
Zuzia też ciągle wstaje ale chodzę do Niej wtedy kiedy zaczyna się jakiś płacz i dopiero kładę i daję smoka
(...)

Ja też chodzę, kiedy Kuba zaczyna marudzić, ale On wtedy marudzi często , bo tak naprawdę chce spać

Cytat:

Miramejku będzie lepiej

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:03   #2284
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam to czas się przywitać.
Dzień dobry

Od rana nas w domu nie było. Pogoda do bani. Byłam na rozprawie... Nic nie pisałam bo to tylko by mi przypomniało o tym. A tak mniej myślałam i dopiero wczoraj jak się kładłam spać to dotarło do mnie, że to już. Od rana bolał mnie brzuch, nic jeść nie mogłam... Wieczorem napiszę więcej w klubie bo teraz nie mam czasu.

Na diecie już nie jestem Ah jak milo coś dobrego zjeść

Do później
Czekam z niecierpliwością

A czemuż to już nie dietujesz?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Bylismy na malym wypadzie nad jeziorkiem. Relax , relax, relax.
Mniej wiecej nadrobilam.
(...)
Lene jak prowadze za raczki to idzie chwiejnym krokiem, jakby lambade tanczyla. Za to sama potrafi przemiescic sie od jednego przedmiotu do drugiego czyli jedna reka sie puszcza lapie drugiego i daje kroka kurcze tak o tym pisze jakby to byl nie wiadomo jaki wyczyn a moze to calkiem normalne w kazdym badz razie ja jestem dumna bo niedawno stala i nawet nie drgnela.
Ciepło u Was?

, Kubuś robi ładne kroczki przy meblach i też potrafi przemieszczać się od jednego przedmiotu do drugiego jak Lenka, ale za rączki jeszcze nie ustoi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie namyslil sie
powiedzial, ze jednak woli do zwyklej i ze wolno biega i nie chce
trudno zmuszac go nie bede
No pewnie, że nie zmuszaj.

Cytat:
A czy Wy czasem nie 19 mieliście wizytować?Ja mam 19 ortopedę od tej ręki i coś mi się wydawało,że my razem wtedyPewnie z tego wszystkiego coś pokręciłam
W takim razie
Pamiętam, jak pisałaś, że razem wizytujemy, więc może Ty masz na 18-go?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Miramejku, oczywiście ze bede trzymac
a w zamian ja prosze o kciuki na 13ta (gastrolog)

U nas powódz niewiedziałam czy do pracy dojade ale pojechalismy okrezna droga, po południu juz było lepiej ale znów pada :/

Oczywiście, że będziemy trzymać , napisz potem

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 21:03   #2285
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze chcialam was ostrzec przed jakimikolwiek sznurkami, kablami itp. Lenka wczoraj zawinela sie na okolo sznurkiem od jezdzika (sami przywiazalismy zeby ja ciagnac i tak zostawilismy zamiast odwiazac) i chcac odejsc pociagnela go az na siebie a dzisiaj kablem od odkurzacza i to w trakcie odkurzania (maz odkurzal lazienke, tylem do niej i nawet nie widzial wiec gdyby nie ja pociagnal by ja za soba). Cale szczescie ze ciagle ja mam na widoku bo jakbym ja zostawila sama i wyszla do lazienki np to nawet nie chce myslec o tym nieszczesciu
, dobrze, że nic złego się nie stało

Cytat:
Koniec dnia i muszę pochwalić synalka, że dzisiaj (jak na Niego) był grzeczny
(...)
Miramej, bo mi wcześniej nie zacytowało, więc

---

Kończę już wizażowanie. Do jutra

Zdecydowaliśmy się już na prezent na Dzień Dziecka. Kupimy Maciulkowi stolik edukacyjny. Piaskownice też kupimy, tylko za kaskę z chrzcin

A jaki stolik? FP?

Cytat:
Ja taż dopiero teraz się witam
Co zasiądę do kompa,to stale coś mnie odrywa
Nocka nawet nienajgorsza,było wiercenie-ale nie takie jak ostatnio.
No i u mnie też leje

Miłego wieczoru
Może nocki już będą lepsze?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 21:04   #2286
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrzeale weź sobie do serca,że mało kto zdaje za pierwszym razem.Tobie jednak życzę abyś za pierwszym razem zdała
a ja sie z tym nie zgodze
ja zdawalam w okresie gdzie zaczeli oblewac na potęgę i za 1 razem zdalam.Tak bardzo chcialam i tak obrzydliwie mocno mi zalezalo.Rwalam sie do jazdy ze hej

Siora moja stronila od auta, ale ze je potrzebowala, wykula testy, oswoila sie z kolkiem i zdala za 1 razem.Pamietam jak opijalismy bo nikt nie wierzyl ze ona zda i to za pierwszym razem.Zdawala nowszy egzamin niz ten co ja.

Kolejne zaskoczenie, to moj szawgier.Po gorke zawsze bylo do szkoly Z nauka na bakier, ciezko z reszta mu sie bylo uczyc.Sumiennie po fizycznej pracy i kąpieli 2 dzieci siadal i" jechal "testy do bolu,az nie bedzie bledow, godziny dodatkowe bral by czuc sie na silach przed egzaminem, i zdał.
Zdawal na obecnych zasadach.
Teraz zostal moj mąż, bo wlecze sie za nim to prawko i wlecze.
Cytat:
hej mamusie u nas ok, przepraszam za tak długie nie odzywanie się
jakoś mi ostatnio brak chęci na cokolwiek a i tu została stała grupka mam i nie chcę się wcinać... poza tym ostatnio Amela straszna maruda a dziś to daje popalić ze ho ho dopiero zanosząc się płaczem usnęła mi na ramieniu. widać białawe dziąsełko góra dwójka lewa, ale przy tych czterech zębach co są było ok to nie wiem czy teraz to od zębów. dodatkowo pogoda nie nastraja pozytywnie nikogo
Maroilka juz wyjela mi z ust co chcialam napisac, a to to juz oklepany argument
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A co...
Trochę jeszcze za wcześnie. Alę tęsknię za tym stanem
siostro a ja za porodem

Cytat:

Fajne słówko
to chyba poznanska gwara
Cytat:
dziewczyny juz nie musicie trzymac kiukow, Eryk sie rozmyslil

Cytat:
Tak Zapisałam się dwa miesiące temu, bo Maciuś stawał na podkurczonych paluszkach. Pisałyśmy o tym jakiś czas temu, pisałaś wtedy o odruchu Babińskiego
a nasze dzieci juz sa chyba za duze na odruch Babinskiego hm?
bo tu stosunkowo niedawno pisalyscie o tym a ten odruch zanika do 6mc

Cytat:
Sciskam mocno, mam nadzieje, ze humor szybko wroci.
To pogrubione, to czesty argument Mamus, ktore przestaja sie odzywac. Pisza o tym mniej lub bardziej otwarcie tutaj lub na PW (pisaly do mnie, wiec pozostana anonimowe, bo mnie o to prosily). Jak mnie to wkurza
Moze ustalmy dzienny limit 1 posta dla kazdego (wybaczcie ta ironie). Bedzie to tzw post informacyjny

I Skierko to nie jest personalny atak na ciebie, tylko twoja wypowiedz to przyslowiowa kropla, bo juz od jakiegos czasu mam wielka ochote to napisac.
Wiadomo, kazdy ma inna organizacje czasu, inne priorytety, dom, kolezanki, dzieci, rodzine, prace, studia(kolejnosc dowolna). Wiadomo, ze nie zawsze ma sie czas pisac i/lub czytac. Nikt rowniez nie wymaga odpowiedzi na kazdy zamieszczony post i odniesienie sie do wszystkiego co tutaj piszemy. Zawsze mozna wpasc powiedziec czesc i napisac kilka slow od siebie. Nikt nie wymaga bywania tutaj codziennie, a nawet raz w tygodniu

Tak, czasami czuje sie "winna" (zle slowo, ale nie potrafie na szybko znalezc innego, ktore oddaloby to, co czuje po przeczytaniu posta typu"skad na to znajdujecie czas", "bo wy jestescie zgrane" itp), ze mam czas i wchodze tutaj, bo to jest jedyne miejsce, gdzie moge na biezaco pisac o kupkach, pieluszkach itd i to na dodatek po polsku. Bo ktoz tego chcialby sluchac, jak nie wy ? Pomijajac juz fakt, ze dla mnie pisanie po polsku ma inna jeszcze wartosc. Mimo iz mieszkanie zadbane, maz, dziecko rowniez, obiad ugotowany, spacer zaliczony , a i pracuje na pelny etat.

to sobie ulzylam

Z mojej strony to wszystko.

czytasz w moich myslach ? ;>

Cytat:
Czeko, mozesz poprosic o weryfikacje w watku na Perfumach
Dziewczyny na pewno ci doradza .

Tylko pisz "perfumy", a nie perfum, bo dziewczyny sa tam bardzo uczulone na tym punkcie , jest nawet caly watek na ten temat

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Skierko, szkoda, ze plany z biznesem nie wypalily
Cytat:
Pamiętacie jak prosiłam o kciuki odnośnie kursu z UE finansowanego? Udało się i zaczynam w sobotę

przypomnij o jakiej tematyce ten kurs?

Mam wrazenie ze Laura sie zapomina i probuje sie puszczac nie majac sie czego chwycic

Nerwusem jest nadal, ale cierpliwie znosze jej wyskoki.Jeszcze jest za mala by jej cokolwiek tlumaczyc.Teraz duzo chce a malo moze i najzwyczajniej nie radzi sobie z emocjami
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:16   #2287
morska
Zadomowienie

Cytat:
Taka
Wylicytowałam za 31 tylko nie pamiętam ile przesyłka kosztowała.
Czyli ta z mojego linku trochę droga była.

Cytat:
Depresji już dziękujemy,a sio,a sio

dla Tymcia,mądry chłopczyk,a książeczki to pewnie po mamusi
Bo ja już chcę lato

Cytat:

A w sobote miałam weselisko. Tak sie wytańczyłam ze az nog nie czułam wczoraj nop i gardło zdarłam bo musielismy za DJa robic bo piorun w transformator uderzył i prądu przez ponad godz nie było
Wesele z przygodami

A zdjęcia?

Cytat:
Przypomnialo mi sie...

Morska maz tez kupil te klocki z FP dla leny i na poczatku szalu nie bylo, ale widze ze coraz czesciej bierze je do reki Potrafi sie nawet na nie wkurzac jak nie daje rady klapki przekrecic, zlosnik moj maly.

Kupilosmy tez pchacz/jezdzik z Fp. narazie tylko sadzamy ja na nim i ciagniemy. probowalam ja przystawic do chodzenia i z moja pomoca jakos szlo ale bez ani rusz wiec wnioskuje ze za wczesnie.

Jeszcze chcialam was ostrzec przed jakimikolwiek sznurkami, kablami itp. (...)
Ja już mam całkiem pokaźny zbiór zabawek, co do których mam nadzieję, że kiedyś Tymka zainteresują Ale On chyba bojkotuje firmę Fisher Price

Dobrze, że nic złego się nie stało

Cytat:
Suuuuper
Stary 2010-05-17, 21:18   #2288
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Pasujesz do TŻ-a Texasik ze swoją silną wolą
...
Kurczę, mam nadzieję, że poważnych szkód nie wyrządził u Was ten deszcz
...
, a ja jakoś nie mogę trafić na dobrego świeżego ananasa
...
Ja też chodzę, kiedy Kuba zaczyna marudzić, ale On wtedy marudzi często , bo tak naprawdę chce spać

Nie wyrządził.

A ja ostatnio na dobre trafiam Sama wcinam

Wiem o czym piszesz, Zuzia też czasem tak ma. Ale im mniej chodzę tym rzadziej mnie "woła"

Cytat:
Czekam z niecierpliwością

A czemuż to już nie dietujesz?
Zaraz lecę do klubu a później muszę trochę na papier przelać dopóki na świeżo pamiętam wiele rzeczy.

Bo ja za bardzo lubię słodkie i w ogóle jeść

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Mam wrazenie ze Laura sie zapomina i probuje sie puszczac nie majac sie czego chwycic

Nerwusem jest nadal, ale cierpliwie znosze jej wyskoki.Jeszcze jest za mala by jej cokolwiek tlumaczyc.Teraz duzo chce a malo moze i najzwyczajniej nie radzi sobie z emocjami

Wszystkie nasze dzieciaczki denerwują się bo nie potrafią powiedzieć i nie rozumieją, że wiele rzeczy Im nie wolno. Minie, przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2010-05-17, 21:23   #2289
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
biedaku...odzywaj się jak najczęściej i nie daj niepotrzebnym, czarnym myślom

a no tak, jeszcze "mamusia"

zleć tyłek to mało wypisujesz o takich pysznościach a ja od dzisiaj dietę zaostrzyłam (i dla wyjaśnienia: nie miało to nic wspólnego z faktem, że do sklepu dzisiaj żadnego towaru nie dowieźli )
(...)
no ja Cię proszę, Martynka dwa tygodnie starsza a nie raczkuje jeszcze (dalej kiwa się w bloku startowym ) i nie staje nie dziwię się ze dumna jesteś
(...)
Małż popołudniu dał rady dojechać do Auchan i zrobił zakupy, nie musicie szykować paczki

Miałam się zabierać za prasowanie ale źle się czuję i chyba wsunę się pod kocyk...

Akurat

Musi mieć dobry start, tak?

To dobrze, że droga przejezdna, idzie ku lepszemu może

Co Ci?

Cytat:
aannuullaa mogę tu napisać po prostu staramy się o kredyt ale nie dostaniemy w takiej kwocie jak chcieliśmy a brak kasy na początek = koniec planów

Amelka padła... wreszcie odpocznę i ja od jej płaczu i ona.
Przykro mi, ale może jeszcze nie wszystko stracone?

Cytat:
Ja oststnio zaczęłam kombinować czy nie otworzyć by takiego małego klubu maluszka - mini przedszkola...
Fajny pomysł

Cytat:
Wiem, ze pytalas p4w, ale moze cos pomoze fakt, ze kupilam dokladnie taka i tutaj, a Tymus na ostatnim szczepieniu mial obwód = 47,5 cm.
, pytałam tylko p4w, bo nie wiedziałam, że i Ty taką kupiłaś A potem doczytałam i Ciebie też pytałam

Cytat:

Cytat:
Dzisiaj też się chwaliłam tym samym, choć tak podejrzewałam, że to już norma
(...)
A później "A skąd ja się wziąłem?"......ups
Czytałam, gratulowałam

Cytat:
Miramej dla ciebie rowniez

Cytat:
Daniel dostal dzisiaj wysypke. No i teraz sie zastanawiam , czy to trzydniowka byla . Tylko jakas dziwna , bo wyzsza temperature w sumie mial 2 dni.
Daniel wspial sie przed chwila po schodach az do gory , oczywiscie asekurowalam Go z tylu.
Może to była trzydniówka dwudniowa?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 21:23   #2290
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem i podziwiam Ja często niby wiem, że panika nic nie da, ale i tak panikuję
Mam nadzieję, że sytuacja się będzie poprawiać

Już wcześniej sama, niepytana , napisałam, także pewnie doczytasz gdzieś po drodze

Na pewno będzie wszystko w porządku
Siostro

Czytałam już , dzięki

, oby

Cytat:
a nasze dzieci juz sa chyba za duze na odruch Babinskiego hm?
bo tu stosunkowo niedawno pisalyscie o tym a ten odruch zanika do 6mc
(...)

Różne źródła różnie podają, że do roku, do 2 a nawet do 4 lat

A może wcale się nie zapomina, tylko testuje co i jak

Ale jakie wyskoki? Płacz przy ubieraniu i wyjmowaniu z wody?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 21:27   #2291
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Ktoś tu zdjęcia obiecywał

to spokojniejsza troszke jestes. Zleci szybko
Cytat:

Cytat:
A gdzie fotki? ;>
ok, wrzuce pozniej, ale musze zgrac najpierw
tylko czy tam chociaz z jedno sie nada Ty jestes zdecydowanie bardziej fotoggeniczna
Cytat:
ja zdawalam w okresie gdzie zaczeli oblewac na potęgę i za 1 razem zdalam.Tak bardzo chcialam i tak obrzydliwie mocno mi zalezalo.Rwalam sie do jazdy ze hej

Ja tez za 1 razem zdałam, ale mialam wiecej szczescia niz rozumu :/
Zuza tez sie tak puszcza
Stary 2010-05-17, 21:28   #2292
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyrządził.

A ja ostatnio na dobre trafiam Sama wcinam

Wiem o czym piszesz, Zuzia też czasem tak ma. Ale im mniej chodzę tym rzadziej mnie "woła"

Zaraz lecę do klubu a później muszę trochę na papier przelać dopóki na świeżo pamiętam wiele rzeczy.

Bo ja za bardzo lubię słodkie i w ogóle jeść

Wszystkie nasze dzieciaczki denerwują się bo nie potrafią powiedzieć i nie rozumieją, że wiele rzeczy Im nie wolno. Minie, przynajmniej mam taką nadzieję
To dobrze

Kuba różnie, zależy od dnia, dzisiaj nie dospał po południu i tak marudził, tak narzekał wieczorem, że uszy nas bolały

OK

Ja też

Też mi się tak wydaje, ja ostatnio odnoszę małe sukcesy z "nie wolno" , Kuba częściej już słucha i nie idzie, gdzie zabraniam, za to usiądzie i beczy , no ale najważniejsze, że nie idzie

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 21:29   #2293
Wojtusia
Zakorzenienie

Miramej, ja mam te perfumy lacoste i z trwałością to tak standardowo wg mnie.

anula co to za kurs? bo nie kojarze coś.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:36   #2294
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Texasik skonczyly sie te aukcje z tymi zabawkami co mi sie podobaly, gosc ma inne ale teraz zauwazylam, ze ma zero komentarzy wiec nie wiem czy chcesz linka

ale ja sie ostatnio zdrowo odzywiam wlasnie zjadlam talerz smazonej kielbasy z cebula zostala mi kielbacha z zupy i co sie miala zmarnowac?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:45   #2295
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Różne źródła różnie podają, że do roku, do 2 a nawet do 4 lat

A może wcale się nie zapomina, tylko testuje co i jak

Ale jakie wyskoki? Płacz przy ubieraniu i wyjmowaniu z wody?
ja przetestowalam ten odruch i nie zrobila jak przystalo noworodkowi i co...? zadzwonilam do poloznej i mi powiedziala ze juz za pozno na to u mojego dziecka, wiec jestem spokojna

cenna podpowiedz

Ehhhz dnia na dzien to juz sie mnożą te wyskoki...
właściwie o wszystko, że kuzyni jedza lentilki a jej nie wolno, ze nie wolno ciągnąc za kable, włazic pod meble, wciskac glowe pod oparcie fotela,ze nie moze pstrykać włącznikiem od swiatla, że zamykam drzwi od lazienki tuz przed jej nosem, ze nie pozwalam zeby psu zakladac buty i grzebac miedzy pazurami
Wszystko czego nie moze wprawia ja w zlosc.
Zaraz wstawie fotki w albumie jak to jest z tym psem
Tylko je zrzuce na kompa

Stary 2010-05-17, 21:48   #2296
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ok, wrzuce pozniej, ale musze zgrac najpierw
tylko czy tam chociaz z jedno sie nada Ty jestes zdecydowanie bardziej fotoggeniczna

Ja tez za 1 razem zdałam, ale mialam wiecej szczescia niz rozumu :/
Zuza tez sie tak puszcza
Czekam w takim razie
Ja bardziej?

Ja też za pierwszym razem

Cytat:
Kuba różnie, zależy od dnia, dzisiaj nie dospał po południu i tak marudził, tak narzekał wieczorem, że uszy nas bolały
...
Też mi się tak wydaje, ja ostatnio odnoszę małe sukcesy z "nie wolno" , Kuba częściej już słucha i nie idzie, gdzie zabraniam, za to usiądzie i beczy , no ale najważniejsze, że nie idzie

Rozpisałam się w klubie
Jeśli ktoś chętny to zapraszam
Stary 2010-05-17, 21:58   #2297
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Miramej, ja mam te perfumy lacoste i z trwałością to tak standardowo wg mnie.

Cytat:
ale ja sie ostatnio zdrowo odzywiam wlasnie zjadlam talerz smazonej kielbasy z cebula zostala mi kielbacha z zupy i co sie miala zmarnowac?
Absolutnie niedozwolone

Cytat:
właściwie o wszystko, że kuzyni jedza lentilki a jej nie wolno, ze nie wolno ciągnąc za kable, włazic pod meble, wciskac glowe pod oparcie fotela,ze nie moze pstrykać włącznikiem od swiatla, że zamykam drzwi od lazienki tuz przed jej nosem, ze nie pozwalam zeby psu zakladac buty i grzebac miedzy pazurami
Tylko je zrzuce na kompa
A Ty byś była zadowolona, gdyby ktoś wszystkiego Ci zabraniał?

Cytat:
Rozpisałam się w klubie
Jeśli ktoś chętny to zapraszam
Byłam, czytałam

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 22:00   #2298
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne zdjęcia Tomuś wygląda mi na starszego niż masz w podpisie ;>
PS Mamy identyczną czapeczkę (tylko w innym kolorze)
no wiesz, karkówka, kabanosy i bigosik w menu robi swoje

Cytat:

moi teście już stwierdzili że nadciąga koniec świata

Z Tomcia duży mężczyzna i taki poważny
tak, a wg czyjej przepowiedni

Cytat:
dziewczyny juz nie musicie trzymac kiukow, Eryk sie rozmyslil
te dzieci

Cytat:

ALe duży chłopaczek z niego.
Jakie nosi butki? Te specjalne już do chodzenia? Jakie macie?
tak do chodzeni, mamy dwie pary Clarksów z serii "first shoes" (materiałowe i skórzane)
w zapasie sa jeszcze Ecco, ale to 22, więc na razie trochę duże

Cytat:

biedaczek.To pewno chwilowe
dziś już zasnął normalnie i całe szczęście bo jestem tak zmęczona jak nigdy

Cytat:

P4w Tomus slodki nie moge sie doczekac kiedy Lena bedzie cieszyc sie placem zabaw. narazie probowalismy ze slizgawka i jakos nie rajcuje ja to
on jeszcze nie chodzi, a ja już się boję
wystarczy mi na razie to co teraz potrafi wyczyniać

Cytat:

p4w Tomuś i jaki on już duzy

------------
przeczytałam tylko pobieżnie, bo nie mam siły - idę się kąpać i spać

dobranoc kochane

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:03   #2299
Cassandra 23
Zakorzenienie

I mam kilka stron do nadrobienia, oszalałyscie dzisiaj
U nas sie rozpadało, leje i leje... spacerek udało nam sie zaliczyc i to nawet 2godzinny.

Cytat:
Wieści z frontu powodziowego ciąg dalszy: całą noc lało, nadal pada i ma padać do jutrzejszego popołudnia, TŻ uprawia w piwnicy sporty wodne do pracy się nie wybiera bo nie ma jak - mieszkamy w takim miejscy że w którą stronę by nie pojechać trzeba przekroczyć rzekę, wszystkie wylały, w 2 miejscach przerwało wał, 2 drogi są zamknięte
No to by było na tyle, idę do sklepu, ciekawe czy jakiś towar przywieźli
Anula martwie sie o Was
Tak oglądam w wiadomosciach co sie dzieje na południu - szkoda mi tych wszystkich ludzi Mam nadzieje, ze te cholerne deszcze przestana padac i woda sie unormuje

Cytat:
Zapomniałam o fotkach butów
Nie wiem, jaki kolor wyjdzie na Waszych monitorach, ale są koralowe
Wygodne, lekkie i całe ze skóry (naturalny zamsz i skórzana wkładka)
Fiu, fiu...seksowne buciki

Cytat:
Cass oglądałam zdjęcia na NK - Kubcio moim zdaniem do Ciebie bardzo podobny
Tak myslisz, ze do mnie podobny?
Oczy ma napewno TŻ-ta

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ciekawe czy się załadowały...
Tomus to juz prawdziwy kawaler, i jaki poważny
Super masz synka

Cytat:
Tak czytam tu i owdzie o komuniach, prezentach itp i szczerze mowiac zlosc mnie ogarnia. Nie rozumiem prezentu typu laptop , komorka itp. Rozumiem, ze na slub to juz tylko samochod i dzialka budowlana :[
Nie jestem matka chrzestna, ale nawet gdybym byla, to nie zrobilabym prezentu tego typu, nawet gdyby bylo mnie stac . Uwazam, ze nie sa to prezenty odpowiednie do wieku i juz.

Nie mam dalej humora... W PL powodzie, a u nas znowu ten pyl wulkaniczny i pomyslec, ze w piatek mam leciec na duza wyspe, a w sobote do Polski
Bardzo zle to sie to na mnie odbije psychicznie, jesli nie bede mogla zobaczyc sie z bliskimi, pomijam juz kwestie finansowa
Tez tak uwazam i dla mnie to jest chore. Przeciez taki laptop grubo ponad 2 tysiace kosztuje. Nie stac mnie na takie podarunki a nawet jesli by było stac to nigdy bym 9-letniemu dziecku nie kupiła takiego prezentu.

Mariolu, przytulam Cie mocno
Trzymam mocno kciuki, zebys zobaczyła sie z rodziną.

Cytat:
a ja Marciemu kupilam wczoraj czapke na 48 i jest za mala musze oddac
Ja tez kupiłam małemu taki kapelusik na lato na 48 i jest za ciasny, na szczescie mozna było odmienic.

Cytat:
umamuski a w przyszlym tygodniu mamy swoje swieto a potem nasze dzieciaczki- kupujecie jakies prezenty??
Jakiegos szczegolnego prezentu nie planujemy dla Kuby - teraz kupilismy ten rowerek, kilka zabawek, ubranka i budzet sie skonczył
Ale napewno jakas drobna zabawke od nas dostanie na Dzien Dziecka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
U nas powodzie rzeka wylała, podtopienia, ewakuacje, itp , na szczęście my mieszkany na górce i narazie nic nam nie grozi ... a deszcz dalej pada

też tak miałam, zdałam za drugim razem /było mi łatwiej bo wiedziałam juz co mnie czeka / bo pierwszy egzamin to była masakra
Aniu, trzymaj sie Kochana

Ja sobie postanowiłam, ze zdam za pierwszym razem
Bede tak myslec, podobno to bardzo pomaga.
Jezdzi mi sie coraz lepiej i powiem Wam, ze to uzależnia.
Nie wychodziłabym z samochodu.
We czwartek i piatek jade do dużego miasta

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:03   #2300
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

cos bym jeszcze zjadla
od wczoraj mam taki apetyt, ze nie moge sie opanowac
az mnie to wkurzac zaczyna
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:04   #2301
Texasik
Rozeznanie

Svi jak taki niepewny to wtedy nie chce . Na carboot sobie pojade .

Miramej no moj Tz to naprawde ma silna wole ..., a zmienny jest jak baba , dzisiaj rano wstal i powiedzial , ze podjal meska decyzje , ze jednak bedzie ze mna ciagnal ta diete dalej , zeby mnie nie kusic i co wieczorem juz mu sie odwidzialo jak mial na kolacje zjesc same warzywa. .

Gorgulku ja tez czuje ze nie dam rady, bo co chwile zdarzy mi sie cos podjesc.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:15   #2302
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wredzioszku
Z okazji urodzin Pragnę Ci życzyć odrobinę ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości, nadziei na lepsze jutro w ciężkich chwilach, oraz ciszy tak pogodnej i czystej, aby dusza słyszała bicie serca.
STO LAT

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-17, 22:18   #2303
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

dobranoc kochane
Dobranoc

Cytat:
Miramej no moj Tz to naprawde ma silna wole ..., a zmienny jest jak baba , dzisiaj rano wstal i powiedzial , ze podjal meska decyzje , ze jednak bedzie ze mna ciagnal ta diete dalej , zeby mnie nie kusic i co wieczorem juz mu sie odwidzialo jak mial na kolacje zjesc same warzywa. .
Hehe

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 22:19   #2304
katarzynka00
Zakorzenienie

wstawilam fotki
ostatnia dla mam o mocnych nerwach
Dobranoc

Stary 2010-05-17, 22:21   #2305
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko je zrzuce na kompa
Przepraszam ale uśmiałam się trochę Złośnica mała Moja też taka

Cytat:
A Ty byś była zadowolona, gdyby ktoś wszystkiego Ci zabraniał?

Byłam, czytałam

Cytat:
tak do chodzeni, mamy dwie pary Clarksów z serii "first shoes" (materiałowe i skórzane)
w zapasie sa jeszcze Ecco, ale to 22, więc na razie trochę duże

------------

dobranoc kochane

Też chcę kupić Zuzi takie do chodzenia, bo mam zamiar zabierać Ją na krótkie spacerki
Możesz napisać ile za nie płaciłaś. Tych Clarksów nie mogę za bardzo znaleźć.

Cytat:

Gorgulku ja tez czuje ze nie dam rady, bo co chwile zdarzy mi sie cos podjesc.

Dieta to przekleństwo

Cytat:
cos bym jeszcze zjadla
od wczoraj mam taki apetyt, ze nie moge sie opanowac
az mnie to wkurzac zaczyna
Ja tak mam przed okresem. Teraz jestem właśnie i dlatego też na te dietę poszłam, żeby powstrzymywać się

Dziewczyny znalazłam takie butki dla dzieci do chodzenia http://www.gucioshoes.com/pol.html Spotkałyście się z nimi kiedyś? Czytałyście opinie?
Stary 2010-05-17, 22:24   #2306
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni przesłodko daje buziaka po każdej prośbie . Daje i misiom i innym pluszakom nie tylko nam

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Miałam małą przerwę od wizażu...nie z mojej winy czy chęci ale już wracam

Ciężki czas za mną...ale ale...wybrałam wózek, parasolkę więc po wieelllluuu próbach, wielu jazdach, odglądaniach, dotykaniach wybór padł na Espiro Metro poczatkowo kolor miał być czerwony...ale na całe szczęście wczoraj pokazałam dziadkowi czym będzie woził Zuzkę, a on na to że jak????? Jak on czerwonym??? Nie ma mowy!!!! no więc szybka zmiana koloru i będzie...titan a gdyby sobotę był w sklepie czerwony to już bym go miała...dobrze że nie było bo bym oddawała
Poniżej zdjątka

Poza tym nic ciekawego...Tatuś wrócił i już mnie sądem straszy i adwokatami....ehhhhhh życie

Uciekam do pracy...ale jeszcze wrócę
Czesc Karo
Dobrze, ze nie zapominasz o nas

Spacerowka bardzo fajna pozniej przyjrze jej sie dokladnie - bo my nadal na etapie szykania spacerowki

A małżowi -

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
dodalam fotki do galeri, zapraszam chetnych
Lece oglądać

Dużo zdrówka i uśmiechów dla Gabrysi i Gabrysia

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-17, 22:47   #2307
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wstawilam fotki
ostatnia dla mam o mocnych nerwach
Dobranoc
Ja mam słabe, ale obejrzę

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-17, 22:52   #2308
morska
Zadomowienie

Cytat:
Może to była trzydniówka dwudniowa?
W końcu wirusy mogą mutować, to czemu by nie?

Cytat:
Ee, no to super Ja na razie nie osiągam sukcesów na tym polu Sądząc po reakcji Tymusia, muszę zabawnie wyglądać lub brzmieć, gdy mówię "nie wolno"

Cytat:
no wiesz, karkówka, kabanosy i bigosik w menu robi swoje
W sumie nie chodziło mi o wagę/wielkość tylko o ogólne wrażenie - wyraz twarzy itp.

Cytat:
Zgadzam się Też zdałam za 1. razem, a z mojej 10-osobowej grupy aż 7 osób wtedy oblało - i wcale nie była to "zasługa" egzaminatora, tylko ich popisów na placu (wówczas można było oglądać z bliska). Ale to jest tak jak w szkole - jak ktoś nie zda, to nauczycielka się uwzięła
No może i raz się trafi komuś wredny egzaminator, ale jak słyszę, że ktoś zdaje 5. raz to już chyba nie innych wina
Stary 2010-05-17, 23:02   #2309
Ania0104
Zakorzenienie

przeczytałam, pocytowałam i ... napewno coś mi umknęło
Cytat:
typowa kobieta hehe
mam nadzieje ze cos wybierzesz w koncu
też mam taką nadzieję
Cytat:
Od kilku dni przesłodko daje buziaka po każdej prośbie . Daje i misiom i innym pluszakom nie tylko nam

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Miałam małą przerwę od wizażu...nie z mojej winy czy chęci ale już wracam

Ciężki czas za mną...ale ale...wybrałam wózek, parasolkę więc po wieelllluuu próbach, wielu jazdach, odglądaniach, dotykaniach wybór padł na Espiro Metro poczatkowo kolor miał być czerwony...ale na całe szczęście wczoraj pokazałam dziadkowi czym będzie woził Zuzkę, a on na to że jak????? Jak on czerwonym??? Nie ma mowy!!!! no więc szybka zmiana koloru i będzie...titan a gdyby sobotę był w sklepie czerwony to już bym go miała...dobrze że nie było bo bym oddawała
Poniżej zdjątka

Poza tym nic ciekawego...Tatuś wrócił i już mnie sądem straszy i adwokatami....ehhhhhh życie

Uciekam do pracy...ale jeszcze wrócę

fajny ten wózek!

dla TŻ-ta niech się boi!
Cytat:
To zrób tak, określ z góry ile projektów, fotek itp chcesz obejrzeć, lub zakres czasowy. W tym czasie wybierz to co Ci się podoba, a potem już nie przeglądaj i nie szukaj jak się zdecydujesz

A ja pospałam do 12,30. Położyłam Antosia i sama też wlazłam pod kołderkę. Spaliśmy 2,5 godz. A co

wow! ale pospaliscie!
Cytat:
W szpitalu leżeliśmy z trzyletnim Robercikiem, który miał etap "dlaczego?" i wszystkich do znudzenia zadręczał pytaniami. A sam na pytanie "dlaczego?" odpowiadał "bo tak"

Kiedyś przyszła do Niego cała świta z profesorem na czele, który nachylił się nad Nim, by Go zbadać. Po chwili Robercik
-"Pan, gdzie masz włosy?"
-"Wyszły mi"
-"A dlaczego?"
Pan profesor chyba miał kompleks, bo nic nie odpowiedział

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:03   #2310
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jutro na 15.10 mamy neurologa, trzymajcie kciuki za nas
przegapiłam dyskusję, ale juz doczytałam i mam nadzieje, ze Wszystko ok!

my jedziemy w środę do neurologa na kontrolę więc też proszę o kciuki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Aniu, trzymaj sie Kochana

Ja sobie postanowiłam, ze zdam za pierwszym razem
Bede tak myslec, podobno to bardzo pomaga.
Jezdzi mi sie coraz lepiej i powiem Wam, ze to uzależnia.
Nie wychodziłabym z samochodu.
We czwartek i piatek jade do dużego miasta
pomaga! i to bardzo.
Ja właśnie za pierwszym razem pomyślałam "nie zdam - na pewno" ... dzień wcześniej dostałam @, z bólu spałam może 2 godziny w nocy, to był 2 stycznia , śnieg i 7 rano. a do tego wszystkiego najgorszy egzaminator mi się trafił/ i jak powiedziałam, tak też zrobiłam - nie zdałam stres mnie zżarł

Za drugim razem byłam już optymistką

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości