Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 16:17   #1291
la beaute
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
moje dzieło w Paincie sorki, ale nie mam talentu do tych rzeczy więc:
1- to obwód biustonosza
2- rodzaj miseczki
3- Twoja szerokość w biuście
przykładowo, masz 75cm pod biustem i 95 w biuście, więc szukasz obwodu 70 (brytyjskie 32), w kolumnie z obwodem 70 szukasz swojej szerokości w biuście i jak najdziesz, jedziesz tym samym wierszem w lewo i wychodzi miseczka G

mam nadzieję, że w miarę dobrze wytłumaczyłam
dziękuję bardzo pomogłaś mi...o to własnie mi chodzilo
Stary 2010-05-18, 16:46   #1292
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorrotta83 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie, mimo wszystko wydaje mi się ,że FF będzie za duże(w sumie mam małe piersi-sprawę "załatwia"obwód), ale spróbuję[/COLOR][/COLOR]
dlaczego myślisz, że będą za duże? Literkofobia się kłania
Przy rozmiarze 80FF miski wcale nie są takie duże.

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Mierzyłam Zarę - robi ładny dekolt do wyciętych w szpic bluzek; ma bardzo, bardzo niski mostek , ładnie zbiera biust do siebie. Ten model podobno już powoli wycofują, więc spiesz się Ja też planuję później go kupić.
Ten model jest w kolekcji bazowej, więc nie wycofują go póki co. Jednak nie na każdym leży dobrze - często łamią się miski pod biustem, na mnie na przykład leży tragicznie Freya Retro jest całkiem fajna, ale też nie ma gwarancji, że będzie leżeć, ale z tych dwóch wybrałabym Freyę, choć zara daje pewnie lepszy efekt do dekoltu.

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
: a te miski w E czy F to jak główki kapusty
Ja noszę miseczkę FF przy obwodzie 70 i uważam, że mój biust jest raczej nie duży Także wszystko to kwestia względna.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:21   #1293
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
dziewczyny, poradźcie- wiece coś na temat:
http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=685
http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=643
??
Warte zakupu?
i jak z rozmiarówką tych firm?
Raczej nie polecałabym tych firm, szczególnie jeśli jesteś na początkowym etapie ustalania rozmiaru, brytyjskie firmy mają jednak lepsze recenzje, trzeba się przełamać, zrobić jakieś może większe zamówienie- zawsze można odesłać, jeśli coś nie pasuje, sama kiedyś się tego obawiałam, a dziś wiem, że to nic strasznego
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:27   #1294
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
dlaczego myślisz, że będą za duże? Literkofobia się kłania
Przy rozmiarze 80FF miski wcale nie są takie duże.

Ten model jest w kolekcji bazowej, więc nie wycofują go póki co. Jednak nie na każdym leży dobrze - często łamią się miski pod biustem, na mnie na przykład leży tragicznie Freya Retro jest całkiem fajna, ale też nie ma gwarancji, że będzie leżeć, ale z tych dwóch wybrałabym Freyę, choć zara daje pewnie lepszy efekt do dekoltu.

Ja noszę miseczkę FF przy obwodzie 70 i uważam, że mój biust jest raczej nie duży Także wszystko to kwestia względna.
Masz rację Dlatego muszę poszukać sobie jakiegoś modelu/modeli małozabudowanych Możecie coś polecić
Cytat:
Napisane przez cocoa_butter Pokaż wiadomość
Raczej nie polecałabym tych firm, szczególnie jeśli jesteś na początkowym etapie ustalania rozmiaru, brytyjskie firmy mają jednak lepsze recenzje, trzeba się przełamać, zrobić jakieś może większe zamówienie- zawsze można odesłać, jeśli coś nie pasuje, sama kiedyś się tego obawiałam, a dziś wiem, że to nic strasznego
Strasznego na pewno nie, tylko trzeba powiedzieć, że sporo się na tym traci. Kupiłam 3 na ebay, każdy u innego sprzedawcy. Dostanę zwrot za sam biustonosz. Od każdego więc muszę teraz odliczyć koszty w tę i z powrotem czyli jakieś 25 zł straty na jednej sztuce
Stary 2010-05-18, 18:43   #1295
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Masz rację Dlatego muszę poszukać sobie jakiegoś modelu/modeli małozabudowanych Możecie coś polecić

Strasznego na pewno nie, tylko trzeba powiedzieć, że sporo się na tym traci. Kupiłam 3 na ebay, każdy u innego sprzedawcy. Dostanę zwrot za sam biustonosz. Od każdego więc muszę teraz odliczyć koszty w tę i z powrotem czyli jakieś 25 zł straty na jednej sztuce
Hm... może spróbuj kupić coś w polskim sklepie? Np dopasowana i bradea mają darmowe wysyłki, odsyłka polecona to koszt ok5zł więc chyba nie tak dużo? Jakbym miała jechać do miasta autobusem do sklepu to za bilet w obie strony zapłacę niewiele mniej...
Stary 2010-05-18, 18:59   #1296
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... może spróbuj kupić coś w polskim sklepie? Np dopasowana i bradea mają darmowe wysyłki, odsyłka polecona to koszt ok5zł więc chyba nie tak dużo? Jakbym miała jechać do miasta autobusem do sklepu to za bilet w obie strony zapłacę niewiele mniej...
Ale za to o ile więcej modeli przymierzysz
Ja już chyba odpuszczę sobie net, a dokładnie przebuszuję sklep stacjonarny i dopiero wtedy wiedząc już co mam kupić, kupię to gdzieś taniej jeśli będzie w necie

Ponawiam pytanko o fajne małozabudowane modele
Stary 2010-05-18, 19:15   #1297
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Ale za to o ile więcej modeli przymierzysz
Ja już chyba odpuszczę sobie net, a dokładnie przebuszuję sklep stacjonarny i dopiero wtedy wiedząc już co mam kupić, kupię to gdzieś taniej jeśli będzie w necie

Ponawiam pytanko o fajne małozabudowane modele
Hm na co mi wypad do sklepu w którym nic na mnie nie ma... Ze sklepu internetowego można zamówić też więcej modeli, powodzenia w szukaniu stacjonarnym- choć z tego co napisałaś obawiam się, że możesz nie znaleźć swojego ideału. Co do modeli niskozabudowanych... masz na myśli plungi czy half-cupy? Przeglądałaś katalog balkonetki? Mogłabyś wstawić tam swoje zdjęcie, a dziewczyny pomogłyby ci w poszukiwaniach.
Stary 2010-05-18, 20:18   #1298
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Mam pytanie jeśli fiżbina wgniata się w mostek to miska jest za mała?
Udało mi się znaleźć dziś jedną 65 ale z miską C a mnie niby wychodzi 65 ale on był ciasny w obwodzie-tak mi się wydaje ale jak przymierzyłam inny 70 to był za luźny

Edytowane przez ewaw71
Czas edycji: 2010-05-18 o 20:20
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:37   #1299
aniolusiek_
Zakorzenienie

dziewczyny, które zwracały coś ze sklepu ewy michalak, jak długi czekałyście na zwrot? bo ja tydzień temu wysłałam i się zastanawiam, ile to przeciętnie trwa, chociaż wiem, że czas mają do 10 dni ale z innych sklepów z reguły otrzymywałam po 2-3 dniach

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:05   #1300
lesina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
poszukaj lepiej na początek 70C/32C, a z 65tek na 86 w biuście jest brytyjskie 30DD(65DD)/ polskie 65E.

wytłumaczenie jest proste.. przy każdej szerokości obwodu miseczki mają inną wielkość, więc nie ma czegoś takiego jak rozmiar A i rozmiar D, sama literka nic nie znaczy.
Dziękuję bardzo, następnym razem przymierze ten rozmiar i zobaczymy

lesina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:07   #1301
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez _Balba_ Pokaż wiadomość
Mam 90 w biuście, i 79 w obwodzie.
Patrząc na tą tabelę wyszedł mi rozmiar 70D.

chwile wczesniej pisalas cos innego:
Cytat:
Witam,
mogłabym Was poprosić o obliczenie prawidłowego rozmiaru biustonosza?
W biuście mam 89 cm, pod 69 cm. Aktualnie noszę roz. 85 B. Biust nie prezentuje się ładnie. Wygląda na mały, a ja wyglądam płasko. Wydaje mi sie, że noszę zły rozmiar więc proszę o zweryfikowanie.
Jestem wysoka i raczej szczupła.
literowka czy taki blad w pomiarze?

Cytat:
Dokładnie, na mnie tak wyglądają i tak się czuję Nie uważam, że mam duży biust
70F zabudowuje mnie z każdej strony Jak oglądam zdjęcia, gdzie na oko widzę, że modelka ma większy biust niż ja, to na niej taki biustonosz wygląda , bo piersi odsuwają go od tułowia (że tak powiem). Nie wiem czy jasno się wyraziłam o co mi chodzi

Biustonosz w rozmiarówkach tych popularnych typu C, wyglądają "skromniej" u mnie na biuście.

Ja cały czas mówię o sobie, żeby nie było
Mariolu! zeby Twoje piersi przy 70F jawily sie na Tobie jako glowki kapusty, to musialaby byc bardzo filigranowa^^

owszem, miski w dobrze dobranym staniku moga na poczatku nieco dziwic (sama tak mialam - gdy wrocilam zimowa pora rok temu z Yoshi i rozpakowalam w domu stanik, moja pierwsza mysla, po spojrzeniu nan, bylo: "rany, zapakowali mi zly stanik!" ), ale jesli rozmiar jest taki jak nalezy - i nie mamy do czynienia z fullcupem (ewentualnie tez i balkonetka - niektore biusty reaguja podobnie) - nie powinien byc taki stanik zabudowany nie wiadomo jak bardzo
polecam zakupy w polskim sklepie internetowym - mozesz wziac kilka modeli z domniemanego Twego rozmiaru i w spokojnie w domu pomierzyc
Stary 2010-05-18, 22:19   #1302
olineko
Przyczajenie

GG do olineko

Rety, Dziewczyny
czytam, czytam, od 3 dni czytam. aż mnie zazdrość od środka zżera. całe życie miałam wrażenie, że mam źle dobrany biustonosz. ale że aż tak?!
zawsze miałam duże, rzekłabym, że nawet więcej niz duże piersi. najczęściej jak przymierzałam stanik w sklepie to leżał idealnie, tak też to wyglądało przez pierwsze dwa dni. potem się okazywalo, że tu coś sie wylewa, tu coś odstaje i robią się kolejne fałdki. jak czytałam, że dziewczyny, podejżewam, że mające piersi 2,3 razy mniejsze od siebie nosza mój dotychczasowy rozmiar (D) to zmusiło mnie to do myslenia. więc znalazłam miarke krawiecką i zmierzyłam się:
obwód: na wydechu, bardzo ciasno 84
w "zwisie": 110
tylko, że z moimi piersiami jest problem, polegający na tym, że mimo moich 18 lat w ogóle nie mają jędrności, wiszą mi aż po kolana (oczywiście troche hiperbolizuje), ciągle jestem na hormonach więc moja waga żyje sobie własnym życiem, co za tym idzie moje piersi. mam nadzieje, że teraz już bedzie cały czas to samo- zaczyna się wszystko normować.
Poradzicie zagubionej biuściastej?
olineko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 22:30   #1303
_Balba_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

chwile wczesniej pisalas cos innego:

literowka czy taki blad w pomiarze?
Przepraszam! Mój błąd- literówka. 89-90/69.
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 22:48   #1304
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
chyba nie do konca literowka, bo wedlug tych "nowych" wymiarow musialas wpisywac dane w kalkulator, skoro Ci wyszlo 70D

no, ale jak juz pisalam wczesniej - pomierz 30E i 30F wedlug brytyjskiej rozmiarowki, zas wedlug polskiej to bedzie, zdaje sie, 65F i 65G.
Stary 2010-05-18, 23:06   #1305
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, na mnie tak wyglądają i tak się czuję Nie uważam, że mam duży biust
70F zabudowuje mnie z każdej strony Jak oglądam zdjęcia, gdzie na oko widzę, że modelka ma większy biust niż ja, to na niej taki biustonosz wygląda , bo piersi odsuwają go od tułowia (że tak powiem). Nie wiem czy jasno się wyraziłam o co mi chodzi

Biustonosz w rozmiarówkach tych popularnych typu C, wyglądają "skromniej" u mnie na biuście.

Ja cały czas mówię o sobie, żeby nie było
Jeśli przez piersi odsunięte od tułowia masz na myśli odstający mostek to jest to oznaka za małej miseczki. Niestety większość pań na zdjęciach katalogowych ma za małe staniki, bo większości ludzi wydaje się, że to jest seksi. Dlatego polecam pooglądaj zdjęcia na balkonetce, jak wyglądają prawdziwe biusty w dobrze dobranych stanikach.
http://www.balkonetka.pl/katalog/size

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
dziewczyny, poradźcie- wiece coś na temat:
http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=685
http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=643
??
Warte zakupu?
i jak z rozmiarówką tych firm?
ten drugi model jest raczej małomiseczkowy

Cytat:

małozabudowane są halfcupy, np. Curvy Kate Thrill me i Tease me.

trzeba było odsprzedać te staniki na allegro, może nawet byś na tym zyskała.

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeśli fiżbina wgniata się w mostek to miska jest za mała?
Udało mi się znaleźć dziś jedną 65 ale z miską C a mnie niby wychodzi 65 ale on był ciasny w obwodzie-tak mi się wydaje ale jak przymierzyłam inny 70 to był za luźny
miseczka jest za mała jak fiszbiny nie przylegają na mostku. jeśli fiszbiny się wgniatają tzn np że są za twarde, z reguły układają się podczas noszenia, na początek można podłożyć płatek kosmetyczny.

Cytat:
Napisane przez olineko Pokaż wiadomość
Rety, Dziewczyny
czytam, czytam, od 3 dni czytam. aż mnie zazdrość od środka zżera. całe życie miałam wrażenie, że mam źle dobrany biustonosz. ale że aż tak?!
zawsze miałam duże, rzekłabym, że nawet więcej niz duże piersi. najczęściej jak przymierzałam stanik w sklepie to leżał idealnie, tak też to wyglądało przez pierwsze dwa dni. potem się okazywalo, że tu coś sie wylewa, tu coś odstaje i robią się kolejne fałdki. jak czytałam, że dziewczyny, podejżewam, że mające piersi 2,3 razy mniejsze od siebie nosza mój dotychczasowy rozmiar (D) to zmusiło mnie to do myslenia. więc znalazłam miarke krawiecką i zmierzyłam się:
obwód: na wydechu, bardzo ciasno 84
w "zwisie": 110
tylko, że z moimi piersiami jest problem, polegający na tym, że mimo moich 18 lat w ogóle nie mają jędrności, wiszą mi aż po kolana (oczywiście troche hiperbolizuje), ciągle jestem na hormonach więc moja waga żyje sobie własnym życiem, co za tym idzie moje piersi. mam nadzieje, że teraz już bedzie cały czas to samo- zaczyna się wszystko normować.
Poradzicie zagubionej biuściastej?
wg tabelki wychodzi brytyjskie 34GG (75GG) i polskie 75L dla rozciągliwych staników, 36FF (80FF) i polskie 80I dla ścisłych staników, ale do obliczania rozmiaru bierzemy pomiar w biuście w wyproście, zwis jest tylko do korygowania rozmiaru (jedynie w stanikach Effuniaka bierze się pomiar w zwisie do obliczania rozmiaru).

Cytat:
Mam 90 w biuście, i 79 w obwodzie.
Patrząc na tą tabelę wyszedł mi rozmiar 70D.
Cytat:
patrząc na tabelkę zapomniałaś o zaniżeniu obwodu na Twoje wymiary lepsze będzie brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F/G

popatrz w tą tabelkę
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 23:24   #1306
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
patrząc na tabelkę zapomniałaś o zaniżeniu obwodu na Twoje wymiary lepsze będzie brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F/G

popatrz w tą tabelkę
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31
simeri, Balba zanizyla obwod, ale chyba wedlug wymiarow z tym bledem (o czym wyzej pisalam), inaczej by jej nie wyszlo 70D

i te rozmiary, ktore Ty jej proponujesz, juz co najmniej dwie osoby Balbie wskazywaly, wiec nie wiem, dlaczego Balba ma ciagle watpliwosci
Stary 2010-05-18, 23:34   #1307
olineko
Przyczajenie

GG do olineko

Cytat:

wg tabelki wychodzi brytyjskie 34GG (75GG) i polskie 75L dla rozciągliwych staników, 36FF (80FF) i polskie 80I dla ścisłych staników, ale do obliczania rozmiaru bierzemy pomiar w biuście w wyproście, zwis jest tylko do korygowania rozmiaru (jedynie w stanikach Effuniaka bierze się pomiar w zwisie do obliczania rozmiaru).
nie podejzewałam siebie o taki rozmiar
zmierzyłam inaczej, gdzieś jak przeglądałam topic to natknęłam się na radę, żeby mierzyć w miękkim biustonoszu. więc wyszło 105, patrzyłam wq kalkulatora i to cały rozmiar mniej, tylko inny niż Ty podałaś, bo mi na początku wyszło K.
olineko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 00:11   #1308
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
simeri, Balba zanizyla obwod, ale chyba wedlug wymiarow z tym bledem (o czym wyzej pisalam), inaczej by jej nie wyszlo 70D

i te rozmiary, ktore Ty jej proponujesz, juz co najmniej dwie osoby Balbie wskazywaly, wiec nie wiem, dlaczego Balba ma ciagle watpliwosci
wyszłoby chyba wie ile ma pod biustem a tamta pomyłka to tylko literówka. 69->70 i patrzy w tabelkę (nie kalkulator) pod 70 już zapomniałaś jak to było przed uświadomieniem?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez olineko Pokaż wiadomość
nie podejzewałam siebie o taki rozmiar
zmierzyłam inaczej, gdzieś jak przeglądałam topic to natknęłam się na radę, żeby mierzyć w miękkim biustonoszu. więc wyszło 105, patrzyłam wq kalkulatora i to cały rozmiar mniej, tylko inny niż Ty podałaś, bo mi na początku wyszło K.
w miękkim biustonoszu warto się mierzyć jak się ma dobrze dobrany rozmiar, bo jeśli masz za małą miseczkę to piersi uciekają pod obwód, pod pachę i na plecy, więc miarka pokazuje mniej. moim zdaniem najlepiej zmierzyć się bez biustonosza normalnie (w wyproście) i w pochyleniu (w zwisie) i uśrednić wynik. i tak wynik z tabelki jest tylko orientacyjny, bo nie uwzględnia kształtu piersi itd. więc trzeba mierzyć sąsiednie rozmiary.
kalkulator pokazuje trochę inny rozmiar niż tabelka, bo tak był skonstruowany, może też być też inna literka, bo przy każdym obwodzie miseczki z tą samą literką mają inną wielkość, więc samo K nic nie znaczy!

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-05-19 o 00:13
Stary 2010-05-19, 00:18   #1309
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
wyszłoby chyba wie ile ma pod biustem a tamta pomyłka to tylko literówka. 69->70 i patrzy w tabelkę (nie kalkulator) pod 70 już zapomniałaś jak to było przed uświadomieniem?
przed uswiadomieniem to ja w ogole w tabelke nie patrzylam, jeno bralam zawsze: najpierw 75C, a potem 75B <sciana>

no, ale masz racje, faktycznie, nie pomyslalam, ze Balba odczytywala tak tabelke (w ogole, wydawalo mi sie, ze jej tak wyszlo z kalkulatora, stad moje wnioskowanie). ale co łona tak łodczytuje, skoro my jej juz wyliczyly rozmiara?
Stary 2010-05-19, 00:28   #1310
simeri
Wtajemniczenie

literkofobia i niedowierzanie ja też jak się uświadomiłam, odczytałam wynik z kalkulatora to przyleciałam na wątek się zapytać o rozmiar i długo nie mogłam uwierzyć dopóki nie zamówiłam za małego stanika..
Stary 2010-05-19, 10:04   #1311
braworka
Zakorzenienie

Mariola wiem że to drogo trochę ale sprawdź effuniaki,
naprawdę są fajne, nie zabudowane i dekolt robią i przy małym biuście.

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:11   #1312
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu! zeby Twoje piersi przy 70F jawily sie na Tobie jako glowki kapusty, to musialaby byc bardzo filigranowa^^

owszem, miski w dobrze dobranym staniku moga na poczatku nieco dziwic (sama tak mialam - gdy wrocilam zimowa pora rok temu z Yoshi i rozpakowalam w domu stanik, moja pierwsza mysla, po spojrzeniu nan, bylo: "rany, zapakowali mi zly stanik!" ), ale jesli rozmiar jest taki jak nalezy - i nie mamy do czynienia z fullcupem (ewentualnie tez i balkonetka - niektore biusty reaguja podobnie) - nie powinien byc taki stanik zabudowany nie wiadomo jak bardzo
polecam zakupy w polskim sklepie internetowym - mozesz wziac kilka modeli z domniemanego Twego rozmiaru i w spokojnie w domu pomierzyc
O, tak, tak, właśnie o to mi chodzi, o czym napisałaś

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Jeśli przez piersi odsunięte od tułowia masz na myśli odstający mostek to jest to oznaka za małej miseczki. Niestety większość pań na zdjęciach katalogowych ma za małe staniki, bo większości ludzi wydaje się, że to jest seksi. Dlatego polecam pooglądaj zdjęcia na balkonetce, jak wyglądają prawdziwe biusty w dobrze dobranych stanikach.
http://www.balkonetka.pl/katalog/size

małozabudowane są halfcupy, np. Curvy Kate Thrill me i Tease me.

trzeba było odsprzedać te staniki na allegro, może nawet byś na tym zyskała.
No to już jestem w domu
Dzięki - sprawdzę te modele

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
Mariola wiem że to drogo trochę ale sprawdź effuniaki,

naprawdę są fajne, nie zabudowane i dekolt robią i przy małym biuście.
Stary 2010-05-19, 15:47   #1313
anomalia83
Raczkowanie

aniolusiek_
dzięki

Edytowane przez anomalia83
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:01
anomalia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:55   #1314
aniolusiek_
Zakorzenienie

anomalia83, po pierwsze na Twoim miejscu edytowałabym posta bo możesz dostać punkty karne za złamanie zakazu sprzedaży, a po drugie wizaż to nie allegro takie posty możesz umieścić na Lobby albo na bra swapie na balkonetce

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:36   #1315
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, które zwracały coś ze sklepu ewy michalak, jak długi czekałyście na zwrot? bo ja tydzień temu wysłałam i się zastanawiam, ile to przeciętnie trwa, chociaż wiem, że czas mają do 10 dni ale z innych sklepów z reguły otrzymywałam po 2-3 dniach
Ja zwracałam 3 razy Effuniaki, nic się nie denerwuj, tydzień to nie jest długo, a te dni na zwrot liczą od momentu otrzymania towaru, no a potem przelew też ileś tam trwać może. Nie podoba mi się w tym sklepie, że nie informują o tym, że produkty dotarły itp, ale na pewno wszystko będzie ok.
Stary 2010-05-19, 16:39   #1316
guniaaa
Wtajemniczenie

Której firmy mówicie biustonosze robia ładny dekolt z nawet niewielkich piersi? Tak z własnego doswiadczenia?
Stary 2010-05-19, 17:07   #1317
tikida
Rozeznanie

guniaaa, pour moi opulance gel

Dziewczyny, przyszła mi dzisiaj przesyłka z effuniakami. Zamówiłam komplet BLACK i cielisty plunge. Wizualnie staniki są brzydkie, szczególnie zastrzeżenia mam do BLACK'a .

Pierwsza rzecz naktóra zwraca uwagę w black'u to przebijający się spod koronki biały szew!

Stanik jest beżowy, pokryty czarną koronką. Ta koronka jest rzadka i akurat w miejscu łączenia miseczek jest dziura, a łączenie misek jest obszyte białą nitką. Beznadziejnie to wygląda.
Ramiączka są mało rozciągliwe,to na plus. I ogólnie byłoby na plus gdyby nie ten prześwitujący szew który biegnie przez środek miski.

Do kompletu zamówiłam stringi i one wcale nie wyglądają jakby były od kompletu. Brakuje mi tego beżowego podszycia.

Z kolei cielak ma brzydszy kolor od tego z letniej kolekcji, jego odcień jest taki trochę łososiowaty. Za to ramiączka są z zupełnie innej gamy kolorystycznej beży. Eh
Stary 2010-05-19, 17:08   #1318
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zwracałam 3 razy Effuniaki, nic się nie denerwuj, tydzień to nie jest długo, a te dni na zwrot liczą od momentu otrzymania towaru, no a potem przelew też ileś tam trwać może. Nie podoba mi się w tym sklepie, że nie informują o tym, że produkty dotarły itp, ale na pewno wszystko będzie ok.
Jakie miełaś Efuniaki Co Ci nie pasowało ?
Stary 2010-05-19, 17:10   #1319
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przyszła mi dzisiaj przesyłka z effuniakami. Zamówiłam komplet BLACK i cielisty plunge. Wizualnie staniki są brzydkie, szczególnie zastrzeżenia mam do BLACK'a .

Pierwsza rzecz naktóra zwraca uwagę w black'u to przebijający się spod koronki biały szew!

Stanik jest beżowy, pokryty czarną koronką. Ta koronka jest rzadka i akurat w miejscu łączenia miseczek jest dziura, a łączenie misek jest obszyte białą nitką. Beznadziejnie to wygląda.
Ramiączka są mało rozciągliwe,to na plus. I ogólnie byłoby na plus gdyby nie ten prześwitujący szew który biegnie przez środek miski.

Do kompletu zamówiłam stringi i one wcale nie wyglądają jakby były od kompletu. Brakuje mi tego beżowego podszycia.

Z kolei cielak ma brzydszy kolor od tego z letniej kolekcji, jego odcień jest taki trochę łososiowaty. Za to ramiączka są z zupełnie innej gamy kolorystycznej beży. Eh
Dziękuję
Stary 2010-05-19, 17:36   #1320
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Też zamawiałam cielistego i odesłałam głównie za wygląd- jest po prostu obrzydliwy... Kolor i ta koronka A Black to chyba to samo tylko w innym kolorze.

Mariolo13- zamawiałam ze starej kolekcji cielistego, który mi zupełnie nie leżał- część nad tym szwem górnym robiła taki "daszek" zagięty do środka. Następne effuniaki zamówiłam 3 w różnych rozmiarach, jeden sobie zostawiłam-i to mój najlepszy stanik w życiu (Chili)- pozostałe 2 odesłałam, no i ostatnio tego beżowego brzydala odesłałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości