Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 03:29   #4831
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

hmmm a ja spać nie mogę...
brat pojechał i smutno mi trochę, te 3 tygodnie tak szybko minęły, a naprawdę fajnie było mieć kogoś z rodziny tak na miejscu a nie tylko przez skypa czy telefon...
odwiozłam brata na autobus do Dublina i z wrażenia pojechałam do Tż do pracy, posiedziałam godzinkę a teraz sama w pustym domu siedzę dobrze, że chociaż dzidzik mi dotrzymuje towarzystwa kopniaczkami...
wy wszystkie pewnie smacznie śpicie, to słodkich snów wam życzę
Stary 2010-05-18, 07:39   #4832
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to nasze arcydzieło
Ładniutkie U nas łóżeczko jeszcze nie złożone - czeka na materac i pościel Ale ciągle mi się wydaje, że to jeszcze za szybko Widzę, że masz przybornik powieszony - jakieś pomysły, co w nim będziesz trzymać?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jestem, bylam na SR a potem w ikei. Na SR dzis byl wyklad z polozna i tlumaczyla nam jak kapac ale nie cwiczylismy kąpieli. Ucieklismy z cwiczen za to nie mialam ochoty na pozycje relaksacyjne i cwiczenie oddechow. w ikei jakos slabo, nie moglismy znalezc tego, czego szukalismy czyli takie pudeleczka na haczykach. Przydaloby sie to na waciki czy pieluchy, ale nie bylo... wiecie moze czy wogle mozna cos takiego kupic i ew. gdzie?
jak wracalismy strasznie rozbolal mnie brzuch-cala lewa strona od bioder po zebra. ból byl jak kolka, ale przeciez siedzialam w samochodzie?
wzielam teraz 2 nospy, prysznic i przeszlo, ale mialam stracha...
milej nocki kochane buziaczki
Mnie łapią takie "siedzące" kolki - gin powiedział, że to maluszek uciska na jelita

Widzę dyskusja na temat kremów do twarzy To może któraś doradzi coś do cery naczynkowej?

W ogóle jestem w szoku, że tu takie pustki Dzisiaj ambitnie wstałam szybciej, żeby się do lekarza zarejestrować i myślałam, że sobie was podczytam a tu zonk
Stary 2010-05-18, 08:07   #4833
alutka78
Rozeznanie

Czesc. Znow pada...Co tu robic?
Ja mam zamiar zamowic lozeczko w tym albo nastepnym tygodniu.
No wlasnie co trzyma sie w tym przyborniku na lozeczko???
Stary 2010-05-18, 08:34   #4834
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Zrobiłam fotki, bo ogarnęłam w pokoju ale przez sztuczne światło nie są takie wyraźne jakbym chciała.
slicznie zdolna z ciebie dziewczyna i jaka ladna

my sobie czekamy na obchod. dzidziol tak wariuje w brzuchu ze mi plywa na wszystkie strony. rano na ktg tez nie wyszly skurcze czekam na ten obchod jak na zbawienie. nie chce sie nastawiac ale w duchu licze po cichu ze moze mnie puszcza do domu

no i maz ze sniadaniem niedlugo bedzie. juz sie nie moge doczekac pysznej kanapusi

milego dnia szczegolnie dla dziewczyn u ktorych pada i powodzie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:34   #4835
vette
Zadomowienie

Hej
A ja znowu mam wolne i ambitny plan pouczyc sie.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Piekarnika nie mam i dupka blada z pieczeniem a nie stać nas narazie na taki piecyk oddzielny, nawet nie byłoby gdzie schować.
My tez piekarnika nie mamy, nie zmiescil sie w zabudowie kuchennej
Moze to i lepiej ...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja używam nivea w kulce w szklanym opakowaniu i nie narzekam..zwiększonej potliwości nie zauważyłam, ale słyszałam, że dopiero po porodzie zaczyna się masakra z poceniem
A ja uwielbiam kulke vichy pieeeeeknie pachnie i jest niezawodna

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dlatego sie zdziwilam taka duzo nizsza cena. Ciekawe, skad oni wtedy biora te kosmetyki...
Jest roznica ok 30/40 zl miedzy wysylkowa apteka a normalna, mysle ze to wynika z bardzo prostej przyczyny, koszty najmu lokalu,media, wykwalifikowani pracownicy to wszystko sprzyja wysylkowym, ktore maja konkurencyjne ceny, nie tylko musteli.
Np ostatnio kupowalam smoczki avent, 2 zwykle do 3 miesiaca zycia, zaplacilam 19,99 plus przesylka...w aptece na miescie widzialam te same za cos ponad 30 zl.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:58   #4836
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jestem, bylam na SR a potem w ikei. Na SR dzis byl wyklad z polozna i tlumaczyla nam jak kapac ale nie cwiczylismy kąpieli. Ucieklismy z cwiczen za to nie mialam ochoty na pozycje relaksacyjne i cwiczenie oddechow. w ikei jakos slabo, nie moglismy znalezc tego, czego szukalismy czyli takie pudeleczka na haczykach. Przydaloby sie to na waciki czy pieluchy, ale nie bylo... wiecie moze czy wogle mozna cos takiego kupic i ew. gdzie?
jak wracalismy strasznie rozbolal mnie brzuch-cala lewa strona od bioder po zebra. ból byl jak kolka, ale przeciez siedzialam w samochodzie?
wzielam teraz 2 nospy, prysznic i przeszlo, ale mialam stracha...
milej nocki kochane buziaczki
współczuję ...

Niestety wczoraj wieczorem też źle się czułam. Mały kopał i kopał i potem strasznie bolał mnie mięśniak. Znam ten ból dokładnie więc wiem, że to to ... Gin ostrzegał, że im mniej miejsca a maluch większy tym większe prawdopodobieństwo, że będę odczuwała ból
Damy radę

Przeprowadziłam z nim wczoraj poważną rozmowę Przedstawiłam wszystkie zalety siedzenia w ciepłym i miłym brzuszku i postanowiliśmy że jeszcze tam posiedzi

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-18 o 09:05
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:10   #4837
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Witajcie
Dawno mnie nie było ;p
Dzisiaj wypada u mnie 100-dniówka (do porodu). Dzisiaj również mam wizytę u lekarza. Może wkońcu się dowiem co noszę pod moim serduszkiem.
Cukier po 50g glukozy - 152.
Brzuch pobolewa, czasem aż tak, że nie chodzę wyprostowana. Boję się tej wizyty.
Więc proszę trzymajcie kciuki.
Stary 2010-05-18, 09:16   #4838
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie chce sie nastawiac ale w duchu licze po cichu ze moze mnie puszcza do domu

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Niestety wczoraj wieczorem też źle się czułam.
wspolczuje hd
ja ostatnio jakos zadziwiajaco dobrze sie czuje, moze przez to zakupowe szalenstwo

Zrobilam zdjecia moich skromnych zakupow, na cala reszte czekam
Na pierwszy zdjeciu maxi cosi cabriofix, odbieram go w piatek w krakowie.
Jest z 2009 r, jeszcze na gwarancji cena : okazyjne 270 zl w sklepie nowy 670, na necie 530.

Na drugim podgrzewacz avent, rowniez z all, JAk nowy z opakowaniem, instrukcja, paragonem, za 60 zl , nowy kosztuje 140, w sklepie jeszcze wiecej.

Tam gdzie mozna troszke zaoszczedzic, oszczedzam
Stary 2010-05-18, 09:26   #4839
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

wspolczuje hd
ja ostatnio jakos zadziwiajaco dobrze sie czuje, moze przez to zakupowe szalenstwo

Jest z 2009 r, jeszcze na gwarancji cena : okazyjne 270 zl w sklepie nowy 670, na necie 530.

Na drugim podgrzewacz avent, rowniez z all, JAk nowy z opakowaniem, instrukcja, paragonem, za 60 zl , nowy kosztuje 140, w sklepie jeszcze wiecej.

Bardzo dobre zakupy Allegro?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Musze się wybrać do Rossmanna
Chce dokupić do torby do szpitala miniaturki kosmetyków tzn. mini pastę, tonik. Mają takie fajne malutkie opakowania.

I przy okazji wpadnę na pocztę
Muszesię tylko opanować z chodzeniem abym znowu nie przesadziła.

PS. ale mały teraz szaleje

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:31   #4840
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Bedziemy kasienka
Dzieli nas jeden dzien, ja wczoraj mialam 100dniowe

Cytat:
Bardzo dobre zakupy Allegro?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Chce dokupić do torby do szpitala miniaturki kosmetyków tzn. mini pastę, tonik. Mają takie fajne malutkie opakowania.
Allegro
Uzaleznilam sie od polowania na okazje
Troche to trwa ale chyba warto.

Swietne sa te miniaturki z rossuwazaj na siebie!

Mnie kusi zeby podjechac do ciuchacza, maja dzis nowa dostawe...
Stary 2010-05-18, 09:31   #4841
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

Widzę dyskusja na temat kremów do twarzy To może któraś doradzi coś do cery naczynkowej?
Ja Ci doradzę bo też mam cerę naczynkową. Od jakiś 3 tygodni używam kremów Ziaja med kuracja naczynkowa- krem uszczelniający naczynka na noc i na dzień. Może mam zwidy, ale wydaje mi się, że zaczerwienienia zbladły. Dobrze nawilża,a ten na dzień ma SPF. Ja je kupiłam na necie, ale są też w niektórych aptekach.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
slicznie zdolna z ciebie dziewczyna i jaka ladna

my sobie czekamy na obchod. dzidziol tak wariuje w brzuchu ze mi plywa na wszystkie strony. rano na ktg tez nie wyszly skurcze czekam na ten obchod jak na zbawienie. nie chce sie nastawiac ale w duchu licze po cichu ze moze mnie puszcza do domu

no i maz ze sniadaniem niedlugo bedzie. juz sie nie moge doczekac pysznej kanapusi

milego dnia szczegolnie dla dziewczyn u ktorych pada i powodzie
3mam kciuki żeby Cie puścili do domku.

Cytat:
Dzień dobry

współczuję ...

Niestety wczoraj wieczorem też źle się czułam. Mały kopał i kopał i potem strasznie bolał mnie mięśniak. Znam ten ból dokładnie więc wiem, że to to ... Gin ostrzegał, że im mniej miejsca a maluch większy tym większe prawdopodobieństwo, że będę odczuwała ból
Damy radę

Przeprowadziłam z nim wczoraj poważną rozmowę Przedstawiłam wszystkie zalety siedzenia w ciepłym i miłym brzuszku i postanowiliśmy że jeszcze tam posiedzi
No właśnie zauważyłam, że Cię nie było wieczorem. Biedna jesteś z tym mięśniakiem. Ale już niedługo

Cytat:

wspolczuje hd

Fajne zakupy. Mnie tez najbardziej cieszy jak kupię coś w fajnej cenie.

U nas niestety całą noc lało. Sytuacja jest pewnie tragiczna.

Piorę ciuszki maluszka. Teraz w normalnym proszku, bo piore te z taniej odzieży. Później wypiorę je jeszcze raz w proszku dla dzieci.
Stary 2010-05-18, 09:34   #4842
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Witam Właśnie jem śniadanko (tosty z nutella). Widzę, że wy już większość rzeczy macie kupionych i jestem przerażona, bo my jeszcze nic nie mamy. Tylko parę ubranek, które udało mi się wygrzebać z rzeczy po siostrzenicach takie żeby neutralne było, a tak kompletnie nic, a tu zostały tylko 2 miesiące do porodu, ale od czerwca bierzemy się ostro za zakupy
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:48   #4843
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie ma szans was nadrobić
Witajcie dziewzcyny u nas dalej leje niestety. Więc siedzimy z Łucją drugi dzień w domu... bo nawet się wyjść nie chce.

Lazurowa, ty to masz nawalone w głowie, wszyscy ci mowią, że śliczna, że ładna, że piękne włosy, a ty że pasztet. Misiulka ma rację, masz przepiękną cerę, widzę, że nie tylko ja na to zwróciłam uwage... marzenie ściętej głowy w moim przypadku. Masz idealną buźkę

OLA to czekam na przepisy w takim razie, może coś fajnego wynajdziesz

HD i jak ciasto?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:54   #4844
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Ja od zawsze mialam klopoty z przetluszczajaca sie cera, czasami tez z przesuszonymi skorkami. Ale odkad uzywam nawilzacza /humektan/ i pudru bambusowego mam swiety spokoj z blyszczeniem sie.
ja też mam cerę mocno przetłuszczającą się ale teraz w ciąży jest super mogła by taka zostać. A co to ten puder bambusowy?

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dawno mnie nie było ;p
Dzisiaj wypada u mnie 100-dniówka (do porodu). Dzisiaj również mam wizytę u lekarza. Może wkońcu się dowiem co noszę pod moim serduszkiem.
Cukier po 50g glukozy - 152.
Brzuch pobolewa, czasem aż tak, że nie chodzę wyprostowana. Boję się tej wizyty.
za wizytę
Dzień dobry mamusie, ja już po badaniach, jutro wyniki, dziś na obiad zupa ogórkowa i frytki bo mi ostatnio któraś smaka narobiła
Ja też o dziwo się dobrze czuję czasami mnie pobolewa z prawej albo lewej strony brzucha na dole ale jest to przejściowe, a co najdziwniejsze, że nabrałam ochoty na sex a do do mnie nie podobne, aż M jest zdziwiony i mile oczywiście zaskoczony tylko oczywiście jakieś głupie podejrzenia ma, ze mam coś na sumieniu

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:58   #4845
bassienkaw
Zakorzenienie

Misiulka fajny ten twój mąż. U nas co do seksu to nie bardzo mam ochotę, a jak już ochota przychodzi to guzik w sumie z tego wychodzi... nie czerpię z tego większej przyjemności, choć bardzo bym chciała. Czuję się cholernie 'popuchnięta' w środku. I często mnie gdzieś tam pobolewa... ale nieraz jest tak, że jest ok, dlatego próbujemy co jakiś czas.... hehehe

Ja dzisiaj na obiad będę robiła zapiekane naleśniki na ostro... teraz właśnie lecę smażyć naleśniki by mieć z głowy, potem tylko farsz zrobię, przygotuję sobie wszystko i zapiekę nim Damian z pracy wróic

Stary 2010-05-18, 10:05   #4846
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:

wspolczuje hd

super zakupy!!!

Cytat:
ja też. I może dziś pójdę do apteki kupić te wszystkie rzeczy (podkłady, majtki itp.) bo i tak idę po Magnez i Nospę.

Ja jestem dziś tak obżarta po wczorajszym, że tragedia. Domownicy protestują i dzis nie chcą obiadu Powiedzieli, że koniec z ciastami itp. hehe bo ich podobno tuczę
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:17   #4847
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Widzę, że wy już większość rzeczy macie kupionych i jestem przerażona, bo my jeszcze nic nie mamy.
Chcialabym miec wiekszosc rzeczy kupionych
Narazie mam kupione badz zamowione wszystkie te drobiazgi, z ktorymi moglby miec problem moj malz, podczas gdy ja bede w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

U nas niestety całą noc lało. Sytuacja jest pewnie tragiczna.
U nas tez nieciekawie. Woda troche opadla ale znowu zaczelo padac. Po kazdej takiej powodzi iglaki u nas na dzialce sa toksyczne, wystarczy je lekko dotknac reka, noga i mozna zadrapac sie na smierc ;/ Nie wspomne co zostaje po takiej wodzie na trawie, roslinach ... ;/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ja też mam cerę mocno przetłuszczającą się ale teraz w ciąży jest super mogła by taka zostać. A co to ten puder bambusowy?

nabrałam ochoty na sex a do do mnie nie podobne, aż M jest zdziwiony i mile oczywiście zaskoczony tylko oczywiście jakieś głupie podejrzenia ma, ze mam coś na sumieniu
Ja kupuje tu:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-powders.html
stosuje w takiej kolejnosci: humektan, bambus, korektor mineralny sunlight, puder mineralny golden medium na koniec termalka la roche = to idealna propozycja lekkiego makijazu, bez efektu maski, ze swietnym matem
Na mojej lekko opalonej twarzy sprawdza sie idealnie, choc nie powiem nadal poszukuje idealu pudrowego

Nic nie mow o sexie, my mamy celibat od 2 miesiecy

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
super zakupy!!!
wiesz to dzieki Tobie troche udalo mi sie namierzyc tego cabriofixa

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-18 o 10:21
Stary 2010-05-18, 10:25   #4848
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.
Pospałam dzisiaj
Pogoda nadal beznadziejna.....
Właśnie jem szyszki na śniadanie i zapijam meliska z gruszka
pieczywa nie ma, a w taką pogodę to nie chce mi się ani wychodzić a że szyszki zostały to je męcze TŻ towi już robie liste zakupowa to skoczy do pobliskiego sklepiku.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:42   #4849
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Czuję się cholernie 'popuchnięta' w środku. I często mnie gdzieś tam pobolewa... ale nieraz jest tak, że jest ok, dlatego próbujemy co jakiś czas....
Mam to samo. Każde zbliżenie kończy się bólem przez cały następny dzień :/ Zamiast przyjemności - tylko nieprzyjemność. ehh
Stary 2010-05-18, 10:43   #4850
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

cześć dziewczyny

Ja dziś robię sałatkę warzywną, a na obiad robimy z mamą zupe ogórkową i placki ziemniaczane.

lazurowa bardzo ładny pokoik- malutki, przytulny, czysty My za tydzień malujemy nasz loch W końcu! No i podłączam się pod słowa dziewczyn, że piękna z Ciebie dziewczyna

papeteria dla mnie rozstępy to była kwestia czasu, wiedziałam, że będę je miała, bo nawet jak zdarzało mi się schudnąć z 5 kg, a potem przytyć to wyłaziły jak grzyby po deszczu. Ale nie przejmuję się, bo później zbledną, a ja i tak nie chodzę na plażę w stroju 2 częściowym, bo się wstydzę (chociaż widziałam wieksze orki)

Babka u mnie w sklepie dopiero dziś zauważyła, że jestem w ciąży- a to już połowa 7 miesiąca

Mam nadzieję, że na południu w końcu przestanie padać, taka tragedia! Już są 4 ofiary śmiertelne
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:44   #4851
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
stosuje w takiej kolejnosci: humektan, bambus, korektor mineralny sunlight, puder mineralny golden medium na koniec termalka la roche = to idealna propozycja lekkiego makijazu, bez efektu maski, ze swietnym matem
Na mojej lekko opalonej twarzy sprawdza sie idealnie, choc nie powiem nadal poszukuje idealu pudrowego

A sunlighta gdzie używasz , bo ja stosowałam tylko pod oczy , jednak znalazłam lepszy odpowiednik korektor żółty pixie a i edm podkłady też mi tak nie leżą jak właśnie podkłady pixie

co do seksu ja celibat od listopada i juz nawet mi nie brakuje
mam tylko nadzieje, ze po bedzie tak samo dobrze jak przed ...

Stary 2010-05-18, 10:45   #4852
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
cześć dziewczyny.
Pospałam dzisiaj
Pogoda nadal beznadziejna.....
Właśnie jem szyszki na śniadanie i zapijam meliska z gruszka
pieczywa nie ma, a w taką pogodę to nie chce mi się ani wychodzić a że szyszki zostały to je męcze TŻ towi już robie liste zakupowa to skoczy do pobliskiego sklepiku.
Leniuchu!! Do sklepu, ja juz byłam po bułe i znowu musiałam kupic ogórki kiszone do sałatki, muszę przyznać, że są wstrętne, próbowałam już róznych firm i zawsze lipa
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:46   #4853
papeteria
Zakorzenienie

roztrzepaniec może TUTAJ coś znajdziesz ..a i marta już fajnie doradziła
ania
hd jeszcze troszke , dasz rade
kasienka no to i koniecznie daj znac po
vette świetne zakupy i korzystne ceny
Ja podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje na razie.
anuszka ja jak już pisałam nabawiłam się w wieku nastu lat na udach ,biodrach, piersiach ale nowych póki co brak
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja jestem dziś tak obżarta po wczorajszym, że tragedia. Domownicy protestują i dzis nie chcą obiadu Powiedzieli, że koniec z ciastami itp. hehe bo ich podobno tuczę
hehe podobno

Cytat:
Jest roznica ok 30/40 zl miedzy wysylkowa apteka a normalna, mysle ze to wynika z bardzo prostej przyczyny, koszty najmu lokalu,media, wykwalifikowani pracownicy to wszystko sprzyja wysylkowym, ktore maja konkurencyjne ceny, nie tylko musteli.
Np ostatnio kupowalam smoczki avent, 2 zwykle do 3 miesiaca zycia, zaplacilam 19,99 plus przesylka...w aptece na miescie widzialam te same za cos ponad 30 zl.

Stary 2010-05-18, 10:49   #4854
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupuje tu:

wiesz to dzieki Tobie troche udalo mi sie namierzyc tego cabriofixa
to się cieszę

ja się zupełnie nie znam na kosmetykach i cery też nie umiem rozpoznać. Zawsze mi się wydawało, że jest przetłuszczająca się bo po południu się błyszczy na czole i nosie ale kosmetyczka oczyszczająca mi twarz ostatnio krzyczała, że mam skórę suchą jak papier ścierny
więc już nie wiem sama...
używam serii nivea visage -żel do mycia twarzy, tonic, potem krem na dzień i na noc, pod oczy a na codzien krem koloryzujący ziaja... ale nie ma rewelacji
Stary 2010-05-18, 10:49   #4855
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Leniuchu!! Do sklepu, ja juz byłam po bułe i znowu musiałam kupic ogórki kiszone do sałatki, muszę przyznać, że są wstrętne, próbowałam już róznych firm i zawsze lipa
jaki leniuchu no dobra jeszcze w łóżku w piżamie leżę ale zaraz czas ruszać z porządkami a do sklepu chłopa poślę

Stary 2010-05-18, 10:50   #4856
bassienkaw
Zakorzenienie

Kasieńko ja aż takiego problemu jak ty nie mam... następnego dnia jest ok. Tylko w czasie zbliżenia nieraz coś boli... ale nie narzekam. Czasem się uda

Ja właśnie kończę smażyć naleśniki i jestem w trakcie robienia farszu... no i będę robiła ciasto czekoladowe, to co Ola podawała, z mojego przepisu przerobione

Stary 2010-05-18, 11:00   #4857
itakasia
Zakorzenienie

witam
u nas tak szaro i zimno ze
dzis kolej na porzadki w komandorze na przedpokoju, a ty papeteria
vette
fajny fotelik, my tez kupimy cabrio

ja mam obiad od wczoraj - pomidorowa, moze usmaze nalesniczki z jablkami do tego

a to zakupy ktore przyszly wczoraj
Załącznik 3117117
Załącznik 3117118
Załącznik 3117127
Załącznik 3117141

a do tego:
podklady poporodowe, majtki poporodowe, wklady poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, ceratka do lozeczka, smoczki i butelka tomi tipee, gaziki alkoholowe, wkladki, podklad do przewijania
Stary 2010-05-18, 11:00   #4858
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja właśnie kończę smażyć naleśniki i jestem w trakcie robienia farszu... no i będę robiła ciasto czekoladowe, to co Ola podawała, z mojego przepisu przerobione
Basiu tylko wydaje mi się, że jak się dodaje kakao, to wystarczy dać tylko 1,5szkl. mąki - czekoladowe wyszło troszkę za bardzo ubite a to jasne bylo puszyste, więc na pewno za dużo mąki

Dziewczyny jak na all wstawiać zdjęcia między tekstem ? a nie tak jak tam jest opcja na dole.
Stary 2010-05-18, 11:01   #4859
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

bassienkaw oj to ci współczuję, ale mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy.
Cytat:
Ja kupuje tu:

przepraszam, dziękuję za linka , i widzę, że ceny są super zaraz zabieram sie do kupowania bo ja to już totalnie nie umiem dobrać sobie żadnyh kosmetyków nie mówiąc o podkaładach i pudrach
Cytat:
co do seksu ja celibat od listopada i juz nawet mi nie brakuje
mam tylko nadzieje, ze po bedzie tak samo dobrze jak przed ...
bidulka od listopada to rzeczywiście idzie się przyzwyczaić do obycia się bez niego jednak pamiętam Twoje sny więc jednak w podświadomości Ci go brakuje, napewno po porodzie wszystko wróci do normy, ja bym chciała, zeby po porodzie pozostała mi taka chęć jak teraz

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-18 o 11:02
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:01   #4860
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ciasto czekoladowe z galaretka

1,5 kostki margaryny
3/4 szklanki cukru
1,5 opakowania cukru waniliowego (ja nie mam, wiec dodaje ekstrakt z wanilii - 1 lyzka)
3 szklanki mleka
3 lyzki kakao
Duze opakowanie herbatnikow
Galaretka (lub 2)
Kasza manna (ja daje tak na oko, gdzies 1/3 z opakowania 400g)

Przygotowac galaretke i schlodzic w lodowce, az bedzie lekko stezala. Na spod blaszki wylozyc herbatniki. 2,5 szklanki mleka zagotowac z margaryna i cukrami. W 0,5 szklanki mleka rozrobic kakao, wlac do gotujacego sie mleka. Zasypac kasza manna, az zagotuje sie z powrotem, caly czas mieszajac, by nie zrobily sie grudki. Mase wylac na herbatniki. Na koniec zalac lekko stezala galaretka. Przechowywac w lodowce.
Smacznego
dziękuje na pewno zrobię niedługo

aniaa22 dobrego masz męża smacznego śniadanka i za wyjście

Cytat:
A ja uwielbiam kulke vichy pieeeeeknie pachnie i jest niezawodna
no właśnie u mnie była niezawodna przez pare lat aż do teraz

super zakupy a czy będziesz sprawdzac podgrzewacz ? bo jeśli tak to napisz potem w jakim czasie od wstawienia podgrzewa się woda w butelce bo ja kupiłam "niefirmowy" i taka woda z lodówki potrzebuje 14-15 minut a taka z temp pokojowej 12 miałam oddawać ale bym musiała na swój koszt wysyłać i wogóle tylko pie...przenia się z tym bym miała więc odpuściłam ale jestem niezadowolona bo pisało, że podgrzewa w ciągu 4 min aha akurat

hd2005 no ja własnie w sobote po szkole chce do rossmana skoczyć i nie widziałam tych kosmetyków ale chciałabym kupic takie małe paste do zebów szampon odżywke i zapomniałam co jeszcze

kasienka
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości