![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
uppp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Czy moglby mnie ktos ocenic???
U: Sniadanie : 2 jajka na twardo z majonezem light i szczypiorkiem, kromka razowca z almette ziolowym i rzodkiewkami, kawa z mlekiem II sniadanie : kromka razowego z pasztetem sojowym i pomidorem, kawa z mlekiem (2%) Obiad: gesta zupa warzywna (duzo zmiksowanych warzyw, ziola i serek topiony) Pozniej : 2 kubki kakao Kolacja : serek wiejski z ziolami, 3 platy sledzi w occie, jablko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
U (gdzie ta @
![]() I śniadanie: bułka pszenna; 2x pół z masłem, wędliną, pomidorem i rzodkiewką, kawa z mlekiem i cukrem herbata zielona II śniadanie: serek homo waniliowy 150g; 2 łyżki pestek dyni i słonecznika, kilka laskowych Obiad: szklanka makaronu razowego przed ugotowaniem podsmażona na oleju z pieczarkami, wędliną i cebulką Deser: kawa z mlekiem i cukrem Podwieczorek: 400g maślanki truskawkowej zielona, jabłko Kolacja: bułka; pół z masłem, wędliną, pomidorem, rzodkiewką i chrzanem; pół z masłem, twarogiem i miodem; herbata I jak?? ![]()
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P chociaz moze wyszlo U ?
Sn: dwie kromki chleba z ziarnami jedna ma 45g z maselkiem szyneczka almette smietankowym , ogoreczkiem i pomidorkiem , mleko łaciate w kartoniku truskawkowe 250ml , jabułkooo 2sn (w szkole) dwie kromki j.w zlozone z maselkiem pasztecikiem pomidorowym ogorkiem , pomidorkiem , prinsessa carmelove , jabułkoo O: cały talerz kapusniaku gestego ( niestety tylko jedno danie ![]() D-P : budyn smietankowy na 0,5l mleka 2% , garsc nerkowcow , gratka truskawkowa 132g K(bdz) dwie kromki chleba z ziarnami z maselkiem serkiem zoltym szynusia i warzywkami hm .... 2 jajka na miekko a moze jajecznica sama nie wiem ![]() i jak?
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
przypominam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
No to ja wstawie moje dzisiejsze U, bo dawno mnie tu nie było
![]() I - owsianka z jabłkiem i jogurtem marakuja-brzoskwinia II (w szkole) - duże jabłko, rogalik z marcepanem i malinami ![]() III - makaron orkiszowy + pierś z kurczaka w kosteczkę pokrojona z jakimiś tam przyprawami na oliwie smażona + kilka ogórków konserwowych IV - spora garść nerkowców, 2-3garście jaśków nugatowych, mangnum white, gryz chałwy ![]() V - grahamka z masłem, sałatą, schabem pieczonym, jajkiem i majonezem + szklanka soku pomarańczowego w ciągu dnia poda gdzieś 2l i ze 3 kubasy zielonej herbatki ![]() Obleci? ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ej, napisz mi pw co u Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skąd ten rogalik? ! Moje U zmierzające do P Ś: pół kostki twarogu z tarą dużą marchewką, łyżeczką miodu i cynamonem, bułeczka cynamonowa. IIŚ: jabłko, pół grahamki z almette ziołowym i pomidorkiem, O: kapusta duszona z ziemniaczkami (2średnie) na oliwie, 1,5 jajka z chrzanem mleczna kanapka P:grejpfrut czerwony, dwa paski 'zgadnij kotku co mam w środku' (:, garść migdałów K:tuńczyk i jajko z cebulką i pomidorkiem, oliwą, grahamka kalarepka, garść migdałów(?) ujdzie?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
BAN stały
|
P
SN-4 kromki chleba slonecznikowego z 1)łyżka serkia wiejskiego, pomidorem, sałata, szczypiorkiem 2)rzodkiewka i łyżka serka wiejskiego 3)sałata, pasta z ciecierzycy (cieciorka+sól) ogórkiem kiszonym i zielonym 4)łyzka serka wiejskiego, plastrem jaja i pomidorem żółtym. dwiee garstkie winogron i kilka truskawek 2SN-2 kromki chelba słonecznikowego złożone z sałata, plastrem jaja, łyzeczka serka wiejskiego, pomidorem i rzodkiewka 45 min siłowni (10 minut intensywnego biegu na bierzni+cwiczenia na miesnie nóg i grzbietu) 45 minut wf (koszykówka dośc intensywna) 20 minut meczu koszykówki (duuuzo biegania) OB-1,5 łyżki ryżu brązowego przed ugotowaniem, garśc fasolki szparagowej i groszku cukrowego, sałatka z rzodkiewki, pomidora, ogórka, szczypiorku i łyżki serka wiejskiego, kapusta kiszona. 1h tenisa KOL-resztka sałatki jw, fasoli i groszku cukrowego prosze o ocene ![]() powoli sie przełamuje i staram sie zwiekszac ale nawet jak rano zjem wiecej to wieczorem ucinam kcal i wegle i ciezko mi narazie sie przełamac... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
U 1. serek wiejski 5 % z oliwkami i pomidorem bułka wiejska ciemna 80 g z homo, szynka, sałata, ogórkiem + jajko kawa z mlekiem 3,2% 2. fitella + jogutr naturalny 165 g, lu go 3. cos al a chli con care ![]() 100 g wołowiny z 2 łyzkmi fasoli, papryką, cebulą, kukurydzą szklanka makaronu swiderków pełnoziarnistych 3 łyżki sałatki wiosennej 4. twaróg półtłusty ketchupem + sałatka (pomidor, ogórek, oliwki, cebula) Proszę o ocenę ![]()
#2117 |
Zakorzenienie
|
R:
Śniadanie - owsianka na mleku 1,5% z jabłkiem i cynamonem IIśniadanie - 2 kromki razowca z białym serem, wędliną, pomidorem, papryką, sałatą, 2 rzodkiewki ; 30g słonecznika przekąska - jabłko IIIśniadanie - omlet z 1 jaja z wędliną ; kawałek (mały) kurczaka ćwiczenia Obiad - pierś z kurczaka, makaron razowy w sosie czosnkowym (jogo nat.+czosnek) Kolacja - wieśniak z czymś (nie mam pomysłu ![]() proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: owsianka (mleko kozie tj. 2,5% pół szklanki, płatki owsiane ok. 40g, jabłko, 2ł.otrębów, 3ł amarantusa, ponad 50g. wiejskiego lekkiego) O: ponad 200g filetu z dorsza gotowanego+ ok. pół woreczka brokułów, cebula, pieczarki+ ok.150g sosu słodko-kwaśnego (kupnego niestety) P: ok.40g orzechów (włoskie, nerkowce) K: 3 duże łychy wiejskiego lekkiego+ 2 łychy twarogu półtłustego+ pomidor, szczypiorek, rzodkiewki, przyprawy+ kromka wasy wyszło mi ok.1200kcal Proszę o ocenę ![]()
#2119 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz do czego to prowadzi w TWOIM przypadku! Możesz spowodować że wszystko wróci. Też tak miałam 3 razy wychodziłam i znowu wpychałam się w to bagno. NIE POWTARZAJ MOJEGO BŁĘDU!!!!!! POWSTRZYMAJ WSZYSTKO PÓKI NIE JEST ZA PÓŹNO!!!!!!! Bardzo zredukowałaś jedzenie i ponownie strasznie zaczynasz wyliczać. uwież mi nie chcesz stracić reszty życia na przeliczaniu porcji prawda? Więc weź się za siebie!!!! Do roboty i jutro widzę porządne U ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Już wczorajsze ![]() ![]() Śniadanie: owsianka 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleka 2% z miodem, cynamonem, jabłkiem, słonecznikiem, rodzynkami i orzechami laskowymi, kawa zbożowa II Śniadanie: 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem i siemieniem lnianym z masłem, sałatą, 2 grubymi plastrami galantyny z indyka, musztardą, ogórkiem małosolnym, dużą rzodkiewką, czerwoną papryką i szczypiorkiem, a na deser miseczka truskawek ![]() Obiad: (jeszcze z wczoraj zostało, bo mama cały gar ugotowała ![]() wycieczka rowerowa (a co trza kożystać jak nie padało ![]() Kolacja: sałatka (parowana marchewka i kilka różyczek brokuła, kawałek czerwonej papryki, szczypiorek, ogórek konserwowy, kawałek świerzego ogóra, rzodkiewka, 2 plastry wędzonego łososia, trochę musztardy, curry, łyżka majonezu i jogurtu) + 2 piętki z razowca ze słonecznikiem ![]() ![]() ![]() i ślicznie proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-17 o 23:09 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
BAN stały
|
dzięki dziewczyny
![]() potem wstawię zgrabne i zdrowe U ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- no ja myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
U ---------> R
śniadanie: 1,5 dużej kromki razowca, podsmarowanej cienko majonezem nisko-tłuszczowym, z sałatą, plasterkiem sera żółtego, polędwicy, pomidora i rzodkiewki śniadanie II: mały banan zalany serkiem wiejskim lekkim, posypane kawą zbożową ![]() po: kawa z mlekiem 2% obiad: pół woreczka kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym (na łyżce oliwy pieczarki, cebula, jogurt naturalny, łyżka otrębów i przyprawy), kilka ogórków kwaszonych kolacja: serek wiejski lekki z rzodkiewką i szczypiorkiem Proszę o ocenę. Chcę schudnąć nie więcej niż 3 kg, dlatego też nie chcę ograniczać się jakoś bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Upt."chyba mnie jakieś grypisko dopada"....
co myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-18 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R
![]() ![]() Śniadanie - placki owsiane (50g owsianych, 20g otr. pszennych, jajko) z truskawkami ![]() IIśniadanie - grahamka z wędliną i warzywkami ; jabłko pt - omlet z 1jaja z twarogiem na waniliowo ćwiczenia Obiad - pół woreczka ryżu brązowego z jakimś mięskiem basen zaraz po -jabłko Podwieczorek - kromka razowca z serkiem homo ; jajko z twarogiem chudym zawinięte w 3 plastry polędwicy ; herbatka Kolacja - 30g arachidów (wybaczcie brak białka ale jakoś tak.. podwieczorek będzie dość późno więc tylko to na przegryzkę ![]() Niedługo czeka mnie U. Trochę boję się przejścia no ale będę podglądać jadłospisy stąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze raczej U ( ta pogoda na mnie bardzo zle wplywa ;( )
Sn: dwie kromy po 45g chleba z ziarnami z masełkiem : szyneczka , serkiem Moj ulubiony , pomidorem i ogorkiem , activia 200g do picia szuszona sliwka , jabłuszko 2sn: grahamka z ziarnami z maselkiem i almette smietankowym i ogorasem , gratka truskawkowa 132g , jabłucho (szkola) O: dwa duze i grubasne nalesniki : jeden z twarozkiem (twarog , smietana, cukier) drugi z dzemem truskawkowym i garscia nerkowcow P: jabłuszko i pomaranczka pokrojone i zalane jogobella jagodowa 140g z wrzucona garscia mieszanki studenckiej K(bdz ) dwie kromki jakie jak na sniadanko ![]() i jak ? bbardzo prosze o ocenki ;*
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-18 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
moje U
1. tost z dwóch kromek razowca z serem ekologicznym, pomidorem, ketchupem, jajecznica z dwóch jaj z pomidorem i szczypiorkiem, plaster polędwicy drobiowej; suszona śliwka 2. kanapka złożona na pół z dwóch kromek razowca z polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem 3. kasza jęczmienna z prażonym jabłkiem i serkiem homo 4. sałatka na ciepło z mięsa mielonego, fury gotowanych warzyw i pestek słonecznika; dwa orzechy brazylijskie 5. sałatka z krewetek, surimi, tuńczyka, wieśniaka i warzyw; marchewka Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
BAN stały
|
p
sn-3 kromki słonecznikowego z sałata, serkiem wiejskim, jajkiem, pomidorem i rzodkiewka, dwie garscie winogron 2sn-1,5 kromki słonecznikowego z papryka, sałata, ogorkiem, jakimis kiełkami, natka, pomidorem (nie miałam w lodówce rano nic po za warzywami z sałatki,dlatego same warzywa, wiem, ze beznadziejnie...) ob-dwie łyzki ryzu brazowego z cukinia, pieczarkami i przecierem pomidorowym, groszek cukrowy i fasolka szparagowa, sałatka z rzodkiewek, ogórka zielonego i serka wiejskiego *kłótnia z mama, dużo łez i dużo za dużo przykrych słów* pod-(1h po obiedzie) miska orzeszków piniowych, słonecznika, pestek dyni, rodzynek i winogron na pół z mamą kol- (2h po podw) diwe kromki orkiszowego z 1/3 ogromnego awocado, białym serem natka pietruchy i rzodkiewkami prosze o ocene... od jutra bedzie porzadne p, po dzisiejszej kłótni naprawde CHCE przytyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.