|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Extrano - plecione skarby
Piękności
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie śliczne i takie eleganckie
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
piękne, bardzo eleganckie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Sliczności robisz, nie ma chyba pracy, która wyszłaby spod Twoich rąk i mnie nie urzekła
![]() Twoje i Kasi Kołodziej wyplatanki zawsze wzbudzają we mnie pragnienie pod tytułem "O jaaaaaaa.... jaaaaa też tak chcę umieć...." Nie wydaje mi się, żeby dało się je zaspokoić
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Mari, ale nazwiskami lecisz
![]() Komplet z cyrkoniami na dole - nieziemski Bardzo cieszy oko.A może da się uratować ostatnie kolczyki z przedostatniego wrzutu? Zamalować lakierem? i zostawić sobie? ;> albo komuś podarować
|
|
#98 | ||||
|
Raczkowanie
|
DZięki serdeczne za wszystkie miłe komentarze.
Cytat:
Cytat:
Ależ to pragnienie jest baaardzo łatwo zaspokoić. Po prostu igła w dłoń! Zaczynałam od zwykłej igły, zwykłych nici i zwykłych szklanych koralików. Wyplatanki mają tę przewagę nad innymi skomplikowanymi technikami, że nauka jest dośc tania. Jak coś nie pójdzie tak jak potrzeba to do kosza idzie wyłącznie kawałek nici, a nie jak przy wrapach pół metra drutu . No chyba, że tak jak mi dzisiaj wysypie ci się 50 g kuleczek na włochaty dywan Cytat:
To moja kolekcja papierów do decu z czasów, kiedy zachłysnęłam się wszelkimi rodzajami rękodzieła ![]() Cytat:
Już kombinowałam z lakierem, co prawda jasnym ale nie pomogło. Może jeszcze spróbuję z ciemnym, ale mam tylko bordowy więc nie bardzo pasuje. Musiałabym kupić modny podobno ostatnio granatowy czy stalowy. Może na zdjęciu mniej ale pod światło niestety bardzo te rysy widać, więc chyba nawet sobie nie zostawię, chociaż noszę wszystkie swoje mniej udane prototypy. Drugi, jeszcze cały, to chyba tylko do haftu, żeby zabezpieczyć ten tył, bo jak się okazuje wystarczy paznokciem drasnąć. Bardzo, bardzo mi szkoda, nawet nie tego jednego szkiełka, ale tych możliwości, teraz będę się bała kupić inne kształty i kolory. |
||||
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatni wrzut jest super, ale który nie jest? |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że też lubisz zobaczyć jeden wzór w różnych wariacjach kolorystycznych (no po prostu nie da się powstrzymać
Uwielbiam te Twoje oplatane cyrkonie, są niesamowicie eleganckie
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Same piękności
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Piękne
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Gdy zamawiam coś w internecie, czasem dodatkowo kupuję jakąś rzecz na zasadzie "a ciekawe jak to będzie wyglądało w rzeczywistości?" Czasem trafiam, czasem nie. Tym razem po otwarciu przesyłki, gdy zobaczyłam te kryształy czułam, ze będą kłopoty
. Zanim je gdzieś wystawię ciekawa jestem Waszego zdania. W najgorszym razie - nożyczki i powrót do wersji w srebrze.Kolor dośc rzadki: Purple Haze, jak Vitrail Medium, multum kolorów ale bardziej stonowanych, jak kolory ziemi. Mam jeszcze kilka ciekawych w zanadrzu. Nawet się nie spodziewacie jakie dziwadła produkuje Swarovski. Edytowane przez extrano Czas edycji: 2010-06-01 o 21:58 |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Wisior mi się podoba, ale w kolczykach nie za bardzo pasuje mi ta obwódka brązowo-zielona. Mam mieszane uczucia.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
myślę, że możesz spokojnie wystawić
kolor może i nietypowy ale mi osobiście się podoba i myślę, że znajdzie się ktoś kto bardzo chciałby je mieć
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Piękne, cudowne. Uwielbiam takie kolczyki. Sama zaczynam zabawę z drobnicą. Na razie cierpliwości mi nie brakuje, ale jeszcze bardzo długa droga przede mna. Czy te piękności pleciesz na żyłce, czy na nitkach, jeśli na nitkach, to jakich?
Dziewczyny pisały tu o Twoich tutorialach, gdzie mogę je znaleźć? |
|
|
|
|
#108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Może to przez to, że wisior ma dodatkową srebrną obwódkę. W kolczykach jest tylko dół.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne ale piękne swarovskie, kolczykom moim zdaniem brak pełnej obwódki - jak w wisiorku, kolorystyka mi się podoba, z pewnością znajdzie się amator na ten komplet.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
podoba mi sie i kolorystyka i wykonanie ostatniego kompleciku
bardzo ogryginalne plecionki
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Kolorystyka bardzo fajna i kolorowa obwódka pasuje, ale ja bym wolała srebrną-ale myślę że to kwestia gustu.
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że znajdą kogoś kto je polubi
ale osobiście dla mnie za pstrokate
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Piękne są Twoje plecionki. Mam też małe pytanie ale o tym na priva
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Czas wrócic do znacznie bardziej charakterystycznych dla mnie plecionek. Pierwsze kolczyki sprzedały się chyba w 10 minut, zatem klasyka rządzi... Wisiorek wypleciony wg wzoru z najnowszego Beadworka, a kolczyki to swobodna wariacja na temat tego wzoru (po prostu mnie skręca gdy czegoś nie zmienię
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
trudno się dziwić, że kolczyki tak szybko się sprzedały -są śliczne
co do kompletu to faktycznie w kolczykach przydałoby się więcej perełek ale i tak cały komplet jest cudowny
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście klasyka zawsze pięknie wychodzi. Drugi komplecik też ładny, a mnie się wydaje, że stosunek perełek do srebra jest dobry.
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
może jeszcze perełką w środek kolczyka?
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Piękne nowości. Uważam, że w kolczykach z perełkami wszystko pasuje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.