|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
, dziękuję Kochana Cały dzień, bo wstaje już na nóżki, a że ma tendencję do wykrzywiania, to one mają utrzymać wszystko na swoim miejscu. Kuba je też kleik kukurydziany (i czasem dosypię łyżkę ryżowego), ale owsianki i manna dopiero przed nami (ekspozycja), więc miałby mały wybór, gdyby nie te Holle. Więc ma jeszcze jaglaną i 3 zboża, bo one są bezglutenowe. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- I znów się zasiedziałam Idę spać, dobrej nocy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-18 o 23:27 |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() A takie 3 zboża też kupowałam ale zapomniałam o nich ![]() Wzajemnie Miałam wcześniej też napisać, że Zuzię ucałuję jutro bo dziś wolę Jej nie budzić ![]() Idę i ja, dobranoc
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
sylka
Miramejku, mam nadzieję, ze dobre butki i ćwiczenia pomogą na stópki Mariolu, miałam to wcześniej napisać, ale jakoś mi umknęło - zadziwiasz mnie ostatnio swoimi wypowiedziami zawsze odbierałam Cię jako taką, co to się nie wychyla za bardzo, wszystkim przytakuje, boi się, zeby nikogo nie urazić..., a tu ostatnio czytam, ze Ty wcale taka ugrzeczniona nie jesteś i jak trzeba to twarda babka z Ciebie ![]() żeby była jasność - pozytywne zaskoczenie ![]() ja oczywiście też się zasiedziałam, bo już mi lepiej po lekach zrobiłam sobie maseczkę spirulinową przed wyjazdem i pięknieję przed snem ![]() ale zaraz zmywam i zmykam spać
|
|
#2494 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze wszystko u was dobrze ![]() Cytat:
![]() Fajna twoja Wercia ![]() Antonio zanim zostawi kabelek, to jeszcze zlosci sie labo jeczy , ale puszcza gdy widzi, ze ide w jego kierunku ![]() Mam taka zasade, ze zwracam mu uwage 2 razy(bo ilez mozna , a za 3 razem go odciagam, pokazuje mu nu nu nu i udaje, ze jestem baaardzo zla.moj maz mowi mu 10 razy, wiec nie slucha go potem wcale ![]() Cytat:
Witaj w klubie Matek Dzieci Ktore Spia Malo Lub Wcale
Cytat:
) z maselkiem. Czasami dodaje tez zoltko do gotowanych przeze mnie obiadkow.---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Magi trzymam mocno kciuki za 30 czerwca . wierze, ze bedzie dobrze Cytat:
![]() Ja najlatwiej i bezstresowo schodzilam z jednego koloru do drugiego u fryzjera, zdejmowaly mi kolor po prostu. Wlosy az tak bardzo nigdy nie ucierpialy, podcinalam pozniej z 2cm koncowek i wsio. A na sprane wlosy nakladalam piekny rudy kolor jak u Zielinskiej , ktory a propos jez bardzo trudny do utrzymania, jak to zreszta bywa z rudosciami. Z czerwonymi wlosami jest nieco latwiej.Dodam tylko, ze mialam zdrowe, zadbane wlosy, zawsze dobrze nawilzone itp. Dbam bardzo o moje z naturalne sucholce kreciolce. Cytat:
![]() Wiem, co czujesz. Trzymam kciuki za USG glowki, daj znac kiedy macie.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-19 o 05:02 |
||||||
|
|
|
#2495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o buty...
Jak wiecie ja jestem z tych, co kupuja rowniez uzywane ciuszki na Ebay i carbotach , niektore widac, ze byly uzywane raz lub gora kilka razyUzywane kupowalam zabawki, bo nie wiedzialam co zainteresuje Antoska, a wiadomo, ze ceny rowniez sa wygorowane, szkoda byloby mi wydac majatek na cos, co rzuci po 2 razach w kat. Buciki dla ozdoby Teraz, gdy Antonio staje na nogi i mam nadzieje, ze wkrotce zacznie dreptac - ma tylko nowe , sprane itp, a takich nie chce Osobiscie nie kupilabym dziecku w tym wieku pierwszych butow za kolosalna cene. Owszem- zdrowe, spelniajace wymogi, ale niekoniecznie za bajeczna cene, bo przeciez za 4-5 miesiecy (jesli nie wczesniej) noga mu urosnie. Na szczescie u nas sa wyprzedaze Pozniejsze butow- tylko dobre i zdrowe i juz nie bede patrzec na cene. Cytat:
![]() Mocno mocno ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Mayaha ciesze sie, ze wszystko dobrze u was evamoni :hhi: pamietam, pamietam ![]() Ja daje jogurty, ale tylko te przeznaczone dla niemowlakow. Budyn gotuje na modyfikowanym i mleko modyfikowane planuje podawac do skonczonego 2 roku zycia. Cytat:
Cytat:
u nas dalej 2 ![]() ![]() Cytat:
p4w nie chce sie denerwowac, psuc innym nerwow itd, bo to mam w realu codziennie. Musze zachowywac dobra kondycje psychiczna dla Antosia, bo poswiecam mu mnostwo czasu i uwagi, aby wspomoc jego rozwoj psychiczny i fizyczny. Nie raz sie wkurze, gdy czytam jakies IMO pierdy, ale zwyczajnie nie chce mi sie odzywac,bo majac na uwadze to, co juz przeczytalam przez ostatnie prawie 2 lata i bazujac na doswiadczeniu zyciowym , to stwierdzam, ze zapatrywania, postawy, opinie ludzi doroslych az tak diametralnie sie nie zmieniajaja. Czasami lubimy tkwic w tym w czym tkwimy, bo nie mamy innego wyjscia/jest tak nam wygodniej/ nie chce nam pomyslec/ uznajemy swoj osad za jedyny sluszny/ ufamy bardziej internetowym artykulom bazujacym na nieznanych zrodlach i napisanych niewiadomo przez kogo, niz dyplowanemu lekarzowi z doswiadczeniem (oczywiscie sa wyjatki, jak wszedzie- zeby nie bylo , ale zastanawiam sie, czy zrobienie korespondecyjnego kursu, powiedzmy nauczycielskiego, zrobi ze mnie dobra nauczycielke? / bo sie zwyczajnie boimy itp itd moge wymieniac w nieskonczonosc. I co z tego, ze sie nadenerwuje? I na koniec - uwazam, ze czas przed i po narodzinach dziecka jest tak stresujacy i zaliczamy takie gory i doliny emocjonalne, ze ine bede komus dodawac stresow ![]() Ostatnio jednak bywam bardziej zmeczona, wiec i cierpliwosc mi sie konczy , poza tym chyba nie mozna tak do konca zdusic swojej prawdziwej (czasami awanturniczej) natury. W zyciu prywatnym uchodze za taka, co wali prawda po oczach i tzw dyplomacji wciaz sie musi uczyc mimo siwych wlosow na glowie . Uprzejma, nawet bardzo ![]() Podziwam wszystkim, ktorzy przebrneli przez moje posty Dziekuje bardzo za uwage
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-19 o 05:57 |
||||
|
|
|
#2496 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry Dzisiaj nie pada, ale wcale nie jest ładniej. Ale chociaż brak deszczu. Mam nadzieję, że u anuli już w porządku i niedługo włączą im prąd (chyba, że już to zrobili) Aniu, jaki masz projekt, opałek czy jakiś inny? Miramej, gratulujemy 3 ząbka ![]() U nas cisza, szkiełka wyszły i tyle ![]() U nas Antoś jak słyszy "nie wolno" to kiwa główką jak Wercia czeko, tak na nie. A jak się zbiorę do niego to zaczyna uciekać Zapraszam na kawkę
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze bjorn popularny kolor, wlasnie zastanawiam sie który kolor wziac, zeby szybko plam nie było widac na nim, nie brudził sie, nie nagrzewal na sloncu ach sama nie wiemdzien dobry ide po kawke
|
|
|
|
|
#2498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czuję się podziwiona ![]() *** Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() , jakoś tak ukradkiem nam ten ząb wyszedł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- I my z Kubaskiem życzymy wszystkiego najlepszego Lence
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-19 o 08:13 |
|||
|
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anulko trzymam zeby poziom wody opadlCytat:
i tak na luziku nam to obwieszczasz ? ![]() Suuuper Tak wiec wczorajszy dzien mnie wykonczyl. Malo tego prosilam mala siorke zeby podskoczyla na godzinke po lekcjach-szkole mam obok, ale jej wazniejsze byly proby z kolezanka-jakies tance...no zgrzala mnie na maksa, ale awantury nie robiam... ![]() za chwile j. angielski bedzie sie kłaniał, a mi nie bedzie pasowac, nie bede miala ochoty z nia rozmawiac i nie bedzie mogla bawic sie z Laura, i mysle ze dlugo mnie to potrzyma...bo nie potrafila ocenic co jest wazne a co wazniejsze to konsekwencje poniesie! Mloda puszczona samopas, nie zwracalismy na nia uwagi, tylko dorzucalismy co wymyslniejsze rzeczy zeby tylko sie zajela a my zebysmy mogli robic.Jezdzila na prostokatnym wiadrze jak pchaczem bez asekuracji, stawala pod stolem oparta o krzeslo itp W koncu szwagier po nia podjechal i zabral do nich, a my zdazylismy na styk, ale nie jedlismy, ani pies na sikoo nie był, japojechalam na sportowo choc chcialam byc elegancka i podmalowana cdn
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy mam do Ciebie pytanie o ten masażer, nam będą przydatne dla Kuby tylko bąbelki, widzę, że ten masażer ma sporą moc, czy te bąbelki są rzeczywiście odczuwalne?
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku jakie sa konsekwencje nie cwiczenia kubaskowej stopki?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2502 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Az poszłąm sprawdzić same bąbelki, zawsze biorę opcję z masowaniem ![]() Moim zdaniem odczuwalne i to nawet tak w miarę intensywnie (ale nie mocno), tak przyjemnie. Mała delikatna stópkę dziekca na pewno będzie czuła bulgotanie
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu nie wiem
, lekarka bardzo spokojnie podeszła do tego, powiedziała tylko, co robić. Może na następnej wizycie będę już spokojniejsza, to i wypytam dokładniej.
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
O polnocy mialysmy pobudke
Mala cala zgrzana obudzila sie z placzem, miala 38,5 Wypila cala butelke herbatki, dalam jej nurofen, posmarowalam zelem i do 7:15spalysmy. Teraz sie z grubsza ogarnelam, obstuklam sprawe lyzeczka...i jest prawa gorna jedynka. lewa w drodze, bo przy latarce widoczna kropka, tak wiec mimo ze lekarze nie lacza tych obajwow ze zabkowanie to ja je lacze, bo u nas wszytskie na raz wystepuja.Zolte,wodniste, kwasne kupy,temp,mniejszy apetyt itp. I tak jak uwazalm ze temp powyzej 38 jest za wysoka na zeby, to wcz.znajomy opowiadal ze jego corka(obecnie dorosla kobieta) przy zabkowaniu miala temp 39 i wciaz wzywali karetke
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to masowanie to jak działa? Chodzi o te rolki? Może to głupie pytanie, ale ja nigdy nie miałam takiego urządzenia .
|
|
|
#2506 |
|
Ola-Unhola
|
Antosiowi sie podobało
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga z drugim dzieckiem udam sie do neurologa-kontrolnie, bo potem wszystko czlowieka niepokoi ![]() A dzis musze zapisac mala na kontrole do kardiologa bo juz pol roku minelo od ost.wizyty.
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
To bulgotanie?
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz żałuję, że wcześniej nie poszłam, no ale już trudno.
|
|
|
#2509 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie...przez te Twoje ciągłe wychodne, brakuje mi Ciebie w ciągu dnia na wątku ![]() Cytat:
1-masaż i utrzymywanie temp. 2-masaż, bąbelki i utrz. temp. 3-bąbelki i utrz. temp. masaż to po prostu wibracja całego urządzenie i takie drgania. A te rolki to do samodzielnego użytku tzn. jak masz stopy w w wodzie to możesz sobie nimi suwać, kręcić (ale wszystko nogą, sama się nie kręcą). Jest jeszcze taka kulka na środku (zaznaczona na zdjęciu) i w tym miejscu można trzymac stopę i jest masowana punktowo (są jeszcze 3 nakładki - grube i cienkie "kolce" oraz rolka) o takie jak na TEJ aukcji. Mój wygląda identyko. Małż go dla mnie specjalnie kupił (taka niespodzianka) i wybierał dość długo, szukał opinii i rzeczywiście ten ma b. dobre jak za tą cenę. Idę położyć marudę
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc cześć
![]() Przeczytałam wszystko, cytować za dużo, z tego co pamiętam: Miramej wierzę, że u Kubusia wszystko będzie ok I gratuluje kolejnego ząbka U nas dalej tylko dwa![]() Anula mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, że jesteście bezpieczni i że ten prąd już macie, bo to jak bez ręki ![]() Kurcze tyle miałam napisać i zapomniałam... Odnośnie butów to ja tez jestem za nowymi ), ale za w miarę dobrymi.Mariolu bardzo mi się podoba Twoje podejście do naszych wizażowych wypocin i tak ogólnie Mi też się nie chce wdawać w jakieś przepychanki słowne, bo przede wszystkim nie możemy tu odczytać intonacji, często mylnie rozumie się to, co ktoś miał na myśli Dlatego pomijam najczęściej te fragmenty, z którymi się nie zgadzam. No chyba że coś mnie naprawdę zirytuje i nie mogę wytrzymać (jak np. sytuacja z Eleeri i Svi).Dodam tylko na marginesie, że mam trochę inne zdanie na temat żywienia niż większośc mamuś tutaj, nie jestem taka restrykcyjna pod tym względem. Mnie osobiście nie zajmuje jakoś specjalnie od kiedy będę mogła podac całe jajko-uważam, że Zosia jest już w takim wieku, że jak będzie jej smakowało, to będzie je dostawała i tyle (prosze nie prowokować mnie tekstami pod tytułem: "a jak by jej smakowała czekolada, to tez byś jej dała?", bo mówimy o jajku Oczywiście to jak karmiły nas nasze matki bardzo różni się od dzisiejszych schematów, ale mimo wszystko traktuję je często jako ciekawostkę niż faktyczną wytyczną co do sposobu podawania niektórych rzeczy. I gdyby rzeczywiście wszystko, co kiedyś było złe, to co najmniej połowa naszej populacji miałaby teraz problemy pokarmowe![]() Wiem, że było na ten temat już dużo, ale jakoś tak mnie naszło ![]() I podkreślam, że nie chciałam nikogo urazić, każdy ma swój rozum i robi jak jemu pasuje. Amen. Miłego dnia
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
unholy dzis troszke dluzej pobede, bo dziewczyny nie chodza juz rowno spac-mojej sie poprzestawialo, i jak Natalka spi to ja musze mala nosic i cudowac zeby byla cicho, a ze jej drzemka trwa 1,5h to sie nie pisze na to i zajade jak sie wyspi.
Tymczasem wstawilam pranie, bo maz od piątki mi je wstawia Jeszcze musze lepek umyc, a obiadu nie bedzie, bo do wczoraj date mialy podroby heh
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarka powiedziała, że za często wysoką T łączy się z zębami i to jest błąd. Ale przecież są różne dzieci i każde reaguje inaczej.
|
|
#2513 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dzięki temu się trochę pomasowałam
![]() Tak, bardzo się cieszył trzymając w pojemniku nóżki Cytat:
![]() Wzajemnie Cytat:
No chociaż trochę więcej Ja żołądki też muszę zrobić, bo uwielbiam.... ![]() Kiedyś znajomi na działce ugotowali dla psa cały gar, a ja im przechodząc obok kuchni podjadałam i wyżarłam pół
|
|
#2514 |
|
BAN stały
|
Miramej, gratulacje dla kolejnego ząbka
(u nas 4 ale bieli sie powoli dwójka lewa na górze) dobrze że aannuullaa w domu i nie musieli się ewakuować Witam się z kawką i mam dobrą wiadomość - z tym kredytem może coś się uda więc proszę trzymajcie mocno kciuki po niedzieli dopiero pojedziemy i się dowiemy co i jak... jak bym się cieszyła....Amelka padła wczoraj po 21 dopiero a to dlatego że tatuś późno wrócił i musieli się pobawić i Amelce spanie nie było w głowie...nad ranem mała pobudka o 6 a potem spałyśmy do 8.30. w dzień już tez tak nie śpi jak niedawno, potrafiła mieć 2 drzemki po 1.5 godz do 2. a teraz 2 po pół godz czasem więcej... z kąpaniem fisiowanie jej przeszło i teraz się ładnie bawi w wanience. oki na razie uciekam miłego dnia |
|
|
|
#2515 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, jeżeli masz pokój Bartoszka w skosach, to fajne rozwiązanie znalazłam. Można potem drzwiczki zamontować, jak podrośnie
http://moj.extradom.pl/wnetrza/pokoj...orze-8928.aspx
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj pediatra tez twierdzi ze na zeby to za wysoka temp
|
|
|
|
#2517 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ręką Mam nadzieję,że dzisiaj lepiej sie czujesz Sorki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czyli Kubuś łagodnie przeszedłCytat:
dla Bartoszka. za dzisiejszą wizytę u neurologa.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby tylko na ząbki ta gorączka byłaCiekawe jak sytuacja u anulki? ![]() Cześć Na 12.45 mam wizytę i niestety muszę zabrać ze sobą Bartosza,teściowa cały tydzień mówiła,że go przybawi,wczoraj stwierdziła,że jej coś wypadło tylko nie chciałam go brać do przychodni w skupisko ludzi Trudno,gdybym wcześniej wiedziała,pewnie odwołałabym wizytę.Damianowi dałam klucz od domu,bo pewnie nie zdążę wrócić jak on przyjdzie ze szkoły.Dzisiaj dalej pada-pada nie leje,może w końcu będzie jakaś poprawa ![]() Miłego dnia mamusie |
|||||||||
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zuzia wczoraj obudziła się na mleko o 5 a dziś 4.30 i nie było mowy, żeby nie jadła. Smoczka od razu wypluwała i płakała. Dostała mleko i w mig usnęła A było juz tak dobrze ![]() Miłego dnia Skierko
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Wam się jednak udałoWczoraj Zosia nie spała od 13 juz do wieczora i koło 19 była juz tak padnięta, że tylko zdążyliśmy ją wykąpać i padła. O jedzeniu nie było mowy. I obudziła się juz dzisiaj o 4.40 na jedzenie Do pracy wstajemy o 5.40 i udało mi się jeszcze przykimać ta godzinkę Ale Zosia podobno nie spała-podobno, bo mąż mi mówił
|
|
#2520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

. Jak długo w ciągu dnia ma je Kubuś nosić?

zawsze odbierałam Cię jako taką, co to się nie wychyla za bardzo, wszystkim przytakuje, boi się, zeby nikogo nie urazić..., a tu ostatnio czytam, ze Ty wcale taka ugrzeczniona nie jesteś
i jak trzeba to twarda babka z Ciebie 

, a za 3 razem go odciagam, pokazuje mu nu nu nu i udaje, ze jestem baaardzo zla.
. Naprawde duzo umie
. wierze, ze bedzie dobrze
. Pani neurolog zapisała Mu witaminę B1, kazała robić masaże stóp w takim urządzeniu do masażu, no i mamy kupić butki, za kostkę z usztywnionym zapiętkiem.
, bo Maciulek też podkurcza i dodatkowo czasami staje na podkurczonych. I stópki stawia jak kaczka, takie rozchylone

, ale zastanawiam sie, czy zrobienie korespondecyjnego kursu, powiedzmy nauczycielskiego, zrobi ze mnie dobra nauczycielke? 

, lekarka bardzo spokojnie podeszła do tego, powiedziała tylko, co robić. Może na następnej wizycie będę już spokojniejsza, to i wypytam dokładniej.