|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Wpadaj wpadaj ![]() Nawet nie wyobrażam sobie być weekendową mamą ) nie mieści mi się w głowie. Pewnie są takie sytuacje, że nie ma wyjścia, ale mi się wydaje, że jak się patrzy na swoje dziecko, jak rośnie, to daje nam tyle radości, że właśnie jest to mobilizacja, żeby iść do przodu.Truuuudne słowo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Adaikako brawa dla Przemusia! ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Witam sie poniadziałkowo Pogoda oczywiście musiała się zepsuć, zresztą już od popołudnia wczoraj było do bani Ale generalnie weekend był fajny Ach te pieczone ziemniaczki z boczusiem...![]() Małż "bidulek" musiał trochę popracować fizycznie przy garażu i od razu odciski, zakwasy, ło matko. Szkoda gadać. Zosia w sobotę tak mi dała popalić, że miałam dość. Cały czas trzeba się nią zajmować, zabawiac, nic nie można zrobić. Sprzątałam wczoraj, jak małż był w domu. Ale za to ładnie śpi w nocy, już praktycznie w ogóle się nie budzi, nawet nie chce smoka. Rozważam na poważnie wyniesienie łóżeczka z naszej sypialni. Coś jeszcze miłam napisać, ale nie pamiętam. Za chwilę mi sie przypomni.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-24 o 10:06 |
|||||||
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Czesc mamuski
![]() Wpadłam na chwilke sie przywitac i zmykam do mojego kluseczka bo chodzi i krzyczy "mamamama" ![]() U nas tez pogoda sie popsuła, chmury i duzo chłodniej. Ale i tak dlugi spacerek zaliczymy jak nie bedzie padac. Kuba uwielbia byc na dworze, jak dlugo siedzimy w domu to bardzo marudzi i cały czas siedzi pod drzwiami ![]() Cytat:
Taka slicznotka nie opedzi sie od adoratorów Wydaje mi sie, ze juz zaczynał sie katar, dlatego tak płakał. Ale obstawiam tez ząbek na dole bo juz zaczyna sie cos dziac (dziasełko podpuchnięte i nabrzmiałe). ![]() Cytat:
Jaki film oglądałas? Tez chce sie posmiac i odstresowac ![]() Robie pulpety w sosie warzywnym a do tego ziamniaczki. Kuba zje z nami Skierko, dziekuje za troske Nocka mineła dobrze, Kuba ładnie spał, obudził sie kilka razy ale juz nie płakał tylko szukał smoczka. Pospalismy do 8. Katarek juz mniejszy i lepiej mu sie oddycha. Tak pozatym innych chorobowych objawow nie ma. Polecam masc Pulmex. Juz sprawdziłam, ze po niej katar szybciej przechodzi. Cytat:
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
adaikako brawa dla Przemusia za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() ![]() Tęskniło, ale było dzielne ![]() Cytat:
Do dziś nie umiem tego zrozumieć, chociaż próbuję.*** Ale mam Marudkę w domu (znaczy chwilowo poza domem, bo na spacerze )Dziękujemy za miłe komentarze w albumie , Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna ), Małż o mało nie padł na zawał, jak to zobaczył i był wręcz gotów jechać do szpitala
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie pocytuję bo nie mam czasu. Wczoraj się rozpisałam, pocytowałam i padł mi net, burza była i strasznie lało wieczorem. Dziś piękne słonko znów. Zaraz przyjeżdża do mnie koleżanka i pewnie posiedzi długo. Olu jeszcze nie wpłynęła mi kasa na konto i nie mam jak przekazać Tobie teraz. Jak tylko dojdzie to robię przelew. Miłego dnia |
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam pewna dziewczyne, ktora wyjechała zagranice do pracy i zostawiła 3-letnia dziewczynke pod opieka swojej mamy. I trwa to do dzis (mała ma juz 6 lat). Przyjezdza co miesiac na kilka dni. Ja bym tak nie mogła Wiem, ze praca jest wazna i pieniądze tez ale napewno są inne wyjscia z takiej sytuacji. Dziecka bym nigdy nie zostawiła.Zmykam do kuchni robic obiad. TŻ zabrał Kubaska na spacer.
|
|
|
#2916 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass ogladalam Stare Wygi - wiesz glupia prosta komedyjka jak wiekszosc ale momentami tak brechtalismy z TZ, ze balismy sie, ze maly sie obudzi hehe
no i leje ![]() magi jezeli chodzi o farbe dla Ciebie - naturalny cieply kolor to bylyby z matrixa 6NW albo 4NW jesli chcesz ciemniejszy (im nizsza liczba tym ciemniejszy) ale na poczatek radzilabym 6NW, bo zawsze mozna przyciemnic a jak wyjda za ciemne to juz doopa - wode do tego 3%, nie musi byc z matrixa, ja uzywam z joanny, z tego co wiem mozna tez kupic mniejsze butelki, nie trzeba tych litrowych czy poltorej jest tez nowa seria kolorow intensywnie kryjacych ale nie wiem jak wychodza w praktyce jeszcze - moglabys uzyc np 506N osobiscie uwazam (zreszta moje kolezanki fryzjerki tez), ze najladniejsze kolory wychodza z mieszanek, no ale wtedy musialabys juz zainwestowac w kilka farb a pewnie wolisz jedna wiec sproboj to 6NW na poczatek i zobacz co z tego wyjdzie, zaleznie od efektu bede mogla doradzic Ci dalej jak juz bede widziec czego sie spodziewac po Twojej glowie
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe w tym samym czasie piłam ale w kuchni
![]() byłam z Tobą telepatycznie ![]() aaaa zapomniałam Ci pogratulować fajnie, ze interes się rozwija i masz coraz więcej klientek Cytat:
mała napewno tęskniła Cytat:
hehe smakosz z Kubusia ![]() ................... Bartuś zaczął wydawać z siebie dziwne dźwięki ![]() tzzzzie ... dzie ... kciiiiiiiii /tak woła kota /dlaaaaaa .... itp ![]() no i mamy pierwszego widocznego guza ... ciocia nosiła go na rękach, Bartuś złapał za klamkę, pociągnął i przywalił sobie drzwiami w czoło aaa zamontowaliśmy w końcu bramkę przed schodami ... teraz mały ma zajecie ... potrafi stać 15 minut przy bramce, potrzącać nią i krzyczy eeeeehhhhhh /bo fajnie eho niesie na schodach/ to idziemy na spacer, bo pogoda się zrobiła... i moze marchewkę oplewię
|
||
|
|
|
#2918 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
obra dziewczyny czas podjac meska decyzje
![]() ktore rolki te: http://www.allegro.pl/item1051483725..._promocja.html czy te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1036027282 ?????
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
no ba, uwielbiam trudne słowa
![]() Oliwka ma podobny kapelusik |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ania0104;19536070]
Cytat:
Ale może tak moda teraz i sie nie znam?![]()
|
|
#2921 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja sie boje tylko o te lozyska w tych pierwszych, ze 7 beda za szybkie
no ale w koncu skoro robia taki rozmiar to chyba sa odpowiednie dla dzieci ![]() do czego to doszlo - mama bedzie jezdzic na 5 a dziecko na 7
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pamietacie te torby, co byly dodawane do produktów vichy przeciwsłonecznych? poszukuje tej torby, gdyby któras mi znalazła na allegro, albo ebay to bede calowała po rączkach. niestety zdjecia wiekszego nie posiadam. To był chyba gratis do serii capital soleil. załącznik nie działa wiec daje linka
o działa jednak ![]() http://www.e-farm.pl/small/2024.jpg Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-24 o 11:09 |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
cisza przed burzą ... przestało wiać, słońce zaszlo, grzmi i idzie taka czarna chmura, ze szok ... własnie wróciliśmy ze spaceru... Bartek zasnął w wózku i chyba będe musiała go obudzic
...
|
|
|
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
ma do mnie wpasc zaraz kumpela ze swoim synkiem -ciekawa jestem czy Wercia bedzie sie z nim bawic
![]() Cytat:
a musialabym posprzatac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja gotuje malej barszczyk dzisiaj
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadowolony był bardzo ![]() Dla kogo dziwne, dla tego dziwne Oj ![]() ![]() *** Unholy nieładnie nabijać się z Małża koleżanki
|
|
|
#2926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja niestety nie ![]() To ja tak sie smiałam jak oglądałam Eurotrip ![]() Cytat:
Zawsze mu powtarzam, "Do wesela sie zagoi" Cytat:
i w sam raz dla takiego rozrabiaki jak Eryk
|
|
|
#2927 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zarejestrowalam sie na forum o rolkach i tam zapytalam jakie mam kupic. moze mi pomoga
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu zdecydowaliście się już na jakieś buciki dla Bartusia?
|
|
#2929 |
|
Ola-Unhola
|
Jakos nie mam humoru na pisanie. Zmęczona jestem, spać mi się chce... Antoś wstał o 5, potem krótka drzemka ok 8. Myślałam, że też pośpię, ale ledwo zasnęłam a on już wstał... Teraz śpi od 30 min, ale ja zrezygnowałam. Czas zjeść coś dietowego, bo po wczorajszym schabowym i rosole mam wyrzuty sumienia. W nocy bez większych marudzeń, ale za to w dzień tylko na rączki. Chwilkę pobawi się samochodzikiem i już mu źle.... Czekam na wypłatę Małża i kupujemy na dzień dziecka pchacz. Tak fajnie wczoraj bawił się wózkiem i rowerkiem siostry ciotecznej, że jeździdełko na pewno mu się spodoba. A co ja mam kupić Bartkowi???? Miramej, to nie było nabijanie tylko komplement ![]() Kawkę?
|
#2930 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Olu mowilas, ze kupujecie Bartkowi lego
a ja mam dola bo zamowilismy jezdzik a sprzedajacy jest z Wroclawia - moze go zalalo dziewczyny a Wy kupujecie juz butki takie lepsze do chodzenia? bo ja tak myslalam, ze takie lepsze kupie jak maly bedzie juz chodzil, a narazie nie. a musze mu kupic buty na teraz, na spacerze i tak siedzi prawie tyko w wozku, czasem go wyciagne, moze kilka kroczkow przy czyms zrobi na dworzu i to wszystko - i myslalam zeby na teraz kupic mu butki narazie w ccc na przyklad, bo aktualnie wyrosl mi ze wszystkich
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny , przepraszam , ze nie pocytuje ale balagan w domu czeka a zaraz przyjdzie do mnie kolezanka . Weekend minal nam suuuper . Pogoda od paru dnie jest po prostu doskonala. W sobote bylismy u szwagierki na urodzinkach . Grill, piwko ...fajnie bylo. W niedzieli pojechalismy na carboot ( standardowo
) Kupilam pare fajnych zabawek dla Danielka , ale niestety nie moge wstawic zdjec , bo nam sie aparat zepsul. Szwagierka kupila basenik dla dzieci i takie pileczki do srodka . I to byl strzal w dziesiatke. Dzieciaki pluskaly sie i az piszczaly z zachwytu . A byla ich trojka Daniel , szwagierki synek no i kolezanki coreczka w wieku Daniela, wiec mielismy wesolo .Zycze Wam milego dzionka , bo u nas znowu pogoda super wiec zaraz pewnie z kolezanka po kawce , na spacerek sie wybierzemy .
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ziemniaki sie gotuja, pulpety juz gotowe.
A mały spi w wozku. Cytat:
A jak tam dieta? Dalej na ONZ? Ile kg zgubiłaś? ![]() Co do tego pchacza to ja uwazam, ze jest to zabawka na bardzo krotki okres. Bo dziecko jak juz zaczyna chodzic na dobre a uwiezcie mi, naprawde szybko sie rozkręca to bedzie chciało chodzic samo a nie z pchaczem. Wg mnie lepszy juz jest taki rowerek bo posłuzy na dluzej. Kolezanki coreczka ma juz 3 latka a nadal jezdzi tym rowerkiem i cały czas jest nim zainteresowana. Cytat:
Cytat:
Super, ze weekend Wam sie udał. A co kupiłaś Danielowi? Tez myslałam o kupnie takiego basenika z piłeczkami.
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Angy napisz jak robisz te ziemniaczki z boczkiem, i Cass jak robisz sos warzywny, to na tyle z pytan kulinarnych
![]() Co do guzow, to kolezanka wciaz siada na tym samym miejscu przy stole i jak ma mala na rekach to za kazdym razem mala guza nabija o komode Jakos nie umie pojac ze dzieci sa ruchliwe i chwila nieuwagi wystarczy. Jak asystuje mi w kapieli to malej zawsze uda sie zwalic kilka kremow z poleczki...bo tez nie umie ogarnac syt i skupic sie na dziecku...ciotka od siedmiu bolesci ![]() Mi podobaja sie pomaranczowe rolki, ale tak wizualnie.Pewnie kolor ma duze znaczenie.Ładnie sie prezentuja Bylam 1,5h wozkiem na zakupach.Na obiad smażę kielbaske z cebulka, a co sie bede wysilac Pranie powiesilam, mywarka sie czysci bo cos nie domywa.Mam nadzieje ze specyfik pomoze, a nie ze sie psuje ![]() Czajnik nawet odkamienilam i sie zachmurzylo, a chcialam dalej w rejs wybyc,eh malej zapas mleka,herbatki,kaszek i 2R zrobilam.I po pieniazkach. Sobie spineczki do wlosow...brrr jak mnie wkurzaja ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Texasik...mmm pogoda na kapiele w basenie...mmm kiedy my sie takiego slonka doczekamy.Ile mieliscie stopni?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-24 o 12:23 |
|
|
|
#2934 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat nie scinaj swoich boskich loczkow
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)-sekret to użyć przyprawy do ziemniaków-kurcze nie pamiętam firmy, obtaczasz te ziemniaki (kroisz przedtem na mniejsze kawałki, ćwiartki albo połówki), i to wszystko z przypraw, potem w cienki plasterek boczku (parzony wędzony), dobrze w folię i siup na grilla. Pychota![]() Texasik fajny weekend mieliście Cass ja też uważam, że pchacz to na krótko. A przy tym wcale nie kosztuje tak mało. Na pewno nie będę kupować. Ja już jakis czas temu kupiłam Zosi takie buciki. O i jeszczetakie. Jestem z nich mega zadowolona I takie sandałki. Tych jeszcze nia zakładałam.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-24 o 12:36 |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
loki to mam jak odpowiednią odzywke naloze.Rano mam szope taka ze
, pozostaje tylko kitka.Nie wiem czy je skrocic i beda sie ladnie krecic czy pielegnowac rosnace.Nie umiem dbac o wlosy, bo pol zycia krotkie nosilam ![]() Musze znalezc watek o lokach, moze tam cos podpatrze...nim sie wsciekne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2937 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio małż mu kolejny zestaw bez okazji kupił, więc moze coś innego...No nie wiem, pogadam z Bartkiem ![]() Moze i go zalało. No ale tel. to chyba by miał ze sobą ![]() Cytat:
Co do pchacza, to ja chcę taki, którego "nogi" łączą się w siedzisko i potem sobie dziecko siada i odpycha się nózkami. Bartuś bardzo to lubił. A rowerek też planujemy. Wczoraj jeździł na takim nie zabezpieczonym z asekuracja Małża, więc pewnie na takim specjalnym dla niego też mu się spodoba. Jestem na onz... A wagi nie mam, wiec nie wiem. Ale małż mówi, ze widac, ze spada sadełko ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2938 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy a cos ze sprzetow? wszystko ma? rower, hulajnoga, rolki? a moze deskorolka? u Eryka i jego kolegow to teraz hicior
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- kat jak wloski Ci urosna to wystarczy Ci pianka przed suszeniem i bedziesz miec super loczki - jak mi sie krecily to tak robilam
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Któras z Was pytała o fotelik priori ja mam kolor desert i jest bardzo fajny i się nie brudzi ![]() Svinecko mi się podobają pierwsze rolki wyglądają na bardziej solidne Katarzynko nie wolno ścinać włosów ![]() A ja dostałam w końcu okresu z tygodniowym opoznieniem ale jest Boli jak cholera ale nie będe narzekać![]() Dziewczyny poradzcie mi coś . Tomaszek nie chce siedziec w wozku na spacerze. Chwile posiedzi a potem się wygina, krzyczy a wręcz wszerzczy . Musze go wziąc wtedy na ręce i dzwigam tak tego tluscioszka jedną reką , a drugą pcham wózek. A Tomcio waży juz ponad 11 kg
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Wredna..ja cie nie pociesze
dzieci siory -oboje antywozkowe i kazdy spacer sie tak konczyl ![]() zaprzestala spacerow i puszcza ich do ogrodu moze twoj szkrab to taki typ ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Svi...moze mam zla odzywke, choc niby nivea curl, ale efekt jak dla mnie jest niezadawalajcy, pofalowane, posklejane choc duzo pianki nie daje...bleeee i ksztalt dziki...ehhh wscieklam jej na moje kudly,ale powstrzymam sie od pochopnej decyzji
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

) nie mieści mi się w głowie. Pewnie są takie sytuacje, że nie ma wyjścia, ale mi się wydaje, że jak się patrzy na swoje dziecko, jak rośnie, to daje nam tyle radości, że właśnie jest to mobilizacja, żeby iść do przodu.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

fajny
najchetniej to bym spac poszla
, Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna 

, pozostaje tylko kitka.Nie wiem czy je skrocic i beda sie ladnie krecic czy pielegnowac rosnace.