|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- tysiu, nic mi o tym nie wiadomo, żeby pizza czekoladowa pomagała na wzrosty
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
LASKI skąd Wy bierzecie ten ketchup dietetyczny? ja przeszukałam juz wszystkie markety i nigdzie nie znalazlam
|
#1683 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() http://image52.webshots.com/152/5/65...8ThiDRh_fs.jpg
|
|
#1684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wiem ma zamiar zjesc dzis piers z kurczaka z serkiem wiejski a na kolacje jakas rybka ... tak na wszelki sie nie bede wazyc przez najblizszy czas co by sie nie zalamywac |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1686 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Powiem Wam, że nie spodziewałam się, że ten kurak wyjdzie mi taki dobry...
Bo wczoraj ugotowałam sobie pierś z kurczaka do pracy. No więc spodziewałam się, że dzisiaj po podsmażeniu (bo wczoraj nie zjadłam, co innego dorwałam) będzie maksymalnie wysuszony, wiórowaty i taki "byle przełknąć". A okazało się, że wręcz przeciwnie - zyskał na soczystości, fajnie się upiekł, był taki chrupki, ale nie suchy.... Z trudem dopchałam serek wiejski, a teraz już całkiem na wcisk dopijam kawę
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam o Waszych złożonych posilkach i aż Wam zazdroszczę chęci i czasu no i smaku. Ja każdego dnia to samo żeby nie zgrzeszyć no i bo czasu brak
śniadanie : twaróg + placek z płatków owsianych II śniadanie: twaróg obiad/kolacja godz 18: kurczak albo jajka (jak mmam warzywa to dorzucam je ) i to wszystko co jem w ciagu dnia czasem jak jestem głodna to zjem jogurt/ serek homo +kawa rozpuszczalna+ słodzik A Wy takie smaczności wcinacie
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos pomysłu na obiadek.... Wczoraj na obiadek coś smacznego mi wyszło. Jak ktoś lubi dania pachnące koperkiem, to polecam. Nawet moja córka zażądała sobie też troszkę tego pachnącego dania do jej kopytek, jak zobaczyła, że to tak smakowicie się prezentuje. A mianowicie podsmażyłam pojedynczą pierś, pokrojoną w cienkie paseczki, dodałam troszkę cebulki, żeby był zapach, jak się przyrumieniło, wlałam z 100ml wody wymieszanej z przyprawami curry, papryką, pieprzem, vegetką i jedną łyżeczką musztardy Dijon. A żeby nie było za rzadkie, podsypnęłam łyżką otrębów, ale to niekonieczne, bo było OK. Jak się ładne wszystko połączyło, wrzuciłam wieśniaka, ale go nie odparowywałam, tylko rozmieszałam i jeszcze na koniec sypnęłam z łyżeczkę świeżo posiekanego koperku i na talerz. Wyszła z tego przepyszna, delikatna w smaku potrawka z kurczaka w sosie musztardowo-koperkowym. Niby nic specjalnego i nowego, czego by nie próbowały dziewczyny, ale może akurat któraś będzie miała smaka na coś takiego Ja jutro mam zamiar zrobić powtórkę, bo dla mnie pychotka.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-21 o 13:17 |
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Koleżanki
![]() jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że mogę tutaj też zagościć?? Jutro będzie 15 dzień mojego dukanowania na I fazie schudłam 3 kg, niestety trwała ona 7 dni bo jeszcze wtedy nie miałam książki w dłoni a tutaj też nie zaglądałam i w sumie jakoś nie miałam ochoty na warzywa dlatego to się tak przeciągło ![]() od zakonczenia I fazy się nie ważyłam bo się boję ![]() tzn. mam teraz @ i jestem napuchnięta trochę i planuję się zważyć dopiero w poniedziałek bo wtedy jest ostatni dzień samych protein, mam nadzieje, że choć pół kg zeszło ![]() nie czytałam wszytskich części tylko pierwsze posty ale wynika z tego, że powinno się jeśc więcej mięsa i ryb niż nabiału?? dobrze zrozumiałam?Możecie ocenić czy czasem nie spożywam za dużo? Przykładowo dziś jem: na śniadanie 3 plasterki szynki (w domu), w pracy zjadam: 5 małych placuszków otrębowych( 3 łyzki otręb plus łyżka homo), serek wiejski lekki, malutki jogurt( jogurt naturalny ze slodzkiem plus pół malutkiej łyżeczki kakao) i z 3 kawałki piersi z kurczaka(malutkie kawałki) a później w domu jeszcze np. pół wędzonej makreli i jakiś deser nie zawsze ale np. lodyoo kurde jak tak teraz patrzee na to to ja jem bardzo dużo ![]()
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 plasterki wędlinki to dla mnie na śniadanie jeden ze składników porządnego dania z patelni na przykład. A na obiad 3 kawałki kurczaka, no zależy jakie kawałki. Ja wciągam na raz jedną pierś, ale nie samą, lubię sobie ją dosmaczyć w sosiku, albo nadziać twarogiem z przyprawami czy z warzywkami na P+W). Oczywiście to nie wszystko. Wieśniaków potrafię zjeść 3-4 na dzień.. no sporo tego. Nie dopuszczam do sytuacji, że ma mnie ssać w żołądku. Sprawdziłam na sobie. Czym bardziej sobie ograniczałam, tym mniejsze spadki były. Tak zdecydowanie proporcjonalnie więcej mięska, ryb i jaj. Ale nie żałuj sobie twarogu. Wybieraj go zamiast nabiałów w płynach typu jogurty, kefiry... jak łatwo zauważyć zawierają sporo węglowodanów ( w stosunku do białka, dużo za dużo) i nie są aż tak sycące, jak twarożki, z których można robić cudeńka dla podniebienia (pasty smakowe, deserki). A tak w ogóle to witaj wśród nas. Z nami raźniej i bezpieczniej przejść przez dietę
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-21 o 13:26 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Przyczajenie
|
U mnie po trzech dniach 1 fazy prawie 1,4 kg mniej sama w to nie wierzę chyba waga mi się popsuła
Wcinam wlaśnie pulpeciki mmmmmmmmmm pycha... Ale i tak ta pierwsza faza bez warzyw błłłłeeeeeeeeeeeee ale jakoś przetrwam
|
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
Witam Wszystkich
![]() Waga pomimo 3 dnia @ pokazala -0.1 (w innym miejscu -0.2 a nawet -0.6 ale w to juz nie wierze ![]() Wiem juz ze te skoki do przodu do tylu przez ostatni tydzien to bylo zbieranie wody przed @ ![]() planuje na obidek kotlecika indykowo jajecznego, robil ktos takie? Czy kawy zbozowej mozna wypic kilka kubkow? skladniki to zyto i cykoria, i powiedzcie jakie sa dobre smaki anatola, ja mam dostepna tylko waniliowa w polskim sklepie, a chce aby mi przyslali wieksze ilosci bo mi posmakowala moze i ne smaki tez sa dobre?na ka i pozdrawiam dukanowo .
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wręcz wrażenie, że się opycham bo np. jogurt i deser jest na słodko ![]() te 3 plasterki dzis na sniadanie to wyjatkowo bo nie miałam czasu, przeważnie jest jajecznica z 2 jajek z szynką a do pracy biore jeszcze przeważnie szynkę w domu jestem około 17 więc wtedy jem tą połówke makreli, albo łososia z wiejskim, albo po prostu pierś z kurczaka z jogurtem naturalnym później jak cos jeszce jem to raczej z nudów bo głodna nie jestem, w ogóle nie czuje sie jakbym była na diecie, nie chodze głodna, słodkie tez jem, jem w normalnej ilości i nic nie musze liczyć Mało jadłam przez pierwsze dni fazy uderzeniowej bo jak juz pisałam nie miałam ksiazki, ani dostepu do neta więc jadłam takie proste rzeczy, ta dieta to był totalny spontan i sie do niej nie przygotowałam
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja w te deszczowe popołudnie, u mnie dziś więcej o 0,5 kg i nastrój od rana już nie ten co wczoraj. No trudno, może jutro będzie lepiej. U mnie do tej pory bez grzechów, choć pokus było wiele. Pozdrawiam wszystkie Dukające i rodzynka.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
to może ja też napiszę mój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis, może będziecie miały jakieś spostrzeżenia i uwagi:
Wczoraj: - 9.30-10.00 jajecznika z 3 jajek -13.00-13.30 rozpustne kanapki z cynamonem i aramotem waniliowym -17.00 jogurt naturalny -20.00 pasta z tuńczyka (tuńczyk+twarożek+odrobin a jogurtu naturalnego) Nie jestem pewna czy nie zjadłam jeszcze serka wiejskiego miedzy śniadaniem a obiadem, ale już nie pamietam ;p Moje wnioski: wczoraj za mało ryb i mięsa (tego drugiego w ogóle)... Dziś: -o 6.00 i 11.30 - rozpuste kanapki z papryką, ziołami i 2 plastrami szynki (1 porcja jedzona na dwa razy) -13.30 - ryba i zamierzam jeszcze zjeść: ok 16 - jogurt naturalny z cynamonem albo jakimś aromatem ok.20 w zalezności czy bede głodna czy nie: jajecznicę albo serek wiejski Oprócz tego dużo wody mineralnej (ok 2l), herbata zwykła i czerwona, kawa. Jakieś uwagi? Oprócz tego, że wczoraj za mało ryb i mięsa, to już wiem i próbuje naprawić dzisiaj ![]() Dziś mam ostatni dzień I fazy, więc jutro będę mogła zacząć jeść warzywka
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jednak dobrze pamietalam Ja juz niestety nie mam czasu za bardzo tam zagladac :/Ja tez Ale ostatnio moja inwencje tworcza ogranicza brak czasu ![]() Wrzucasz zdjecia na Moje Makijaze? Cytat:
![]() Jak dla mnie to jesz dosyc malo. Zwlaszcza to sniadanie. Potem widzialam ze pisalas ze zazwyczaj jajka na sniadanie to lepiej. Powinnas jesc wiecej miesa, to ono jest podstawa naszej dietki ![]() Ja dzisiaj bylam na zakupach, kupilam jakies 1,5kg (w sumie) serka president delikatny (normalnie sie w nim zakochalam Dokladnie taka jaka chcialam a nigdzie nie moglam znalesc ![]() Ide sobie zrobic jakis obiadek i spadam do pracy ![]() Wogole ten moj wczorajszy "dol" dietowy byl chyba po czesci spowodowany zlym samopoczuciem, dzisiaj juz mi lepiej (zaczelam dzisiaj PW) a poza tym wydaje mi sie, ze chociaz waga sie sie rusza to obwody jak najbardziej tak. Bo ciuchy mam luzniejsze i luzniejsze
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem wogóle za mało jesz. Nie zauwazyłam białego sera chudego, dziś powinnac zjeść ta kolacje mimo wszystko.Aha i jogurt naturalny to nie posiłek, zrestą jogurt nat. trzeba ograniczyć taka samo jak kefiry. Pozdrawiam
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-05-21 o 14:09 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
A ja utworzyłam jakąś breję z mrożonki do leczo, pomidorów w puszce, cebuli czerwonej, pieczarek i kurczaka.
Wygląda fatalnie Ale jest przepyszne ![]() Mam dziś zalatany dzień, spadam do pracy, doczytam wszystko po 18
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mało jem, bo ja kurde w ogóle zawsze mało jadłam, jeśli chodzi o takie konkretne posiłki, dlatego na diecie też te moje dodatkowe kilogramy to ze słodyczy niestetyDziękuję za rady Zobaczymy jakie są pierwsze efekty tego mojego jedzenia-niejedzenia już jutro...
|
|
|
|
|
#1701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam i mąz mz też ![]() super alternatywa zamiast pryskanych warzywek ze sklepów Cytat:
a tak codziennie widze, co się dzieje;chociaż dziś jade w plener i przecież wagi ze sobą nie wezme a że akurat te 3 dni to warzywka, to jak w poniedziałek wejdę na wage, to się pewnie przeżegnam ![]() Cytat:
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śniadanie: twarożek domowy 0% z Piątnicy(w kubeczku), kawa 300 ml 2 śniadanie: placki rozpustne z dwoma plasterkami szynki gotowanej woda 250 ml 3 śniadanie około 14: 1/2 kostki twarogu + (dziś cały pęczek rzodkiewek) + kawa 300 mlobiad jemy razem z męzem jak wróci wiec około 17).:gotowane udko z kurczaka lub pierść z sosem czosnkowym zrobionym z pół kubka jogurtu naturalnego i 2 ząbki czosnku + mizeria z drugiej polowy jog. naturalnegoi połowy ogórka+ kawałek wedzonej makreli + woda 250 mlkawa 300 ml kolacja: 1/2 twarogu + serek wiejski Light z Piątnicy + dziś pomidor bo PW+ herbata miętowa 250 ml. Raczej później już nie jestem głodna. na początku tęz jadłam takie porcje jak Ty ale tutaj przekonano mnie że mało jem. ![]() prawie dziennie jem to samo
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Zagmatwałam się, czy jak jesteśmy na PP to można mleko?
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba polędwicana drugiej fazie na proteinach czy na uderzeniówce? i jakie mleko? jeśli na 2 fazie na P to można każde odtłuszczone mleko - max 1 szkl dziennie łącznie, to nie warzywo ![]() na uderzeniówce nie wolno mleka w proszku |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() daaawno mnie tu nie bylo ![]() lecicie ze stronkami jak szalone ![]() u mnie wagowo lekki zastój... od kilku dnia waga sobie albo stoi w miejscu, albo troszkę wzrośnie po to, żeby następnego dnia spaść.... w każdym razie nie panikuję bo w centymetrach widze różnicę więc chyba nie jest źle ![]() dzisiaj mam PW więc pewnie nie mam co liczyć na jakies spadki no ale co tam... mam nadzieję że do połowy lipca osiągnę taka wage jak chce i będzie dobrze ![]() poki co wybralam się do lekarza, wzięłam skierowanie na badania i w poniedziałek idę na poranie krwi ![]() mam do was takie pytanie, przynajmniej do tych co już na III fazie są... czy na III fazie też wam waga spada czy już nie? pozdrawiam was mocno i postaram ię częściej zaglądać
|
#1706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
są dziewczyny które straciły jeszcze po 2-3 kilo na III
|
|
#1707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwykle mleko, ok dzieki!
|
|
|
|
|
#1708 | ||
|
wizażowy robalek
|
Hej!
![]() Wchodzę dopiero teraz, bo z mamą byłyśmy przez pół dnia na polowaniu żywnościowym Wieśniaki light wymiotło z Kauflandu, znalazłyśmy w hurtowni. I otręby też tam. I kupiłam sobie w Kauflandzie pieczonego indyka i wędzonego łososia - bo wędzonego kuraka już mam dosyć Cytat:
Cytat:
Tak siedzę sobie, czytam posty, idę do łazienki a tam suprajs - @! Agrh! Dukan sprawił, że mam jeszcze większe rewolucje okresowe, niż miałam wcześniej - na początku maja miałam takie dziwne plamienie - taka oszukana @. A teraz coś konkretniejszego. Ale i tak jest skąpy bardzo i dziwny - jak nie moja @ Wrzucam mój dzisiejszy obiad - patrzą na was sadzone jajca i sałatka brokułowa ![]() Jutro mnie nie ma do niedzieli, bo lecę do Pruszkowa na koncert Myslovitz i nocuję u koleżanki
|
||
|
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
Powinnam się cieszyć, bo waga pokazuje spadek, za to mój brzuch robi się jak balon. Już się cieszyłam, że zaczynam widzieć swoje stopy, a tutaj taki surprise
|
#1710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie wybula chyba po każdym posiłku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

zresztą, nie wiem, dziewczyny nie wolałybyscie sie ważyć rzadziej, żeby widziec większe efekty? Ja zamierzam nie częsciej niż po zakończeniu jednego z etapów w II fazie (P/PW) czyli co 5 dni

zmyliła mnie nazwa, którą podałaś Morlinki (tak nazywają się porówki dla dzieci) zamiast Morlin 

tzn. mam teraz @ i jestem napuchnięta trochę i planuję się zważyć dopiero w poniedziałek bo wtedy jest ostatni dzień samych protein, mam nadzieje, że choć pół kg zeszło

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale jest przepyszne