"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 18:51   #1561
koglus
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

jak dłuo trzeba brac witaminy?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:00   #1562
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
moja tez od jakiegos czasu ma swiadome usmieszki a dodatkowo ma gilgotki na brzuszku jak ja smyram po brzuszku to sie cieszy w zalaczniku zdjecie ze smyrania
ślicznie jak ja wam zazdroszczę że lubi gilgotki. Mój sie cały spina jak tylko go dotknę nie lubi i już.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dziś lekarz który robił Maćkowi USG biodrek powiedził że pieluchowanie nic nie daje i robi się to po to żeby nikt nie mówił że nic się nie robi czyli pieluchowanie to pic na wode fotomontrz
no i to rozumiem, a nie tak jak ten co ja u niego byłam, wszystko cacy ale wszystkie dzieci pieluchujemy. taka widocznie stara szkoła.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:05   #1563
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Może Łazienki? Ja z chęcią piszę się na takie spotkanie ale na stałe wracam dopiero we wrześniu i prawdopodobnie bez dziecka.

Mrowak - ja też z konińskiego pochodzę. Urodziłam się w Turku
Czyli, że jak? Ona zostaje w Opolu??

No i świat jest jednak mały.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:13   #1564
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mamcie karmiace piersią: bierzecie jakieś witaminy? bo ja czuje ze cos by mi sie przydalo ale nie wiem jakie sa ok
Ja biorę teraz Prenatal classic i dodatkowo tran. Przy pierwszym dziecku nie brałam witamin, to jak mi strasznie włosy wypadały, no i dodatkowo częste wizyty u stomatologa, z wynikiem takim że pozbyłam się jednego zęba mądrości. I właśnie dentysta kazał mi brać witaminy, bo dziecko wszystko co najlepsze z nas wyciągnie, a nam resztki zostają.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a które z was robiły USG przezciemiączkowe? Miałyście jakieś wskazania do tego?
U nas w szpitalu robią wszystkim dzieciom po urodzeniu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:24   #1565
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
tylkooliwka dzieki b przepysznosci ja pprosze o jeszcze az sie glodna zrobilam a zupka brokulowa na gazie dopiero

aneczka a do jakiego pediatry chodzicie ?? my do dr Bajkacz choc za kazdym razem chca mnie rejstrowac do dr Łuki ale ja jej jakos nie trawie moze mam uraz po tym jak zbagatelizowala Julki biegunke mowiac ze to normalne a dr Bajkacz nas odrazu do szpitala wyslala bo wiedziala ze ona ma rota
a do ortoppedy ?? my nie musimy chyba isc zreszta w czwartek zapytam doktor

a powiedzcie mi jak jest szczepienie to w co dziecko kluja ?? bo ja nie wiem czy zakladac kombinezon pajaca czy dres co szybciej potem sie zalozy i czy to boli ?? i pisalyscie o czyms do posmarowania prosze napiszcie jeszcze raz jak ja sie boje jak ja beda kluli zawsze jak jej igle wbijaja ona az sina sie robi meza chyba wysle bo ja zas sie porycze
mi kazali kupicmasc Altix i tym smarowac tylko ze na ulotce jest jest napisane-nie stosowac u malych dzieci-i badz tu madry.. załóż cos wygodnego zeby latwo sie rozbieralo i ubieralo,ja zakladam pajacyka.

Cytat:
mamcie karmiace piersią: bierzecie jakieś witaminy? bo ja czuje ze cos by mi sie przydalo ale nie wiem jakie sa ok
ja biore te co w ciazy bralam prenatal

Cytat:
Dziewczyny, a które z was robiły USG przezciemiączkowe? Miałyście jakieś wskazania do tego?
catro ja mialam,bylo wskazanie,jeszcze w szpitalu mial robione ale wszystko ok.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:27   #1566
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - ja mieszkam na Bemowie Lotnisko.
A jak Ty tu wracasz? Hę?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A z witaminek biorę Feminatal N - ten z Omega3, a dodatkowo żelazo, bo po porodzie kiepsko u mnie z czerwonymi krwinkami - dużo krwi straciłam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:34   #1567
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli, że jak? Ona zostaje w Opolu??

No i świat jest jednak mały.
Najprawdopodobniej tak. Oliwka będzie wraz z TZ tutaj a ja będę na wekend-y przyjeżdżała. Oczywiście to jeszcze nie na 100% bo ja nie wiem czy będę w stanie rozstać się z dzieckiem i jeszcze musimy poszukać opiekunki - może mama TZ?, no i jeszcze nie wiadomo jak z jej zdrowiem. Tutaj ma dobrą opiekę i nie chcemy zmieniać lekarzy.
No i teraz to chyba ja jestem najbardziej wyrodną matką tzn. dopiero będę

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
to ja niedaleko pracuję. Jak wrócę to koniecznie musimy się spotkać. tam na przeciwko lotniska są takie knajpki gdzie można posiedzieć.
A Ty to tak pewnie w jakimś namiocie na środku tego lotniska?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:41   #1568
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore prenatal i prenatal DHA zelazo bralam dwa tygodnie i pije jeszcze wapno bo u mnie okres alergii sie zaczal niestety w ogrodzie wsio kwitnie

Cytat:
my mielismy w szpitalu

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
jak dłuo trzeba brac witaminy?
do kona karmienia piersia tak mowil lekarz

Cytat:
A jak Ty tu wracasz? Hę?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A z witaminek biorę Feminatal N - ten z Omega3, a dodatkowo żelazo, bo po porodzie kiepsko u mnie z czerwonymi krwinkami - dużo krwi straciłam.
a robilas kontrolnie hemoglobine po szpitalu ??
ja zrobilam po 2 tygodniach brania zelaza i juz nie biore

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:54   #1569
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my juz po kąpieli,, mala lezy sobie w leżaczku ze smokiem i wlasnie chyba usypia a do kąpieli ją budzilam , rodzice poszli zobaczyc jak tam u nas woda bo mieszkamy przy wałach i żeglinie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:02   #1570
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
ja tez Prenatal

Pop jak mus to mus a Oliwka na pewno bedzie pod dobra opieką.. nie bedziesz rzadną wyrodna matką!

Ponawiam zapytanie o nianie elektroniczne- ma któas -jakie polecacie?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:22   #1571
NaTaLaLa
BAN stały

Hej dziewczynki...powrocilam. .po dluuuugiej nieobecnosci spowodowanej wiosennymi porzadkami, okropnym bolem zeba i 'obrzadkiem' przy mej pierworodnej

Temat mial byc zamkniety, ale ja nic nie wiedzialam. Isis.... albo sobie daruje, zadne slowa nie beda odpowiednie w takiej chwili.

Jestem z Wami na biezaco...tylko jak juz pisalam wczesniej, kupki, bole brzuszka- to nam obce (odpukac)... wiec tylko i wylacznie czytam

My w niedziele skonczylysmy 2 miesiace mam juz dorosla core ale ten czas leci... dzis przypadkiem weszlam na wczesniejszy watek i akurat natrafilam na swoj post zaraz po wyjsciu ze szpitala.... ahhhh wiecie ze ja juz chyba moge drugi raz

Lece wstawie pranie poki mala spi i jeszcze pozniej do Was zajrze
A to moj dorosly skarb (zdjecie z niedzieli)

Edytowane przez NaTaLaLa
Czas edycji: 2010-05-20 o 01:42
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:33   #1572
Darusiaaaa
Zakorzenienie

twoja mala mnie zawsze rozwala jest taka sliczna taka delikatna damulka

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

moja przy niej to jak czolg:P hahaa

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

a mam jeszcze pytanie do was. czy wasze maluchy skupiaja juz uwage jak do nich mowicie to sie na was patrza i tak dalej?
bo moja wlasnie nie , rozglada sie, nie skupia nie wiem od jakiego wieku zaczynaja jarzyc takie rzeczy
A.Camus
Stary 2010-05-18, 20:33   #1573
NaTaLaLa
BAN stały

hehe czolg :P oj mamuska mamuska rozwalilas mnie.... tak wogole to nie wiem czy pamietasz ale mialysmy byc po rodzinie, tylko Oliwciu siusiak odpadl :P i musi szukac kawalera :P

Tak jeszcze ogolnie, doczekalam sie w koncu dlugo wyczekiwanego okresu i zaczelam brac tabletki.....dawno tak dobrze sie nie czulam bylam nastawiona na bole glowy, itp itd a tu NIC wszystko super biore Yasmin a jak u Was? zdecydowalyscie sie konkretnie na jakas antykoncepcje? jakby ktoras z Was zdecydowala sie na spirale to ja chce tu recenzje od zakladania po wszystko inne...bo ciagle rozwazam rozwazam i sama nie wiem....
Stary 2010-05-18, 20:35   #1574
drcron
Zakorzenienie

Natala slodka czekoladka z Twojej niuni a 2 zdjecie rewelacja

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:37   #1575
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja na 100 procent tabletki -Yasminelle, a na spirale sie nie zdecyduje na pewno

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

pamietam pamietam ale widzisz Kacper sie wyOliwkował i OOO!!!!Dupa!!

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

okresu sie nie doczekalam jeszcze ale wcale za specjalnie nie czekam za nim
A.Camus
Stary 2010-05-18, 20:44   #1576
NaTaLaLa
BAN stały

Darusia moja jak do niej mowisz, to patrzy prosto w oczy i robi glupie miny :P jesli glowke ma odwrocona boczkiem i cos sie do niej mowi automatycznie odwraca, reaguje na zabawki wiszace w hustawce i bujaku, w macie edukacyjnej mam kilka *******ek wiszacych tez na to patrzy non stop... pozatym taka gadula z niej od jakis 2-3 tyg ze tragedia haha opowiada, zali sie.... ile razy juz przez to plakalam to tylko ja wiem.... wzruszajace to takie jakies bylo no :P
Z czystym sumieniem moge stwierdzic ze uwielbiam bycie mama a nawet wiecej niz uwielbiam....chyba mam za maly zasob slownictwa zeby to jakos konkretnie opisac

Aha, i zaczela sokac piastki.... niezaleznie po jedzeniu, przed- takze to na pewno nie z glodu.... jakby cos ja swedzialo.....przy okazji dowiedzialam sie ze ja 1 zab mialam w 2 miesiacach.... oby to nie bylo to ;/
obejrzalam jej cala buzke nie ma zadnych krosteczek w srodku ni nic, wszystko ok... moze poprostu poznaje swoje raczki....nie wiem.....ale zastanawia mnie to bardzo

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

I masz racje, nie czekaj.... nie dosc ze o tamponach nie ma nawet mowy (ja nigdy w zyciu nie uzywalam podpasek, dopiero po porodzie i teraz), do tego ilosc jest niesamowita, zaczelam brac wiecej witamin bo w naszych organizmach po ciazy i porodzie tyle zmian ze o anemie nie trudno.... i ciagnie sie juz 6 dzien....tragedia ;/ jak to dobrze bylo bez ajjjjj
Stary 2010-05-18, 20:44   #1577
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez ssa raczki ale nie reaguje jeszcze az tak bardzo spojrzy sie i usmiecha ale nieraz mozna mowic a ona w kazda strone odwraca glowke a nie zatrzyma spojrzenia na mnie;/
A.Camus
Stary 2010-05-18, 20:51   #1578
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
catro ja mialam,bylo wskazanie,jeszcze w szpitalu mial robione ale wszystko ok.
A możesz jeszcze powiedzieć, co to za wskazanie? Ta torbielka?

W ogóle to naprawdę dziwne te zasady - niektóre dzieci mają takie usg po urodzeniu, inne nie, niektóre dostają skierowanie na usg bioderek, inne nie

Pop - bierzecie pod uwagę dobro dziecka, i to najważniejsze

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:53   #1579
NaTaLaLa
BAN stały

Jeszcze troszke... tydzien, dwa i pewnie zacznie u mnie tez od niedawna sie zaczelo.... a Twoja niunia troszke mlodsza od mojej Linijki....

My w piatek mamy szczepienia.... 3 na raz ;/ nie wiem jak to bedzie bo przypierwszym plakalam razem z nia.... probowalam sie opanowac ale samo lecialo....jak z kranu... ;/ az sie normalnie boje :/ i od razu nas zwaza, zmierza....ajj przezywam nawet najcichsze piardniecie :P co ona ze mna zrobila.................. ......................... ..
Stary 2010-05-18, 20:58   #1580
catro
Rozeznanie

Natala - słodziuchna mała

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:03   #1581
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie jest to samo a to spojrzenie gapcia samo mi lezki wyciska.
My jutro na szczepienie 6 w 1 i rota.
Tez ja beda chyba mierzyc i wazyc mam nadzieje wazona byla dawno temu a mierzona wcale;/

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a bardzo jestem ciekawa ile ma cm i ile wazy

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

dziewczyny do ilu kg sa foteliki maxi cosi? 13?
moze poprosze mame zeby kupila fotelik dla malej jak bedzie wieksza bedziemy juz mieli a bez fotelika ani rusz.
A.Camus
Stary 2010-05-18, 21:11   #1582
NaTaLaLa
BAN stały

Dziekujemy ciotki
Lece po butle bo za moment wlaczy sie syrena
Zajrze za moment
Stary 2010-05-18, 21:17   #1583
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja uciekam bo siedzimy z mloda u taty, chwile z nia posiedzi ja sie wykapie aaaa jeszcze PYTANIE!
Kiedy mozna sie normalnie w goracej wodzie polozyc w wannie?Moge juz?

Maluch moj tez bedzie jadl niedlugo wiec czas uciekac
A.Camus
Stary 2010-05-18, 21:24   #1584
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ponawiam zapytanie o nianie elektroniczne- ma któas -jakie polecacie?
Ja mam nianię elektroniczną Angelcare wraz z matą do badania oddechu. Jestem z niej bardzo zadowolona ale tania nie była. My ją codziennie używamy szczególnie w nocy bo mała śpi na brzuchu i dzieki niej wiemy że oddycha.

NaTaLaLa - Ta Twoja córa to coraz większe capucino - jest prześliczna. Ale jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to się zdziwiłam że już siedzi, no ale potem już widziałam rękę TZ.
A wiesz czego my najbardziej Ci zazdrościmy? Ciepła!! u nas leje i leje. Może nam trochę słońca podeślesz

Drcron - wczoraj pisałaś że Twój tż Julką się zajmował. A przecież nasza Polska zalana a on strażak i powinien siedzieć na akcji a nie z żoną.

Stary 2010-05-18, 21:29   #1585
aneczkkaa
Zakorzenienie

Melduję jesteśmy po wizycie u ortopedy okazało się ze wszystko w porzadku nawet nie będzie potrzebny rehabilitant
ale się cieszę

w czwartek wizyta u okulisty mam nadzieję że też wszystko będzie dobrze
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:30   #1586
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
hmm... w sumie masz racje, tylko że Mały nie ma na tyle siły aby przekręcić się na brzuszek, zazwyczaj śpi na pleckach, tylko sobie główką zmienia stronę. On nie lubi leżeć ani na boku a tym bardziej na brzuchu... ...... a od kiedy już bezpiecznie można dać poduszkę?
.
Nie znasz dnia ani godziny tak naprawde a dziecko mówią że do roku powinno spać bez poduszki .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u mnie ceny
5 w 1 120
6 w 1 180
rota 330
pneumo 220
meningo-nie wiem jeszcze

dziewczyny sa 2 tury czy 3 szczepionek? rota wybralismy te 2 ale te skojarzone sa 2 czy 3 bo kolezanka mowi ze 130zl placi i jeszcze raz bo juz 2 byla...
3 dawki i potem przypominajace jak ma 1.5 roku

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ja mam w salonie połączenie brązu, jasnego lnu i czerwieni. Pięknie się te kolory ze sobą komponują. To oczywiście moje zdanie a wy same oceńcie
super bardzo mi się podoba

Cytat:
ja biore te co w ciązy i do tego omega osobno kwasy .

Cytat:
nie u mnie w przychodni robią profilaktycznie tak samo brzuszka

Pop - żadna z ciebie wyrodna fajnie ze masz chłopa co jak druga mama jest

megi - ja się pisze na spacer .. tylko kiedy to ciepło nastanie

A u nas dziś chwile grozy . wybierałam się własnie z Szymkiem co by mu nabyć kaloszki . teściowa trzymała mała ja się szykowałam a Szymek lazł przez pokój droga prosta . i co potknął się jeden samochodzik i wyladował buzią na drugim . wstaje patrze krew się leje . wytarłam go okazło się że pod wargą z prawej strony rozciete , Mało ale dośc głeboko . jakoś mi to dziwnie wygladało wiec stwierdziłam że wale z nim do szpitala niech zobacza No i ma biedaczek jeden szew załozony /. Upłakała si bidula . w środku buźki dla odmiany od zęba opuchniete bo jak opadł to jeszcze ząbkiem uderzył . na szczęscie już nie pamieta i biega z najlepsze . dostał w domu duże lody żeby zeszło opuchniete . Oczy trzeba mieć w d... włazi wszędzie i nic sobie nie robi a tu na prostej drodze sie wywalił za tydzień na zdjęcie tego szwa

dzięki dziewczyny za fotki super macie te ściany i jakich panów zdolnych
Stary 2010-05-18, 21:43   #1587
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
no to 16go czerwca bede Ci zazdroscic, bo bedac tam na 100% powedrowalabym na koncert! A tak...daleko mam

ja nie mam niani el.

Natalala, jaką ona ma cudna cere!!! a wpycha lapki do buzi bo to okres wzmozonej pracy slinianek i bedzie tez sie wiecej slinic. To nie zabki jeszcze raczej.

Darusia, mozesz mozesz. Ja pierwsza kapiel zaliczylam jakis tydzien temu i uswiadomilam sobie, ze jest to pierwsza KAPIEL taka z polezeniem w wannie a nie prysznic od....czasu sprzed ciazy! Myslalam, ze zostane w tej wannie na zawsze!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:47   #1588
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Melduję jesteśmy po wizycie u ortopedy okazało się ze wszystko w porzadku nawet nie będzie potrzebny rehabilitant
ale się cieszę

w czwartek wizyta u okulisty mam nadzieję że też wszystko będzie dobrze
Gratulujęklask i:. I troszeczkę zazdroszczę

AniaP - Prawdziwy horror. I jak tu upilnować dziecko. Biedny mały.
Przecież nie da się wszystkiego przewidzieć.

Stary 2010-05-18, 21:49   #1589
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A u nas dziś chwile grozy . wybierałam się własnie z Szymkiem co by mu nabyć kaloszki . teściowa trzymała mała ja się szykowałam a Szymek lazł przez pokój droga prosta . i co potknął się jeden samochodzik i wyladował buzią na drugim . wstaje patrze krew się leje . wytarłam go okazło się że pod wargą z prawej strony rozciete , Mało ale dośc głeboko . jakoś mi to dziwnie wygladało wiec stwierdziłam że wale z nim do szpitala niech zobacza No i ma biedaczek jeden szew załozony /. Upłakała si bidula . w środku buźki dla odmiany od zęba opuchniete bo jak opadł to jeszcze ząbkiem uderzył . na szczęscie już nie pamieta i biega z najlepsze . dostał w domu duże lody żeby zeszło opuchniete . Oczy trzeba mieć w d... włazi wszędzie i nic sobie nie robi a tu na prostej drodze sie wywalił za tydzień na zdjęcie tego szwa
następnym razem jak mały sobie coś zrobi przyłóż mu do ranki błonkę z jajka (jak rozbijesz surowe jajo to oderwiesz ja od skorupki)... szkoda szyć małego... a to działa... błonka zasycha i ściąga skórę i po paru dniach odpada... zostaje tylko mała blizna... wiem bo sama taką mam na czole jak była młodsza od Szymka 'wyskoczyłam' z łóżeczka na główkę i sobie czoło rozcięłam.. też chcieli ze mną do szpitala jechać.. podobno darłam się strasznie.. dziadek czekał przed domem i jakiś facet go zaczepił.. spytał czemu tak dziecko krzyczy... dziadek powiedział co sie stało.. i ten pan kazał właśnie tą błonkę z jaj dać... od tamtego czasu na takie małe rozcięcia tylko jajo i spokój.. młodszy brat też miał łuk brwiowy rozcięty jak miał 3 latka a teraz ani śladu nie ma...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:55   #1590
NaTaLaLa
BAN stały

Pop, mrowak dziekujemy
hehe Linijka sama jeszcze nie siedzi, chociaz chcialabym...podtrzymujem y ja za paszki, od tylu za plecki....ale glowke trzyma tak sztywno ze jestem w szoku...podnosimy ja za raczki do pozycji siedzacej kilka razy dziennie i chyba wycwiczyla troszke nie chce lezec na brzuszku...jest jeden wielki lament, pediatra powiedziala zeby wlasnie cwiczyc z nia takie podnoszenia...po 2-3, kilka razy dziennie...najlepiej po zmianie pieluchy....

Co do cery to na dzien dzisiejszy jest sporo ciemniejsza ode mnie...zdjecia dobrze nie pokazuja ;/ ale to dobrze bo wiem ze nie uslysze Mamo daj na solarium :P jak ja to mialam w zwyczaju :P

Slini sie strasznie od jakis 2 tyg, robi banki... a jak jej peknie to robi zeza :P taki urok....nigdy nie udaje mi sie uchwycic na zdjeciu...za to uchwycilam inny moment...jak ponizej :P

Edytowane przez NaTaLaLa
Czas edycji: 2010-05-20 o 01:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości