|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Witajcie kochane w dniu dzisiejszym!
Jak narazie jestem jeszcze w dwupaczku i tak mi fajnie, nawet smutno mi sie robi n amysl , ze za kilka dni juz nie poczuje tych wspanialych ruchów mojego malenstwa. Tak jak wam wspominalam, dzisiaj mialam KTG i jutro o 10 wizyte u ginekologa...i jezeli mala nie urodzi sie wczesniej...to kolejne KTG mam na 27 maja. Oczywiscie i jak zawsze, po wizycie w szpitalu...wybralam sie do pobliskiego centrum handlowego i na nowo zakupilam kilka rzeczy dla malej i kilka dla siebie: W Prenatal-u...wypelnilam ankiete i dostalam czek na 20 € ![]() W Chicco- lampke do lózeczka oraz szczoteczke i grzebyk do czesania. W Mothercare - kocyk azurkowy bawelniany w kolorze bezowym na nocki letnie, 6 pieluszek zóltych tetrowych (zawsze sie do czegos przydadza) oraz komplecik bezowy azurkowy dla niuni, a dla mnie 2 paczki podpasek poporodowych srednich. W C&A natomiast kupilam bodziaka w myszki i inne zwierzatka oraz bluzeczke z Disneya. .....
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-20 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zadomowienie
|
...no i pokaze wam mój brzusio 39+4 dniowy....
![]()
![]() |
#4863 |
Rozeznanie
|
o jakie to sliczneeeeee
![]() ufff posprzatalam lazienke i brzuszek sie napinaaaa.... o i twoj brzusio sliczniutki ![]() a ta sloneczna prognoza pogody w tle to tak przypadkiem...? hehehe ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-20 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...ja tez mam siatkowe i sa super, takie tez daja u nas w szpitalu, a na lózko jednorazowe cienkie podklady pod przescieradlo (nawet teraz mam jeden polozony w razie czego) i nie odparza ![]() .. a co chodzi o paznokietki to na poczatku lepiej jest je spilowac tzw. czklanym pilnikiem , który zaokragla paznokiec i dziecko sie nie drapie ostrymi paznokietkami... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki kochana za mile slowa! Ja tez ci zycze szczesliwej koncówki!!! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, ze juz dzisiaj podzielisz sie z nami szczesliwa nowina!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
No tak, masz racje, brzuszek w ostatnich dniach obnizyl mi sie jakies 4-5 cm...to juz koncówka wiec normalne ![]() ..przypadkiem , przypadkiem...koniec wiadomosci i prognozapogody w tv na nastepne dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |||
Rozeznanie
|
No wiecie.. bez żadnych wmówień z mojej strony
![]() Co poradzić na to, że jest się sexy aż do 9 miesiąca ![]() Cytat:
![]() Nooo właśnie zapodział się gdzieś ![]() Cytat:
![]() Widocznie obchodził się już z takimi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to.. jest na swoim miejscu ![]() Dzidzia wcale nie taka mała i powiem Wam mamuśki że przy tak małym brzuchu ruchy małej są strasznie odczuwalne i w ogóle dobrze widoczne dla otoczenia ![]() A mała miesiąc temu ważyła 1960g ![]() Lekarz powiedział, że wielkość brzucha nie ma znaczenia jeżeli chodzi o wielkość dziecka. Wody są zachowane, mała dosyć spora więc tylko rodzić niedługo ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja pisalam ze maly bo moze porownuje do mojego i tutaj obecnych...ja mam 104 w pasie przy 172 cm wzrostu, wiec dla mnie Twoj jest maly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My w praktyce stosowalismy znieczulenie do 6 cm rozwarcia, potem juz nie, bo zanim zacznie dzialac to juz po porodzie i po bólu.... ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- A teraz juz zmykam na spacer jak zwykle z moim kochanym mezem. Do uslyszenia jutro !!! Pd. Miira , dzieki za pdf. ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-20 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale oczywiście ślicznie wyglądasz ![]() Piękny brzuszek ![]() Ja prawie skończyłam pokoik małego...I ledwo żyję tak się zmachałam... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super wyglądasz. Ja wróciłam z pracy, słonko grzeje i ide się położyć. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za szybki poród
![]() Cytat:
No faktycznie ![]() Śliczny brzusio ![]() Do twarzy Ci z takim brzucholkiem ![]() Miłego spaceru. ...a u mnie przed chwila była pierwsza wiosenna burza i padał grad. Ogólnie dzień był bardzo parny. Dobrze, że z Luizką wyszłam wcześniej na spacer ![]() Na wyjście ze szpitala miałam dla małej body, na to pajacyk i kurteczka, bo było zimno, na główce czapka. W foteliku przykryłam ją kocykiem. Ciekawe, co słychać u szaji ![]()
![]() |
#4873 |
Rozeznanie
|
mamuśki, mam pytanie z innej beczki: może któraś ma komputerowo/inf. zamiłowania i potrafi mi doradzić/poradzić: potrzebuję rozszyfrować plik zapisany jako eml. Czy któraś wie, o co biega???
![]() |
#4874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to zwykly plik poczty otweirany przez kazdy program pocztowy. Otwiera sie w outlooku np z tego co wyczytalam w tej chwili na necie ![]() http://webcache.googleusercontent.co...&hl=pl&ct=clnk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Witajcie ja już po wizycie u gina .
I tak Gabrysia duża juz dziewczyna , ja za 2 dni zaczne 37 tydzien a mała wg pomiarów jest duża na 38tc,i wiecej . Siedzi już bardzo nisko , ale to bardzo i masakruje szyjke ![]() Wogule dziecko niesamowicie ruchliwe jest , co odczuwam 24 na dobe ![]() Wszystko jak na razie w pożądku ale lekarz nie daje mi za wiele czasu , wszystko wskazuje że moge sie jeszcze na maj załapac ![]() ![]() W poniedziałek jade do szpitala na ktg a w czwartek mam już ostatnią wizyte u gina - jesli wczesniej nie urodze - jak zaznaczył ![]() Ale do czwartku nie mam zamiaru rodzic bo tatus sie z Gabi na poczatek czerwca umawiał ![]()
![]() |
#4876 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hmm.... wiek ciąży podobny do mojej ale brzuch wcale a wcale... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja posprżatałam kuchnie i łazienke i leże sobie...brzucho sie spina, gdzie ta siła i energia co w drugim trymestrze .... ech ![]()
![]() |
#4877 |
Rozeznanie
|
Ewciak,dzięki, już zaradziłam
![]()
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
No to ja też się melduję po wizycie u ginki. Na razie rozwarcia brak, ale szyjka zgładzona, ilość wód OK i łożysko jeszcze jest w dobrym stanie. Dalsze zalecenia mam takie, że w poniedziałek mam się koło południa stawić w szpitalu i w zależności od badań zostanę tam już albo pojadę do domku, żeby w środę znów podjechać, chyba że mały zdecyduje się wyjść sam wcześniej. I mam sobie z mężem poużywać bo to nie zaszkodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze jeżdżę autem i póki co jeździć będę. cały przyszły tydzień małż będzie kursował między Wrockiem, gdzie zalicza praktykę i studia kończy, a domem. w międzyczasie jeszcze ma dyżury w pracy. muszę liczyć tylko na siebie, jeśli chodzi o zakupy i inne sprawy. tzn. mogłabym rodziców poprosić, ale skoro czuję się dobrze, to nie ma takiej konieczności.
kupiłam sobie lokalną gazetkę, bo zamieszczają w niej zdjęcia dzieciaczków urodzonych w naszym szpitalu, ale Danielka Kropki nie ma. ostatnia z fotek pokazuje dzieciaka z 14 maja. może za tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Zadomowienie
|
Melduję, że majtalony siatkowe już zostały kupione
![]() ![]() Przyszła mi dziś paka z zestawem startowym Aventu, więc "dojarka" będzie od razu w pogotowiu ![]() ![]() Czekamy na wanienkę ze stelażem, jeszcze muszę zamówić wózek (ten chicco, o którym pisałam - przedyskutowaliśmy wszelkie opcje, możliwe wady i doszliśmy do wniosku, że jednak ten). I... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aż mi głupiooo, zlitujcie się. Wklejam 2 zdjęcia przykładowych kaftaników/bluzeczek - podpowiedzcie, czy któryś jest bardziej "pod spód", a któreś" bardziej "na wierzch"? Za Buziaczka mocne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
myślę, że bodziak sprawdza się najlepiej, bo dobrze trzyma pieluchę i zakrywa plecki. na niego, tak jak piszesz - pajac, półśpiochy albo śpiochy. myślę, że kaftanik można by było dawać na wierzch, ale chyba raczej daje się go pod śpiochy.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Juz jej tam ciasno chyba . Ja bym jednak chciała jeszcze tydzien poczekac ![]() A i gin mi mówi że moge sobie teraz meża poużywac ![]() dzieki mówie - jak przez całą ciąże tu z meżem przychodziłam to ciągle słyszelismy zeby meża odstawic - a teraz jak go w domu nie ma to ja mam se poużywac ![]() jak mu powiem napewno sie ucieszy ![]()
![]() |
#4885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4886 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przy swoim wzroście- 188cm mam normalna wielkość brzuchola ![]() Tak ogólnie to moja waga jaką posiadam teraz mieści się w normie przy moim wzroście, a to wszystko dzięki ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam sporo kaftaników ale raczej będę używać na wierzch.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny.Ja tylko na chwile zameldować się wpadłam.W nocy dopadły mnie bolesne skurcze.......ale jakoś samo przeszło.Czuję,że długo nie wytrzymam.
Idę znowu poleżeć a potem spac.
#4890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.