|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Obejrzałam
Fajne zdjęcia, ale największe brawa dla psinki, bo tak dzielnie wszystko znosi kochana jest Cytat:
Też zastanawiam się co wybrać
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem właśnie jakie wybrać
|
||
|
|
|
#2313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aannuullaa ja caly czas o was mysle i ma nadzieje, ze wszystko jest OK
. Obrazow ludzi stojacych na dachach domow i machajacych do helikopterow nie zapomne nigdy w zyciu ![]() Moim zdaniem Lacoste nie sa zbyt trwale. Lepiej , ale na krotko![]() Czasami tak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mamy, ze skory. Cytat:
Np 11-latek (syn mojej kuzynki) ma komputer w pokoju. Zamiast spac, to o 23 i pozniej przesiaduje w sieci, bo go widze , Sms-y przychodza do niego rowniez o takich porach. A gdzie higiena snu, odpoczynku?Ja wiem, ze trzeba z postepem, ale czy rzeczywiscie dziecko musie miec komputer w pokoju i serfowac po internecie gdzie tylko chce? Czy komorka naprawde jest niezbedna w tym wieku? A moze tak latwiej dla rodzicow? Ja wiem, ze ja sobie tylko teoretyzuje i nie wiadomo jak to bedzie, gdy Antonio dorosnie , ale widze tez, ze mozna inaczej, chociazby w gronie moich angielskich znajomych panuja inne zasady.Poza tym uwazam, ze dawanie i przyjmowanie/ sugerowanie takich drogich prezentow z takich okazji jest w zlym guscie BTW Podoba mi sie lista prezentow otworzona w jakims sklepie, np z okazji slubu. Prezent mozna wybrac przez internet, zaplacic, a oni zapakowane i zyczeniami przesla do domu obdarowanego. Np moja kolezanka leci na wesele na wielka wyspe, panstwo mlodzi otworzyli liste w jakims sklepie, gdzie sa prezenty do wybrania za kilka setek, jak i za 10-20 funtow. W ten sposob mlodzi kompletuja sobie zastawe, kieliszki, posciel itp wg swojego gustu i zapotrzebowania.
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziwne butki.W pierwszej chwili mi sie spodobaly a teraz juz srednio-mam na mysli wygląd. Cytat:
Jestem tu od 5:30, tylko mnie wciaz cos odrywa, a to mleko, a to pic, a to kupa Czytam i czytam i znow mi sie przypominaja nepocytowane wypowiedzi. Mariolko- szczesliwej podrozy. Jak dzis wyglada syt z pyłem wulkanicznym? Dziś mialam jechac z mama zawiezc jej kotke, na sterylke, ale z mężem mamy obowiazkow sporo, mala zostawiam na ok 2h u siorki od 17-19 i jedziemy zarabiac pieniązki. Mąż byl fotografem na komunii i jedziemy zebrac zamowienie na fotki od wszystkich rodzicow. Czeka mnie jeszcze numerowanie i wklejanie na bristol ok 500zdj.Jakby jeszcze młoda byla dzis grzeczna ,spała o takich porach jak wczoraji wytrzymala do ok 20 to byloby super. Ide zrobic sobie kawke i czekam za kimś, az mi ktos potowarzyszy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-18 o 06:32 |
||
|
|
|
#2315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko, że pewnie ze 100 razy Mu się jeszcze odmieni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ![]() Cytat:
![]() ![]() Potem jest lepiej? Fajny sposób, ciekawe, czy i w Polsce się zdarza. Cytat:
![]() ![]() Ja mogę potowarzyszyć, ale za chwilę
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jestem, juz z 2kawa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam, które przeprowadzały dwumiesięczną ekspozycję na gluten (my kończymy za 11 dni
) - jak postępowałyście dalej? Od razu dałyście dużą porcję kaszki glutenowej, czy jakoś inaczej, np. mieszałyście kaszki glutenowe z bezglutenowymi? Drugie pytanie mam do morskiej - jakie kaszki Holle już wypróbowaliście? Oprócz jaglanej i 3 zboża? I trzecie pytanie do ogółu - czyje dziecko dostaje już całe jajko i jak często? Dziękuję za uwagę ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Idę sobie zrobić kawę
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-18 o 08:16 |
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Zwykle glosno se mowi co chca, czesto goscie pytaja, a jak nie chca prezentow to wkladaja taki bilecik z wierszykiem-rymowanke ze chca sianko
np rodzinke nowa zakladamy i w naszych planach juz ja powiekszamy.Chcac dzieci cala pomiescic gromadke musimy szybko budowac chatke.Jesli goscie nasi mili chcecie pomoc ja budowac zamast trudzic sie i czas marnowac wlozcie prezent do kopert, my bedziemy sie radowac. Jak mlodzi sie buduja i nie maja urzadzonego domu to robia liste i jadac z zaproszeniem goscie wybieraja z listy taki na jaki ich stac. Moja je jajko cale.Najczesciej jajecznice, ale nie pilnuje zeby jadla 1x w tyg.Czasem dlugo nie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dla mnie nowość , tak to jest, jak się brało ślub w XX wieku ![]() za odpowiedź
|
|
|
#2320 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Miramej u nas gluten na początku ekspozycji był odmierzany wg schematu a potem na oko - potem to raz dałam raz nie a teraz bez ograniczeń także myślę ze i Ty możesz dawać ez ograniczeń skoro toleruje co do jajka Amelce nie daję ze wzgl na skaze chociaż pewnie nie ma na jajka ale ostatnio jak chciałam jej dać ugotowane to niew chciała jeść u nas pada gdzie pada - leje...potem zajrze idę kupę przebrać |
|
|
|
|
#2321 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nie przestało
leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy gorgulku przepraszam przedtem mi umknęło, chyba ty pytałaś o moją mamę ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla mamy ![]() Martynka też tak robi siedzi i beczy, a wkurza się przy tym niemiłosiernie Wojtusiu,Katarzynko kurs z zakresu spraw kadrowo - płacowych Nie muszę zostawać na noc ale to w Katowicach więc mam spory kawałek - zejdzie mi calutka sobota i niedziela... Cytat:
Cytat:
) ale TŻ wczoraj pojechał z tatą takim terenowym autem i mówił, że ludzie mają do wysokości pierwszego piętra pozalewane, dodatkowo tyle nowych, budujących się domków zalanych że strach...a swoją drogą ludzie budują się w takich miejscach jakby nie myśleli o zagrożeniu w ogóle ...Cytat:
na razie daję tylko żółtko ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- powodzenia ![]() Dzień doberek, mam kupę roboty a mi się nie chce ![]() Dziewczyny, oglądałam wczoraj w necie zdjęcia z efektami po a6w - jestem w szoku , chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-18 o 08:52 |
|||||
|
|
|
#2322 |
|
BAN stały
|
Kasiu Laurka
![]() no kupa zmieniona pisałyście że wasze dzieci wiercą sie przy zmianie pieluszki - Amelka leży cierpliwie i czeka aż zmienie także ok czaasami ucieka ale to juz jak z nią szaleję i widzi że może
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja, ale jeszcze bez kawki, narazie dopijam herbatke ze sniadania, ale juz znowu głodna jestem... mało zjadłam cos. ide zjesc kanapke z jajkiem
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
a to taki kurs. spoko, jesli ci się przyda to fajnie. ja to bym sobie grafika zrobiła jakiegoś
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Hej Ja tylko na chwilkę, bo z przyjaciółką lecimy na kawkę gdzieś ![]() Chyba do ikei pojedziemy, żeby dzieci mogły się na placu zabaw pobawić (Bartuś i jej córa) Miłego dnia życzę i do później ps. gorgulku, butki gucio polecam ![]() ps2. mam nadzieję, ze już moich kochanych koleżanek nie zalewa ![]() Buziaki
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się dołączam do życzen dla dziewczyn i dla ciebie Unholy również buziaczki i sto lat |
|
|
|
#2326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jakos nie wierze w efekty brzuszkow itp. Rozmawialam z profesjonalna osoba w tym temacie i powiedzial ze zeby zgubic brzuch trzeba zgubic kg, przez brzuszki budujemy tylko mase miesniowa ktora nam tylko uwypukli brzuch jeszcze bardziej Dolaczam sie do zyczen I zycze milego wypadu do ikei ![]() Witam sie z poranna herbata i ciastem cytrynowym . Zjadlam sniadanie ale jakos mnie nie zaspokoilo wiec poprawiam ciastem![]() Nie wyspalam sie bo Lena tak sie krecila i wiercila, poplakiwala, marudzila ze wzielam ja do nas ale wiele lepiej nie bylo. Wedrowala nam po calym lozku ![]() Miramej ja daje juz gluten bez ograniczen i narazie tylko od czasu do czasu zoltko, ale w sumie rzadko. jakos tak zapominam
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam zly humor bo sie nie wyspalam........ Cytat:
|
|
#2328 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
dzis kiepska nocka byla, maly sie budzil i wiercil do rana yhh a ja odwiozlam dzis Eryka i pojechalam sobie na solarium ide cos posprzatac co by tu zrobic dzis na obiad? hmm macie jakies pomysly? co robicie dzisiaj? p4w, Unholy, Tru -wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
U nas pogoda do Poza tym ok. Zośka spała od 21 (ostatnio sobie przesuwa zaśnięcie na coraz później ) do 7 rano. Matko jak dobrze, że można się w końcu wyspać![]() lecę poczytać do klubu, bo dawno mnie już tam nie było. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Miramej ja w zasadzie nie robiłam ekspozycji na gluten, więc się nie wypowiadam ![]() Morska nie bij ![]() Żółtko daję, ale jakoś nieregularnie. Chcę teraz zrobić Zosi jajecznicę i zobaczę, czy będzie jej smamkować.Svi ja mam dzisiaj kurczaka z rożna Mamy takiego dobrego w jednym miejscu i jak małż tamtędy jedzie to zawsze go kupujemy. Poza tym nie mam weny![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-18 o 10:03 |
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oli ucina sobie pierwszą drzemkę, więc idę po kawkę
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-18 o 10:10 |
|
|
|
|
#2331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiedźCytat:
, dobrze, że macie możliwość dojechania do sklepu, do pracy. Ludzie pewnie jak budują, to mają nadzieję, że powódź ich ominie.Cieszę się, że mama ma się lepiej , Kuba też ze złości płacze, cwaniaczek mały ![]() za odpowiedź, a kiedy planujesz całe jajko zacząć dawać?Cytat:
Miłego dnia Cytat:
![]() Kuba też wstawał kilka razy za odpowiedź![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-18 o 10:18 |
||||
|
|
|
#2332 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Wy dzisiaj więc jeszcze raz mocno ![]() Chciałabym Cytat:
![]() Mój brat zdał Różnie to bywa No,chcieć to też bym chciała ![]() Cytat:
czekamy ![]() za dzisiejszą wizytęCytat:
![]() Jak według czyjej?Według ich Cytat:
aby Ci się udałoCytat:
A ponoć na noc niezdrowo się najadać
|
|||||||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem.............po 2 godzinach snu budzi -siada i placze a jak dam jej smoka i poloze to wielki placz wiec na rece biore i zasypia i tak kilka razy w nocy, albo nie spi wogole przez 2-3godziny i po calym lozku sie rzuca
dzisiaj sie poddalam i spalam z nami ale co chwila poplakiwala a ja niewyspana bo nie umiem sie wyspac jak Wercia spi ze mna
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobnie zachowywała się w nocy jak było jej za gorąco, za ciepło ją ubralismy i tez sie tak budziła i marudziła. Biedna Wercia i ona się męczyła i wy. |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno pojda zabki bo jak wychodzily te jedynki to tez duzo czasu jeszcze zanim wyszly takie nocki byly, tylko wtedy mala nie siadala ale tez sie wiercila i plakala
|
|
#2336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest więc szansa, że i my dojdziemy do "tylko" skrzywionej minki ![]() Ja też i jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu mniejszy apetyt ma
obiadku zje polowe porcji i ma dosc, kaszki na sniadanie tez calej nie zje, a mleka to pije 40-80ml
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
8
![]() Cytat:
sama nie wiem czemu. Oli to zjada ładnie wszystko na sniadanie kaszke 150ml. potem deserek, obiadek 180-200 ml, potem mleko z 2 łyzeczkami kaszki 240 ml, i przed snem tez mleko z kaszką 240 ml.
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow , piękny wynik , my 2
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Tylko na chwilke wpadłam sie przywitac i uciekam z małym na dwor korzystac z ładnej pogody. Narazie nie pada i jest ciepło. Odezwe sie pozniej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Fajne zdjęcia, ale największe brawa dla psinki, bo tak dzielnie wszystko znosi
kochana jest

. Obrazow ludzi stojacych na dachach domow i machajacych do helikopterow nie zapomne nigdy w zyciu 

, no ale najważniejsze, że nie idzie
, Sms-y przychodza do niego rowniez o takich porach. A gdzie higiena snu, odpoczynku?
, tylko, że pewnie ze 100 razy Mu się jeszcze odmieni 

gdzie pada - leje...
leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy
, chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana