Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 15:56   #1861
izusia1234
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez nube Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli to możliwe podajcie proszę też orientacyjne ceny wizyt i samego aparatu bo nie ma takich informacji podanych na stronach internetowych specjalistów których polecacie.
Pozdrawiam,
nube
u dr Kawki (przyjmuje we Wrocławiu na ulicy Ślicznej 7/1) pierwsza wizyta kosztuje 50zł - jeżeli jesteś zdecydowana na zakładanie aparatu to masz na niej pobierane wyciski. Najlepiej, żebyś przyszła już ze zdjęciem panoramicznym zębów. Druga wizyta to plan leczenia+ zakładanie aparatu. Po pierwszej wizycie każda kolejna kosztuje 100zł (bez względu na to czy masz dwa łuki czy jeden). Cena aparatu metalowego 1500 zł, jak już zresztą wspomniała Lousie).
Ja jestem już po pierwszej wizycie u dr Kawki. Jestem bardzo zadowolona. Pani jest bardzo miła i wszystko dokładnie tłumaczy także polecam
Pozdrawiam

Edytowane przez izusia1234
Czas edycji: 2010-05-22 o 15:57
izusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:51   #1862
Mallutka
Zadomowienie

mam wielką, wielką prośbę:

mam już aparat od prawie 3 lat i mój ortodonta po prostu w trakcie leczenia mnie zostawił (jak to stwierdził z przyczyn zdrowotnych) polecił mi kogoś w zamian ale jedna pani nie podjęła się leczenia (nie leczy aparatami kosmetycznymi) a drugi ortodonta ma fatalne opinie

dlatego chciałam was zapytać o kogoś w Krakowie
kto leczy aparatami kosmetycznymi (taki już mam) i jest dobry.
Bardzo dziękuję za wszelkie opinie
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 18:39   #1863
Merry1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mallutka Pokaż wiadomość
mam wielką, wielką prośbę:

mam już aparat od prawie 3 lat i mój ortodonta po prostu w trakcie leczenia mnie zostawił (jak to stwierdził z przyczyn zdrowotnych) polecił mi kogoś w zamian ale jedna pani nie podjęła się leczenia (nie leczy aparatami kosmetycznymi) a drugi ortodonta ma fatalne opinie

dlatego chciałam was zapytać o kogoś w Krakowie
kto leczy aparatami kosmetycznymi (taki już mam) i jest dobry.
Bardzo dziękuję za wszelkie opinie
To jakiś nieodpowiedzialny ortodonta!!!! Poczytaj na wątku, tutaj dziewczyny mają dobrych ortodontów z Karkowa. Tylko pytanie czy się podejmą leczenia już po kimś.

niedoczyność tarczycy
23.07 IUI - nieudane
19.08 IUI - nieudane
18.08 IUI - nieudane
Merry1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 18:58   #1864
paainka
Raczkowanie

GG do paainka

HEJ HEJ HEJ!!

Już od dawna śledzę wątki o aparatach ortodontycznych i nareszcie zdecydowałam się założyć aparat

Mam 20 lat, już niedługo (wrzesień) będzie 21.

Leczę się u dr. Agaty Sujeckiej-Brzóskiej w Łodzi na ul Piotrkowskiej 147, znalazłam jej adres właśnie na tym forum

Już mam zaplanowane leczenie i 23 czerwca zakładamy aparat na razie na górę, za 4 miesiące na dół.

W sumie to już nie mogę się doczekać
paainka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 20:25   #1865
Lousie
Raczkowanie

boże, dziewczyny ale sie wystraszyłam
zaglądam sobie do paszczęki, a tam... na prawej, dolnej siodemce jakaś ciemna plama czem prędzej po szczoteczkę pobiegłam i szoruję. A TU NIC! cholera mówię, tylko nie to! ale walczę dalej wzięłam wykałaczkę, a tu... ekhm, no nie wnikajmy, w każdym razie nie to, co myślałam
ufffffffffff !

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:26   #1866
Cheza01
Zadomowienie

Ja mam takie głupie może pytanko do Koleżanek Aparatek: chodzi mi o napoje gazowane. Moja orto powiedziała, że nie powinno się ich pić w czasie noszenia aparatu, a ja zapomniałam nawet spytać dlaczego i teraz się kurka zastanawiam (pijąc piwko, gazowane oczywiście) jaki to może mieć zgubny wpływ na mojego druciaka...

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:31   #1867
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cheza01 Pokaż wiadomość
Ja mam takie głupie może pytanko do Koleżanek Aparatek: chodzi mi o napoje gazowane. Moja orto powiedziała, że nie powinno się ich pić w czasie noszenia aparatu, a ja zapomniałam nawet spytać dlaczego i teraz się kurka zastanawiam (pijąc piwko, gazowane oczywiście) jaki to może mieć zgubny wpływ na mojego druciaka...
O tym, że nie można gazowanych - pierwsze słyszę. Z mitów, podań i legend krążących tu i ówdzie wiem, że nie powinno się pić coca-coli, bo to cudo jest znane z tego, że wyżera rdzę, działa destrukcyjnie na metal - więc może coś tam w drutach namieszać, ale żeby same bąbelki?
Stary 2010-05-22, 22:32   #1868
Lousie
Raczkowanie

pierwsze słyszę
być może chodzi o gumeczki... nie wiem, może się szybciej niszczą, przebarwiają... bo wiadomo, pepsi jest świetna do mycia kibelka, więc może coś tam użre..
ale bąbelki?

Aparatka

~

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-05-22 o 22:33
Stary 2010-05-22, 22:32   #1869
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie chodziło o to, że napoje gazowane, typu np. cola maja dużo cukru, a jak wiadomo to nie jest dobre dla naszych ząbków niezależnie od tego czy się ma druciaka czy nie. także nie martw się i pij piwko spokojnie, na zdrowie
Stary 2010-05-22, 22:51   #1870
Cheza01
Zadomowienie

Właśnie o coli też mówiła i to jeszcze jestem w stanie pojąć, ale o destrukcyjnym działaniu bąbelków np. z mineralki wcześniej nie słyszałam i nie jestem w stanie zrozumieć takiego zjawiska.

Dzięki Milutku, wzajemnie

U mnie największy problem stanowi "dieta". Z natury mam niedowagę choć jem (a raczej jadłam) na prawdę duuużo. Teraz nie wiem czym sobie porządnie pojeść i ciągle chodzę głodna Nie jem nic twardego ani lepkiego, a już miałam problem z odklejonym zamkiem i nie chcę powtórki (w zasadzie wciąż nie został doklejony, jeszcze 1,5 tyg. muszę poczekać).

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 23:14   #1871
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

moja orto też gadała że nie powinno się pić gazowanych napoi, bo gaz w nich zawarty może rozpuszczać klej

ale ja czasami piję cole i na razie nic mi się nie odkleiło

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 23:25   #1872
201604190949
Konto usunięte

Są takie kleje, już mało który orto ich używa, które nie za dobrze współgrają z coca-colą. I tyle. Większość z nas pije colę i nic się nie dzieje. Ja preferuję pepsi I piwo

Co do diety, sporo dziewczyn przytyło od założenia aparatu, więc obserwuj wagę, może podskoczy. Wynika to pewnie z tego (przynajmniej u mnie), że ciężko mi było zjeść coś porządnego więc zapychałam się czekoladą (nie trzeba gryźć) i innymi tego typu rzeczami.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 01:01   #1873
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Są takie kleje, już mało który orto ich używa, które nie za dobrze współgrają z coca-colą. I tyle. Większość z nas pije colę i nic się nie dzieje. Ja preferuję pepsi I piwo

Co do diety, sporo dziewczyn przytyło od założenia aparatu, więc obserwuj wagę, może podskoczy. Wynika to pewnie z tego (przynajmniej u mnie), że ciężko mi było zjeść coś porządnego więc zapychałam się czekoladą (nie trzeba gryźć) i innymi tego typu rzeczami.

ja przytyłam ze 3 kg

Stary 2010-05-23, 01:54   #1874
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
Barbara Kawka
jest genialna, polecam całym sercem.

http://www.barbarakawka.pl/

Leczysz się u tej orto?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:09   #1875
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ehhhhh a ja to tak po cichu liczę, że przez aparat trochę schudne U mnie problemem jest w ogóle jedzenie, luuuuubię jeść... całe szczęście, że słodycze w ogóle mnie nie kręcą bo tak to by mnie trzeba było kulać
Stary 2010-05-23, 11:11   #1876
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
zaglądam sobie do paszczęki, a tam... na prawej, dolnej siodemce jakaś ciemna plama czem prędzej po szczoteczkę pobiegłam i szoruję. A TU NIC! cholera mówię, tylko nie to! ale walczę dalej wzięłam wykałaczkę, a tu... ekhm, no nie wnikajmy, w każdym razie nie to, co myślałam
ufffffffffff !
pewnie coś czekoladowego przykleiło się do zęba też tak mam. zastanawiam się czemu to się przykleja tylko do szóstek u mnie.. przyszło mi na myśl że to o plombę może chodzi, bo do bezplombowych zębów nic się tak nie lepi.
Cytat:
też nie wiem dlaczego ortodonci tak twierdzą. ale chyba tyczy się to tylko coli. ja piję wodę gazowaną i cole czasami i nic się nie dzieje na następnej wizycie zapytam moją orto dlaczego gumy żuć nie można

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:58   #1877
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Lilllith zbliża się Nasz tydzień Doczekałyśmy się w końcu A napisz, proszę, czy zakładasz oba łuki od razu? Ja zakładam tylko górę a dół pewnie jakiś miesiąc później... i dobrze bo tak z kieszeni 3 000 wyłożyć to nieciekawie. U mnie to nawet nie ma możliwości płacenia w ratach więc masz dużo lepiej Cieszę się, że jest tutaj ktoś kto zaczyna nosić aparat w tym samym czasie co ja zawsze raźniej a i na rady doświadczonych aparatek też liczyć przecież można, prawda?
Stary 2010-05-23, 12:01   #1878
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Leczysz się u tej orto?
tak

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
pewnie coś czekoladowego przykleiło się do zęba też tak mam. zastanawiam się czemu to się przykleja tylko do szóstek u mnie.. przyszło mi na myśl że to o plombę może chodzi, bo do bezplombowych zębów nic się tak nie lepi.
ale ja nie jadłam nic czekoladowego wtedy, dlatego to wyglądało tak groźnie

Aparatka

~
Stary 2010-05-23, 12:08   #1879
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Merry1984 Pokaż wiadomość
To jakiś nieodpowiedzialny ortodonta!!!! Poczytaj na wątku, tutaj dziewczyny mają dobrych ortodontów z Karkowa. Tylko pytanie czy się podejmą leczenia już po kimś.
Wiesz z poszukiwań ortodonty wiem, że problem nie tkwi w przejęciu leczenia (bo mam całą dokumentację) tylko w tym, że
lekarze też mają swoich dostawców, preferencje odnośnie firm i odsyłają mnie z kwitkiem, a czas leci

No nieodpowiedzialny ten mój ortodonta!! Nawet bardzo, bo wiem, że zostawił od tak mnóstwo ludzi w trakcie leczenia

Czy ktoś się leczy u pani Barbary Książkiewicz - Jóźwiak ??
Jeżeli tak to jaki macie aparat albo jaki miałyście do wyboru ??
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:31   #1880
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
O tym, że nie można gazowanych - pierwsze słyszę. Z mitów, podań i legend krążących tu i ówdzie wiem, że nie powinno się pić coca-coli, bo to cudo jest znane z tego, że wyżera rdzę, działa destrukcyjnie na metal - więc może coś tam w drutach namieszać, ale żeby same bąbelki?
hhehe wlasnie w momencie czytania tego posta siedziałam ze szklanką coli w ręku i troche sie zastanowilam czy wypic czy nie ale jednak u mnie pragnienie wygralo ;p
Stary 2010-05-23, 13:57   #1881
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
hhehe wlasnie w momencie czytania tego posta siedziałam ze szklanką coli w ręku i troche sie zastanowilam czy wypic czy nie ale jednak u mnie pragnienie wygralo ;p

ja piję przez słomkę aby jak najmniej dotykała zębów

Stary 2010-05-23, 14:24   #1882
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja piję przez słomkę aby jak najmniej dotykała zębów
ooo dobry pomysł betti_888 musze tylko kupic zapas słomek
Stary 2010-05-23, 14:35   #1883
isolai
Przyczajenie

Cytat:
Czy ktoś się leczy u pani Barbary Książkiewicz - Jóźwiak ??
Jeżeli tak to jaki macie aparat albo jaki miałyście do wyboru ??
Witam
Według moich wiadomości dr Książkiewicz-Jóźwiak jest (chyba) właścicielką kliniki Studio Stomatologii Estetycznej SE+ "Specjalizuje się w kompleksowym leczeniu trudnych przypadków, leczeniu protetycznym, w stomatologii estetycznej, oraz w implantoprotetyce" ale nie jest ortodontą.
Aktualnie ortodontą w tej klinice jest inna pani doktor, u której się leczę (ale w innym gabinecie). Na pierwszej wizycie powiedziała mi, że leczy tylko aparatami metalowymi, no i taki mam. Noszę go od 1,5 miesiąca, więc o efektach trudno mówić, zęby się rozsuwają powolutku. Pani doktor bardzo miła i fachowa, tyle mogę na razie powiedzieć
isolai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:15   #1884
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
ooo dobry pomysł betti_888 musze tylko kupic zapas słomek
ja na szczęście mam... i to w różnych kolorach

Stary 2010-05-23, 17:11   #1885
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
oby... teraz jeżdżę do orto co 3 tygdnie bo chcę jak najszybciej poprzesuwać te zęby i co chwilę mam szparę w innym miejscu, ale ta między jedynkami jest wybitnie duża i jakoś mnie zdołowała.
Wpadaj do nas jeszcze nasza Gwiazdo (nie Rozgwiazdo)
zawsze w weeken jestem
Cytat:
ufffffffffff !
jak dobrze, że mamy coś takiego jak wykałaczki hihi
Cytat:
spokojnie pij co chcesz z bąbelkami.. tylko oczywiście z umiarem, jeśli orto powiedziała, że jest nie wskazane
Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Lilllith zbliża się Nasz tydzień Doczekałyśmy się w końcu A napisz, proszę, czy zakładasz oba łuki od razu? Ja zakładam tylko górę a dół pewnie jakiś miesiąc później... i dobrze bo tak z kieszeni 3 000 wyłożyć to nieciekawie. U mnie to nawet nie ma możliwości płacenia w ratach więc masz dużo lepiej Cieszę się, że jest tutaj ktoś kto zaczyna nosić aparat w tym samym czasie co ja zawsze raźniej a i na rady doświadczonych aparatek też liczyć przecież można, prawda?
prawda, prawda trzymam kciuki za Wasdziewczyny podczas zakładania aparatu
Cytat:
Wiesz z poszukiwań ortodonty wiem, że problem nie tkwi w przejęciu leczenia (bo mam całą dokumentację) tylko w tym, że
lekarze też mają swoich dostawców, preferencje odnośnie firm i odsyłają mnie z kwitkiem, a czas leci

No nieodpowiedzialny ten mój ortodonta!! Nawet bardzo, bo wiem, że zostawił od tak mnóstwo ludzi w trakcie leczenia
wiesz.. ja myślę, że jest to też problem tego typu, iż każdy ma swój plan leczenia, nie zarabia na Tobie przy zakładaniu aparatu - tylko już na samych wizytach, a tym bardziej, że masz aparat już 3 lata i to też nie jest krótki okres.. więc nie wszyscy chcą się podjąć "pracy" po kimś..
byłoby mił ojakbyś nam wrzuciła foty
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:21   #1886
Merry1984
Przyczajenie

1000days, widzę że 4 dzień bez papierosa. Trzymam kciuki!!!!

Co do picia napojów gazowanych, to powiem Wam jak to jest okiem chemika Coca-cola zawiera kwaśne fosforany, które mogą powodować częściowe rozpuszczanie się kleju pod zamkami oraz "zastyganie" zamków przez co albo nie chcą się otworzyć, albo nie za bardzo przesuwać po drucie. Jeżeli chodzi o gazowane napoje, to z chemicznego punktu widzenia, nasycone dwutlenkiem węgla napoje zawierają kwas węglowy (słaby, ale kwas to kwas). A jak wiadomo, kwaśne środowisko sprzyja rożnym bakteriom w jamie ustnej oraz też wpływa na klej pod zamkami.

Oczywiście nie twierdzę, że część żywności, która spożywamy nie jest kwaśna (choćby kapusta kiszona), ale o to chodzi, że dieta jest zbalansowana, a picie codzienne coli negatywnie wpływa na aparat. Jak się raz na tydzień wypiję Pepsi (ja coli nie lubię), to uważam, że się sobie krzywdy nie zrobi

niedoczyność tarczycy
23.07 IUI - nieudane
19.08 IUI - nieudane
18.08 IUI - nieudane

Edytowane przez Merry1984
Czas edycji: 2010-05-23 o 20:25
Merry1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:25   #1887
sincarne
Raczkowanie

Cytat:

sincarne, nienawidzę Twojego podpisu
ja tu Prawo Przyciągania praktykuję, a Ty takie demotywatory wypisujesz! aż mi się smutno zrobiło!
bo ja z natury pesymistka jestem i zawsze się szykuję na najgorsze do tego cynik i złośliwiec. taki trochę house jestem
zmienię jak znajdę kolejny dobry, musisz pocierpieć

Cytat:
Napisane przez Twitter
A co do podkreślonego, w 100% się zgodzę. Był też taki eksperyment, że małemu bobo po jego urodzeniu puszczano nagrany rytm bicia serca matki, który słyszał w brzuchu - i działało to na niego kojąco. Ponoć fagot jest miły dla ucha maluszka w brzuchu, bo niskie tony

o matko i córko! to moje potencjalne dziecko będzie biedne... akurat jakimś hardcorem się katuję i jak u licha brzmi i wygląda fagot??

Cytat:
Napisane przez Milutek
A ja mam 2 mm szparę między jedynkami
i znowu muszę się uśmiechać o tak a nie tak
zęby bolą...... mam już dość......a to dopiero półmetek......

a ja chcę i się nie robi buuuu!!!
koślawa dwójka jak stała tak stoi, a musi się ruszyć. szarpię ją tymi wyciągami i dupa blada, dalej nic i zwątpiłam w orto, bo moja wyobraźnia przestrzenna mi podpowiada, że żeby się dwójka ruszyła to musimy zamek przekleić. a orto, że nie no i na razie wychodzi na moje, bo zmian nie ma

poza tym mam kryzys, zeżarłam wiadro lodów i dietę szlag trafił, wątroba mnie boli (pewnie od wiadra), zaczynam jutro pracę na nowym stanowisku i zamiast się uczyć, to bawię się netem, a za tydzień mam komunię i nie mam prezentu dla chrześniaka bo gówniarz wszystko ma, a poza tym cały dzień z rodziną! dramat! i nic nie umiem na jutrzejszy hiszpański
niech mnie ktoś przytuli.. (głosem osła ze shreka)

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:44   #1888
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
przytulam i gratisowo głaskam

Stary 2010-05-23, 21:12   #1889
dziula881
Raczkowanie

Cytat:

ja tez przytulam <przytul> i dodaje różyczke
Stary 2010-05-23, 21:24   #1890
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Przytulaniec i buziak A jutro bedzie lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości