Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 15:52   #4861
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Witajcie kochane w dniu dzisiejszym!

Jak narazie jestem jeszcze w dwupaczku i tak mi fajnie, nawet smutno mi sie robi n amysl , ze za kilka dni juz nie poczuje tych wspanialych ruchów mojego malenstwa.

Tak jak wam wspominalam, dzisiaj mialam KTG i jutro o 10 wizyte u ginekologa...i jezeli mala nie urodzi sie wczesniej...to kolejne KTG mam na 27 maja.

Oczywiscie i jak zawsze, po wizycie w szpitalu...wybralam sie do pobliskiego centrum handlowego i na nowo zakupilam kilka rzeczy dla malej i kilka dla siebie:

W Prenatal-u...wypelnilam ankiete i dostalam czek na 20 € do zrobienia zakupów u nich no i skusilam sie, zakupilam grzechotki na spirali do wózka/lózeczka , skarpetki rózowe oraz ubranko na lato.
W Chicco- lampke do lózeczka oraz szczoteczke i grzebyk do czesania.
W Mothercare - kocyk azurkowy bawelniany w kolorze bezowym na nocki letnie, 6 pieluszek zóltych tetrowych (zawsze sie do czegos przydadza) oraz komplecik bezowy azurkowy dla niuni, a dla mnie 2 paczki podpasek poporodowych srednich.
W C&A natomiast kupilam bodziaka w myszki i inne zwierzatka oraz bluzeczke z Disneya.

.....

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-05-20 o 16:36
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:54   #4862
marhalczar
Zadomowienie

...no i pokaze wam mój brzusio 39+4 dniowy....
Stary 2010-05-20, 15:56   #4863
jamaicaP
Rozeznanie

o jakie to sliczneeeeee

ufff posprzatalam lazienke i brzuszek sie napinaaaa....

o i twoj brzusio sliczniutki chyba jest juz nisko...

a ta sloneczna prognoza pogody w tle to tak przypadkiem...? hehehe

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-20 o 15:59
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:58   #4864
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny

Pamietacie mnie.....zagladalam Tu do was czasem przyszlam sie pochwalic

DNIA 16 maja 2010 roku o 23:59 bo Expresowenym porodzie od 20.00 urodzilam synka REMIGIUSZA MARKA przez SN mial 3869/58cm.

chodz mial byc ALbert Jan

jestem przeszczesliwa.....!!!!!! !!!!

od dzisiaj juz w domku.....

tu fotka malego

GRATLULUJE WSZYTSKIM MAMUSIA!!!!
Gratuluje slicznego maluszka!!!
Stary 2010-05-20, 16:06   #4865
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Aha... laseczki, nie kupujcie ceratowych majtek sobie. To jest koszmar jakiś. Dwie laski tu u mnie mają i klną równo. Dupsko się w tym parzy, do dupy się to przykleja i rozrywa się na dodatek...
Za to siatkowe są boskie, miałam 4 szt. i się podzieliłam, wszystkie baby zachwycone.

Na łóżko też lepsze klasyczne podkłady, takie miękkie z góry. Trochę się to lepi ale nie odparza i jest chłonne, nie ma sensu korzystać z typowej ceraty.

Polecam też zabrać niedrapki. Mój się z takimi szponami urodził że szok. Ja mu łapki ubieram, bo do tego jeszcze są chłodne, ale jak wraca spod lamp, gdzie jest rozbierany, to zawsze ma podrapaną buzię...
... w 21 wieku majtki ceratowe!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

...ja tez mam siatkowe i sa super, takie tez daja u nas w szpitalu, a na lózko jednorazowe cienkie podklady pod przescieradlo (nawet teraz mam jeden polozony w razie czego) i nie odparza

.. a co chodzi o paznokietki to na poczatku lepiej jest je spilowac tzw. czklanym pilnikiem , który zaokragla paznokiec i dziecko sie nie drapie ostrymi paznokietkami...
Stary 2010-05-20, 16:14   #4866
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj wieczorem tak Was długo nadrabiałam, że nie napisałam wsio co chciałam.
A więc wczoraj była o s t a t n i a(planowa) wizyta u gin - następnym razem widzimy się pod koniec maja w szpitalu na cc... (jak pisałam wcześniej - planowane - względy okulistyczne). Już wcześniej zapowiadał wstępnie kiedy to będzie, ja już się nastawiałam, ale dopiero wczoraj mnie uderzyło jak obuchem... Wszystko wygląda oki, mały ma 3,3 kg (urósł dwa razy tyle w ciągu 6 tygodni). Tylko kazał mi brać magnez (ale radośnie nie powiedział jaka dawka, ja go tylko wymęczyłam, jaki konkretnie, to powiedział "jakikolwiek" - beztroski czasem ten facet jest...) - i mam do Was pytanie - kupiłam sobie Asmag (34 mg magnezu) mogę brać jak piszą 3 razy/ dzień po 1 tabletce? Jak wy zażywacie?

I mogę tylko podsumować: O rety! To już niedługo! Zbiera mnie panika, ale i mobilizacja...

Marhalczar, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź W ogóle, to muszę powiedzieć, że te różne ciuszki i cudeńka jakie szyje Twoja teściowa to przepiękne są i takie inne, lubię też czytać jak piszesz o "ichniejszych" zwyczajach - tak jak z tymi kolczykami dla dziewczynek. Trzymam za końcówkę

Kropka, jesteś niesamowita i nieoceniona. Ja też dziękuję za każde info
Mam podkłady Seni A te ceratkowe majty=fizelinowe? Mam takie, bo dostałam od znajomej, ale wracam do pierwotnego planu kupienia pooperacyjnych siatkowych!!! A swoją drogą, to jestem zaszokowana opisem tej krwawej Niagary, bo (głupia?) uwierzyłam, że po cc mniej zostaje w macicy do wylania, ech... A w ogóle w tym szpitalu gdzie mam rodzić, to na ginekologii jest "zakaz" noszenia wszelkich majtów hehehe... Zwłaszcza po operacjach. Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce....

Taaak, a kolejne drzwi i tak przytachasz - tyle, że na plecach, co?

No i takich wieści też nam trzeba właśnie pofolgowałam sobie bounty zjedzonym zaraz po obfitym śniadaniu Na dzień dzisiejszy 14 na plusie a jeszcze prawie 2 tyg do dnia "0". Żebym potem dobiła do wagi przedciążowej, bo jak mi coś więcej zostanie, to załamka... Już przedtem miałam nadwagę, i nie potrafiłam (czytaj: nie miałam silnej woli) tego zrzucić, jak dołożę więcej, to nie wiem... Chyba, że uda się mi jako mamie (no właśnie, zgrabna powinna być, nie?) wziąć d..ę w troki i zadbać o siebie Może motywacja będzie inna?

Scena piękna, nie ma co... Ale może nie będzie tak źle Ja muszę swojego przygotować powoli na ekstremalne poporodowe huśtawki nastroju, bo do tej pory ze mną ma sielankę - prawie jak nie w ciąży...

Miira, to ja się jednak skuszę na tą truskawkową orgię, bardzo proszę prześlij mi I jeszcze masz "Język niemowląt"? Też ładnie o nią poproszę

Margo - pogoda faktycznie nie pomaga w wiciu gniazda. Ja mam koce jeszcze do wyprania, nie widzę sensu na razie, bo mi skisną, ech

Dzieki kochana za mile slowa! Ja tez ci zycze szczesliwej koncówki!!!

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
witam

więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia jak na okres przy jednoczesnym bólu brzucha jak na okres ale wzięłam cieplejszy prysznic i jakoś przeszło, choć w nocy budziłam się z bólami brzucha i krzyża. Dziś obudziłam się przed 5 z podpaską zakrwawioną, w łazience przy siusianiu odlazł mi kawał hm jakby skrzepu krwi, trochę się przeraziłam ale że miałam zaplanowane na dziś ktg to postanowiłam nie panikować i poczekać grzecznie do wizyty. Na ktg wyszły małe skurcze ale krwawienie nie ustępowało, na szczęście był mój gin i mnie zbadał i powiedział że to czop tak odłazi i szyjka się rozwiera i no kochana dziś urodzisz , stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie.
Trzymajcie kciuki mam nadzieje że w miarę szybko pójdzie i faktycznie dziś urodzę. Akurat dziś są imieniny Wiktorii . Boję się jak cholera ale jednocześnie jestem tak podniecona że lepiej nie mówić.
Wam również życzę powodzenia i mam nadzieje że szybko nam wszystkim pójdzie. Do usłyszenia .

Mam nadzieje, ze juz dzisiaj podzielisz sie z nami szczesliwa nowina!!!

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
o jakie to sliczneeeeee

ufff posprzatalam lazienke i brzuszek sie napinaaaa....

o i twoj brzusio sliczniutki chyba jest juz nisko...

a ta sloneczna prognoza pogody w tle to tak przypadkiem...? hehehe

No tak, masz racje, brzuszek w ostatnich dniach obnizyl mi sie jakies 4-5 cm...to juz koncówka wiec normalne

..przypadkiem , przypadkiem...koniec wiadomosci i prognozapogody w tv na nastepne dni
Stary 2010-05-20, 16:14   #4867
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

No wiecie.. bez żadnych wmówień z mojej strony
Co poradzić na to, że jest się sexy aż do 9 miesiąca
Cytat:
spokojnie, moja kolezanka miala rozwarcie na 6 cm i jak pielegniarka zobaczyla ze dziewczyna sie meczy to lekarzowi powiedziala ze rozwarcie jest na 4 ... dzieki temu dostala znieczulenie jednak sa jeszcze zyczliwe osoby wsrod personelu

gringo piekne fotki, szczuplutkie... ale nie chcesz nam wmowic ze to sa zdjecia aktualne, brzusio malusi....

dzis zajrzalam do weterynarza zapytac o kastracje kota i pani wet powiedziala ze duzy mam brzuch jak na poczatek 9 mies....
hmm...

aha i bylismy w weekend u mojej mamy, kupila nam 2 przescieradla ( dla nas ) i maly kocyk dla dzidzi, potem jak maz wyszedl dodala ze zbiera kaske na wozek.....
mile zaskoczenie po tym jak cala ciaze nawet jeden raz nei zapytala jak sie czuje..

o przy okazji zapytam was o interpretacje wynikow....
odebralam posiew, wynik wzr. bakterii nie uzyskano
a wymaz stopnia czyst. p.: nabł. plaskie liczne ...leukocyty 0-4.. pal. kwasu mlekowego liczne
czy to sa prawidlowe wyniki?
Zdjęcia z przedwczoraj

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
37 tydzień???? a brzuch gdzie????
Ja taki miałam w 20 tygodniu
Nooo właśnie zapodział się gdzieś

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość

37 tydzien i taki maly brzuch??? no nic tylko pozazdroscic oby tak do konca
Lekarz twierdzi, że wcale nie taki mały
Widocznie obchodził się już z takimi

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

37 tydzien? brzuszek malutki bardzo jak na ten czas

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
łoo matko rzeczywiście. ja też taki brzuch jak gringoo miałam po 20 tygodniu A teraz to mam duuuużą piłkę do koszykówki
w sumie to ja też miałam trochę widoczny ok 25tyg i mało się w sumie zmieniło od tamtego czasu

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

A gdzie schowałaś brzuszek?
Jak to.. jest na swoim miejscu

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Gring00 - ale malutki brzuś
z ciekawości - ile waży Twoja dzidzia?
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Gring00, rzeczywiście, malusi brzuszeczek Dzieciątko chyba malutkie?
Dzidzia wcale nie taka mała i powiem Wam mamuśki że przy tak małym brzuchu ruchy małej są strasznie odczuwalne i w ogóle dobrze widoczne dla otoczenia
A mała miesiąc temu ważyła 1960g
Lekarz powiedział, że wielkość brzucha nie ma znaczenia jeżeli chodzi o wielkość dziecka.
Wody są zachowane, mała dosyć spora więc tylko rodzić niedługo

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 16:18   #4868
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Dzidzia wcale nie taka mała i powiem Wam mamuśki że przy tak małym brzuchu ruchy małej są strasznie odczuwalne i w ogóle dobrze widoczne dla otoczenia
A mała miesiąc temu ważyła 1960g
Lekarz powiedział, że wielkość brzucha nie ma znaczenia jeżeli chodzi o wielkość dziecka.
Wody są zachowane, mała dosyć spora więc tylko rodzić niedługo
czyli po prostu dzidzia siedzi owinieta przy kregoslupie
ja pisalam ze maly bo moze porownuje do mojego i tutaj obecnych...ja mam 104 w pasie przy 172 cm wzrostu, wiec dla mnie Twoj jest maly
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:34   #4869
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
noo okazuje sie ze obie mamy racje ale z opowiesci slyszalam ze jak rozwarcie postepuje to lekarz odradza zzo

cytat
Na jakim etapie porodu poprosić o znieczulenie zewnątrzoponowe
Znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się, gdy rozwarcie ma minimum 2 cm i główka dziecka dobrze napiera w kanale rodnym. Ale gdy rozwarcie wyniesie 8–10 cm, zazwyczaj jest już na nie za późno.
Z mojego położniczego doświadczenia wynika, że jeśli kobieta nie poprosiła o znieczulenie porodu do chwili, gdy rozwarcie wyniesie 7–8 cm, to znaczy, że przekroczyła już najbardziej bolesną jego fazę. Dalej poradzi sobie już sama, bez uciekania się do środków farmakologicznych, korzystając z innych metod łagodzenia bólu.

ja sie nie boje bólu przy wykonywaniu znieczulenia tylko klucia w kregoslup ale strach wynika z tego ze moja siostra ma uszkodzony i jezdzi na wozku ale to inna bajeczka

My w praktyce stosowalismy znieczulenie do 6 cm rozwarcia, potem juz nie, bo zanim zacznie dzialac to juz po porodzie i po bólu.......ale panie zaawsze prosza duzo wczesniej o nie i maja racje, a w razie cesarki podaje sie zamiast srodka przeciwbólowego silniejsze znieczulenie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

A teraz juz zmykam na spacer jak zwykle z moim kochanym mezem.

Do uslyszenia jutro !!!

Pd. Miira , dzieki za pdf.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-05-20 o 16:24
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:36   #4870
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Hello melduje się po dłuuugiej nieobecności niestetyy niezależnej ode mnie
Chciałam na wstępie pogratulować wszystkim rozpakowanym mamusiom swoich kochanych pociech!!!!
Niestety nie jestem teraz w stanie wyszczególnić wszystkich dziewczyn bo czasu brak- wybaczcie kochane

My jutro zaczynamy 37tydzień

ooo takie jesteśmy brzydkie ooo..

Boszzzzee ja taki brzuch miałam przed okresem Ależ z Ciebie chudzina Ile przytyłaś w ciąży (jeśli to nie tajemnica)?
Ale oczywiście ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek

Ja prawie skończyłam pokoik małego...I ledwo żyję tak się zmachałam... Ale już tylko czekać na dzieciaczka

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:43   #4871
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Aper ...magnez ja jadlam az 6 bo mialam skurcze brzucha, wiec Ty spokojnie mozesz jesc 3 zgodnie z ulotka.

Darianno, nie masz zamiaru brac malego do lozka...ale tak jak sama pisalas zycie zweryfikuje wszystko moze Alexandra bedzie takim pieszczochem ze bedzie z mamusia chciala tylko spac nie no ale zarty zartami...i tak bedziemy latac jak nam zagraja
Pewnie masz racje bo ja do stanowczych nie należę.Dlatego też jedno postanowienie z mojej strony, że mała bedzie u nas w sypialni ale spać będzie w kołysce a nie z nami w łóżku.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

A wogole.. zastanawiam sie nad ubrankiem na wyjscie..

Kupiłam welurowy pajac z kapturkiem.. i nie wiem co pod spód przyszykowac Tżowi.. pajacyk? Czy body? oczywiście czapeczka i kocyczek jeszcze Ale nie wiem co pod spód..
Body wystarczy według mnie.

Cytat:
witam

więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia jak na okres przy jednoczesnym bólu brzucha jak na okres ale wzięłam cieplejszy prysznic i jakoś przeszło, choć w nocy budziłam się z bólami brzucha i krzyża. Dziś obudziłam się przed 5 z podpaską zakrwawioną, w łazience przy siusianiu odlazł mi kawał hm jakby skrzepu krwi, trochę się przeraziłam ale że miałam zaplanowane na dziś ktg to postanowiłam nie panikować i poczekać grzecznie do wizyty. Na ktg wyszły małe skurcze ale krwawienie nie ustępowało, na szczęście był mój gin i mnie zbadał i powiedział że to czop tak odłazi i szyjka się rozwiera i no kochana dziś urodzisz , stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie.
Trzymajcie kciuki mam nadzieje że w miarę szybko pójdzie i faktycznie dziś urodzę. Akurat dziś są imieniny Wiktorii . Boję się jak cholera ale jednocześnie jestem tak podniecona że lepiej nie mówić.
Wam również życzę powodzenia i mam nadzieje że szybko nam wszystkim pójdzie. Do usłyszenia .
No to trzymam kciuki by szybko poszło.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
To co Wy się tak rozwieracie bezczuciowo, bezbólowo xD
Ja sobie tak wymyśliłam, że pewnie 8cm rozwarcie boli dwa razy silniej jak 4cm... ale skoro 3, 4cm nic nie bolały to 0x2=0 normalnie poród-sielanka
: hahaha:

Cytat:
Super wyglądasz.

Ja wróciłam z pracy, słonko grzeje i ide się położyć.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:50   #4872
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
witam

więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę. .
Trzymam kciuki za szybki poród

Cytat:
Hello melduje się po dłuuugiej nieobecności niestetyy niezależnej ode mnie

No faktycznie
Śliczny brzusio

Cytat:
Do twarzy Ci z takim brzucholkiem
Miłego spaceru.

...a u mnie przed chwila była pierwsza wiosenna burza i padał grad. Ogólnie dzień był bardzo parny.
Dobrze, że z Luizką wyszłam wcześniej na spacer

Na wyjście ze szpitala miałam dla małej body, na to pajacyk i kurteczka, bo było zimno, na główce czapka. W foteliku przykryłam ją kocykiem.

Ciekawe, co słychać u szaji

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 17:43   #4873
kumkura
Rozeznanie

mamuśki, mam pytanie z innej beczki: może któraś ma komputerowo/inf. zamiłowania i potrafi mi doradzić/poradzić: potrzebuję rozszyfrować plik zapisany jako eml. Czy któraś wie, o co biega???
Stary 2010-05-20, 17:50   #4874
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
mamuśki, mam pytanie z innej beczki: może któraś ma komputerowo/inf. zamiłowania i potrafi mi doradzić/poradzić: potrzebuję rozszyfrować plik zapisany jako eml. Czy któraś wie, o co biega???
eml - rozszerzenie nazwy pliku wykorzystywanego w programach pocztowych. Jeden plik EML to jedna wiadomość e-mail.
to zwykly plik poczty otweirany przez kazdy program pocztowy.

Otwiera sie w outlooku np z tego co wyczytalam w tej chwili na necie

http://webcache.googleusercontent.co...&hl=pl&ct=clnk
Stary 2010-05-20, 18:00   #4875
Silpe
Zadomowienie

Witajcie ja już po wizycie u gina .
I tak Gabrysia duża juz dziewczyna , ja za 2 dni zaczne 37 tydzien a mała wg pomiarów jest duża na 38tc,i wiecej . Siedzi już bardzo nisko , ale to bardzo i masakruje szyjke . Szyjka na dzien dzisiejszy ma jakies 20 milimetrów a mała ciągle w nią ładuje co odczuwam bardzo bolesnie .
Wogule dziecko niesamowicie ruchliwe jest , co odczuwam 24 na dobe
Wszystko jak na razie w pożądku ale lekarz nie daje mi za wiele czasu , wszystko wskazuje że moge sie jeszcze na maj załapac - sorry dziewczyny -zobaczymy .
W poniedziałek jade do szpitala na ktg a w czwartek mam już ostatnią wizyte u gina - jesli wczesniej nie urodze - jak zaznaczył
Ale do czwartku nie mam zamiaru rodzic bo tatus sie z Gabi na poczatek czerwca umawiał

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 18:03   #4876
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
witam

więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę.................

....... w miarę szybko pójdzie i faktycznie dziś urodzę. Akurat dziś są imieniny Wiktorii . Boję się jak cholera ale jednocześnie jestem tak podniecona że lepiej nie mówić.
powodzenia kochana czekamy na wieści

Cytat:
Trzymam kciuki !!

Ja mam na 3 cm rozwarcie i nawet w sumie nie wiem kiedy się zrobiło..
No jak kiedy? a te codzienne bóle? tobie to juz dawno przepowiedzialam szybki poród, mam nadzieje ze tak własnie będzie

Cytat:

My jutro zaczynamy 37tydzień

hmm.... wiek ciąży podobny do mojej ale brzuch wcale a wcale... ale urokliwy bardzo

Cytat:
jesli tak to sie nie hamuj nalezy nam sie jesli tylko ma nam to pomoc

No to ładnie...jak juz Buziaczedk rodzi to ja sie zaczynam denerwowac...mamy ten sam termin a moj leń jak siedzial tak siedzi...pol centymetra rozwarcia czyli wcale, skurczy brak....a po wczorajszej wizycie na ktg wiem tylko ze spieszyc sie nie spieszy do wyjscia i bede kwitla pewnie z czerwcowymi urodze
czerwiec jest dla nas prosże w maju załatwic tę sprawę

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Gring00, rzeczywiście, malusi brzuszeczek Dzieciątko chyba malutkie?

Ja w 37. tygodniu ciąży zdawałam prawo jazdy i moja instruktorka powiedziała mi, że wyglądam jakbym połknęła...piłkę plażową
Jejku w 37mym tygodniu? mi juz rodzina od zeszłaego tygodnia nie pozwala prowadzic auta i w sumie dobrze bo wcale mi sie nie chce

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Na wyjście ze szpitala miałam dla małej body, na to pajacyk i kurteczka, bo było zimno, na główce czapka. W foteliku przykryłam ją kocykiem.
Ale w czerwcu to chyba body i pajac wystarczy nie? jak bedzie tak 20kilka stopni na przyklad?

Ja posprżatałam kuchnie i łazienke i leże sobie...brzucho sie spina, gdzie ta siła i energia co w drugim trymestrze .... ech
Stary 2010-05-20, 18:11   #4877
kumkura
Rozeznanie

Ewciak,dzięki, już zaradziłam
Stary 2010-05-20, 18:13   #4878
bratkab
Zadomowienie

No to ja też się melduję po wizycie u ginki. Na razie rozwarcia brak, ale szyjka zgładzona, ilość wód OK i łożysko jeszcze jest w dobrym stanie. Dalsze zalecenia mam takie, że w poniedziałek mam się koło południa stawić w szpitalu i w zależności od badań zostanę tam już albo pojadę do domku, żeby w środę znów podjechać, chyba że mały zdecyduje się wyjść sam wcześniej. I mam sobie z mężem poużywać bo to nie zaszkodzi A że małż ma jutro i w poniedziałek urlop to będziemy mieli sporo czasu dla siebie. Ogólnie lekarka mówi, że mam się jeszcze po delektować ciszą w domu, bo według niej już tylko parę dni mi zostało.
Stary 2010-05-20, 18:15   #4879
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

czerwiec jest dla nas prosże w maju załatwic tę sprawę

Ja posprżatałam kuchnie i łazienke i leże sobie...brzucho sie spina, gdzie ta siła i energia co w drugim trymestrze .... ech
myslisz ze nie chcialabym w swojej kolejce urodzic? cos czuje ze sie z Silpe pozamienialysmy
Stary 2010-05-20, 18:17   #4880
margo80
Zakorzenienie

a ja jeszcze jeżdżę autem i póki co jeździć będę. cały przyszły tydzień małż będzie kursował między Wrockiem, gdzie zalicza praktykę i studia kończy, a domem. w międzyczasie jeszcze ma dyżury w pracy. muszę liczyć tylko na siebie, jeśli chodzi o zakupy i inne sprawy. tzn. mogłabym rodziców poprosić, ale skoro czuję się dobrze, to nie ma takiej konieczności.

kupiłam sobie lokalną gazetkę, bo zamieszczają w niej zdjęcia dzieciaczków urodzonych w naszym szpitalu, ale Danielka Kropki nie ma. ostatnia z fotek pokazuje dzieciaka z 14 maja. może za tydzień

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:19   #4881
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No to ja też się melduję po wizycie u ginki. Na razie rozwarcia brak, ale szyjka zgładzona, ilość wód OK i łożysko jeszcze jest w dobrym stanie. Dalsze zalecenia mam takie, że w poniedziałek mam się koło południa stawić w szpitalu i w zależności od badań zostanę tam już albo pojadę do domku, żeby w środę znów podjechać, chyba że mały zdecyduje się wyjść sam wcześniej. I mam sobie z mężem poużywać bo to nie zaszkodzi A że małż ma jutro i w poniedziałek urlop to będziemy mieli sporo czasu dla siebie. Ogólnie lekarka mówi, że mam się jeszcze po delektować ciszą w domu, bo według niej już tylko parę dni mi zostało.
no to masz zalecenia identyczne jak ja...ja w poniedzialek tez jade jesli nic sie nie bedzie dzialo to znowu w srode... takze w poniedzialek zalegamy razem na ktg trzymam kciuki zebys juz w poniedzialek miala za soba wszystko
Stary 2010-05-20, 18:25   #4882
Aper
Zadomowienie

Melduję, że majtalony siatkowe już zostały kupione na razie sztuk 2 (4,5 zł za szt), jakby co, to małż dokupi. Wcale nie było łatwo je dostać w aptekach albo niet, albo tylko 1 rozmiar. Dostałam w sklepie medycznym.

Przyszła mi dziś paka z zestawem startowym Aventu, więc "dojarka" będzie od razu w pogotowiu Próbowałam przystawić sobie - uczucie dziwne, hehei muszę przyznać, że lekko chodzi rączka. Ciekawe jak się sprawdzi....

Czekamy na wanienkę ze stelażem, jeszcze muszę zamówić wózek (ten chicco, o którym pisałam - przedyskutowaliśmy wszelkie opcje, możliwe wady i doszliśmy do wniosku, że jednak ten). I... wtedy będziemy mieć już chyba wszystko co najpotrzebniejsze...

Cytat:
pytanie do dziewczyn ktore juz urodzily jakie konkretnie dzieciece ciuszki warto zabrac na porodowke... i ile... czy u tak malego dziecka sprawdza sie zwykle body rozpinane w kroku? czy koniecznie musza byc rozpinane na calej dlugosci? help!
Cytat:
A wogole.. zastanawiam sie nad ubrankiem na wyjscie.. Kupiłam welurowy pajac z kapturkiem.. i nie wiem co pod spód przyszykowac Tżowi.. pajacyk? Czy body? oczywiście czapeczka i kocyczek jeszcze Ale nie wiem co pod spód..
Ja też mam pytanie o ciuszki! Ja niekumata jestem totalnie... Wiem, że bodziaki idą na gołe ciałko, potem można założyć półśpiochy, rozumiem, że śpiochy też? A co z bluzeczkami/kaftanikami??? Można zakładać na gołe ciałko, ale rozumiem, że na wierzch też? A pajace? Raczej pod spodem bodziak, albo bluzeczka, tak?
Aż mi głupiooo, zlitujcie się. Wklejam 2 zdjęcia przykładowych kaftaników/bluzeczek - podpowiedzcie, czy któryś jest bardziej "pod spód", a któreś" bardziej "na wierzch"?

Za Buziaczka mocne
Cytat:
witam

więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę..
Aper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:30   #4883
margo80
Zakorzenienie

myślę, że bodziak sprawdza się najlepiej, bo dobrze trzyma pieluchę i zakrywa plecki. na niego, tak jak piszesz - pajac, półśpiochy albo śpiochy. myślę, że kaftanik można by było dawać na wierzch, ale chyba raczej daje się go pod śpiochy.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 18:32   #4884
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
myslisz ze nie chcialabym w swojej kolejce urodzic? cos czuje ze sie z Silpe pozamienialysmy
Wybacz kochana ale u mnie to jeszcze nic pewnego - co prawda moge zacząc rodzic w kazdej chwili ale i moge jeszcze poczekac te 2 tygodnie tego nie wie nikt . A i lekarz sie może mylic , to juz chyba od Gabrysi zależy kiedy bedzie chciała wyjsc - a ta pcha sie na siłe na świat
Juz jej tam ciasno chyba .
Ja bym jednak chciała jeszcze tydzien poczekac
A i gin mi mówi że moge sobie teraz meża poużywac
dzieki mówie - jak przez całą ciąże tu z meżem przychodziłam to ciągle słyszelismy zeby meża odstawic - a teraz jak go w domu nie ma to ja mam se poużywac
jak mu powiem napewno sie ucieszy

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:34   #4885
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
witam

trzymam kciuki

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:39   #4886
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
no to masz zalecenia identyczne jak ja...ja w poniedzialek tez jade jesli nic sie nie bedzie dzialo to znowu w srode... takze w poniedzialek zalegamy razem na ktg trzymam kciuki zebys juz w poniedzialek miala za soba wszystko
No kochana i z wzajemnością

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Wybacz kochana ale u mnie to jeszcze nic pewnego - co prawda moge zacząc rodzic w kazdej chwili ale i moge jeszcze poczekac te 2 tygodnie tego nie wie nikt . A i lekarz sie może mylic , to juz chyba od Gabrysi zależy kiedy bedzie chciała wyjsc - a ta pcha sie na siłe na świat
Juz jej tam ciasno chyba .
Ja bym jednak chciała jeszcze tydzien poczekac
A i gin mi mówi że moge sobie teraz meża poużywac
dzieki mówie - jak przez całą ciąże tu z meżem przychodziłam to ciągle słyszelismy zeby meża odstawic - a teraz jak go w domu nie ma to ja mam se poużywac
jak mu powiem napewno sie ucieszy
No tak Silpe, ale lekarz nie mówił że możesz poużywać ze swoim mężem. Możesz z mężem, a z jakim, oj kochana to już Ty musisz wiedzieć
Stary 2010-05-20, 18:40   #4887
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Boszzzzee ja taki brzuch miałam przed okresem Ależ z Ciebie chudzina Ile przytyłaś w ciąży (jeśli to nie tajemnica)?
Ale oczywiście ślicznie wyglądasz

Piękny brzuszek

Ja prawie skończyłam pokoik małego...I ledwo żyję tak się zmachałam... Ale już tylko czekać na dzieciaczka
Przytyłam 8kg
Ja przy swoim wzroście- 188cm mam normalna wielkość brzuchola
Tak ogólnie to moja waga jaką posiadam teraz mieści się w normie przy moim wzroście, a to wszystko dzięki ciąży

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za szybki poród

[/LEFT]
[/CENTER]

No faktycznie
Śliczny brzusio
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
myślę, że bodziak sprawdza się najlepiej, bo dobrze trzyma pieluchę i zakrywa plecki. na niego, tak jak piszesz - pajac, półśpiochy albo śpiochy. myślę, że kaftanik można by było dawać na wierzch, ale chyba raczej daje się go pod śpiochy.
ooo tak body zdecydowanie najwygodniejsze
Ja mam sporo kaftaników ale raczej będę używać na wierzch..

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 18:45   #4888
asia193
Raczkowanie

Cytat:
Ładnie Ci z tym brzucholkiem
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:49   #4889
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cześc dziewczyny.Ja tylko na chwile zameldować się wpadłam.W nocy dopadły mnie bolesne skurcze.......ale jakoś samo przeszło.Czuję,że długo nie wytrzymam.
Idę znowu poleżeć a potem spac.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:49   #4890
asia193
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No właśnie się zastanawiałam, jak to jest jak już data wyznaczonego porodu się zbliża i nadal nic. Ja mam termin na 28 maja a następną wizyte u lekarza 27. Czy wtedy dostane skierowanie do szpitala? Czy powinnam się tego dopominać, biorąc pod uwagę, że mój maluch siedzi sobie dupką i mam wskazanie do cc.
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości