|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
jak dłuo trzeba brac witaminy?
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- no i to rozumiem, a nie tak jak ten co ja u niego byłam, wszystko cacy ale wszystkie dzieci pieluchujemy. taka widocznie stara szkoła.
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i świat jest jednak mały.
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- U nas w szpitalu robią wszystkim dzieciom po urodzeniu
|
|
|
#1565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załóż cos wygodnego zeby latwo sie rozbieralo i ubieralo,ja zakladam pajacyka.Cytat:
catro ja mialam,bylo wskazanie,jeszcze w szpitalu mial robione ale wszystko ok. |
||
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - ja mieszkam na Bemowie Lotnisko.
A jak Ty tu wracasz? Hę? ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- A z witaminek biorę Feminatal N - ten z Omega3, a dodatkowo żelazo, bo po porodzie kiepsko u mnie z czerwonymi krwinkami - dużo krwi straciłam.
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Najprawdopodobniej tak. Oliwka będzie wraz z TZ tutaj a ja będę na wekend-y przyjeżdżała. Oczywiście to jeszcze nie na 100% bo ja nie wiem czy będę w stanie rozstać się z dzieckiem i jeszcze musimy poszukać opiekunki - może mama TZ?, no i jeszcze nie wiadomo jak z jej zdrowiem. Tutaj ma dobrą opiekę i nie chcemy zmieniać lekarzy.
No i teraz to chyba ja jestem najbardziej wyrodną matką tzn. dopiero będę ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- to ja niedaleko pracuję. A Ty to tak pewnie w jakimś namiocie na środku tego lotniska?
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do kona karmienia piersia tak mowil lekarz Cytat:
ja zrobilam po 2 tygodniach brania zelaza i juz nie biore
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
my juz po kąpieli,, mala lezy sobie w leżaczku ze smokiem i wlasnie chyba usypia a do kąpieli ją budzilam , rodzice poszli zobaczyc jak tam u nas woda bo mieszkamy przy wałach i żeglinie.
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pop jak mus to mus a Oliwka na pewno bedzie pod dobra opieką.. nie bedziesz rzadną wyrodna matką! Ponawiam zapytanie o nianie elektroniczne- ma któas -jakie polecacie?
|
|
|
#1571 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki...powrocilam. .po dluuuugiej nieobecnosci spowodowanej wiosennymi porzadkami, okropnym bolem zeba i 'obrzadkiem' przy mej pierworodnej
Temat mial byc zamkniety, ale ja nic nie wiedzialam. Isis.... albo sobie daruje, zadne slowa nie beda odpowiednie w takiej chwili. Jestem z Wami na biezaco...tylko jak juz pisalam wczesniej, kupki, bole brzuszka- to nam obce (odpukac)... wiec tylko i wylacznie czytam ![]() My w niedziele skonczylysmy 2 miesiace mam juz dorosla core ale ten czas leci... dzis przypadkiem weszlam na wczesniejszy watek i akurat natrafilam na swoj post zaraz po wyjsciu ze szpitala.... ahhhh![]() Lece wstawie pranie poki mala spi i jeszcze pozniej do Was zajrze A to moj dorosly skarb (zdjecie z niedzieli) Edytowane przez NaTaLaLa Czas edycji: 2010-05-20 o 01:42 |
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
twoja mala mnie zawsze rozwala
jest taka sliczna taka delikatna damulka![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- moja przy niej to jak czolg:P hahaa ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- a mam jeszcze pytanie do was. czy wasze maluchy skupiaja juz uwage jak do nich mowicie to sie na was patrza i tak dalej? bo moja wlasnie nie , rozglada sie, nie skupia nie wiem od jakiego wieku zaczynaja jarzyc takie rzeczy
|
|
#1573 |
|
BAN stały
|
hehe czolg :P oj mamuska mamuska rozwalilas mnie.... tak wogole to nie wiem czy pamietasz ale mialysmy byc po rodzinie, tylko Oliwciu siusiak odpadl :P i musi szukac kawalera :P
Tak jeszcze ogolnie, doczekalam sie w koncu dlugo wyczekiwanego okresu i zaczelam brac tabletki.....dawno tak dobrze sie nie czulam bylam nastawiona na bole glowy, itp itd a tu NIC wszystko super biore Yasmin a jak u Was? zdecydowalyscie sie konkretnie na jakas antykoncepcje? jakby ktoras z Was zdecydowala sie na spirale to ja chce tu recenzje od zakladania po wszystko inne...bo ciagle rozwazam rozwazam i sama nie wiem....
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Natala slodka czekoladka z Twojej niuni a 2 zdjecie rewelacja
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 100 procent tabletki -Yasminelle, a na spirale sie nie zdecyduje na pewno
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- pamietam pamietam ale widzisz Kacper sie wyOliwkował i OOO!!!!Dupa!! ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- okresu sie nie doczekalam jeszcze ale wcale za specjalnie nie czekam za nim
|
|
#1576 |
|
BAN stały
|
Darusia moja jak do niej mowisz, to patrzy prosto w oczy i robi glupie miny :P jesli glowke ma odwrocona boczkiem i cos sie do niej mowi automatycznie odwraca, reaguje na zabawki wiszace w hustawce i bujaku, w macie edukacyjnej mam kilka *******ek wiszacych tez na to patrzy non stop... pozatym taka gadula z niej od jakis 2-3 tyg ze tragedia haha opowiada, zali sie.... ile razy juz przez to plakalam to tylko ja wiem.... wzruszajace to takie jakies bylo no :P
Z czystym sumieniem moge stwierdzic ze uwielbiam bycie mama a nawet wiecej niz uwielbiam....chyba mam za maly zasob slownictwa zeby to jakos konkretnie opisacAha, i zaczela sokac piastki.... niezaleznie po jedzeniu, przed- takze to na pewno nie z glodu.... jakby cos ja swedzialo.....przy okazji dowiedzialam sie ze ja 1 zab mialam w 2 miesiacach.... oby to nie bylo to ;/ obejrzalam jej cala buzke nie ma zadnych krosteczek w srodku ni nic, wszystko ok... moze poprostu poznaje swoje raczki....nie wiem.....ale zastanawia mnie to bardzo ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- I masz racje, nie czekaj.... nie dosc ze o tamponach nie ma nawet mowy (ja nigdy w zyciu nie uzywalam podpasek, dopiero po porodzie i teraz), do tego ilosc jest niesamowita, zaczelam brac wiecej witamin bo w naszych organizmach po ciazy i porodzie tyle zmian ze o anemie nie trudno.... i ciagnie sie juz 6 dzien....tragedia ;/ jak to dobrze bylo bez ajjjjj |
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez ssa raczki ale nie reaguje jeszcze az tak bardzo
spojrzy sie i usmiecha ale nieraz mozna mowic a ona w kazda strone odwraca glowke a nie zatrzyma spojrzenia na mnie;/
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to naprawdę dziwne te zasady - niektóre dzieci mają takie usg po urodzeniu, inne nie, niektóre dostają skierowanie na usg bioderek, inne nie ![]() Pop - bierzecie pod uwagę dobro dziecka, i to najważniejsze |
|
|
|
|
#1579 |
|
BAN stały
|
Jeszcze troszke... tydzien, dwa i pewnie zacznie
u mnie tez od niedawna sie zaczelo.... a Twoja niunia troszke mlodsza od mojej Linijki....![]() My w piatek mamy szczepienia.... 3 na raz ;/ nie wiem jak to bedzie bo przypierwszym plakalam razem z nia.... probowalam sie opanowac ale samo lecialo....jak z kranu... ;/ az sie normalnie boje :/ i od razu nas zwaza, zmierza....ajj przezywam nawet najcichsze piardniecie :P co ona ze mna zrobila.................. ......................... .. |
|
|
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
Natala - słodziuchna mała
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest to samo a to spojrzenie gapcia samo mi lezki wyciska.
My jutro na szczepienie 6 w 1 i rota. Tez ja beda chyba mierzyc i wazyc mam nadzieje wazona byla dawno temu a mierzona wcale;/ ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- a bardzo jestem ciekawa ile ma cm i ile wazy ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- dziewczyny do ilu kg sa foteliki maxi cosi? 13? moze poprosze mame zeby kupila fotelik dla malej jak bedzie wieksza bedziemy juz mieli a bez fotelika ani rusz.
|
|
#1582 |
|
BAN stały
|
Dziekujemy ciotki
![]() Lece po butle bo za moment wlaczy sie syrena Zajrze za moment
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam bo siedzimy z mloda u taty, chwile z nia posiedzi ja sie wykapie aaaa jeszcze PYTANIE!
Kiedy mozna sie normalnie w goracej wodzie polozyc w wannie?Moge juz? Maluch moj tez bedzie jadl niedlugo wiec czas uciekac
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NaTaLaLa - Ta Twoja córa to coraz większe capucino - jest prześliczna. Ale jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to się zdziwiłam że już siedzi, no ale potem już widziałam rękę TZ ![]() . A wiesz czego my najbardziej Ci zazdrościmy? Ciepła!! u nas leje i leje. Może nam trochę słońca podeślesz ![]() ![]() Drcron - wczoraj pisałaś że Twój tż Julką się zajmował. A przecież nasza Polska zalana a on strażak i powinien siedzieć na akcji a nie z żoną .
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję jesteśmy po wizycie u ortopedy okazało się ze wszystko w porzadku nawet nie będzie potrzebny rehabilitant
w czwartek wizyta u okulisty mam nadzieję że też wszystko będzie dobrze
|
#1586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziecko mówią że do roku powinno spać bez poduszki . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pop - żadna z ciebie wyrodna fajnie ze masz chłopa co jak druga mama jest megi - ja się pisze na spacer .. tylko kiedy to ciepło nastanie A u nas dziś chwile grozy . wybierałam się własnie z Szymkiem co by mu nabyć kaloszki . teściowa trzymała mała ja się szykowałam a Szymek lazł przez pokój droga prosta . i co potknął się jeden samochodzik i wyladował buzią na drugim . wstaje patrze krew się leje . wytarłam go okazło się że pod wargą z prawej strony rozciete , Mało ale dośc głeboko . jakoś mi to dziwnie wygladało wiec stwierdziłam że wale z nim do szpitala niech zobacza No i ma biedaczek jeden szew załozony /. Upłakała si bidula . w środku buźki dla odmiany od zęba opuchniete bo jak opadł to jeszcze ząbkiem uderzył . na szczęscie już nie pamieta i biega z najlepsze . dostał w domu duże lody żeby zeszło opuchniete . Oczy trzeba mieć w d... włazi wszędzie i nic sobie nie robi a tu na prostej drodze sie wywalił dzięki dziewczyny za fotki super macie te ściany
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
no to 16go czerwca bede Ci zazdroscic, bo bedac tam na 100% powedrowalabym na koncert! A tak...daleko mam
![]() ja nie mam niani el. Natalala, jaką ona ma cudna cere!!! a wpycha lapki do buzi bo to okres wzmozonej pracy slinianek i bedzie tez sie wiecej slinic. To nie zabki jeszcze raczej. Darusia, mozesz mozesz. Ja pierwsza kapiel zaliczylam jakis tydzien temu i uswiadomilam sobie, ze jest to pierwsza KAPIEL taka z polezeniem w wannie a nie prysznic od....czasu sprzed ciazy! Myslalam, ze zostane w tej wannie na zawsze!
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klask i:. I troszeczkę zazdroszczę![]() AniaP - Prawdziwy horror. I jak tu upilnować dziecko Przecież nie da się wszystkiego przewidzieć.
|
|
#1589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak była młodsza od Szymka 'wyskoczyłam' z łóżeczka na główkę i sobie czoło rozcięłam.. też chcieli ze mną do szpitala jechać.. podobno darłam się strasznie.. dziadek czekał przed domem i jakiś facet go zaczepił.. spytał czemu tak dziecko krzyczy... dziadek powiedział co sie stało.. i ten pan kazał właśnie tą błonkę z jaj dać... od tamtego czasu na takie małe rozcięcia tylko jajo i spokój.. młodszy brat też miał łuk brwiowy rozcięty jak miał 3 latka a teraz ani śladu nie ma...
|
|
|
|
|
#1590 |
|
BAN stały
|
Pop, mrowak dziekujemy
![]() hehe Linijka sama jeszcze nie siedzi, chociaz chcialabym...podtrzymujem y ja za paszki, od tylu za plecki....ale glowke trzyma tak sztywno ze jestem w szoku...podnosimy ja za raczki do pozycji siedzacej kilka razy dziennie i chyba wycwiczyla troszke nie chce lezec na brzuszku...jest jeden wielki lament, pediatra powiedziala zeby wlasnie cwiczyc z nia takie podnoszenia...po 2-3, kilka razy dziennie...najlepiej po zmianie pieluchy....Co do cery to na dzien dzisiejszy jest sporo ciemniejsza ode mnie...zdjecia dobrze nie pokazuja ;/ ale to dobrze bo wiem ze nie uslysze Mamo daj na solarium :P jak ja to mialam w zwyczaju :P Slini sie strasznie od jakis 2 tyg, robi banki... a jak jej peknie to robi zeza :P taki urok....nigdy nie udaje mi sie uchwycic na zdjeciu...za to uchwycilam inny moment...jak ponizej :P Edytowane przez NaTaLaLa Czas edycji: 2010-05-20 o 01:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

w zalaczniku zdjecie ze smyrania 

załóż cos wygodnego zeby latwo sie rozbieralo i ubieralo,ja zakladam pajacyka.

klask i:. I troszeczkę zazdroszczę
jak była młodsza od Szymka 'wyskoczyłam' z łóżeczka na główkę i sobie czoło rozcięłam.. też chcieli ze mną do szpitala jechać.. podobno darłam się strasznie.. dziadek czekał przed domem i jakiś facet go zaczepił.. spytał czemu tak dziecko krzyczy... dziadek powiedział co sie stało.. i ten pan kazał właśnie tą błonkę z jaj dać... od tamtego czasu na takie małe rozcięcia tylko jajo i spokój.. młodszy brat też miał łuk brwiowy rozcięty jak miał 3 latka a teraz ani śladu nie ma...