|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Fajne słowo ![]() Ja z moimi teściami mam dobrze-moga mieć zaplanowane niewiadomo co, a jak zadzwonimy że chcielibyśmy zostawić u nich Zosię, bo coś tam, to wszystko rzucają, bo Zosia najważniejsza
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Witajcie
Ja przelotem, bo nie będzie mnie dzisiaj na wizażu ![]() Miramej gratuluję 3. ząbka Mariolka ![]() Ania za dzisiejszą wizytę.aannuullaa mocno ściskam ![]() Reszcie po
|
|
#2523 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() pozniej wpadne na dluzej bo teraz ide zjesc owsianke a mala jeszcze kupe zwalila nocka dzisiaj troche lepsza, ale mala spala z nami wiec moze dlatego ![]() Cytat:
z tego co pamietam to dolne jedynki tez nie daly w kosc Kubaskowi ![]() dzieki dziewczyny-dzisiaj narazie nie pada ![]() Cytat:
a jak malz ma ja na rekach to non stop mowi"nie wolno" bo mala chce zdjac mu okulary ale nie slucha tatusia Cytat:
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!!!
Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .Na dowod zdjecia .
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam po kawe a po drodze zdrzemnelam sie z oliwką... godzinę!
a kawy dalej nie mamm, to ide teraz po nią ![]() unholy, moja mama ma ten sam masażer, sama jej wybierałam, i tez jest zadowolona, zapomniałam, ze go ma w ogólne. musze wypróbowac z oliwką, ale jak antosia trzymałas na rękach? czy jak? miramejku a to ten masażer to ma na to podkurczanie paluszków pomóc tak? same bąbelki też sa odczuwalne, delikatnie tak, fajnie, a z wibracjami to juz mocniejszy efekt, jak długo korzystałam to miałam wrażenie, takie jak by mi stopy zdretwiały, ale przyjemnie tak ![]() Texasik, jaki słodziak z Danielka, musze pokazac Oliwce narzeczonego moja Oli ma krótkie włosy, tez ją strasznie interesuje laptop, musiałam go zastawić, drugim stolikiem , teraz demoluje mi piloty od telewizora, ide zabrac jej, bo zaraz przestaną działać, bo rzuca nimi do góry
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-19 o 10:05 |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku u mnie tez zdarzaja sie takie noce, gdzie mala pije mleko.
Zaprawilam sobie slój ogorkow malosolnych.Uwielbiamy z mezem i jemy nim jeszcze nie sa przez sol przetrawione.W sezonie robie na okraglo ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Texasik, ale z niego słodziarz u nas ubogo we wloski, ledwo spinke wepne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
No a Daniel ma sporo wlosow no i juz bardzo dlugie , i tak sie zastanawiam , bo w lipcu idziemy na wesele i chce Danielka tez wziasc na chwile . No i chcialabym Go obciac przed tym weselem ale jak
przeciez on nie usiedzi grzecznie u fryzjera .
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
sluchajcie!wczoraj na spotkaniu komunijnym spotkalam polozna ze swojego oddzialu co przychodzila Laure kapac.Poznalam ją od razu
![]() moze jeszcze ja spotkam jak bede z drugim bobasem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho!
Obwieszczem wszem i wobec że Alan ŚPI !!!!;-))) hmmm tylko ciekawe jak długo. Nie wiem co mu odbiło że przez kilka dni nie spał. Ostatnio w nocy jest strasznie marudny, mam wrażenie że śnią mu się koszmary bo budzi się nagle i z ogromnym krzykiem. Lekarka mówiła ze 2 m-ce temu że zęby na górze będą lada dzień, a tu d..a. Chciałabym zacząć robić obiad, mielone, kasza gryczana i surówka z byle czego czyli pomidor papryka ogórek. Ale coś czuję że gdy zacznę robić to Młody się obudzi. JAkoś nie mam siły na nic, sioo krolika czuję na 5 metrów ale nie chce mi się mu czyścić klatki, a poza tym siano mu się skończyło i biedny od wczoraj na diecie jest ))Chyba spadam do tych kotletów, ale mi sie nie chce:-( |
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
Dzisiaj ja witam się z kakao, ktoś chętny?takie pyszne, z pianką! ![]() Nie odzywałam się kawałek czasu, bo piękna pogoda za oknem, więc czas spędzaliśmy na dworze, poza tym odgruzowałam w wolnym czasie kuchnię ![]() Dzisiaj pada, więc mam czas na wizaż. Miramej, trzymam kciuki za Kubusiowe stópki, na pewno wszystko będzie dobrze No i gratuluję 3 ząbka!Anula się do kogoś odzywała? Mam nadzieję, że wszystko u nich ok i są bezpieczni. Mariolu, całkowicie się z Tobą zgadzam.BTW Jak czytam czasem swoje posty to mam wrażenie, że jestem taka ciepła klucha I mam taką samą zasadę co Ty, powtarzam 2 razy, za trzecim odciągam od upatrzonej przez Bartka rzeczy, ale on za chwilę robi to samo. Mówię mu 'nununu' 'nie wolno', a ten kręci głową na nie, cieszy się i robi dalej to samo ![]() W piekarniku dochodzi placek rabarbarowy, zaraz wstawiam Małemu obiadek (znowu zaczął jeść większe kawałki, ja robię tak, że część troszkę miksuje, a drugą część rozdrabniam widelcem) i muszę się doprowadzić do porządku bo wyglądam jak strach na wróble. ![]() A Cass chyba się dawno nie odzywała czy okulary mnie mylą? ![]() Miłego dnia Aaaa Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!
|
#2531 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Dałam mu ostatnio laptop Bartusia, juz taki zepsuty, ale to nie to samo. Najchętniej waliłby łapkami w ten Mamy ![]() A piloty.....muszę chować, a i tak znajdzie ![]() Fryz bombowy. Rzeczywiście trudny do ogarnięcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mmm, też zrobię. A dodajesz koper? Teraz chyba jeszcze nie ma takiego młodego Pamiętam, że w zeszłym roku miałam z nim problem.Wiecie co, ja ostatnio to nie mam nawet na takie ogórki. Głupio brzmi, wiem. Szczególnie, ze kupiłam ostatnio buty, ale to był prezent od Mamy - imieninowy. Kupujemy tylko to co potrzebne do przeżycia....żeby było na śniadanie, obiad, kolację dla dzieci. Jakieś owoce, jogurty i tyle. My jesteśmy na diecie, to jemy sałatę i pomidory, tuńczyka w puszcze i serek wiejski. Masakra jakaś... Tak sobie wyrzuciłam. A wszystko przez ten samochód. Teraz jak nam się dymił okazało się, że to nie ich wina przy naprawie rozrządu, tylko poszedł katalizator klimy - 500 zł...... Mamy 19, a ja mam 10 zł w portfelu. Małż czeka na wpłaty z Allegro. Trochę gier wystawił. Sorki, zę tak się wyżalam, ale chyba musiałam to sobie napisać.
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja raczej z tych co to muszą dodać swoje 3 grosze , ale kłócić się nie lubię, a już najbardziej nie lubię kłótni bez komunikacji tzn. jedna strona o jednym a druga o innym jakby się nie słyszeli nawzajem...ostatnio właśnie dojrzewam do tego, zeby bez stresu się po prostu nie odzywać... ciekawe czy mi to wyjdzie ![]() Cytat:
oby Laurce się poprawiło ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
bo wcześniej tak jak mówiłam musieliśmy (ja potrzebowałam) mieć jakieś oszczędnosci, a teraz ja mało pracuję, a wydatki coraz większe mam nadzieję, ze się wkrótce poprawi u Was i u nas też
|
|
|
#2533 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() JA Bartka sama obcinam, ale juz planuję wysłaćć go do fryzjera Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż kupil bo jakas mega promocja byla z 11zl, na 3,50 Unholy rozumiem cie do glebi, bo u mnie sie nie tez nie przelewa, ale nie mamy sobie nic do zarzucenia w kwestii mojego powrotu do pracy. Pieniadze mi pobytu z dziecikiem nie wynagrodza.
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy u mnie sytuacja finansowa teraz jest podobna ale to moze napiszę w klubie
|
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, żyjemy...
dziękuję że się o nas martwicie, prądu miało nie być do odwołania ale niespodziewanie włączyli, nie wiem na jak długo więc nie nadrabiam tylko ide ugotować obiad, wstawić pranie i takie tam... Sytuacja u nas bez zmian, nadal alarm powodziowy ale mamy nadzieję, że nie będziemy musieli się wynosić...
|
#2537 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Napisz napisz. Ja chetnie też popiszę na ten temat.
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiłam zdjęcia mojego Smyka do albumów, chętnych zapraszam.
Unholy wiem co czyjesz bo my tak mamy już od 3 m-cy. Co mąż przyniesie wypłate to jedziemy na zakupy, popłacimy rachunki i zostaje 300 zł na cały miesiąc. Jest mi wstyd bo nawet zabawki nie mogę kupić Alanowi. Z drugiej strony jak czytam że wasze dzieciaki bawią się zabawkami z FP to łzy mi się cisną do oczu bo ja tego nie mogę zaoferować mojemu dziecku. |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wloski boskie ma Unholy mam nadzieje ze wasz kryzys finansowy szybko minie
|
|
#2540 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Oby sytuacja się unormowała ![]() Ciesze się, że u Was dobrze. Gotuj, gotuj, bo bez pradu....
|
|
#2541 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
moje dziecko spalo cala noc bez pobudki do 7 rano ![]() a ja zamiast sie wyspac meczylam sie z migrena ![]() myslalam, ze TZ przyjedzie rano i mi pomoze a on odwiozl Eryka i juz sie nie pojawil ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/z...ie_chrzanowym/ ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
anulo naladuj sobie kom, póki masz prąd, bo chcemy miec z toba kontakt.
Takie ponarzekanie dobrze nam wszystkim zrobi.Nie wzbogacimy sie a ulżymy sobie. Aga ja tez FP nie kupuje.Maz kupil kota i aparat foto dla malej, reszta to prezenty i zabawki po meza siorki dzieciach-FP.Ale przeciez to nie oznacza ze mniej kochamy nasze dzieci Mala i tak lepiej sie bawi rzeczami uzytku codzinnego niz dobrymi zabawkami teraz np. sitkiem metalowym z kuchni
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie myślę tak samo Kasiu ale chciałoby się dla dziecka wszystkiego co najlepsze.
Dobra ide robić te kotlety bo same się nie usmażą, a szkoda ![]() No tak Alan śpi już ponad 1,5 godz, gdybym wiedziała że tak długo pośpi to już by były usmażone, a ja głupia siedziałam i czekałam aż się obudzi!!! Teraz to już napewno zaraz się obudzi i będę musiała wołać teściową z dołu żeby go przypilnowała. Ehhh spadam. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-05-19 o 11:01 |
|
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Unholy doskonale Cię rozumiem
Cytat:
Anula trzymam żebyście zostali w domku a sytuacja poprawiła sieęCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
załozylam watek finansowy w klubie
|
|
|
|
#2546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabawkami się nie przejmuj, co tam jakieś FP, najważniejsze, że Alanek ma Was, czyli kochających rodziców Zośka też nie ma FP, bo najbardziej i tak interesują ją piloty, komórki, i chusteczki higieniczne (w opakowaniu ).Trzymam kciuki za poprawę
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś ma ochotę poprawić sobie humor kawką?
Idę sobie zrobić
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciuchy tez kupuje uzywane i podobnie jak ty wlasnie bielizne nowa, ale jak jakas promocja fajna sie trafi to i ciuszek kupie nowy ![]() buciki oczywiscie tez nowe-chociaz dostala uzywane tez po siostrzenicy malza wieksze jak mala bedzie chodzic takie lakierki ale jak znam siebie to i tak kupie jej nowe
|
|
#2549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sztywno tego sie nie trzymam i nawet nie mam jak, bo praca, bo niania, bo spie po 4-5 godzin na dobe przynajmiej 3-4 w tygodniu i moj mozg po powrocie do domu nie pracuje i zapomne itp. Tosiek duzo je "wspolnych" obiadow, bo mysle, ze juz wypada , ale ja z tych gotujacych raczej zdrowo i organic ![]() Cytat:
mocno trzymane.Miramej bede trzymac kciuki za usg. my w tym czasie bedziemy sie stresowac na lotnisku w Londynie Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Powiem ci w sekrecie, ze niespanie od 10 rano to jest dopiero hard core, ktory czesto serwuje mi Antonio ![]() Cytat:
, zabawkowy jest fuj Antos potrafi profesjonalnie stukac w kalwiature uzywajac dwoch raczek ![]() Danielek przeslodki Moj brat mial wlosy obcinane bardzo wczesnie, bo zawsze mial ich mnostwo, moglby spokojnie 3 glowy nimi obdzielic . Pierwszy raz byl u fryzjera w 9 miesiacu , bo juz nie dalo sie obcinac w domu, bo glupio wygladal . U fryzjera robil placzace minki, ale wysiedzial jakos.Unholy, wsplczuje i sciskam . Ja rowniez finansowo jeszcze sie nie pozbieralam , pieniadze nam wrocili, ale trzeba bylo splacic kolosalne dlugi i odsetki i znowu jest nijako. Najgorsze sa niespodziewane wydatki. ![]() Nasz wyjazd do PL kosztowal nas sporto wyrzeczen, nie bedzie tez prezentow dla bliskich, bo po prostu nie ma teraz kaski. Po urlopie zaczynam naprawde planowac budzet i maniakalnie oszczedzac. Nie planuje zadnych wiekszych wydatkow, szczegolnie jesli chodzi o Antosia. Ubranka, buty ma, zabawki tez, a na spacerowke moze poczekac Moze kiedys ![]() Postanowilam tez uzywac karty debetowej jak najmniej (bo wtedy nie czuje tej gotiwki, kora wydaje ), bede wyciagac pieniadze z bankomatu i miec scisle okreslona sume na tydzien, ktora moge wydac na jedzenie i inne nasze potrzeby. Innych wydatkow nie bedzie . Potrzeby Antosia zostana okreslone miesieczna kwota i w niej musze sie zamknac. Nie pisze oczywiscie o sytuacjach typu lekarz itp.Musze zaoszczedzic kase. Chcialabym miec tez tzw fundusz awaryjny, czyli min 3 miesieczna, a najlepiej 6 miesieczna odlozona pensja (to potrwa wieki, ale postanowilam, ze 30% pensji bede odkladac . a naprawde musze wypoczac, moj maz takze, a u rodziny to roznie bywa![]() Widze, ze znajomi z miejsza gotowka miesieczna niz nasza potrafia zaoszczedzic, wyjechac, miec, kupic <zazdrosci, smuci sie >, a ja chyba na pewno jestem zbyt rozrzutna i nie potrafie oszczedzac. Zbyt wiele wydaje na jedzenie i na tzw zycie ![]() Cytat:
![]() wiem, jak sie czujesz ![]() Naprawde polecam licytacje na All uzywanych zabawek , to naprawde moze sprawic niezla frajde
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-19 o 11:34 |
||||||
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie mam jak się do Was wkręcić bo net mam kiepski ![]() Amelce rośnie trzeci ząbek (górna lewa dwójka), sama stoi (jaka z tego jest dumna ) i rozrabia na całego ![]() Nie wiem od czego, ale od kilku dni ma biegunkę, może od ząbka ![]() Trzymajcie proszę kciuki w piątek za moją malutką ![]() idziemy do okulisty bo na ostatniej wizycie u Amelki wyszło podejrzenie, że ma astygmatyzm ![]() UnholyOne niestety wiem o czym mówisz, pusto na koncie a tu za miesiąc roczek Amelki ![]() aannuullaa też o Was myślałam w związku z powodzią
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

tylko nie chciałam go brać do przychodni w skupisko ludzi
Trudno,gdybym wcześniej wiedziała,pewnie odwołałabym wizytę.Damianowi dałam klucz od domu,bo pewnie nie zdążę wrócić jak on przyjdzie ze szkoły.

za dzisiejszą wizytę.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
, ostatnio znów kilka razy budził się w nocy po smoczka, i czasem troszkę marudził w dzień i to wszystko. Aż się dziwię, bo normalnie daje sobie umyć ząbki i ładnie je
, a za 3 razem go odciagam, pokazuje mu nu nu nu i udaje, ze jestem baaardzo zla.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przeciez on nie usiedzi grzecznie u fryzjera 

Do pracy wstajemy o 5.40 i udało mi się jeszcze przykimać ta godzinkę. Ale Zosia podobno nie spała-podobno, bo mąż mi mówił