Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 12:36   #1681
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość
Parówki Morlinki? Coooo? można?

dziękuję bardzo za odpowiedź

Ja zważę się jutro i zobaczymy jakie efekty po 1 fazie zresztą, nie wiem, dziewczyny nie wolałybyscie sie ważyć rzadziej, żeby widziec większe efekty? Ja zamierzam nie częsciej niż po zakończeniu jednego z etapów w II fazie (P/PW) czyli co 5 dni
Chyba raczej wędliny z Morlin, te paczkowane... Parówki nie nadają się żadne

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

tysiu, nic mi o tym nie wiadomo, żeby pizza czekoladowa pomagała na wzrosty
Stary 2010-05-21, 12:37   #1682
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

LASKI skąd Wy bierzecie ten ketchup dietetyczny? ja przeszukałam juz wszystkie markety i nigdzie nie znalazlam jaka to firma? moze macie zdjecie?
Stary 2010-05-21, 12:39   #1683
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
LASKI skąd Wy bierzecie ten ketchup dietetyczny? ja przeszukałam juz wszystkie markety i nigdzie nie znalazlam jaka to firma? moze macie zdjecie?
ketchup Mc Donald's jest bez cukru
http://image52.webshots.com/152/5/65...8ThiDRh_fs.jpg
Stary 2010-05-21, 12:43   #1684
ankagorczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Myślę, że to dobry plan. Tylko proszę, nie martw się, jeśli przez pierwszy tydzień, nawet dwa waga będzie pokazywała różne dziwne rzeczy. To będzie po prostu wina tego jednego wieczoru (no i wody z warzyw). Trzymam kciuki, żeby tak się nie stało

Spokojnie zrób ostre proteiny, ogranicz nabiał (maksymalnie 500g), odstaw tolerowane (nawet na PW), postaw na mięcho, ryby i jaja. Będzie dobrze

tak wiem ma zamiar zjesc dzis piers z kurczaka z serkiem wiejski a na kolacje jakas rybka ... tak na wszelki sie nie bede wazyc przez najblizszy czas co by sie nie zalamywac
ankagorczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:46   #1685
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Parówki Morlinki? Coooo? można?

dziękuję bardzo za odpowiedź

Ja zważę się jutro i zobaczymy jakie efekty po 1 fazie zresztą, nie wiem, dziewczyny nie wolałybyscie sie ważyć rzadziej, żeby widziec większe efekty? Ja zamierzam nie częsciej niż po zakończeniu jednego z etapów w II fazie (P/PW) czyli co 5 dni
NIE PAROWKI, ale szynka z indyka !!!!!!! Parowki sa na DIECIE ZAKAZANE
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:51   #1686
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Powiem Wam, że nie spodziewałam się, że ten kurak wyjdzie mi taki dobry...
Bo wczoraj ugotowałam sobie pierś z kurczaka do pracy. No więc spodziewałam się, że dzisiaj po podsmażeniu (bo wczoraj nie zjadłam, co innego dorwałam) będzie maksymalnie wysuszony, wiórowaty i taki "byle przełknąć". A okazało się, że wręcz przeciwnie - zyskał na soczystości, fajnie się upiekł, był taki chrupki, ale nie suchy....
Z trudem dopchałam serek wiejski, a teraz już całkiem na wcisk dopijam kawę
Stary 2010-05-21, 13:04   #1687
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
NIE PAROWKI, ale szynka z indyka !!!!!!! Parowki sa na DIECIE ZAKAZANE

O, no właśnie mnie to trochę zaskoczyło zmyliła mnie nazwa, którą podałaś Morlinki (tak nazywają się porówki dla dzieci) zamiast Morlin Dziękuje za uświadomienie
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:07   #1688
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Tak czytam o Waszych złożonych posilkach i aż Wam zazdroszczę chęci i czasu no i smaku. Ja każdego dnia to samo żeby nie zgrzeszyć no i bo czasu brak
śniadanie : twaróg + placek z płatków owsianych
II śniadanie: twaróg
obiad/kolacja godz 18: kurczak albo jajka (jak mmam warzywa to dorzucam je )
i to wszystko co jem w ciagu dnia
czasem jak jestem głodna to zjem jogurt/ serek homo +kawa rozpuszczalna+ słodzik

A Wy takie smaczności wcinacie
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:07   #1689
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Nie mogę otworzyć zdjęcia żeby sobie sprawdzić, ale ten ketchup tradycyjny Mc Donald's to może i cukru czystego w sobie nie ma, natomiast zawiera syrop glukozowo-fruktozowy, no a że jest naprawdę słodziutki, pewnie tej fruktozy i glukozy ma sporo, (że słodki to wiem, bo wcześniej głównie tego używałam, i cały czas mam go w lodówce, bo córa innego nie toleruje). Na mój rozum to już kompletnie się nie nadaje do naszej diety. A ja ostatnio dostałam ochrzantus w wątku produktów dozwolonych na dukanie w sprawie ketchupu fit Dawtona... a zawiera śladowe ilości cukru, żeby zniwelować gorzki posmak głównej substancji słodzącej, jaką w nim jest sacharynian sodu. Mnie on pasi. Przez cały czas diety użyłam go 4 razy po jednej łyżce (w której to ilości węglowodanów 0), jak miałam parcie na pizzę i sos to tortilli.
A propos pomysłu na obiadek....
Wczoraj na obiadek coś smacznego mi wyszło. Jak ktoś lubi dania pachnące koperkiem, to polecam. Nawet moja córka zażądała sobie też troszkę tego pachnącego dania do jej kopytek, jak zobaczyła, że to tak smakowicie się prezentuje.
A mianowicie podsmażyłam pojedynczą pierś, pokrojoną w cienkie paseczki, dodałam troszkę cebulki, żeby był zapach, jak się przyrumieniło, wlałam z 100ml wody wymieszanej z przyprawami curry, papryką, pieprzem, vegetką i jedną łyżeczką musztardy Dijon. A żeby nie było za rzadkie, podsypnęłam łyżką otrębów, ale to niekonieczne, bo było OK. Jak się ładne wszystko połączyło, wrzuciłam wieśniaka, ale go nie odparowywałam, tylko rozmieszałam i jeszcze na koniec sypnęłam z łyżeczkę świeżo posiekanego koperku i na talerz. Wyszła z tego przepyszna, delikatna w smaku potrawka z kurczaka w sosie musztardowo-koperkowym. Niby nic specjalnego i nowego, czego by nie próbowały dziewczyny, ale może akurat któraś będzie miała smaka na coś takiego Ja jutro mam zamiar zrobić powtórkę, bo dla mnie pychotka.

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-05-21 o 13:17
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:08   #1690
nillka88
Zakorzenienie

Witam Koleżanki
jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że mogę tutaj też zagościć??

Jutro będzie 15 dzień mojego dukanowania na I fazie schudłam 3 kg, niestety trwała ona 7 dni bo jeszcze wtedy nie miałam książki w dłoni a tutaj też nie zaglądałam i w sumie jakoś nie miałam ochoty na warzywa dlatego to się tak przeciągło
od zakonczenia I fazy się nie ważyłam bo się boję tzn. mam teraz @ i jestem napuchnięta trochę i planuję się zważyć dopiero w poniedziałek bo wtedy jest ostatni dzień samych protein, mam nadzieje, że choć pół kg zeszło

nie czytałam wszytskich części tylko pierwsze posty ale wynika z tego, że powinno się jeśc więcej mięsa i ryb niż nabiału?? dobrze zrozumiałam?
Możecie ocenić czy czasem nie spożywam za dużo?
Przykładowo dziś jem: na śniadanie 3 plasterki szynki (w domu), w pracy zjadam: 5 małych placuszków otrębowych( 3 łyzki otręb plus łyżka homo), serek wiejski lekki, malutki jogurt( jogurt naturalny ze slodzkiem plus pół malutkiej łyżeczki kakao) i z 3 kawałki piersi z kurczaka(malutkie kawałki) a później w domu jeszcze np. pół wędzonej makreli i jakiś deser nie zawsze ale np. lody

oo kurde jak tak teraz patrzee na to to ja jem bardzo dużo
Stary 2010-05-21, 13:21   #1691
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Witam Koleżanki
jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że mogę tutaj też zagościć??

Jutro będzie 15 dzień mojego dukanowania na I fazie schudłam 3 kg, niestety trwała ona 7 dni bo jeszcze wtedy nie miałam książki w dłoni a tutaj też nie zaglądałam i w sumie jakoś nie miałam ochoty na warzywa dlatego to się tak przeciągło
od zakonczenia I fazy się nie ważyłam bo się boję tzn. mam teraz @ i jestem napuchnięta trochę i planuję się zważyć dopiero w poniedziałek bo wtedy jest ostatni dzień samych protein, mam nadzieje, że choć pół kg zeszło

nie czytałam wszytskich części tylko pierwsze posty ale wynika z tego, że powinno się jeśc więcej mięsa i ryb niż nabiału?? dobrze zrozumiałam?
Możecie ocenić czy czasem nie spożywam za dużo?
Przykładowo dziś jem: na śniadanie 3 plasterki szynki (w domu), w pracy zjadam: 5 małych placuszków otrębowych( 3 łyzki otręb plus łyżka homo), serek wiejski lekki, malutki jogurt( jogurt naturalny ze slodzkiem plus pół malutkiej łyżeczki kakao) i z 3 kawałki piersi z kurczaka(malutkie kawałki) a później w domu jeszcze np. pół wędzonej makreli i jakiś deser nie zawsze ale np. lody

oo kurde jak tak teraz patrzee na to to ja jem bardzo dużo
O kurde, jak ja tak patrzę, to Ty jesz zdecydowanie za mało!
3 plasterki wędlinki to dla mnie na śniadanie jeden ze składników porządnego dania z patelni na przykład. A na obiad 3 kawałki kurczaka, no zależy jakie kawałki. Ja wciągam na raz jedną pierś, ale nie samą, lubię sobie ją dosmaczyć w sosiku, albo nadziać twarogiem z przyprawami czy z warzywkami na P+W). Oczywiście to nie wszystko. Wieśniaków potrafię zjeść 3-4 na dzień.. no sporo tego. Nie dopuszczam do sytuacji, że ma mnie ssać w żołądku. Sprawdziłam na sobie. Czym bardziej sobie ograniczałam, tym mniejsze spadki były.

Tak zdecydowanie proporcjonalnie więcej mięska, ryb i jaj. Ale nie żałuj sobie twarogu. Wybieraj go zamiast nabiałów w płynach typu jogurty, kefiry... jak łatwo zauważyć zawierają sporo węglowodanów ( w stosunku do białka, dużo za dużo) i nie są aż tak sycące, jak twarożki, z których można robić cudeńka dla podniebienia (pasty smakowe, deserki).

A tak w ogóle to witaj wśród nas. Z nami raźniej i bezpieczniej przejść przez dietę

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-05-21 o 13:26
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:26   #1692
magdasz123
Przyczajenie

U mnie po trzech dniach 1 fazy prawie 1,4 kg mniej sama w to nie wierzę chyba waga mi się popsuła
Wcinam wlaśnie pulpeciki mmmmmmmmmm pycha...
Ale i tak ta pierwsza faza bez warzyw błłłłeeeeeeeeeeeee ale jakoś przetrwam
magdasz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:28   #1693
joanasz
Rozeznanie

Witam Wszystkich bardzo slonecznie -u mnie dzis goraco

Waga pomimo 3 dnia @ pokazala -0.1 (w innym miejscu -0.2 a nawet -0.6 ale w to juz nie wierze
Wiem juz ze te skoki do przodu do tylu przez ostatni tydzien to bylo zbieranie wody przed @ wiec teraz czekam do konca z nadzieja ze zobacze cuda na szklanej tafli jak sie juz skonczy
planuje na obidek kotlecika indykowo jajecznego, robil ktos takie?

Czy kawy zbozowej mozna wypic kilka kubkow? skladniki to zyto i cykoria, i powiedzcie jakie sa dobre smaki anatola, ja mam dostepna tylko waniliowa w polskim sklepie, a chce aby mi przyslali wieksze ilosci bo mi posmakowala moze ine smaki tez sa dobre?
naka i pozdrawiam dukanowo.
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:29   #1694
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
O kurde, jak ja tak patrzę, to Ty jesz zdecydowanie za mało!
3 plasterki wędlinki to dla mnie na śniadanie jeden ze składników porządnego dania z patelni na przykład. A na obiad 3 kawałki kurczaka, no zależy jakie kawałki. Ja wciągam na raz jedną pierś, ale nie samą, lubię sobie ją dosmaczyć w sosiku, albo nadziać twarogiem z przyprawami czy z warzywkami na P+W). Oczywiście to nie wszystko. Wieśniaków potrafię zjeść 3-4 na dzień.. no sporo tego. Nie dopuszczam do sytuacji, że ma mnie ssać w żołądku. Sprawdziłam na sobie. Czym bardziej sobie ograniczałam, tym mniejsze spadki były.

A tak w ogóle to witaj wśród nas. Z nami raźniej i bezpieczniej przejść przez dietę
żartujesz?? ale ja jestem najedzona mam wręcz wrażenie, że się opycham bo np. jogurt i deser jest na słodko
te 3 plasterki dzis na sniadanie to wyjatkowo bo nie miałam czasu, przeważnie jest jajecznica z 2 jajek z szynką
a do pracy biore jeszcze przeważnie szynkę
w domu jestem około 17 więc wtedy jem tą połówke makreli, albo łososia z wiejskim, albo po prostu pierś z kurczaka z jogurtem naturalnym
później jak cos jeszce jem to raczej z nudów bo głodna nie jestem,
w ogóle nie czuje sie jakbym była na diecie, nie chodze głodna, słodkie tez jem, jem w normalnej ilości i nic nie musze liczyć

Mało jadłam przez pierwsze dni fazy uderzeniowej bo jak juz pisałam nie miałam ksiazki, ani dostepu do neta więc jadłam takie proste rzeczy,
ta dieta to był totalny spontan i sie do niej nie przygotowałam
Stary 2010-05-21, 14:00   #1695
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam i ja w te deszczowe popołudnie, u mnie dziś więcej o 0,5 kg i nastrój od rana już nie ten co wczoraj. No trudno, może jutro będzie lepiej. U mnie do tej pory bez grzechów, choć pokus było wiele. Pozdrawiam wszystkie Dukające i rodzynka.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:02   #1696
Krolowa_Margot
Raczkowanie

to może ja też napiszę mój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis, może będziecie miały jakieś spostrzeżenia i uwagi:

Wczoraj:
- 9.30-10.00 jajecznika z 3 jajek
-13.00-13.30 rozpustne kanapki z cynamonem i aramotem waniliowym
-17.00 jogurt naturalny
-20.00 pasta z tuńczyka (tuńczyk+twarożek+odrobin a jogurtu naturalnego)

Nie jestem pewna czy nie zjadłam jeszcze serka wiejskiego miedzy śniadaniem a obiadem, ale już nie pamietam ;p Moje wnioski: wczoraj za mało ryb i mięsa (tego drugiego w ogóle)...

Dziś:
-o 6.00 i 11.30 - rozpuste kanapki z papryką, ziołami i 2 plastrami szynki (1 porcja jedzona na dwa razy)
-13.30 - ryba
i zamierzam jeszcze zjeść:
ok 16 - jogurt naturalny z cynamonem albo jakimś aromatem
ok.20 w zalezności czy bede głodna czy nie: jajecznicę albo serek wiejski

Oprócz tego dużo wody mineralnej (ok 2l), herbata zwykła i czerwona, kawa.

Jakieś uwagi? Oprócz tego, że wczoraj za mało ryb i mięsa, to już wiem i próbuje naprawić dzisiaj

Dziś mam ostatni dzień I fazy, więc jutro będę mogła zacząć jeść warzywka
Stary 2010-05-21, 14:07   #1697
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
Korlat, rzeczywiście byłam kiedyś na wątki rocznika 87 co za spotkanie
To jednak dobrze pamietalam Ja juz niestety nie mam czasu za bardzo tam zagladac :/

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja czasem jakiś fajny makijaż lubię zmalować.
Ja tez Ale ostatnio moja inwencje tworcza ogranicza brak czasu
Wrzucasz zdjecia na Moje Makijaze?

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Witam Koleżanki
Witamy
Jak dla mnie to jesz dosyc malo. Zwlaszcza to sniadanie. Potem widzialam ze pisalas ze zazwyczaj jajka na sniadanie to lepiej. Powinnas jesc wiecej miesa, to ono jest podstawa naszej dietki

Ja dzisiaj bylam na zakupach, kupilam jakies 1,5kg (w sumie) serka president delikatny (normalnie sie w nim zakochalam ) 50 jajek "od baby" zapas otrebow i cudowna marynarke Dokladnie taka jaka chcialam a nigdzie nie moglam znalesc

Ide sobie zrobic jakis obiadek i spadam do pracy

Wogole ten moj wczorajszy "dol" dietowy byl chyba po czesci spowodowany zlym samopoczuciem, dzisiaj juz mi lepiej (zaczelam dzisiaj PW) a poza tym wydaje mi sie, ze chociaz waga sie sie rusza to obwody jak najbardziej tak. Bo ciuchy mam luzniejsze i luzniejsze

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:07   #1698
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
to może ja też napiszę mój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis, może będziecie miały jakieś spostrzeżenia i uwagi:

Wczoraj:
-17.00 jogurt naturalny

Nie jestem pewna czy nie zjadłam jeszcze serka wiejskiego miedzy śniadaniem a obiadem, ale już nie pamietam ;p Moje wnioski: wczoraj za mało ryb i mięsa (tego drugiego w ogóle)...

Dziś:
-o 6.00 i 11.30 - rozpuste kanapki z papryką, ziołami i 2 plastrami szynki (1 porcja jedzona na dwa razy)
-13.30 - ryba

Jakieś uwagi? Oprócz tego, że wczoraj za mało ryb i mięsa, to już wiem i próbuje naprawić dzisiaj

Moim zdaniem wogóle za mało jesz. Nie zauwazyłam białego sera chudego, dziś powinnac zjeść ta kolacje mimo wszystko.Aha i jogurt naturalny to nie posiłek, zrestą jogurt nat. trzeba ograniczyć taka samo jak kefiry. Pozdrawiam

Edytowane przez sonia26
Czas edycji: 2010-05-21 o 14:09
Stary 2010-05-21, 14:22   #1699
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

A ja utworzyłam jakąś breję z mrożonki do leczo, pomidorów w puszce, cebuli czerwonej, pieczarek i kurczaka.
Wygląda fatalnie Ale jest przepyszne

Mam dziś zalatany dzień, spadam do pracy, doczytam wszystko po 18
Stary 2010-05-21, 14:41   #1700
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wogóle za mało jesz. Nie zauważyłam białego sera chudego, dziś powinnac zjeść ta kolacje mimo wszystko.Aha i jogurt naturalny to nie posiłek, zrestą jogurt nat. trzeba ograniczyć taka samo jak kefiry. Pozdrawiam
Wczoraj na kolację jadłam biały ser (twarożek) z tuńczykiem

Mało jem, bo ja kurde w ogóle zawsze mało jadłam, jeśli chodzi o takie konkretne posiłki, dlatego na diecie też te moje dodatkowe kilogramy to ze słodyczy niestety no i z nich zrezygnowałam, chlip, chlip... ;(

Dziękuję za rady Zobaczymy jakie są pierwsze efekty tego mojego jedzenia-niejedzenia już jutro...
Stary 2010-05-21, 14:48   #1701
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie , zaraz biorę się za poprawianie.
Kurcze, nabrałam ochoty na te kiełki Ale u siebie ich nie dostanę.
ja sama hoduję ja uwielbiam i mąz mz też
super alternatywa zamiast pryskanych warzywek ze sklepów

Cytat:
ja się waże codziennie i w sumie dobrze, bo ja mam cały czas zastój i jakbym po tygodniu weszła i nie zobaczyła żadnej zmiany albo co gorasza taką na '+' to bym się załamała a tak codziennie widze, co się dzieje;
chociaż dziś jade w plener i przecież wagi ze sobą nie wezme a że akurat te 3 dni to warzywka, to jak w poniedziałek wejdę na wage, to się pewnie przeżegnam

Cytat:

Wczoraj:
-17.00 jogurt naturalny

Dziś:
-13.30 - ryba

moim zdaniem ZDECYDOWANIE za mało jesz;

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:52   #1702
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Wczoraj na kolację jadłam biały ser (twarożek) z tuńczykiem

Mało jem, bo ja kurde w ogóle zawsze mało jadłam, jeśli chodzi o takie konkretne posiłki, dlatego na diecie też te moje dodatkowe kilogramy to ze słodyczy niestety no i z nich zrezygnowałam, chlip, chlip... ;(

Dziękuję za rady Zobaczymy jakie są pierwsze efekty tego mojego jedzenia-niejedzenia już jutro...
Napisze Ci co ja jem
śniadanie: twarożek domowy 0% z Piątnicy(w kubeczku), kawa 300 ml
2 śniadanie: placki rozpustne z dwoma plasterkami szynki gotowanej woda 250 ml
3 śniadanie około 14: 1/2 kostki twarogu + (dziś cały pęczek rzodkiewek) + kawa 300 ml
obiadjemy razem z męzem jak wróci wiec około 17).:gotowane udko z kurczaka lub pierść z sosem czosnkowym zrobionym z pół kubka jogurtu naturalnego i 2 ząbki czosnku + mizeria z drugiej polowy jog. naturalnegoi połowy ogórka+ kawałek wedzonej makreli + woda 250 ml
kawa 300 ml
kolacja: 1/2 twarogu + serek wiejski Light z Piątnicy + dziś pomidor bo PW+ herbata miętowa 250 ml.
Raczej później już nie jestem głodna. na początku tęz jadłam takie porcje jak Ty ale tutaj przekonano mnie że mało jem.

prawie dziennie jem to samo

Stary 2010-05-21, 15:43   #1703
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Zagmatwałam się, czy jak jesteśmy na PP to można mleko?
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:13   #1704
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
O, no właśnie mnie to trochę zaskoczyło zmyliła mnie nazwa, którą podałaś Morlinki (tak nazywają się porówki dla dzieci) zamiast Morlin Dziękuje za uświadomienie
wszystkie wędliny Morlin dla dzieci to Morlinki, nie tylko parówki. Ja kupuję plasterki z indyka to chyba polędwica

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Zagmatwałam się, czy jak jesteśmy na PP to można mleko?
na drugiej fazie na proteinach czy na uderzeniówce? i jakie mleko?

jeśli na 2 fazie na P to można każde odtłuszczone mleko - max 1 szkl dziennie łącznie, to nie warzywo

na uderzeniówce nie wolno mleka w proszku
Stary 2010-05-21, 16:21   #1705
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

witajcie
daaawno mnie tu nie bylo
lecicie ze stronkami jak szalone
u mnie wagowo lekki zastój... od kilku dnia waga sobie albo stoi w miejscu, albo troszkę wzrośnie po to, żeby następnego dnia spaść.... w każdym razie nie panikuję bo w centymetrach widze różnicę więc chyba nie jest źle
dzisiaj mam PW więc pewnie nie mam co liczyć na jakies spadki no ale co tam... mam nadzieję że do połowy lipca osiągnę taka wage jak chce i będzie dobrze
poki co wybralam się do lekarza, wzięłam skierowanie na badania i w poniedziałek idę na poranie krwi

mam do was takie pytanie, przynajmniej do tych co już na III fazie są... czy na III fazie też wam waga spada czy już nie?

pozdrawiam was mocno i postaram ię częściej zaglądać

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:29   #1706
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
witajcie
daaawno mnie tu nie bylo
lecicie ze stronkami jak szalone
u mnie wagowo lekki zastój... od kilku dnia waga sobie albo stoi w miejscu, albo troszkę wzrośnie po to, żeby następnego dnia spaść.... w każdym razie nie panikuję bo w centymetrach widze różnicę więc chyba nie jest źle
dzisiaj mam PW więc pewnie nie mam co liczyć na jakies spadki no ale co tam... mam nadzieję że do połowy lipca osiągnę taka wage jak chce i będzie dobrze
poki co wybralam się do lekarza, wzięłam skierowanie na badania i w poniedziałek idę na poranie krwi

mam do was takie pytanie, przynajmniej do tych co już na III fazie są... czy na III fazie też wam waga spada czy już nie?

pozdrawiam was mocno i postaram ię częściej zaglądać
mnie spadła prawie o kilogram
są dziewczyny które straciły jeszcze po 2-3 kilo na III

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:31   #1707
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
wszystkie wędliny Morlin dla dzieci to Morlinki, nie tylko parówki. Ja kupuję plasterki z indyka to chyba polędwica

na drugiej fazie na proteinach czy na uderzeniówce? i jakie mleko?

jeśli na 2 fazie na P to można każde odtłuszczone mleko - max 1 szkl dziennie łącznie, to nie warzywo

na uderzeniówce nie wolno mleka w proszku
Na II fazie P zwykle mleko, ok dzieki!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 18:02   #1708
mrofka
wizażowy robalek

Hej!

Wchodzę dopiero teraz, bo z mamą byłyśmy przez pół dnia na polowaniu żywnościowym Wieśniaki light wymiotło z Kauflandu, znalazłyśmy w hurtowni. I otręby też tam. I kupiłam sobie w Kauflandzie pieczonego indyka i wędzonego łososia - bo wędzonego kuraka już mam dosyć

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
ja już śniadanko prawie gotowe. Ponieważ wczoraj zjadłam prawie wszystkie jaja, a nie chce mi się lecieć do sklepu - na śniadanie będą rozpustne kanapki czekam aż ostygną....
Wy też tak macie, że na ciepło byście ich nie przełknęły, a na zimno są takie pyyyyycha?
Ja nie lubię gorących - lubię, jak są takie letnie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj bylam na zakupach, kupilam jakies 1,5kg (w sumie) serka president delikatny (normalnie sie w nim zakochalam )
Ja z mamą też Specjalnie po niego do biedronki jeżdżę

Tak siedzę sobie, czytam posty, idę do łazienki a tam suprajs - @! Agrh! Dukan sprawił, że mam jeszcze większe rewolucje okresowe, niż miałam wcześniej - na początku maja miałam takie dziwne plamienie - taka oszukana @. A teraz coś konkretniejszego. Ale i tak jest skąpy bardzo i dziwny - jak nie moja @

Wrzucam mój dzisiejszy obiad - patrzą na was sadzone jajca i sałatka brokułowa

Jutro mnie nie ma do niedzieli, bo lecę do Pruszkowa na koncert Myslovitz i nocuję u koleżanki Mam nadzieję, że ma coś dukanowego do zjedzenia w lodówce
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 18:02   #1709
milaminka80
Raczkowanie

Powinnam się cieszyć, bo waga pokazuje spadek, za to mój brzuch robi się jak balon. Już się cieszyłam, że zaczynam widzieć swoje stopy, a tutaj taki surprise
Stary 2010-05-21, 18:16   #1710
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Powinnam się cieszyć, bo waga pokazuje spadek, za to mój brzuch robi się jak balon. Już się cieszyłam, że zaczynam widzieć swoje stopy, a tutaj taki surprise
Może masz wzdęcia? Bo skoro masz spadek, to chyba nie od @ ani braku porcelany.
Mnie wybula chyba po każdym posiłku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości