Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 12:40   #3811
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

A czy imię Kasjan nie pochodzi z Narniowych Opowieści Tzn z tej 2 części? tam był chyba taki księciunio?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:58   #3812
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Kiedy Wy dostałyście kopa takiego ze wiedziałyście ze to on/ona????
Ja dziś mam 20 tydzień i 4 dni i też ruchy czuje delikatnie. Czuję, że mi się maluch tam wierci delikatnie, bo mnie wszystko łaskocze i jest takie charakterystyczne uczucie ale bardzo delikatne.
W ostatnich dniach kilka razy czułam takie wyraźne puknięcie, jakby delikatny 1 sekundowy skurczyk lub ukucie tępą szpilką od środka - czy to delikatny kopniak mógł być?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
U mnie dziś tragedia samopoczuciowa.
Chyba kupię poduszkę- kojec- jak sądzicie to chyba nie strata kasy? bo mi brzuszek podczas snu przeszkadza
Nika uśmiechnij się proszę już dłuższy czas chodzisz markotna a przecież tyle masz powodów do radości
Poducha fajna, też nad nią myślę, narazie pod brzuch (w pozycji na boku) wkładam jaśka.
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie już jakieś dolegliwości ze strony kręgosłupa?
Mnie czasami pobolewa, w weekendy jak za długo śpię, i wieczorami jak się położę- tak przez pierwsze 15 minut później przechodzi.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
juz nawet lekarz patrzyl na mnie dziwnie czy napewno sie wczesniej umylam czy srodkowy strumien.. az sie czulam jak malolata ktora niepotrafi...
Ja wyniki robię co 3 tygodnie i muszę przyznać, że nigdy się przed pobraniem próbki nie myłam (bo zawsze po przebudzeniu szybko biegnę i bym prysznica wziąć nie zdążyła) i czasami zapominam o tym środkowym moczu a bakterii zawsze BRAK. Więc chyba nie ma reguł.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Evi- polecam ci imie Radek, tez mi sie bardzo podoba i mozna super zdrabniac. Gdyby nie fakt, ze moj mezus to Radosław, to bym tez brala takie imie pod uwage!
Zuza mój mąż też Radek Ale mi średnio się ono podoba

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ps. Wy już kupujecie pieluszki?
Ja jeszcze nie kupiłam ale każdy mi mówi, żeby już zacząć kupować, po każdej wypłacie jedną paczkę- podobno to później główny wydatek i warto mieć zapasy. Ale z drugiej strony maluch może mieć uczulenie i może się okazać, że to co kupiłam się nie przyda i będzie trzeba kupować inne...

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Skoro jest promocja to mysle,ze kupie dwa opakowania na poczatek
i jakies kosmetyki
A jakie kosmetyki dla dziecka kupujecie?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:02   #3813
Zuziczka
Rozeznanie

Ja pieluchy bede kupowac na koncu, nie mam tyle mieksca by to wszystko skaldowac.
Za to lodowke musze kupic niedlugo

Nika- dobrze ze z dzidziolem w porzadku, no i mamy slonko w Poznaniu. Poprzesadzalam kwiatki na balkonie

Lenka- moja kolezanka lezala cala ciaze, bo miala problem z szyjka. Ale ona miala w 3 miesiacu takie rozwarcie, ze lekarz sie za glowe lapal. U ciebie pewnie wystarczy polezec i tyle trzymam kciuki.

Moja kresa czarna chyba zwriowala i ma chyba zamiar dosiegnac cycki
Tzn. czarna to ona nie jest, ale ukryc to sie jej nie da poza tym jest krzywa jak u Pomi.
Stary 2010-05-20, 13:10   #3814
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Jaga i tak Cię podziwiam, że już umiesz o tym pisać. Ja straciłam maleństwo w 13 tc i długo nie mogłam dojść do siebie, mimo że miałam już dwoje starszych dzieci.
Ty byłaś w 19 tc, szkoda, że nie udało się uratować ciąży. Jak to możliwe, że w szpitalu sobie nie poradzili? Było za późno czy jak?
Jejku, bardzo Ci współczuję.
wiesz nie dali rade....walczyli przez 5 dni....ale naturka byla silniejsza

hejka Babeczki

Pisze bo sie stesknilam za Wizazem....:brzy dal:

U Nas jakos leci.....Korcia rosnie a ja raz lepeiej raz gorzej.....
to juz 3 tygodnie o poronienia....

Chcemy sie strac o 2 dzieci po Wakacjach

Pozdrawiam serdecznie
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:13   #3815
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

hejka Babeczki

Pozdrawiam serdecznie
Jaga fajnie, że się odezwałaś. Minęło już 3 tygodnie? jeju, jak ten czas leci. Super, że już ci lepiej i myślisz już kolejnych starankach. Tak trzymać
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:18   #3816
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

hejka Babeczki

Pozdrawiam serdecznie
Jaga sciskam cieplo. Ostatnio myslalam o tobie i twoich aniolkach. Trzymam kciuki za starania i przesylam duzo duzo pozytywnej energii!
Stary 2010-05-20, 13:23   #3817
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Jesli wrozycie z brzuszkowych ksztaltow to moj tez prognozuje Siusiaka ale zobaczymy.
Weronis- jakie 5te kolo? Chyba cos nie bylo molestowania wczoraj, bo mi ten humor cos na to wskazuje Ku pocieszeniu powiem, ze u mnie tez niet... Wygarnelam mezusiowi ostatnio ze zanidbuje swoje obowiazki malzenskie, hihi. Ale sie zdziwil. Uwielbiamy ze soba zartowac.
No ale, Weronka, jestes tak samo potrzebna jak Szokoladka, Nika, Elizabeth, Angelika i inne dziewuszki (wymieniam tylko ktore pamietam). Wiec dziewuszki, ja wiem ze pogoda marna, ale nie narzekajmy Lubie z Wami rozmawiac i prosze mi nie zabierac tej przyjemnosci. Usciski dla wszystkich!
Czasy ciezkie sa teraz, powodz jest okropna, Krakow zalalo, Opole, Sandomierz walczy musimy sie wspierac!
Dzięki za pocieszenie
I zgadłaś... nic nie było. Tym razem on zasnął i żal mi go było budzić. Wczoraj to samo... ehhh.. już tracę nadzieję... On ciężko pracuje, więc może nie ma potrzeb. Ale nigdy tak nie było. Nie wiem co myśleć. Czuję się niepotrzebna. Chyba muszę mu prosto z mostu powiedzieć o co mi chodzi, bo się chyba nie domyśli
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
a co do rozlanych brzuszkow-mi poszlo w biodra i mam miec chlopca. wiec neiwiem jak to z tymi teoriami jest. musze wam w koncu fotke pokazac to same zobaczycie, az strach sie bac bo juz na liczniku 71 kg 22 tc. a 62 mialam wagi przed tak okolo, wiec to norma, czy mam sie zaczac martwic z zgubienie zbednych potem kg?
Kształt brzucha a płęć, to tylko teorie i nie zawsze się zgadza. Moja koleżanka ma dwóch chłopców, a brzuch miał inny i myślała, że będzie druga dziewczynka. A więc nie ma reguły.
A wagą się nie przejmuj. Niby 12-16 kg to standard, ale bywa, że kobieta przytyje więcej. Ja np. przytyłam w jednej i drugiej ciąży 21 kg i wcale się nie obżerałam. byłam spuchnięta jak balon.
Teraz mam 17 tc i mam 4 kg na plusie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 13:27   #3818
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie
I zgadłaś... nic nie było. Tym razem on zasnął i żal mi go było budzić. Wczoraj to samo... ehhh.. już tracę nadzieję... On ciężko pracuje, więc może nie ma potrzeb. Ale nigdy tak nie było. Nie wiem co myśleć. Czuję się niepotrzebna. Chyba muszę mu prosto z mostu powiedzieć o co mi chodzi, bo się chyba nie domyśli

Kształt brzucha a płęć, to tylko teorie i nie zawsze się zgadza. Moja koleżanka ma dwóch chłopców, a brzuch miał inny i myślała, że będzie druga dziewczynka. A więc nie ma reguły.
A wagą się nie przejmuj. Niby 12-16 kg to standard, ale bywa, że kobieta przytyje więcej. Ja np. przytyłam w jednej i drugiej ciąży 21 kg i wcale się nie obżerałam. byłam spuchnięta jak balon.
Teraz mam 17 tc i mam 4 kg na plusie.

ja 17tc i 2kg na plusie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:28   #3819
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
atlidee, skadze znowu... przeciez to oczywiste, ze to niczyja wina. chyba jedynie moja, ze zamiast zajac sie głupotami i umilaniem zycia, wstaje przed szósta do pracy i wracam do domu po 17
Ale pracuje i bede pracowac poki mi starczy sil, bo przeraza mnie fakt, ze po długiej nieobecnosci mialabym na nowo sie to wszytsko wkrecac

wróżka
... dzieki, to mile co piszesz

Pomi, osz ty! wygladasz kwitnaco! ja niestety przeciwnie, bo nawiedziła mnie kolejna fala tradzikowo-wyprsykowa, zwlaszcza na plecach i dekoldzie , wiec nie mam ochoty na jakiekowiek zdjecia w tym czasie a poza tym... Ty mnie tu nie strasz....wiesz ze kobiet w ciązy nie wolno stresować

Szokoladka, Weronisia... no wlasnie, jest nas tu tyle, ze nie sposob ogranac wszytskie wypowiedzi. Wiec moze rzeczywiscie, nie warto przejmowac sie tłumem a szukac bratnich dusz moim zdaniem, to super, że takim doświadczonym mamom, chce się pisac wśród takich żołtodzibów jak My w wiekszosci jestesmy jestescie naszymi białymi krukami! i musicie tu zostac do konca i jeszcze dluzej, bo wasze rady beda dla nas bezcenne
mszu Rozumiem Cie doskonale, ale nie przepracuj sie! Ja tez na razie pracuje "na akort", nie moge jakos odpuscic... (ja tak jakby "na siebie" troche pracuje, no i oczywiscie kaski tez potrzeba). Jak nie zrobie teraz, to bede musiala po urodzeniu, a nie wiadomo czy Dzidzius bedzie nalezal do tych wiecznie spiacych aniolkow (raczej nie sadze, biorac pod uwage charakternosc rodzicieli).

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Pomidorko, piękny brzuszek!
ycnan, super ten albumik
Angelika16, ja bym synka nie nazwała Kasjan, bo lubię proste, tradycyjne (oklepane ) imiona męskie, ale jakbym u kogoś usłyszała to miałabym raczej miłe skojarzenia.

Dziewczyny, ja wróciłam od gina i trochę się podłamałam, bo ginka powiedziała że mam skróconą szyjkę i to dość mocno Koniec z zajęciami na uczelni, leżenie plackiem i za 2 tyg kontrola, oby się już nie pogorszyło Któraś z was, dziewczyny, które były w ciąży, chyba też tak miała, z tego co pamiętam?? Nie wiem czy to bardzo groźne, tak mi się smutno zrobiło
Lenka, kliwia bidulki, trzymajcie sie!
Kochane, czy Wy mialyscie jakies objawy? Pytam, bo ja na ostatniej wizycie w PL mialam twardniejaca macice i gin. powiedziala, ze "na razie szyjka sie nie skrocila, ale moze", toprzez ten moj bolacy brzuch... zalecila dodatkowy Mg+B6. Ale ja teraz nie mam jak pojsc na kontrole tej szyjki (w UK nie badaja) i dlatego pytam o jakies objawy...
Wspolczuje kochane, odpoczywajcie!

Tak ogolnie chcialam jeszcze dopisac do dyskusji na temat siku i bakterii moczowych... Wszystko, co piszecie dziewczynki to prawda. Ja jeszcze dodam, ze warto osuszyc sie jalowa gaza (taka z apteki) po podmyciu, a nie codziennym recznikiem. Wyczytalam to na "instrukcji obslugi", kiedy oddawalam mocz na posiew. No i oczywiscie trzeba miec sterylny pojemnik, czyste rece (przy jego otwieraniu).

Tak jeszcze wrzuce, ze naprawde sledze i podziwiam postepy wszystkich Mamusiek-studentek, ktore pisza prace mgr. Wiem jak trudno sie teraz zmobilizowac i skupic, zwaszcza na "pracy tworczej". Trzymam Bedzie dobrze, grunt to pozytywne myslenie!

Do wszystkich: Zabraniam przejmowania sie idiotycznymi komentarzami na temat wygladu! Plakac powinni Ci, co te komentarze uskuteczniaja (im "wada" nie przejdzie za pare m-cy!)

Strasznie sie dzis rozpisalam, ale jeszce sie tylko pochwale, ze wlasnie dzis dostalam zaproszenie od szanownego NFZ na USG polowkowe!
I to w Dzien Matki (najblizsza sroda)! Mam nadzieje, ze Dzidzia zechce pokazac co ma miedzy nozkami i to za pierwszym razem, bo w zaproszeniu zechcieli wytluszczonym drukiem podkreslic, iz nie maja zamiaru probowac sprawdzac wiecej niz raz! Jak co to przyjde z buzia wypchana jakimis slodyczami i jak co to przelkne "na szybko", aby Dzidzie rozruszac...

Jeszcze cos mialam komus odpisac, ale mi sie zapomnialo...
Buziaczki Mamuski!

Jaga Wspolczuje! Sciskam i ciesze sie, ze widac przeblyski slonca na Twym Niebie! Wracaj do zywych...

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:41
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:37   #3820
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Elenka ,ja mam dokładnie tak jak ty 20 tyg i 4 dzien i narazie zero odczuc maluszka,a przynajmniej tak mi sie wydaje,bo ponoc przy pierwszej ciąży to jeszcze nie potrafimy tego odebrac,ze to juz wlasnie maływiec nie martw sie bo jeszcze napewno dadzą nam popalić

Nika,dzięki aty teraz jestes w nietykalnym stanie wiec męzem sie nie martw,bo to zawsze mozna zwalic na hormony ciążowe(te gratki dla Ruchu HIHIIHIHII)
no to chociaz troszkę mnie pocieszyłaś

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć...
ps. Wy już kupujecie pieluszki?
ja pieluch jeszcze nie!!! takie rzeczy jak kosmetyki dla maluszka zaczne pod koniec ciazy kupowac a 2 msce rzed porodem posciel, lozeczko itp. narazie odwazylam sie na 2 pary body i 2 spodenki półspoichy
zobaczymy tez co dostane od kuzynki po mojej chrzesnicy bo mowila ze 2 worki czekaja na mnie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:38   #3821
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

prawdopodobnie Nivea niebieskie. jeszcze nie zaczęłam zakupów, co nie znaczy, że mnie nie ciągnie, tp. mam na 22.10 także czasu sporo

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:39
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 13:43   #3822
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Lenko - głowa do góry, ja mam szyjkę 26 mm i założony pessar od prawie miesiąca, nie mogę lezeć, bo jestem cały dzień smaam z tójką dzieci, dojazdami do szkoły po sredniego autobusami i odbieraniem sredniaka z przedszkola. Przede wszytskim wyłącz panikę, bo to tlyko dodatkowo stresuje, musi być dobrze i tego sie trzxymaj. Absolutnie unikaj noszenia, jak leżysz, coś pod tyłek podłóż, zeby być wyżej i nie stresuj się, bo maluszek też sie stresuje

ja oprócz tego mam otwarte ujscie wewn na 1,5 cm, miałam otwarte na 3 cm, ale jak młode się podniosło, to ujscie się "odciazyło"

na chwilę obecną mam 54 na liczniku czyli 6 kg na minusie od początku ciazy

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

ja z kosmetyków kupię pod koniec ciazy tlyko oliwkę bambino i jakieś najzwyklejsze mydełko, nic wiecej

komenatrza olewajcie, po jakie licho sie, nimi przejmowac, takie niemiłe słowa swiadcza jedynie o poziomie kultury tych, którzy je mówią...
Stary 2010-05-20, 13:43   #3823
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja dziś mam 20 tydzień i 4 dni i też ruchy czuje delikatnie. Czuję, że mi się maluch tam wierci delikatnie, bo mnie wszystko łaskocze i jest takie charakterystyczne uczucie ale bardzo delikatne.
W ostatnich dniach kilka razy czułam takie wyraźne puknięcie, jakby delikatny 1 sekundowy skurczyk lub ukucie tępą szpilką od środka - czy to delikatny kopniak mógł być?
....
Szczęśliwa wszystko możliwe, że to kopniak

A kosmetyki będę kupować wszystkie z PENATEN.
Wypróbowałam już przy Oliwii i Thomasku chyba wszystkie dostępne firmy: Bambino, Johnson&Johnson, Bubchen, Nivea, ... ale najfajniejsze są z Penaten. Najdelikatniejsze, super jakości Na tym dzieciątku nie będę już eksperymentować, tylko od razu kupię Penaten.
Stary 2010-05-20, 13:45   #3824
Eveliouses
Raczkowanie

Zuziczko,to z tych trzech najbardziej podoba mi się Aleksanderekno i Tadeusz oryginalnie ale fajnie,mój teść się tak nazywa i jest git chłopina!!a Andrzejów niestety nie lubię...ale to tylko moje zdanie kochana.Acha i dzięki za poparcie Radzia-też mi się coraz bardziej podoba,choć na początku ciąży i dużo wcześniej przed królował Bartosz...ach jaki to człowiek zmienny jest,hehe

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:46   #3825
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Szokoladka, Weronisia... no wlasnie, jest nas tu tyle, ze nie sposob ogranac wszytskie wypowiedzi. Wiec moze rzeczywiscie, nie warto przejmowac sie tłumem a szukac bratnich dusz moim zdaniem, to super, że takim doświadczonym mamom, chce się pisac wśród takich żołtodzibów jak My w wiekszosci jestesmy jestescie naszymi białymi krukami! i musicie tu zostac do konca i jeszcze dluzej, bo wasze rady beda dla nas bezcenne
Przez to czytanie po łebkach przeoczyłam twoją wypowiedź.
Skoro my mamy tu zostać, to ty też musisz, żeby nas czytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 13:46   #3826
Atlidee
Raczkowanie

czarnaelizabeth Kochana, przepraszam, zapomnialam ze Ty tez masz te szyjkowe problemy. Prosze napisz, czy Ty mialas jakies objawy?

Mamuski, a czy ktoras z Was zna lub slyszala o kosmetykach Weleda Baby?

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:49
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:49   #3827
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
mszu Rozumiem Cie doskonale, ale nie przepracuj sie! Ja tez na razie pracuje "na akort", nie moge jakos odpuscic... (ja tak jakby "na siebie" troche pracuje, no i oczywiscie kaski tez potrzeba). Jak nie zrobie teraz, to bede musiala po urodzeniu, a nie wiadomo czy Dzidzius bedzie nalezal do tych wiecznie spiacych aniolkow (raczej nie sadze, biorac pod uwage charakternosc rodzicieli).

Lenka, kliwia bidulki, trzymajcie sie!
Kochane, czy Wy mialyscie jakies objawy? Pytam, bo ja na ostatniej wizycie w PL mialam twardniejaca macice i gin. powiedziala, ze "na razie szyjka sie nie skrocila, ale moze", toprzez ten moj bolacy brzuch... zalecila dodatkowy Mg+B6. Ale ja teraz nie mam jak pojsc na kontrole tej szyjki (w UK nie badaja) i dlatego pytam o jakies objawy...
Wspolczuje kochane, odpoczywajcie!

Tak ogolnie chcialam jeszcze dopisac do dyskusji na temat siku i bakterii moczowych... Wszystko, co piszecie dziewczynki to prawda. Ja jeszcze dodam, ze warto osuszyc sie jalowa gaza (taka z apteki) po podmyciu, a nie codziennym recznikiem. Wyczytalam to na "instrukcji obslugi", kiedy oddawalam mocz na posiew. No i oczywiscie trzeba miec sterylny pojemnik, czyste rece (przy jego otwieraniu).

Tak jeszcze wrzuce, ze naprawde sledze i podziwiam postepy wszystkich Mamusiek-studentek, ktore pisza prace mgr. Wiem jak trudno sie teraz zmobilizowac i skupic, zwaszcza na "pracy tworczej". Trzymam Bedzie dobrze, grunt to pozytywne myslenie!

Do wszystkich: Zabraniam przejmowania sie idiotycznymi komentarzami na temat wygladu! Plakac powinni Ci, co te komentarze uskuteczniaja (im "wada" nie przejdzie za pare m-cy!)

Strasznie sie dzis rozpisalam, ale jeszce sie tylko pochwale, ze wlasnie dzis dostalam zaproszenie od szanownego NFZ na USG polowkowe!
I to w Dzien Matki (najblizsza sroda)! Mam nadzieje, ze Dzidzia zechce pokazac co ma miedzy nozkami i to za pierwszym razem, bo w zaproszeniu zechcieli wytluszczonym drukiem podkreslic, iz nie maja zamiaru probowac sprawdzac wiecej niz raz! Jak co to przyjde z buzia wypchana jakimis slodyczami i jak co to przelkne "na szybko", aby Dzidzie rozruszac...

Jeszcze cos mialam komus odpisac, ale mi sie zapomnialo...
Buziaczki Mamuski!

Jaga Wspolczuje! Sciskam i ciesze sie, ze widac przeblyski slonca na Twym Niebie! Wracaj do zywych...
Hej Atlidee- dawno cie nie bylo
Cos mi sie wydaje, ze po porodzie to ty sobie kobitko na akord nie nadrobisz, wiec moze i lepiej teraz
Co do objawow twardniejacej szyjki itp to ci niestety nie pomoge, nie mam pojecia..
Nie wiedzialam ze si dostaje od NFZ zaproszenie na polowkowe. Chyba ze chodzi o NFz brytyjski Oby dzidzia sie pokazala! Ja mam polowkowe w poniedzialek. Oby moj uparciuch sie tez pokazal

Niestety nie zauwazylam, aby moje Male reagowalo jakos na slodkie wiec licze na jego dobry humor!

Dziewczynki powodzianki- slonce wyszlo! Trzymam kciuki za szybko opadajaca wode i za duzo slonka i u was!

(Przesadzilam wiecej kwiatkow, normalnie kwiatkowa rewolucja! )
Stary 2010-05-20, 13:51   #3828
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuski, a czy ktoras z Was zna lub slyszala o kosmetykach Weleda Baby?
Ja znam Weleda to bardzo dobra firma, która robi kosmetyki bardzo naturalne. Jak dla mnie za mocno pachną olejkami eterycznymi. Bardzo drażni mnie ich zapach. Ale to kwestia gustu.
Ale jakościowo są bardzo dobre i dość drogie.
Stary 2010-05-20, 13:51   #3829
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczynki,
przepraszam że nie odniosę się do waszych postów, ale ja tylko na chwilę, niewygodnie mi strasznie z tym laptopem

Co do objawów, to ja miałam bóle brzucha i twardnienie (zwłaszcza po tym jednym egzaminie na prawko) i brałam nospę, ale to nie było nic niepokojącego. Pani dr powiedziała że mogłam mieć bezbolesne skurcze i to one są najgroźniejsze. Prawdopodobnie się przeforsowałam, bo codziennie biegałam na uczelnię, praktycznie dużo byłam w ruchu, myślałam że jak się super czuję to mogę sobie na to pozwolić Dobrze że ginka mnie bada na każdej wizycie.

Co do tej szyjki to jak najbardziej pessar, ale na następnej wizycie, chyba że po tych 2 tyg leżenia nic się nie pogorszy. Nie wiem jaka jest długość tej szyjki, ale w karcie ciąży mam wpisane 150, może chodzi o 1,5 cm? nawet nie spytałam:/ a rozwarcie lekkie jest, chyba 1 cm.

Nie panikuję za bardzo, bo z niunią na razie wszystko w porządku, tylko się obawiam co ze studiami, bo zamierzam olać ćwiczenia, ale w czerwcu mam egzaminy i obronę.. nie wiem co z tym będzie, czy nie zaszkodzę dziecku. No i muszę pisać pracę, tylko nie wiem czy można tak na siedząco dużo być, czy to na prawdę trzeba leżeć plackiem??? zapomniałam o wszystko wypytać Biorę nospę 3x1 i magnez tak samo. Mój TŻ jest strasznie kochany, w domku wszystko zrobione, nawet po jedzenie nie muszę wstawać, ale tak mi się już nudzi to leżenie, kota tu dostaję

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:56
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 13:57   #3830
Eveliouses
Raczkowanie

Mpiczku dziękuję za opinie o imionach!
a wogóle to choć musze tu ganiać co kilka chwil,żeby nadrabiać zaległości "czytaniowe" to fajnie tu z wami mamuśkipozdrówki
idę obiadziolek jakiś walnąć bo głodni jesteśmy,a potem znowu wpaniemy
buziiooooolki

Stary 2010-05-20, 14:02   #3831
Weronisia
Zakorzenienie

Lenko jak nic złego się nie dzieje, to chyba nie musisz non stop leżeć plackiem.
Ja musiałam niby leżeć plackiem całą ciążę, bo miałam skróconą szyjkę i rozwarcie i skórcze i krwotoki itp.
Musiałam leżeć z podłożonym kocem pod tyłkiem, tak żeby tyłek był wyżej, to wtedy dziecko nie uciska na drogi rodne. Dodatkowo brałam Kaprogest w zastrzykach i łykałam Fenoterol.
Ale gdy tylko krwawienia i skórcze mijały, to nie leżałam, tylko sobie podkładałam poduchę pod plecy i sobie siedziałam tak na półleżąco.

Gdybyś chciała non stop siedzieć, to nie odciążyłabyś szyjki. Ale jeśli będziesz siedzieć i leżeć na zmianę, to powinno być dobrze.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-20 o 14:03
Stary 2010-05-20, 14:12   #3832
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Lenko jak nic złego się nie dzieje, to chyba nie musisz non stop leżeć plackiem.
Ja musiałam niby leżeć plackiem całą ciążę, bo miałam skróconą szyjkę i rozwarcie i skórcze i krwotoki itp.
Musiałam leżeć z podłożonym kocem pod tyłkiem, tak żeby tyłek był wyżej, to wtedy dziecko nie uciska na drogi rodne. Dodatkowo brałam Kaprogest w zastrzykach i łykałam Fenoterol.
Ale gdy tylko krwawienia i skórcze mijały, to nie leżałam, tylko sobie podkładałam poduchę pod plecy i sobie siedziałam tak na półleżąco.

Gdybyś chciała non stop siedzieć, to nie odciążyłabyś szyjki. Ale jeśli będziesz siedzieć i leżeć na zmianę, to powinno być dobrze.

mój pierszy gin powiedział mi że mam za krótką szyjkę czyli za dużo chodze a gdy badał mnie drugi powiedział że jest w porządku więc nie wiadomo co robić na szczęscie teraz padało wiec siedziałam w domku czekam na ciepło bo uwielbiam chodzić na spacery itp

używacie kremów antycellulitowych w czasie ciąży???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-05-20 o 14:16
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:24   #3833
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Wróżko no teraz jak się obudzisz rano bez bólu, to sprawdź dwa razy, czy się już na pewno obudziłaś tak sobie mój mąż żartuje...
A lekarz się śmiał, jak mu opowiadałam o moich nastrojach i wybuchach i o tym, że mam w domu mamę z menopauzą...
Stwierdził, że jesteśmy z mamcia jak wybuchowa mieszanka ;D
Ja to strzelilam podobnym tekstem przedwczoraj do męża, mówię, że chyba już nie żyję. Mąż się pyta dlaczego? Bo mnie nic nie boli...

Cytat:
A czy imię Kasjan nie pochodzi z Narniowych Opowieści Tzn z tej 2 części? tam był chyba taki księciunio?
Był książę Kaspian

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Moja ginka powiedziała mi żeby sobie w ciąży darować wszystkie antycellulitowe balsamy ponieważ mają min. wysokie stężenie kofeiny i czegoś tam jeszcze (już nie pamiętam, bo się to pytałam na początku ciąży). Także ja nie używam, będę się martwić po ciąży o cellulit.
Stary 2010-05-20, 14:31   #3834
Eveliouses
Raczkowanie

używacie kremów antycellulitowych w czasie ciąży???[/QUOTE]

nie używam,jakoś niemam przekonania z powodu dość dużej zawartości kofeiny...chyba w ciąży nie wskazane.

Stary 2010-05-20, 14:51   #3835
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

Ja też słyszałam, że nie powinno się używać takich kremów.
Stary 2010-05-20, 14:55   #3836
Eveliouses
Raczkowanie

kochane laseczki,a tak mnie wzięło na wspominki zeszłego lata i znalazłam takie fajne zdjątko z moim piesiem kochanym...
więc postanowiłam troszkę się wam odtajnić i pokazać mojego skarba kochanego schroniskowca-wzięliśmy go w zeszłym roku w lipcu ze schroniska i nie wyobrażamy sobie już życia bez tego małego wariata!pies jest naprawdę najlepszym przyjacielem człowieka

Stary 2010-05-20, 14:59   #3837
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
czarnaelizabeth Kochana, przepraszam, zapomnialam ze Ty tez masz te szyjkowe problemy. Prosze napisz, czy Ty mialas jakies objawy?
ja nie miałam nic, ztym,zę ja startowąłam z 28 mm szyjką od początku.w poprzedniej ciązy na tym etapie nie miałam szyjki tylko rozwarcia i wewn i zewn. i miałam skurcze macicy, niebolesne, ale ... nospa, spascuprell,magnez w gigantycznyc ilościach, luteina, duphaston, oleiste zastrzyki z kaprogestu i fenoterol 12 razy dziennie i dotrwałam do 37 tygodnia (tylko ja oprócz braku szyjki, skurczy miałąm jesczze krwawienie do 29 tygodnia i plamienie do końca ciązy praktycznie...) po 26 tygodniu oszczędzajac się funkcjonowałam w miarę normalnie, teraz też funkcjonuję normalnie.
i rady
-jak sie siedzi, to się siedzi wyprostowanym , jakby się kija połknęło
-schylamy się uginając kolana,przechodząc w kucki, nie nachylamy się
-leżąc tyłek jak sie da, to w górze
-nic cieższego niż 1,5 kg nie wolno podnosić
-jak zaczyna twardnieć brzuch natychmiast trzeba się położyć i odpocząc, jak dalej się spina-no spa , lub coś innego rozkurczowego
-pozytywne myślenie, bo to naprawdę czyni cuda!

Co do imienia Kasjan, to mnie się podoba u mnie jeden syn ma co dla niektórych "egzotyczne"imię
Stary 2010-05-20, 14:59   #3838
NIKaP-n
BAN stały

No Klarissko my juz jak starocie jakies ;D babciunie ciążowe ;D

Szczęśliwa
nie ja nie wciąż mam taki nastrój, pogoda i koszmary się na niego złożyły. Oj poczekaj na III trymestr
Najpierw miałam doły samopoczuciowe tzn pamiętacie, jak znosiłam początki (a właściwie całe 4 m-ce ciąży) i stąd miewałam doliny... teraz, w 3trym. to ponoć norma.
Ale pogoda wraca i już się uśmiecham.
Zwłaszcza, że robię naleśniole
Stary 2010-05-20, 15:06   #3839
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Eveliouses - fajna z was "parka" moi chłopcy chorują na pieska, jednak nie możemy sobie na to pozwolić :-(
Stary 2010-05-20, 15:09   #3840
NIKaP-n
BAN stały

Jagunia cieszę się, że zajrzałaś Będziemy Wam pomagać, kciukowo!

Eveliouses
toż to pornografia (żartuję).
Fajna fotka, słodas psiak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości