|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
pomogłaś mi...o to własnie mi chodzilo
|
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy rozmiarze 80FF miski wcale nie są takie duże. Cytat:
Freya Retro jest całkiem fajna, ale też nie ma gwarancji, że będzie leżeć, ale z tych dwóch wybrałabym Freyę, choć zara daje pewnie lepszy efekt do dekoltu.Ja noszę miseczkę FF przy obwodzie 70 i uważam, że mój biust jest raczej nie duży Także wszystko to kwestia względna.
|
||
|
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego muszę poszukać sobie jakiegoś modelu/modeli małozabudowanych Możecie coś polecić ![]() Cytat:
|
|
#1295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już chyba odpuszczę sobie net, a dokładnie przebuszuję sklep stacjonarny i dopiero wtedy wiedząc już co mam kupić, kupię to gdzieś taniej jeśli będzie w necie ![]() Ponawiam pytanko o fajne małozabudowane modele
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Hm na co mi wypad do sklepu w którym nic na mnie nie ma... Ze sklepu internetowego można zamówić też więcej modeli, powodzenia w szukaniu stacjonarnym- choć z tego co napisałaś obawiam się, że możesz nie znaleźć swojego ideału. Co do modeli niskozabudowanych... masz na myśli plungi czy half-cupy? Przeglądałaś katalog balkonetki? Mogłabyś wstawić tam swoje zdjęcie, a dziewczyny pomogłyby ci w poszukiwaniach.
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie jeśli fiżbina wgniata się w mostek to miska jest za mała?
Udało mi się znaleźć dziś jedną 65 ale z miską C a mnie niby wychodzi 65 ale on był ciasny w obwodzie-tak mi się wydaje ale jak przymierzyłam inny 70 to był za luźny Edytowane przez ewaw71 Czas edycji: 2010-05-18 o 20:20 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które zwracały coś ze sklepu ewy michalak, jak długi czekałyście na zwrot? bo ja tydzień temu wysłałam i się zastanawiam, ile to przeciętnie trwa, chociaż wiem, że czas mają do 10 dni ale z innych sklepów z reguły otrzymywałam po 2-3 dniach
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1301 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() chwile wczesniej pisalas cos innego: Cytat:
Cytat:
owszem, miski w dobrze dobranym staniku moga na poczatku nieco dziwic (sama tak mialam - gdy wrocilam zimowa pora rok temu z Yoshi i rozpakowalam w domu stanik, moja pierwsza mysla, po spojrzeniu nan, bylo: "rany, zapakowali mi zly stanik!" ), ale jesli rozmiar jest taki jak nalezy - i nie mamy do czynienia z fullcupem (ewentualnie tez i balkonetka - niektore biusty reaguja podobnie) - nie powinien byc taki stanik zabudowany nie wiadomo jak bardzo ![]() polecam zakupy w polskim sklepie internetowym - mozesz wziac kilka modeli z domniemanego Twego rozmiaru i w spokojnie w domu pomierzyc
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
Rety, Dziewczyny
czytam, czytam, od 3 dni czytam. aż mnie zazdrość od środka zżera. całe życie miałam wrażenie, że mam źle dobrany biustonosz. ale że aż tak?! zawsze miałam duże, rzekłabym, że nawet więcej niz duże piersi. najczęściej jak przymierzałam stanik w sklepie to leżał idealnie, tak też to wyglądało przez pierwsze dwa dni. potem się okazywalo, że tu coś sie wylewa, tu coś odstaje i robią się kolejne fałdki. jak czytałam, że dziewczyny, podejżewam, że mające piersi 2,3 razy mniejsze od siebie nosza mój dotychczasowy rozmiar (D) to zmusiło mnie to do myslenia. więc znalazłam miarke krawiecką i zmierzyłam się: obwód: na wydechu, bardzo ciasno 84 w "zwisie": 110 tylko, że z moimi piersiami jest problem, polegający na tym, że mimo moich 18 lat w ogóle nie mają jędrności, wiszą mi aż po kolana (oczywiście troche hiperbolizuje), ciągle jestem na hormonach więc moja waga żyje sobie własnym życiem, co za tym idzie moje piersi. mam nadzieje, że teraz już bedzie cały czas to samo- zaczyna się wszystko normować. Poradzicie zagubionej biuściastej?
|
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1304 |
|
Szef ds. Wymianek
|
chyba nie do konca literowka, bo wedlug tych "nowych" wymiarow musialas wpisywac dane w kalkulator, skoro Ci wyszlo 70D
![]() no, ale jak juz pisalam wczesniej - pomierz 30E i 30F wedlug brytyjskiej rozmiarowki, zas wedlug polskiej to bedzie, zdaje sie, 65F i 65G.
|
|
#1305 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego polecam pooglądaj zdjęcia na balkonetce, jak wyglądają prawdziwe biusty w dobrze dobranych stanikach. http://www.balkonetka.pl/katalog/size Cytat:
Cytat:
trzeba było odsprzedać te staniki na allegro, może nawet byś na tym zyskała. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na Twoje wymiary lepsze będzie brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F/Gpopatrz w tą tabelkę http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 |
||||||
|
|
|
#1306 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i te rozmiary, ktore Ty jej proponujesz, juz co najmniej dwie osoby Balbie wskazywaly, wiec nie wiem, dlaczego Balba ma ciagle watpliwosci
|
|
|
#1307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() zmierzyłam inaczej, gdzieś jak przeglądałam topic to natknęłam się na radę, żeby mierzyć w miękkim biustonoszu. więc wyszło 105, patrzyłam wq kalkulatora i to cały rozmiar mniej, tylko inny niż Ty podałaś, bo mi na początku wyszło K. |
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba wie ile ma pod biustem a tamta pomyłka to tylko literówka. 69->70 i patrzy w tabelkę (nie kalkulator) pod 70 już zapomniałaś jak to było przed uświadomieniem? ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
kalkulator pokazuje trochę inny rozmiar niż tabelka, bo tak był skonstruowany, może też być też inna literka, bo przy każdym obwodzie miseczki z tą samą literką mają inną wielkość, więc samo K nic nie znaczy! Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-19 o 00:13 |
||
|
|
|
#1309 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
no, ale masz racje, faktycznie, nie pomyslalam, ze Balba odczytywala tak tabelke (w ogole, wydawalo mi sie, ze jej tak wyszlo z kalkulatora, stad moje wnioskowanie). ale co łona tak łodczytuje, skoro my jej juz wyliczyly rozmiara? ![]()
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
literkofobia i niedowierzanie
ja też jak się uświadomiłam, odczytałam wynik z kalkulatora to przyleciałam na wątek się zapytać o rozmiar i długo nie mogłam uwierzyć dopóki nie zamówiłam za małego stanika..
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola wiem że to drogo trochę ale sprawdź effuniaki,
naprawdę są fajne, nie zabudowane i dekolt robią i przy małym biuście.
|
#1312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Dzięki - sprawdzę te modele ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
aniolusiek_
dzięki ![]() Edytowane przez anomalia83 Czas edycji: 2010-05-19 o 16:01 |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
anomalia83, po pierwsze na Twoim miejscu edytowałabym posta bo możesz dostać punkty karne za złamanie zakazu sprzedaży, a po drugie wizaż to nie allegro
takie posty możesz umieścić na Lobby albo na bra swapie na balkonetce
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Ja zwracałam 3 razy Effuniaki, nic się nie denerwuj, tydzień to nie jest długo, a te dni na zwrot liczą od momentu otrzymania towaru, no a potem przelew też ileś tam trwać może. Nie podoba mi się w tym sklepie, że nie informują o tym, że produkty dotarły itp, ale na pewno wszystko będzie ok.
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Której firmy mówicie biustonosze robia ładny dekolt z nawet niewielkich piersi? Tak z własnego doswiadczenia?
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
guniaaa, pour moi opulance gel
Dziewczyny, przyszła mi dzisiaj przesyłka z effuniakami. Zamówiłam komplet BLACK i cielisty plunge. Wizualnie staniki są brzydkie, szczególnie zastrzeżenia mam do BLACK'a .Pierwsza rzecz naktóra zwraca uwagę w black'u to przebijający się spod koronki biały szew! Stanik jest beżowy, pokryty czarną koronką. Ta koronka jest rzadka i akurat w miejscu łączenia miseczek jest dziura, a łączenie misek jest obszyte białą nitką. Beznadziejnie to wygląda. Ramiączka są mało rozciągliwe,to na plus. I ogólnie byłoby na plus gdyby nie ten prześwitujący szew który biegnie przez środek miski. Do kompletu zamówiłam stringi i one wcale nie wyglądają jakby były od kompletu. Brakuje mi tego beżowego podszycia. Z kolei cielak ma brzydszy kolor od tego z letniej kolekcji, jego odcień jest taki trochę łososiowaty. Za to ramiączka są z zupełnie innej gamy kolorystycznej beży. Eh
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ci nie pasowało ?
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mariolo13- zamawiałam ze starej kolekcji cielistego, który mi zupełnie nie leżał- część nad tym szwem górnym robiła taki "daszek" zagięty do środka. Następne effuniaki zamówiłam 3 w różnych rozmiarach, jeden sobie zostawiłam-i to mój najlepszy stanik w życiu (Chili)- pozostałe 2 odesłałam, no i ostatnio tego beżowego brzydala odesłałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

sorki, ale nie mam talentu do tych rzeczy
więc:

[/COLOR][/COLOR]
Freya Retro jest całkiem fajna, ale też nie ma gwarancji, że będzie leżeć, ale z tych dwóch wybrałabym Freyę, choć zara daje pewnie lepszy efekt do dekoltu.