|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
Ja jestem już po pierwszej wizycie u dr Kawki. Jestem bardzo zadowolona. Pani jest bardzo miła i wszystko dokładnie tłumaczy także polecamPozdrawiam
Edytowane przez izusia1234 Czas edycji: 2010-05-22 o 15:57 |
|
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
mam wielką, wielką prośbę:
mam już aparat od prawie 3 lat i mój ortodonta po prostu w trakcie leczenia mnie zostawił (jak to stwierdził z przyczyn zdrowotnych) polecił mi kogoś w zamian ale jedna pani nie podjęła się leczenia (nie leczy aparatami kosmetycznymi) a drugi ortodonta ma fatalne opinie ![]() dlatego chciałam was zapytać o kogoś w Krakowie kto leczy aparatami kosmetycznymi (taki już mam) i jest dobry. Bardzo dziękuję za wszelkie opinie |
|
|
|
#1863 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
HEJ HEJ HEJ!!
![]() Już od dawna śledzę wątki o aparatach ortodontycznych i nareszcie zdecydowałam się założyć aparat ![]() Mam 20 lat, już niedługo (wrzesień) będzie 21. Leczę się u dr. Agaty Sujeckiej-Brzóskiej w Łodzi na ul Piotrkowskiej 147, znalazłam jej adres właśnie na tym forum ![]() Już mam zaplanowane leczenie i 23 czerwca zakładamy aparat na razie na górę, za 4 miesiące na dół.W sumie to już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
boże, dziewczyny ale sie wystraszyłam
![]() zaglądam sobie do paszczęki, a tam... na prawej, dolnej siodemce jakaś ciemna plama czem prędzej po szczoteczkę pobiegłam i szoruję. A TU NIC! cholera mówię, tylko nie to! ale walczę dalej wzięłam wykałaczkę, a tu... ekhm, no nie wnikajmy, w każdym razie nie to, co myślałam ![]() ufffffffffff !
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam takie głupie może pytanko do Koleżanek Aparatek: chodzi mi o napoje gazowane. Moja orto powiedziała, że nie powinno się ich pić w czasie noszenia aparatu, a ja zapomniałam nawet spytać dlaczego i teraz się kurka zastanawiam (pijąc piwko, gazowane oczywiście) jaki to może mieć zgubny wpływ na mojego druciaka...
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
pierwsze słyszę
![]() być może chodzi o gumeczki... nie wiem, może się szybciej niszczą, przebarwiają... bo wiadomo, pepsi jest świetna do mycia kibelka, więc może coś tam użre.. ![]() ale bąbelki?
Aparatka ![]() góra: 8.05.2010 dół: po dwóch miesiącach ~ Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-22 o 22:33 |
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie o coli też mówiła i to jeszcze jestem w stanie pojąć, ale o destrukcyjnym działaniu bąbelków np. z mineralki wcześniej nie słyszałam i nie jestem w stanie zrozumieć takiego zjawiska.
Dzięki Milutku, wzajemnie ![]() U mnie największy problem stanowi "dieta". Z natury mam niedowagę choć jem (a raczej jadłam) na prawdę duuużo. Teraz nie wiem czym sobie porządnie pojeść i ciągle chodzę głodna Nie jem nic twardego ani lepkiego, a już miałam problem z odklejonym zamkiem i nie chcę powtórki (w zasadzie wciąż nie został doklejony, jeszcze 1,5 tyg. muszę poczekać).
|
|
#1871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja orto też gadała że nie powinno się pić gazowanych napoi, bo gaz w nich zawarty może rozpuszczać klej ale ja czasami piję cole i na razie nic mi się nie odkleiło
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Są takie kleje, już mało który orto ich używa, które nie za dobrze współgrają z coca-colą. I tyle. Większość z nas pije colę i nic się nie dzieje. Ja preferuję pepsi
I piwo Co do diety, sporo dziewczyn przytyło od założenia aparatu, więc obserwuj wagę, może podskoczy. Wynika to pewnie z tego (przynajmniej u mnie), że ciężko mi było zjeść coś porządnego więc zapychałam się czekoladą (nie trzeba gryźć) i innymi tego typu rzeczami. |
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przytyłam ze 3 kg
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leczysz się u tej orto? |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie problemem jest w ogóle jedzenie, luuuuubię jeść... całe szczęście, że słodycze w ogóle mnie nie kręcą bo tak to by mnie trzeba było kulać
|
|
|
#1876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak mam. zastanawiam się czemu to się przykleja tylko do szóstek u mnie.. przyszło mi na myśl że to o plombę może chodzi, bo do bezplombowych zębów nic się tak nie lepi.Cytat:
na następnej wizycie zapytam moją orto dlaczego gumy żuć nie można
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Lilllith zbliża się Nasz tydzień
Doczekałyśmy się w końcu A napisz, proszę, czy zakładasz oba łuki od razu? Ja zakładam tylko górę a dół pewnie jakiś miesiąc później... i dobrze bo tak z kieszeni 3 000 wyłożyć to nieciekawie. U mnie to nawet nie ma możliwości płacenia w ratach więc masz dużo lepiej Cieszę się, że jest tutaj ktoś kto zaczyna nosić aparat w tym samym czasie co ja zawsze raźniej a i na rady doświadczonych aparatek też liczyć przecież można, prawda?
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
tak
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarze też mają swoich dostawców, preferencje odnośnie firm i odsyłają mnie z kwitkiem, a czas leci No nieodpowiedzialny ten mój ortodonta!! Nawet bardzo, bo wiem, że zostawił od tak mnóstwo ludzi w trakcie leczenia ![]() Czy ktoś się leczy u pani Barbary Książkiewicz - Jóźwiak ?? Jeżeli tak to jaki macie aparat albo jaki miałyście do wyboru ?? |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i troche sie zastanowilam czy wypic czy nie ale jednak u mnie pragnienie wygralo ;p
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja piję przez słomkę aby jak najmniej dotykała zębów
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
ooo dobry pomysł betti_888
musze tylko kupic zapas słomek
|
|
#1883 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Według moich wiadomości dr Książkiewicz-Jóźwiak jest (chyba) właścicielką kliniki Studio Stomatologii Estetycznej SE+ "Specjalizuje się w kompleksowym leczeniu trudnych przypadków, leczeniu protetycznym, w stomatologii estetycznej, oraz w implantoprotetyce" ale nie jest ortodontą. Aktualnie ortodontą w tej klinice jest inna pani doktor, u której się leczę (ale w innym gabinecie). Na pierwszej wizycie powiedziała mi, że leczy tylko aparatami metalowymi, no i taki mam. Noszę go od 1,5 miesiąca, więc o efektach trudno mówić, zęby się rozsuwają powolutku. Pani doktor bardzo miła i fachowa, tyle mogę na razie powiedzieć
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na szczęście mam... i to w różnych kolorach
|
#1885 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za Wasdziewczyny podczas zakładania aparatu Cytat:
byłoby mił ojakbyś nam wrzuciła foty
|
|||||
|
|
|
#1886 |
|
Przyczajenie
|
1000days, widzę że 4 dzień bez papierosa. Trzymam kciuki!!!!
Co do picia napojów gazowanych, to powiem Wam jak to jest okiem chemika Coca-cola zawiera kwaśne fosforany, które mogą powodować częściowe rozpuszczanie się kleju pod zamkami oraz "zastyganie" zamków przez co albo nie chcą się otworzyć, albo nie za bardzo przesuwać po drucie. Jeżeli chodzi o gazowane napoje, to z chemicznego punktu widzenia, nasycone dwutlenkiem węgla napoje zawierają kwas węglowy (słaby, ale kwas to kwas). A jak wiadomo, kwaśne środowisko sprzyja rożnym bakteriom w jamie ustnej oraz też wpływa na klej pod zamkami.Oczywiście nie twierdzę, że część żywności, która spożywamy nie jest kwaśna (choćby kapusta kiszona), ale o to chodzi, że dieta jest zbalansowana, a picie codzienne coli negatywnie wpływa na aparat. Jak się raz na tydzień wypiję Pepsi (ja coli nie lubię), to uważam, że się sobie krzywdy nie zrobi
Life is tough! ![]() niedoczyność tarczycy 23.07 IUI - nieudane 19.08 IUI - nieudane 18.08 IUI - nieudane Edytowane przez Merry1984 Czas edycji: 2010-05-23 o 20:25 |
|
|
|
#1887 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego cynik i złośliwiec. taki trochę house jestem![]() zmienię jak znajdę kolejny dobry, musisz pocierpieć ![]() Cytat:
o matko i córko! to moje potencjalne dziecko będzie biedne... akurat jakimś hardcorem się katuję i jak u licha brzmi i wygląda fagot??![]() Cytat:
a ja chcę i się nie robi buuuu!!! koślawa dwójka jak stała tak stoi, a musi się ruszyć. szarpię ją tymi wyciągami i dupa blada, dalej nic i zwątpiłam w orto, bo moja wyobraźnia przestrzenna mi podpowiada, że żeby się dwójka ruszyła to musimy zamek przekleić. a orto, że nie no i na razie wychodzi na moje, bo zmian nie ma![]() poza tym mam kryzys, zeżarłam wiadro lodów i dietę szlag trafił, wątroba mnie boli (pewnie od wiadra), zaczynam jutro pracę na nowym stanowisku i zamiast się uczyć, to bawię się netem, a za tydzień mam komunię i nie mam prezentu dla chrześniaka bo gówniarz wszystko ma, a poza tym cały dzień z rodziną! dramat! i nic nie umiem na jutrzejszy hiszpański ![]() niech mnie ktoś przytuli.. (głosem osła ze shreka)
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
przytulam i gratisowo głaskam ![]()
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
ja tez przytulam <przytul> i dodaje różyczke
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Przytulaniec
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

także polecam

czem prędzej po szczoteczkę pobiegłam i szoruję. A TU NIC! cholera mówię, tylko nie to! ale walczę dalej

Nie jem nic twardego ani lepkiego, a już miałam problem z odklejonym zamkiem i nie chcę powtórki (w zasadzie wciąż nie został doklejony, jeszcze 1,5 tyg. muszę poczekać).

przytulam i gratisowo głaskam