Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 18:42   #631
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi sie to w glowie nie miescilo jak opowiadala. na jakich lekarzy ona trafila przeciez przy tak duzym dziecku to bylo jasne ze cos jest nie tak. no i zeby cukru jej nie sprawdzili...
teraz jest w ciazy znowu i z cukrzyca lezala na obserwacji

a wtedy to mowila ze to akurat w swieta wypadlo i ze dlatego ja pewnie odeslali bo tam w szpitalu jak siweta sa albo dlugie weekendy to wypychaja jak najwiecej do domu zeby miec spokoj
Dokładnie. Moją mamę też wywalili w święta do domu i potem miała komplikacje. Aż mnie krew zalewa jak pomyślę o lekarzach, którzy olali tę dziewczynę. Ja bym nie wytrzymała takiej tragedii, naprawdę. To jest po prostu straszne Ja byłam w ciąży raptem 8 tygodni, nawet mamie nie powiedziałam jeszcze,a było to straszne przeżycie, a tu 38, ruchy, oczekiwanie na maleństwo, zakupy, radość i taki ból- nie do opisania
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:43   #632
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

ania co za horror. Przecież to już przed samym porodem, nie wyobrażam sobie tego
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:44   #633
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Śliczny kącik Pamiętam jeszcze jak wstawiałaś stronę z której zamawiałaś A jeśli trafił by się chłopczyk to któraś z dziewczyn kupę postów/wątków wcześniej napisała, że prawdziwy mężczyzna różu się nie boi
To ja pisałam Mój się bać różu nie może bo ma pościel z różowymi falbankami Trudno, kupowałam jak był dziewczynką.
Najlepsze jest to, że zaraz po usg gdzie sie okazało, ze to jednak chłopiec napisałam do sprzedającego ale mimo, że pościel nie była jeszcze wysłana to mi odpisał, że jest odszyta i nie mogę już zmienic wzorku.
Tak jakby nie mógł poczekać aż ktoś inny ją zamówi a mnie nową wysłać kilka dni później. Trudno :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:47   #634
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
papeteria super, że na wizycie ok, musisz młodego troszkę bardziej utuczyć
dzięki he he to tak nie działa...pytałam dzisiaj
trzymam by woda opadła
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
U mnie na sali leżały 2 kobiety, jedna była z rodziny patologicznej, "mąż" przyniósł jej fajki i krzyżówki i powiedział "udało się, jedno mniej do wykarmienia" Byłam w totalnym szoku, ta babka paliła ciągle w kiblu, śmierdziało od niej jak diabli, a jak krwawiła!!!Weszłam raz po niej, to było niespłukane, pełno petów i krwi, masakra.
co za margines
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
maz wlasnie na pisal ze w pracy bylo dobrze ale sie ciesze
super
ania no ewidentnie ich wina

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:55   #635
anoxa
Zakorzenienie

siala fakt sprzedawca cha.m

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

aa wogole wam nie pisalam siostra (bedzie chrzestna malego) ostatnio zaproponowala ze jak sie urodzi to kupi mu karuzele do lozeczka tak wiec super bo wlasnie tego narazie nie chcialam kupowac a bedzie z glowy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:55   #636
bajka1807
Zakorzenienie

jestem dopiero na 17 stronie.... poszalalyscie od wczoraj
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:56   #637
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
siala fakt sprzedawca cha.m

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

aa wogole wam nie pisalam siostra (bedzie chrzestna malego) ostatnio zaproponowala ze jak sie urodzi to kupi mu karuzele do lozeczka tak wiec super bo wlasnie tego narazie nie chcialam kupowac a bedzie z glowy
Mi jedna z sióstr też ma kupić karuzelę, druga fajny kocyk ciepły, a trzecia matę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 18:57   #638
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny na watku majowo czerwcowym 29 mamusiek rozpakowanych...
9 wiecej niz ostatnio!!!!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:58   #639
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Nie było mnie cały dzień a tu 11 stron do nadrobienia, lece czytać!

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:59   #640
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
T
ta, ta wielka jest z rozcięciami na cyce i faktycznie do niczego, bo wyłażą. Na śmietnik pójdzie, bo mi się nie opłaca wymieniać.

http://allegro.pl/item1028471535_kos...iacej_r_l.html

A druga w miarę:

http://allegro.pl/item1033010317_kos...acej_r_xl.html

A najśmieszniejsze, że ta wielka to rozmiar L.
A teraz widze ze tu są.
A jak ta druga? rozmiarowo?
Stary 2010-05-19, 19:00   #641
pszczolka87
Zadomowienie

• Cytat:
    Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
    aniaa rety
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja już chce maluszka całego i zdrowego na rękach
ojej dziewczyny... strasznie przykro słuchać takich historii ale uważam że nikt widząc w jakim jesteśmy stanie nie powinien nam ich opowiadać... my teraz musimy być szczęśliwe i wierzyć że urodzimy zdrowe śliczne dzieciaczki
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 19:01   #642
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
To ja pisałam Mój się bać różu nie może bo ma pościel z różowymi falbankami Trudno, kupowałam jak był dziewczynką.
Najlepsze jest to, że zaraz po usg gdzie sie okazało, ze to jednak chłopiec napisałam do sprzedającego ale mimo, że pościel nie była jeszcze wysłana to mi odpisał, że jest odszyta i nie mogę już zmienic wzorku.
Tak jakby nie mógł poczekać aż ktoś inny ją zamówi a mnie nową wysłać kilka dni później. Trudno :/
Tak mi się coś wydawało, że to Ty pisałaś

Na majowo-czerwcowych 29 rozpakowanych. Wiem, że to już ich czas, ale dziwnie mi jakoś ilekroć tam zaglądam

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-05-19 o 19:06
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:03   #643
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A teraz widze ze tu są.
A jak ta druga? rozmiarowo?
Ta druga jest dobra. I wcale nie jest ciasna w biuście mimo, że na 106, a ja mam 109. Jest ok. Ale ta czerwona do bani.
Stary 2010-05-19, 19:07   #644
idealnecialo
Zadomowienie

Dziś pełny 33 tydzień.

Na wadze rano 76,8kg
Brzuch 108cm
Biodra 108,5cm
Uda 64cm
Biust 98cm -Pod 85cm

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-05-19 o 19:09
Stary 2010-05-19, 19:09   #645
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

aaaa zapomniałam pokazać jaki dostałam wózek od koleżanki. Taki model jak na zdjęciu tylko mój ma kolor ciemny granat. Na początek taki wystarczy
Stary 2010-05-19, 19:10   #646
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja nie podgotuje bo nie mam na czym a mieso ostatnio 2 godz w foli robilam a bylo nadal twarde wiec myslslam ze sie wykoncze :/
chcesz przepis? mam jeszcze pare innych to daj mi na pw maila to ci powysylam Tez lubie babki a teraz kupilam sobie tę okrągłą formę specjalną,taką glinianą to chyba bede piekla co tydzien :P

Dzis byla zapiekanka z szynką a co jutro?? Pomocy...niech ten facet juz zadzwoni czy ma te dysze czy nie bo mam dosc...
ja nie pomogę bo bardzo rzadko robie coś w piekarniku, jak juz to pizze albo zapiekanke z ziemniaków ale gotowanych ( coś co nie trzeba dłużej niż 15 min piec) bo moja kuchenka wszytsko spala jak juz pisałam
ale wysłałam ci mój mail to kiedyś na pewno przepisy się przydadzą bo babki uwielbiam

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi sie to w glowie nie miescilo jak opowiadala. na jakich lekarzy ona trafila przeciez przy tak duzym dziecku to bylo jasne ze cos jest nie tak. no i zeby cukru jej nie sprawdzili...
teraz jest w ciazy znowu i z cukrzyca lezala na obserwacji

a wtedy to mowila ze to akurat w swieta wypadlo i ze dlatego ja pewnie odeslali bo tam w szpitalu jak siweta sa albo dlugie weekendy to wypychaja jak najwiecej do domu zeby miec spokoj
ja bym chyba do sądu podała tych lekarzy !!!! gdzie do chole..ry był jej lekarz prowadzący, który powienien ją na badania skierować, przecież glukoza to podstawowe badanie a nie żadne dodatkowe. zresztą usg też wykazuje jak duże dziecko no poprostu nie wyobrażam sobie ewidentnie wina lekarzy !!!
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:12   #647
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny o 20.30 na polsacie bedzie leciala komedia jak stracic faceta w 10 dni ogladalam kilka razy ale mam zamiar obejrzec kolejny
Stary 2010-05-19, 19:15   #648
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anoxa widziałam ten film, bardzo fajny
Stary 2010-05-19, 19:17   #649
vette
Zadomowienie

Nadrobilam
ale nie dam rady wszystkim odpisac choc chcialabym...

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
nie wiem jak jest z tymi genami, moja mama nie ma zadnego rozstepu a ja po pierwszej ciazy mam na brzuchu i udach. zawsze bylam szczuplutka a w ciazy sporo przybralam i taki byl efekt
A ja mysle, ze na roztepy ma wplyw wiecej czynnikow niz tylko geny...

Daje sobie jeszcze 4 miesiace, jak sie ich nie dorobie bede wiedziala co moge polecic z czystym sumieniem

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Mogę się trochę farmaceutycznie wyżyć nie chodząc na zajęcia
A powiedz mi co myslisz o polaczeniu centrum materny z omega mum?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Chyba nie wklejalam Wam zdjec, to prosze
slicznie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 19:18   #650
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
anuszka uwierz mi ze to nie byla igla tylko zylka wiele razy mialam wenflony w rekach wiec cos o tym wiem jako dziecko bardzo duzo chorowalam i wiele razy lezalam w szpitalach wiec wiem z doswiadczenia
Nie żyłka . To jest coś w stylu włókna szklanego - ale generalnie to jest plastik

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek!! od 3 godzin próbuję się zebrać do pisania pracy i jak narazie nic mi z tego nie wychodzi... wygońcie mnie!!
Ja 3 godziny wychodziłam dziś do Galaxy. I w sumie trzeba było zostać w domu, bo nic nie kupiłam . No poza kartkami na Dzień Mamy.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jestem po zastrzyku nic nie bolalo a tz zrobil lepiej niz pielegniarka!!!!!!!!:jupi : : jupi::j upi::ju pi:
Zuch dziewczyna

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Anuszka, Anoxa, Basia strasznie wam wspolczuje i nie jestem sobie w stanie wyobrazic przez co przeszlyscie
Nie wyobrażaj sobie. Nie da się. U mnie to dwa razy... I wcale nie chcę tego wspominać. Dzień przed dniem Mamy dowiedziałam się o 1. ciąży. Dzień później byliśmy już w szpitalu...Ech...

Cytat:
anuszka mysle ze to co nas spotkalo jedynie nas teraz wzmocni dzieki temu jestesmy silniejsze
Ja też jestem silniejsza. Ale też ostrożniejsza. I przez to też tak trudno mi uwierzyć, że się udało, że moja Mała będzie z nami już niedługo. I że czas zacząć zakupy...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:18   #651
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Dziś pełny 33 tydzień.

Na wadze rano 76,8kg
Brzuch 108cm
Biodra 108,5cm
Uda 64cm
Biust 98cm -Pod 85cm
A ja:

Na wadze 80kg
Brzuch 106cm
Biodra 109cm
Uda 60cm
Biust 109cm- pod 87

Stary 2010-05-19, 19:30   #652
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia no cos w tym stylu ale napewno nie jest to igla

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

tak mysle ze jutro upieke te ciacho tylko ze z rabarbarem lub z truskawkami i zawioze mamie w piatek wiekszosc a troszke sobie zostawie
Stary 2010-05-19, 19:31   #653
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,ja jak zwykle Was podczytuje, ale teraz to maraton normalnie, tyle piszecie.

Wiecie, czy sa moze jakies objawy cukrzycy? Ja mieszkam w Anglii i tu zadnych badan na glukoze sie nie robi, USG po 20-stym tyg. tez sie nie robi, tylko probke moczu badaja papierkiem i mierza cisnienie. Przerazila mnie historia tej dziewczyny, co stracila dzidziusia w 38 tyg.

Vette, zajrzalam na Twoj watek i normalnie jestem pod wrazeniem, WOW, bede studiowac za pare tygoodni. A Ty profesjonalnie sie tym zajmujesz? Ja tak duzo przytylam, ze juz nawet ciazowe ciuchy mi nie pasuja, brzuch mam ogromny, ale i pupe i uda tez. Na razie zastanawiam sie nad kupnem butow MBT albo skechers tone ups, slyszalas cos o nich?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 19:35   #654
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

karolcia228, anuszka1401 śliczne zdjecia

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Misiulka - zdaje mi się, że Ty zamawiałaś taki preparat do paznokci po zdjęciu tipsów.. chciałam zapytać czy dostałaś coś oprócz tego preparatu.. bo mi dołożyli brokat złoty i nie wiem czy to taki gratis czy im się coś pomyliło
ja dostałam żółte gwiazdki

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
To mój brzuszek 30 tc (+10 kg)

Załącznik 3119939Załącznik 3119940
Na pewno zastanawiacie się co robi na dywanie mój but
Trzeba zapytać mojego psa
śliczniutki

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no wiem, że nikt za mnie nie urodzi hehe
ale przeraza mnie to, że XXI wiek, a tam metody jak za króla ćwieczka..
położna nam wprost powiedziała, że sposob porodu w jaki tam mozna rodzic jest najgorszy z możliwych dla kobiety dlatego też każdą nacinają przy porodzie i mamy nie liczyć, że nas to ominie
o znieczuleniu zadnym tez nie było mowy.. wypytam jeszcze o to dokladnie na najbliższych zajęciach
ale przeraża mnie to wszystko
ja pierniczę co za szpital, a nie masz możliwości rodzić w innym????????
jusdan77 moja mała ma długie czkawi ok. 10 miniut
Siala_Bala śliczny brzucholek
papeteria super, że wszystko wporządku, dobrze, że mały nie będzie jakims koloskiem powinnaś się cieszyć, ciekawe ile ma moja dowiem sie w sobotę.
Jak wy możecie oglądąc te filmy ja tego nawet nie włączam

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:36   #655
Archea
Raczkowanie

Witam wszytskie przyszle mamy
Dzis dolaczam do was - termin juz na lipiec i nie moge sie doczekac
Archea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:40   #656
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,ja jak zwykle Was podczytuje, ale teraz to maraton normalnie, tyle piszecie.

Wiecie, czy sa moze jakies objawy cukrzycy? Ja mieszkam w Anglii i tu zadnych badan na glukoze sie nie robi, USG po 20-stym tyg. tez sie nie robi, tylko probke moczu badaja papierkiem i mierza cisnienie. Przerazila mnie historia tej dziewczyny, co stracila dzidziusia w 38 tyg.
nie mam pojecia jakie sa objawy. a moze prywatnie zbadaj poziom cukru

przepraszam nie chcialam nikogo straszyc. poprostu krew mnie zalewa jak slysze o takich zaniedbaniach lekarzy

Cytat:
Napisane przez Archea Pokaż wiadomość
Witam wszytskie przyszle mamy
Dzis dolaczam do was - termin juz na lipiec i nie moge sie doczekac
witaj napisz cos wiecej o sobie i dzidzi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:44   #657
anoxa
Zakorzenienie

archea witaj

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

vette a jaka zawsze przesylke bralas do musteli??
Stary 2010-05-19, 19:44   #658
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia no cos w tym stylu ale napewno nie jest to igla
Dokładnie wygląda to tak, że na zwykłej igle jest ta plastikowa rurka. Po przebiciu żyły wyciąga się metalową rurkę, a zostawia tylko tą zewnętrzną plastikową .
Cholerstwo drogie, bo za sztukę w aptece 2,50.
Jak chcieliśmy ćwiczyć na studiach, to nam powiedzieli, że program studiów przewiduje dla każdego studenta 3 sztuki :/, a jak chcemy więcej, to musimy sobie dokupić. I potem dziwne, że studenci na praktykach nie umieją wykonać wkłuć. Ech...
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Jak wy możecie oglądąc te filmy ja tego nawet nie włączam
Obejrzałam je i powiem Wam, że zupełnie nie robi to na mnie wrażenia. Wręcz jest niezwykle wzruszające.

Za to jak obejrzałam jedno CC, jak lekarz szarpał brzuch, bo dziecka nie mógł wyciągnąć, to zaczęłam się bać.
Chyba wolałabym rodzić naturalnie. Niech mi ktoś podmieni macicę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:45   #659
papeteria
Zakorzenienie

anoxa milo ze strony siostry
film oglądałam śmieszny chyba obejrze raz jeszcze bo to dawno bylo ....
lilka super ten wózek i za darmoszke fajnie
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jestem dopiero na 17 stronie.... poszalalyscie od wczoraj
no w tym tempie to za kilka dni bedzie kolejna czesc
misiulka dzięki
archea witaj
ania teraz doczytałam, że tak dużo ważyła, ewidentnie zaniedbanie lekarzy

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:45   #660
anoxa
Zakorzenienie

a mnie synek po zebrach obija az mnie bola i ciezko mi oddychac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości