Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 23:16   #2311
morska
Zadomowienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wstawilam fotki
ostatnia dla mam o mocnych nerwach
Obejrzałam Fajne zdjęcia, ale największe brawa dla psinki, bo tak dzielnie wszystko znosi kochana jest

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam takie butki dla dzieci do chodzenia http://www.gucioshoes.com/pol.html Spotkałyście się z nimi kiedyś? Czytałyście opinie?
Ja się spotkałam z opinią o nich - pozytywną (jedną, bo na razie mało o butach czytałam). W każdym razie był to wątek o polecanych butach i większość mam chwaliła Ecco, jedna Gucie i ktoś tam jeszcze Bartki.

Też zastanawiam się co wybrać
Stary 2010-05-17, 23:26   #2312
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
my jedziemy w środę do neurologa na kontrolę więc też proszę o kciuki
Już dziś zaciskam

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja się spotkałam z opinią o nich - pozytywną (jedną, bo na razie mało o butach czytałam). W każdym razie był to wątek o polecanych butach i większość mam chwaliła Ecco, jedna Gucie i ktoś tam jeszcze Bartki.

Ja właśnie szukałam opinii. Większość dobrych znalazłam i zastanawiam się sama teraz
Nie wiem właśnie jakie wybrać
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 04:50   #2313
mariolasl
Zakorzenienie

Aannuullaa ja caly czas o was mysle i ma nadzieje, ze wszystko jest OK . Obrazow ludzi stojacych na dachach domow i machajacych do helikopterow nie zapomne nigdy w zyciu
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A trwały jest? Powącham przy najbliższej okazji
(...)
I co? Lepiej?
Moim zdaniem Lacoste nie sa zbyt trwale.

Lepiej , ale na krotko
Cytat:
czytasz w moich myslach ? ;>
Czasami tak
Cytat:
Też mi się tak wydaje, ja ostatnio odnoszę małe sukcesy z "nie wolno" , Kuba częściej już słucha i nie idzie, gdzie zabraniam, za to usiądzie i beczy , no ale najważniejsze, że nie idzie
My tez mielismy taki etap
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak do chodzeni, mamy dwie pary Clarksów z serii "first shoes" (materiałowe i skórzane)
w zapasie sa jeszcze Ecco, ale to 22, więc na razie trochę duże
Lubie te butki
Tez mamy, ze skory.
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
ITez tak uwazam i dla mnie to jest chore. Przeciez taki laptop grubo ponad 2 tysiace kosztuje. Nie stac mnie na takie podarunki a nawet jesli by było stac to nigdy bym 9-letniemu dziecku nie kupiła takiego prezentu.

Mariolu, przytulam Cie mocno
Trzymam mocno kciuki, zebys zobaczyła sie z rodziną.
Wiesz, ja tego nie pojmuje
Np 11-latek (syn mojej kuzynki) ma komputer w pokoju. Zamiast spac, to o 23 i pozniej przesiaduje w sieci, bo go widze, Sms-y przychodza do niego rowniez o takich porach. A gdzie higiena snu, odpoczynku?
Ja wiem, ze trzeba z postepem, ale czy rzeczywiscie dziecko musie miec komputer w pokoju i serfowac po internecie gdzie tylko chce? Czy komorka naprawde jest niezbedna w tym wieku? A moze tak latwiej dla rodzicow?

Ja wiem, ze ja sobie tylko teoretyzuje i nie wiadomo jak to bedzie, gdy Antonio dorosnie , ale widze tez, ze mozna inaczej, chociazby w gronie moich angielskich znajomych panuja inne zasady.

Poza tym uwazam, ze dawanie i przyjmowanie/ sugerowanie takich drogich prezentow z takich okazji jest w zlym guscie.

BTW Podoba mi sie lista prezentow otworzona w jakims sklepie, np z okazji slubu. Prezent mozna wybrac przez internet, zaplacic, a oni zapakowane i zyczeniami przesla do domu obdarowanego. Np moja kolezanka leci na wesele na wielka wyspe, panstwo mlodzi otworzyli liste w jakims sklepie, gdzie sa prezenty do wybrania za kilka setek, jak i za 10-20 funtow. W ten sposob mlodzi kompletuja sobie zastawe, kieliszki, posciel itp wg swojego gustu i zapotrzebowania.
Stary 2010-05-18, 06:31   #2314
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałam Fajne zdjęcia, ale największe brawa dla psinki, bo tak dzielnie wszystko znosi kochana jest

dzielna jest, dzielna, ale Laura zupelnie na wszystko tez nie ma pozwalane.

Ale dziwne butki.W pierwszej chwili mi sie spodobaly a teraz juz srednio-mam na mysli wygląd.
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
BTW Podoba mi sie lista prezentow otworzona w jakims sklepie, np z okazji slubu. Prezent mozna wybrac przez internet, zaplacic, a oni zapakowane i zyczeniami przesla do domu obdarowanego. Np moja kolezanka leci na wesele na wielka wyspe, panstwo mlodzi otworzyli liste w jakims sklepie, gdzie sa prezenty do wybrania za kilka setek, jak i za 10-20 funtow. W ten sposob mlodzi kompletuja sobie zastawe, kieliszki, posciel itp wg swojego gustu i zapotrzebowania.
popieram

Jestem tu od 5:30, tylko mnie wciaz cos odrywa, a to mleko, a to pic, a to kupa

Czytam i czytam i znow mi sie przypominaja nepocytowane wypowiedzi.
Mariolko- szczesliwej podrozy.
Jak dzis wyglada syt z pyłem wulkanicznym?

Dziś mialam jechac z mama zawiezc jej kotke, na sterylke, ale z mężem mamy obowiazkow sporo, mala zostawiam na ok 2h u siorki od 17-19 i jedziemy zarabiac pieniązki.
Mąż byl fotografem na komunii i jedziemy zebrac zamowienie na fotki od wszystkich rodzicow.
Czeka mnie jeszcze numerowanie i wklejanie na bristol ok 500zdj.Jakby jeszcze młoda byla dzis grzeczna ,spała o takich porach jak wczoraji wytrzymala do ok 20 to byloby super.

Ide zrobic sobie kawke i czekam za kimś, az mi ktos potowarzyszy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-05-18 o 06:32
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 07:48   #2315
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ee, no to super Ja na razie nie osiągam sukcesów na tym polu Sądząc po reakcji Tymusia, muszę zabawnie wyglądać lub brzmieć, gdy mówię "nie wolno"
, tylko, że pewnie ze 100 razy Mu się jeszcze odmieni

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
przegapiłam dyskusję, ale juz doczytałam i mam nadzieje, ze Wszystko ok!

my jedziemy w środę do neurologa na kontrolę więc też proszę o kciuki

Cytat:

A gdzie ten wątek? Tu, na wizażu? Powoli trzeba będzie zgłębić temat (kolejny )

Cytat:
Aannuullaa ja caly czas o was mysle i ma nadzieje, ze wszystko jest OK . Obrazow ludzi stojacych na dachach domow i machajacych do helikopterow nie zapomne nigdy w zyciu

Moim zdaniem Lacoste nie sa zbyt trwale.

Lepiej , ale na krotko
(...)
My tez mielismy taki etap
(...)

Potem jest lepiej?

Fajny sposób, ciekawe, czy i w Polsce się zdarza.

Cytat:
Jestem tu od 5:30, tylko mnie wciaz cos odrywa, a to mleko, a to pic, a to kupa
(...)
Dziś mialam jechac z mama zawiezc jej kotke, na sterylke, ale z mężem mamy obowiazkow sporo, mala zostawiam na ok 2h u siorki od 17-19 i jedziemy zarabiac pieniązki.
Mąż byl fotografem na komunii i jedziemy zebrac zamowienie na fotki od wszystkich rodzicow.
Czeka mnie jeszcze numerowanie i wklejanie na bristol ok 500zdj.Jakby jeszcze młoda byla dzis grzeczna ,spała o takich porach jak wczoraji wytrzymala do ok 20 to byloby super.

Ide zrobic sobie kawke i czekam za kimś, az mi ktos potowarzyszy
Hehe

Ja mogę potowarzyszyć, ale za chwilę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:02   #2316
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny sposób, ciekawe, czy i w Polsce się zdarza.

Ja mogę potowarzyszyć, ale za chwilę
w Pl robia liste prezentow z dokladnym opisem firmy,modelu, funkcji itp

no to jestem, juz z 2kawa

Stary 2010-05-18, 08:06   #2317
Miramej
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam, które przeprowadzały dwumiesięczną ekspozycję na gluten (my kończymy za 11 dni ) - jak postępowałyście dalej? Od razu dałyście dużą porcję kaszki glutenowej, czy jakoś inaczej, np. mieszałyście kaszki glutenowe z bezglutenowymi?

Drugie pytanie mam do morskiej - jakie kaszki Holle już wypróbowaliście? Oprócz jaglanej i 3 zboża?

I trzecie pytanie do ogółu - czyje dziecko dostaje już całe jajko i jak często?

Dziękuję za uwagę

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
w Pl robia liste prezentow z dokladnym opisem firmy,modelu, funkcji itp

no to jestem, juz z 2kawa
Ale ta lista jest w sklepie?

Idę sobie zrobić kawę

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-18 o 08:16
Stary 2010-05-18, 08:18   #2318
katarzynka00
Zakorzenienie

Nie. Zwykle glosno se mowi co chca, czesto goscie pytaja, a jak nie chca prezentow to wkladaja taki bilecik z wierszykiem-rymowanke ze chca sianko
np rodzinke nowa zakladamy i w naszych planach juz ja powiekszamy.Chcac dzieci cala pomiescic gromadke musimy szybko budowac chatke.Jesli goscie nasi mili chcecie pomoc ja budowac zamast trudzic sie i czas marnowac wlozcie prezent do kopert, my bedziemy sie radowac.

Jak mlodzi sie buduja i nie maja urzadzonego domu to robia liste i jadac z zaproszeniem goscie wybieraja z listy taki na jaki ich stac.

Moja je jajko cale.Najczesciej jajecznice, ale nie pilnuje zeby jadla 1x w tyg.Czasem dlugo nie.

Stary 2010-05-18, 08:26   #2319
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Zwykle glosno se mowi co chca, czesto goscie pytaja, a jak nie chca prezentow to wkladaja taki bilecik z wierszykiem-rymowanke ze chca sianko
np rodzinke nowa zakladamy i w naszych planach juz ja powiekszamy.Chcac dzieci cala pomiescic gromadke musimy szybko budowac chatke.Jesli goscie nasi mili chcecie pomoc ja budowac zamast trudzic sie i czas marnowac wlozcie prezent do kopert, my bedziemy sie radowac.

Jak mlodzi sie buduja i nie maja urzadzonego domu to robia liste i jadac z zaproszeniem goscie wybieraja z listy taki na jaki ich stac.

Moja je jajko cale.Najczesciej jajecznice, ale nie pilnuje zeby jadla 1x w tyg.Czasem dlugo nie.
Hehe, fajny wierszyk To dla mnie nowość , tak to jest, jak się brało ślub w XX wieku

za odpowiedź

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 08:45   #2320
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Mam pytanie do mam, które przeprowadzały dwumiesięczną ekspozycję na gluten (my kończymy za 11 dni ) - jak postępowałyście dalej? Od razu dałyście dużą porcję kaszki glutenowej, czy jakoś inaczej, np. mieszałyście kaszki glutenowe z bezglutenowymi?

Drugie pytanie mam do morskiej - jakie kaszki Holle już wypróbowaliście? Oprócz jaglanej i 3 zboża?

Dziękuję za uwagę

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Ale ta lista jest w sklepie?

Idę sobie zrobić kawę
hej ja z kawką się witam a Amelka kupę p[rodukuje

Miramej u nas gluten na początku ekspozycji był odmierzany wg schematu a potem na oko - potem to raz dałam raz nie a teraz bez ograniczeń także myślę ze i Ty możesz dawać ez ograniczeń skoro toleruje
co do jajka Amelce nie daję ze wzgl na skaze chociaż pewnie nie ma na jajka ale ostatnio jak chciałam jej dać ugotowane to niew chciała jeść

u nas pada gdzie pada - leje...

potem zajrze idę kupę przebrać
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:49   #2321
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie zalewa już? Przestało padać?
nie przestało leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy

gorgulku przepraszam przedtem mi umknęło, chyba ty pytałaś o moją mamę Ma się dobrze, chodzi swobodnie tylko musi na siebie bardzo uważać a w szczegolności nie podnosić nic ciężkiego - zażądała żeby kupic jej wiadro do mopa na kólkach bo nie może na miejscu usiedzieć

Cytat:

Wszystkie nasze dzieciaczki denerwują się bo nie potrafią powiedzieć i nie rozumieją, że wiele rzeczy Im nie wolno. Minie, przynajmniej mam taką nadzieję
taaak, po 20 roku życia

Cytat:

Też mi się tak wydaje, ja ostatnio odnoszę małe sukcesy z "nie wolno" , Kuba częściej już słucha i nie idzie, gdzie zabraniam, za to usiądzie i beczy , no ale najważniejsze, że nie idzie
brawa dla mamy
Martynka też tak robi siedzi i beczy, a wkurza się przy tym niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
anula co to za kurs? bo nie kojarze coś.
Wojtusiu,Katarzynko kurs z zakresu spraw kadrowo - płacowych
Nie muszę zostawać na noc ale to w Katowicach więc mam spory kawałek - zejdzie mi calutka sobota i niedziela...

Cytat:

Anula martwie sie o Was
Tak oglądam w wiadomosciach co sie dzieje na południu - szkoda mi tych wszystkich ludzi Mam nadzieje, ze te cholerne deszcze przestana padac i woda sie unormuje
Cytat:
.
Dziękuję wam wszystkim że się tak martwicie Ja na szczęście mieszkam w takim miejscu że właściwie tylko piwnicę nam zalewa i większego zagrożenia nie ma (no poza tym że jesteśmy uwięzieni jak na wyspie) ale TŻ wczoraj pojechał z tatą takim terenowym autem i mówił, że ludzie mają do wysokości pierwszego piętra pozalewane, dodatkowo tyle nowych, budujących się domków zalanych że strach...a swoją drogą ludzie budują się w takich miejscach jakby nie myśleli o zagrożeniu w ogóle ...

Cytat:

ja od razu dawałam bez żadnych ograniczeń - wprowadziłam małej dodatkową kaszkę z glutenem przy okazji no a na inne produkty nie zwracam uwagi - jak trzeba to daję coś co zawiera gluten

na razie daję tylko żółtko

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

potem zajrze idę kupę przebrać
powodzenia

Dzień doberek,
mam kupę roboty a mi się nie chce

Dziewczyny, oglądałam wczoraj w necie zdjęcia z efektami po a6w - jestem w szoku , chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-05-18 o 08:52
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:54   #2322
skierka1981
BAN stały

Kasiu Laurka a psinka cierpliwa jest

no kupa zmieniona pisałyście że wasze dzieci wiercą sie przy zmianie pieluszki - Amelka leży cierpliwie i czeka aż zmienie także ok czaasami ucieka ale to juz jak z nią szaleję i widzi że może
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:11   #2323
Wojtusia
Zakorzenienie

jestem i ja, ale jeszcze bez kawki, narazie dopijam herbatke ze sniadania, ale juz znowu głodna jestem... mało zjadłam cos. ide zjesc kanapke z jajkiem

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
nie przestało leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy

gorgulku przepraszam przedtem mi umknęło, chyba ty pytałaś o moją mamę Ma się dobrze, chodzi swobodnie tylko musi na siebie bardzo uważać a w szczegolności nie podnosić nic ciężkiego - zażądała żeby kupic jej wiadro do mopa na kólkach bo nie może na miejscu usiedzieć

Wojtusiu,Katarzynko kurs z zakresu spraw kadrowo - płacowych
Nie muszę zostawać na noc ale to w Katowicach więc mam spory kawałek - zejdzie mi calutka sobota i niedziela...
anula mam nadzieje ze w koncu przestanie lać, a mama to niech nie szaleje z tym mopem, wiem ze ciężko jej usiedziec w miejscu, to samo miał mój tato. do dzisiaj nie moze sie przyzwyczaic, ze nie wolno mu ciezko pracowac, ze pewnych czynnosci nie moze wykonywać.

a to taki kurs. spoko, jesli ci się przyda to fajnie. ja to bym sobie grafika zrobiła jakiegoś
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:18   #2324
UnholyOne
Ola-Unhola

Wszystkim Olom (p4w, Tru) życzę wszystkiego Najlepszego

Hej

Ja tylko na chwilkę, bo z przyjaciółką lecimy na kawkę gdzieś
Chyba do ikei pojedziemy, żeby dzieci mogły się na placu zabaw pobawić (Bartuś i jej córa)

Miłego dnia życzę i do później

ps. gorgulku, butki gucio polecam
ps2. mam nadzieję, ze już moich kochanych koleżanek nie zalewa

Buziaki
Stary 2010-05-18, 09:34   #2325
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

to i ja się dołączam do życzen dla dziewczyn i dla ciebie Unholy również buziaczki i sto lat:roz a:
Stary 2010-05-18, 09:43   #2326
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, oglądałam wczoraj w necie zdjęcia z efektami po a6w - jestem w szoku , chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana
A moglabys wkleic linka
Ja jakos nie wierze w efekty brzuszkow itp. Rozmawialam z profesjonalna osoba w tym temacie i powiedzial ze zeby zgubic brzuch trzeba zgubic kg, przez brzuszki budujemy tylko mase miesniowa ktora nam tylko uwypukli brzuch jeszcze bardziej

Cytat:

Dolaczam sie do zyczen

I zycze milego wypadu do ikei

Witam sie z poranna herbata i ciastem cytrynowym. Zjadlam sniadanie ale jakos mnie nie zaspokoilo wiec poprawiam ciastem
Nie wyspalam sie bo Lena tak sie krecila i wiercila, poplakiwala, marudzila ze wzielam ja do nas ale wiele lepiej nie bylo. Wedrowala nam po calym lozku

Miramej ja daje juz gluten bez ograniczen i narazie tylko od czasu do czasu zoltko, ale w sumie rzadko. jakos tak zapominam

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:47   #2327
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

mam zly humor bo sie nie wyspalam........

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Nie wyspalam sie bo Lena tak sie krecila i wiercila, poplakiwala, marudzila ze wzielam ja do nas ale wiele lepiej nie bylo. Wedrowala nam po calym lozku
u nas to samo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:48   #2328
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
dzis kiepska nocka byla, maly sie budzil i wiercil do rana yhh

a ja odwiozlam dzis Eryka i pojechalam sobie na solarium

ide cos posprzatac
co by tu zrobic dzis na obiad? hmm macie jakies pomysly? co robicie dzisiaj?

p4w, Unholy, Tru -wszystkiego najlepszego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:00   #2329
angy
Zakorzenienie

Cześc
U nas pogoda do . Co prawda nie pada, ale jest pochmurno i wietrznie. Mam juz dość. Gdzie ta wiosna
Poza tym ok. Zośka spała od 21 (ostatnio sobie przesuwa zaśnięcie na coraz później) do 7 rano. Matko jak dobrze, że można się w końcu wyspać
lecę poczytać do klubu, bo dawno mnie już tam nie było.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Miramej ja w zasadzie nie robiłam ekspozycji na gluten, więc się nie wypowiadam
Morska nie bij Żółtko daję, ale jakoś nieregularnie. Chcę teraz zrobić Zosi jajecznicę i zobaczę, czy będzie jej smamkować.

Svi ja mam dzisiaj kurczaka z rożna Mamy takiego dobrego w jednym miejscu i jak małż tamtędy jedzie to zawsze go kupujemy. Poza tym nie mam weny

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-05-18 o 10:03
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:09   #2330
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

u nas to samo
a czemu, Weronika nie dała ci pospać?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

a ja odwiozlam dzis Eryka i pojechalam sobie na solarium

ide cos posprzatac
co by tu zrobic dzis na obiad? hmm macie jakies pomysly? co robicie dzisiaj?

p4w, Unholy, Tru -wszystkiego najlepszego
ja dzisiaj zrobie jakąś zapiekankę z ziemniakami, bo tz prosil o taką. pewnie z mięskiem mielonym, zobacze co mam w lodówce

Oli ucina sobie pierwszą drzemkę, więc idę po kawkę

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-18 o 10:10
Stary 2010-05-18, 10:16   #2331
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej u nas gluten na początku ekspozycji był odmierzany wg schematu a potem na oko - potem to raz dałam raz nie a teraz bez ograniczeń także myślę ze i Ty możesz dawać ez ograniczeń skoro toleruje
co do jajka Amelce nie daję ze wzgl na skaze chociaż pewnie nie ma na jajka ale ostatnio jak chciałam jej dać ugotowane to niew chciała jeść
za odpowiedź

Cytat:

(...)
brawa dla mamy
Martynka też tak robi siedzi i beczy, a wkurza się przy tym niemiłosiernie
(...)
Dziękuję wam wszystkim że się tak martwicie Ja na szczęście mieszkam w takim miejscu że właściwie tylko piwnicę nam zalewa i większego zagrożenia nie ma (no poza tym że jesteśmy uwięzieni jak na wyspie) ale TŻ wczoraj pojechał z tatą takim terenowym autem i mówił, że ludzie mają do wysokości pierwszego piętra pozalewane, dodatkowo tyle nowych, budujących się domków zalanych że strach...a swoją drogą ludzie budują się w takich miejscach jakby nie myśleli o zagrożeniu w ogóle ...

ja od razu dawałam bez żadnych ograniczeń - wprowadziłam małej dodatkową kaszkę z glutenem przy okazji no a na inne produkty nie zwracam uwagi - jak trzeba to daję coś co zawiera gluten

na razie daję tylko żółtko
Kurczę, no niech przestanie padać , dobrze, że macie możliwość dojechania do sklepu, do pracy. Ludzie pewnie jak budują, to mają nadzieję, że powódź ich ominie.

Cieszę się, że mama ma się lepiej

, Kuba też ze złości płacze, cwaniaczek mały

za odpowiedź, a kiedy planujesz całe jajko zacząć dawać?

Cytat:

Hej

Ja tylko na chwilkę, bo z przyjaciółką lecimy na kawkę gdzieś
Chyba do ikei pojedziemy, żeby dzieci mogły się na placu zabaw pobawić (Bartuś i jej córa)

Miłego dnia życzę i do później

ps. gorgulku, butki gucio polecam
ps2. mam nadzieję, ze już moich kochanych koleżanek nie zalewa

Buziaki
Przyłączam się do życzeń i dla Ciebie też buziaki

Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Miramej ja daje juz gluten bez ograniczen i narazie tylko od czasu do czasu zoltko, ale w sumie rzadko. jakos tak zapominam

Kuba też wstawał kilka razy

za odpowiedź

Cytat:
hej

u nas to samo

Cytat:
witam

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-18 o 10:18
Stary 2010-05-18, 10:17   #2332
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Przynajmniej spokojna jesteś, że dojechał cały. Szybko zleci
Skreślaj w kalendarzu dni

Cytat:
Pamiętam, jak pisałaś, że razem wizytujemy, więc może Ty masz na 18-go?

Ja jutro,aż sprawdziłam wczorajcoś mi się poprzestawiało
ale Wy dzisiaj więc jeszcze raz mocno

Cytat:
Może nocki już będą lepsze?
Chciałabym

Cytat:
a ja sie z tym nie zgodze
ja zdawalam w okresie gdzie zaczeli oblewac na potęgę i za 1 razem zdalam.Tak bardzo chcialam i tak obrzydliwie mocno mi zalezalo.Rwalam sie do jazdy ze hej

Siora moja stronila od auta, ale ze je potrzebowala, wykula testy, oswoila sie z kolkiem i zdala za 1 razem.Pamietam jak opijalismy bo nikt nie wierzyl ze ona zda i to za pierwszym razem.Zdawala nowszy egzamin niz ten co ja.

Kolejne zaskoczenie, to moj szawgier.Po gorke zawsze bylo do szkoly Z nauka na bakier, ciezko z reszta mu sie bylo uczyc.Sumiennie po fizycznej pracy i kąpieli 2 dzieci siadal i" jechal "testy do bolu,az nie bedzie bledow, godziny dodatkowe bral by czuc sie na silach przed egzaminem, i zdał.
Zdawal na obecnych zasadach.
Teraz zostal moj mąż, bo wlecze sie za nim to prawko i wlecze.
Ale ja nie napisałam,że nikt nie zdaje za pierwszym razem
Mój brat zdał ja za trzecim i byłam wniebowzięta,a siostra zdawała już 3 razy i nie zdałapoczątkiem czerwca ma następny egzamin.
Różnie to bywa

Cytat:
Bo ja już chcę lato

No,chcieć to też bym chciała

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

to spokojniejsza troszke jestes. Zleci szybko

ok, wrzuce pozniej, ale musze zgrac najpierw
tylko czy tam chociaz z jedno sie nada Ty jestes zdecydowanie bardziej fotoggeniczna
tak sobie mówię

czekamy

za dzisiejszą wizytę

Cytat:
U nas to samoBartosz wcześniej płakał,teraz robi skrzywioną minkę

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

tak, a wg czyjej przepowiedni
Jak według czyjej?Według ich

Cytat:
Ja sobie postanowiłam, ze zdam za pierwszym razem
Bede tak myslec, podobno to bardzo pomaga.
Jezdzi mi sie coraz lepiej i powiem Wam, ze to uzależnia.
Nie wychodziłabym z samochodu.
We czwartek i piatek jade do dużego miasta
aby Ci się udało

Cytat:
cos bym jeszcze zjadla
od wczoraj mam taki apetyt, ze nie moge sie opanowac
az mnie to wkurzac zaczyna
Ja największy apetyt mam zawsze na wieczór,konia z kopytami bym zjadłaA ponoć na noc niezdrowo się najadać

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:18   #2333
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a czemu, Weronika nie dała ci pospać?
nie wiem.............po 2 godzinach snu budzi -siada i placze a jak dam jej smoka i poloze to wielki placz wiec na rece biore i zasypia i tak kilka razy w nocy, albo nie spi wogole przez 2-3godziny i po calym lozku sie rzuca
dzisiaj sie poddalam i spalam z nami ale co chwila poplakiwala a ja niewyspana bo nie umiem sie wyspac jak Wercia spi ze mna

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-18, 10:26   #2334
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem.............po 2 godzinach snu budzi -siada i placze a jak dam jej smoka i poloze to wielki placz wiec na rece biore i zasypia i tak kilka razy w nocy, albo nie spi wogole przez 2-3godziny i po calym lozku sie rzuca
dzisiaj sie poddalam i spalam z nami ale co chwila poplakiwala a ja niewyspana bo nie umiem sie wyspac jak Wercia spi ze mna
u nas niedawno było to samo, jak wychodziła jej dolna dwójka, w nocy budziła sie i siadała, albo przez sen nawet i płakała. rzucała sie tez strasznie. nawet z nami w łózku było to samo. ząbek się pojawił i się uspokoiła.
Ale podobnie zachowywała się w nocy jak było jej za gorąco, za ciepło ją ubralismy i tez sie tak budziła i marudziła.

Biedna Wercia i ona się męczyła i wy.
Stary 2010-05-18, 10:39   #2335
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
u nas niedawno było to samo, jak wychodziła jej dolna dwójka, w nocy budziła sie i siadała, albo przez sen nawet i płakała. rzucała sie tez strasznie. nawet z nami w łózku było to samo. ząbek się pojawił i się uspokoiła.
Ale podobnie zachowywała się w nocy jak było jej za gorąco, za ciepło ją ubralismy i tez sie tak budziła i marudziła.

za cieplo jej raczej nie jest bo spi w spioszkach i kocykiem przykryta-a wiadomo ze nogami kopie i sie odkrywa, spiworek schowalam bo wlasnie w nim za cieplo jej bylo

napewno pojda zabki bo jak wychodzily te jedynki to tez duzo czasu jeszcze zanim wyszly takie nocki byly, tylko wtedy mala nie siadala ale tez sie wiercila i plakala

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-18, 10:40   #2336
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja jutro,aż sprawdziłam wczorajcoś mi się poprzestawiało
ale Wy dzisiaj więc jeszcze raz mocno
(...)
U nas to samoBartosz wcześniej płakał,teraz robi skrzywioną minkę
(...)
Ja największy apetyt mam zawsze na wieczór,konia z kopytami bym zjadłaA ponoć na noc niezdrowo się najadać
Ja na pewno mam dzisiaj, bo pani dzwoniła potwierdzić

Jest więc szansa, że i my dojdziemy do "tylko" skrzywionej minki

Ja też i jem

Cytat:
Wercia, jak Laurka sobie odbija

Cytat:

Ile ząbków już macie?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 10:42   #2337
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i znowu mniejszy apetyt ma obiadku zje polowe porcji i ma dosc, kaszki na sniadanie tez calej nie zje, a mleka to pije 40-80ml

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-18, 10:46   #2338
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ile ząbków już macie?
8

Cytat:
i znowu mniejszy apetyt ma obiadku zje polowe porcji i ma dosc, kaszki na sniadanie tez calej nie zje, a mleka to pije 40-80ml
sama nie wiem czemu. Oli to zjada ładnie wszystko na sniadanie kaszke 150ml. potem deserek, obiadek 180-200 ml, potem mleko z 2 łyzeczkami kaszki 240 ml, i przed snem tez mleko z kaszką 240 ml.
Stary 2010-05-18, 10:50   #2339
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba naprawdę ząbki

Cytat:
8
Wow , piękny wynik , my 2

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 10:51   #2340
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzien doberek
Tylko na chwilke wpadłam sie przywitac i uciekam z małym na dwor korzystac z ładnej pogody. Narazie nie pada i jest ciepło.
Odezwe sie pozniej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości